Találatok a következő kifejezésre: Ma kaptam az AFP (13 db)

Ma kaptam meg az AFP eredményt. Értékeim:Afp60, 90ng/ml MoM:1.75 korrigált AFP MOM:2, 13. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Kimásoltam neked egy oldalról: "A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. A MoM értéket 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esõnek." Szóval teljesen jók az eredményeid! Boldog babavárást!

Szia! Kimásoltam neked egy oldalról: "A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek." Szóval teljesen jók az eredményeid! Boldog babavárást!

Ma kaptam meg az AFP eredményt! Nagyon meg vagyok rémülve! Kicsit magasabb lett 2.63 MOM. Egészséges lehet még a babám?

Járt így valaki hogy magas lett és mégsincs gond a babával? Nagyon félek hogy mi lesz!

Legjobb válasz: Ne ijedezz elõre,gondolom ha kritikus az érték megismétlik az afp-t.Nekem legalábbis a középsõ gyerekemmel így volt,utána csináltak amniocentézist is.Semmi gond nem volt,egészséges mint a makk.Az afp egyébként egy megbízhatatlan pontatlan vizsgálat,sokszor ad fals eredményt,sokszor meg nem szûri ki a bajt.

Ne ijedezz elõre, gondolom ha kritikus az érték megismétlik az afp-t.Nekem legalábbis a középsõ gyerekemmel így volt, utána csináltak amniocentézist is.Semmi gond nem volt, egészséges mint a makk.Az afp egyébként egy megbízhatatlan pontatlan vizsgálat, sokszor ad fals eredményt, sokszor meg nem szûri ki a bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a linket. Remélem minden rendben lesz, nagyon félek...
Szia! Egyetértek az elsõ válaszolóval. Sokszor ad hamis értéket az AFP. Nálunk pl. nem szûrte ki a Down - szindrómát és pár ismerõsömnek pedig téves riasztást adott. Nálunk a normál tartományban volt az érték és a genetikai ultrahang is okés volt + a tarkóredõ is, mégis downos lett a babánk. Az orvos mit mondott vagy még nem beszéltél vele? Ha nagyon nyugtalanít, menjetek el magzatvízvételre. Bár szerintem az orvosod úgyis továbbküld, ha valami rendelleneset lát. Jó egészséget és kitartás!
Szia! Nekem a Mom: 3, 0 lett. Én is nagyon megijedtem. Aztán a dokim elküldött Bp-re a Baross utcába genetikára, ott kétszer néztek meg minket és azt mondták, h nem látnak semmi bajt (a magas afp érték arra utal, h vmilye nem záródott és azt az uh látja).Plussz mi voltunk 4d-n (akkor még nem tudtuk az afp eredményét de a vért már levették) és ott is azt mondta a dr. h mindene szép. Plussza a dokim is többször megnézett. Sztem elõbb nézesd meg magad inkább több orvossal, többtõl kérj véleményt, és csak annak függvényében szurasd meg a pocidat. És az igaz, h a Baross utcai Klinikán kivárni mindent egy örökkévalóság (és nem is kedvesek a nõvérek, + nálam az 1. doki sem volt az), de én ennek ellenére sem bántam meg, h elmentem oda, profi géppel profi doki vizsgált.) Drukkolok! 23 h pocis :)
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek a dokimhoz. Múlt héten mi is voltunk 4D-n ott minden rendben volt, semmit nem látott a doktornõ. Most értem haza a genetikai uh-ról, szerencsére pont volt most idõpont, SOTE II és ott is mindent rendben találtak. Nagyon köszönöm a válaszaitokat.
A 4D-s uh nem diagnosztikai célra a legjobb, hanem babamozinak látványnak. A legbiztosabb szûrés az amniocentézis, bár van rizikója.Ha minden rendben kibírható, bár nagyon kellemetlen vizsgálat.Én nagyon féltettem a babámat.De amint látod az egyik hozzászóló írásából neki sem szûrték ki a down-ot.Pedig mindent rendben láttak náluk.Én fogyatékos intézetben dolgoztam, ezért megcsináltattam a rossz afp eredmény miatt.Szerencsére nálunk minden rendben volt, ha aggódsz csináltasd meg Te is. 1 voltam.

Annyira kétségbe vagyok esve, ma kaptam meg az AFP eredményem 0, 61. Down kór, 21-triszómia 1/20. Volt valakinek ilyen rossz eredménye?

Legjobb válasz: Én csak két hét múlva megyek, szóval még nem tudom. Nem voltál 12. heti kombinált uh-n? Nekem ott jó eredményeim lettek, így még ha rossz is lesz az AFP nem fog érdekelni, mert elég elavult vizsgálati módszer. Barátnõmnek rossz lett az eredmény - nem tudom mennyire - de semmi baja nincs a kislánynak. Egyszerûen rosszkor vették le neki a mintát.

Én csak két hét múlva megyek, szóval még nem tudom. Nem voltál 12. heti kombinált uh-n? Nekem ott jó eredményeim lettek, így még ha rossz is lesz az AFP nem fog érdekelni, mert elég elavult vizsgálati módszer. Barátnõmnek rossz lett az eredmény - nem tudom mennyire - de semmi baja nincs a kislánynak. Egyszerûen rosszkor vették le neki a mintát.
Szuper!!!!!!
Ne félj! Attól nem kell félni! Nyugi! A sógornõm is volt és semmi baj nem lett. Persze van egy statisztika de nálatok minden rendben lesz!
Nekem 0, 64 lett az AFP de az arányszám 1:1600. Hány éves vagy? Lehet hogy a korodat kalkulálták bele és amiatt lett 1:20. A lányom amúgy már megszületett és egészséges. Egyébként az 1:20 az azt jelenti hogy 95%-ban semmi baja. A kombinált teszted jó lett akkor miért aggódsz? 2 egymástól független vizsgálat szerint is min. 95% hogy egészséges. Én nem aggódnék.
A rosseb egye meg azt a tetves AFP tesztet, hogy minden kismamát megörjítenek vele!!! Ha jó a kombinált teszted, jó a tarkó, orrcsont, akkor minden oké!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek, azért hihetetlen ez a nyomorék ÁFP, én az biztos, hogy betiltanám, ebben az 1 hónapban totál kikészültem miatta, mert mindig az 1:20-hoz arány volt elõttem:(
Nekem is rossz lett, de a kombinált teljesen jó volt, ezért az orvos nem is foglalkozott vele.Amúgy gondolom már néztek orrcsontot stb. Szerintem rendben lesz minden, ha 2 nappal késõbb veszik le, az Afp már rossz eredményt mutat.
szia!ne aggódj!én is átéltem ezt az alacsony afp históriát!mondjuk nekem nem volt elõtte down-kóros, fizetõs vizsgálatom!annyi történt, hogy elküldtek genetikai tanácsadásra, ott megultrahangoztak, a babát tüzetesen átnézték!nem találtak semmit, így nem kértek további vizsgálatot!nem szabad aggódni, minden rendben lesz!ez már tényleg egy elavult vizsgálat! 26 hkm
Gratulálok! De jó!!!! :DDDD
A kérdező hozzászólása: Minden kedves válaszolónak, aki biztatott : megcsináltattam a magzatvíz vételt, sõt már meg is van az eredménye, teljesen negatív! Köszönöm mindenkinek aki írt!
Nekem is volt magzatvíz vételem.Ne aggódj, maga a mûvelet nem fáj inkább csak kellemetlen.Emelt dózisban szedd a magnéziumot és utána feküdj, amennyit csak tudsz.Én két-három napot teljesen végig feküdtem, mert amikor már csak a mosdóig mentem, a szervezetem jelezte, hogy pihi kell.De utána szépen lassan egyre többet bírtam.Nyugodj meg nem lesz gond.Az én AFP eredményem 0, 57 volt, bár nálunk 0, 5 az alsó határ és 26 éves voltam akkor, de bevállaltam.Úgy gondoltam, hogy inkább izgulok 3 hetet , mint több hónapot.
A kérdező hozzászólása: De voltam a 12 hetes kombinált teszten, és ott teljesen jó eredményem lett, de ez a mostani borzasztó, holnap megyek genetikai tanácsadásra, de addig lehet megõrülök. Ha arra gondolok, hogy ilyen beteg lehet az én kicsi babukám, akkor mit tehetnék?
Az egyik válaszlolód vagyok. Még az jutott eszembe, hogy nem cukros esetleg? Befolyásolja az AFP eredményt.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató szavakat, 38 éves vagyok, tudom, hogy ez is lehúzza az eredményt, de 1:20-hoz akkor is nagyon borzasztó eredmény. Így már szinte biztos, hogy magzatvíz vizsgálat lesz belõle jövõ héten hétfõn... pont ettõl rettegtem végig a legjobban, hogy csak arra ne kelljen menni, hát most itt van...
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy ez egy elavult vizsgálat, de ilyen rossz eredmény akkor is hogyan lehet? És hogy lehet ezt épp ésszel kibírni, elviselni??
Hát én 1/210-nél is bevállaltam a magzatvíz vizsgálatot.Annyira nem vészes, mint ahogy beharangozzák.
A kérdező hozzászólása: Néztek orrcsontot, meg tarkóredõt is minden jó volt, meg próbálok arra gondolni, hogy a kombinált teszt eredménye is jó volt, csak újra és újra olvasom a mai papíron 1:20-hoz eredményt, és nagyon félek...


19hetes babás vagyok ma kaptam meg az AFP? Félnem kell igaz?

AFP:18.2

Legjobb válasz: Szia! Egy picikét tényleg alacsony, de van, ahol 0,4 MoMot fogadnak el alsó határnak. E szerint rendben vagytok. Biztos vizsgálnak még emiatt, de két dolgot tarts szem elõtt: az AFP vizsgálat önmagában annyira elavult, hogy a szülész-nõgyógyászok épp szeretnék eltöröltetni a kötelezõ jellegét! Továbbá itt mi csak segítõ szándékkal tudunk neked saját értékeket és tanúságokat írni, de a dokit válasza a mérvadó! Fel a fejjel, szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Szia! Egy picikét tényleg alacsony, de van, ahol 0, 4 MoMot fogadnak el alsó határnak. E szerint rendben vagytok. Biztos vizsgálnak még emiatt, de két dolgot tarts szem elõtt: az AFP vizsgálat önmagában annyira elavult, hogy a szülész-nõgyógyászok épp szeretnék eltöröltetni a kötelezõ jellegét! Továbbá itt mi csak segítõ szándékkal tudunk neked saját értékeket és tanúságokat írni, de a dokit válasza a mérvadó! Fel a fejjel, szurkolok, hogy minden rendben legyen!
Szia!Én ma kaptam meg az AFP eredményemet:29, 2 a Mom :0, 80 A doki szerint ez a Mom érték alacsony egy kicsit, ezért elküldött genetikai tanácsadásra.Most én is nagyon félek.Remélem nincs baj!
Szia!Átérzem a helyzeted, én is végigmentem ezen, nekem is ilyen alacsony volt, és az orvosom rábeszélt egy méhlepény mintavételre. Hát nem részletezném azt az idegállapotot amiben két hétig voltunk. Persze a babának semmi baja. Esetleg csináltass, ha még lehet, vmilyen kombinált tesztet, az több értéket néz. Egyet értek az elõttem szólóval, az afp eléggé elavult, sok helyen nem is veszik figyelembe, én is csak a magunk megnyugtatására vetettem alá magam a mintavételnek. Nyugi, biztos rendben van a babód!!
Hát én nem tudom mi a fenét kell ijesztegetni az ember lányát!Meg már azt sem, hogy mi az alsó határ mert ugy veszem észre mindenhol más!Tök jó!Most aztán döntsd el mi a helyzet. Az enyém 0, 67 lett és kell mennem genetikára, de még elõtte megnézték UH-on és mindent rendben találtak! Kitartás! Nem szabad idegeskedni mert nem jó a babának!
Nekem 0, 37 lett, kétszer csináltak genetikai uh-ot, ott nem láttak rendellenességet, de annyira megijesztettek, hogy elvégeztettük az amniocentézist.Ott kiderült, hogy semmi baja a babának! Tudom, hogy nehéz, hisz én is átéltem, de próbálj meg nem idegeskedni! Az egész afp olyan mint egy jóslás, csak arra jó, hogy idegbeteggé tegyék a kismamákat! Nem lesz semmi baj, ne aggódj! 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Félek nagyon:( Amugy 16, 4 hetes terhes voltam amikor levették, utána olvastam hogy ha alacsony akkor Down-kor gyanus lehet de nekem a tarkõredõvel sem volt semmi baj szoval nem értem ezt:( Remélem nincs semmi baj... Szép babavárást mindenkinek:)
Szia! A hugimnak 0, 69 lett. Elküldték genetikai vizsgálatra. Arra volt jó, hogy megnyugodjanak, és 100%-ra kiderüljön kisfia születik. Azóta megszületett Barnabás és egészséges, gyönyörû kis pasi:) :) Ne izgulj! Nem lesz semmi baj. Egyébként más értéket mutat, ha nem idõben veszik le a vért. Ne idegeskedj, minden rendben lesz:)
Én most kaptam meg az afp eredményem 0, 51mom lett.ideges vagyok én is.a vdõnõ szerint ne aggódjak.hétfõn megyek ultrahangra.
Szia, én vk 0, 51mom .Mindent renben találtak az uh-on itt nálunk 0.4-2.5mom-ig van a norm tartomány.
Szia AFP 20-100ng/ml az jó!!!!Így a tied jó!
Kéne a MOM érték is mert anélkül nem sokat ér. AFP-m nekem is jó lett 22, valamennyi viszont MOM-ra átszámolva már alacsony lett 0, 63. A MOM azért kell mert a terhességi héthez ill. a testsúlyodhoz így számolják át az AFP-t. Az a mérvadó. Fura, h. azt nem írták rá neked. Egyébként szerintem a tied jó lesz.

Ma kaptam meg az AFP eredményt. A védőnő szerint későn mentem, illetve ezért magas. Én akkor mentem mikor küldtek, de szerinte már bőven elmúlt 17?

Valahol összetudom hasonlítaniaz összes határértékkel? AFP 1,32; hCG 1, 08; SP1 1,27; PAPP-A 2,56 Mom Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Szia! Itt vannak az én adataim 16hét+4nap(számított). Nem tudom mit tudsz ebbõl leszûrni.AFP:1,02 hCG:0,63 SP1:0,81 PAPP-A:1,49 Én úgy tudom 16 és 18 hét között kell megcsináltatni! De a dokit kérdezd meg, õ jobban ért hozzá! Voltak itt lejjebb ehhez hasonló kérdések, esetleg nézz utánna! 25 hetes

Szia! Itt vannak az én adataim 16hét+4nap(számított). Nem tudom mit tudsz ebbõl leszûrni.AFP:1, 02 hCG:0, 63 SP1:0, 81 PAPP-A:1, 49 Én úgy tudom 16 és 18 hét között kell megcsináltatni! De a dokit kérdezd meg, õ jobban ért hozzá! Voltak itt lejjebb ehhez hasonló kérdések, esetleg nézz utánna! 25 hetes
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem máshol is, de a PAPP-A=2, 56 Mom eredményt sehol nem tudtam egyeztetni. Valakinek ez mond valamit?
Nekem 16 hét 1 naposan az integrált tesztnél ezek az eredmények voltak: AFP 1, 12 uE3szint 1, 17, szabadBhCH 1, 35 Inhibin-A szint 1, 75 tarkó redõ 0, 62 PAPP-A 2, 29 Ezekre negatív lett az értékelés, azt mondták minden rendben, és kevesebb mint 1:50000-hez kockázatot állapítottak meg mind a Down-kórra, mind pedig az Edwards-kórra vonatkozóan.
Az elõzõ válaszoló vagyok... Most nézem a könyvecskét amit az egész vizsgálatról adtak, és most már nem egészen értem... Idézem: ha az AFP és az oestriolértékek 0.84 MoM alatt, az inhibin és szabad BhCG értékek 1, 3 ill 1, 6 felett vannak, a PAPP-A 0, 6 MoM alatt, míg a tarkóredõ 1, 5 MoM fölött van, a Down-kor kockázatának emelkedését, míg az értékek ellentétes irányban való elhelyezkedése a kockázat csökkenését jelenti. Ezek szerint nálam az inhibin magasabb, és mégsem mondták hogy gond lehet belõle... nem is értem... de hát csak tudják... Remélem!!!!! Viszont neked ok. akkor mind. Azt mondjuk nem tudom, az SP1 az melyik érték... Remélem megnyugtattalak... Én most kicsit ponthogy nyugtalan lettem...
már megintcsak én vagyok... Annyira beparáztattam magam, hogy felhívattam a férjemmel egy ismerõsét, aki szülész-nögyógyász, és megkérdeztük... Ez az InhibinA se számít semmit hogy ennyivel magasabb az érték. Ezt most bocsi hogy leírtam, tudom ez engem érint, csak jó volt megnyugodni! a Magzati Diagnosztikai kp-ban nagyon rendesek egyébként, szerintem ha gondolod, hívd fel õket és kérdezz rá az adatokra. Minden jót, boldog babavárást nektek is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Így már akkor mindenki nyugiban lehet. Boldog babavárást!
Az AFP 0, 5-0, 25-ig jó állítólag!
Szia. Ne legyél elkeseredve, mert nagyon pontatlan tud lenni az afp. Külföldön már sok helyen nem is alkalmazzák emiatt. Ha rossz lett az eredményed az még nem jelenti azt, hogy baj van. Ha nem pont akkor voltál vérvételen amikor ideális lett volna máris rosszabb az eredményed. de ezt a védõnõ és az orvos is elmondja. Ha valami mégis gyanús nekik, akkor újabb vizsgálatot kérnek. Szóval fel a fejjel.
Ne legyél elkenõdve.Az Afp 0, 7-2, 5-ig jó, de ez nem jelent semmit.(MOM) A többi adatot nem ismerem, nekem csak a mom, és az átlag volt mérve. Egy a lényeg, nekem is alacsony volt, én is voltam genetikai Uh-on, és nem is kellett volna mennem, annyira minden oké volt.Nem tudnak rá magyarázatot adni, de még a genetikus is azt mondta eléggé bizonytalan vizsgálat az Afp.Szval fel a fejjel, járj a végére, mert te is úgy leszel nyugodt, de hidd el biztos minden oké-ez a vizygálat már sokmindenkit kikészített feleslegesen.Nem érdemes -minden jót nektek!!
Nekem most mondták, hogy nagyon sok minden befolyásolhatja. Pl.: a fûszeres kaja meg ilyesmi, és ezt egy genetikus mondta. Fel a fejjel, minden rendben lesz. Szurkol neked, nektek mindenki!
szia, ne izgulj, mert nekem is azt mondta a doki ez csak formaság ez a vizsgálat.Egyáltalán nem ad pontos választ, föleg ha elozo este zsiros meg fuszeres etelt ettel.Szoval majd a doki az ultrahangon megnyugtat :-)
Szia! Minden rendben lett végül? :)
Szia! Igen, minden eredményed tökéletes. Azt mondják az 1 körüli MoM érték a legjobb. Boldog babavárást!

Volt másnak is az afp eredményén alacsony HCG-je, ma kaptam meg az eredményt, minden negatív, de ez az érték alacsony. A védőnő azt mondta, hogy semmi gond, az a lényeg, hogy negatív. De mire utalhat az alacsony érték?

Legjobb válasz: Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Ma kaptam meg az AFP eredményemet és 53, 90 ng/ml a 16. héten, ez most nagyon rossz az átagoshoz képest?

Legjobb válasz: nekem 0,56 lett... engem felküldtek debrecenbe, de minden rendbe találtak 1. nap uh, vérvétel következõ héten mehettem is a véreredményért ami tökéletes lett!

nekem 0, 56 lett... engem felküldtek debrecenbe, de minden rendbe találtak 1. nap uh, vérvétel következõ héten mehettem is a véreredményért ami tökéletes lett!
Úgy tudom, hogy 8-80-ig normális.Elsõ neked meg MoMban van megadva az érték.Van ahol az alsó határ 0, 5 szóval nem gáz vagyis nem kell félni ha a genetikai uh adatok jók voltak.
Az AFP igencsak megbízhatatlan vizsgálat, az esetek jelentõs részében csal, mert nagyon nehéz eltalálni a tökéletes idõpontot. Nekünk mázlink volt, pont jó volt az eredmény, de mondta a védõnõ is (illetve sok ismerõs, és rokon is), hogyha nem jó az eredmény, ne is aggódjak, mert arányaiban mérve 3 mérésbõl 2 negatív eredményt hoz ki, és abból a 2-bõl is nagyon-nagyon ritka, hogy valóban probléma legyen. Állítólag fiúknál és ikreknél különösen megbízhatatlan az eredmény. Ha csináltál 12. heti kombinált tesztet és az jó lett, akkor az felülbírálja az AFP eredményét. Egyébként a MoM értéket szokták figyelni, az a lényeg. Ha a keresõbe beírod, akkor lehet is találni oldalakat, ahol kiadják mi a "jó eredmény". Nem tudom így fejbõl, hogy a tied jónak számít-e, vagy sem, de ha netán nem, én nagyon nem aggódnék miatta. 24 hkm
Nekem 51, 5 ng/ml volt, az orvos és a védõnõ szerint is jó volt az eredmény. Azóta már megszületett az egészséges kislányom. Már egy éves, nagyon ügyes mozgásban, már elkezdett járni, és több szót is mond. Nyugi, semmi gond!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!