Találatok a következő kifejezésre: Ma kapja a babám a 4 (6 db)

4 hónapos múlt a babám, ma kezdtük a hozzátáplálást. Pár kanál almapürét kapott védőnő tanácsára. Egy hétig ezt kapja. Ti hogyan csináltátok, hogy vezettétek be a többi dolgot?

Tehát a krumplipürét hogy készítettétek el a babának,meg a répát,süt?tököt stb.Üvegeset nem feltétlen veszek,nem azért mert ellenezem hanem azért mert zöldség-gyümölcs boltunk van :)

Legjobb válasz: Elõször is ne egy hétig add neki uzsonnára, hanem 3-4 napig. Te is megunnád, õ is megunja. Utána tarts szünetet egy pár napig. Közben esetleg csinálhatsz neki almalevet, répa vagy sütõtök levet. Alma után a sütõtököt add neki. Legyalulod, megfõzöd (ha híg krumplival sûríted) és összeturmixolod. Utána a répa, majd a krumpli stb. Mindet így. Se liszt, se tej nem lehet benne, csak sima vízben megfõzni. Ha kesernyés pici cukor (én mézet használok). Fontos, hogy az új ételek között hagyj 4-5 nap szünetet, illetve gyümölcsöt csak tízóraira adj.

Elõször is ne egy hétig add neki uzsonnára, hanem 3-4 napig. Te is megunnád, õ is megunja. Utána tarts szünetet egy pár napig. Közben esetleg csinálhatsz neki almalevet, répa vagy sütõtök levet. Alma után a sütõtököt add neki. Legyalulod, megfõzöd (ha híg krumplival sûríted) és összeturmixolod. Utána a répa, majd a krumpli stb. Mindet így. Se liszt, se tej nem lehet benne, csak sima vízben megfõzni. Ha kesernyés pici cukor (én mézet használok). Fontos, hogy az új ételek között hagyj 4-5 nap szünetet, illetve gyümölcsöt csak tízóraira adj.
Szerintem a hozzátáplálás elején semmi értelme üvegeset venni, késõbb az idénygyümölcsöknél viszont jól jön, mert pl: igazi epret sehol sem lehet kapni decemberben. Én a krumplipürét úgy csináltam, hogy vízben megfõztem, turmixoltam, és tápszert (mivel anyatej nem volt) tettem hozzá, késõbb ezt ízesítettem egy kis almával, majd kevés répával, de a répát nem ette meg a lányom.
Elõzõ vagyok, bocsi kedves elõzõ válaszoló, de én úgy tudtam hogy mézet 1 éves korig nem lehet adni, a botulizmus miatt. A sütõtököt én sütöttem neki, mellé sütöttem egy kis almát, és összeturmixoltam, ez lett az egyik kedvenc.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudom hogy mézet nem lehet 1 éves kor alatt. Érdekes, ahány ember annyi féle etetés.A védõnõm azt mondta hogy a krumpli legyen a második és hogy a sütõtök az utolsó.Kíváncsi vagyok még mások mit írnak.
1 vok. Hivatalosan valóban nem lehet, de nekem azt mondta a védõnõm inkább tegyek bele egy negyed teáskanálnyi mézet, mint cukrot. Ennyi méznek egy kis tányér mennyiségben semmi jelentõsége.
A méz... ez érdekes, nagyon rugalmas a védõnõd, nem a mennyiség számít ugyanis. De te tudod. Az én lányom felborította a hozzátáplálás sorrendjét, mert sem az alma, sem a krumpli nem jött be neki, öklendezte ki mindkettõt, fõleg a krumplit. Ellenben az õszibarackot imádta (akkor még volt friss hazai), és a sütõtököt is. Azóta megszerette az almát is, de az elsõ hónapban - 5.5 hósan - nem fogadta el.

Ma reggelre erős torokfájással és taknyosan ébredtem, a babám 4 hós mult hogyan védjem meg, h ő ne kapja el tőlem? Hasonló helyzetben vki?

egyenl?re nem puszilgatom, ha megoldható majd apa eteti(tápszeres) és viselni fogok szájmaszkot. És aki volt ilyen helyzetbe és a baba elkapta, mennyire súlyos ilyen pici korban ez? Köszi a válaszokat, egy aggódó anyuka :(

Legjobb válasz: Egyél sok C vitamint,és mézesteát stb.,hogy mielõbb meggyógyulj.Ha nem csak megfáztál,lázad is van,akkor menj el orvoshoz.A babádat pedig,ha mégis megbetegedne,vidd el szintén orvoshoz.Rövid idõ alatt rendbe jön majd õ is.Nem szokott súlyos lenni.

Egyél sok C vitamint, és mézesteát stb., hogy mielõbb meggyógyulj.Ha nem csak megfáztál, lázad is van, akkor menj el orvoshoz.A babádat pedig, ha mégis megbetegedne, vidd el szintén orvoshoz.Rövid idõ alatt rendbe jön majd õ is.Nem szokott súlyos lenni.
Családon belül ez elkerülhetetlen. Szájmaszkot viselni szerintem már túlzás. Elég annyi, hogy nem puszilgatod, és apa eteti. Pláne, ha csak megfáztál, a megfázást nem lehet elkapni, hiszen az nem vírus. Nálunk is volt olyan, hogy én megfáztam, de hát ugyan úgy meg kellett csinálnom mindent, mert nem volt senki más, aki megcsinálja, de nem lett belõle semmi baj. 5 hónaposan az én fiam is betaknyosodott egyszer, de nem olyan komoly dolog ez. Kapott orrcseppett, sokszor ki kellett szívni az orrát és két nap alatt elmúlt neki.
Én is átmentem ezen egy hónapja ugyan ilyen idõs babával.Igaz õ szopizik, de nem kapta el.Pedig nagyon féltem.Adj a babának is C vitamint.Cebion cseppet lehet neki adni.Én is adom a babámnak, és eddig még nem volt beteg.
Viseld a szájmaszkot!!! Nem túlzás egyáltalán, aztán magadat hibáztatod majd, hogy talán ezzel megelõzhetted volna a bajt.... Nem olyan szörnyû az. c vitamin mindkettõtöknek. Gyakori kézmosás!!!!!! Ha van lázad azonnal menj orvoshoz is. Apuka amennyit csak tus, segítsen be, így többet tudsz pihenni, hamarabb erõre kapsz. Ne hagyd szét a zsepiket, orrfújás után rögtön kuka, aztán lehetõleg kézmosás. A játékait, meg amit még gyakrabban a szájába vesz, azt ha lehet ne fogdosd össze. Ha súlyosbodok, akkor külön szobába alvás (már ha a baba veletek alszik) Nálunk otóber óta az egész család átesett influenzán, a szüleimmel élünk, de hála az égnek a baba ne kapta meg. Maszkoztunk is rendületlenül.... Jobbulást, ne aggódj. Ja, adhatsz a picinek Oscillococinumot. Keress rá a netena betgtájékoztatóra, talán már 4 hósnak is adható.
Szia!Mi is ugyan így ébredtünk egyik reggel.A babám 11 hónapos , vele kezdõdött, aztán szép sorban mindannyiunkon megjelentek a nátha tünetei.Nem voltunk lázasak, de legalább egy hétig göthösek voltunk.Jó forró citromos tea, forró fürdõ, meleg zokni.Ez csak enyhe nátha volt.A kicsimnek rossz közérzetet okozott, de hamar és gyorsan javult az állapota(anyatejes).A hasonló bacis betegségek nem veszélyesek az egészen pici babákra sem, bár nem árt nekik a plusz c vitamin.A maszk nem haszontalan, de én a helyedben jobban ügyelnék a kézmosásra, szellõztetésre, ...ha minden áron el akarod kerülni hogy pici babád elkapja.Habár csak megjegyzem, fontos volna hogy babucid találkozzon betegségekkel(erre a legjobb egy ilyen fránya , de láz mentes nátha), gondolom tudod miért.
Nekem anno azt mondta a gyerekorvos, hogy anyatejes babák nem kapják el. Ha valamennyit is szopizott a baba, akkor maximum három nap alatt rendbejön. Szerintem viselhetsz maszkot, moshatsz egész nap kezet, elkerülhetetlen, hogy ne kapja el. De ez nem azt jelenti, hogy õ is megbetegszik. Egyébként ilyen kis korban az egyszerû náthát gyorsan és könnyen átvészelik, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sajna egyre rosszabbul vagyok, ugyan csak hõemelkedésem van. Elszeparálódtam a gyerektõl és apától is, maszk és kézfertõtlenytés, holnap orvos és a biztonság kedvéért felhívom a gyerekorvosunk is! Kösz mégegyszer
4. vagyok. A szellõztetés tényleg fontos, kifelejtettem!
Hideg vizes borogatás.De nem tiszta hideg, hanem langyos.Bokájára, csukora, homlokra.
Nekem azt mondtaagyerekorvos ezek olyan modern oltások, hogy már nem okoznak lázat. mI már 2-t kaptunk és egyx sem lázasodtunk be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást. Hogyan borogatod be éjszakára? Nem lesz vizes minden? Õ hálózsákban alszik mindig, rövid badyval.
Szia! Ügyes kis babád van, hogy nem sírt!!Az enyém egyiknél sem, sõt inkább mosolygott fõleg az utolsónál.Nekem egyszersem lázasodottbe, de én mindenegyes alkalommal beborogattam a lábát, még másnap is és se láz, se dagadás!Remélem nem fog belázasodni, szorítok!
A kérdező hozzászólása: NAgyon köszi nektek! Köszönöm a gyors válaszokat. Megkapta délután a szurit, eddig még nincs gond.És képzeljétek nem is sírt!! Ügyes kis babóca. Puszi mindenkinek a válaszokért!
Én elöször mindig Panadolt adtamneki, aztán kúpot, de szerencsére az én kislányom, nem lázasodott be annyira, hogy borogatás kelljen.a panadolt meg már lehet dni neki 1 hónapos kortól. panadol baby-t
Nekem homeopátiás szereket ajánlottak (itt: http://homeopatia.info.hu ) A következõképpen: Oltás elõtt fél-egy órával 5-5 golyócska (mûanyag kiskanálnyi vízben feloldva- ezt idõben kell megcsinálni, mert nehezen oldódik) a következõkbõl egyszerre beadva: Ledum palustre 9CH Arnica montana 9CH Ezzel a szúrás fájdalmát csökkented és a szúrás helyének gyógyulását segíted. Az oltás után pedig még aznap: Thuja 30CH 10 golyócska az elõbb említett módon. Ez állítólag segít elkerülni a mellékhatásokat. Nekem eddig bevált, már 19 hónapos a fiam és még soha egyik oltástól sem volt mégcsak hõemelkedése sem, de a szúrás helyén sem volt soha duzzanat, vagy bármi gond. Ezt én minden oltás elõtt és után beadom neki.
Az enyémnek is volt az elõzõ két oltásnál hõemelkedés, sõt lábdagadás is. Én amint megkapta az oltást rátettem egy nedves zsepit, és óránként cserélgettem. Nem dagadt be és hõemelkedése sem lett.
Csinálhatsz még hûtõfürdõt neki. Igaz ezt nekem 38 fok felett ajánlották. Annyi legyen a víz hõmérséklete mint ami fürdetéskor szokott lenni és fokozatosan hûteni kell. 37 fokig hûtsd csak a vizet.
Bocsi, csuklóra akrt lenni.
Csak akkor kell borogatni, ha megduzzad és piros. Éjszakára sztem felesleges, úgyis lejön... Én egy nedves kisebb darab pelust tettem rá, arra fáslit tekertem körbe, hogy ottmaradjon. Így viszont hamar átmelegszik, sûrûn kell cserélni. Egyébként azt is ki kell tapasztalni, kinél ilyen lázcsilapító válik be, nálunka germicid kúp semmit sem használt, a Nurofen viszont azonnal leviszi a lázat.


A fogzástól lehet? 4 és fél hónapos babám ma már 4-szer kakilt zöldes színűt. A kaki szaga nem az a tipikus savanyú, mint lenni szokott. Csak anyatejet kap.

tegnap belázasodtam, közben is szoptattam a véd?n? tanácsára. a baba nem lázas. mit?l lehet? talán a fogzástól ilyen a széklete?

Legjobb válasz: Az hogy lázasan szoptatsz nem hat rá így.Mikor valakinek mellgyulladása van kötelezik rá hogy szoptasson,pedig akkor is lázas a (szegény)nõ!Azt szokták mondani ez lehet a túletetés jele is,de nálunk akkor volt zöldes a széklete,ha én fogyasztottam tejterméket.Így amíg szoptattam teljesen mellõznöm kellett a tejterméket annyira,hogy 1 falatot sem ehettem,helyette ittam a ca pezsit.Meglehet,hogy neked is nagyon erõs a tejed..Ez csak 1 tipp.Nálunk ez volt,nem feltétlen törvényszerû,hogy nálatok is..Minden jót Nektek!Boldog Új évet!

Az hogy lázasan szoptatsz nem hat rá így.Mikor valakinek mellgyulladása van kötelezik rá hogy szoptasson, pedig akkor is lázas a (szegény)nõ!Azt szokták mondani ez lehet a túletetés jele is, de nálunk akkor volt zöldes a széklete, ha én fogyasztottam tejterméket.Így amíg szoptattam teljesen mellõznöm kellett a tejterméket annyira, hogy 1 falatot sem ehettem, helyette ittam a ca pezsit.Meglehet, hogy neked is nagyon erõs a tejed..Ez csak 1 tipp.Nálunk ez volt, nem feltétlen törvényszerû, hogy nálatok is..Minden jót Nektek!Boldog Új évet!
Igaz, az én kislányom még csak 8 hetes, de úgy tudom, akkor zöld színû, ha sokat vagy túl keveset evett. Mindezt a védõnõmtõl tudtam meg.
sztem ne aggódj, lehet jön a foga...
Szia! Kisfiam 4 hónapos elmúlt, és szintén anyatejes, és én is adok Neki almát.Viszont amikor kihagytam 1-2 napot akkor az Õ széklete is folyós volt.Nem kell aggódnod, mert az anyatejtõl folyósabb a széklet, az almától lehet kicsit csomós.Ma az volt.Nem kell tartanod, a szervezetének új minden amit Te adsz a babádnak az anyatejen kívûl, és azt fel kell dolgozni, majd szép lassan hozzászokik a kis pocija. Kellemes napot!
A kérdező hozzászólása: ja és az alsó két foga már kint van egy hónapja:-) én is arra gondoltam hátha jön megint vmelyik

4 hos babamnak a tegnaptol 39 fokos lazza van a fenekebe merve. Kap gyogyszereket, de ma ment a hasa is. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Mi is így voltunk és kiderült,hogy jön a foga. Azért vidd el az orvoshoz!!!!!!

Mi is így voltunk és kiderült, hogy jön a foga. Azért vidd el az orvoshoz!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A tegnap voltunk dokinal es o irta ki a gyogyszereket, de akkor meg nem ment a hasa.
Nalunk ugyanez volt.Aztan az antbiotikumtol hasmenes lett.Sot meg hanyt is.En is azt hittem jon a foga, hat nem az volt.3 nap utan kihajintottam a gyogyszert, de addigra mar nem evett es alig akart inni.Ezutan meg 4 napba telt mire megfogattam a hasat.Laza 4 napig volt, ha le is ment akkor is csak 37fokra.Osszesen 9 napig szenvedtunk.Azota se tudjuk mi volt, csak az a biztos hogy nem a foga jott, es a gogyszertol ment a hasa.
ha a gyógyszerek között van antibiotikum-márpedig tuti h adott a doki akkor a hasimasi az attól van!Adjál mellé normaflore-t, ez probiotikum amit mindig adjál azonnal ha antibiotikus kúrát kezdtek! Ha nem múlik említsed meg a dokinka hátha másik antib.kell!
A popsiba mért hõbõl fél fokot le kell vonni. Szegénykém, sztem baj ha megy a pocija, mert kiürül a gyogyi, ami hatna Neki. Hivjál orvost, sztem. GYógyulást!!!
Mi most mentünk kis a 3napos lázból. Három napig 39fokos láza volt hiába vittem le kúppal vagy nurofen sziruppal jött is vissza. A hûtõfürdõvel még rá kellett segíteni. Aztán 3nap múlva, mint ha elvágták volna eltûnt a láz és másnap kicsi pöttyök lettek a hasán (meleg kiütés szerû)aztán elterjedt a testén, majd eltûnt. Elsõ nap egy helyettesítõ doki írt fel antibiotikumot, amit nem tudtam neki beadni (egyszer sikerült). Nekem is ajánlotta mellé egybõl a normaflort. Hogy ne menjen a pocija. Mivel nem itta meg az antibiotikumot, így nem adtam neki azt sem. Mikor visszamentünk az saját okinkhoz már a pöttyökkel azt mondta hogy jó hogy nem adtam neki a gyógyszert, mert ez a három napos láz nevû betegség amivel nem lehet mit tenni csak levinni a lázat. Azért írtam ezt, mert például itt a környéken (pomáz), volt mostanában egy pár babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!