Találatok a következő kifejezésre: Ma kaptuk 2 (74 db)

Nem. A botia meg a vitorlás haverok szoktak lenni.
Biztos? A vitorlásból sok mindent kinézek. Már ott kezdõdik hogy olyan baromi nagyra nyitja a száját egy pillanat alatt. Annyi tubit beszippant a szájával egyszerre mikor etetem. Simán kinézném belõle hogy akár egy kisebb neont is megbírna enni.
Mi tartottuk együtt régen és a botia sokszor mászott rá a vitorlásra, jól megvoltak együtt és a botia nem olyan kicsi mint egy neon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat 2 kicsi vitorlásom van más eddig nem halt meg kb. 2-3 cm lehet mind2-õ de a bótia nagyobb volt
inkább az lehet, hogy a vitorlásokkal behurcoltál valami betegséget, és attól fordult fel a botia.Karanténoztál?
A kérdező hozzászólása: nem karanténoztam mind 2-õ új volt és nem karanténoztam
A Botia depresszióra hajlamos faj. Szerintem egyszerûen felakasztotta magát...

Ma kaptam 2 kis afrikai oriascsigat. Segitene valaki? Lenne par kerdesem.

Adtam nekik repat de nem igazan erdekli oket. Ha adok nekik mast ( salatat vagy mas zoldseget) akkor azt egeszbe adjam oda vagy felvagjam kisebb darabokra? Milyen novenyzetet tehetek nekik a ladajukba? Mohat? Vagy esetleg masmilyen barhol fellelheto novenyt?

Legjobb válasz: Barátnõmnél egyszerûen csak föld van nekik. Az uborkát nagyon szeretik, ebbõl folyadékot is tudnak pótolni. Egy vastagabb karika elég. Kell nekik egy darab szépiacsont, melybõl tudnak meszet felvenni, hogy építhessék a házukat. Amikor kiveszed a kezedre elõtte vizezd be és amikor leteszed a csigát akkor is, mert úgy rácuppan, hogy ha erõvel húzod letépheted a házát, vízzel meg enged.

Barátnõmnél egyszerûen csak föld van nekik. Az uborkát nagyon szeretik, ebbõl folyadékot is tudnak pótolni. Egy vastagabb karika elég. Kell nekik egy darab szépiacsont, melybõl tudnak meszet felvenni, hogy építhessék a házukat. Amikor kiveszed a kezedre elõtte vizezd be és amikor leteszed a csigát akkor is, mert úgy rácuppan, hogy ha erõvel húzod letépheted a házát, vízzel meg enged.

Ma kaptam 2 tengerimalacot. Hogyan szelidítsem meg őket?

Vettem nekik itatót,tápot meg ilyen pogácsát,van bent nekik alma de állnak egy sarokba és néznek. Beszélek hozzájuk de semmi. MIT CSINÁLJAK?

Legjobb válasz: Majd pár hét múlva megenyhülnek. Beszélj hozzájuk sokat a ketrecen kívülrõl, és etesd õket kézbõl, ha elveszik. De a ketrecbe ne nyúlj be. UI: A susogós mackók egy szar.

Majd pár hét múlva megenyhülnek. Beszélj hozzájuk sokat a ketrecen kívülrõl, és etesd õket kézbõl, ha elveszik. De a ketrecbe ne nyúlj be. UI: A susogós mackók egy szar.
A kérdező hozzászólása: Má azt is próbáltam csak ubival de még akkor se.
elõször az enyém sem ivott (pedig tudta h ott van víz és tudta már használni) csak gondolom nagyon félt és napról napra azt vettem észer h egyre több víz hiányzik az itatóból ugy h fognak inni de ha még nem tudják használni az itatót akkor oda kell rakni a szájukat az itató csõréhez és utána már fogják tudni csak valószíûleg azért nem mennke oda mert nagyon félnek.
A kérdező hozzászólása: Oké, remélem fognak inni. Már második napja vannak itt de már látom a változást a viselkedésükön. Remélem az ivás is ilyen lesz.
A kérdező hozzászólása: Már szerencsére isznak.
Állatorvostól kérj tanácsot! Tudják mit kell tenni! Ha nem szomjasak, akkor nem szomjasak..Várni kell...!Füvet adhatsz nekik!Esõ után!Mert akkor nedvesek még!
Az elõzõ teljesen hülyeségeket írt, nehogy halgass rá... -_- A vizes fûtõl betegek lesznek, és az itatóból mindenképp kell inniuk.
A kérdező hozzászólása: Oké, vizes fû kizárva.. Már szerintem isznak, mert úgy tûnik mintha rágnák a csövet de fogyik belõle a víz úgyhogy isznak.
Cseréld a vizet mindig frissre, akkor is, ha nem fogy. Jönnek a meleg napok, lehet, hogy akár naponta többször is meg kell töltened az itatót. Már most találd ki, hogy hogyan fogod õket hûteni a kánikulában, van rá több módszer, a hideg vizes palacktól, jégakkutól kezdve a hideg járólapig.
A kérdező hozzászólása: A jégakku az hova kell??
Ezzel kapcsolatban is írj a Gemon fórumra! Adnak majd tanácsokat, az egyik ilyen hogy az almacikket az itató csövéhez kell dörzsölni, vagy rányomni. Muszáj inniuk!
A kérdező hozzászólása: 5 hónaposak, lányok. De sehogy se akarnak inni. Hiába tuszkolom az itatôt a szájukhoz. Az edénybe meg belekotorják a forgácsot.
A kérdező hozzászólása: Oké, és nemérdekel
milyen pogácsa? nem csoda, hogy félnek, hiszen teljesen idegen környezetbe kerültek, idegen hangok, szagok veszik õket körül. a lényeg a türelem! beszélj hozzájuk sokat, néha-néha nyúlj be hozzájuk, add kézbõl a magot vagy a zöldségeket. néhány nap múlva már fognak érdeklõdni, nagyon kíváncsiak tudnak lenni ha legyõzik a félelmüket. kell egy kis idõ mire megszokják a család ritumusát, a zajokat, szagokat. :) ajánlom ezt az oldalt és a hozzátartozó fórumot, mindenben segít: http://www.gemon.ro/hu.htm sok boldogságto hozzájuk! :)
A kérdező hozzászólása: Hát magokból van és ilyen kör alakú. Köszi
szóval nasi? Sokan mondják, hogy nem szabad bedõlni az áruházban kapható kisállat nasiknak. Sokszor bajt okoznak, mert a gyártók legtöbbször nem ügyelnek a kisállatok igényeire, és olyanokat is tartalmaznak ezek a mézes rudak ami nem való nekik. Kényeztesd õket egy kis szelet gyülömccsel, vagy friss fûvel a kertbõl, imádni fogják! :)
A kérdező hozzászólása: Már adtam nekik almát és uborkát. Füvet inkább nem adok mert kutyák vannak a kertben.
Azt jól teszed, csak olyan henyrõl szabad ahol nem járnak kutyák/macskák, és távol van az utaktól. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, nem akarok nekik ártani!!! Inkább adok nekik ubit, almát. Nem isznak, ugyhogy jó lesz.
Mennyi idõsek és milyen nemûek?
Olvasd el ezt a cikket: http://www.tengerimalacok.hu/hirek/havi-tipp Innen megtudod hogy mit kell tenni a melegben. :)


Ma kaptam 2 dzsungi kishöcsögöt és egy ketrecben vannak. Néha az egyik hörcsög ilyen cincogós hangot ad ki. Ez mitől lehet? Lehet bántja a másik?

hím-hím párosításban vannak

Legjobb válasz: Elõbb-utóbb verekedni fognak!Ha ez bekövetkezik,tedd õket külön ketrecbe/terráriumba!

Elõbb-utóbb verekedni fognak!Ha ez bekövetkezik, tedd õket külön ketrecbe/terráriumba!
bocsi az offért, de leirom neked, hogy olyan ketrecbe tartsd õket ahonnan nem mászhatnak ki:) mondjuk a tieid nemtudom hogy próbálkoztak e már kimászni belõle, de az enyém az kimászott, és el is tûnt:/
A kérdező hozzászólása: nemértem ezt a cincogást mert közben meg egymáshoz bujva alszanak elvannak de néha ez a csipogás olyan rossz érzésem van tõle:S Nemnagyon tudnak kibújni belõle legalábbis eddig úgynézki:D kicsik a rácsközök meg az ajtó se könnyen nyitható
véletlenül egy egeret vettetek aminek levan vágva a farka xD
az én degum is csinál ilyet, és hidd el, csak azért, mert jól érzi magát..ne félj..jól megvannak: ) az én degum egyedül van, de ha kimeszem és vakarom a hasát, akkor is cincog^^

A jövő héten lesz meddőségi kivizsgálásom és ma kaptam 2 álláslehetőséget mivel munkanélküli vagyok. Elfogadjam a munkát és ne menjek kivizsgálásra vagy inkább menjek?

20 éves lány

Legjobb válasz: Én ha a te helyedbe lennék a vizsgálatra mennék el. Bizti a munka is fontos, de a baba ügy annál is fontosabb! Munka még lehet ezer, de baba már nem annyira! :))

Én ha a te helyedbe lennék a vizsgálatra mennék el. Bizti a munka is fontos, de a baba ügy annál is fontosabb! Munka még lehet ezer, de baba már nem annyira! :) )
A kérdező hozzászólása: Ohh köszi a válaszod nagyon sokat segít mert olyan tanácstalan vagyok!Igen tudom hogy fontosabb csak ha sikerülne a baba aminek nagyon örülnék és már betölti majd a 3 évet akkor mi lesz a munkával hogyan fogok igy munkát taláni???:((
Én most 25 éves vok, mi is babát szeretnénk, csak 1, 5 hónapja próbálkozunk még. Eddig alig volt munkám, max félév colt a legtöbb. Jelenleg sincs semmi munkám sajna. Kb 2 hét múlva fog kiderülni, hogy sikerült-e terherbe esnem. Ha igen, és +lesz a teszt, nem is biztos hogy fogok majd munkát keresni. Úgysem bírnék sokáig ott lenni, vidékrõl bejárni, a tömeben lenni, stb. Ha találok is vmit, max 3-4 hónapig leszek, lennék csak ott. fiatalok vagyunk még, elsõ legyen a baba! szorítok ám! :-))))))
Nem lehetne mindkettõt? Vagyis elvállalni a munkát, és megmondani, hogy a jövõ héten van egy nap halaszthatatlan elfoglaltságod. (Illetve nem tudom, hogyan zajlik egy ilyen kivizsgálás, abból indulok ki, hogy lezajlik egy napon.) Szerintem meg lehetne próbálni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez a kivizsgálás eltarthat akár 2 hónapig is és nem semmi összeg pl egy sperma vizsgálat 15000 ft :(( áhh nem tudom mit csináljak :(((
VIZSGÁLAT, BABA A LEGFONOTSABB!!!!!! :) )))))
Szia!Nehéz helyzet, én is hasonló cipõben járok, csak mi 2 éve várunk a babára, 24 éves vagyok.Most vagyok állás keresõben, de ha a baba összejön, a párommal megbeszéltük, hogy akkor nincs munka, a baba az elsõ.Amíg a baba növekszik, addig elvégezhetsz egy-két sulit támogatással, és utána még könnyebb munkát keresni, bár az tény, hogy nem szeretik a munkaadók a kisgyermekes anyákat(tisztelet a kivételnek), de a várandós nõket sem, ha miután felvették dolgozni, bejelenti, hogy babát vár.Menj kivizsgálásra, és sok sikert.Egy öreg róka
A kérdező hozzászólása: Hát igen mi is lassan már 3 éve próbálkozunk és azt hiszem tényleg a vizsgálat mellett maradok bár nem tudom hogy fogom fizetni a dolgokat :S

Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!
mi van a másik két csekkre írva? kérdezd meg talán a koordinátorod
Ha a másik 2 csekkre is a Te neved van írva, akkor hívd az ügyfélszolgálatot a 06-28-511-111-en! Ha nem a Te nevedre szólnak, akkor csak elkeverték...
A kérdező hozzászólása: köszi, hétfõn bemegyek egy a legközelebbi AVON központba és megkérdezem, mert a koordinátorom tök szemét, és hülye és nem tuud semmit :(

A kisfiam ma kapta meg a 2 hónapos oltás. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0,5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.

Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0, 5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.
Az én babám tegnap kapta, de.11-du 5-ig sivalkodott, aztán este 10-re belázasodott, tettem fel neki egy fél kúpot és sem éjszaka sem ma nem volt semmi baja.
Az én kislányom is ma kapta meg ugyanezt az oltást, és én is féltem, de már többször is megmértük a lázát, és semmi. Hála az égnek. A doktornõnk azonban azt tanácsolta, hogy most este azért adjunk neki egy fél Germicid-et. Így tettünk. A babánk tök nyugodt, jól eszik és nagyon jót aludt. Szóval nyugi. Remélem a te babád is ilyen jól reagál az oltásra! Nyugodt éjszakát kívánok: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, nem volt láza, kicsit éberen aludt, de aludt, és azóta sincs láza.

Myvipen levelezek valakivel, és ma kaptam értesítést, hogy kaptam tőle levelet. Ez a 3. értesítés, de csak 2 levél van. Mi lehet?

Legjobb válasz: nem halsz bele myvip hiba nálam a klubban a szavazásnál írja h 1 szavazás rámegyek semmi ennyi üdv küldje még 1 amit irt

nem halsz bele myvip hiba nálam a klubban a szavazásnál írja h 1 szavazás rámegyek semmi ennyi üdv küldje még 1 amit irt
A kérdező hozzászólása: Megjött csak kicsit késve. :D szal az értesítés hamarabb jött:D

Ma kaptuk a 3 hónapos oltást, 1/2 10 kor. Ha a baba belázasodik, már észrevehetö lenne, vagy csak késöbb?

Tudom,hogy nem minden baba la´zas.

Legjobb válasz: Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.

Az én babám nem lázasodott be, viszont bedagadt a lába és senkinek nem kívánom azt a 3 órát, amit szegénykém sikongatva végig üvöltött. Együtt sírtam vele. Szóval, ha elfogadsz egy jó tanácsot, folyamatosan figyeld a lábát, ha látod, hogy pirosodik v. dagad rögtön kezd el borogatni vizes ruhával. Ne legyen higed vizes, mert az nem jó. Mi de. 10-kor kaptuk az oltást és du. 4-kor kezdett sírni kb. este 7-ig. A meleg vizes fürdõ is jó, nekünk az szüntette meg teljesen a fájdalmát ill. lelohasztotta a lábdagadást. Remélem nálatok nem lesz gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!