Találatok a következő kifejezésre: Ma mertek vernyomasom (5 db)

27hetes kismama vagyok. Mondta az orvosom és a védönő hogy a vérnyomásom ne legyen több 130-nál mert befektetnek a kórházba. Ma mértem és pont 130 még van 3hónapom a szülésig. Mennyi lesz még ezután? Pedig nem idegeskedem.

Valóban befektetik az embert ilyen esetbe?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a dokinõ 140 et mondott.azért ma magasabb volt nem biztos, hogy holnap is annyi lesz.Nekem minden nap változó.Ha a dokid azt mondta, hogy befektet akkor lehet hogy be is fog.A magas vérnyomás nem jó.De szerintem is kapsz rá gyógyszert.pihenj sokat, és igyál rengeteget.boldog babavárást.

Szia. Nekem a dokinõ 140 et mondott.azért ma magasabb volt nem biztos, hogy holnap is annyi lesz.Nekem minden nap változó.Ha a dokid azt mondta, hogy befektet akkor lehet hogy be is fog.A magas vérnyomás nem jó.De szerintem is kapsz rá gyógyszert.pihenj sokat, és igyál rengeteget.boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Boldog baba várást és köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Hát szerintem nem fognak emiatt befektetni.Nekem is állandóan magas a vérnyomásom és nem mondták hogy emiatt be kellene feküdnöm.Elöbb kapsz valami gyógyszert és ha azután se javul, esetleg akkor.Boldog babavárást és kitartást
140tol vagy veszelyeztetett terhes, akkor bezony befektetnek, es beallitjak. a terhes kismamak alap vernyomasa +10, szerintem a 130 még belefér, csak feljebb ne menjen! amugy sokszor mondjak, hogy a magas vernyomas igy rossz ugy rossz, nekem 80-90 volt a vernyomasom, elso trimiszterben hol a rosszulletek miatt, hol az alacsony vernyomas miatt szedultem, hat hurra.. és akkor jon az aposom, es mondja, hogy hát milyen jó az alanyos vernyomas, nagyon helyes, hogy az van.. ki tud kergetni a világból vele

Szinte minden nap fáj a fejem, gyakran szédülök. Ma mértem a vérnyomásom, 95/75 volt. Lehet ettől?

Soha nem volt magas,de azért olyan 110-120körül volt általában.Mennye ezzel dokihoz,vagy mit tegyek?Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Nekem is alacsony a vérnyomásos, de nem okoz panaszt. Valószínûleg a vérnyomásod miatt érzed rosszul magad. Igen, menj el vele orvoshoz, ha más miatt nem is, hogy kizárjon más okokat.

Nekem is alacsony a vérnyomásos, de nem okoz panaszt. Valószínûleg a vérnyomásod miatt érzed rosszul magad. Igen, menj el vele orvoshoz, ha más miatt nem is, hogy kizárjon más okokat.
Igen, valószínû ez az oka és menj vele orvoshoz. ha 100 alá megy a vérnyomásom én is szoktam szédelegni.
Egy vérnyomásméréssel a doki sem tud mit kezdeni. Mérjed naponta, reggel felkelés után, és a listával menjél. Mert amúgy meg mire odaérsz, már csak a normális értéket tudja megmérni. Arra meg mit mondjon? A szinte minden nap sem meghatározás. 3 napja, 6 napja? Frontos idõ van. Nézd meg a barométert, szinte lóg az alsó szögön a mutató.

Ma mertek a vernyomasom 90/55, alacsony, allandoan xedulok mar napok ota. Pedig nekem sose volt problemam a vernyomasommal. Lehet h. babat varok?

Elvileg lehetseges,de a doki vizsgalt, es azt mondja h. nem vaok terhes.junius 14.ike ota vannak tuneteim, melleim megnottek,megduzzadtak, sot nemregen folyadek is jott az egyikbol. Terhessegi tesztek idaig mind mutattak, hol erosebb hol halvanyabb volt a csik, de a mensim megis megjott jul.elsejen, de gyengebben.

Legjobb válasz: Sajnos, ha a doki azt mondta, hogy nem vagy terhes, akkor nem vagy az:( Ha látott volna arra utaló "jeleket", akkor azt mondta volna neked és visszahívott volna késõbbi idõpontra!:( Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor menstruáció elõtt teszteltél és ilyenkor sajnos az ember saját magát csapja be. Lehet, hogy volt valami kialakulóba, de sajnos vér formájába távozott:( Ne add fel! Ha esetleg van valami kérdésed írj e-mailt!

Sajnos, ha a doki azt mondta, hogy nem vagy terhes, akkor nem vagy az:( Ha látott volna arra utaló "jeleket", akkor azt mondta volna neked és visszahívott volna késõbbi idõpontra!:( Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor menstruáció elõtt teszteltél és ilyenkor sajnos az ember saját magát csapja be. Lehet, hogy volt valami kialakulóba, de sajnos vér formájába távozott:( Ne add fel! Ha esetleg van valami kérdésed írj e-mailt!

Már két hete folyamatosan fáj a fejem, a héten gyakran szédültem is. Ma mértem a vérnyomásomat teljesen normális, de akkor mitõl lehetségesek az alábbi tünetek? 16/L

Legjobb válasz: Én is így jártam múlt héten, 1-2 napra rá begyulladt brutál módon a fogam. Ki is kellett húzni. Nem tudom van-e összefüggés, lehet az idõjárástól is!

Én is így jártam múlt héten, 1-2 napra rá begyulladt brutál módon a fogam. Ki is kellett húzni. Nem tudom van-e összefüggés, lehet az idõjárástól is!

Mi lesz? Ma voltam védőnőnél, és a vérnyomásom 153/93! mondta, hogy ez magas, és hogy méregessem magamnak. Most mértem:143/93! picit lejjebb ment!

azt mondta,hogy ha magas lesz,akkor mennem kell a kórházba,és beállítják! azt hogy csinálják? és ha magas lesz,akkor gyógyszert kell majd szednem?

Legjobb válasz: részleteteket nem tudok, de az, hogy beállítják azt jelenti, hogy megnézik mennyi és milyen vérnyomás csökkentõre van szükséged. (mikor kell szedned) nyugodj meg, ha szükség lesz rá kezelni fogják, hogy te is és a babód is rendben legyen.

részleteteket nem tudok, de az, hogy beállítják azt jelenti, hogy megnézik mennyi és milyen vérnyomás csökkentõre van szükséged. (mikor kell szedned) nyugodj meg, ha szükség lesz rá kezelni fogják, hogy te is és a babód is rendben legyen.
Ez tényleg elég magas. Nekem 117/80 szokott lenni. Gyógyszeresen tudják beállítani, és azt hiszem van valami diéta féleség is.
Nekem mikor ennyit mért a védõnõ, rögtön jelentkezni kellett a nõgyógyászomnál. Mindkét terhességemet így kezdtem -miatta terhességi mérgezéssel is szültem - és végig gyógyszert kellett szednem.
nekem a 30 héten ment fel a vérnyomásom 160/110 re és dopegítet kellett szednem szülésig sõt még szüólés közben is adtak, de minden rendben volt
Szia! Ez tényleg magas, és jobb is lenne, ha be kellene menned a kórházba. Én is végigjártam ezt az utat. Az egész annyi, hogy a belgyógyászaton megvizsgálnak, és felírnak egy gyógyszert. Én Dopegyt-et kaptam. Nekem most gyógyszerrel 140/70 a vérnyomásom. Mindemellett sószegény diétát kell tartani a szülésig, és rengeteg fehérjét kell enni. Egyébként hanyadik hétben vagy? Ha esetleg vizesedsz is, ne halogasd az orvoslátogatást, mert toxémia is lehet belõle. Nem akarlak ijesztgetni, de erre tényleg oda kell figyelni, és akkor nem lesz gond! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! a 12.hétben vagyok! az az érdekes az egészben, hogy tegnap mértem két óránként, és mindig egyre alacsonyabb volt, ma reggel meg már 123/83! még ma is fogom mérni, és ha tényleg magas, akkor megyek a dokimhoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!