Találatok a következő kifejezésre: Ma kezdtem fogamzásgátlót szedni (33 db)

Ma kezdtem el szedni a fogamzásgátlót először, még soha nem szedtem, ma van a havim második napja, normális hogy sokkal több van mint máskor?

Legjobb válasz: Lehet többet mozogsz,attol is lehet erõsebb...de olvasd el mit ir a tájékoztatója.

Lehet többet mozogsz, attol is lehet erõsebb...de olvasd el mit ir a tájékoztatója.
A kérdező hozzászólása: ilyesmirõl semmit nem írt, és nem mozgok többet
Kevesebbnek kellene lennie, vagy ugyanannyinak:) De azért ne ess kétségbe, még szokja a szervezeted a tabit.

Tisztelt Doktor Úr! Ma kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátlót, a menstruációs vérzésem első napján. Az lenne a kérdésem, hogy hány nap után véd biztosan a tabletta? Válaszát köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Ma kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátlót, a menstruációs vérzésem első napján. Az lenne a kérdésem, hogy hány nap után véd biztosan a tabletta? Válaszát köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzés első napjától szedi a készítményt, a ciklus második felétől már kialakul a védettség. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
RTFM, abban benne van, ilyenkor általában egy hétig kiegészítõ védekezés kell.
A kérdező hozzászólása: És az nem probléma hogy így csak 20 tablettát veszek be nem pedig 21-et?
Nem.
A kérdező hozzászólása: Azt írja, hogy vegyen be egy újabb tablettát egy tartalék csomagból, amilyen hamar lehetséges. Akkor most vegyek be másikat vagy holnaptól szedjem tovább?
sztem holnaptól szedd tovább, és a köv levéltõl menjen a szex gumi nélkül.. egyébként a tabletta beszedése után mennyi órával hánytál?
A kérdező hozzászólása: rá 1 órára hánytam, tehát annyi idõ alatt biztos nem szívódott fel a gyógyszer

Január 28-án kezdtem el szedni a Jangee fogamzásgátlót. Azóta nem múlt el a vérzésem ( ma 17. napja megvan). Amikor ti kezdtetek el fogamzásgátlót szedni nektek is ennyi ideig megvolt? Ez normális? Már kezdek aggódni.

Legjobb válasz: Rendesen tovább tart a menstruációd? vagy csak pecsételõ vérzésed van? én is most kezdtem el, 7 napig volt menstruációm, utána 5-6 napig pecsételõ vérzés. az elsõ pár hónapban elõfordulhatnak mondjuk ilyenek. szerintem nem kell megijedned! egy másik fórumon olvastam, hogy egy lánynak a következõ menstruációjáig megvolt, és nem volt baj! szóval nyugi!

Rendesen tovább tart a menstruációd? vagy csak pecsételõ vérzésed van? én is most kezdtem el, 7 napig volt menstruációm, utána 5-6 napig pecsételõ vérzés. az elsõ pár hónapban elõfordulhatnak mondjuk ilyenek. szerintem nem kell megijedned! egy másik fórumon olvastam, hogy egy lánynak a következõ menstruációjáig megvolt, és nem volt baj! szóval nyugi!
Amikor én elkezdtem az egész elsõ hónapban végig pecsételõ vérzésem volt. Utána viszont semmi gond nem volt a tabival.
A kérdező hozzászólása: Hát most nemsokára fog "újra" megjönni, úgyhogy remélem, hogy vége lesz már :( Hát nem pecsételõnek hívnám... inkább nagyon gyengének, de folyamatosnak.
A többiekkel ellentétben azt tanácsolom menj vissza az orvoshoz, mivel ez, hogy ennyi ideig eltart a vérzésed azt jelenti h nem megfelelõ számodra ez a fogamzásgátló. Tudom, mert velem ugyanez volt. A doki fog felírni vérzéscsillapítót meg egy új fajta fogamzásgátlót, de bajod nem lesz nyugi :)
Nem jó a fogamzás gátló, és szedjél vasat is.

Tegnap kezdtem el szedni antibiotikumot (Cefzil) közben fogamzásgátlót szedek lett volna még 12napom mire meg kellett volna jönnie erre ma megjött. Lehet ez az antibiotikum miatt? és hogy szedjem tovább a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Igen, ez biztosan az antibiotikum miatt van, legyengítette a fogamzásgátló hatását, azért jött meg. A fogamzásgátló tablettát ugyan úgy szedd tovább, mintha nem lenne közti vérzésed, és ami fontos, antibiotikum kúra alatt + utána 1 hétig védekezzetek másképp is.

Igen, ez biztosan az antibiotikum miatt van, legyengítette a fogamzásgátló hatását, azért jött meg. A fogamzásgátló tablettát ugyan úgy szedd tovább, mintha nem lenne közti vérzésed, és ami fontos, antibiotikum kúra alatt + utána 1 hétig védekezzetek másképp is.
A kérdező hozzászólása: és ugyanúgy 7nap múlva mikor már nem kéne szednem a gyógyszert hagyjam abba? és abba a 7napos szünetbe megint megfog jönni?
Igen. Én legalább is így csinálnám. Másik megoldás, hogy végig szeded ezt a levelet, majd nem tartasz szünetet, hanem egybõl elkezded szedni a másik levelet is, és csak azután tartasz 7 nap szünetet. Tehát 2 havi bogyót szedsz be szünet nélkül. Így is lehet csinálni, bár ezt azért csak évente 1, max. 2 alkalommal, mert felboríthatja a hormonrendszert, és idõközben pecsételõs vérzés is lehet. A legjobb lenne, ha meg tudnál kérdezni egy nõgyógyászt, akár csak telefonon is, õ biztosabbat tud neked mondani.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm :)

Fogamzásgátlót szedek, ma vettem be a 8. szemet. A menstruációm első napján kezdtem el szedni, aminek már vége. Ma szeretkeztünk párommal, és kétszer is belém élvezett. Utána elmentem pisilni. A wc papírom pedig halványan véres volt. Ez mitől lehet?

Tegnapi maszturbálásom során is vérzett egy kicsit. Az orgazmustól lehet? De miért vérzik? Nem nagy mennyiségben, csak halványan, és egy apró kis "vér darabka" is jön ilyenkor, olyasmi, mint menstruálásnál, csak kisebb.

Legjobb válasz: ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...

ha most kezdted szedi, akkor lehet, hogy még nem állt be teljesen a ciklusod. ez esetben érdemes talán még az elsõ hónapban óvszerrel is védekezni...
Az elsõ hónapokban nem ritka a pecsételõ vérzés.
A kérdező hozzászólása: Ez még a maradéka lehet a menstruációmnak? Köszönöm egyébként a gyors választ és a tanácsot! Védekezni fogunk, csak már nagyon vártuk ezt a pillanatot. :)
nem csodálom :-) e szerint jól gondoltam, hogy most kezdted szedni. kérdezz meg nõgyógyászt, de, ha jól tudom a teljes védettségig kb 3 hónap az idõ. de nem akarok hülyeséget beszélni, szakember biztos tudja a választ
Nem, ez már nem a menzeszed:) innentõl kezdve az nem is lesz, csak megvonásos vérzésed:)
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor valami nem jó. Azt mondta, hogyha a menzesz elsõ napjától kezdve szedem, védett vagyok, mert már nem lesz új petesejt, ami megtermékenyülhetne. Most elbizonytalanítottál egy kicsit.
akkor lehet, hogy én nem tudom jól, lehetséges.amennyiben doktor mondta, akkor úgy van.
Pedig sikerült:D a védettségig elég elvileg 1 hét, nézd meg a tájékoztatót vagy a doki mondott valamit. Én nagyon féltem, hogy nem alakul ki a védettség úgyh biztos ami biztos alapon egy hónapig még óvszerrel is védekeztznk mellette és nem csúszott be baba:D Nem tudom, honnan szedted a 3 hónapot..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:) A baba miatt nem aggódom, fõként a vérzés miatt voltak kétségeim, hogy ez összefügghet-e azzal, hogy belém élvezett.

Fogamzásgátlót szedek. Mikor utoljára elfogyott nem betegedtem meg, teszteltem negatív (3x is). Egy hete kezdtem el szedni a gyógyszert újra, mára nyúlós folyásom van, mitõl lehet? Mire utalhat?

Legjobb válasz: Milyen színû? Van mellette egyéb tüneted (pl. viszketés)? A fogamzásgátló hajlamosíthat pl. gombára, ez fehéres-sárgás folyást és viszketést okoz. Ha nem normális a folyás, meg kellene nézetned az orvossal.

Milyen színû? Van mellette egyéb tüneted (pl. viszketés)? A fogamzásgátló hajlamosíthat pl. gombára, ez fehéres-sárgás folyást és viszketést okoz. Ha nem normális a folyás, meg kellene nézetned az orvossal.
A kérdező hozzászólása: Nem csak sima átlátszós fehéres, de a normálnál több. Semmi más jel nincs, annyi, hogy alul jobb oldalt szúrkál a hasam néha.
Ha a tünetek nem múlnak pár napon belül, akkor szerintem nézesd meg magad az orvossal
A kérdező hozzászólása: Elmúltak :)

Az normális, ha szerdán jött meg, és aznap kezdtem el először fogamzásgátlót szedni, de ma már nem is véreztem egyáltalán?

Legjobb válasz: menses ideje alat ne szedj fogamzásgátlot nincs értelme. csak mégjobban összezavarod a hormonháztartásod

menses ideje alat ne szedj fogamzásgátlot nincs értelme. csak mégjobban összezavarod a hormonháztartásod
csak akkor hat, ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, de akkor tényleg
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor kezdtem el.
Tényleg hat, ugyanis többféleképpen fejti ki a fogamzásgátló hatását. Egyrészt peteérést gátol. De ha még a ciklus elején esetleg lenne is peteérésed, akkor is gátolja a méhnyálkahártya felépülését, tehát a petesejtnek nincs hova beágyazódni. De ha esetleg mégis, akkor megvonásos vérzést okoz, ami gyakorlatilag felér egy vetéléssel, ha megvolt a begyázódás (de ez már tényleg az extrém ritka kategória, hiszen elõzõleg már minden mást megakadályozott, ami a terhességhez szükséges).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!