Találatok a következő kifejezésre: Ma nagyon és alig (73 db)

Ma ébrenlét és álom határán voltam, mikor egy nagyon érdekes dolog történt velem. Valaki érti, hogy mi ez a folyamat?

Azt álmodtam, hogy mindenhonnan ömlik belõlem a vér és bepánikoltam, hogy meg fogok halni. Ekkor valahogy rájöttem, hogy álmodok. Elhatároztam, hogy fel fogom magam ébreszteni. Felültem az ágyamban, körülnéztem. Azt álmodtam, hogy felkelek, de rájöttem a turpisságra, hogy valójában nem. Nagyon koncentráltam a felkelésre és hirtelen vége lett az álomnak és éreztem, hogy "már a Földön, a testemben vagyok". Azonban nem tudtam mozgatni semmimet, de azt éreztem, hogy a szememet kitudnám nyitni. Nagyon féltem, hogy átélek egy alvásparalízist, ezért inkább csukva hagytam és próbáltam a kezemre összpontosítani. Pár másosperc múlva éreztem, hogy a kezem ide-oda siklik a lepedõmön, de nagyon fura volt, mert olyan érzés volt, hogy arra ment hova én akartam, viszont mintha nem is én mozgatnám, nem éreztem az izmaimat, kb. mintha valakinaz én parancsomra húzogatná. Félig volt még csak éber a testem. Továbbra is fenállt a paralítzis veszélye, ugyanis eszembe jutott, hogy valaki azt írta egy fórumon: "azt mondják, egybõl megszûnik a paralízis ha valamidet megmozgatod. De velem sokszor megtörtént már, hogy a kezem mozgattam, viszont még mindig béna volt a testem és paralízisben voltam. Az évek alatt kitanultam, hogy nem a kéz, hanem a láb mozgatása a tuti módszer". Ettõl felbátorodtam és a lábamra fókuszáltam. Kb 2-3 másodperc után megmozdult. De olyat, amit utána éreztem... Nagyon durva volt. Egy forró hullám a lábam hegyétõl az agyamig végigsöpört és nem volt valami kellemes. Úgy éreztem az egész testem, minden szervem forrt, mikor visszatért belém az élet. Pár másodperc volt az egész, de nagyon meglepõdtem. Csodálatos az emberi test, csak tul keveset tudunk róla.

Legjobb válasz: Persze! az elején ahogy írtad tudatosan álmodtál!Velem is történt már csomószor :) Utána igen, alvásparalízised volt. Próbáld meg felkapcsolni a lámpát vagy valamit csinálni. Ne figyelj az alvásparalízisre gondold azt hogy [email protected] és akár benn is éghetsz... Akkor abbamarad . a végén ez az érzés még az álom és az ébrenlét közötti szakaszban voltál és valószínûleg ez még az álom része volt. Nyugi nem a tested szállt beléd vissza , az végig ott volt :) és igazad van szinte semmit sem tudunk és amit igen , az még a fele sem az egésznek :D

Persze! az elején ahogy írtad tudatosan álmodtál!Velem is történt már csomószor :) Utána igen, alvásparalízised volt. Próbáld meg felkapcsolni a lámpát vagy valamit csinálni. Ne figyelj az alvásparalízisre gondold azt hogy [email protected] és akár benn is éghetsz... Akkor abbamarad . a végén ez az érzés még az álom és az ébrenlét közötti szakaszban voltál és valószínûleg ez még az álom része volt. Nyugi nem a tested szállt beléd vissza , az végig ott volt :) és igazad van szinte semmit sem tudunk és amit igen , az még a fele sem az egésznek :D

Tegnap és ma nagyon nyűgös a babám. Tegnap alig aludt, estére meg már ordított a fáradságtól. Alig evett. Más babák is hasonlóak? 11 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Az én babám 6 hetes lesz szerdán. Tegnap iszonyatosan nyûgös volt, egész nap hol a párom karjában, hol az enyémben. Ma egy kicsit jobb a helyzet, most alszik egy órája....

Az én babám 6 hetes lesz szerdán. Tegnap iszonyatosan nyûgös volt, egész nap hol a párom karjában, hol az enyémben. Ma egy kicsit jobb a helyzet, most alszik egy órája....
Az én lányom 4 hónapos lesz szerdán, csak anyatejes. A hétvége eléégé húzós volt, 2 éjszaka is felébredt, többször, pedig már azelõtt aludt reggel 5 -ig. Napközben 2 óránkért kérte acicit, de kevseket evett. Tegnap este meg nem akart enni , csak ordított. Már azt hittük valamije fáj (úgy sírt, mint amikor fájt régebben a hasa), aztán elaltattam és most meg aludt reggel fél 5-ig. Már én sem értem ezt az egészet. Amúgy egész hétvégén igen nyûgös volt, amióta ez a meleg van, alig alszik napközben, max. 2-3-szor fél órát.
A kicsit nagyobbakat is megviselte a tegnap.A fiam 20 hónapos, de alig lehetett vele bírni, egész nap nem evett egy falatot sem.Este meg sírva aludt el szegényke, pedig mellette voltam.Ma már picit jobb a helyzet, de csak egy fokkal:-)
Nekem szombat vasárnap volt nagyon nyûgös, ma egy kicsit már jobb, most viszont többet alszik, és rengeteget eszik! Egy 3 hós baba anyukája

Sokan lehurrognak a mostani kérdésem miatt, de ki mennyit tornázik? 26hetes pocakos vagyok és ált. H-péntekig végig tornázom az 50perces kismamitornát 7vége pihi. De már 1 napot kihagytam és ma sincs túl nagy kedvem hozzá. Muszájmert 11kilót híztam.

Legjobb válasz: Miért hurrognának le?? sztem a legtöbb kismami nem tornázik...vagy azért mert veszélyeztetett, vagy azért mert egy vagy több kisgyerek mellett esélye sincs rá, vagy pedig azért, mert ötül hogy végre kicsit "lazíthat". Szóval sztem az is nagyon szép tõled hogy 1 héten 5ször tornázol!!!! Még a 3 is elég lenne sztem.. A súlygyarapodást meg az eredeti súlyodhoz kell viszonyítani. Különben meg van olyan barátnõm 8teljesen normális súlyú) aki mindkét babájával 20 kilót hízott, pedig nem evett többet mint alap esetben és tornázott is és mégis!! Ilyen alkat. Szülés után az egész lement neki!

Miért hurrognának le?? sztem a legtöbb kismami nem tornázik...vagy azért mert veszélyeztetett, vagy azért mert egy vagy több kisgyerek mellett esélye sincs rá, vagy pedig azért, mert ötül hogy végre kicsit "lazíthat". Szóval sztem az is nagyon szép tõled hogy 1 héten 5ször tornázol!!!! Még a 3 is elég lenne sztem.. A súlygyarapodást meg az eredeti súlyodhoz kell viszonyítani. Különben meg van olyan barátnõm 8teljesen normális súlyú) aki mindkét babájával 20 kilót hízott, pedig nem evett többet mint alap esetben és tornázott is és mégis!! Ilyen alkat. Szülés után az egész lement neki!
Én nem tornáztam, mert veszélyeztetett voltam az elejétõl. 14 kilót híztam. Kisfiam 2, 5 hós, csak szoptatom, és már 16 kilót fogytam! :)
Szerintem nem vészes a 11kilógrammos hízás. Szerintem csak akkor tornázz, ha kedved van hozzá. Én 20 kilót híztam elsõ terhességgel, de lement minden amikor fél évet betöltötte a pici. Most a másodikat várom, és még csak a 14hetemben járok, mégis fölszaladt 2 kiló. Nem tornázok. Majd a szülés után. Inkább egyél finom gyümölcsöket. Szép terhességet! Ás a tornával csak óvatosan:) !
Szia! Én azért nem tornázok, mert 1xûen nemtudok dvd-t szerezni, sem letölteni. :-) Neked honnan van?
Szia, én is tornázom minden nap. Kismamajógázom, ez napi 40 perc...és én is nagyon sokszor nehezen állok neki de mivel hasonló cipõben járok mint Te ( 23 hetes vagyok és híztam 12 kg-ot) elsõ terhességem és szerintem ez elég sok. Nagyon keveset vacsizom vagy semmit, de azért nagyon odafigyelek, hogy bõven egyek vitamint, gyümit, zöldséget stb..de félek, hogy a terhességem végére túl sok lesz a felszedett kiló, mivel amúgy sem vagyok sovány alkat 70kg-val kezdtem 175cm vagyok. Szóval én szeretnék végig jógázni, sõt még lehet, hogy kipróbálom a kismamatornát is. Szerintem ha probléma mentes egy várandósság nyugodtan lehet tornázni, persze olyan tornát amit szabad egy kismamának. Kitartást és boldog babavárást!
Szia! Én csak gratulálni tudok, hogy a heti 7 napból 5-ször tudsz tornázni! Én a terhességem elõtt rendszeresen jártam fitness terembe heti 2 v. 3 alkalommal, de mióta terhes vagyok nem bírom. Persze nem is ugyanazt várom el magamtól, amit elõtte csináltam, de már 20 perces mozgás is nagyon kifáraszt. Most 23 hetes vagyok, igaz még dolgozom is, meg költözködünk is, tehát van mit csinálnom, de nagyon hiányzik az a fajta mozgás:-) Amúgy minden DVD üzletben kapható legalább 3 fajta kismama torna DVD. Én is vettem, de még nem sokszor csináltam végig:-( Jó tornázást! Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszia válaszokat. sajna én is hízékony vagyok és sok gyümölcsöt szoktam enni meg ált. napi 1szer szóval szerencsére nem vagyok kívános. a dokim szerint sok a 11kiló ennyit kellenne egész 9hónap alatt felszednem.
A kérdező hozzászólása: westenbe vettem 990ft (aluljáró szint)
Rendesen megjott?ugy ahogy szokott?
Úgy rendesen megjött? Amikor én terhes lettem nekem is volt pici "vérzésem" épp a várt menstruáció idõpontjában, de 3 napig csak barna maszat volt, aztán elmúlt, szóval gyanús volt, hogy ez nem igazi menstruáció. De hallottunk már olyat, hogy rendes vérzés mellett valaki terhes lett, de szerintem ez azért nem általános. Nem igazán tudsz mást csinálni mint venni egy másik fajta tesztet és még egyszer megpróbálni. Nagyon szurkolunk neked!:) Majd írd meg mi a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a drukkot aranyosak vagytok:) Igen rendes vér de nem olyan sok mint szokott lenni..és más érzés is van a hasamban, nem a megszokott mesiszerû görcs

Tegnap mikor megjött reggel nagyon piros volt, és sok, délutánra már alig volt, ami meg volt sürű barnás volt ami alvadtvérdarabokkal távozott. Ma meg már alig volt valami. Ez normális?

(amióta el?sz?r megj?tt akkor se volt több 3-5 napnál)

Legjobb válasz: szia nem tudom menyi idõs vagy de ez TERMÉSZETES velem is elõfordul én 14 vagyok!!

szia nem tudom menyi idõs vagy de ez TERMÉSZETES velem is elõfordul én 14 vagyok!!
A kérdező hozzászólása: Én meg 22.ez nállam nem természetes!!!!!

37-hetes leszek, pénteken. Sétáltam ma egy nagyot, és szúrkálást érezem ott lent! Vajon miért lehet? Tágulnák? Ja és a combom is fáj, menni alig bírok!

Legjobb válasz: Szia! Ekkora pocival már jobb inkább többször keveset sétálni,mint egyszer nagyot!További jó egészséget és könnyû szülést kivánok!

Szia! Ekkora pocival már jobb inkább többször keveset sétálni, mint egyszer nagyot!További jó egészséget és könnyû szülést kivánok!
a szúrkálás oka a séta volt. a sok mozgás, fizikai munka mind ad neked jelzést. ez is egy jelzés volt, hogy most már pihizz, és óvatosan a sétákkal, ha csak meg nem akarsz szülni hamarabb, mert egy nagy séta beindítja a szülést! kitartás! 34 hetes km

18 hetes kiamama vagyok és szinte egész nap fáj a fejem és sehogy sem szűnik ki! Ma bevettem egy advilt mert más nem volt itthon de nagyon kiütött alig tudtam magamhoz térni! Mit vehetek be ilyenkor?

Legjobb válasz: migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.

migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.
panadolt is vehetsz be, nekem 3 orvos ajánlotta.Amúgy az utolsó hónapban vagyok, sok gyszert kellett sajnos szednem, de minden rendben van, megvannak azok a gyszerek, pl epilepszia ellenes szerek, stb, ami károsabb.Ezekre nincs különösebb kimutatás, de a védõnõ biztos tud segíteni ha bizonytalan vagy, vagy a gyszertáros.boldog babavárást!
a rubophen is jó, de az advil nem
Nekem azt mondta a háziorvos, hogy semmi olyat ami paracetamolt tartalmaz és sajnos az összes recept nélkül kapható fájdalomcsillapító ilyen... Érdemesebb beszélni az orvossal és aspirint, vagy algopirynt feliratni, azt nyugodtan lehet szedni persze csak mértékkel. Én egy idõben minden ok nélkül lázasodtam és akkor azt írtak fel, de szerintem ezt orvosa válogatja. Biztos a véltozékony idõ miatt van. Boldog babavárást :) 16 hetes kismami

Mi baj lehet? 2 napja nagyon fáj a hasam alja ( mindjárt megjön érzés szinte) és ma nagyon sok folyásom volt.

Nemi életet élek a párommal,de terhes nem hiszem h. lehetek hacsak ki nem lyukat a gumi,de azt észre vettük volna. Nem tudom mi a baj:E A mensi viszont 1 hét mulva kell h. megjöjjön kb.

Legjobb válasz: akkor megfog jönni

akkor megfog jönni
Ha a folyásnak nem volt színe, szaga, akkor biztos elõbb jön meg, ha volt, akkor lehet egy kis gyulladás esetleg.
A kérdező hozzászólása: a ciklus.hu-n is 19.-e fele jött ki h. meg kell jönnie meg ahogy én számoltam ugy is:S nem tudom mi lehet:S
Semmi gond. Front van, de lehet, hogy lustizik egy kicsit. Bepótolja még, ne aggódj!:) Boldog babavárást! 3 hetes kisfiú anyukája
Nekem azt mondta a doki hogy minden nap kell érezni, idõjárástól függetlenül, ha nem érzed érdemes bemenni kórházba, vagy dokihoz, egy ctg-re, hogy megnézzék minden ok vele. Tudom kicsit macera, de inkább nyugtassanak meg, hogy nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Mozog Õ, csak nem úgy, ahogy megszoktam tõle...nem dugdossa ki a kis fenekét, vagy buksiját, hanem csak bököget. Meg a hólyagomat macerálja. És nekem ez a fura. Már beszéltem védõnõvel, meg a dokimmal, ma megyek hozzá 6ra. Hátha mond valami okosat...Remélem nincs semmi baja a Kicsimnek!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!