Találatok a következő kifejezésre: Ma lett a terheléses vércukor (2 db)

Ma lett meg a terheléses vércukor eredményem, ami 2 óra után 8, 8 lett. Mi lesz a következő lépés, illetve ha ez diéta, akkor milyen jellegű, hol tudok utána nézni?

21 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Azt te is tudod már, hogy ez az érték magasabb a megengedettnél. De semmi pánik. Valószinûleg leellenõrzik. Elküldhetnek szakrendelésre, ahol ismétlik a vizsgálatot. A diéta függetlenül a következõ eredménytöl is fontos. Szénhidrátszegény étrendnek hívják. Fehér kenyeret felejtsd el. Ha lehet olyan kenyeret, péksüteményt egyél amiben nincs fehér liszt. Cukor helyet édesítõt használj. Cukor nélkül készült édességek is kaphatók. Csak módjával!!! Gyümölcsök közül részesítsd elõnyben az almát, narancsot, ananászt-nem konzerv. Rágcsálj nyers zöldségeket, ha ehetnéked van-uborka, répa, karalábé, paradicsom. Egyél sok natur fehérjét-natur joghurt, túró. Édeset kívánsz ízesítsd édesítõvel, friss gyümölccsel.

Szia! Azt te is tudod már, hogy ez az érték magasabb a megengedettnél. De semmi pánik. Valószinûleg leellenõrzik. Elküldhetnek szakrendelésre, ahol ismétlik a vizsgálatot. A diéta függetlenül a következõ eredménytöl is fontos. Szénhidrátszegény étrendnek hívják. Fehér kenyeret felejtsd el. Ha lehet olyan kenyeret, péksüteményt egyél amiben nincs fehér liszt. Cukor helyet édesítõt használj. Cukor nélkül készült édességek is kaphatók. Csak módjával!!! Gyümölcsök közül részesítsd elõnyben az almát, narancsot, ananászt-nem konzerv. Rágcsálj nyers zöldségeket, ha ehetnéked van-uborka, répa, karalábé, paradicsom. Egyél sok natur fehérjét-natur joghurt, túró. Édeset kívánsz ízesítsd édesítõvel, friss gyümölccsel.
A kérdező hozzászólása: Már másodszor voltam vizsgálaton, az elsõnél is hasonló lett sajna az eredmény. Köszönöm szépen a gyors választ, ezt nem lesz nehéz betartani!!! :)

Ma kaptam meg a vércukor terheléses eredményeimet. Az első érték 4, 4 a második pedig 7, 2 lett. Ez rossz?

Legjobb válasz: 7.8ig jó,úgyhogy belefér.Nekem kereken 7 lett,de azt mondta védõnõm hogy diétázzak.Viszont az orvosom azt mondta hogy jó,egy szóval sem mondta a diétát.Megpróbálok azért odafigyelni,de nem diétázom kifejezetten.27 hetes km

7.8ig jó, úgyhogy belefér.Nekem kereken 7 lett, de azt mondta védõnõm hogy diétázzak.Viszont az orvosom azt mondta hogy jó, egy szóval sem mondta a diétát.Megpróbálok azért odafigyelni, de nem diétázom kifejezetten.27 hetes km
Ez jó eredmény! Nem mondom, hogy a 2. nem lehetne picivel alacsonyabb, de diétáznod tuti nem kell majd. Arra figyelj oda, hogy ne igyál cukros üdítõt, ne egyél édességeket!
A kérdező hozzászólása: Rendben!Köszönöm a válaszokat!
Szia! Kíváncsi lennék, hogy diétára fogtak-e, mert az én eredményem 4, 7 és 7, 1 volt, és diétáznom kell a mai napig. Olyan szinten, hogy a tanácsadó orvos azt mondta nekem, hogy menjek le alfába és tisztázzam magammal, hogy egy beteg ember vagyok, és hogy szigorúan tartsam a diétát!!!
A kérdező hozzászólása: Kimondottan nem fogtak diétára, a dokim annyit javasolt hogy a csokiból fogjak vissza amennyit csak tudok, illetve hogy még több zöldség és gyümölcs.Egyébként mást nem mondott nekem.
Köszönöm, hogy válaszoltál! Nekem ez nagyon furcsa....valaki szerint jó volt az eredményem nem is kellett volna semmilyen diétára fogni, a doki szerint pedig igenis rossz. Nekem mindent meg kellett vonnom amiben cukor van, a száraz hüvelyeseket, a fehér lisztbõl készült dolgokat, és azt mondta, hogy szigorúan mérlegelni kell mindent, hogy ki tudjam számolni mennyi gramm szénhidrát van az elfogyasztandó ételben. Ma már nem mérem, mert ránézésre nagyjából tudom. 40. hétben vagyok, és lassan vége :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!