Találatok a következő kifejezésre: Ma reggel egész (73 db)

EGYENRANGÚ ÚT, VAGY SEM? Egy régi, alapozott, de leromlott minõségû aszfaltos út, - kontra régen földút, mára már egész jól funkcionáló, egyrétegû, de elég sima, friss aszfalt, bitumen anyagú gyorsan elkészült de jó út.

A kisvárosban, ahol lakom, két aszfaltozott út között,kaviccsal szórt földutak voltak. Természetesen mindenki ennek megfelelõen közlekedett. A merõlegesen lévõ földutakról mindenki megadva az elsõbbséget hajtott ki az aszfalt útra. Viszont azóta egy új módszerrel az eddigi föld utak bitumenes burkolatot kaptak, bár minõsége a gyors elkészülés és az olcsó technika miatt nem valami jó, de az eddig meglévõ aszfaltosok azóta minõségileg romlottak. Viszont akkor egyenrangú utaknak lehet tekinteni õket? De ha betartanám a szabályokat, akkor naponta akár 20-szor is összetörhetném a kocsimat, ha jobbról kimennék a régi úton közlekedõ elé, ugyanis még mindig a régi rend szerint közlekednek. Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt. Na, de ha valaki erre téved frissiben, honnan tudja hirtelen eldönteni, kinek is van elsõbbsége? Egyenrangú keresztezõdés tábla azóta sincs, írtam emailt önkormányzatnak, természetesen nem válaszoltak.

Legjobb válasz: "Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt." Na, itt egy fontos kérdõjelet nem írtam ki, mert ez itt a lényeg, vagyis: ---Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt???---

A kérdező hozzászólása: "Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt." Na, itt egy fontos kérdõjelet nem írtam ki, mert ez itt a lényeg, vagyis: ---Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt???---
Itt jön be a képbe az örök mondás: Annak van elsõbbsége akinek megadják. Ha bitumenes mindkettõ akkor egyenrangúként kell kezelni, viszont mint írtad sokan megszokásból közlekedne rajta, ezért fokozott figyelemmel kezeld a keresztezõdést.
Szilárd burkolatú út mindkettõ, így egyenrangú keresztezõdésnek minõsül az ilyen. Ki kellett volna tenni a "Forgalmi rend változás!" táblát, vagy a macisajtokat/stoptáblákat. Amúgy hol van ez? Le kéne biztosítózni az autómat.
Ha te mész az aszfaltúton, akkor jobbkezes, ha viszont a bitumenesen jössz, akkor adj elsõbbséget, ilyen egyszerû. És szólj mindkét út fenntartójának, hogy egyértelmûen szabàlyozni kellene az elsõbbségi viszonyokat!
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, tehát jobbkezes, -én is így gondolom, viszont egyenrangú táblák híján marad minden a régiben. Jeleztem már az önkormányzat felé, illetve szintén kérdést tettem fel, hogy kinek is van tehát elsõbbsége. Ilyen piti kérdésekkel nem foglalkoznak. Egész addig, amíg nem lesz nagy baj és 3-4 ember élete árán talán lesz egyenrangú útkeresztezõdés tábla is. Csak az a baj, hogy néha még én is megfeledkezem, hogy jobban teszem, ha megállok a bal felõl érkezõnek és volt már forró helyzet, pont itt. De nem kell ide utazni annak sem, aki biztosítózni akar, mert országszerte sok ilyen hely van.

Ma vagyok 6 hetes, tegnap reggel és ma reggel is hánytam. Mind a két nap szinte csak savat. Mit tudtod rá ajánlani? Utána egész nap olyan érzédem van, mintha szét akarná marni a sav a nyelőcsövemet.

Legjobb válasz: Mielõtt felkelnél, egyél egy pár darab sima, háztartási kekszet! Ez felszívja a savat. Este készítsd az ágy mellé, hogy ne kelljen ezért se felkelni :)) A maró érzés ellen egy nagy pohár hideg tej vált be nálam legjobban .

Mielõtt felkelnél, egyél egy pár darab sima, háztartási kekszet! Ez felszívja a savat. Este készítsd az ágy mellé, hogy ne kelljen ezért se felkelni :) ) A maró érzés ellen egy nagy pohár hideg tej vált be nálam legjobban .
Egyet értek az elsõvel! Nem is gondoltam volna, hogy a háztartási keksz ilyen jól felszívja a gyomorsavat! 12km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
Szia, én is most vagyok a 7.hétben, de még nem volt hányinger, se hányás. De már kiokítottak az ismerõs és tapasztalt anyukák, hogy a gyömbéres üdítõ, vagy gyömbéres keksz, valamint a málnatea segít ilyen esetekben. És az is, ha gyakran kortyolgatva tudod pótolni a folyadékot, mert az a savasodást is visszaveti. Jobbulást!
Szia! Én baba piskótával kezdtem a napot, nekem ez segített. Ja és ha szedsz terhes vitamint, azt véletlenül se éhgyomorra szed, mert nekem azonnal ki is jött. Jó babavárást!
Szia, én a 17. hétig ezt csináltam... a reggel felkelés elött megevett keksz, enyhít.... meg a tej... meg nekem a kifli segített.. 3 hónapig szinte csak tej sajt és kifli ami nem jött ki belõlem.. jah és ahogyan már írták.. a vitaminokat sose éhgyomorra szedd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szedek terhes vitamint, de azt mindig ebédelés után veszem be. :)
Összejöhet, de azért még lehetõség szerint holnap is legyetek együtt. A pozitív utáni elsõ negatív napra tehetõ az ovu.
A kérdező hozzászólása: A férjem ma nem akar, mert így nagyobb az esély a lányra... Persze már pár hónapja próbálkozunk így :(
Csak most olvasom. A másnap is esélyes lett volna. Mi újság kedves Kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött össze, de már jobban "belehúztunk" :)


17 hetes terhes vagyok. Ma egész éjjel forgott korulottem a szoba, mintha be lettem volna rúgva. Ma reggel is mintha elvesztettem volna az egyensulyom, dullogtem, és szédultem. Megvgayok ijedve. A pici mozog érzem! Mi lehet a baj? Mitol lehet ez?

eddig ez nemfordult elo, már a rosszul sem volta mamiota megmozdult a pici,de az utobbi 2 napban megint hányok reggelente...tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg,szerintem ez természetes.Én van úgy,hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)

Én 12 hetes kismama vagyok és sokszor én is vagyok így.:) Én nem ilyedtem meg, szerintem ez természetes.Én van úgy, hogy nap közben is megszédülök.Este pedig forog az ágy.:)
Vérnyomásod, vércukrod rendben? Amúgy én nem gondolom, hogy nagy baj lenne, elõfordul ilyesmi, de ha aggódsz nagyon, menj orvoshoz.
Amúgy nekem tökéletes a vérnyomásom.De a cukromat még nem mérték, lehet, hogy ettõl szédülök néha.:)
A kérdező hozzászólása: Na a vércukromat mindjárt megmérem, de a vérnyomásom kivételesen reggel rendben volt, mert nekem álltalában nagyon alacsony...Azért ilyedtem meg, mert még ez nemfordult elo, h éjjel arra ébredtem volna h forog korulottem a szoba, meg reggel dullogok mint a részegek...de akkor aztmondjátok h ez normális?nemlehet nagy baj?Koszonom a válaszaitokat
Szerintem sincs nagy baj, inkább valamit hiányol a szervezeted. Ha a cukrod, vérnyomásod rendben, akkor estleg folydékhiány? Iszol eleget? Én nem voltam nagy ivó, de mióta terhes vagyok észrevettem, hogyha nem iszok eleget, akkor elkezd fájni a fejem.
A kérdező hozzászólása: A cukrom 6.6, ugyhogy azis rendben...lehetséges h attol szédultem h nagyon sokat alszok?
A kérdező hozzászólása: Inni iszok, nemnagyon figyelem h mennyit, de éjjelente arra ébredek h szomjas vagyok, ezért teszek mindig egy pohár vizet az ágyam mellé
Az alvástól is lehet. Vashiány is okozhatja. Egyébként az ivásról annyit, hogyha arra kelsz, hogy szomjas vagy, az már nem jó! Éppen nemrég olvastam, hogyha valaki szomjas, az már a kiszáradás jele. Nagyon meglepõdtem... Szóval annyit igyál, hogy sose legyél szomjas! :) Inkább többször kevesebbet.
Én anno a lányommal ha a jobb oldalamra fordultam fekve, vagy csak a fejem arra fordítottam ülve, meg ilyenek, már forgott velem a világ. Azt mondták, valószínû, mivel annyira a jobb oldalamon helyezkedett el, valamit nyomott. Hanyatt meg nem tudtam feküdni, mert fájt a csontom, és õ is majd ki ugrott, nem érezte valamiért jól magát. Úgyhogy szinte 20 hetet végig (értsd szó szerint) a bal oldalamon aludtam. Háát, már vártam a szülést. A Panangin vény nélkül kapható tulajdonképp kálium és magnézium. Ezt nyugodtan szedheted. Nekem az valamicskét segített.

Ma reggel arra ébredtem, hogy iszonyat fáj mindenem ott lent: csontok, izmok, olyan mintha kiakarna szakadni. Elégé fáj. A derekam is nagyon fáj, amit egészen a combomban is érzek. Mi lehet ez? Lehet ma szülni fogok?

37 hetes vagyok. A kedden voltam CTG-n, ahol már voltak fájások mérve. Azóta is minden nap érzek jóslókat. De ez most valahogy más.

Legjobb válasz: Én kb 3 hónapja így ébredek. :) 39. hetes kismama

Én kb 3 hónapja így ébredek. :) 39. hetes kismama
lehet hogy itt az idõ:-)
Nekem is van már ilyen tünet vagy 3-4hete, és egyben vagyok:) .38+1hetes

Ma van a nemvárt napja! Holnap reggel ellőhetek egy tesztet? Nem jött meg! Ma is egész nap magasan van a hőm!

Amúgy az jelent vmit ha napközben is magas a testh? vagy lényegtelen mert csak az ébredési a mérvadó?

Legjobb válasz: szerintem a napközbeni hõ nem jelent semmit ha nem jön meg nyugodtan tesztelhetsz de vigyázz néha a testünk nagyon át tud vágni bennünket ha nagyon akarjuk h ne jöjjön meg. de sok sikert

szerintem a napközbeni hõ nem jelent semmit ha nem jön meg nyugodtan tesztelhetsz de vigyázz néha a testünk nagyon át tud vágni bennünket ha nagyon akarjuk h ne jöjjön meg. de sok sikert
ha nem jön meg, nyugodtan tesztelhetsz holnap reggel! Nagyon szorítok, majd írd meg az eredményt!:o) Én sose mértem a hõmet, úgy hogy a második kérdésre nem tudok válaszolni!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megírom mi lett!A hõmet én is egy hónapja mérem!
Csináltál tesztet? Mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: Hát nem!Lekéstem a gyógyszertárat!Most írtam ki kérdést:Kezdhetek reménykedni? Ott a görbém is!

160 mg Valsartan Sandoz-t szedek minden reggel, ma kimaradt, egész nap jól voltam, most szédülök. Megélem a reggelt?

Legjobb válasz: Mérd meg a vérnyomásod lehet,hogy magas.Ha elfelejteted bevenni nyugodtan vedd be most. Reggel pedig ahogy szoktad, nem lessz semmi bajod.

Mérd meg a vérnyomásod lehet, hogy magas.Ha elfelejteted bevenni nyugodtan vedd be most. Reggel pedig ahogy szoktad, nem lessz semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: Sajna nincs elem a vérnyomásmérõmben, nem ver erõsebben a szívem sem szaporábban, egyszerûen csak szédülök.
Ved be most a gyógyszert a szédülés a magas vérnyomás tünete is lehet és nem ártana egy enyhe nyugtató.Ne izgulj megmaradsz.
A kérdező hozzászólása: Nem izgulok, de valószínû, hogy a stressz miatt magas a vérnyomásom, jó lenne valahogyan leküzdeni végleg ... Már nem szédülök.

2 nap múlva esedékes, hogy megjöjjön de már ma reggel a harmadik napja, hogy reggel szédülök és egész napos enyhe hányingerem van a hőm 37?

Sajnos napi 4-5 cigit elszívtam mert leszokóban vagyok de most hála attól is hányingerem van ez lehet terhességi tünet?

Legjobb válasz: Az már lehet hogy késõ mert ha megszárad a teszt akkor még fakul is.:(

Az már lehet hogy késõ mert ha megszárad a teszt akkor még fakul is.:(
igen, lehet tünet. Próbálj tesztelni, ha már úgy is van tüneted.
Nem baj az ha nagyon halvány, még mensi elõtt jársz. Ez már bíztató, csinálj a nem várt után is akkor már erõsebbnek kell lennie. esetleg képet rakhatnál fel róla.
:((( ujabb honap, ujabb remeny...ne szomorkodj! aA multkor nekem is megvolt minden tunet...aztan megjott, pedig en mar 90%ban gondoltam hgoy most terhes vagyok! aztan csak nem.... most en 20.ara nem varom...
A kérdező hozzászólása: Ma megjött:((((
A kérdező hozzászólása: egyszerûen nem tölti fel a képet egyfolytában azt írja a kapcsolat alaphelyzetbe állt na mindegy holnap is tesztelek hátha jobban látszik majd írok köszönöm a válaszokat addig is!
http://www.kepfeltoltes.hu és utána belinkeled nekünk.
A kérdező hozzászólása: Hogyan tudok képet feltölteni?
A kérdező hozzászólása: meg próbátam fényképezni de semmi nem látszik még a negatívon sem és egyedül vagyok itthon nem tudom senkinek meg mutatni majd 17 óra után jön a párom kiváncsi vagyok lát-e rajta valamit lehet én már odaképzelem
dobj fel egy ÉLES képet róla, és megnézzük együtt!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam Medilab(most olvastam egy csomó rosszat róla sajnos) olyan nagyon de nagyon halvány második csík van rajta :( lehet nem is csík csak a fényben látszik lehet, hogy szellem csíkot látok olyan szomorú vagyok :(
jaj de izgalmas!!!!!!tedd le a cigit!!!!
Én is kíváncsi vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: Most készülök mindjárt írok eredményt!
A kérdező hozzászólása: Szia!Én most 23-ra nem várom volt a 10-11-dik dpo-n barnázásom a hasam fájdogál meg a derekam nem tudom mi lesz!

Tegnap óta kezdődött a hűlésem. (Ha az egyáltalán) Ma reggel már az ágyból se birtam felkelni. Fájnak a szemeim, és az arcom kétoldalt a szemem alatt, de egészen az állkapcsomig. Mi lehet ez? Nem vagyok gyógyszerpárti, de ez mostmár sok.

Legjobb válasz: Fájnak a szemeim, és az arcom kétoldalt a szemem alatt, de egészen az állkapcsomig Ez arcüreggyulladás, ami társulhat homloküreggyulladással. Ha ennyire fájdalmas, az durva eset, jobban teszed, ha dokihoz mész, aki felír valami antibigyót, mert ha jobban eldurvul, a végén a fül-orr-gégén fogják gyógyszeres vízzel öblítgetni meg felszúrni az arcod.

Fájnak a szemeim, és az arcom kétoldalt a szemem alatt, de egészen az állkapcsomig Ez arcüreggyulladás, ami társulhat homloküreggyulladással. Ha ennyire fájdalmas, az durva eset, jobban teszed, ha dokihoz mész, aki felír valami antibigyót, mert ha jobban eldurvul, a végén a fül-orr-gégén fogják gyógyszeres vízzel öblítgetni meg felszúrni az arcod.

Egész nap hányingerem van, 5 hetes vagyok. Ma reggel már öklendeztem is, mit lehet rá inni vagy tenni?

Legjobb válasz: Este készíts az ágyad mellé egy kis harapnivalót,pl:keksz,alma...és másnap reggel mielõtt kilépsz az ágyból,harapj egy pár falatot!Én is így tettem,és egyszer sem hánytam! Boldog babavárást!

Este készíts az ágyad mellé egy kis harapnivalót, pl:keksz, alma...és másnap reggel mielõtt kilépsz az ágyból, harapj egy pár falatot!Én is így tettem, és egyszer sem hánytam! Boldog babavárást!
Szia En a 14.hetig napi ketszer hanytam, es egesz napos hanyingerrel kuzdottem. Sot sokszor ejszaka is arra ebredtem, hogy a gyomrom teljesen kesz van. Nekem a gyomber teat, a gyomber szorpot, a kekszet, koffein mentes teat, a felkeles elott egy pohar hideg tejet ajanlottak. Valamint hogy ketorankent probaljak valami kis tapanyagot juttatni a szervezetembe. (nem jott be egyik sem...de vegigprobaltam)Probald ki hatha segit Kellemes babavarast
Én 20 hétig hánytam, eleinte a reggeli felkelés elõtt még az ágyban háztartási kekszet rágcsáltam valamit segített, de az sem mindig. Próbáld meg esetleg a homeopátiás szereket. Nekem bevállt még hányingerre a homeopátiás COCCULUS INCIDUS 9ch. A másik ami bevállt egy pohár tej, ezen kívül semmi.
Még mielõtt kikelsz az ágyból, egy kis kekszet egyél. B6 vitamin is ajánlott. De túl sokat nem tudsz tenni ellene. Többnyire a 12. héten elmúlik.
a jéghideg víz segít nekem... meg a babapiskóta :-)
jól írták nagyon elõttem. még annyi, hogy sose legyen teljesen üres, vagy nagyon tele a hasad. próbáld ki a danone activiát, hátha segít bevallom, nekem semmi sem segített nagyon, a fentiek egy kicsit tûrhetõbbé tették, de el nem múlasztották.
Nekem a friss levegõt ajánlották. Amikor már elviselhetetlenné vált a hányinger, akkor kiültem az erkélyre, vagy sétáltam egyet. Nekem bejött.
Szia! Nekem is bevált a keksz és még citromleves vizet ittan állandóan, az sokat segített.
Szia.Nekem a b6 vitamint ajánlotta a doki hányinger ellen.
szia! én a 6. héttõl a 9. hétig 24 órás hányingerrel, sõt még hányással is küszködtem! nekem is ajánlották a háztartási kekszes dolgot, de nekem semmit nem segített! persze te próbáld ki hátha bejön! de nekem meg kellett várni, még egyik napról a másikra elmúlt! boldog babavárást!!!
Nekem segített, ha nem volt üres a gyomrom, akkor napközben nem volt hányingerem. A reggeli ellen semmi nem segített sajnos. És tényleg jó az is, ha van rá módod persze, hogy ha napközben van a hányinger friss levegõn sétálsz egy jót!
Én is végigpróbáltam mindent aztán minden ki is jött.most már enyhül a dolog és most tényleg beválik az hogy ne legyen üres vagy túl teli a gyomrom.De nekem nem(csak) reggel volt/van hányinger, hányás hanem bármikor a nap 24 órájában ez ellen a mielõtt felkelek keksz, hideg víz nem segít.Ha nagyon durva a helyzet magne b6, ha nem akkor megpróbálom elterelni a figyelmemet.de mostmár 8 hete tart és enyhül


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!