Találatok a következő kifejezésre: Ma kell nőgyógyászhoz (12 db)

Ma kell mennem nőgyógyászhoz. 09-én volt pé-m a ciklusom 12. napján, ma vagyok 17. napon. Ha esetleg sikerült a baba, lehet abból baj, ha megvizsgál, mondjuk manuálisan?

Vagy egyáltalán lehet már ilyenkor vmit látni? Akár ultrahanggal, akár manuális vizsgálattal?

Legjobb válasz: Látni max a megvastagodott nyálkahártyát fogja,vagy max egy felritkul területet, de a 4. hét elõtt még kicsi az esély hogy bármit is észrevegyen...baj nem lesz belõle, amiatt ne aggódj. Legyen otthon egy teszted, arra az esetre, ha nem jön meg..és akkor tesztelj. Fõleg, ha azt mondja a vizsgálat alapján, hogy elõfordulhat.

Látni max a megvastagodott nyálkahártyát fogja, vagy max egy felritkul területet, de a 4. hét elõtt még kicsi az esély hogy bármit is észrevegyen...baj nem lesz belõle, amiatt ne aggódj. Legyen otthon egy teszted, arra az esetre, ha nem jön meg..és akkor tesztelj. Fõleg, ha azt mondja a vizsgálat alapján, hogy elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Menyugodtam.
igen látni fogja hogy megvan e vastagodva a méhnyálkahártya és abbol már tud választ adni

Ma megyek nőgyógyászhoz, hogy javasoljon táppénzre. Mit mondjak neki, hogy kiadja a papírt? Nem hozzá tartozon körzetileg, csak már kell a táppénzes papír, mert már helyettem vettek föl új dolgozót!

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mondd azt, hogy olyan munkát végzel, ami nem kismamáknak való, pl. sokat kell emelgetni. Egyébként nem szoktak ezen sokat problémázni a dokik, nekem még arra sem hagyott idõt, hogy rendesen megmagyarázzam, már írta is a papírt. 29 hetes kismama

Szia! Szerintem mondd azt, hogy olyan munkát végzel, ami nem kismamáknak való, pl. sokat kell emelgetni. Egyébként nem szoktak ezen sokat problémázni a dokik, nekem még arra sem hagyott idõt, hogy rendesen megmagyarázzam, már írta is a papírt. 29 hetes kismama
Az enyémet sem izgatta, hogy miért. Nem kell magyarázkodni!
Szia, mondd azt, hogy ki akarnak rúgni. Azonnal ki fog írni. Engem tényleg ki akartak, úgyhogy a körzeti orvosom azonnal kiírt, a nõdokim nem foglalkozott ezzel, azt modta intézzem a háziorvosommal. Elvileg nem kell különösebb indok ahhoz, hogy táppénzre menj a terhesség alatt! Az is elég ha te úgy döntesz kímélni akarod magad és nem akarsz dolgozni, és ki kell írjanak! Sok sikert, boldog babavárást!
Én dokim megkérdezte, hol dolgozom és rögtön kiírt. Amúgy eladó voltam egy boltban.
Amúgy az sem fontos, hogy a dokihoz menj, engem a védõnõm vett táppénzre.

Ma megyek nőgyógyászhoz. és milyen ruhában célszerű menni vagy most ott hogyan kell leöltözni?

Legjobb válasz: én ajánlom a hosszabb polót,ruhát tunikát és míg odamész az ágyhoz nem fog látni senki..:)

én ajánlom a hosszabb polót, ruhát tunikát és míg odamész az ágyhoz nem fog látni senki..:)
Tökmindegy, úgyis leveszed, legyél tiszta, az a lényeg.
elvileg van egy függönyös rész, ahol átöltözhetsz, viszont onnan deréktól lefelé pucéran kell odasétálnod az ágyhoz, ami azért elég kellemetlen érzés. én azt a taktikát alkalmazom, hogy szoknyában megyek, és csak a bugyimat veszem le. szoknyában odamegyek az ágyhoz, ott felhajtom és úgy fekszek rá. így nem érzem olyan megalázónak, hogy félpucéran sétálgatok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi .
Mindig hosszú pólóba, pulcsiba megyek :D így nem érzem magam annyira pucérnak.
olyat, amit könnyen le és fel tudsz venni. Szoknya mképp elõny
Semmit, le kell venni úgyis. Pár percig kínos, kibírod. Betétet vigyél, elõfordulhat vérzés.

1 éves kisfiamat nem tuddom kire hagyni de el kell mennem ma a nőgyogyászhoz! Nem fogja le orditani a fejem, hogy visszem magammal?

Legjobb válasz: Normális ember megértheti,hogy vannak ilyen esetek.Én múltkor épp így voltam,nem tudtam kire bízni,aztán egyik ismerõsöm mégis eljött velem,és eltoligálta,arra a 10 percre.

Normális ember megértheti, hogy vannak ilyen esetek.Én múltkor épp így voltam, nem tudtam kire bízni, aztán egyik ismerõsöm mégis eljött velem, és eltoligálta, arra a 10 percre.
Szia! Általában megértõek a dokik, ha meg nem akkor se foglalkozz vele.Ha nem tudod kire hagyni, nem tudod.Kell majd várni, vagy idõpontra méssz?
én akárhányszor voltam nõdokinál, mindig volt olyan anyuka, aki vitte magával a gyerekét. vidd gyugodtan. ha nem tudod kire hagyni, természetes, hogy viszed magaddal. ezt más is tudja.
A kérdező hozzászólása: Sajnos kell várnom de csak gyógyszert kell iratatnom! De tegnap is elmentem és már nem tudodd több embert fogadni! Remélem ma nem járok igy! Sajnos apa dolgozik nem engedik el a munkahelyrõl! Nagyszülök meg 280km -re laknak!
Ha meg sem vizsgának, akkor nincs gond! Vigyél neki játékot, vagy valamit amivel le tudja foglalni magát. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a kisbabásokkal elég toleránsak az emberek. A gyógyszert meg fel tudják írni soron kívül is, úgy is az asszisztens intézi, nem? Minek váratnák végig veled a sor! Amikor kijön, szóljál, hogy csak tabi kell, ennyi! :)
Én a 6hetes kontrollra vittem a kicsit. Igaz 3.voltam, nem kellett sokat várni. Mielõtt sorra kerültem volna megetettem a kicsit, és végig aludta a vizsgálatot, a doki is teljesen megértõ volt, hogy gyerekkel mentem. Gondolom babakocsival mentek, bekötöd, adsz neki valami játékot, így ha még meg is vizsgál a doki(ha már ott vagy) akkor sem lesz gond.
Szia! Miért nem kérdezed meg a háziorvosod, hogy kiírja -e?Az enyém kiírta a fogamzásgátlót, amíg szedtem, ráadásul csak felhívtam, hogy mennék tíz perc múlva, és addigra ki volt írva. /Z/
Kizárt dolognak tartom, h. ezt szóvá tenné a doki. (Az biztos, ha emiatt beszólna a doki, én a fejét leüvölteném.) Ha nincs kire bízni a gyereket, akkor kénytelen vagy magaddal vinni. Ezt teljesen meg lehet érteni.
Az enyém még örül is, hiszen nála született a fiam. Bár igaz, hogy sok nehézségen mentünk együtt keresztül, így a szívéhez nõttünk. Mi képeket is szoktunk neki küldeni a neten. A várakozókat pedig nem szokta zavarni, hogy ott van egy baba is. Szinte mindig van egyébként is egy-egy anyuka, aki viszi magával a gyerkõcöt.

Ezt ma készítették. Már a nőgyógyászhoz nem tudtuk elvinni, mert már nem rendelt. Szerintetek minden oké rajta? Ilyennek kell lennie? Ma kezdtük meg a 7. hetet.

http://kepfeltoltes.hu/110718/1.uh_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: Szerintem rendben van. Ilyenkor még mást nem nagyon láthatnak. Gratulálok!

Szerintem rendben van. Ilyenkor még mást nem nagyon láthatnak. Gratulálok!
szerintem ne aggódj, ilyen korban ennyit lehet látni, nem többet, de ha baj van, úgyis szólnak!
Észlelhetõ szívverés van, ez a lényeg :)
Én is 7 hetesen voltam, és nekem azért jóval több volt már látható. De nem tudom neked hasi vagy hüvelyi ultrahangot csináltak? Mert a hasin kevésbé látszanak a dolgok... Nekem hüvelyin teljesen kivehetõ volt az embrio, a szikhólyag, a magzatvíz és a szívverése is. És én biztos, hogy 7 hetes voltam akkor!
én 6+6hetesen voltam, és egy kis fekte foltocska volt az egész "baba" - ami látható volt belõle- pedig nagyon jó felbontású gépe van a dokinak- 4D-s meg minden. Szívhang is volt. Dokim szerinte pontosan úgy nézett ki, ahogy ennyi idõsen ki kell neki néznie. Én nem is izgultam- szerintem te se izgulj, ha baj lett volna, szóltak volna. :) Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. :-)

Ma reggel pozitivat teszteltem, mikor kell mennem nogyogyaszhoz?

Olyan reg varunk a babara,es ma vegre pozitivat teszteltem.10 napot kesett a menszeszem es gondoltam ma itt az ideje a tesztelesnek.Hany hetes lehetek? Mikor kell mennem nodokihoz?

Legjobb válasz: Mar a heten mehetsz :) Igy minel elobb kilehet zarni a mehenkivulit. En is 5 hetesen voltam.

Mar a heten mehetsz :) Igy minel elobb kilehet zarni a mehenkivulit. En is 5 hetesen voltam.
Ja és a legfontosabb: Gratulálok! :)
Menj minél elõbb. Én a nemvárt másnapján teszteltem pozitívat, és 3 nap múlva mentem is dokihoz (beleesett egy 7vége). Szóval jobb, ha minél elõbb mész, mert akkor megnyugszol, hogy minden rendben. És a doki segít, hogy mit szedj! Gratula! 5-6 hetes lehetsz.
7-8 hetesen érdemes szerintem, akkor már lesz szívhang (persze csak ha nincs semmi panaszod).
Elmúltál 5 hetes. Én 5 hetes 2 naposan voltam elõször és nagyon jó volt tudni, hogy jó helyen van, ill. lett egy elsõ ultrahang, amihez képest figyeltük a növekedését.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen, de azt szeretnem megtudni, hogy vitamint kell e szedni es hogy milyet, mert szerintem mar kellett volna. vagy nalatok hogy volt?
Én nyolcadik héten mentem, mikor pozit teszteltem elmentem gyógyszertárba és vettem egy doboz Femibiont és elkezdtem szedni. Ennyi :) Ez alapján az összehasonlítás alapján választottam: http://gyogyszereszvalaszol.blogspot.hu/2012/02/terhesvitami.. (Nekem nagyon sok a vasam, nem akartam olyat, amiben van, ez volt a fõ indok.)
Gratulálok:) én is a napokban teszteltem pozitívat, tegnap kellett volna megjönnie. Én is gondolkodtam már ezen, hogy mikor menjek, végül úgy döntöttem, hogy 6 hetesen és pár naposan fogok. Akkor már jó eséllyel lesz szívhang, illetve ha kémiai terhességem lenne (már volt múlt hónapban), amire meg van most is az esély, addig ez letisztázódik. Amit itt a lányok mondanak, hogy 5 hetesen már érdemes, hogy az orvos megállapítsa, hogy méhen belül fejlõdött ki a petezsák, az teljesen reális, abból baj nem lehet, legalább megnyugszol. Ha nincs semmi panaszod, akkor mehetsz 6-7 hetesen, hogy jó eséllyel a szívhangot is hallhasd. 6-os válaszoló, tök hasznos az az összehasonlító táblázat, köszönjük.
Nincs köztük kölcsönhatás, nyugodtan szedheted.
nincs közük egymáshoz

Ma megyek elosszor nogyogyaszhoz, mi kell mindanom ha bemegyek (koszonesen kivul:d )?

Legjobb válasz: Azt, hogy miért jöttél. De úgyis megkérdezik. Ha panaszod van, akkor azt mondod, ha gyógyszert akarsz íratni, akkor azt, stb.

Azt, hogy miért jöttél. De úgyis megkérdezik. Ha panaszod van, akkor azt mondod, ha gyógyszert akarsz íratni, akkor azt, stb.
én azt mondtam, hogy most vagyok elõször, általános vizsgálatra jöttem. plusz mondtam, hogy milyen bajaim vannak, hogy a ciklusom sose volt rendszeres, mindig kimaradozott, és hogy leginkább azért jöttem el, mert mostanra már 3 hónapja nem jött meg. megvizsgáltak, ami nem is volt olyan rossz, a doki tök rendes volt, és kaptam gyógyszert ami meghozta, aztán fogamzásgátlót is írtak fel beszabályzásra. azóta rendszeresen van nekem
Hát ha valami konkrét bajod van el kell mondanod a tüneteket, ha az éves méhnyakrák szûrésre mész el kell mondanod, hogy azért jöttél. Ha még nem voltál nõgyógyásznál elmondja, hogy mit fog vagy éppen a vizsgálat során mit csinál.
Majd megkérdezi amit akar. Második: Nem lett rendszeres a menzeszed, hanem ki lett kapcsolva az egész ciklusod, és a tabi csinált egy mesterségest. Nem értem az orvosok miért csak tabit írnak. Nem old meg semmit. Ha abbahagyod ugyanolyan szar lesz, vagy még rosszabb, mint elõtte. Inkább ki kellene deríteni, hogy mégis mitõl nem menstruálsz. Ez nem megoldás, amit csinált, csak a dolgok szõnyeg alá söprése.
megvizsgáltak és azt mondta, lusták a petefészkeim, ennyit mondott, és felírta a cuccokat. igazából most érek az utolsó tablettákhoz, ha igazad van, és amint abbahagyom elmúlik, mit mondjak a dokinak kedves elõttem szóló?

Ma kétnapja hogy elveszítettem. Nem védekeztünk, de nincsenek terhességre utaló jelek! Jelentkezne már ilyen hamar? És ha terhes vagyok? 15leszek 1hónap múlva. Ha nőgyógyászhoz megyek szüleimnek ott kell lenni?

Legjobb válasz: Hogy lehet ennyi eszetek, ha már 15 évesen a szexen jár az eszed ráadásul nem védekeztek akkor elõbb utóbb súlyos következményei lesznek.Iras ki gyógyszert vagy használjatok gumit!

Hogy lehet ennyi eszetek, ha már 15 évesen a szexen jár az eszed ráadásul nem védekeztek akkor elõbb utóbb súlyos következményei lesznek.Iras ki gyógyszert vagy használjatok gumit!
2 nap után semmit nem fogsz még érezni.Meg kell várnod, hogy megjön-e a menszeszed vagy nem.A nõgyógyásznál ilyen korba még tanácsos ha ott van anyukád.
15 éves leszel? már bocsi de ha már szexelsz akkor a legelsö dolog a védekezés nézz utána. Nem értem mért kell ilyen korán kezdeni ráadásul ......! bocsi de anyukádal beszéld meg minden képpen ne keresd a kifogást hogy nem érti meg stb.Ha felnött vagy a szexhez akkor állj anyuka elé és beszéld meg hogy menjen el veled nödokihoz mert szeretnél mondjuk fogamzásgátlot szedni:!
sztem anyukád örülne neki ha oda állnál elé, mint inkább annak hogy abortuszra kisérjen ilyenfiatalon. inkáb mond neki hogy szeretnél nögyogyászhoz menni. és komolyan , mi is voltunk ennyi idösek, és utolag én mindenkienk azt mondom, áljon anyukája elé.. amugy 2 nap elteltével még nem érezhetsz semmit..
Ha még nem telt le a 72 óra, talán egy eseményutáni is segíthet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mkinek!!!
A kérdező hozzászólása: ja és anyukámék nem szeretném ha megtudnák mert csalódna, neki apa volt az elsõ és utolsó..!! és lécci ne támadjanak ezért...
A kérdező hozzászólása: OK!!! Aki osztani akar az mért nem megy valami fikázós oldalra? ááá mindegy : D azér köszi mindenkinek már kiderült h nincs gáz : D
Szerencséd volt de legközelebb hidd el nem lesz.
Irány az orvoshoz most vagy az ügyeletre, (akár vvetélés jele is lehet)
Az elején nekem is volt egy kicsi barna folyás, de azért menj dokihoz az a biztos!5 hetes babó anyukája!
Ne ijedj meg, nekem vetélés elõtt élénkpiros vér jött elsõre!Menj orvoshoz és majd írd meg mi lett!Szorítok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!