Találatok a következő kifejezésre: Ma kapja a (164 db)

Várható, hogy ma kapjuk a családi pótlékot vagy csak holnap?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem holnap kapjuk(számlára),én ma már kaptam Gyedet:-) Üdv

Szia.Szerintem holnap kapjuk(számlára), én ma már kaptam Gyedet:-) Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sajnos gondoltam, mert már 8:00 körül meg szokott jönni az sms a jóváírásról. Nem jó, de ez van. Még1x köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerintem mindenki nevében...:)

Ma kapjuk a két hónapos oltást. Milyen mellékhatásokra számíthatok? És azok meddig tarthatnak?

Du. kett?kor kapja. Ha pl. estig nem lesz lázas, akkor már nem is lesz, vagy másnap is lehet számítani mellékhatásra vagy az kijön hamar?

Legjobb válasz: nekünk sajnos allergiás lett az oltásra, jol meg is ijedtünk de nem lett baj, a doki is megijedt azt mondta 45 éve alatt ez volt a 3. ilyen eset.a következö oltást a korházban kapja majd meg. amugy 37,5 lett a leg magasabb hömérskélete, nem adtam rá semmit, egyszer beborogattam a combokat, aludt utána 2 orát, ennyi volt.

nekünk sajnos allergiás lett az oltásra, jol meg is ijedtünk de nem lett baj, a doki is megijedt azt mondta 45 éve alatt ez volt a 3. ilyen eset.a következö oltást a korházban kapja majd meg. amugy 37, 5 lett a leg magasabb hömérskélete, nem adtam rá semmit, egyszer beborogattam a combokat, aludt utána 2 orát, ennyi volt.
Kislányom csütörtökön kapja a 3 hónaposat. A két hónaposnál másnap is volt kicsi hõemelkedése, nyûgösebb volt. Szerintem fájt a kis combja is. Azt ugyan nem tudom melyiktõl, mert egyszerre kapta a két hós kötelezõt, a Prevenar-t és az elsõ Rotarixet.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. megkaptuk az oltást, tegnap nem volt semmilyen tünet, hõmelkedés sem szerencsére. Este jobban sírt mint szokott, de ez nem biztos hogy az oltástól volt. Az aluszékonyságba belementem volna :) , de inkább két óránként keltünk éjjel enni.... :)
Láz, étvágytalanság, nyugtalanság, aluszékonyság, nyûgösség lehet. Ha ma nem lesz lázas, akkor szerintem már holnap sem, de a többi tünet lehet még 1-2 napig.
Mi a múlt héten kaptuk meg a két hónapos oltást. Én este adtam neki egy fél lázcsillapító kúpot, és borogattam mindkét combját, mert oda kapta. Nekem aznap és másnap volt nagyon aluszékony, mintha kicserélték volna. Más tünetünk nem volt.
Nyûgösség, aluszékonyság, kb 2 napig. Hõemelkedés vagy láz. De az is lehet észre se vesz belõle semmit és ugyan olyan lesz a kisbabád mint bármikor máskor. Az én kislányom sokat aludt és mikor fenn is volt csak sírt, hõemelkedése volt én akkor adtam csak neki kúpot, addig nem utána semmi baj nem volt már. Én nem borogattam bár vannak akik erre esküsznek
A kérdező hozzászólása: Ez az oltás akkor hányással nem járhat, ugye? Hogyan borogatjátok az oltást?

Ma kapjuk a 2 hónapos védőoltást+agyhártyagyulladás ellenit, így mindkét combjába kap injekciót, nektek hogy viselte ezt a babátok?

Én már nagyon izgulok, hogy mennyire fog neki fájni, meg hogy belázasodik e? -remélem nem.

Legjobb válasz: Mi már megkaptuk a 2 és 3 hónaposat is, azon kívül, hogy nagyon meglepõdött, és iszonyatosan elkezdett sírni, de aztán pár perc alatt megnyugodott, semmi hatása nem volt. Mértem a lázát, de még hõemelkedése sem volt. Borogatást nem kellett rátenni. Nálunk a doki bácsi pedig az Pneomococus ellenit inkább a kötelezõ oltások után adja be, tehát majd 5-6 hónaposan. Biztos nem lesz semmi gond, szerintem ilyenkor az anyukák jobban izgulnak.

Mi már megkaptuk a 2 és 3 hónaposat is, azon kívül, hogy nagyon meglepõdött, és iszonyatosan elkezdett sírni, de aztán pár perc alatt megnyugodott, semmi hatása nem volt. Mértem a lázát, de még hõemelkedése sem volt. Borogatást nem kellett rátenni. Nálunk a doki bácsi pedig az Pneomococus ellenit inkább a kötelezõ oltások után adja be, tehát majd 5-6 hónaposan. Biztos nem lesz semmi gond, szerintem ilyenkor az anyukák jobban izgulnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, remélem jól viseljük mi is
Szia! Két hete kapta meg a kislányom mindkét lábába az oltást. Én is nagyon izgultam, ahogy most Te. Lázcsillapító kúpot mindenképpen vigyél magaddal. Azt ott egybõl add be neki, nekünk a doktornéni adta be a felét. Másik felét este kapta meg. Nagyon sírt mikor megkapta, de utána elaludt, gondolom a lázcsillapító hatására is. Nem volt semmi gondunk, nem volt nyûgös, és lázas sem. Ezért én nem tettem rá semmilyen borogatást. Ne izgulj, túl lesztek rajta, hamar.
Kulfoldon elek, a fiam ket hosan szinten kettot kapott, harom hosan is kettot, negy honaposan pedig egyszerre harmat. Semmi gond nem volt, ket masodpercre sirt fel osszesen, majd szorakoztattam es nevetett. En nehany oran at borogattam, lazcsillapitot viszont nem adtam neki elore, utolag meg nem is kellett, mert szerencsere nem lazasodott be. Aluszekony sem volt, a hangulata is normalis volt, szoval semmit nem vettem eszre rajta. Amugy a borogatast sem egybol tettem neki oda, hanem amikor hazaertunk a dokitol, tehat 1-2 oraval kesobb. Sokan mondjak, hogy nem kell, nekem a doki azt mondta, hogy inkabb borogassam, vesziteni nem fogunk vele semmit.


Aki postán kapja a családit, ugye ma kapjuk meg?

vagy 7.én?! Budapesten!

Legjobb válasz: 3-dikán utalták... nem hiszem, hogy ma megkapod..

3-dikán utalták... nem hiszem, hogy ma megkapod..
A kérdező hozzászólása: hát ennek nagyon nem örülök:S
A postai utalás is 3-án ment, úgyhogy minden esélyed megvan rá, hogy ma megkapd, fõleg Pesten. De legkésõbb holnap. http://www.anyabarat.hu/2010/02/penz-all-a-hazhoz/
A kérdező hozzászólása: :) köszi:)
A kérdező hozzászólása: most ment el a ház elött nem hozott még egy levelet se:S

Hány óráig számíthatok a futárra? Úgy volt, hogy ma kapom meg a csomagot, de még nem érkezett meg.

Legjobb válasz: Még csak 3 óra. Késhetnek is akár 1 napot, vagy csak egyszerûen késõbb kapod meg. Ha 17:00-ig nem kapod meg, nagy esély van rá hogy nem is fogod majd csak holnap. Talán még este 6 ig is hozhatják.

Még csak 3 óra. Késhetnek is akár 1 napot, vagy csak egyszerûen késõbb kapod meg. Ha 17:00-ig nem kapod meg, nagy esély van rá hogy nem is fogod majd csak holnap. Talán még este 6 ig is hozhatják.
A kérdező hozzászólása: Eddig ahányszor rendeltem, mindig délelõtt hozták.
Nekem volt hogy 18-kor hozták (Mo legszélén lakom)
A kérdező hozzászólása: Gondolom anélkül nem mennek el a háztól, hogy ne hívtak volna fel minimum telefonon.
Hát a korrekt futár nem a ház elõl hív, hanem 1-2 nappal elõtte leegyezteti veled az idõpontot, hogy biztosan át tudd venni...
A futár hogy egyeztetné le 1-2 nappal elõtte? 1-2 nappal a kézbesítés elõtt még más kontinensen is lehet a csomag :) A legtöbb futárszolgálatnál amúgy azt szokták mondani, hogy a "telefonos megkeresés nem tartozik az alapszolgáltatáshoz". Szóval futárfüggõ, hogy keresik-e az embert, vagy csak hagy egy értesítõt, hogy ott járt (jobb esetben).
"elõtt még más kontinensen is lehet a csomag :) " Hát de ilyenrõl szó nem volt. :) Sem a kérdésben, sem az én esetemben. :) Nálunk Mo-n belül volt a futárkodás, már nem emlékszem, milyen eszköz volt.

Ma kapunk családit? Számlára rámegy ma a pénz?

Legjobb válasz: Kõszi még nem kaptam sms-t....reméljük akkor rajta lesz...

A kérdező hozzászólása: Kõszi még nem kaptam sms-t....reméljük akkor rajta lesz...
én is megkaptam:-)
szia igen tegnap utalták ma rajta lesz a számládon nekem már rajta van.
A kérdező hozzászólása: Már én is megkaptam kõszike most jõtt sms...szép napot nektek.

Ma délután kapja a kisfiam a második dupla oltását. Nurofen kúp, és szirup van itthon. Szerintetek elég a szirupot adni neki? Ha mégsem, akkor mennyi időre rá lehet egy kúpot is beadni?

Az első alkalommal nagyon fájtak a kis lábai,főleg másnap. A kúpnál sír,ezért kérdezem. 5 hós.

Legjobb válasz: Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?

Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?
A kérdező hozzászólása: Ha ilyen dokihoz mennél, te sem kérdeznéd meg tõle. Èrdekes gondolkodása van, amúgy nem gyerekorvos, hanem háziorvos. Ma megyünk hozzá utoljára.
Ha Nurofen a kúp is, akkor legalább nyolc órának kell eltelnie a szirup és a kúp között. Tehát ha mindkettõ Nurofen, akkor vagy kú, vagy szirup. A szirup nagyon jól szokott mûködni mind láz, mind fájdalom csillapításnál.
Mi ugyan nem Nurofent használunk, hanem Panadolt és Naturlandnak a kúpját, de ezeket 4 óra elteltével lehet beadni...de ez a Germicidre is igaz...szóval én 4 órát mondanék. Nem hiszem, hogy ne lenne elég egyébként. Az én kislányom is mindig 2 oltást kapott egyszerre, és egy esti hõemelkedésen kívül kutya baja sem volt, szóval egy adag bõven elég volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor maradok a szirupnál elõször.
Nekem mindig mondták, ha hazaértünk fél Germicid-C kúp és rá 4 órára a másik fele.Hát nem mindig jött össze, mert volt hogy ahogy betoltam, kikakilta a felet.De volt többször is olyan, hogy mire a 4óra letelt volna, õ már aludta az éjjeli alvását és nem keltettem fel sosem emiatt.Nem garantált , hogy lázas lesz egyébként...Mindenképpen várnék 4 órát a szirup után is.A nurofen kúp nagyon picike, az tuti nem fájhat neki, fõleg hogy csak a kézmelegtõl is elolvad már.A Germicidet is túlélik a picik, pedig az elég böhöm kúp.
A Nurofennek teljesen más a hatóanyaga, mint a Panadolnak, ezért nagyobb két adag közt a várakozási idõ. Harmadik féle a hatóanyaga a Germicidnek. Nekünk a Nurofen szirup elég volt.

Kapot ma már a kártyára gyest és családit?

ésmilyen kártyára??

Legjobb válasz: Most 1-én utalják, így átlagban 2-án kapják meg a bankszámlával rendelkezõk. Én pl. OTP-s vagyok és holnap fog megérkezni a ma elutalt pénz.

Most 1-én utalják, így átlagban 2-án kapják meg a bankszámlával rendelkezõk. Én pl. OTP-s vagyok és holnap fog megérkezni a ma elutalt pénz.
Elsõ válaszoló értsd jól. A kötözködés megy, de gondolom egy választ nehezedre esett volna kiböfögni. On: Nem kaptam meg, holnap lesz rajta szerintem. OTP
:-D Ez tetszett! Jól meg mondtad Neki!! A kérdésedre válaszolva: elsején soha nem kapja meg senki. Leghamarabb 2-a, ha hétvégére esik, akkor hétfõn érkezik a számlára a pénz. Holnap már lesz családi, gyes. (nekem Otp.)
Nem a kártyára kapsz, hanem a bankszámládra.
A kérdező hozzászólása: köszi azoknak akik értelmezték....kedves elsö..a bukoság..elsösorba..nem ide tartozik...de naggyon köszönöm h te is válaszoltál....legközelebb hozzád lessz a következö kérdésem...mennyi idelyig tartott hogy ennyire bunkó legyél???
Takaréknál vagyok és még nem jött. Gondolom holnap.

A mai napon van az elsős szülői értekezlet az iskolában, és ma lehet átvenni a tankönyveket is. Én viszont nem tudom ma kifizetni, csak szept.3-án, ilyen esetben nem kap a gyerek könyvet?

(iskolaotthonos suli)

Legjobb válasz: Ezt az iskolával kell megbeszélni. Nálunk azt hiszem szept. 7 a fizetési határidõ, de mondom, ez szerintem iskola függõ is!

Ezt az iskolával kell megbeszélni. Nálunk azt hiszem szept. 7 a fizetési határidõ, de mondom, ez szerintem iskola függõ is!

Aki postai úton kapja a családit az ma megkapja?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Elsején utaltak, az volt péntek. Hétfõn megjelent a posta számláján, nekik pedig hivatalosan 3 munkanap áll rendelkezésre a kipostázáshoz. De mivel a posta komoly profitot termel a bejövõ pénzek 3 napig való állomásoztatásábó, így soha nem hozzák hamarabb, mint a maximum kiszabott idõ. Szerdánál elõbb nem kapjuk meg.

Nem hiszem. Elsején utaltak, az volt péntek. Hétfõn megjelent a posta számláján, nekik pedig hivatalosan 3 munkanap áll rendelkezésre a kipostázáshoz. De mivel a posta komoly profitot termel a bejövõ pénzek 3 napig való állomásoztatásábó, így soha nem hozzák hamarabb, mint a maximum kiszabott idõ. Szerdánál elõbb nem kapjuk meg.
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors választ pedig már vártam :D
Én délelõtt összefutottam a postással, és azt mondta, hogy még a postára sem ért be a pénz.... Pedig jó lett volna...
csütörtökön hordják


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!