Találatok a következő kifejezésre: Ma reggel Lattam, hogy (18 db)

A 2 aranyhalam közül ma az egyik elpusztult. Reggel láttam, hogy nagyon kókadt megpiszkáltam akkor úszott?

Ma este pedig azt vettem észre, hogy az akvárium alján feküdt oldalra fordulva és amikor kivettem láttam, hogy a hasa ki volt lukadva. Mit?l lehetett ez?

Legjobb válasz: Akvárium mérete? Szûrés? Társak? A szokásos kérdéssorozat aranyhalas kérdések esetén.

Akvárium mérete? Szûrés? Társak? A szokásos kérdéssorozat aranyhalas kérdések esetén.
Szerintem nem kéne így felháborodni, ugyanis 2 aranyhalat se lehet 150 liter alatt tartani. Ez a te hibát, ugyanis informálódás nélkül ugrottál bele a dologba. 20 literben hamarosan nem 1, hanem 0 lesz.
A kérdező hozzászólása: Ha képtelen vagy megérteni, hogy 2 van akkor ne írj ide! Már csak 1..
Még 200 liter is kevés. 250-be már rakhatsz 6-ot. Ha erre képtelen vagy, inkább add el õket.
Akkor szerintem add el õket. Szûk helyen jó esetben 1-2 évig tudod életben tartani õket, holott 20 évet is megélhetnek. Akkor szerinted hogy érezhetik magukat rövidke életük mindennapjain? Mégha egy 100-150 literesbe is tennéd õket, olyan szûrésre lenne szükséged, ami jó esetben is 20-25 ezerbe kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igyekszem beszerezni néhány dolgot, de 2 aranyhalnak biztos nem fogok 200 literes akváriumot venni amibe meg se találom õket, a 2 teknõsöm van akkora tóban az udvaron! :)
Na, pontot akartam tenni a végére.
Csak azok csodálkoznak, akik lusták elolvasni. Szerintem ne tarts halat, mert ezeket a hibákat tucatjával fogod elkövetni?
Ezt olvasd el kérlek és írj egy listát mi nem felelt meg a leírtaknak és küszöböld ki. Ha megvannak a körülmények akkor tarts halat. http://diszhal.info/Carassius_auratus.php Egyébként mindegy, hogy mekkora akváriumról van szó a szûrõnek a nap 24 órájában keringtetnie kell a vizet. Ne aggódj arra tervezték nem lesz baj belõle. Sokan elkövetik ezeket a hibákat amiket te is és aztán csodálkoznak ha megborulnak a halak. Mielõtt belekezdesz valamibe járd körbe a témát mert csak pórul jársz és megölöd a szegény halaidat. Az meg, hogy a boltban mit mondtak azt felejtsd el nekik csak a profit számít.
Csodálkozol? 20 liter nem akvárium, hanem kínzókamra. Semmilyen halat nem lehet tartani 20 literben, nemhogy egy 30 centisre növõ élõlényt. Szûrés nélkül duplán halálra ítélted õket, de legalább rövidebb ideig szenvednek. Olvasd el, mit kellene biztosítanod: http://diszhal.info/Carassius_auratus.php
A kérdező hozzászólása: mint írtam 2 aranyhal van, egy 20 literes akváriumban, szûrõ nics, cserélni szoktam a vizet. utolsó: mivel nem lehetett a kérdéshez írni az egész szöveget, ezért elválasztottam és nem tudtam kérdést csinálni abból a mondatból, de kérdõjellel kell befejezni a kérdést. érdekes, hogy más nem akad fenn ezen..
Honnan tudjuk, hogy úszott e, amikor megpiszkáltad? Te voltál ott...
Ez hülye! Alapvetõ szövegértési nehézségekben szenvedsz, te barom! Azt írtam, hogy abban már akár 6-ot is tarthatnál. De kínozzad csak tovább azt az egyet, gyökér!

Mit csináljak? Annyira gáz. Ma reggel fürdés után törülköztem és nem érzékeltem, hogy az ajtó kinyílott, sajna nem jó a zárja már. Épp hátamat törültem, amikor láttam, hogy anyám jönn előszobából.

Elől meglátott, ami nem is lett volna gáz, de a törülközéstől kicsit már merevedett a farkam. Így viszont annyira gáz volt az egész. legalábbis nekem.

Legjobb válasz: Mert szerinted míg felnõttél nem látta? xD

Mert szerinted míg felnõttél nem látta? xD
ezt majd beszéljétek meg a vacsoránál.
A saját anyádról van szó, aki kiskorodban a kakit törölte a fenekedrõl..úgyh sztem neki nem okozott a lányvány semmilyen élményt. (én is szégyenlõs vagyok még anya elõtt is, de azért ha meglátna nem agyalnék a gondolaton XD)
Nem hiszem h anyádat érdekelte a dolog. Amúgy is látott már álló pélót, úgy lettél te is.
Nem értem, most mi ebben a ciki?
szégyenlõs vagy:d de tedd túl magad rajta, nem hiszem h izgatta a dolog..:D
És? Azt hiszed anyád nem tudja, hogy mennek a dolgok?...
Most ebben mi a kérdés? Mutasd meg neki még egyszer... -.-"
A kérdező hozzászólása: persze tudom. én gáznak éreztem a dolgot, de akkor végülis nem is annyira gáz az egész, ahogy írtátok. Mondjuk annak nem örülnék ha még egyszer így meglátna, óvatosabb leszek most már
Szerintem Anyud megkönnyebbült, hogy olyan gyereket szült, akinek vannak funkciós reflexei.

27hetes kismama! Ma reggel a tükörbe láttam, hogy a fenekemen, látszik némi kis narancsőr! És olyan mint ha megnyúlt volna a bőr a fenekemen, megváltozott a formája!? Mit gondoltok?

50kog kezdtem a terhességet,most vagyok 57kg!Mindig adtam a megjelenésemre,szeretek csinosan öltözködni!!Gondolok itt a mini szoknyára térdig ér? csizma stb,hát olyan dolgokra ami szexis!Tudom hogy a narancsb?r nem fog soha el múlni,de mit gondoltok,vissza kaphatom a régi testemet,ha megszültem a kis szerelmemet!!??Eddig nem éreztem,de most teljesen eluralkodott rajtam a depresszió!!

Legjobb válasz: visszakaphatod, persze :) nekem az vált be, hogy már a terhesség alatt is sokat tornáztam, szülés után meg amint lehetett, rögtön (én császáros voltam). ez nagyon, fontos, mert hiába kg-ra nem híztál sokat, az izmokat is karban kell tatani! ha ezt betartod, meg a kajára figyelsz, visszanyerheted a régi alakodat!

visszakaphatod, persze :) nekem az vált be, hogy már a terhesség alatt is sokat tornáztam, szülés után meg amint lehetett, rögtön (én császáros voltam). ez nagyon, fontos, mert hiába kg-ra nem híztál sokat, az izmokat is karban kell tatani! ha ezt betartod, meg a kajára figyelsz, visszanyerheted a régi alakodat!
A narancsbõrtõl meg tudsz szabadulni. Nyugodtan tornázhatsz például. Ha esetleg most már nincs kedved elkezdeni, akkor szülés után 6 héttel. Ha így állsz hozzá, hidd el, hamar jó formába kerülsz szülés után. A terhességi csíkokat nem lehet eltüntetni, a narancsbõrt "sima ügy".
A narancsbõrt tornával, krémmel (terhesség alatt is lehet egyes fajtákat használni, de ezt a dokiddal beszéld meg), sok folyadékkal és olyan ételekkel amik nem tartalmaznak mesterséges anyagokat. A striákat (terhességi csíkokat) szintén tornával, sok folyadékkal és kollagén tartalmú krémekkel tudod, de csak halványítani. Speciális kozmetikai kezelés már létezik (viszonylag elég jó áron) és azzal szinte teljesen eltüntetik. De ez szigorúan szülés és szoptatás után ajánlott!!! Remélem, tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Hogy tudom minél hamarabb eltüntetni a narancsbõrt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon aranyos vagy!!


Most láttam hogy elvettek 10 pontomat, ami ma reggel még megvolt. Jogorvoslat lehetősége elmúlt telefonon nem lehet őket elérni. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve

Legjobb válasz: Híd õket holnap reggel. Majd megmondják mi és miért történt. Nekem még olyan vélhetõen pluszpontom sincs fent, aminek a papírjait beküldtem már a jelentkezési határidõig..azt mondják dolgoznak...engem meg esz az ideg..

Híd õket holnap reggel. Majd megmondják mi és miért történt. Nekem még olyan vélhetõen pluszpontom sincs fent, aminek a papírjait beküldtem már a jelentkezési határidõig..azt mondják dolgoznak...engem meg esz az ideg..
Én semmit se kívánok a fõnöküknek, csak hogy õ vagy a gyereke is legyen ilyen helyzetben...
A kérdező hozzászólása: Beszéltem velük, azt mondták valami új program nézte át a pontokat és a kevesebb a helyes, mert idéntõl kevesebb jár a plusz pontokért. csak azt nem értem, hogy akkor miért fogadták el, és még meg is indokolták hogy igenis jár...
Szia! Mi történt sikerült beszélned velük? Én felvagyok háborodva, tegnap azt mondták, hogy nyugodjak meg felteszik a pluszpontot (nem mondtak olyat, hogy nem jár vagy õk nem tudják..) persze estig semmi. Ma reggel ugyanaz a nõ közli, hogy mrá lezárták a rendszert, nem tudnak pontot módosítani, de kérdezzem meg az egyetem Tanulmányi Osztályát (én mesterképzésre jelentkezek). A TO meg persze állítja, hogy õk erre eddig nem adtak plusz pontot (konkrétan egy tudományos szervezet tagságáért), de én ismerek egy embert, aki igenis kapott, és semmi más olyan nem volt ami miatt kaphatott volna. De azt is mondták a TO-n, hogy a felvisek sokszor õhozzájuk küldik az embereket olyan kérdésekkel, amire nekik kellene választ adni. Én ebbõl azt következtettem ki, hogy akkor mégiscsak nekik (felviseknek) kellett volna plusz pontot adni... Vagy akkor az elõz évben felvett ember jogtalanul kapta a plusz pontot? Az eszem megáll. Mondjuk azt mondták a TO-n, ha nem vennének netán fel, akkor fellebbezzek. Hát az lesz...
A kérdező hozzászólása: Ja értem.. én elvbõl mindent azonnal küldök, amint megkapom, nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni
Én most azoknak mondtam, akik az utolsó pillanatban küldték el a cuccaikat, holott volt rá akár 4, 3, 2 hetük is, emiatt feltorlódott egy csomó.
A kérdező hozzászólása: Én is február elején. fel is volt dolgozva a pontot is megkaptam rá. csak ma délután elvették.
Kedves Utolsó! Én, pl még február 15-ig elküldtem, és ott is van a dokumentumoknál, de mégsincs feldolgozva, nem feltétlenül utolsó pillanatban elküldött dolgokról van itt szó!
Gratula azoknak, akik az utolsó pillanatban adták fel, vagy az utolsó pillanat után...
Pontosítok: este 6-ig lehet személyesen menni, de szerintem telefonálni is addig.. (elnéztem a honlapon)
A kérdező hozzászólása: Amint észrevettem vagyis fél 6 tól egyfolytában próbáltam elérni õket. de mindig foglalt
Este 6-ig lehet. Én ma hívtam õket, azt mondták dolgoznak folyamatosan. Azért ez bosszantó... (de nem elsõsorban õk tehetnek róla, hanem azok akik annyi embert alkalmaztak, amennyit, erre a feldolgozásra)
én meg a nyelvvizsgámra nem kaptam pontot, viszont osztálytársam igen. No. Én is próbálom de nem érem el õket
*hívd
Kérdezõ, le tudnád írni, az eredményeidet, meg úgy mindent, mire kaptál pontot, mennyit stb. Kiszámolnám én is. Ha lehet küldd el mailbe, és ha tudod képet is küldj az e-felvi felületrõl, ahol ott vannak a pontok -csak az kell, a többit vágd ki róla.

Miért nem hívott? MEgígérte, hogy ha éjszaka hazaér felhív, rejtve voltam msnen és láttam, hogy fent volt, 1órán kerestül elérhető volt. Ma reggel is rejtve voltam és látom h néha elérhető de még mindig nem hívott.

Nem járunk még. Én lány vagyok. Miért nem hívott szerintetek? És miért ígéri meg, ha felhív, hogyha nem teszi? Amikor én megígérem mindig hívom.

Legjobb válasz: Lehet hogy fáradt volt és elfelejtkezett arról hogy felhívjon... nálam is volt már ilyen ...

Lehet hogy fáradt volt és elfelejtkezett arról hogy felhívjon... nálam is volt már ilyen ...
Biztosan fel fog hivni ha megigérte viszont várj türelmesen ha letámadod abbol semmi jó nem lesz.
A kérdező hozzászólása: nem akarom letámadni ezért sem mentem fel vagy hívtam én... de megígérte h flébreszt és felhív éjszka ha hazaér, máskor is csináltunk már ilyet de most nem hívott.... :S
lefogyott a pénz a telójáról. lemerült az aksi, lehet vmelyikötöknek nem volt térereje és nem volt elérehetö a hálózat. vagy csak nem akart már éjjel zavarni...stb...
Sok oka lehet. Az is lehet h félénk, de lehet hogy valami technikai probléma lépett közbe ( pl. nem volt pénze) de ahogy írták többen is lehet h csak fáradt volt, vagy azt gondolta h éjjel inkább békénhagy, vagy elfelejtette, vagy elaludt. Nem kell aggódni :)
De mégis...azt mondta, hogy hívni fog...Hívhatott volna, hogy közölje - nem hív! És én megköszöntem volna, hogy hívott, azért, hogy nem hív! :-))))
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló nagyon kis vicces kedvedben vagy :D Nem félénk, õ nem az a fajta :) egyébként is sokat beszélünk éjfélkor v hajnalban és általában ha ígér valamit azt megtartja.... már órák óta "nincs a gépnél" az állapota, nem akarok felmenni msnre, kíváncsi vagyok, hogy magától mikor fog hívni telefonon. csak a várakozás megõrjít
hányéves vagy?
legközelebb jelentkezz be msn-re és írj rá :) ez még nem letámadás.

Meglehet, hogy ma reggel (X.2. ) vetési varjakat láttam Óbudán?

Később szoktak érkezni.

Legjobb válasz: A vetési varjú fészkel Magyarországon (igaz kisebb számban, mint amennyien télen érkeznek), így elvileg az év bármely szakában találkozhatsz vele. Másrészt a hideg miatt lehet, hogy korábban kezdtek vonulni.

A vetési varjú fészkel Magyarországon (igaz kisebb számban, mint amennyien télen érkeznek), így elvileg az év bármely szakában találkozhatsz vele. Másrészt a hideg miatt lehet, hogy korábban kezdtek vonulni.
Wow valaki arra számít, hogy a leányzó olvassa a kérdést :P Amúgy legközelebb igen, szólítsd le.
fizetõs volt?
Ismerem, könnyû dolgod lesz, õ pénzért csinálja. Csak simán kérdezd meg, hogy most van-e egy szabad órácskája :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!