Találatok a következő kifejezésre: Ma kapta a babám (38 db)

Ma kezdtük a babám hozzátáplálást őszibarackkal, azért azzal, mert kaptunk ismerősöktől. Ma evett szűk két kanállal levet és egyből jött is a kaki, már a reggeli kakija meg volt. Gondot jelent ez?

Legjobb válasz: Szine, állaga a szokásos csak volt egy kis barack illata. Ha más gond nincs, akkor folytathatom még pár napig a barackot, utána meg majd almát?

A kérdező hozzászólása: Szine, állaga a szokásos csak volt egy kis barack illata. Ha más gond nincs, akkor folytathatom még pár napig a barackot, utána meg majd almát?
Szerintem tuti nem.Ha egybõl kakált, az nem a barack miatt lehetett;ilyen rövid idõ alatt nem szalad át rajtuk.Viszont ha még d.u esetleg este is lenne kaka (akár hígabb is), az már inkább betudható a baracknak. Mi is nem rég kezdtük a hozzátáplálást és a kisfiam is gyûri a barackot befelé.Nálunk lazított a székletén, de nem is bánom, mert nála alapból 1 héten max. 1X volt valami a palusba. Minden esetre azért figyeld, de adhatod neki a barackot.Esetleg kombináld neki almával (annak hasfogó hatása van).
teljesen biztos, hogy nem a barack, nem megy át másodpercek alatt a szervezetén, órák kellenek hozzá, a barack szagot is inkább bemesélted magadnak :) tényleg nem létezik ilyen, viszont estefelé vagy holnap már számíthatsz hígabb kakira, ugyanis a barack hajt, de nem kell megijedni
A kérdező hozzászólása: Na 1 óra múlva újra kaki. Citromsárgább és nyálkás. Hajtani már biztos hajt, mert ennyi kakija tényleg nincs.
en inkabb szakembert kerdeznek kivizsgalasok utan!
Még pont idõben elkezdted szedni, jó, hogy észrevették. Szerintem menj el genetikai tanácsadásra, ha bizonytalan vagy, ott majd megnyugtatnak.
ezt már tegnap is megkérdezted gondolod hogy mi laikus anyukák ezt meg fogjuk neked mondani?
A kérdező hozzászólása: ma este megyek orvoshoz.csak nem tul jón ez a tudat azért kérdeztem hogy hátha ha valakinek van tapasztalata ami egy kicsit megnyugtat.

Babám tegnap kapta a 3hónapos oltást, tegnap nem volt lázas, ma volt egy kis hőemelkedése reggel. Ma este még lázas lehet szerintetek?

Vagy meddig fordulhat el? láz?

Legjobb válasz: Mi is tegnap kaptuk meg de nekünk semmi bajunk nem volt eddig tõle, most alszik de szerintem ha fel kel se lesz már lázas. Én csak aluszékonyságot vettem észre rajta semmi mást. De szerintem este már nem lesz láza a kisbabádnak.

Mi is tegnap kaptuk meg de nekünk semmi bajunk nem volt eddig tõle, most alszik de szerintem ha fel kel se lesz már lázas. Én csak aluszékonyságot vettem észre rajta semmi mást. De szerintem este már nem lesz láza a kisbabádnak.
mi szerdán kaptuk, a másodikon napon tegnap csak hõemelkedése volt elsõ este volt lázas, mondjuk mindegyiknél volt neki.szerintem magasabb láz az elsõ napon gyakoribb, én még az étvágytalanságot vettem észre rajta.
bocsi a második napon nem a másodikon:)


Babóm ma kapta meg a két hónapos oltást, plussz kapott még prevenált is. Ti babótok hogy reagált az első oltásra?

úgy értem belázasodott,vagy többet aludt aznap?félek nehogy lázas legyen?

Legjobb válasz: szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.

szia, mi is nem rég kaptuk meg. Nem lázasodott be szerencsére, pedig együtt kapta a pneumococcussal. Kicsit talán aluszékonyabb volt aznap, de ennyi.
Az én Kislányom eddig minden oltás után lázas volt egy napig :-( kúpra egybõl lement. Ettõl a kombinációtól volt a legdúrvább. Már levonva fél fokot volt 38, 8. De másnapra az is szépen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: nekünk is 38.7volt estére, de szerintem a szobába meleg is volt az is közrejátszott, na meg nyilván a két szuri!Most 37.5azt olvastam, hogy valakinél ennyi az átlag hõmérséklet ez igaz, vagy csillapítsam?
Szia, az én kislányomnak hõemelkedése volt, rögtön a szuri után adtam neki egy fél Germicid-C kúpot és este is egy felet, meg borogattam a lábát, másnapra már jobban volt.Az igaz, hogy sokkal aluszékonyabbak ilyenkor.(5 hónapos kislány anyukája)
Az én kisfiam a 2 hósnál aluszékonyabb volt, de semmi láza nem volt, a 3 hónaposnál sem volt láz, de nem is volt aluszékonyabb! :) Én ahogy hazaértünk azonnal tettem rá borogatást!
Az én kislányom múlt héten kapta meg a 2 hónapos oltását, hõemelkedése volt utána, de csak akkor adtam neki a kúpot, levitte utána nem volt vele gondunk, egyébként 2 napig evett aludt 10 percet nem tudott fenn maradni evés után, nem úgy mint máskor órákat, és nagyon nyûgös volt, azalatt a kis ébrenlét alatt is végig sírt. Én nem borogattam neki, de semmi baj nem lett belõle. Már meg se látszik hova kapta.
Az én babám ugyanígy kapta és ettõl az egy kombinációtól lázasodott be eddig csak (kopp-kopp-kopp). De másnap reggelre lement a láza akkor is. 6 hónapos most
A kérdező hozzászólása: és nektek melyikbe kapta a kötelezõt?az baj ha én mindkettõt borogatom?
A mi babónk is csak aluszékonyabb volt, illetve egy kis hõemelkedése (a legmagasabb 37, 3 volt), és én mindkettõt beborogattam neki.
Nekünk is csak aluszékonyabb lett tõle, de nem volt baja. A 4. hós oltásnál lett egy kis láza, mert az már emlékeztetõ volt a kis szervezetének. Ilyenkor sincs gond, kapott egy kanálnyi lázcsillapítót, és ennyi. Egyik ismerõsöm babája étvágytalan lett egy kis idõre, szóval minden baba másképp reagál, de komoly baj nem lehet, ne aggódj.
Szia! Mi tegnap kaptuk meg, mind a kettõt, és 37, 8 volt a "láza" délutánra. Azt mondta a doktornõ, hogy amikor hazamegyünk adjak neki egy fé kúpot, függetlenül, hogy lázas-e, és este lefekvés elõtt is, mert valószínú, hogy a két oltás miatt be fog lázasodni. Mi adtunk neki délután is egy felet, és most már ninc is láza.
mi is ma kaptuk!! azóta alszik. a másik oltást is megkapta+fél lázcsillapító kúpot.
Szerintem nem okoz bajt a babának, ez csak helyi érzéstelenítés.Én is kaptam a fogászaton 24h km
Nem okoz bajt, én is kaptam 2x, nekem is gyökérkezelték.Valószinû, hogy nem találta meg nálad az összes ideget-ezért fáj-mert ugye most nem lehet rtgt használni.
Semmi gond, ne aggódj! Nekem 2 fogam gyökérkezelték egyszerre, 4 alkalommal 7 hetesen! Azt hittem megpusztulok, úgy zsibbadtam meg kiütött a 2 szuri, de a babára nézve nincs gond! Szólj hogy kismami vagy és a doki tudni fogja hogy mit adhat! :)
Az a lényeg, h. tudják, h. babát vársz, mert akkor másfajtát szoktak adni. Egyébként egy kis helyi érzéstelenítéstõl semmi probléma nem lesz, el sem jut a babáig.
szia nekem a 11.héten ugy begyulladt a tömött fogam leghátul hogy elösször gyökér kezelni akarta a doki de olyan béna volt hogy 4 érzéstelenitõt adott az inembe mindegyiket 15 perc várakozás követte és akkor se találta el mert mindenhol elzsibbadt csak ott nem.haza küldött egy szájsebészeti beutalóval.egész éjjel nem aludtama fájdalomtól.másnap elmenntem a sebészetre ott elérzéstelenitették mégis óriási kinok közt kirángatták de szilánkosra tört.a lyuk begyógyult de még mindig sorba jönnek ki a szilánkok az inembõl.rá egy hétre volt a12 hetes uh minden rendben volt sõt aztmondták ha kell algopyrint is lehet bevenni szóval nincs baj ne izgulj.15 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, aranyosak vtok!!Boldog babavárást nektek is!:-)

Ma a fogorvosnál 2 adag lidokain szurit kaptam. Árthat ez a Babának?

Persze nem is tudta kihúzni, úgyhogy hétf?n szájsebészet és újabb adag lidokain. Ja egyébként szóltam, hogy babát várok. (8 hetes kismama vagyok)

Legjobb válasz: Szia! Én kedden voltam dokinál húzták a fogamat ezért én is kaptam lidokaint.Nyugi semmi baja nincs a babódnak! 32 hetes kismama

Szia! Én kedden voltam dokinál húzták a fogamat ezért én is kaptam lidokaint.Nyugi semmi baja nincs a babódnak! 32 hetes kismama
Szia Sokat hallottam azt hogy egy csúnyán begyulladt fog többet árthat Én 10 hetesen voltam szájsebésznél még nem fájt a fogam nem gyulladt de kiakarom szedetni hogy ezt megelõzzem és nekem azt mondta hogy a 12.hét után menjek vissza és akkor kiszedi addig nem akar hozzá nyúlni
Nekem is húztak fogat terhesen, kettõt is.Megkérdeztem a dokit azt monta nem lesz semmi baj.Utánna szoptatás alatt is húztak, na akkor inkább lefejtem a tejet, és fagyasztottat adtam neki.
Ha mondod, hogy terhes vagy, vagy szoptatsz, akkor tud olyan érzéstelenítõt adni, ami tutira nem árt a picinek. -Macska-
Nekem 3 fogat is húztak a terhesség alatt.Meg kell mondani a dokinak, hogy babaát vársz.Amúgy lidocaint kaptam és nem lett semmi bajunk.
Lidocain injekció és kenõcs is adható terhesség alatt.
az erzestelenitök nem ärtanak a babänak-fogäszaton.ha nem huztak fogat.csak azert nem, mert rtg-t kellett volna csinälni esetleg.de te megnyugodhatsz.fog.assz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!!!

23 hetes kismama vagyok. Ma ki kellett húzni a bölcsesség fogamat, kaptam érzéstelenítő injekciót. Ugye nem lesz baja a babámnak a szuritól?

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj, nem lesz baja. Gondolom látták, hogy babát vársz. Nekem is kellett húzni fogamat, és azt mondta a fogorvos, hogy ettõl nem lesz semmi baja a babának. Minden jót. 25 hetes kismama.

Szia. Ne aggódj, nem lesz baja. Gondolom látták, hogy babát vársz. Nekem is kellett húzni fogamat, és azt mondta a fogorvos, hogy ettõl nem lesz semmi baja a babának. Minden jót. 25 hetes kismama.
Szia. Nem lesz semmi baja, ez csak helyi érzéstelenités. Nekem egyszerre kettõ bölcsesség fogamat húzták ki, probléma mentesen. 39hetes kismama

36 hetesen vettek le kenetet, és ma jött meg az eredmény. Találtak valami baktériumot, amire kaptam gyógyszert? Lehet baja a babának?

7napig kell szednem. Mi baja lehet a babának, ha addig megszülök, amég le nem jár ez a 7 nap?

Legjobb válasz: már nem hinném , hogy gond lenne a tablettából, inkább szedd be, mert azért kaptad, hogy szülésközben a baba ne kapja el a bacikat, mert az nagyobb gond lehet..szedd be, hogy minél elõbb megtisztulj...szülésnél fontos a "steril" hüvelykörnyezet.ne aggódj!

már nem hinném , hogy gond lenne a tablettából, inkább szedd be, mert azért kaptad, hogy szülésközben a baba ne kapja el a bacikat, mert az nagyobb gond lehet..szedd be, hogy minél elõbb megtisztulj...szülésnél fontos a "steril" hüvelykörnyezet.ne aggódj!
Ne izgulj.Vannak olyan antibiotikumok, amik nem károsak a babára.Te biztosan olyat kaptál.A gyógyszer pedig õt is fogja védeni, ha elõbb megszületik.
Ne aggódj, ha esetleg elõbb beindul a szülés, az orvosok tudnak majd róla, ha szólsz, hogy milyen eredményed van, és szülés közben neked is, és ha kell szülés után a babának is adnak infúziót, (antibiotikumosat).Ne félj, nem lesz baj. 36 hetes kismama
Nekem is volt streptococcus, valszínûleg neked is az van. Én nem kaptam rá gyógyszert hanem a szülés elõtt 4 órával adtak 2x antibiotikumot vénásan. Azt mondják, hogy így még kevésbbé hat a babára mintha gyógyszert szedtem volna. Azóta 3 hónapos a kislányom és teljesen egészséges. Szép szülést kívánok!

Ma voltam fogorvosnál, és kiszedtek egy régebben bennt maradt gyökérdarabot. Kaptam érzéstelenítőt. Azt mondták, hogy ettől nem lesz baja a babának. Ugye így van ez? 34hetes vagyok.

Legjobb válasz: Hát nyilván nem adnak olyan érzéstelenítõt, ami ártalmas lehet a babára, minden gyógyszerfélébõl megvan, amit terheseknek is lehet adni. Úgyhogy ne aggódj!

Hát nyilván nem adnak olyan érzéstelenítõt, ami ártalmas lehet a babára, minden gyógyszerfélébõl megvan, amit terheseknek is lehet adni. Úgyhogy ne aggódj!
szia nekem 38 hetesen volt egy komolyabb fogászati beavatkozásom és nem történt semmi baj bár azt mondták hogy lehet hogy elõbb meglesz de még rá is huzott 6 napot szerintem megnyugodhatsz nem lesz semmi baj

Fülgyulladástól lehet láza a babámnak? Ma voltunk dokinál, mert 3 napja lázas 10 hos babám. Azt mondta picit piros bévül a füle. Kaptunk cseppeket.

Mikorra múlik el a fülfájás? Ha lázas,akkor betakarjam ?t,vagy ne?

Legjobb válasz: Persze, hogy okoz lázat, nálunk is ez volt. Ugyanúgy kezeld a takarást, öltöztetést, mintha nem lenne beteg. Nem öltöztesd és takart túl!!

Persze, hogy okoz lázat, nálunk is ez volt. Ugyanúgy kezeld a takarást, öltöztetést, mintha nem lenne beteg. Nem öltöztesd és takart túl!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!