Találatok a következő kifejezésre: Ma már kezdeni (13 db)

Most van a 7napos tabimentes szünetem a 2. levéllel 2 nap mulva kell kezdenem, de vérzésem ma már alig van és ez még csak a 4. mensis napom. Hétfőn akkor is elkezdjem szedni a 2. levelet, ha már nincs vérzésem?

Védve leszek vagy kell kiegészít? védekezés?

Legjobb válasz: A gyógyszer mellett jelentkezõ vérzés nem igazi menstruáció, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Ez a vérzés mennyiségében lényegesen kevesebb is lehet, mint a korábban megszokott. Az aktuális napon mindenképpen el kell kezdeni a következõ levelet, függetlenül attól, hogy elmúlt-e vérzés vagy nem.

A gyógyszer mellett jelentkezõ vérzés nem igazi menstruáció, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Ez a vérzés mennyiségében lényegesen kevesebb is lehet, mint a korábban megszokott. Az aktuális napon mindenképpen el kell kezdeni a következõ levelet, függetlenül attól, hogy elmúlt-e vérzés vagy nem.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a választ...és amúgy akkor már nem is kell kieg.védekezés???

Szerintetek ma már el lehet kezdeni küldeni az ismerõsöknek, távoli rokonoknak a Boldog Karácsony-os emailokat?

Holnap egy fikarcni idõm sem lesz rá...

Legjobb válasz: Én simán ma küldtem, ünnepek alatt mindenki pihen, jobb esetben nem is ül a gép elé. :)

Én simán ma küldtem, ünnepek alatt mindenki pihen, jobb esetben nem is ül a gép elé. :)
Én is ma küldtem el mindenkinek, holnap már nem érek rá és szerintem gép elé sem sokan ülnek majd olvasgatni.
Ma már kaptam sok üdvözletet, szerintem nyugodtan küldheted.

Ma már lehet kezdeni a bogyó szedését, vagy várjak amig ténylegesen megjön?

A n?gyógyászom a Milligest-et irta fel, nem a nemkívánt terhesség miatt hanem mert rettenetesen rencertelen. 2 hete múlt el. És most megint görcsölök, és barnázás is van. Ma kezdjem el szedni, vagy várjak vele amig Megjön ugy, hogy vér... Szal tudjátok. A doki azt mondta, hogy mivel igy van meg nekem, akkor kerdjem el, ahogy egy picit is megjött. De akor ez most mi? Ma szedjem, vagy várjak?

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta bármi van kezdd el, akkor kezdd el! Ez már szerintem valami! :)

Ha a doki azt mondta bármi van kezdd el, akkor kezdd el! Ez már szerintem valami! :)
Szerintem akkor kedd el, amikor már nyoma is van annak, hogy megjött. Bár nem tudni, hogy neked mi számít megjövetelnek. Nálam például nem szokott lenni barnázás menszi elõtt, de ez minden embernél más. Úgy kezdd el, ahogy a doki megmondta, õ azt mondta, hogy ha egy picit is megjött. Innentõl te tudodmikortól számít a megjövetel.
A kérdező hozzászólása: Nem lettem okosabb:( 1:1
Mivel a doki ezt mondta, kezdd el ma szedni!
Elkaphatod akárhogy. Elég, ha egy légtérben vagytok.

11 hetes kisfiam kezdetben tápszert is kapott, ma már csak anyatejet. A tápszer miatt nem adtam neki Konakiont. Most viszont el kell kezdenem?

Legjobb válasz: Bizony kell neki! Az anyatejben sem k, sem d vitamin nincs-vigantol olaj, mert nem jut át bele, így azt pótolni kell a hiánybetegségek elkerülése érdekében. Havonta 20 csepp mai álláspont szerint.

Bizony kell neki! Az anyatejben sem k, sem d vitamin nincs-vigantol olaj, mert nem jut át bele, így azt pótolni kell a hiánybetegségek elkerülése érdekében. Havonta 20 csepp mai álláspont szerint.
A kérdező hozzászólása: A Vigantol cseppet adom a kezdetektõl, csak a Konakionnal kapcsolatban voltam bizonytalan.De köszi!
én úgy tudom tápszerbe is mehet a konakion

Mennyire kell megdermedni a pudingnak, hogy ráönthessem az újabb réteget anélkül, hogy összekeverdnének? Lehet, hogy már ma el kéne kezdenem? :-)

Legjobb válasz: A fõzõs pudingok már azonnal megdermednek ha megfõzted, a hidegen kikeverhetõknél kell kb 1 óra és azok is egymásra önthetõk.

A fõzõs pudingok már azonnal megdermednek ha megfõzted, a hidegen kikeverhetõknél kell kb 1 óra és azok is egymásra önthetõk.
Mire a másik pudinggal végzel, az elõzõ már megdermed annyira, hogy nyugodtan ráöntheted, nem keveredik össze.
Nekem a hidegen keverheto, Gala puding hamarabb megdermed, mint a fozos, rogton az elkeszites utan. A fozossel en biztosan varok egy jo par orat, mert jartam mar ugy, hogy a szelen tartotta magat a ket reteg, de a kozepen beszakadt az also resz, es egybekeveredett.:)

Középfokú nyelvtudással lehet ma kezdeni valamit? Vagy az már kevés?

Most készülök németet tanulni a nulláról. Angolul beszélek, de nem hiszem, hogy ma az asokat számítana....

Legjobb válasz: Önmagában "csak" a nyelvtudással semmit, ha nincs hozzá valamilyen szakmád.

Önmagában "csak" a nyelvtudással semmit, ha nincs hozzá valamilyen szakmád.
Nekem semmi nyelvvizsgáról nincs papírom, mégis külföldön dolgozom és szépen boldogulok a nyelvvel. Ha terved hogy külföldön dolgozz, akkor nem az számít hogy van egy nyelvvizsgád vagy nincs. Hanem az, hogy tudsz-e kommunikálni vagy sem. Sok ember villog nyelvvizsga papírokkal, de mégsem tudják élõben alkalmazni..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, csak azért kérdeztem, mert most anyagiakban max. arra van lehetõségem, hogy németet középszintre megtanuljam, de nem tudom, ezzel boldogulok-e jobban vagy ha felsõfokú angol szintre hozom fel a meglévõ nyelvtudásomat. Sajnos anyagiak miatt választanom kell.
megkérnél 1 barátnöd hogy irason fel neki és odaadja neked.
Háziorvos? Õ is felírhatja.

Előfordult már veletek, hogy teljesen kikészültetek és a babátokkal kicsit durvábbak voltatok? Nálunk ma megtörtént, és nem tudok mit kezdeni a dologgal, nagyon haragszom magamra.

8 hónapos, és egész éjjel nem aludtunk, teljesen elvesztettem a türelmem és ledobtam a puha ágyra, nem lett baja csak megijedt.

Legjobb válasz: ezt anyu is megcsinálta velem annó, nyugi semmi bajom nem lett tõle!! :))) neki sokkal rosszabb volt, még mindig lelkiismeretfurdalása van azt mondja. Nálam is sokszor elszakad a cérna és ilyenkor gyorsan magára hagyom a babám a szobájában, mielõtt jól megráznám a kiságyát idegességemben... Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél van ilyen, hogy elveszti a türelmét, mert nem vagyunk robotok!!!! Aki mást mond álszent hazug, ne foglalkozz velük!!!

ezt anyu is megcsinálta velem annó, nyugi semmi bajom nem lett tõle!! :) )) neki sokkal rosszabb volt, még mindig lelkiismeretfurdalása van azt mondja. Nálam is sokszor elszakad a cérna és ilyenkor gyorsan magára hagyom a babám a szobájában, mielõtt jól megráznám a kiságyát idegességemben... Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél van ilyen, hogy elveszti a türelmét, mert nem vagyunk robotok!!!! Aki mást mond álszent hazug, ne foglalkozz velük!!!
Én is elveszítettem már párszor a türelmemet, mert elõfordul, hogy hisztizik, de én "csak" rákiabáltam, meg egyszer a párom is. Utána persze mindketten nagyon megbántuk, és megszeretgettük, megpuszilgattuk, és bocsánatot kértünk tõle. Nagyon lelkiismeret-furdalásom volt, és most már ha ilyen elõ is fordulna, mindig az jár az eszemben, hogy nem hobbiból teszi, hogy kiabál, hanem valami gondja van. Sajnos õk nem tudják máshogy elmondani nekünk, hogy valami fáj, hogy valami kényelmetlen, hogy valami nem okés... Szóval kitartás, mert sajnos az élet nem fenékig tejfel egy gyerek mellett. Sõt, ha belegondolok abba, hogy azt szokták mondani: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... háááát, akkor lesz ez még rosszabb is! :fejsimi
NE IDEGESKEDJ!ez mindenkivel elofordul, csak nem mindenki valja be.nalunk is elofordult es utanna borzaszto lelkiismeretfurdalasom volt!de neha nagyon ki tudnak boritani ezek a csopsegek, plane ha senki segitseged nincs.mi 24bol 24 ketten vagyunk apa hetekre van el dolgozni.udv!
Teljesen normális, hogy néha kikészülünk, bár én még nem "huppantottam" õt sehova, inkább magára hagytam a szobában, én meg kimentem az udvarra, hogy ne is halljam a sírását. Igen, amikor 24 órában csak a gyerekrõl szól az életed elõfordul az ilyesmi, de attól még imádjuk õket, igaz? :) Az én kisfiam 2 éves és most már direkt feszegeti a határokat és igen! rácsapok a kezére vagy a fenekére, ha olyat csinál és elmagyarázom neki, hogy miért kapta. Ennyi!
Nem jó a huppantás meg a kiabálás sem.Mi a párommal néha kiabálunk elõtte, meg egyszer felemeltem a hangom a 4 hónapos lányomnak, szegény csak nézett meglepetten, hogy most mi van és nagyon megbántam, meg is ölelgettem utána. Sajnos ezzel csak odavágunk a kis lelkének és nem csak hogy nehezebben alszik el, de fel is sírhat éjszaka, mert esetleg visszaálmodja. Õ nem tehet arról, hogy nem tud elaludni, a sírással meg kommunikál. Nyilván neki sem olyan jó sírni. Akkor inkább tedd le a kiságyba és hagyd egy kicsit, mert egyszer úgyis elfárad.
bár így belegondolva, már akkor rájöttem, hogy a huppantás igazán nem old meg semmit....(9:19 voltam)
na, mielõtt egyedül éreznéd magad, bezony velem is volt olyan, hogy annyira hisztizett, hogy fogtam és behuppantottam úgy 10 cm- rõl (tehát nem fentrõl) a kiságyba. Nagyon megbántam utána, no meg még jobban üvöltött persze, úgyhogy igazán nem értem el vele semmit. Õk még ezt nem veszik "konkrét" dologként , hanem lelkileg élik meg, hogy "én el akartam mondani anyunak, õ meg ezt csinálja"... De nagyon próbálom összeszedni magamat, inkább beteszem a babakocsiba és ringatom, míg megnyugszik, vagy ha megint "huppantanám", arra figyelek, hogy semmi kemény ne legyen mellette.
Hát az a baj, hogy õk még nem igazán értik, hogy ezt miért kapta. Egyik ismerõsöm dicsekedett el minap, hogy õ ugyan rácsap a 7 hós lánya fenekére, ha hisztizik.Szegény kislány, õ még azt nem érti, azt viszont igen, hogy anya csinált olyat, ami fáj.
Haragudhatsz is magadra, a babák nem azért vannak, hogy dobáljuk õket. Inkább kiabálj vele akkor már. Sok türelem kell a babákhoz, de azt sose felejtsd el, hogy nem õ kérte, hogy te megszüld. Te akartad õt, és neked kell neki segíteni, hogy megtanuljon élni. Próbálj meg nappal lepihenni vele együtt, hogy ne legyél fáradt, és ne forduljon elõ ez többször. Kitartás.
13:35-nek! Köszi, ari vagy, nem írok alá, ne legyen öröm az unatkozó anyukáknak! Sziasztok!
09:34 vagyok (tegnap) Én teljes egészében egyetértek az elsõ válaszadóval. Emberek vagyunk, de ez nem mentség. Felelõsséggel vállaljuk a gyereket de sajnos néha nem cselekszünk így (én sem, nem vagyok álszent), ez eléggé nagy baj. De ha már rosszul csekekedtünk, akkor tanulunk belõle, ennyi. Ja és engem nem érdekel a pontozás. :)
13:52-nek: nem. ;) Offoltam, bocs.
13: 35ös! két névvel írtad alá? :) ) (bocsi az offért!)
Off: Én is ezt teszem, csak beszélgetek, ötleteket adok-veszek. Egy ideig ki is írtam a becenevemet a válaszaim alá, és lám-lám, kaptam ezért egy külön kérdést is, hogy miért írom alá, és akkor kiderült, hogy az illetõt (és sajnos még egy pár válaszolót is) ez zavarja. Azzal "szórakozott" is valaki(k), hogy bármit is válaszoltam egy-egy kérdésre, alá volt írva, ezért lepontozott (mást nem, csak engem). Na azóta nem írok alá. Sajnos vannak itt ilyen idióták. Úgy látszik, a babájuk nem foglalja le õket eléggé, és nincs jobb dolguk, mint másokkal foglalkozni. :( Csak ezért írtam Neked is, hogy inkább ne tedd, még mielõtt leszólnának, és megbántanának.
Szóval ne írjam ki a keresztnevem, erre gondolsz? Nem tudom, nekem olyan fura ez a név nélküliség, így legalább személyesebb a beszélgetés. Vagy csak én vagyok ennyire nyitott? Szerintem ez a weboldal azért jött létre, hogy a tapasztaltabb emberek tanácsokat adjanak a kezdõknek, hisz mindenki örül, ha tud a másiknak segíteni valamiben, akkor is ha ismeretlen számára. A másik oldal pedig örül, hogy tud tanácsot kérni és arra nem csak 1 választ kap, hanem többféle tanácsot és módszert. Nem az a lényeg, hogy leszidjuk a másikat, hogy milyen rosszul csinálod, nem értesz hozzá, hanem annak megismerése, XY hogy csinálja, bizonyos dolgokban hogy boldogul. Én továbbra is ezért látogatok el erre az oldalra, hogy segíthessek, tanácsot adjak.
Ja...hát az magyarázat, hogy jön a foga.Szegénynek nem elég a baja... Nekem mikor jött a bölcsesség fogam, azt hittem elsírom magam munkahelyen, annyira fájt.Nem azt, hogy pelenkázzanak, etessenek, lerakjanak játszani...azt sem engedtem, hogy hozzám szóljanak. Ja amúgy nem érdekel a pontozás, csak ebbõl látszik, hogy próbáljátok megnyugtatni a lelkiismereteteket.
1.vagyok Azért lettem lepontozva, mert azt mondtam, hogy a babák nem értik? Miért szerintetek értik? Okosak vagytok, inkább nem várok választ köszönöm.
Off: Beus vigyázz a válaszok aláírásával, mert van itt egy-két "kedves" anyuka... én is megkaptam a magamét! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Beus, lehet, hogy én is kipróbálom a Sedetifot, és remélem nem lesz szükség orvosi segítségre. Nektek is minden jót!
Szia! Sajnos velem is elõfordult, hogy kicsit durvább voltam a lányommal, depressziós voltam az elején. Teljesen felfordult az életünk és nehezen szoktam meg, hogy a baba az elsõ, annak ellenére, hogy nagyon vártam már a babát, az összes ismerõsöm babáját dajkáltam már, alig vártam, hogy nekem is legyen. Én el is mondtam már a legelején a páromnak, hogy baj van, majdnem pszichológus lett a vége. Sokat kellett róla beszélnem, szedtem a Sedatif Pc-t és bizony jobban lettem. Az agresszivitás elmúlt, de néha most is van, hogy már nem bírom a nyöszörgést, mert a lányom abban a kórban van, hogy közlekedne, de nem tud még. 6 hós. Unatkozik, ha 5 percig egyedül hagyom. Ilyenkor elkezdek vicceskedni, ettõl én is megnyugszom, és beszélek hozzá, hogy akkor most pl. mit fogunk játszani. Ha látja, hogy mosolygok, õ is mosolyog. Ha érzed, hogy "nagy a baj", muszáj szakember segítségét kérned, elõbb túl leszel a problémán és mosolygósabbak lesznek a napok. Persze az éjszakázás kiveszi az energiát és nappal türelmetlenebb az ember. Ezért próbálj meg ledõlni, ha a baba alszik. Sajnos a lelkiismeret furdalás megmarad, nekem is van azóta is, de mi is emberbõl vagyunk, muszáj valahogy feltöltõdni, ami valljuk be nagyon nehéz, ha a párunk estig dolgozik, mint pl. nálunk. Segítség semmi, annak is örülök, hogy új városba költözésünk után van már 1-2 barátom akikkel tudok beszélgetni és levelezni. Kitartást és egyre nyugodtabb éjszakákat kívánok! Beus
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, jól esik, hogy nem szidtok, soha többet nem teszem. A foga jön, a szerek nem sokat érnek, és anyás is nagyon, mellettem meg szokott nyugodni, de most az sem vált be.
A kérdező hozzászólása: Az életemnél is jobban szeretem, de tényleg már nem voltam önmagam, segítségem nincs, éjjel-nappal ketten nyûglõdünk, és hát nem vagyok egy türelmes típus. Csak abban bízom, hogy nem okoztam neki semmi rossz érzést.
Én sem ítélkezem, csak azt írtam, hogy a gyerek nem érti még a büntetést, ezért nem kéne "bántani".Elég a baja a fogával.A lelkiismeret furdalás pedig azért van, hogy többet ne tegyen így.Vagy legalábbis ne értelmetlenül.

Hatni fog a tabi? Most kezdeném el szedni először a fogamzásgátló tablettát, azonban a mensim 6 napot késett és ma jött meg, de nem rendesen hanem még csak ilyen pici barnás izé, ezt már számíthatom első napjának hogy bevehessem a tablettát?

Legjobb válasz: Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.

Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát a barnás akármi még olyan dél-délután köröl jött... :S
Tabletta mellett sohasem lesz rendes vérzésed. Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. Mivel a méhnyálkahártya nem vastagodik meg, ezért nem is válik le, a megvonásos vérzés mennyisége ezért kevesebb, és a minõsége ezért másabb. Ebben a 7 napban gyakorlatilag a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit (ekkor is véd a tabi!), nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
De õ még csak most fogja elkezdeni a gyógyszert! :D Szerintem elkezdheted szedni.
ja! Tényleg. Bocs. A vérzés elsõ napjának orvosi szempontból az számít, amikor este hatig piros vérrel megjön. A barnázás még nem menstruáció. Várd meg a piros vért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :D Ma már rendes vérzésem van, szóval ma veszem be az elsõ szemet! Még egyszer köszi a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!