Találatok a következő kifejezésre: Ma kaptam az (297 db)

A kislányom ma kapta az első oltását be fog lázasodni?

2hónapos, adtam neki kúpot.

Legjobb válasz: Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.

Lehet, hogy hülyeség, legközelebb meg is mondom a doktornõnek, aki javasolta, hogy adja vissza a diplomáját:)
Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.
Hülyeség ok nélkül kúpot adni! Csak akkor kapjon a baba, ha valóban felmegy a láza! Változó, hogy belázasodnak-e a babák, az enyém most 6 hós, eddig csak a 4hós oltástól lett lázas, de akkor se vészesen.
Én nem adtam kúpot egyik oltásnál semmi, csak figyeltem hogy nem e lázasodik be. De egyiknél sem lázasodott be.
Nekem egyik oltáskor se lázasodott be. Az orvos figyelmeztetett, hogy csak akkor adjak kúpot, ha hõemelkedése vagy láza lenne.
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondta, hogy adjak neki, hogy megelõzzük a lázat!
A kérdező hozzászólása: Akkor Te ne tömd vegyi szarokkal. Én csak az orvos 'utasitásait' követem! Bocsi!
A mindenható orvos utasításait, aki lehet tökhülye, különben is a gyógyszergyáraktól a felírt gyógyszerek után gyakran kap kompenzációt, hogy az õ gyógyszereiket adja a pácienseinek, de az is lehet, hogy hullára nem érdekli, mi van a gyerkeddel, nem az övé... Kíváncsi lennék, a sajátjával mit tesz? Megdöbbennél, ha tudnád, mi minden folyik a háttérben... Szóval nem kell felkapni a vizet, nem biztos, hogy ott az igazság, ahol te gondolod. Sajnos ebben az országban még mindig az emberekben él az, hogy a hatalom szent és az orvos is bizony hatalom, tekintély... Az embereknek eszükbe nem jut megkérdõjelezni sokszor a dolgokat, azán meg néznek nagyokat, ha valami olyan történik, amire nem számítottak.
Szia! Igaza van az elso valaszolonak, nem kell megsertodni azon hogy o maskepp latja a dolgokat, mint te. Az en fiam 4 honapos es en sem adtam oltas elott semmit se neki (mondjuk en Angliaban elek itt hal istennek nincs is kup), csak utana meregettem szorgosan a lazat, hal istennek nem volt es a kesobbiekben sem. En ugy gondolom, hogyha az elso oltas utan nagyon belazasodott a gyerek, akkor erdemes a kovetkezonel mar elotte is adni neki kupot, de ha nem, akkor szerintem felesleges. En azt is megertem hogy az orvosodra hallgatsz, foleg elso babaval nem konnyu, de tenyleg nem biztos hogy jo indokolatlan esetben gyogyszert adni neki. Jo babazast! :)
ha kapott kúpot, akkor valszín nem. de szerintem nem kellett volna ok nélkül kúpot kapnia, de ez az én véleményem.
1. vagyok. figyelj ide. adhatsz neki, 2 kúptól az ég világon nem lesz semmi baja, csak érdekes nekem, h orvosok ezt javasolják, mert lehet, h semmi nem változna a kúp nélkül sem... és feleslegesen vegyi szarokkal tömni 1 bébit felesleges dolog. nekem a fogzásra is panadol babyt akart szedetni végig a gyerekkel...
Az enyém csak nagyon aluszékony lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy ma még éjszakára is adjak neki, aztán már nem kell..
Nálunk is csak a 4 hónapos oltásnál volt láz, de nem vészes. A mi dokink azt mondta, hogy kúpot csak este adjak egy felet, de azt is csak az elsõ oltás után. Ilyenkor nem a lázcsillapító hatása miatt javasolják, hanem mert van benne egy nagyon kevés ibuprofén, ami nyugtató hatású. Semmi gond azzal, hogy adtál neki.
Én sem adtam neki kúpot, pedig már megkapta a 3 hónaposat is(2darabot-pneumo)és nem is lázasodott be.Az elsõnél még csak nyûgösebb se volt, most a 3 hónaposnál kicsit hisztisebb volt, de láza semmi, és jobban is aludt. Én borostyán láncot adtam rá, de nem biztos hogy az segített
A védõnõk azt szokták ajánlani, hogy oltás elõtt adjunk kúpot a babának. De én soha nem adtam, de azt is megértem, ha valaki ad. Nálunk csak egyszer volt lázas a nagyobbik lányom, de az is csak a 6 éves védõoltásnál. Szóval egyszer sem biztos, hogy lázas lesz.
hát megáll az eszem. elnézést kérek, hogy segíteni akartam... és tényleg nem tömöm a gyerekem gyógyszerrel, ha ez baj, akkor már nem is tudom...

Ezt ma kaptam az egyik YT partneres oldaltól. Mit jelent? Mit kellene tennem?

"We really appreciate you getting in touch about joining our network.

Legjobb válasz: olyan videókat szeretnél közzétenni/feltölteni amik szerzõi jogokat sértenek, így nemtudják jóváhagyni a jelentkezésedet (nemtudnak a hálózathoz adni). Bocsi, de ennél értelmesebben nemtudtam leírni:) Újra jelentkezhetsz amint kiszedted belõle ezeket az elemeket.

olyan videókat szeretnél közzétenni/feltölteni amik szerzõi jogokat sértenek, így nemtudják jóváhagyni a jelentkezésedet (nemtudnak a hálózathoz adni). Bocsi, de ennél értelmesebben nemtudtam leírni:) Újra jelentkezhetsz amint kiszedted belõle ezeket az elemeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Letöröltem a 2 videót, ami "harmadik féltõl származó tartalom..." volt (szóval jogsértett)

Szőnyi kórházba megyek integrált teszre, ma kaptam az orvosomtól uh. Leletet, ilyekor csinlálnak ott is külön uh. -t vagy csak vért vesznek?

Segítségeteket köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Csak vért vesznek, de vigyed magaddal az uh leletet is, mert azt is kérni fogják.

Szia! Csak vért vesznek, de vigyed magaddal az uh leletet is, mert azt is kérni fogják.


36-hetes terhes vagyok! Ma kaptam az utolsó vérvételi eredményem és azóta el vagyok keseredve! Miért lehet?

we:48mm/ó túl magas!most nem lesz a gyerekem normális???megörülök!!!ha valaki tud segítsen!!!

Legjobb válasz: A WE - Westergreen, vagyis a vörösvértestek süllyedési sebessége. Terheseknél lehet magasabb az értéke. Amúgy azt jelzi, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben. Ne aggódj a babára nézve semmi jelentõsége nincs.

A WE - Westergreen, vagyis a vörösvértestek süllyedési sebessége. Terheseknél lehet magasabb az értéke. Amúgy azt jelzi, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben. Ne aggódj a babára nézve semmi jelentõsége nincs.
A kérdező hozzászólása: MIÉRT IROD?AZÉRT MERT NEM ÉRTEK HOZZÁ:?
A kérdező hozzászólása: egy ismrösöm! Hogy lehet genetikai baja lesz!megijedtem.
Nem a gyereked eredménye ez, hanem a tiéd. A babához semmi köze. Nagyon jól tájékoztattak Téged a dolgokról! Bár szerintem ez kamu lehet, ilyen sztem nem létezik, hogy valaki ilyen tájékozatlan legyen!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem azt jelenti, hogy genetikailag nem lesz normális???megvagyok ilyedve!vagy az valahogy kimutatkozna???
Szia!Hát a babád az olyan egészséges, mint a makk! Különben a te vérképed és nem a babáé, de ne izgulj nem lesz semmi baj!Könnyû szülést kivánok!
Szia! Amugy neked ki mondta hogy ez valami károsodásra utal?
Terhességben gyakori a magasabb süllyedés, ez nem olyan vészesen magas hidd el. Lehet gyulladás (milyen a fehérvérsejtszámod fvs, neu ?) vagy vérszegénység miatt is.
A kérdező hozzászólása: szia!12.73 van a papirra irva..

Rokkantsági járadékot megállapították férjem részére A határozatot ma kaptuk meg. De azt nem írják mikor lesz utalás. Ki mikor kapott először?

Legjobb válasz: Pár éve kaptam (szívbillentyû mûtét miatt), szerencsére mára már kénytelen voltam elfelejteni, miután máshol meg eltitkoltam ... Akadályozott a normális elõrejutásban :) Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sokáig vártunk. Ha jól emlékszem júliusban kaptam meg a határozatot és csak decemberben utaltak elõször, de akkor visszamenõleg attól az idõponttól, ahonnan megállapították (nekem május volt). Ez 2008-ban volt, szerintem azóta nem sokat javulhatott a helyzet. 43/F

Pár éve kaptam (szívbillentyû mûtét miatt), szerencsére mára már kénytelen voltam elfelejteni, miután máshol meg eltitkoltam ... Akadályozott a normális elõrejutásban :) Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sokáig vártunk. Ha jól emlékszem júliusban kaptam meg a határozatot és csak decemberben utaltak elõször, de akkor visszamenõleg attól az idõponttól, ahonnan megállapították (nekem május volt). Ez 2008-ban volt, szerintem azóta nem sokat javulhatott a helyzet. 43/F
Szerintem oktoberben már kapja a férjed a pénzt. Ha folyoszámlád van akkor ara minde hó 12 én utalják a pénzt decemberben elöbb. ha postás viszi akkor meg ahogy besorol a posta.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a válaszokat.Már 15.-én megkaptuk. Még egy hetet se kellett várni

Ma kaptam meg az új fényképezőm, a Canon sx 130-at. Hogyan kell vele képet felrakni? Milyen programmal? Nem érzékeli a gépem.

Legjobb válasz: 1. Ha ma kaptad, akkor nem lehet messze a használati útmutató sem. 2. Nyisd ki, keresd meg benne a Képek másolása számítógépre (Transferring Images To A Computer)részt. 3. Kövesd az ott leírt utasításokat. Utóirat: mivel úgy is kártyára készítesz képeket, egy kártyaolvasót kellene venni (kb. 500 Ft), azzal semmi probléma nincs.

1. Ha ma kaptad, akkor nem lehet messze a használati útmutató sem. 2. Nyisd ki, keresd meg benne a Képek másolása számítógépre (Transferring Images To A Computer)részt. 3. Kövesd az ott leírt utasításokat. Utóirat: mivel úgy is kártyára készítesz képeket, egy kártyaolvasót kellene venni (kb. 500 Ft), azzal semmi probléma nincs.
vegyél kártyaolvasót, a gép számítógépre kapcsolásával mindig csak gond van

Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!

12 hetes Uh-on voltam ma. Beutalót a háziorvosomtól kaptam. +kombinált teszt beutalót a kórházban kaptam. Az eredményeket hová küldik? Vagy be kell mennem érte a kartonozóba? Vagy elküldik a háziorvosnak mindkettő eredményét?

Hogy kerül a n?gyógyászomhoz végül az eredmény?Mert gondolom Õ értékeli ki a kombinált tesztet is,nem?

Legjobb válasz: Ahol csinálják, ott megmondják, hogy te vagy az orvosod kapja az eredményt. Én a sejtbanknál csináltattam a 12. hetit és a dokimnak elküldték az eredményt én meg kaptam smsben egy kódot, és a honlapon tudtam megnézni.

Ahol csinálják, ott megmondják, hogy te vagy az orvosod kapja az eredményt. Én a sejtbanknál csináltattam a 12. hetit és a dokimnak elküldték az eredményt én meg kaptam smsben egy kódot, és a honlapon tudtam megnézni.
Én tegnap voltam 12 hetes uh on , én nem kaptam beutalót sem, csak a kiskönyvvel kellet jelentkeznem. A kombinált teszt az mi?
elõzõ vagyok , a kombinált teszt , a teljes vizelet vérkép + vércsoport, + fertõzõ betegségek? Ha igen akkor én ezt nem a 12 héten hanem a 10-en csináltattam, nekem azt mondta a védõnõm a 12. héten legyen meg legkésõbb, és a vérvétel vizeletet a labor adta , a vércsoportot a háziorvos kapja , a fertõzõt meg a védõnõ.

Babóm ma kapta meg a két hónapos oltást, plussz kapott még prevenált is. Ti babótok hogy reagált az első oltásra?

úgy értem belázasodott,vagy többet aludt aznap?félek nehogy lázas legyen?

Legjobb válasz: szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.

szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.
Az én Kislányom eddig minden oltás után lázas volt egy napig :-( kúpra egybõl lement. Ettõl a kombinációtól volt a legdúrvább. Már levonva fél fokot volt 38, 8. De másnapra az is szépen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: nekünk is 38.7volt estére, de szerintem a szobába meleg is volt az is közrejátszott, na meg nyilván a két szuri!Most 37.5azt olvastam, hogy valakinél ennyi az átlag hõmérséklet ez igaz, vagy csillapítsam?
Szia, az én kislányomnak hõemelkedése volt, rögtön a szuri után adtam neki egy fél Germicid-C kúpot és este is egy felet, meg borogattam a lábát, másnapra már jobban volt.Az igaz, hogy sokkal aluszékonyabbak ilyenkor.(5 hónapos kislány anyukája)
Az én kisfiam a 2 hósnál aluszékonyabb volt, de semmi láza nem volt, a 3 hónaposnál sem volt láz, de nem is volt aluszékonyabb! :) Én ahogy hazaértünk azonnal tettem rá borogatást!
Az én kislányom múlt héten kapta meg a 2 hónapos oltását, hõemelkedése volt utána, de csak akkor adtam neki a kúpot, levitte utána nem volt vele gondunk, egyébként 2 napig evett aludt 10 percet nem tudott fenn maradni evés után, nem úgy mint máskor órákat, és nagyon nyûgös volt, azalatt a kis ébrenlét alatt is végig sírt. Én nem borogattam neki, de semmi baj nem lett belõle. Már meg se látszik hova kapta.
Az én babám ugyanígy kapta és ettõl az egy kombinációtól lázasodott be eddig csak (kopp-kopp-kopp). De másnap reggelre lement a láza akkor is. 6 hónapos most
A kérdező hozzászólása: és nektek melyikbe kapta a kötelezõt?az baj ha én mindkettõt borogatom?
A mi babónk is csak aluszékonyabb volt, illetve egy kis hõemelkedése (a legmagasabb 37, 3 volt), és én mindkettõt beborogattam neki.
Nekünk is csak aluszékonyabb lett tõle, de nem volt baja. A 4. hós oltásnál lett egy kis láza, mert az már emlékeztetõ volt a kis szervezetének. Ilyenkor sincs gond, kapott egy kanálnyi lázcsillapítót, és ennyi. Egyik ismerõsöm babája étvágytalan lett egy kis idõre, szóval minden baba másképp reagál, de komoly baj nem lehet, ne aggódj.
Szia! Mi tegnap kaptuk meg, mind a kettõt, és 37, 8 volt a "láza" délutánra. Azt mondta a doktornõ, hogy amikor hazamegyünk adjak neki egy fé kúpot, függetlenül, hogy lázas-e, és este lefekvés elõtt is, mert valószínú, hogy a két oltás miatt be fog lázasodni. Mi adtunk neki délután is egy felet, és most már ninc is láza.
mi is ma kaptuk!! azóta alszik. a másik oltást is megkapta+fél lázcsillapító kúpot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!