Találatok a következő kifejezésre: Ma is a (3709 db)

Szerintetek miért élnek még ma is a görög tragédiák?

Legjobb válasz: Mert fõleg az emberi kapcsolatokkal foglalkoznak. Ez ma is aktuális.

Mert fõleg az emberi kapcsolatokkal foglalkoznak. Ez ma is aktuális.
Mert örök témákkal foglalkoznak. Az emberi kapcsolattok, ahogy az elõzõ is írta. A felsõbb hatalommal, legyen az uralkodó vagy isten. Mit lehet megtenni, mit nem, mihez van joga az embereknek. (Antigoné, aki szembeszegül a felsõbb hatalommal. A leláncolt Prométheusz, ahol az istenek sem tökéletesek. És még sorolhatnám.) Szerintem azért mert tele vannak emberi történetekkel és szereplõkkel, így még évszázadok után is képesek elgondolkoztatni az embereket. Plusz ugye a társadalom lényege kissé hasonlít a görögökhöz, jobban bele tudjuk élni magunkat, mint egy mostanibb drámába, ahol soronként öt utalás van és egy olyan társadalmi rend, ami egyáltalán nem érthetõ és átérezhetõ számunkra. (Oké, ez egy kicsit erõs túlzás volt. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Játékra még ma is a legjobb a CRT monitor? Többi lent.

Régebben (5-6 éve és még az elött) CRT monitorokat használtak az fps játékokhoz a kis válaszideje miatt meg ugye a 120hz vagy a 160hz miatt (ezt persze csak 800x600 vagy 640x480-ban tudták a CRT-k, de a versenyzõ játékosok mindig ebben a felbontásban játszották az éppen adott játékot). A kérdés, hogy melyek azok az olyan monitorok amik 1-2ms-os válaszidõvel vannak megáldva? Nem tudom mik az érvek az újabb monitorok mellett amellett, hogy kevesebbet fogyasztanak mint a CRT-k, keskenyebbek, és nem fûtik be a szobát.

Legjobb válasz: a tn paneleseknek alacsony a válaszidejük még ma is, full hd mellett

a tn paneleseknek alacsony a válaszidejük még ma is, full hd mellett
A kérdező hozzászólása: Az aranyárban mért TN panelesek gondolom már fullhd-ban is tudják a 100-120hz-t. 20-30 ezres kategóriában nem nagyon találni ilyes fajta monitort? Nem baj ha nem fullhd-ban tudja a 120hz-t, de egy 1280x720-ban tudhatná pl.
Nem értelmezhetõ crt monitornál a válaszidõ, mivel ez az esetükben 0, akárcsak az input lag is 0

Nem gáz ha csizmát húzok holnaptól? Nagyon fázott ma is a lábam. Sikeresen fel is fáztam. Nem néznek hülyének? :D

Köszi a válaszokat 19L

Legjobb válasz: Nem tudnak, mert már az vagy. Az idióta kérdésiddel pedig menj máshova.

Nem tudnak, mert már az vagy. Az idióta kérdésiddel pedig menj máshova.
én még teniszbe járok, és nem fáztam fel és nem is fázik a lábam :)
Én már múlt hét óta csizmában járok...
Ugyan miért lenne? Ha fázol akkor vedd fel. Én ma nagykabátban mentem a boltba, mert majd lefagytam :D Ha hideg van inkább kabát meg csizma mint az orvos, meg a több 10 ezer ftos gyógyszer... :D 23/L
Talán a szõrös hótaposó még fura, de egy sima bõrcsizma sztem õsszel egyáltalán nem fura.
Szerintem meg mindegy. Nem láttam még nõt, aki a ruha miatt ronda lett volna.

Ma is a FIDESZ-re szavaznál? Miért igen vagy nem?

Legjobb válasz: Kár ilyen korrupciós és lopásos ügyeket emlegetni,gyerekek,nézzétek meg az elõzõ kormány mennyit lopott.... 40 éves uralmat is kár emlegetni negyven nyolc év álszocializmus után...hagyjál már...... Ettõl függetlenül az Egyikre Sem Pártra szavaznék.

Kár ilyen korrupciós és lopásos ügyeket emlegetni, gyerekek, nézzétek meg az elõzõ kormány mennyit lopott.... 40 éves uralmat is kár emlegetni negyven nyolc év álszocializmus után...hagyjál már...... Ettõl függetlenül az Egyikre Sem Pártra szavaznék.
Semmiképp
Hatalmasat csalódtam a Fideszben...ennyi pénzt, amennyit a Fidesz kivett az emberek zsebébõl, még egyik sem vett ki, ráadásul ilyen aljas módon. Gondolok itt a magánnyugdíjakra pld.
Mellesleg sztem idõ kérdése, mikor ébrednek erre rá az emberek, és 2 eset lehetséges, vagy újabb forradalom lázongás összecsapás, vagy egyszerûen szépen lassan mindenki elsunnyog külföldre, és új életet kezd, max azok maradnak akik már öregek-..
Kiegészítem, azok is maradnak, akik még képesek itthon megélni mások nyomorából, és dolgoztatni õket 60-70 ezer forintokért aztán a munkájuk termékét eladni külföldre vaskos euróért, az itteni adózást meg kikerülni ilyen oylan cselekkel. Leginkább azt tartom durvána, és szerintem nagy szerepe van ebben annak, hogy itt tartunk, hogy pl a könyvelõknél az az általános bevett szokás, hogy attól jobb egy könyvelõ, ha minnél hatékonyabban tud adót megspórolni meg kikerülni és "spórolni" a vállalkozásnak... Nem tom ezeknek biztos nem tanítanak etikát... El lehetne gondolkodni ezen.
1997 óta tökmindegy kire szavaznak az emberek, kirakatpolitika megy mindenhol... Egyszerûen nincs ütõlap a kormány kezében amivel bármin is tudna változtatni, mert már mindent eladtak, elzálogosítottak, és egyetlen bevételi forrásuk az adószedés. Innetõl meg max csak igérgetni lehet, és ez mostmár így is fog maradni.. Bábállam lettünk.. Magyarország egy bábállam..
A FIDESZ ÉLETEM LEGNAGYOBB CSALÓDÁSA! most már nagyon vszinû a jobbikra szavaznék! (de hogy õk is képesek lennének-e normális szintet létrehozni vagy még jobban elszúrnának mindent nem tom).
Ma sem szavaznék a FIDESZ-re, és korábban sem szavaztam. De most már mindegy is lesz, hogy kire szavazunk, a FIDESZ-uralom akkor is eltarthat vagy 40 évig. Itt maradnak a kétharmados törvényeik, az alaptörvényük, ja és a 12 évre mindenhova kinevezett embereik. A másik meg az, hogy milyen játék az, amiben én is játszok, és a szabályait is én határozom meg. Tudok én egy ilyen játékban veszteni? Majd olyan választási törvényt írnak, amiben csak õk lehetnek a nyertesek. Meg lehet oldani.
Nem tudom könyvelõknek van e kamarájuk, de én csinálnék egyet, és egy etikai bizottságot is, és rendszeresen ellenõrizném õket és amelyik könyvelõ kapható a korrupcióra, vagy egyenesen ajánlgatja a kiskapukat és ezzel lobbizik annak bevonnám a tevékenységi engedélyét aztán mehetne kapálni!! Ha valakinek nem éri meg vállalkozni akkor ne vállalkozzon, de azért ne kezdjen bele, hogy szívja a társadalom vérét...
ma 07:49 Mennyi pénzt vettek ki a zsebedbõl? Tettél feljelentést?
arra gondol, hogy csak provokáció-e szerintem nem az
A kérdező hozzászólása: Mi az, hogy "háromszor sok, nagyon sok"?
Ne haragudj(atok), hogy nem a kérdésre válaszolok, de arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ilyen tartalmú kérdést, hetente ötöt feltesznek - és vitatom ebben a formában az értelmét. - Hacsak nem arról szól ez az egész, hogy "háromszor sok, nagyon sok"... Ebben az esetben viszont nem túlságosan tisztességes eljárás.
"ez csak olyan országban mûködik, ahol az emberek többsége jól él. itt nem." Pontosan. A neoliberalizmus megbukott. Ez van skacok! Aki reformálni akar, menjen a kannibálok közé vegetarianizmust hirdetni.
"Jah, hogy ilyen párt nincs, és egyik se akar megszorítani, reformokat bevezetni." Remélem addig szorítanak téged, ameddig bele nem döglesz! :)
14:48-as válaszára reagálva: ...és hol van ilyenkor Budai Gyula kormánybiztos? Õ és kb 5 fõ munkatársára havonta 10 milliót költ a kormány!!
Nem szavaztam a Fideszre és nem is fogok.
ma 07:49 Mennyi pénzt vettek ki a zsebedbõl? Tettél feljelentést? Neked meg se kellett volna szólalnod! Biztos nem voltál magánnyugdíjpénztár tag..ha egyáltalán dolgoztál:S
@13.03 tedd csak fizetõssé a felsõoktatást, aztán bejut egy csomó hülyegyerek, mert apucinak van pénze, a rossz körülmények között élõ tényleg odavalók meg mehetnének kapálni. nagyon jó gimnáziumba járok, jól tanulok, de nem élünk jól, ha fizetõs lenne a felsõoktatás, nem tudom mit csinálnék. ez csak olyan országban mûködik, ahol az emberek többsége jól él. itt nem. a kérdezõnek: nem vagyok álszent, bevallom, h én is hittem a FIDESZ-nek (persze sejtettem, h nem fenékig tejföl-mennyország fog jönni, de azért mégis...). hatalmas csalódás. az a baj, h van 1 kemény mag, ami tûzön-vízen át követi Orbánt, mégha az szét is szedi az országot.
"Meg kellene alakítani neked fidesziát és életed végéig számûzni oda." Tedd azt. De felõlem, nagyokoskám, olyan pártot is alapíthatsz, ami alternatíva. Jahogy annyira mégsem?
"Igen. Még mindig nincs alternatíva, és még mindig a legkisebb rossz." Meg kellene alakítani neked fidesziát és életed végéig számûzni oda.
"Majd olyan választási törvényt írnak, amiben csak õk lehetnek a nyertesek. Meg lehet oldani." Mindegy mit írnak. Az ország nem a fideszé és nem is lesz az soha. A nép eltörli minden törvényük ha kell erõszakkal is és a fidesz megszûnik létezni.
"Ma is a FIDESZ-re szavaznál? Miért igen vagy nem?" Igen. Még mindig nincs alternatíva, és még mindig a legkisebb rossz.
Soha nem szavaztam a Fideszre, nem is fogok. Sõt, semmilyen pártra nem szavazok, amely kormányon volt(van) 1990 óta. Ennek alapján két párt jöhet számításba: LMP vagy Jobbik. Mivel számomra az LMP is leszerepelt a gyöngyöspatai eseményeket illetõen (nyíltan a cigányok mellé állt), ezért marad a Jobbik.
Számomra az a legdurvább, hogy Orbán Viktor véres szájjal szidta, "harcolt" az egypártrendszer ellen, és most mi a helyzet? A 2/3-os többséggel, az ellenzéki pártok semmibevevésével egypártrendszerre rendezkedik be. Nem érdekes?
Ne haragudj, Kérdezõ, de "olyan szaga van" a tényállásnak, hogy csak azért szaporítod az ugyanolyan tartalommal bíró "kérdések" számát, hogy "bezsebeld" értük a három pontot. - Ennek nincs értelme.

Hitler be akarta kebelezni a világot! Nem gondoljátok azt, hogy ma ismét a NÉMETEK diktálnak Európának?

Valamílyen formán a Hitleri gondolkodás még mindig ott van Németországban. Folytatják azt amit Õ nem tudot háborúval megnyerni. Most pedig Amerikával szövetkezve IRÁNT akarják térdre kényszeríteni. Pedig a II. világháborúba egymás ellen harcóltak Német vs Amerika. Sokat változott a világ, de vajon milyen írányba haladunk és mi lesz belőle?

Legjobb válasz: A háborúknak a területszerzés volt a múltban a lényege. Ma már nem a terület a lényeg, hanem a területen szerzett gazdasági erõfölény."gyarmatosítás" Minek háborúznának a nagy gazdasági hatalmak? Az sok pénz! Ha gazdaságilag gyarmatosítanak, akkor még a gyarmatok szociális feszültségeivel sem kell foglalkozni. Irán egy más tészta. Az USA úgy gondolja az olaj kereskedelmet "Szaudarábia" hogy add bérbe 100évre a földed, vagy add el nekem, majd én kitermelem az olajat. Irán meg azt mondja, van olajam ennyi az ára, ha kérsz kapsz, de a nagytõkéd a lábát be nem teheti! Ez a valódi baja a nagyhatalmaknak Iránnal. "köpködi a levesüket"

A háborúknak a területszerzés volt a múltban a lényege. Ma már nem a terület a lényeg, hanem a területen szerzett gazdasági erõfölény."gyarmatosítás" Minek háborúznának a nagy gazdasági hatalmak? Az sok pénz! Ha gazdaságilag gyarmatosítanak, akkor még a gyarmatok szociális feszültségeivel sem kell foglalkozni. Irán egy más tészta. Az USA úgy gondolja az olaj kereskedelmet "Szaudarábia" hogy add bérbe 100évre a földed, vagy add el nekem, majd én kitermelem az olajat. Irán meg azt mondja, van olajam ennyi az ára, ha kérsz kapsz, de a nagytõkéd a lábát be nem teheti! Ez a valódi baja a nagyhatalmaknak Iránnal. "köpködi a levesüket"
"Ez hülyeség. Az diktál, akinél a pénz van, ennyi. Ez nagy naiv gondolat. Ugyanis sokan nem akarják hogy diktáljanak, ma már! Ahogy Irán sem. Amíg a szép liberális elveket rátudják erõltetni valakire, " teljesen szabad kontrolálatlan piac, dereguláció stb" addig békésen oldják meg a piacszerzést és a kihasználást. Ha valaki ezt megkérdõjelezi, akkor indúl a támadás politikailag. És ha ez sem használ, akkor jön a gazdasági támadás. Ezt sokakkal eljátszották és játszák ma is. Ha ez sem segít a nagyoknak, akkor jön a politika más eszközökkel, a háború!
""Inkább diktáljon egy modern, liberális Németország, mint a Harmadik Birodalom.... Mi a külömbbség? Ugyan úgy megszívat, és a bört is lehúzza rólad.
"Mi a külömbbség? Ugyan úgy megszívat, és a bört is lehúzza rólad." Valóban, kivéve annyit, hogy nem lõnek fejbe azonnal, ha kinyitod a szádat.
Ez hülyeség. Az diktál, akinél a pénz van, ennyi.
Ha érdekel a téma akkor ez kötelezõ: http://www.youtube.com/watch?v=u0wLYzdn1xo
Inkább diktáljon egy modern, liberális Németország, mint a Harmadik Birodalom....
Látom te is kedves kérdezõ az agymosot híradókból és cenzúrázott cikkekbõl szeded az infókat. Próbáld meg megnézni a valódi oldalát az érmének. Ki áll mindennek a háta mögött?
13.47, de egyáltalán nem mindegy, hogy egy náci õrült irányítja Európát, vagy demokratikusan választott vezetés.
Ezen már én is gondolkoztam és így van! Ma Németország Európa igazi ura, elég sok dolog tõlük függ, õk irányítanak stb, szóval felesleges volt Hitlert leverni, most ugyanúgy létre fog jönni nemsoká egy nemet vezetésû egységes Európa.... Jól b.szopták a franciák meg az angolok, az évtizedek alatt ismét Németország lett a legnagyobb úr Európában, ráadásul megcsonkítva minden vér nélkül... Én csak röhögni tudok a nagy franciakon :D
"08.58-nak! Te elfogadnád azt, hogy családodnak diktáljon vagy mondja meg, hogy mit csináljon éppenséggel egy idegen? Ezt nem hiszem! Te családtagnak tekinted azt aki ha tudja, akkor a bört is lehúzza rólad, csak hogy neki több lehessen?
A kérdező hozzászólása: 08.58-nak! Te elfogadnád azt, hogy családodnak diktáljon vagy mondja meg, hogy mit csináljon éppenséggel egy idegen? Ezt nem hiszem!
A kérdező hozzászólása: Ha úgy gondolod, hogy agymosott vagyok a hírektõl, akkor megkérdezlek téged, hogy valójában mi is tõrténik itt a világban vagy nálunk? Talán egy színjáték és a valós bajok el bagatelizása! Sajnos azt kell, hogy mondjam itt most a probléma gyökere az, hogy mindenki magával van elfoglalva és nem nézi az embertársai sórsát. Már unom ezeket az embereket kik így gondolkodnak és õk akarják megmondani a tutit. Hitler is egy hatalomra éhes ember volt, ki a zsidók álltal lett az aki vagy ami! Amerika és Európa is ugyan ezt teszi csak pepitába.
Az most mind1 ha az a naci õrült nem bukik el, ma sokkal elõrébb tartana Európa. Egyébként Spanyolországot is egy fasiszta diktátor irányította, meghalt, és ujra királyuk van. Ez lehetett volna egy nemet vezetésû Európával is így. A végkifejlet ugyan az, a franciáknak be kell hódolniuk az õsi ellenségnek, szóval mindenképp besz.pták... Még akkor is ha már viszonylag barátságban vannak...

15 napon volt pé-m a pg53 szerint, és még ma is a 21. napon is páfrányos. Baba lesz?

voltunk együtt 2 naponat

Legjobb válasz: Szerintem ezek a mikroszkópok nem igazán használhatók jóslásra. Nem is olyan régen írták itt,hogy mensi elõtt két nappal is páfrányos lett, mégis megjött. Akkor inkább már az ovuteszt! Nekem pl. az megjósolta!

Szerintem ezek a mikroszkópok nem igazán használhatók jóslásra. Nem is olyan régen írták itt, hogy mensi elõtt két nappal is páfrányos lett, mégis megjött. Akkor inkább már az ovuteszt! Nekem pl. az megjósolta!
Szia! Attól függetlenül, hogy tényleg jelzi a peteérést, sajnos ilyen téren engem is becsapott. Mensi elõtt már 6 nappal pfrányos volt nagyon (valószínüleg peteérésem volt akkor is), mensi napján már nem. Eddig meg mensi elõtt 1-2 nappal volt csak páfrányos, még aznap is, amikor megjött. Ezek után jóslásra már nem használom.

Késnek ma is a vonatok? (Pest)

Legjobb válasz: Van olyan nap, hogy nem ?

Van olyan nap, hogy nem ?
legyél a bnõiddel, nevess velük, lazulj meg ilyeek. Nincs baj ez természetes.
én nem hinném hogy természetes, hogy egyik pillanatról a másikra ok nélkül elkezd sírni:S nem történhetett veled valami olyan dolog, ami tudat alatt folyamatosan bánt és sírásra késztet?
A kérdező hozzászólása: nem, nincs olyan.. egyik közel álló rokonom nagyon beteg és attól félek hogy meghal de akkor tudom hogy miatta sírok de nem mer mikor szó sincs róla vagy valami akkor is rám szokott jönni és kérdezte tõlem a barátom hogy miért sírok és nem tudtam neki megmondani mondtam neki hogy nem tudom én sem.. és nem értem hogy mi miatt lehet ez hogy egyszer csak elkezdek sírni a semmi miatt:o

Miért a legnépszerűbb tragédia ma is a Rómeó és Júlia?

irodalom órára kellene egy kis segítség:)

Kinek kötelező még ma is a tornadressz?

Legjobb válasz: A húgomnak még kell hordania most 8. osztályos, és utálja.

A húgomnak még kell hordania most 8. osztályos, és utálja.
Ha a lányoknak kötelezõ, vezessék be a fiúknak is. Így legalább nem lenne miatta cikizés.
Bár nálunk 8.ig kötelezõ volt, de sajna csak a lányoknak :P

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!