Találatok a következő kifejezésre: Ma még aludt (26 db)

Mitől lehet ma aluszékonyabb 7, 5 hónapos kisfiam? Általában 3szor alszik naponta fél órákat. Ma délelőtt aludt 1 órát, és most lassan másfélórát (még mindig alszik).

..egyéb tünetünk nincs. Eszik, iszik, játszik, jókedvű. Az éjszakákat még mindig nem alussza át, rossz alvónak mondható. Ezért furcsállom, hogy most ennyit alszik...

Legjobb válasz: Az én 1 évesem is 4 órát aludt egyhuzamban délután :) Õ amúgy is jó alvó, sokszor alszik 3 órát, na de a mai ...:)

Az én 1 évesem is 4 órát aludt egyhuzamban délután :) Õ amúgy is jó alvó, sokszor alszik 3 órát, na de a mai ...:)
az én 7 hetesem 5 hétig szinte egyáltalán nem aludt nappal. kb. 1 hete viszont minden nap alszik délelött is és délután is , plusz még a babakocsiban is sétáláskor... lehet hogy a melegtõl van, nem tudom.
Ma az én 4 hónapos kislányom is többet aludt mint szokott (napközben kb 3-szor fél órát szokott aludni), mos már aludt délelõtt egy órát délután kettõt... és még egyszer biztos fog ma aludni az esti lefekvés elõtt... Úgyhogy szerintem tavaszi fáradság, vagy front vagy valami hasonló lehet.
Az én 6 hónapos lányom is :-)) Kicsit félek is az éjszakától, mert már átalussza... Lehet, hogy az óraátállítás miatt van.

Sok lenne a napi 2 alvás? Kisfiam 11 hónapos és már kb.2 hete, hogy napközben csak egyszer aludt! Igaz estére kidőlt! Ma viszont aludt még délután is fél órát és 8után volt fürdés utána vacsi és nem akart aludni!

Ment volna le a kezemb?l is lökött el magától!! Még csak most aludt el! Mit tegyek napközben csak aludjon egyet?

Legjobb válasz: Fúú... Ez a legrosszabb szerintem amikor átállnak agy 1x-i alvásra... Emlékszem én is a nagylányomnál egy ideig szenvedtünk,mert kettõ már sok volt,egy meg kevés.Nemsokára a kicsinél is kezdõdik... :) Szerintem vagy próbáld meg kicsit elõrébb hozni a napközbeni alvásokat,de ha ez nem megy akkor lassacskán inkább az 1x-i alvásra kell átállnotok...

Fúú... Ez a legrosszabb szerintem amikor átállnak agy 1x-i alvásra... Emlékszem én is a nagylányomnál egy ideig szenvedtünk, mert kettõ már sok volt, egy meg kevés.Nemsokára a kicsinél is kezdõdik... :) Szerintem vagy próbáld meg kicsit elõrébb hozni a napközbeni alvásokat, de ha ez nem megy akkor lassacskán inkább az 1x-i alvásra kell átállnotok...
A babád érzékelteti veled ha álmos. Akkor rakd le aludna, ha nem akara akkor úgysem fog. Ha csak 1x alszik egy nap és már nyûgös estére akkor szerintem fürdesd meg hamarabb. Idõvel be fog állni a kis ritmusa.
Szerintem elég 1* leteni én ugy voltam vele hogy inkább napal mint este. Ugy értem inkább napal szenvedj vele mint este kitudja medig.Nekem isa védönö mondta.
szia nálunk az átállás elég hosszadalmas volt, legalább négy hónapig egyik nap egyszer másnap kétszer aludt aztán szép lassan sûrûsödtek az egyalvós napok mindig akkor fektettem le amikor álmos volt
Szia, az én kisfiam is 11, 5 hónapos, és hasonló cipõben totyogunk. Én most azt csinálom, hogy a délelõtti játszóterezést kihúzom délig, és akkor dél után alszik, amivel már kibírja 20:00 óráig a talponlevést. Most amúgy is sok dolga van, hisz gyakorolja a cipõben járást, és ez teljesen lefoglalta ma is, amiben persze jól el is lehet fáradni! :)
Az én babám 13 hónapos és én is úgy vettem észre egy ideje, hogy már nem kell neki a napi két alvás.Igaz, õ elég késõn kelõ.Amióta megtanult járni, fontosabb neki, hogy felfedezze a világot, így nem is erõltetem a két alvást.Inkább megfigyeltem, hogy olyan 5-6 óránként igényli az alvást, és olyan fél 3 körül már szinte könyörög a szemével, hogy tegyem le.Szundizik egy órát, másfelet, aztán este 10 körül kidõl.Nálunk ez a napi progi, mi erre álltunk be.
Az én fiam is 11 hónapos, és már csak egyszer alszik. Délelõtt a játszótéren kihúzzuk délig, ebéd után egybõl elalszik, alszik kb. 3 órát, utána délután megint játszótér, és este 8-kor alvás. Szerintem próbáld meg kihúzni az egyszeri alvást, 1-2 hét, és könnyebb lesz.


Két éves lánykám se tegnap, se ma nem aludt el ebéd után. Nem korai ez még ennyi idősen?

Semmi extra nem történt ami miatt "felpöröghetett" volna annyira, hogy nem alszik el. Reggel fél hétkor kelt és este negyed kilencig bírta. Még csak ny?gös sem volt igazán.

Legjobb válasz: Fiam nyáron volt 2,5 és talán 5* aludt napközben.Az oviban alszik,de hétvégén itthon van,hogy nem akar,bármit teszek.

Fiam nyáron volt 2, 5 és talán 5* aludt napközben.Az oviban alszik, de hétvégén itthon van, hogy nem akar, bármit teszek.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm. Semmi baj nem volt vele, ma már aludt is. Egyébként Õ is 2-3 órát alszik délután. Érdekes volt, hogy alvás nélkül is csak egy órával elõbb aludt el este, mint szokott.
2 éves a kisfiam, õ is próbálkozik néha-néha a nem-alvással. De én próbálok kitartani, mert neki szüksége van rá, ugyanis ilyenkor is alszik minimum 2-2, 5 órát. Ha ez kimarad, estére szinte kezelhetetlen. Ha egyik nap valami miatt elmarad az alvás, akkor is lejátszuk a déli rutint másnap, és eddig még sikerült is visszatérni hozzá.
Tedd le mindig, ahogy szoktad, hogy vissza tudjon zökkenni. Én megkattannèk vele egèsz nap:)

Ma front van? Az amúgy egy tündér kislányom (6 hetes) ma még nem aludt semmit reggel fél 9-től. A frontot megérzi, de azt hiszem azt tegnapra mondták. Tévednék? Vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Hidegfront van,tegnap is volt,szétszakad a fejem reggeltõl. http://www.idokep.hu/elorejelzes nézd,ma is mutatja,szombatra is mutatja a hidegfrontot

Hidegfront van, tegnap is volt, szétszakad a fejem reggeltõl. http://www.idokep.hu/elorejelzes nézd, ma is mutatja, szombatra is mutatja a hidegfrontot
Hajjaj. Az enyémet tegnap este nem bírtam elaltatni, ma meg folyton durmol. Szintén 6 hetes. :o)
A kérdező hozzászólása: Hmmm...tényleg. Akkor ez lehet a baj. :(
Ha amúgy jó kedvû akkor biztos a front miatt van fenn. Én lányom (4 hós) pont az ellenkezõje...ma olyan jól alszik mint még soha. Kitartás neked:)

6 hós babám ma még semmit nem aludt, erre mondja valaki, h normális, gyomoridegem van, mit tegyek?

Reggel óta ébren van.Mindig max 2x 30percet alszik,volt, hogy napközben csak 40percet. Nem bírom már,beteg? Hogyan segítsek neki ha elaltatni sem hagyja magát!Ny?gös is persze!

Legjobb válasz: Hát most ilyenje van:) Én fiam 5 hónapos és ma 2x 15 percet szundított, de én nem gondolom hogy beteg:) Nem mindig ugyanúgy alszanak, most ilyenje van, ne aggódj. Nem lázas? Adj neki citromfû teát, segít elaludni.

Hát most ilyenje van:) Én fiam 5 hónapos és ma 2x 15 percet szundított, de én nem gondolom hogy beteg:) Nem mindig ugyanúgy alszanak, most ilyenje van, ne aggódj. Nem lázas? Adj neki citromfû teát, segít elaludni.
Tuti, az kislányonak tegnap jött át az elsõ foga, csak kézben aludt el, pedig soha nem szoktuk kézben altatni.
A kérdező hozzászólása: Jelentem 18, 05kor felébredt. Látom a fogacskája hegyét, nagyon pirinyó, lehet, hogy köze van ehhez az egészhez?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 17:00kor nagy nehezen elaludt, utána még 20 percig fogtam mert éber volt. Azóta alszik, de 19:00kor fürdetés, szóval nem tudom, hogy felkeltsem-e most valamikor, hogy éjjel a megszokott módon aludjon. Nagyon örültem, hogy írtatok, köszönöm!
Biztos a front. 4 hónapos babám extrém nyûgös ma, öt percet aludt délelõtt, végül 3kor elvittem sétálni, babakocsiban másfél órát aludt. Nekünk a séta eddig még 10-bõl 9szer segített.
Babakocsiba berakni és kivinni a levegõre? Ott tuti elalszik!:)
nálunk is voltak ilyen idõszakok át kell vészelni volt h csak 1 nap volt ilyen volt h 4-5 magamra kötöttem és dúdoltam neki miközben fõztem mostam teregettem volt h elaludtak közben volt h nem volt h semmi nem használt volt h a ringatás igen eddig nem jöttem rá mitõl van és mitõl múlik el kortól nemtõl függetlenül összevissza :-) kitartás és nyugi elmúlik :-)
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, nem lázas, már vörösek a szemei, de nem akar aludni sehogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Éjjel max 1szer kel, este 8.45 körül alszik el. Citromfû teánk nincs, de fogok venni, abból hányszor lehet adni és mennyit igyon, hogy hasson?
Emiatt igazán ne legyen gyomorideged, kitartás! :) Lesz még cifrább is :) Lehet mocorognak a fogcsírák, túl azon hogy ez az idõjárás sem fehér embernek való ami itt megy.. hol a hó esik, hol az esõ, hol meleg van hol meg hideg. Õk még fokozottan érzékenyek ilyenekre. Esetleg próbáld magadra kötni, hátha megnyugszik és elpilled, nálunk anno csak ez vált be, hogyha frontos volt vagy teliholdas a kisfiam. De írod hogy egyébként sincs olyan nagy alvásigénye, ne ijedj meg, ilyen napja van.
Jaj, hát van ez így. Az én fiam kb. 4 hónapos korától 7 hónapos koráig ezt játszotta. Aludt kb. kétszer húsz percet napközben. Aztán utána megint visszaszokott a hosszabb alvásra!
Szerintem sem beteg, csak kevesebb az alvásigénye.Az én kislányom 4és fél hónapos, napközben márcsak 2x30percet alszik, viszont az éjszakát végig alussza. A te babád alszik éjszaka?
Semmi gond biztos érzi ezt a furi idõt az én babám is 6 hós de rajta meg azt vettem észre mostanában hogy sokat alszik most is már 2 óra óta alszik :) A nagyobbik kisfiam csinálta ezt ennyi idõsen reggel felkellt délután egy 15 percet aludt és kész majd 6-kor fürdött és 7-kor már aludt is reggelig.
Ma front van, az én babám is nyûgös (4 hónapos). Próbáltam táncizva altatni, máskor szereti, ma még fel is zaklatta. Cicin elaludt, de szerintem nem fog 20 percnél többet aludni. Lehet, hogy holnap meg egész nap csak aludnának majd...
A kérdező hozzászólása: Oh, akkor fel kell kötnünk a gatyát!;-)

Vasárnap volt 5 hós a lányom, csak anyatejes. Idáig este 8-reggel 6-ig aludt. Tegnap elött 3.45-kor ma meg 2.30-kor kelt hogy éhes. Napont 5 x evett, tegnap meg 7x. Miért ébredhet fel?

Fel kellt hajnalba,megetettem,nem nyafizott hogy éhes lenne,de elfogadta. Ez miért van hogy 2 éjszaka is fel kel?

Legjobb válasz: ha ez állandósul, akkor szerintem ez egy jel, hogy már nem elég neki az anyatej. kihúzhatod fél éves koráig, de készülj fel, hogy sokszor fog ébredni. vagy lassan elkezdheted a hozzátáplálást, így jól fog lakni estére. én a tejpéppel próbálkoznék, az sok babánál segít. az enyém 6 hetesen aludta át az éjszakát, 4 hónaposan meg elkezdett felébredni, meg napközben is éhes maradt, elkezdtem a hozzátáplálást, estére tejpépet adtam neki, és újból átaludta az éjszakát. most 10 hónapos, csak fogzás idején ébred fel, egyébként alszik egyben 13-14 órát is. sõt, volt, hogy 15öt. :)

ha ez állandósul, akkor szerintem ez egy jel, hogy már nem elég neki az anyatej. kihúzhatod fél éves koráig, de készülj fel, hogy sokszor fog ébredni. vagy lassan elkezdheted a hozzátáplálást, így jól fog lakni estére. én a tejpéppel próbálkoznék, az sok babánál segít. az enyém 6 hetesen aludta át az éjszakát, 4 hónaposan meg elkezdett felébredni, meg napközben is éhes maradt, elkezdtem a hozzátáplálást, estére tejpépet adtam neki, és újból átaludta az éjszakát. most 10 hónapos, csak fogzás idején ébred fel, egyébként alszik egyben 13-14 órát is. sõt, volt, hogy 15öt. :)
A kérdező hozzászólása: akár már ma este is adhatok neki tejpépet? Azt is kóstoltatni kell vele mint a gyümit, zöldséget? Vagy abból adhatok neki annyit amennyit elfogad? 6 féle tápszerrel próbálkoztunk már és egyiket sem fogadta el.
szia! Szerintem biztos hogy igaza van elõttem szólónak. Mi holnap leszünk 5 hónaposak, és ugyan ez van nálunk is, annak ellenére hogy este néha kell a táp is. Szerintem csak a fogacskája jön és arra kel fel. Lehet nálatok is ez van. Mi sem ettük meg a tápot. Egyik HA-t sem, aztán a simát elfogadta. Melyiket próbáltad? szia
Lehet hogy igy van ahogy elõttem irták, habár a mi esetünkben nem segitett a hozzátáplálás. Az én babám is átaludta az éjszakát, aztán egyszer csak elkezdett felébredni ugyanúgy ahogy a tied. Azonnal megetettem, és egybõl vissza is aludt. A hozzátáplálás óta nem változott semmi és hiába kap tápszert is lefekvés elõtt az se segit. Ezért én arra gondoltam, lehet hogy nem is volt éhes mikor elõszõr felkelt csak mivel megetettem megszokta hogy éjjel újra felkeljen enni.
Szia! A tejpéppel kapcsolatban: a dobozán le van írva, hogy kell adagolni. Elõször csak 1 evõkanálnyit adhatsz neki, aztán fokozatosan egyre többet. Az én lányom se ette meg a tápszert, de elõször a tejpépet sem, pedig kevés volt a tejem. Aztán 5 és fél hónaposan elkezdtem kóstoltatni vele gyümölcsöt, fõzeléket. Lassan ment, de pár hónap alatt ki tudtam váltani vele egy-egy étkezést, és csak akkor fogadta el a tejpépet is. :( És csak ezek után kezdett el tápszert enni. Legyél türelmes, próbálkozz, egy idõ után megérzi, hogy kevés a tej és el fogja fogadni valamelyiket. És aztán, ha tudod, hogy jóllakott este, akkor nem feltétlenül kell megetetni éjszaka, ha fel is ébred, már tudni fogod, hogy nem az éhség miatt. Szerintem.
Ja, és van olyan tejpép, ami 4 hónapos kortól adható, gluténmentes, szóval nyugodtam elkezdheted akár ma is. :)
A kérdező hozzászólása: hamana, mildibé, milupa milumil, beba sima, vagy h.a, teljesen mindegy volt neki, egyik sem ízlett neki.Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak! Még annyit kérdeznék, hogy napközben kóstóltassam a tejpépet vagy este is lehet, hogy kicsit laktassa el az az egy kanálka?
A kérdező hozzászólása: Ja és rizs vagy tejpéppel érdemes próbálkoznom?
elsõ vagyok, mi a milupa gyermekálom tejbedarapéppel kezdtük. nem nagyon van benne olyasmi, ami allergizálhatá, mert tápszer alapú, dara allergiáról meg még nem hallottam. én úgy csinálnám, hogy adnék neki délelõtt 2 kanállal, ha estig nem lesz semmi, akkor nyugodtan adhatod. mondjuk én mindig a bátrabbak közé tartoztam, ha te óvatosabb vagy, akkor csinálhatod úgy is, ahogy írtad. aztán másnap mehet féladag, harmadnap egész adag. nekem úgy sikerült a kóstoltatás, hogy addig verte a hisztit a babám 4 hónaposan, mikor elvettem tõle, hogy egybõl lecsúszott fél adag:) semmi baja nem lett tõle.

Normális, hogy ma még szinte semmit nem aludt a 11 napos babám?

Cicin elalszik, de amikor le akarom tenni, egyb?l sír. Egyedül a hordozóba tudom úgy betenni, hogy nem sír, de akkor is csak nézel?dik és nem alszik el.

Legjobb válasz: Igen, normàlis. Sajnos vannak babàk akiknek igen kevès az alvàsigènyük... Az èn lànyom pont ilyen volt. Azèrt pròbàld meg kivinni sètàlni, az oxigèndùs levegô elnyomja ôket.

Igen, normàlis. Sajnos vannak babàk akiknek igen kevès az alvàsigènyük... Az èn lànyom pont ilyen volt. Azèrt pròbàld meg kivinni sètàlni, az oxigèndùs levegô elnyomja ôket.
lehet, hogy az idõjárás változás is megzavarta kicsit. a levegõztetés tényleg jó ötlet.
Az én kicsim is ilyen volt kb 4 hónapos koráig.Nem tudtam mást csinálni, mint nagyokat sétálni vele.
Mintha az én 10 napos babámról írtad volna! Egyébként csak eszik meg alszik, de ma egyszerûen nem tudott rendesen elaludni. Betettem a kiságyba és már pattantak is ki a szemei. Egy huzamban délelõtt aludt egy órát, amúgy meg minden kaja után 2-3 órát durmol.
A kérdező hozzászólása: Ó de jó neked, hogy minden kaja után 2-3 órát alszik... Az enyém nem, de most ennél is kevesebbet aludt. Este 6kor sikerült elaludnia. Viszont cserébe éjszaka csak 3.5óránként keltünk :) Remélem a mai nap nem lesz ilyen húzós...

Hogy csináljam? 7hetes a kisfiam, /tápszeres, 130ml-t eszik már, 6x /4óránként evett, szépen aludt etetések között.1hete már vissza estünk 3óránkéntire, ma meg már szinte másfél-2óránként "éhes".

persze nem is eszi meg az adagját ilyenkor, csak mondjuk a felét.tudom, hogy nekünk is vannak különböz? napjaink mikor többett vagyunk éhesek vagy kevésbé van étvágyunk, de 5hétig minden olyan jól ment.hagyjam "éhezni", hogy legalább a 3óra legyen meg?de nagyon sír.teát adok közbe, de nem bizonyúl elégnek.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem próbálj meg többet adni neki egy-egy étkezésre, hogy kihúzza legalább 2,5 óráig. Ez tápszeres babánál érdekes, mert nem jó túl gyakran etetni, mivel a tápszer nehezebben emésztõdik és ha ráetetsz, könnyebben megfájdul a pocija. Lehet, ezt csak pár napig csinálja, mert épp fejlõdési ugrása van. Próbáld több kajával kihúzni. De ne éheztesd! 4 hós kislány anyukája.

Szia. Szerintem próbálj meg többet adni neki egy-egy étkezésre, hogy kihúzza legalább 2, 5 óráig. Ez tápszeres babánál érdekes, mert nem jó túl gyakran etetni, mivel a tápszer nehezebben emésztõdik és ha ráetetsz, könnyebben megfájdul a pocija. Lehet, ezt csak pár napig csinálja, mert épp fejlõdési ugrása van. Próbáld több kajával kihúzni. De ne éheztesd! 4 hós kislány anyukája.
Szia! 4 hetes a kislányom, és õ is ezt "követte" el! Már 4 óráztunk egy pár napot (kezdtünk beállni), és utána visszaesett. Akkor jött ez a fránya front. Legalábis nekünk betette az ajtót az etetések végett! Éjszaka a legrosszabb... Az orvosunk annyit mondott, hogy adjuk éjszakára többet neki. Én a napközbeni kevés adagokkal azt tettem, hogy nem adtam neki teát kaja elõtt egy órával(mert az is csak telíti a gyomrocskáját). Ki ringatás, és ha szerencsém volt, el is aludt. Ha nem, akkor sírt. De sikerült a legalább 3 órát kiküzdeni. Ja, és alapos büfi, és máris fért neki még kajcsi. Sok sikert

10 hetesem ma még csak egy fél órát aludt, oltást is kapott. Ettől lehet nyűgös? Nem hajlandó elaludni.

Legjobb válasz: Oltás után lehet nyûgösebb 1-2 napig, sõt lázas és étvágytalan is lehet. Jobbulást.

Oltás után lehet nyûgösebb 1-2 napig, sõt lázas és étvágytalan is lehet. Jobbulást.
az én csöppöm is tegnap kapott oltást. nyügszi volt tegnap nagyon, kevesebbet eszik, viszont mí egész nap alszik. eddig ha 1 órát volt ma fent. Minden gyerek másképp reagál


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!