Találatok a következő kifejezésre: Ma kapja a babám (25 db)

Mit kapnak ma ebedre a babak? Recept otletek jol jonnenek:-)

Kislanyom 10 honapos,mar sokszor hull el a hajam hogy mit fozzek,hogy nekunk is es neki is jo legyen.Valaszokat elore is koszonom.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell túlaggódni, nem baj, ha a 10 hónapos nem azt eszi, amit ti. Neki még ajánlott külön fõzni, úgy értem, hogy ha pl. körömpörköltet kívántok, akkor legyen, neki pedig feldobsz 2 krumplit, 2 szál répát és bele keversz egy tojássárgáját vagy sajtot. :)

Szerintem nem kell túlaggódni, nem baj, ha a 10 hónapos nem azt eszi, amit ti. Neki még ajánlott külön fõzni, úgy értem, hogy ha pl. körömpörköltet kívántok, akkor legyen, neki pedig feldobsz 2 krumplit, 2 szál répát és bele keversz egy tojássárgáját vagy sajtot. :)
Tegnap finomfõzeléket csináltam, magunknak is: borsó, répa, karfiol, karalábé (lehet, hogy 10 hónaposan még nem adtam karfiolt, már nem emlékszem, olyan régen volt már.... 14 hónaposa a fiam) Csak azt akartam ezzel, hogy így is külön szedtem, mert a mienket tejjel csinálom, az övét meg rizstejjel. Nekünk virsli volt benne, neki fõztem kis darab csirkemellfilét. (nem olyan virsli volt itthon, amit szívesen adok neki) Ma még nincs kajánk, párom a fõzeléket vitte, magamnak azt hiszem bedobok pár mélyhûtött szilvásgombócot, a fiamnak sütöttem céklát, fõzõk hozzá pár csicsókát, a tegnapi lefagyasztott húspürébõl is kap bele. Kb. ennyi. Holnapra meg még kitalálok valamit, azt este megcsinálom.
Nálunk ma spenót lesz krumplival és csirke mellel!:) Tegnap tökfõzelék volt.Holnap meg sajtos tészta lesz!:)
Igaz, a fiam holnap mar 1 eves, de mi zoldbabfozeleket eszunk, porkolttel. A tied is ehet ilyet, csak tejfol helyett joghurtot tennek a fozelekbe. A porkolt helyett lehet sima fott husi.
Tejfölös-babérleveles csibepaprikás lesz orsótésztával.
Szerintem adhatod nyugodtan.Leírnád nekem, hogyan készíted el?Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: A krumpli nem fagyasztott, egy jó nagy szemet megpucolok, teszek hozzá répát, brokkolit, és együtt megfõzöm, majd botmixerrel összekeverem, szóval semmi bonyolult:) :) . Nem habarom neki semmivel, tápszert sem adok hozzá, csak a fõzõvízzel hígitom ha kell. Ugyanezt csináltam már sütõtökkel is, csak a brokkolit hagytam ki:) .
Odaadhatod, bár én minden nap frissen csinálom.

Honnan ered az a szokás, hogy 2 keresztnevet kapnak a babák? Ma ki és miért ad két keresztnevet?

Legjobb válasz: Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.

Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.
Általában a második keresztnév név a keresztszülõ neve (régebben így volt). Értelemszerûen, attól függ(ött) melyiké, hogy fiú v. lány a baba. Mi azért adtunk két nevet mert tetszik min a kettõ, ill. a késõbbi választás lehetõsége miatt.
mi azért adunk kettõ keresztnevet, mert egyet kiválasztottunk+megkapja apukájáét is.
Nálunk azért lett kettõ, mert az apukával nem tudtunk megegyezni, illetve õ kijelentette, hogy mi lesz, nekem meg baromira nem tetszett, ezért választottam egy másodikat is. Még jó, mert azóta apuka úgy el tûnt, mint szürke szamár a ködben, aztán most hívhatnám Nimródnak a fiamat, ha nem lettem volna olyan okos, hogy választok egy szebbet is mellé.
Régebben azért adtak két keresztnevet, mert az egyik nem volt egy szent neve. És mikor keresztelik a gyereket akkor ahhoz a szenthez fohásznkodnak védelemért akinek a nevét viseli.
mind a két fiamnak két keresztneve van. Azért döntöttem így, mert nekem csak egy van és nem szeretem, nekik így lesz választási lehetõségük ha nagyobbak lesznek. Remélem legalább az egyik tetszeni fog majd nekik.
nekem is kettõ van a másodikat nem szeretem és az elsõt használom
A második lehet az apa/anya, vagy a keresztapa/keresztanya neve, mint azt már elõbb is mondták, de sokszor azért, mert az elsõ keresztnév "pogány". Pl. nagypapámat Gézának hívják, de mivel az pogány név, ezért kellett egy második keresztnév is, ezért lett Sándor. Manapság az is szokásba jött, hogy második keresztnévnek ritka, különleges neveket adnak. Ismerek például Tibor Milost, Mária Augusztát, Anna Daniellát, meg hasonlókat. Azért ne legyen ilyen hülye neve a gyereknek. Ne cikizzék a suliban stb. De így mégis lehet ez (is) a neve.


Ma reggelre erős torokfájással és taknyosan ébredtem, a babám 4 hós mult hogyan védjem meg, h ő ne kapja el tőlem? Hasonló helyzetben vki?

egyenl?re nem puszilgatom, ha megoldható majd apa eteti(tápszeres) és viselni fogok szájmaszkot. És aki volt ilyen helyzetbe és a baba elkapta, mennyire súlyos ilyen pici korban ez? Köszi a válaszokat, egy aggódó anyuka :(

Legjobb válasz: Egyél sok C vitamint,és mézesteát stb.,hogy mielõbb meggyógyulj.Ha nem csak megfáztál,lázad is van,akkor menj el orvoshoz.A babádat pedig,ha mégis megbetegedne,vidd el szintén orvoshoz.Rövid idõ alatt rendbe jön majd õ is.Nem szokott súlyos lenni.

Egyél sok C vitamint, és mézesteát stb., hogy mielõbb meggyógyulj.Ha nem csak megfáztál, lázad is van, akkor menj el orvoshoz.A babádat pedig, ha mégis megbetegedne, vidd el szintén orvoshoz.Rövid idõ alatt rendbe jön majd õ is.Nem szokott súlyos lenni.
Családon belül ez elkerülhetetlen. Szájmaszkot viselni szerintem már túlzás. Elég annyi, hogy nem puszilgatod, és apa eteti. Pláne, ha csak megfáztál, a megfázást nem lehet elkapni, hiszen az nem vírus. Nálunk is volt olyan, hogy én megfáztam, de hát ugyan úgy meg kellett csinálnom mindent, mert nem volt senki más, aki megcsinálja, de nem lett belõle semmi baj. 5 hónaposan az én fiam is betaknyosodott egyszer, de nem olyan komoly dolog ez. Kapott orrcseppett, sokszor ki kellett szívni az orrát és két nap alatt elmúlt neki.
Én is átmentem ezen egy hónapja ugyan ilyen idõs babával.Igaz õ szopizik, de nem kapta el.Pedig nagyon féltem.Adj a babának is C vitamint.Cebion cseppet lehet neki adni.Én is adom a babámnak, és eddig még nem volt beteg.
Viseld a szájmaszkot!!! Nem túlzás egyáltalán, aztán magadat hibáztatod majd, hogy talán ezzel megelõzhetted volna a bajt.... Nem olyan szörnyû az. c vitamin mindkettõtöknek. Gyakori kézmosás!!!!!! Ha van lázad azonnal menj orvoshoz is. Apuka amennyit csak tus, segítsen be, így többet tudsz pihenni, hamarabb erõre kapsz. Ne hagyd szét a zsepiket, orrfújás után rögtön kuka, aztán lehetõleg kézmosás. A játékait, meg amit még gyakrabban a szájába vesz, azt ha lehet ne fogdosd össze. Ha súlyosbodok, akkor külön szobába alvás (már ha a baba veletek alszik) Nálunk otóber óta az egész család átesett influenzán, a szüleimmel élünk, de hála az égnek a baba ne kapta meg. Maszkoztunk is rendületlenül.... Jobbulást, ne aggódj. Ja, adhatsz a picinek Oscillococinumot. Keress rá a netena betgtájékoztatóra, talán már 4 hósnak is adható.
Szia!Mi is ugyan így ébredtünk egyik reggel.A babám 11 hónapos , vele kezdõdött, aztán szép sorban mindannyiunkon megjelentek a nátha tünetei.Nem voltunk lázasak, de legalább egy hétig göthösek voltunk.Jó forró citromos tea, forró fürdõ, meleg zokni.Ez csak enyhe nátha volt.A kicsimnek rossz közérzetet okozott, de hamar és gyorsan javult az állapota(anyatejes).A hasonló bacis betegségek nem veszélyesek az egészen pici babákra sem, bár nem árt nekik a plusz c vitamin.A maszk nem haszontalan, de én a helyedben jobban ügyelnék a kézmosásra, szellõztetésre, ...ha minden áron el akarod kerülni hogy pici babád elkapja.Habár csak megjegyzem, fontos volna hogy babucid találkozzon betegségekkel(erre a legjobb egy ilyen fránya , de láz mentes nátha), gondolom tudod miért.
Nekem anno azt mondta a gyerekorvos, hogy anyatejes babák nem kapják el. Ha valamennyit is szopizott a baba, akkor maximum három nap alatt rendbejön. Szerintem viselhetsz maszkot, moshatsz egész nap kezet, elkerülhetetlen, hogy ne kapja el. De ez nem azt jelenti, hogy õ is megbetegszik. Egyébként ilyen kis korban az egyszerû náthát gyorsan és könnyen átvészelik, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Sajna egyre rosszabbul vagyok, ugyan csak hõemelkedésem van. Elszeparálódtam a gyerektõl és apától is, maszk és kézfertõtlenytés, holnap orvos és a biztonság kedvéért felhívom a gyerekorvosunk is! Kösz mégegyszer
4. vagyok. A szellõztetés tényleg fontos, kifelejtettem!

A babám ma sokat szörcsög, szopi közben alig kap levegőt, de belenézve az orrába nem látni semmit és az orrszívóval se jön semmi. Mi lehet akkor?

orrszívó porszívózás el?tt próbáltam sóoldatot befújni, de úgy se jobb

Legjobb válasz: Lehet, hogy az orrmandulája lett nagyobb és amiatt kap nehezebben levegõt. Én Euphorbium nevõ homeós orrsprayt használok a kislányomnak. ez nem csak fellazítja az esetleges váladékot, mint a tengervizesek, hanem gyulladáscsökkentõ hatóanyagok is vannak benne. A védõnõm ajánlotta, aki homeós tanácsadó. Nekünk nagyon jó.

Lehet, hogy az orrmandulája lett nagyobb és amiatt kap nehezebben levegõt. Én Euphorbium nevõ homeós orrsprayt használok a kislányomnak. ez nem csak fellazítja az esetleges váladékot, mint a tengervizesek, hanem gyulladáscsökkentõ hatóanyagok is vannak benne. A védõnõm ajánlotta, aki homeós tanácsadó. Nekünk nagyon jó.
Leget orrsövényferdülés is. Nézesd meg a dokiddal
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnézetem :(
Nem habzsol a pici? Az Én Lányom néha olyan mohó hogy az orrán folyik a tejci..Te picid nem ilyen?!.. Mert akkor szörcsöghet rendesen, de ez nem gond:-)
Hideg vizes borogatás.De nem tiszta hideg, hanem langyos.Bokájára, csukora, homlokra.
Nekem azt mondtaagyerekorvos ezek olyan modern oltások, hogy már nem okoznak lázat. mI már 2-t kaptunk és egyx sem lázasodtunk be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást. Hogyan borogatod be éjszakára? Nem lesz vizes minden? Õ hálózsákban alszik mindig, rövid badyval.
Szia! Ügyes kis babád van, hogy nem sírt!!Az enyém egyiknél sem, sõt inkább mosolygott fõleg az utolsónál.Nekem egyszersem lázasodottbe, de én mindenegyes alkalommal beborogattam a lábát, még másnap is és se láz, se dagadás!Remélem nem fog belázasodni, szorítok!
A kérdező hozzászólása: NAgyon köszi nektek! Köszönöm a gyors válaszokat. Megkapta délután a szurit, eddig még nincs gond.És képzeljétek nem is sírt!! Ügyes kis babóca. Puszi mindenkinek a válaszokért!
Én elöször mindig Panadolt adtamneki, aztán kúpot, de szerencsére az én kislányom, nem lázasodott be annyira, hogy borogatás kelljen.a panadolt meg már lehet dni neki 1 hónapos kortól. panadol baby-t
Nekem homeopátiás szereket ajánlottak (itt: http://homeopatia.info.hu ) A következõképpen: Oltás elõtt fél-egy órával 5-5 golyócska (mûanyag kiskanálnyi vízben feloldva- ezt idõben kell megcsinálni, mert nehezen oldódik) a következõkbõl egyszerre beadva: Ledum palustre 9CH Arnica montana 9CH Ezzel a szúrás fájdalmát csökkented és a szúrás helyének gyógyulását segíted. Az oltás után pedig még aznap: Thuja 30CH 10 golyócska az elõbb említett módon. Ez állítólag segít elkerülni a mellékhatásokat. Nekem eddig bevált, már 19 hónapos a fiam és még soha egyik oltástól sem volt mégcsak hõemelkedése sem, de a szúrás helyén sem volt soha duzzanat, vagy bármi gond. Ezt én minden oltás elõtt és után beadom neki.
Az enyémnek is volt az elõzõ két oltásnál hõemelkedés, sõt lábdagadás is. Én amint megkapta az oltást rátettem egy nedves zsepit, és óránként cserélgettem. Nem dagadt be és hõemelkedése sem lett.
Csinálhatsz még hûtõfürdõt neki. Igaz ezt nekem 38 fok felett ajánlották. Annyi legyen a víz hõmérséklete mint ami fürdetéskor szokott lenni és fokozatosan hûteni kell. 37 fokig hûtsd csak a vizet.
Bocsi, csuklóra akrt lenni.
Csak akkor kell borogatni, ha megduzzad és piros. Éjszakára sztem felesleges, úgyis lejön... Én egy nedves kisebb darab pelust tettem rá, arra fáslit tekertem körbe, hogy ottmaradjon. Így viszont hamar átmelegszik, sûrûn kell cserélni. Egyébként azt is ki kell tapasztalni, kinél ilyen lázcsilapító válik be, nálunka germicid kúp semmit sem használt, a Nurofen viszont azonnal leviszi a lázat.
Szerintem nem okoz bajt a babának, ez csak helyi érzéstelenítés.Én is kaptam a fogászaton 24h km
Nem okoz bajt, én is kaptam 2x, nekem is gyökérkezelték.Valószinû, hogy nem találta meg nálad az összes ideget-ezért fáj-mert ugye most nem lehet rtgt használni.
Semmi gond, ne aggódj! Nekem 2 fogam gyökérkezelték egyszerre, 4 alkalommal 7 hetesen! Azt hittem megpusztulok, úgy zsibbadtam meg kiütött a 2 szuri, de a babára nézve nincs gond! Szólj hogy kismami vagy és a doki tudni fogja hogy mit adhat! :)
Az a lényeg, h. tudják, h. babát vársz, mert akkor másfajtát szoktak adni. Egyébként egy kis helyi érzéstelenítéstõl semmi probléma nem lesz, el sem jut a babáig.
szia nekem a 11.héten ugy begyulladt a tömött fogam leghátul hogy elösször gyökér kezelni akarta a doki de olyan béna volt hogy 4 érzéstelenitõt adott az inembe mindegyiket 15 perc várakozás követte és akkor se találta el mert mindenhol elzsibbadt csak ott nem.haza küldött egy szájsebészeti beutalóval.egész éjjel nem aludtama fájdalomtól.másnap elmenntem a sebészetre ott elérzéstelenitették mégis óriási kinok közt kirángatták de szilánkosra tört.a lyuk begyógyult de még mindig sorba jönnek ki a szilánkok az inembõl.rá egy hétre volt a12 hetes uh minden rendben volt sõt aztmondták ha kell algopyrint is lehet bevenni szóval nincs baj ne izgulj.15 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, aranyosak vtok!!Boldog babavárást nektek is!:-)

Pont ma 1 hónapos a babám és már 5 kg 15 deka. Sok az 5 kg? Nem látszik nagyon pufinak. És csak anyatejet kap. Nem eszik tápszert.

Legjobb válasz: Én is azt kérdezem, mennyivel született? Ha csak anyatejet eszik,akkor semmi baj nem lehet,anyatejjel nem tudod túletetni.Annyit eszik,amennyire szüksége van.

Én is azt kérdezem, mennyivel született? Ha csak anyatejet eszik, akkor semmi baj nem lehet, anyatejjel nem tudod túletetni.Annyit eszik, amennyire szüksége van.
Szia! Ha egészségesen táplálkozol (nem viszed túlzásba az édességet, és zsíros ételeket, szénhidrátot) akkor ne a kilokat számolgasd. Kövesd figyelemmel, hogy annyit egyen, amivel jól lakik, de ne bukjon, mert az már a felesleg. Az anyagej nem okoz súlyfelesleget egy egészséges babánál. Gratulálok és minden jót kívánok Nektek!! V
Mennyivel született? Az én babám 2 hós korára duplázta a súlyát, de aztán befékezett, most 7 hósan csak picivel több az átlagnál.
Milyen súllyal szuletett a babád?
Persze:) ne aggódj.. Most eszik majd elõször cumisüvegbõl?
A kérdező hozzászólása: Igen, most fog enni elõször cumisüvegbõl, és itt annyi mindent olvastam mindenféle etetõcumikról, hogy most teljes aggodalomba vagyok, hogy tud -e majd enni.
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk az elsõ tápszeren:) Egész nap anyatejet eszik a a babám, most este fürdés után 100ml Beba 1 tápszert evett. A doboz szerint 180 ml kell készíteni. Nem kevés ez a 100 amit megevett?
Nem. A tápszer sûrûbb, mint az anyatej és lassabban emésztõdik meg, fokozatosan kell hozzászoknia a gyomrának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattál, mert most attól féltem ez nagyon kevés és megint hamar éhes lesz. Sajnos kevés már az anyatejem ezért kap este tápszert, kiváncsi vagyok meddig alszik most, mert mostanában 2 óránként kelt szopizni éjjel.
Mivel még szopik a babád a legkisebb lyukú cumisüveget használd, így abból is szívnia kell, hogy egyen. az etetõ cumik szeirntem fõzelékhez meg ilyesmihez vannakk, bár azt nem értem ahhoz minek cumi, de az már más kérdés.:-)
Mi kezdettõl pótolunk tápszerrel. Elõbb Milupa, de 2 hónapja Beba van. 3 hónaposan átváltottunk a 2-es cumira, mert már látszott, hogy bosszantja a babámat, hogy nem jön a lé :) A Milupa tápszer egyébként sokkal sûrûbb volt, azt nem lehetett kicsepegtetni sem a kiskanálba a D-vitaminhoz. Mostanában egyre kevesebb tápszert kér a kisfiam, délelõtt eszik 30-50 között, este még 60-80-at. Persze szopi után. Annyit kap, amennyit kér. A cetlin az adagok nem jelentenek semmit, minden baba más. Nekünk így is jócskán az átlag felett nõ a babánk, 3 hónaposan 7 kiló, pedig nem született nagy súllyal.
A kérdező hozzászólása: Most nem kelt éjszaka 2 óránként hanem 3:(. Itt olyan sokat olvasom, hogy az ilyen idõs babáknak már át kéne aludni az éjszakát, hogy remélem nincs semmi gond a kisfiammal, hogy õ nem alussza még át.
Ugyan már! 10-bõl jó ha egy baba átalussza az éjszakát. Inkább az megy csodaszámba.
sztem ne aggódj, lehet jön a foga...
Szia! Kisfiam 4 hónapos elmúlt, és szintén anyatejes, és én is adok Neki almát.Viszont amikor kihagytam 1-2 napot akkor az Õ széklete is folyós volt.Nem kell aggódnod, mert az anyatejtõl folyósabb a széklet, az almától lehet kicsit csomós.Ma az volt.Nem kell tartanod, a szervezetének új minden amit Te adsz a babádnak az anyatejen kívûl, és azt fel kell dolgozni, majd szép lassan hozzászokik a kis pocija. Kellemes napot!
A kérdező hozzászólása: ja és az alsó két foga már kint van egy hónapja:-) én is arra gondoltam hátha jön megint vmelyik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!