Találatok a következő kifejezésre: Ma léptem a (30 db)

Hétfö óta érzem hogy a kisbabám mocorog! Elöször csak ilyen buborékszerüt éreztem mára pedig már érzem ahogy rugdalozik! Mostmár mindennap fogom érezni? Vagy még olyan picike hogy néha-néha? Ma léptem a 18. hétbe!

Legjobb válasz: Én a 16.héttõl éreztem. Utána szinte minden nap,fõleg estefele amikor feküdtem. Alul fogod még érezni hetekig. Aztán késõbb egyre följebb. Nem tudom,válaszoltam a kérdésedre? :S

Én a 16.héttõl éreztem. Utána szinte minden nap, fõleg estefele amikor feküdtem. Alul fogod még érezni hetekig. Aztán késõbb egyre följebb. Nem tudom, válaszoltam a kérdésedre? :S
Nem baj majd ugy a 22-dik héttöl fogod mindennap-de akkor is néha kevesebbet-néha többet....
A kérdező hozzászólása: Igen köszi szépen:D! Én is igazábol este érzem mikor lefekszem! De az baj hogy nem mindennap érzem még?
Én a 17. hét környékén éreztem elõször. Utána szinte minden nap, és a 19. héttõl határozottan minden nap éreztem. Én is esténként. Szerintem fogod érezni már, néha erõsebben, néha csak gyengén.

Terheskalkulátor szerint ma léptem a 7. hétbe, a héten menjek már dokihoz ugye?

Úgy értem lát már valamit,nem akartam túl korán.

Legjobb válasz: Igen már nyugodtan.Én 5 hetesen mentem elõször,utána 6 hét 3 naposan kb már szívhangot is látott.

Igen már nyugodtan.Én 5 hetesen mentem elõször, utána 6 hét 3 naposan kb már szívhangot is látott.
Persze menj:) nekem 5 hetet mutat a terhes kalkulátor és jovo héten szeretnék menni:) nagyon szorítok és boldog babavárást:)
Szia! Semmi probláma nincsen, mozgolódik a baba. Ez teljesen természetes. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Tudom, hogy buta kérdés, de õ az elsõ babám és annyi kérdésem van :)
Semmi gond nincs nyugi, fogsz még menni bõven a végén WC-re hidd el!Én négyszer megyek minden este! 38 hetes mami
Szia! Szerintem sem kell aggódnod. Én van úgy, hogy 5 perc alatt 3szor is megyek, ha a picike úgy fekszik. Jó lenne végig aludni az éjszakát. :)


Ma léptünk a 32. hétbe.1, 5 napja nem igazán érzem, hogy a picikém mocorogna. Lehet, hogy a front miatt van?

Már próbálkoztam csokival élénkítgetni, de semmi. Nem akarok parázni feleslegesen, csak érdekl?dnék, hogy nálatok is volt e már ilyen

Legjobb válasz: ha jól emlékszem minden órában kell mozogni legalább egy picit... de ha ugy érzed hogy nem mozog, menj orvoshoz mert nagy következményei lehetnek

ha jól emlékszem minden órában kell mozogni legalább egy picit... de ha ugy érzed hogy nem mozog, menj orvoshoz mert nagy következményei lehetnek
Szia! Hát most már nem tudom mi van, mert kezdek én is aggódni, fõleg amiket itt olvastam. Én 28 hetes vagyok, de egy pár napja nekem sem valami aktív a babám, és én is hiába trükközöm, nem érdekli. Ma azért többször is éreztem, de tegnap, csak reggel, meg este.
Sziasztok! Minden baba más, ezen nem kell veszekedni szerintem. Az a lényeg, hogy az ember kiismerje a sajátját, és ha nem úgy mozog, ahogy addig, akkor menjen dokihoz, ahol megnézik, hogy minden oké-e. (inkább feleslegesen) Nekem az elõs fiam nagyon lusta volt, alig mocorgott, inkább este volt csak elemében. A mostani terhességem alatt folyamatosan hullámzik a pocak, néhány napja viszont én is be kellett hogy menjek ctg-re, mert nem a megszokott volt... Három napig minden nap vissza kellett mennem, mert bár a ctg jó lett a doktornõm így látta jónak, hogy figyeljük. Szóval szerintem nézesd meg. Judy
szerintem ez hulyeseg, hogy minden oraban kell erezned a baba mozgasat. En a masodik babat varom, de a kisfiam sem mozgott "minden oraban, iszonyatosan lusta volt. Most 33 hetes terhes vagyok es O aktivabb mint a fiam volt megsem erzem allandoan a mozgasat. A 32 hettol napi 10 magzatmozgast kell erezned, kisseb, nagyobb mozgasokat beleertve.
Sziasztok! Én még csak 23 hetes vagyok és ngyon aktív ált. a babám, de minden órában nem érzem õt azért. A babaneten olvastam, hogy a 30valahányadik héten lelassulnak a babák, és 90-95 %-ban szundikálnak (persze álmukban mozoghatnak) A front miatt is lehet, hogy lustibb. Nekem is csoki, szõlõcukor után viháncol, mg ált. vacsi után. Ha nagyon aggódsz, szerintem hívd a védõnõd vagy az orvosod.
én minden órában éreztem... legalább egyszer. de ha úgy érzed hogy a kicsid nem mozog ugy ahogy kellene, menj el orvoshoz és igy legalább nem fogsz idegeskedni. nekem már 6 hónapos a kisfiam :) brigi_mama
A kérdező hozzászólása: Ti minden nap minden órában érezni szoktátok? Mert nekem eddig voltak aktív percei/órái, de nem éreztem mindig minden órában
amikor alszik akkor is mocorog ha nem tudtad volna... és az orvosom is mondta amikor terhes voltam... onnan veszem
ezt honnan veszed, hogy minden órában kell mozognia, amikor a nap 90-95 százalékát alvással tölti a baba???
Sziasztok! Aggódni nem kell feleslegesen, ma még péntek van, ügyelet sem kell, battyogjatok be a kórházba, és kérjetek ctg-t. Senki nem fog kinevetni, vagy hazazavarni. Judy

Ma léptem a 36. hétbe és tegnap nagyon sokat keményedett a hasam. Az NST-n a hölgy azt mondta, hogy most már ne akarjak szedni MagneB6-ot. Ha továbbra is sokat keményedik a hasam, akkor befektetnek és kapok infúziót? Vagy mi történik?

Legjobb válasz: Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.

Szia. Rendszeres fájásoknál kell csak menni. Ha már szabályos idõközönként jelentkezik, és nagyjából ugyanaddig tart, addig úgyis csak hazazavarnak. Tapasztalat. De ha már szültél, akkor fel fogod ismerni az igazi fájásokat.
Szia. Nekem sem szabad már szednem, az orvosom azt mondta. Nekem is vannak fõleg éjjel josló fájásaim, de szerintem ettõl még nem fogunk elõbb megszülni. A magnézium megakadályozhatja a tágulást. Nekem sokszor volt 3x2 mg mellett is keményedés, mégsem nyílt a méhszájam ki. Különben a 36-ik héttõl már nem számít koraszülöttnek.Minden jót! Szintén 36 hetes kismama.
Ha a 36. hét után születik a baba, akkor már semmi gond.Ne aggódj ezen.Van olyan ismerõsöm a 10en valahanyadik héten kinyílt egy ujjnyira, és 1 héttel még túl is hordta a gyereket. Nem fektetnek sehova.Ha továbbra is keményedik a hasad, akkor egyszercsak megszülsz.Ez az élet rendje.És tényleg ne szedjél magne B6ot, mert tompíthatják a szülési fájások intenzitását, ezzel megnyújtva a vajúdást, amibõl néhány óra is elég kimerítõ, hátmég sok. Ne aggódj és rakd össze a kórházi cuccod! Könnyû szülést!
Én szólnék az orvosnak, ha van fogadott annak, ha nincs akkor a kórházban, max hazaküldenek.Én is keményedtem, volt infúzió, gyógyszerek, meg szigorú fekvés, persze a végén már csak a fekvés, de be kellett feküdnöm.Mindenkinél más, minden terhesség más, ha szólsz abból baj nem lehet.Csak jószándékból írtam.1-.voltam
Ha nem múlik a keményedés , lehet igen, kapsz infit amivel tudják késleltetni még egy kicsit a dolgokat, de ne ijedj meg, ha esetleg elõbb akarna jönni a baba már jó idõben vagytok, de azért pihenj sokat otthon, sok fekvés, azzal segíthetsz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. Az elsõ gyermekem 34. hétre szültem, ezért a 36. hét miatt nem aggódom. Mivel idáig terhességgel még nem jutottam el, nem tudom pontosan, hogy mi is fog történni ezután:) . A keményedések aggasztanak igazából, mert nem tudom, hogy ezzel most jelentkeznem kell-e a dokinál vagy tényleg csak várni, hogy rendszeresek legyenek és szüljek. Most sem vagyok biztos a dologban, mert egyikõtök azt írta várjak, a másik, hogy menjek és infúzió:) Most akkor mit kell tenni?
A kérdező hozzászólása: Hát, császárral szültem, de azt hiszem, hogy még a kisebb fájások is elég intenzívek ahhoz, hogy az felismerhetõ legyen:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, legfõképpen az utolsó hozzászólónak! Tulajdonképpen én is így gondolnám, csak szükségem volt megerõsítésre. Titokban én is reménykedem, hogy kezdek nyílni és nem bánnám, ha kicsit elõbb meglenne, azt sem, ha természetes úton tudnék szülni a császár után.

Ez a 4. terhességem. Az előző 3-nál volt hányinger a 6. héttől és fáradtságot éreztem. Most a nagyon enyhe mellfeszülésen kivül nem érzek semmit!Ma léptem a 7. hétbe. Ez bajt jelent?

Legjobb válasz: dehogy jelent, örülj neki. nkem sem volt 9 hétig semmi bajom csak a mellem feszült. utána is csak néha volt hányingerem.

dehogy jelent, örülj neki. nkem sem volt 9 hétig semmi bajom csak a mellem feszült. utána is csak néha volt hányingerem.
Nekem is ez a 4. terhességem és mindegyik más és más tüneteket produkált. Igaz, egy kivételével mindegyiknél megvoltak szinte már az elsõ héttõl kezdve a szokásos hányinger és társai, most is megvannak még, pedig csütörtökön léptem a 11.ik hétbe. Remélem most is el múlik a 12-14. ik hét körül. Ez teljesen természetes. Vannak akik a bébi nemével magyarázzák ezeket a rosszul léteket, vagy nem léteket, de én ezt nem tudom meg erõsíteni, mert nekem kislánynál és kisfiúnál is elõ fordult. Sõt egyik lánynál igen másiknál nem. Az új jövevényt sem tudom még mi lesz...
Örülj neki, semmi baj. Minden terhesség más és más, még egy anyánál is. Barátnõm is elsõt végighányta, a másodiknál semmi baja nem volt. Ne izgulj, semmi baj.-)

Mensim szerint ma léptem a 11. hétbe ikres kismama vagyok de a babák mérete szerint csak 8 hetes melyik a hiteles kor?

Irta nekem itt valaki hogy már 11 hetesen érezte az ikrek mozgását akkor én várhatom már vagy csak a 8 héttel számoljak még ?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyok túl kompetens a kérdésben, mert csak 1 babám van, de a családban vannak ikrek is. Náluk is kissebbek volta a babák, de ez sztem ikreknél nem akkora tragédia. Egyébként itt olvasta pont a napokban, hogy lehet eltérés az uh-s és mensis megállapítás között. Gratula

Szia! Nem vagyok túl kompetens a kérdésben, mert csak 1 babám van, de a családban vannak ikrek is. Náluk is kissebbek volta a babák, de ez sztem ikreknél nem akkora tragédia. Egyébként itt olvasta pont a napokban, hogy lehet eltérés az uh-s és mensis megállapítás között. Gratula
Hát, nekem is ez a problémám, hogy mi alapján olvassak, most akkor milyennek képzeljem el odabent. Bár nekem egy babám van a pocakban, dokinéni egy héttel látta kisebbnek. Lehet neked azért is kisebbek, mert nyilván két babónak jobban kell tápanyag, vitamin. Lehet, hogy nem középidõben fogantak. Így sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni. De tudom, nagyon sokan járunk ugyanebben a cipõben. Menszit nézzek, vagy dokit?

Ma léptem a 38. hétbe, tegnap óta mensi szerű hasfájásom van. Lepényem III. fokban érett. Mennyire lehet közel a szülés?

Legjobb válasz: Én hétfõn leszek 38 hetes, nekem is III.fokban érett a lepényem. Én pont hétfõn megyek majd dokihoz aztán majd kiderül mi lesz, de tõlem már a hét elején is úgy vált el hogy vagy megint találkozunk NST-n vagy majd a kórházba. Hát úgy néz ki még marad az NST.:) Nekem is szokott fájni a hasam meg a derekam is, mindig azt hiszem hogy na majd most már eljött az idõ, de eddig mindig hamar elmúlt a dolog. Nem lehet megmondani mennyi van még hátra lehet 2 hét, de lehet csak 2 nap. Mindenesetre gondolom úgy vagy vele nem bánnád ha már jönne.:) Könnyû szülést kívánok neked aztán boldog babás életet!:)

Én hétfõn leszek 38 hetes, nekem is III.fokban érett a lepényem. Én pont hétfõn megyek majd dokihoz aztán majd kiderül mi lesz, de tõlem már a hét elején is úgy vált el hogy vagy megint találkozunk NST-n vagy majd a kórházba. Hát úgy néz ki még marad az NST.:) Nekem is szokott fájni a hasam meg a derekam is, mindig azt hiszem hogy na majd most már eljött az idõ, de eddig mindig hamar elmúlt a dolog. Nem lehet megmondani mennyi van még hátra lehet 2 hét, de lehet csak 2 nap. Mindenesetre gondolom úgy vagy vele nem bánnád ha már jönne.:) Könnyû szülést kívánok neked aztán boldog babás életet!:)
Szerintem közel lehetsz már a célhoz. Erre alapjáraton utalhat a 3. fokba érett lepény, amivel azért sokáig nem lehet húzni, és akkor ott vannak a fájások is. :) Kívánom, hogy problémamentes, gyönyörû szülésed legyen!
Lehet, hogy már nagyon közel van, de az is lehet, hogy simán kihúzod a 40. hétig. :) Barátnõmnek a 36. héten volt III.fokban érett a lepény és a 41. hétre szülte a kisfiát teljesen egészségesen, 4 és fél kg-val. :) Sok sikert és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le, nem tudok, ki szórakozik már megint!
A kérdező hozzászólása: Bizony nem bánnám, várom is nagyon, meg hát nem könnyû már, nyûgös minden. Köszönöm a válaszokat!

Ma léptem a 20-ik hétbe és a terhesség ideje alatt a hízás helyett fogytam vagy 10 kg-ot. Mitől?

és a véd?n? azt mondta,hogy vagy stagnáljon a súlyom,vagy n?jjön,de ha csökken kórház lesz bel?le.

Legjobb válasz: Mindeképp kell egy kórházi kivizsgálás. A magas cukor nagyon árt a babának! Túl nagy lesz a súlya, és em fejlõdnek megfelõlen a szervei. A 10 kiló fogyás eléggé soknak tûnik! Ha az orovos szerint nem az, akkor sürgõsen keress egy másikat! A terhességi diabétesz a terhesség után elmúlik, de hajlamosít az idõskori cukorbetegségre.

Mindeképp kell egy kórházi kivizsgálás. A magas cukor nagyon árt a babának! Túl nagy lesz a súlya, és em fejlõdnek megfelõlen a szervei. A 10 kiló fogyás eléggé soknak tûnik! Ha az orovos szerint nem az, akkor sürgõsen keress egy másikat! A terhességi diabétesz a terhesség után elmúlik, de hajlamosít az idõskori cukorbetegségre.

Ma pont 3 hete, hogy futballmeccsen egy gödörbe léptem, a bokám rándult. Normális, hogy még mindig fel van dagadva egy kicsit?

orvosnál voltam,rtg készült. Törés nincs,szalagok épek.ez volt a diagnózis... Nem terheltem 3 hétig, jegeltem polcoltam,fásliztam,kenem Pasta cool-al, fekete nadálytőkrémmel, rozmaringkrémmel. Tegnap edzettem vele. Különösebb gond nem volt,vizesen raktam rá a fáslit. Edzés végén kapura rúgásnál leszorított lábfej mozdulatnál éles fájdalom jelentkezett. Kicsit vissza is püffedt,de reggelre elmúlt,nem fáj,csak ha erősen megtekerem a bringát,vagy lépcsőn lábujjhegyről tolom magam. De mégis a másik bokámhoz képest 3 hét után is fel van dagadva a külboka lábfeji része.ez normális? Milyen gyógyszer segítene? Trollok kíméljenek! Köszi!

Legjobb válasz: Hát sajnos ez egy hosszú gyógyulási folyamat. Nekem már többször kiment és a szalagok emiatt már megnyúltak (részleges szakadás is volt). A gyógyulás több hét, hónap, szóval türelem. Eleinte dagadt, ha rálépsz enyhe szúró érzés van (jobb nem terhelni amikor még ezt érzed), aztán szép lassan lelóhad a duzzanat, majd már rá tudsz lépni teli talppal. Nekem a tavaly nyári részleges szakadás gyógyulása 1 év volt, most már kocogni is tudok (én is gödörbe léptem, amit nem láttam a magas fû miatt). Fura hogy nem írt fel a doki gyulladáscsökkentõ kenõcsöt vagy valamit. Én a helyedben hideggel borogatnám és hozatnék a gyógyszertárból valakivel hûsítõ, gyulladásgátló krémet.

Hát sajnos ez egy hosszú gyógyulási folyamat. Nekem már többször kiment és a szalagok emiatt már megnyúltak (részleges szakadás is volt). A gyógyulás több hét, hónap, szóval türelem. Eleinte dagadt, ha rálépsz enyhe szúró érzés van (jobb nem terhelni amikor még ezt érzed), aztán szép lassan lelóhad a duzzanat, majd már rá tudsz lépni teli talppal. Nekem a tavaly nyári részleges szakadás gyógyulása 1 év volt, most már kocogni is tudok (én is gödörbe léptem, amit nem láttam a magas fû miatt). Fura hogy nem írt fel a doki gyulladáscsökkentõ kenõcsöt vagy valamit. Én a helyedben hideggel borogatnám és hozatnék a gyógyszertárból valakivel hûsítõ, gyulladásgátló krémet.
A kérdező hozzászólása: köszi. Van mindenféle krémem. 2011-ben már sérültem meg ugyanezzel, akkor 2 hónap volt a gyógyulás.
Annyi idõbe tuti beletelik, mint a múltkor, fõleg, hogy azt írtad, hogy már 3 hete fel van dagadva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!