Találatok a következő kifejezésre: Ma kaptuk 2 hónapos (14 db)

Tegnap kapta meg kislányom a 2 hónapos oltást. Ma kivihetem sétálni?

Nem volt lázas,egész nap aludt.Ma már nevetgél,jókedv?.Kivihetem így?Olyan jó id? van.

Legjobb válasz: Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!

Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!
Persze, hogy kiviheted:) Mi kedden kaptuk meg a 3 hónapos oltást, volt egy kis sírás, de azért nem olyan mint a 2 hónaposnál (akkor 2-t kapott) Nem lázasodott be egyiknél sem, ahogy hazaértünk egybõl adtam neki egy fél Germicid kúpot. Egész nap jókedvû volt, nem is látszott rajta, hogy szurit kapott. Mi még aznap sétáltunk :)
Nyugodtan kiviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Már hiányzik a levegõ. :-D
mi is tegnap kaptuk meg a 2 hósat, és ráadásul 2-t mert a prevenárt is most kapta.nagyon hõsiesen viselte.nem lázasodott be, igy ma reggel már ki is vittem egy kicsit. nálatok hogy zajlott az éjjszaka?sokaktól hallottam h végigaludta a gyerek az éjszakát, de az én fiam 2szer is felkelt enni.pedig reménykedtem h végre lesz egy nyugodt éjszakám, de nem igy volt

A kisfiam ma kapta meg a 2 hónapos oltás. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0,5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.

Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0, 5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.
Az én babám tegnap kapta, de.11-du 5-ig sivalkodott, aztán este 10-re belázasodott, tettem fel neki egy fél kúpot és sem éjszaka sem ma nem volt semmi baja.
Az én kislányom is ma kapta meg ugyanezt az oltást, és én is féltem, de már többször is megmértük a lázát, és semmi. Hála az égnek. A doktornõnk azonban azt tanácsolta, hogy most este azért adjunk neki egy fél Germicid-et. Így tettünk. A babánk tök nyugodt, jól eszik és nagyon jót aludt. Szóval nyugi. Remélem a te babád is ilyen jól reagál az oltásra! Nyugodt éjszakát kívánok: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, nem volt láza, kicsit éberen aludt, de aludt, és azóta sincs láza.

2 hónapos kislányom ma kapta meg a kötelezö + a választható oltásait. Ha eddig nem lázasodott be, már nem is fog?

emélem nem fog és megnyugodhatok:) mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Ezután az oltás utána, ha aznap este-éjjel nem lesz lázas, akkor utána már nem jellemzõ. A kisfiamnál annyi volt, hogy másnap aluszékonyabb volt, ha fent volt, akkor pedig elég nyûgös volt és nam nem volt étvágya. De 3. napon már semmi baja nem volt. A 4 hónapos oltás után lett éjszaka kis hõemelkedése. Minden jót Nektek! Üdv, 11 hónapos kisfiú anyukája
Amitõl 1 hét múlva lázasodhat be (pontosabban 7-14 nap múlva), az a 15 hónapos MMR oltás. A 2 hónapos oltás után általában aznap este lázasodnak be a babák, és 1-2 napig tarthat. Szerintem, ha eddig nem lázasodott be, akkor valószínûleg már nem fog (délelõtt kapta?), de azért még ne vegyél rá mérget! Az én kisfiam a 2-3-4 hós oltásoktól mindegyiktõl belázasoditt. Dél körül kapta mindig az oltásokat, és általában este 8 körül lett lázas tõlük.
2. hós oltás után másnap lett lázas a babám, de csak egy délután át tartott, és nem volt magas a láza.
Van ami után egy héttel lázasodik be a gyerek. Szerintem még föl se fogta a szervezete, hogy oltást kapott. 2-3 nap múlva nyugodj inkább meg :)
Szerintem az oltás után 24 órával már nem nagyon lázasodik be. 22 hónapos kisfiú anyukája
Figyeld majd az oltás helyét, az nekünk bepirosodott, kicsit borogattam. + nagyon nyûgös volt másnap, sokat sírt szegényke.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!:) délután fél3-kor kapta meg. Azóta semmi szokatlant nem tapasztaltam a viselkedésében. Akkor majd csak holnap nyugszom meg ha akkor sem lesz láza :(


Ma kaptuk a 3 hónapos oltást, 1/2 10 kor. Ha a baba belázasodik, már észrevehetö lenne, vagy csak késöbb?

Tudom,hogy nem minden baba la´zas.

Legjobb válasz: Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.

Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.

2 honapos lányom tegnap kapta meg a kötelező oltást meg még az agyhátrtya ellenit, de ma egyszerűen nem birok vele. Lehet a tegnapi oltásoktol nyűgös és siros még ma?

Legjobb válasz: Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37,8. Lehet hogy attól olyan.

Az én lányom a 4 hós oltás után volt ilyen, és másnap reggelre lett hõemelkedése, 37, 8. Lehet hogy attól olyan.
Rendesen feloldódik? Nem kell másik cumisüveg, vegyél neki eggyel nagyobb cumit rá.
2-es cumival add.
nekünk ugyanezzel a kombinációval simán jött, néha eltömõdött a cumi, de igazgatás után folyt újból
Én a hármas cumi használtam egy idõ után.
Mi 6 hetesek vagyunk, ugyanezt esszük és az Avent 1-est használjuk, semmi gond, szépen ki tudja szopizni. Használ a picurinak ez a tápszer? Van még bukása vagy teljesen megszûnt? Kakilni tud a picúr?

Sos! 2 hónapos babám ma kapta meg az oltást. Germicid kúpot adhatok neki láz esetén? Vagy az erős?

Legjobb válasz: A mi gyerekorvosunk azt mondta,hogy amikor oltás után hazaértünk adjak neki rögtön egy felet.

A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy amikor oltás után hazaértünk adjak neki rögtön egy felet.
Nekem mindig azt mondta a gyerekorvosunk, ha van láza ha nincs este egy felet(Germicid kúpot)adjak neki.
A kérdező hozzászólása: csak ez van itthon
Szia! Mi kedden megyünk a 2 hónapos oltásra a Kisfiammal. Anyukám azt mondta, hogy utána adjak Neki lázcsillapítót, ha nem lázas, akkor is, megelõzésképpen. De valószínû a doki vagy a védõnõ is mondani fogja majd ezt. Nekünk is Germicid van itthon, azt még a gyerekorvos írta fel, amikor a kórházból jöttünk haza, és ha kell, egy felet kell beadni.
A mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy este mindenképp lefekvés elõtt adjak neki egy felet, ha nem lázas akkor is, megelõzésképpen.
A germicidben van nyugtató is ha jól emlékszem, így valószínû nyugodtabb éjszakátok lesz. Az én babám eddig szinte minden oltás után belázasodott... Remélem azért nálatok nem így lesz. :)
A kérdező hozzászólása: nurofent mondott az orvos de csak ez van.buta voltam nem mentünk gyógyszertárba oltás után venni azt hittem van itthon.köszi a válaszokat ezek szerint felet lehet.igen 38 felett csak!
Felet adj neki.
Nyugodtan adhatsz neki, én is azt adtam, de csak felet. Igaz, azt mondják hogy 38 fok alatt ne csillapítsuk, nem tudom mennyi volt a babád hõje, de én is adtam neki éjszakára, hogy nyugodtabban aludjon.
ha a gyerekorvosotok írta fel, akkor adjál
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek jó volt az éjszakánk nem volt gond.

2 hónapos kisfiam ma kapta meg az oltásokat! Adjak neki éjszakára kúpot?

Legjobb válasz: ha lázas lesz,amúgy miért adnál?

ha lázas lesz, amúgy miért adnál?
A kérdező hozzászólása: Egy ismerõsöm azt mondta, megelõzésképpen egy felet adjak neki fürdés után.
Teljesen felesleges gyógyszert adni, ha nincs láza. Ártani nem fog, de használni sem, így szerintem ne adj.
Nekem a gyerekdoki mondta, miután beadta az oltást, hogy éjszakára kapjon egy fél kúpot. Reggel kapta meg az oltást, estig nem lázasodott be, így nem adtam neki. Inkább éjjel nézegettem. Szerencsére soha egyik oltástól sem volt semmi baja, még csak hõemelkedése sem, pedig már kapott párat. (2 éves lesz).
do ttszia! szerintem se adj neki, csak ha belázasodik.az én lányom 1.5 éves, de eddig csak a rubeola oltástól lázasodott be
szia, figyelgesd, és csak akkor adj neki, ha 37 fokot eléri, mert akkor valószínû feljebb fog menni, én igy csináltam volna, de nekem a fiamnak semmitõl nem volt baja, kivéve a 15 hónapos oltástól(láz, kiütés, hasmenés)de erre elég sok baba reagál valamilyen tünetet.(lásd elõzõ hozzászóló is)
Minek? Hiszen nem lazas. Felesleges. En nem adtam, azt mondta a doki, ne adjak, ha nem lazas.

Oltás után hogy viselkedett a babátok? Nekem 2 hónapos babám ma délelőtt (10 óra) kapta meg az oltást. Du. Kb.15óra óta visítozva űvölt. Enni nem akar, sem ciciből sem üvegből, csak a cumit szívja veszettül. Mit tegyek? Egy kétségbeesett anya

Legjobb válasz: Az enyémnek nem volt utána semmi baja. Mérted a pici lázát? nincs hõemelkedése? Nem fáj esetleg a pocija? Nincs megdagadva combja? próbáld borogatni, hátha az fáj neki...

Az enyémnek nem volt utána semmi baja. Mérted a pici lázát? nincs hõemelkedése? Nem fáj esetleg a pocija? Nincs megdagadva combja? próbáld borogatni, hátha az fáj neki...
Az én kislányom csak estére lett nagyon nyûgös nem nagyon tudtam mit csinálni vele(nem volt se láza, se duzzanat az oltás helyén) csak a kezembe volt jó neki és persze a cumival szájába mert õ is iszonyatosan szívta.:-)De másnapra semmi baja nem volt.
mi kedden kaptuk meg az oltást, akkor nem volt semmi baja.viszont tegnap, meg fõleg ma iszonyatosan nyûgös.mondjuk õ eszik rendesen, láza, duzzanat nincs.
Próbáld meg a Chamomilla homeós bogyót, hátha segít. Nekünk bevált.
Nekem 37.7 volt a láza és germicid C kúp használt csak.Ugyanígy üvöltött mint a tiéd.Én is sírtam már a végén vele.Egy fél kúpot próbálj meg ha van láza.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat. Láza nincs és végre evett is egy kicsit (100 ml) cumisüvegbõl.:-)
Az sem baj, ha most többször eszik keveset.Ha felmenne a láza, próbáld többször cicire tenni, az anyatej lázcsillapító.

Kislányom ma kapta meg a 2 hónapos kötelező védőoltást. Mikortól jelenkezhetnek a mellékhatások, ha egyáltalán lesznek?

Reggel kapta meg, azóta alszik, egyszer kelt fel enni. Ez már az oltás következménye lehet? Ennyit nem szokott napközben alukálni.

Legjobb válasz: Estere lehet egy kis hoemelkedes, ennyi volt nalunk. De egy germicid kupot kapott a baba, es mar rendben is volt minden. Igen, biztos az oltastol alszik most tobbet, ne aggodjal

Estere lehet egy kis hoemelkedes, ennyi volt nalunk. De egy germicid kupot kapott a baba, es mar rendben is volt minden. Igen, biztos az oltastol alszik most tobbet, ne aggodjal
Igen, az egyik szövõdmény az aluszékonyság. Nekem is egy napot végigaludt, szinte csak enni kelt fel. Lehet neki hõemelkedése, ezt nem kell kezelni, csak ha a láza felmegy 38, 5 C fok felé (posiban mérve levonás nélkül) 1-2 nap, aztán minden a régi:)
igen azért alszik többet.Mi tegnap kaptuk a 4 hósat és még ma is többet alszik a babám.Nyûgös is lehet. Lázcsillapítót már írták, de ha esetleg bedagad vagy keményedik a combija akkor borogasd be neki.Nekünk ezt tanácsolta a doki és bevált. Nyugodalmas éjszakát!
Az Én kislányom is átaludta a nap felét, miután megkapta a 2 hós oltást (két hete volt). Estére viszont belázasodott, 38.0 volt a láza. Kicsit nyûgös volt, meg nagyon bújt hozzám, de az esti fürcsi után adtam neki egy germicid kúpot, az szinte azonnal hatott, evett egy picit, aztán beauldt, és másnapra teljesen "kialudta" az egészet, vigyorogva ébredt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!