Találatok a következő kifejezésre: Ma reggel ideig volt (21 db)

Óvodás gyereketeket ilyen időben miben viszitek, miben van bent, miben van kint? Autóval vagy gyalog/biciklivel mentek? Mennyi időre laktok az ovitól? Ma reggel be volt már kapcsolva az fűtés az oviban?

Kislányom 3 éves, 15 perc bicikli/séta az út otthonról, nagyrészt így megyünk, néha autóval, ha mennem kell valahová utána. Abban viszitek amiben bent lesz? Vagy átöltöztetitek bent más ruhába? Kint az van rajta amiben vitted? Sapka, sál, kabát ... mit adtatok rá pl ma reggel? Bent rövid v hosszú fels? és nadrág? Atléta a póló alatt, vagy póló és vékony pulcsi? Kint vastag naci vagy harisnya + naci?

Legjobb válasz: Mikor mentünk ma reggel,vastagnadrág,pulcsi sapka,kabát.Bent az oviba nálunk meleg van igy a lányom szoknyába a fiam pedig rövidnadrág és polóban van.Az udvarra abba mennek aki ami reggel mentünk az oviba.

Mikor mentünk ma reggel, vastagnadrág, pulcsi sapka, kabát.Bent az oviba nálunk meleg van igy a lányom szoknyába a fiam pedig rövidnadrág és polóban van.Az udvarra abba mennek aki ami reggel mentünk az oviba.
Én úgy viszem be, hogy ráadom a benti ruháját (trikó, hosszú ujjú felsõ, hosszú cicanadrág) és arra adok egy vastagabb tréninget, kabátot, sapkát. Kintre én egy melegítõt csomagoltam, remélem ráadják hozzá a kabátot, sapkát.
Nálunk az oviban van már fûtés, öt perc alatt odaérünk, bár ez nem mérvadó, ez idõ alatt is meg lehet fázni. A fiam nagyon aktív, izzadós, így mindig egy pöttyet vékonyabban van hagyva játszani. Egy bélelt nadrágban, sima póló, vastag pulcsi, mellény, kötött sapka volt rajta, mikor vittem. Bent pólóban és egy vékonyabb hosszú nadrágban van. Késõbb még mindig alátrikózhatok, illetve hosszú ujjú pólót adhatok rá, ha nagyon kell, akkor harisnya a nadrág alá, szerencsére elég meleg az ovi épülete. Kintre ugyanazt kapja, amiben mentünk. Majd télen, mikor hó van, akkor készülök váltónadrággal kintre is.

7 hetes vagyok és idáig mindig gyötört az émelygés rosszullét. Ma reggel volt egy pici és most meg semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Amikor az elsõ babámmal voltam terhes, kb. ilyen idõtájt én is feltettem azt hiszem ezt a kérdést, mert megijedtem, még ha a környezetem ki is nevetett emiatt. Aztán másnap vagy harmadnap visszaállt minden a régibe, a jó kis megnyugtató reggeli hányások és egész napos émelygés. Most a második babámat várom, és talán még inkább hullámzóan érzem magam, még azt is észrevettem, hogy a rossz idõ mennyire sokat ront a közérzetemen. Szóval szerintem ne aggódj, sok minden befolyásolja hogy vagyunk az adott napon. Minden jót neked! Egy ma 20 hónapos nagyfiú és egy 10 hetes pocaklakó anyukája.

Amikor az elsõ babámmal voltam terhes, kb. ilyen idõtájt én is feltettem azt hiszem ezt a kérdést, mert megijedtem, még ha a környezetem ki is nevetett emiatt. Aztán másnap vagy harmadnap visszaállt minden a régibe, a jó kis megnyugtató reggeli hányások és egész napos émelygés. Most a második babámat várom, és talán még inkább hullámzóan érzem magam, még azt is észrevettem, hogy a rossz idõ mennyire sokat ront a közérzetemen. Szóval szerintem ne aggódj, sok minden befolyásolja hogy vagyunk az adott napon. Minden jót neked! Egy ma 20 hónapos nagyfiú és egy 10 hetes pocaklakó anyukája.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Jóhogy írtál:) Sok boldogságot a gyerekekhez!

Mindenkinél leesik a hő egy idő után? Vagy baj van? 5 hetes 3 napos vagyok és ma reggel a hőm nem 37 volt hanem 36, 6 De fokozatosan esett le. Elötte két napig 36.8 volt. Mi lehet? Gond van?

Legjobb válasz: Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37,1-rõl kezd vissza esni 36,8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.

Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37, 1-rõl kezd vissza esni 36, 8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is egy kicsivel késõbb megmértem és 37 volt. A cicim viszket néha bele-beleszúr és étvágytalan vagyok.Most a hõm 37, 4 Remélem minden rendben mindkettõnknél.
Szia! Még a tegnapi elsõ válaszoló vagyok. Reggel elsõre 36, 8-at mértem, aztán kis idõ múlva 37, most du megint 36, 8. Viszont semmi tünetem nincs, se hányinger, sem mellfeszülés, komolyan aggodok.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a hõmet, 36.7 Majd írd meg Te is elsõ válaszoló!! Köszönöm a válaszokat!
Kb az 50. naptol (mindenkinel mas, kinek elobb kinek kesobb) visszaall a ho a normalis homersekletre es ott marad mar szulesig. Igy nem kell megiedni!:D Teljesen normalis!(sok sok terhes gorbe tapasztalatabol mondom, es persze a sajatombol is ) 28 hetes kismami
Teljesen normális, hogy leesett.Nekem pl. már annyira lent van, mint PÉ elõtt, és semmi baja a kicsinek. 16 hetesek vagyunk már. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: elolvasgatom! Akkor reggel! Pihenj Te is! :)
MÉg annyit, hogy ha kimerült az ember lánya, az lenyomhatja a hõt jócskán. Pihenj amennyit tudsz!
A 37, 4 nagyon jó. Nekem mindkét fajta mérõm van, már be fogok golyózni a sok mérésbe :-) Csak beütöttem a google-be, hogy hõmérséklet a terhesség alatt és ott a találatokat olvasgattam. Majd akkor holnap irjuk meg kinek mennyi volt a hõje! Szius!
A kérdező hozzászólása: Melyik oldalon olvastad? Elolvasnám én is!
A kérdező hozzászólása: Senki mást nem érdekel ez a téma csak minket. :( Higanyossal mérem, most én is megmértem kíváncsiságból bár a reggeli számít de most 37, 4 mint eddig minden nap. Nem vagyok megfázva, nem vagyok beteg... Csak kimerült. Lehet hogy ezért volt alacsony? Reggel megmérem majd és megírom! Írd meg Te is!
Az elsõ és eddig egyedüli válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy esetleg keveset aludtál és kimerült vagy? Most olvastam hõmérõs oldalakon, hogy sok esetben a hõ leesése ellenére a terhesség meg maradt. Én most megmértem kíváncsiságból (tudom, hogy reggel kell)és most meg 37. Digitális a mérõd, mert az le is merülhet ám! Próbálom nyugtatni magunkat....
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy minden rendben lesz. Volt már valaki így?
szia!így 2 év távlatából elmondod hogy sikerült-e a baba?:)
Összejöhet, de azért még lehetõség szerint holnap is legyetek együtt. A pozitív utáni elsõ negatív napra tehetõ az ovu.
A kérdező hozzászólása: A férjem ma nem akar, mert így nagyobb az esély a lányra... Persze már pár hónapja próbálkozunk így :(
Csak most olvasom. A másnap is esélyes lett volna. Mi újság kedves Kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött össze, de már jobban "belehúztunk" :)

Hő szerint és ovu teszt szerint is volt peteérésem a 13. napon. Abban az időben rá is dolgoztunk a babára. Most a 36. napon tartok, de nem jön a mensi és a clearblue is negatív volt ma reggel. Mi lehet a baj?

Kicsit aggódom, mert ha nincs baba legalább a mensi megjöhetne. Folyamatosan szúrkálnak a petefészkeim mint peteéréskor.

Legjobb válasz: Hõm fent van 37.1-en és ma erõsen barnázok...

A kérdező hozzászólása: Hõm fent van 37.1-en és ma erõsen barnázok...
Lehetsz babás, a barnázás elõfordul de nem mindíg jó jel. Tesztet csináltál már?
A kérdező hozzászólása: Igen ma reggel clearblueval, annak már ki kellett volna mutatnia ha babás vagyok...
Én most vagyok 5 hetes a doki szerint, de ha a menzitõl számoljuk 6. Nekem a clearblue csak idõn túl mutatta ki a halvány csíkot azaz a vizeletbe mártás után kb 15-20 perccel. Pedig az uh-n már ott volt a babzsák :) De ezt embere válogatja, van akinek a nem várt elõtt kimutatja, és van akinek utána sem nagyon akarja.
Azt elfelejtettem hogy ez a hcg mennyiségétõl függ. De az is lehet hogy késik. Szerintem ha nem jön meg akkor a jövöhéten menjél el az orvoshoz, õ biztosat fog mondani! Drukkolok!
Várj még egy kicsit...hátha késõbb mutatja ki... Nagyon szurkolok!!!!!!
nos szerintem igenis van. mert minden jel arra utal: nos a jobboldalon szurkál ha babab van. meg csak akkor jön meg soká valakinek ha nemvolt peteérése. neked viszont volt akkor megkellet volna jönnie. és ha barnázol az még nemgond. mert nekem pl becsételõs vérzéssel kezdödik a menzim de nem barna hanem piros.

Dalacin tönkretette a bélflórámat.2 hét kórház után itthon vagyok, diétáznom kell egy ideig. Tegnap nagyon jól esett a vacsora, kifli, sajt, sonka. Lehet, hogy ettől volt ma reggel 3x vízszerű hasmenésem újra?

Bevettem 5 szem széntablettát. Nem tettem-e ezzel rosszat magamnak? Nagy gond most nekem, hogy mit egyek? Tanácsokat kérnék a diétával kapcsolatban, mit szabad ennem?

Legjobb válasz: 1. hasmenésre soha nem eszünk tejterméket, bármi is van benne 2. a Normaflore meg sem közelíti az orvosok által FELÍRT (és nem pedig "javasolt") probiotikumokat, hatékonyságban, és (sajnos) árban sem - ami ér is valamit, az jóval drágább 3. tegnapi kajától MA nem lesz hasmenésed (hacsak nem ételmérgezésrõl van szó) 4. calici járvány van, csak a hasmenés a tüneted? 5. diéta: fõtt krumpli, fõtt fehér rizs, fõtt répa, háztartási keksz, max. pirítós kevés vajjal fehér kenyérbõl, sok folyadék (lehet cukros, pl. rostos üdítõk)

1. hasmenésre soha nem eszünk tejterméket, bármi is van benne 2. a Normaflore meg sem közelíti az orvosok által FELÍRT (és nem pedig "javasolt") probiotikumokat, hatékonyságban, és (sajnos) árban sem - ami ér is valamit, az jóval drágább 3. tegnapi kajától MA nem lesz hasmenésed (hacsak nem ételmérgezésrõl van szó) 4. calici járvány van, csak a hasmenés a tüneted? 5. diéta: fõtt krumpli, fõtt fehér rizs, fõtt répa, háztartási keksz, max. pirítós kevés vajjal fehér kenyérbõl, sok folyadék (lehet cukros, pl. rostos üdítõk)
Ha gyógyszertõl rossz az emésztésed, akkor a bélflórádat kell talpra állítani, probiotikum minden nap, akár többször is (pl Normaflore, a legjobb szerintem), ehhez sok kefír, natúr joghurt. Ezek támogatják a leginkább a flórádat. Szerintem amíg helyre nem jön ez a dolog, addig gyakorlatilag mindegy, mit eszel... De a legjobb a klasszikus diétás menü lenne, fõtt krumpli, fõtt tojás, pufirizs...
A Dalacin nekem is tönkre tette. Plusz nekem kombinálták Augmentinnel is. Élmény volt... Na szóval naponta 2 Normaflore, meg banán-étcsoki kombó és lassan rendbe jössz. Elsõ 2 napban egyél könnyû kaját (keksz-tea, vajas zsemle, fõzelék, leves, fõtt krumpli) aztán fokozatosan ehetsz mást is. Egyél sok élõflórás joghurtot is, az is segít.
A széntablettával semmi rosszat nem teszel.Szedjed nyugodtan.
Arra azért szerintem figyelj, hogy semmibõl ne vidd túlzásba (étkezésnél), mert a "leborotvált" gyomor ilyenkor érzékeny és könnyen kialakulhat szerzett ételallergia.
Jól írta az elõttem levõ, hogy miket kellene enned.Ha ilyen rossz a helyzet a széntabletta is jót tesz, szóval ne hagyd el.Van a bélflóra helyreállításához egy nagyon jó ALOE termék, de marha drága.Nálunk sajnos mindennapos az ilyen a gyerekkel, de ez volt eddig a legjobb.Pedig szerintem már mindent kipróbáltunk, amit be lehet szerezni.
Én a Protexint ajánlom, gyógyszertárban recept nélkül is kapható, nekem helyretette a szalmonella miatt tönkrement bélflórámat.

Ma reggel a szokásos idõben 36.8 volt a hõm, 15 perc múlva is megmértem (még mindig ágyban voltam) 37.3 volt. Most akkor melyiket írjam be a naptáramba?

Azért is fontos ez mert 4 napja késik és 36.7 az alaphõm.Több mint 10 napja 37. felett van,de ma nem tudom melyik a helyes érték.Remélem érthetõen írtam.Köszi minden választ.

Legjobb válasz: Én a 36,8-at írnám be.

Én a 36, 8-at írnám be.
gratulálok! :) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)
Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Nem bírtam hétfõig várni! :-) Ma reggel erõs pozitívat teszteltem!! :-))))
A kérdező hozzászólása: Ja és a 2. válaszolónak gratulálok! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Beírom a 36.8 at, ami hõesést jelent, kb. ennyi az alaphõm.Ezek szerint ma vagy holnap várható a mensim. :-( Ha hétvégén mégse jönne meg, hétfõn tesztelek.
Az elsõt, mert mindig az ébredési hõt kell felírni. Ha késik én inkább tesztelnék...
velem az volt, hogy a szokásos testhõm (ami kb nekem is ennyi) a peteérés után felment 37 fok fölé és onnantól nem is ment le. A 9. nap tájékán már annyira szerettem volna hogy baba legyen a dologban, hogy amikor mértem reggel, és 36.8-at mutatott, inkább tíz perc múlva megmértem újra :) ) és akkor már nekem is 37 felett volt újra. Illene az elsõ mérést vezetni minden alkalommal. Egyébként sincs jelentõsége, mert így is úgy is terhesség volt a dologban :) tehát pár tized fok ide vagy oda nem számít, ha nagy átlagban 37 felett van :) És szerintem vegyél egy tesztet és reggel csináld meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :-)

A régi időkbe miért nem volt divat, a kismama ruha vagy ami ma van?

Legjobb válasz: Ultrahang vizsgálat,fényképezés valóban nem volt még,nem tudták megmondani,hogy fiú vagy lány lesz-e, mert nem voltak még megfelelõ mûszerek. Azért mindenkit megvizsgált az orvos és le is vezették a szülést.

hat nemtudom, de anyum megmutatta nekem az o kismama cipojet, ezek szerint volt kismama cucc akkor is:)
Én sem költöttem kismamaruhára.Nyáron amikor még dolgoztam vettem gumis derekú szoknyákat és abban jártam Még most is jók rám -22kg után) hosszított, sztreccses felsõkben jártam amik szintén jók most is.Utána meg fekete melegítõnaciban mentem dolgozni, senki nem vette észre hogy az milyen naci. Régen is volt kismama ruha csak nem olyanok mint most.
Ultrahang vizsgálat, fényképezés valóban nem volt még, nem tudták megmondani, hogy fiú vagy lány lesz-e, mert nem voltak még megfelelõ mûszerek. Azért mindenkit megvizsgált az orvos és le is vezették a szülést.
A kérdező hozzászólása: régi idõkbe más eszközökkel vizsgáltak, meg tippeltek, babonának hittek
Az a magas szárú, végig fûzõs volt a kismama cipõ, nem?amit az én idõmben az oviban a dadák viseltek. :) Azért én örülök, hogy ma már van választék. 30hkm
Én 50 éve szültem, de akkor is kismama ruhában jártunk. Sõt, volt kismama nadrág is!
Mert akkor még nem találták ki, hogy ebbõl piacot csináljanak. Régen felvettek egy 2 számmal nagyobb ruhát, és már mentek is tovább. Nem költöttek több ezret külön kismama ruhára.
Hát, csak a doki vizsgált kézzel. Még terhesteszt sem volt. Anyósom mondta, hogy késett, elmentek dokihoz, aztán a doki megmondta, hogy terhes, vagy nem. Egyébként túlzásba is viszik szerintem, mert statisztikák szerint most sem születik kevesebb beteg gyerek, mint régebben. Még most is sokszor nem veszik észre, ha baj van, viszont nagyon sok a felesleges paráztatás. Engem egész terhességem alatt idegesítettek, alacsony afp, ultrahangon meg állítólag fel volt puffadva, akkor toxoplazma, a toxoplazma vizsgálatom kétes lett, az ismétlést elhagyták. Nyugodt békés terhesség helyett végigbõgtem az egészet. Szóval ha még egyszer szülnék, akkor biztos nem járnék terhesgondozásra. Jó az, ha lehet venni csinos kismamaruhákat olcsón. Nálunk sajnos mindösszesen 2 kismamabolt van, ahol ilyen ruhákat lehet venni, és az árak hajmeresztõek.
A kérdező hozzászólása: elõzõ köszönöm a történetedet
A kérdező hozzászólása: Régen milyen mûszerekkel vizsgáltak? MAi világba pocak fényképek sorozata, meg netre feltevés, megkilogo pocak a divat
Régen nagy divat volt a kismamáknál a kertésznadrág... és van az a hasméret amire már bõven nem jön fel semmi. az enyém legalább is ilyen volt, úgyhogy ha nem is sok ruhára de 2-3-db gatyóra, egy pár felsõre kénytelen voltam beruházni. Még a férjem xxl-es pólói is kicsik voltak itthonra:-DDD
Szerintem simán lehet 20 eft alatt venni farmert.Én pl .9 e ft vettem, felsõket meg 3-6 e ft-ért, tehát 20 e ft-ból már több szettet megveszel.Én imádom ezeket a ruhákat, nem érzem magam bálnának benne.Bár állítólag nem is vagyok... :) 30+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Milyen terhes divatok voltak, régi idõkbe?
A kérdező hozzászólása: 1970-90-venes években, orvosi mûszerek fénykép terheségrõl se volt, has tapizás.
1978-ban született a legnagyobb fiam. Volt kismama ruhám, igaz, hogy akkor valóban nem volt divat a testre feszülõ sztreccs, és a kilógó has terheseknek (sem). Nekem mell alatt húzott, elõl bõvülõ ujjatlan ingruháim és tunikáim voltak, amiket jól lehetett hordani pólókkal, pulcsikkal, évszaktól függõen. Sokan viseltek kismama cipõt, (hosszúszárú vászon)én a magam részérõl nem szerettem, és szükségem sem volt rá. Az orvosom kézzel vizsgált elõször, volt ultrahang is, szívhang hallgatás is, és kötelezõ laborvizsgálatok is. De nem osztogattak fényképet, és eszemben sem volt megkérdezni a gyerek nemét, mert nem érdekelt elõre egyik terhességemnél sem. Nekem hozzátartozott a babavárás öröméhez, hogy meglepetés maradjon a baba neme az utolsó pillanatig. Összességében, nem voltak olyan kifinomult vizsgálati módszerek mint ma, de megbízható volt a terhesgondozás. És akkoriban sem jártak ruha nélkül a kismamák:) )

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Ma reggel volt tüszőrepedésem, a hőm felugrott 4 tizedet. Ha a párommal 3 órájára voltunk együtt, abból még lehet baba? Mennyi ideig tart, még a kiskatonák felúsznak?

Legjobb válasz: A lehetõ legjobbkor idõzítettetek:) A petesejt mostantól 24 óráig megtermékenyíthetõ,ebbõl az elsõ 12 órában sierülhet,csak a kiskatonákon múlik:) Innentõl számítva 14 nap múlva ne várd és akkor tesztelhetsz elõször. Én drukkolok!

A lehetõ legjobbkor idõzítettetek:) A petesejt mostantól 24 óráig megtermékenyíthetõ, ebbõl az elsõ 12 órában sierülhet, csak a kiskatonákon múlik:) Innentõl számítva 14 nap múlva ne várd és akkor tesztelhetsz elõször. Én drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy:)
De azért még legyetek eggyütt!Ártani nem fog:) , csak megerõsítitek a megtermékenyítés esélyét! Drukk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!