Találatok a következő kifejezésre: Ma kaptuk 3 hónapos oltást, (4 db)

3 hónapos kislányom ma kapta meg a 3 hónapos oltást a Rotarix oltással együtt. Nagyon nyűgös szegényem. Meddig tart ez az állapot, és mit tehetek, hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: tenni nem nagyon tudsz ellene semmit. próbáld letenni aludni, hadd pihenjen, dolgozzon a szervezete. Azért figyeld,hátha felmegy a láza estére. Hõemelkedésnél már adhatsz neki kúpot/mivel oltástól van/, nekem azt szokta mondani a doki.

tenni nem nagyon tudsz ellene semmit. próbáld letenni aludni, hadd pihenjen, dolgozzon a szervezete. Azért figyeld, hátha felmegy a láza estére. Hõemelkedésnél már adhatsz neki kúpot/mivel oltástól van/, nekem azt szokta mondani a doki.
holnapra jobban lesz már. ja és még azt elfelejtettem, hogy az oltás helyét vizesruhával /langyos/ tekerd be, nehogy bedagadjon neki holnapra, mert attól is felmehet a láza. Az oltástól 3-4 napig lehet nyûgös, hõemelkedés, láz, max 48 órán belül normális.
Nálunk az elsõ két napon étvágytalan, és bágyadt volt a manó, aztán a harmadik napra nagyon sírós lett. Aznap már én is vele sírtam végül, ugyanis se enni, se aludni nem akart, csak keservesen sírt. Aztán délutánra jól lett, és szépen átaludta (elõször a három hónap alatt) az éjszakát. Mondjuk õ nehezen viseli az oltásokat. Nincs mit tenni, ezt át kell vészelni. Próbáld nyugtatni, altatni. Remélem nálatok nem lesz semmi gond. És mérd a lázát többször is, nálunk csak hõemelkedés volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mára kicsit jobb, de még mindig sírós. Lehet az idõjárás is... :-((
Az én babám is tegnap kapott rotát (másodikat), és meningococcus elleni elsõt is. Az éjjel nem sokat aludtunk... Nálunk is étvágytalanság, alvásnehézség és sírás a mellékhatása a rotának. Sajnos. Mondjuk a 3 hónapos diperte is ugyanígy megviselte. Átlag 3-4 napig tart nálunk a sírás, a kialvatlanság, és az étvágytalanság, de a 3 hónapos oltás után még öt nap múlva is hõemelkedése volt. Hát ilyenek. Sajnos ezek a hülye oltások kikészítik õket. Ilyenkor iszonyú sok türelemre, és megértésre, és kötél idegekre van szükség. Volt már, hogy én is vele sírtam, de most már próbálom inkább õt nyugtatni, és nem kiborulni. Nehéz, mert nagyon szenved. Kitartás nektek is! Csak véget érnek egyszer ezek a hülye oltások!

Ma kaptuk a 3 hónapos oltást, 1/2 10 kor. Ha a baba belázasodik, már észrevehetö lenne, vagy csak késöbb?

Tudom,hogy nem minden baba la´zas.

Legjobb válasz: Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.

Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.

3 hónapos bolognese kutyám ma kapta meg a kombinált oltását, azóta ha hozzáérek nagyon sír, nem is nagyon akar felkelni. Ez normális? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Köszi,én arra gondoltam hogy esetleg a tû nagyon megsérthette ahova adták és azért sír ha hozzáérek.De holnap elviszem.

A kérdező hozzászólása: Köszi, én arra gondoltam hogy esetleg a tû nagyon megsérthette ahova adták és azért sír ha hozzáérek.De holnap elviszem.
Nem, nem normális, vissza kell vinni, és fognak neki adni szteroidot, mert valószínûleg nem jól reagál az oltásra.
Lehet, hogy holnapra el is múlik. Az oltás legyengített vírusokat tartalmaz. Tehát a kutya (meg az ember is) kicsit beteg lesz és az immunrendszere termeli az ellenanyagot. Így mûködik. Tehát egyáltalán nem természetellenes, ha kicsit rosszul van az oltás után. Hívd fel az orvost, kérdezd meg, de szerintem õ is azt fogja mondani, hogy várjatok hétfõig.
Szerintem is hívd fel az orvost.Az én kutyusom is nagyon rosszul reagált a kombi oltására taknya nyála egybefolyt egy éjjelen keresztül meg ki sem jött a házából de másnapra kutya baja sem lett.Többet nem azt a fajta oltóanyagot kapta!Szólj mindenképpen, hogy arra allergiás lett-ha az lett. Egy törpesnaci gazdija
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már megnyugodott kicsit, alszik.Csak ha megakarom simogatni akkor jajgat fel, gondolom az oltás helye fájhat neki.
Ezentúl szólj a dokinak, hogy ne az oldalába adja, hanem a tarkója alatti részbe. Ott nem nõ pukli és nem marad utána érzékeny. Reméljük, hogy a rosszullétet pedig nem egy lejárt szavatosságú vakcina okozta!


Tegnap kapta 7 hónapos kisfiam az első pneumococcus oltást. Tegnap este és ma is 38, 3 volt a láza. Biztos az oltástól lehet? Más is járt így?

Azt mondta a doktornéni,hogy nem szoktak belázasodni,eddig csak egy anyuka jelezte,nem jellemz?.

Legjobb válasz: Ha elõtte nem volt semi jele annak,hogy beteg lenne minden bizonnyal igen az oltástól lehet.Nem folyt egy picit sem az orra?Nem köhögött?Elvileg elõtte meg kell vizsgálni a gyereket.Amúgy meg ne felejtsük el,hogy a vakcina nem más mint maga a betegség,csak legyengített mása.Igy ösztönzik a szervezetet az ellenanyag termelésre.Így ha megkapná a betegséget nem okozna kárt mert tud ellene védekezni.Kicsit hevesebben reagált rá a szervezete,de ez nem baj.Csillapítsd a lázát és beszélj a gyerekorvossal.

Ha elõtte nem volt semi jele annak, hogy beteg lenne minden bizonnyal igen az oltástól lehet.Nem folyt egy picit sem az orra?Nem köhögött?Elvileg elõtte meg kell vizsgálni a gyereket.Amúgy meg ne felejtsük el, hogy a vakcina nem más mint maga a betegség, csak legyengített mása.Igy ösztönzik a szervezetet az ellenanyag termelésre.Így ha megkapná a betegséget nem okozna kárt mert tud ellene védekezni.Kicsit hevesebben reagált rá a szervezete, de ez nem baj.Csillapítsd a lázát és beszélj a gyerekorvossal.
A kérdező hozzászólása: Elõtte egy héttel a torkával beteg volt, de megvizsgálta és azt mondta teljesen tiszta a torka.Remélem tényleg csak az oltástól van és nem esett vissza.Az orra nem folyik.Csak az lett gyanús, hogy nagyon nyûgös volt.
Figyelgesd a picit.Ha ettõl feljebb menne a láza azonnal orvoshoz.Nem kizárt, hogy az oltástól van, de ha feljebb megy a láza akkor szerintem inkább más okozza.Ez még nem magas láz, de 38, 5 fölött már orvos kell.Akár éjjel is.
Az én lányom három hónapos egy hete kapta a második oltást neki is 38 felett volt a láza igaz egyszere kapta a kötelezö oltással.Nálunk azt mondták láz, hágyás is elö fordulhat.
Az én lányom most kapta meg, 2 évesen. Én megkérdeztem hogy meddig okozhat lázat az oltás. A védõnõ szerinte 1-2 nap az oltástól számítva. De semmi panasz nem volt, talán egy picit nyûgösebb volt.
Az én babám 11 hónaposan kapta és neki is láza volt 2-3 napig, 38 feletti. Nyûgös is volt, nem is nagyon ment le a láza. A második ismétlõnél már csak egy kis hõemelkedése volt az elsõ nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!