Találatok a következő kifejezésre: Ma fehérjét a (16 db)

Lemegyek kondiba kar nap van ma viszont a haverok hívtak este fél 8 kor kézilabdázni, ér valamit a kondi ha utána egyből iszok fehérjét és úgy megyek le kézilabdázni?

edzés,sport,izom

Legjobb válasz: Úgy érted, hogy nem vacsorázol kondi után? Errõl megoszlanak a vélemények, és semmi bizonyítékot nem látok arra, hogy a fehérjét idõzíteni kell. Bármikor beviheted a napi adagot.

Úgy érted, hogy nem vacsorázol kondi után? Errõl megoszlanak a vélemények, és semmi bizonyítékot nem látok arra, hogy a fehérjét idõzíteni kell. Bármikor beviheted a napi adagot.

Ma fehérjét találtak a vizeletemben, vérnyomásom 140/90 (múlt héten 160/110 is volt már). Pénteken kell a kórházba NST-re és az orvosomhoz mennem. Nem lenne célszerű felhívni ezzel az orvosom vagy elég ha pénteken beszélek vele?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosod még ma! Ezek terhességi toxémiára utaló jelek, amiket kezelni kell, mert kezeletlenül nagyon veszélyes lehet! Én a helyedben sürgõsen felkeresném! A vérnyomásodat lehet gyógyszerrel állítják majd be! Ne aggódj, nem lesz gond, de amint olvasom ez az állapot már nem a héten kezdõdött! Orvos még ma, mindenképp! Minden jót!

Szia! Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosod még ma! Ezek terhességi toxémiára utaló jelek, amiket kezelni kell, mert kezeletlenül nagyon veszélyes lehet! Én a helyedben sürgõsen felkeresném! A vérnyomásodat lehet gyógyszerrel állítják majd be! Ne aggódj, nem lesz gond, de amint olvasom ez az állapot már nem a héten kezdõdött! Orvos még ma, mindenképp! Minden jót!
Szerintem is még ma keresd fel a dokidat..
Legalább hivd fel az orvosod én is azt tettem a multhéten, 2napot nem engedett várni, gyógyszert kaptam, még jó mert mostmár gyógyszerrel is megy felfele a vérnyomásom.3napom van még hátra.
fel kell hívni ez terhességi toxaemia jele!!!!!!
A napi fehérjebeviteled legfeljebb felét fedezd tápkiegbõl.
A kérdező hozzászólása: Hát ma megittam 1 pohárral 30 g megiszok még1 el 60 g fehérje egy nap tápkiegbõl nem sok sztem
mehet, de igen, kb a fele menjen max tápkiegbõl.
mehet de lehetõleg ne sok ilyen nap legyen, az étrendet nem tudja helyetesíteni csak kiegészíteni.
2 turmix bõven belefér, még 3 is, persze ha van 6-8 étkezésed.

37hetes kismama vagyok. Ma találtak a vizeletemben kis fehérjét. Mire számithatok?

Legjobb válasz: Nekem is találtak nem is régen,de kiderült,hogy gyulladás van a szervezetemben és így ürül. Nem toxémiát okozó fehérje. Járj utána,mert a kettõ nem ugyanaz. 25 hetes kismami

Nekem is találtak nem is régen, de kiderült, hogy gyulladás van a szervezetemben és így ürül. Nem toxémiát okozó fehérje. Járj utána, mert a kettõ nem ugyanaz. 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi azt teszem, holnap megyek orvoshoz.

Hétfői laboromban ++ fehérjét találtak, és nagyon sok fehér vérsejtet. Ma megismételték a vizsgálatot, és már semmi nem volt benne, sem fehérje, sem fehérvérsejt. Tapasztaltatok ilyet?

Az orvos megvizsgált, azt mondta a küls? méhszáj teljesen kinyilt.Mikorra várható akkor a szülés?

Legjobb válasz: Bocs a laborhoz nem tudok hozzászólni. A méhszájból meg nem lehet megjósolni mikor jön a baba, akár túl is hordhatod ettõl még.

Bocs a laborhoz nem tudok hozzászólni. A méhszájból meg nem lehet megjósolni mikor jön a baba, akár túl is hordhatod ettõl még.

SOS! Kuglófot sütök ma. Külön kell választani a recept szerint a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjéhez hozzá kell adni a cukor egy részét. De mikor adjam hozzá? Felverés előtt vagy után?

Egyébként ez a recept lesz, csak 4 tojásból a többit arányosan csökkentve:

Legjobb válasz: Többféle kuglófrecept van, van, ahol szét kell választani atojást, van, ahol nem - de mindegyiket lehet mindkét módot csinálni. A különbség csak annyi, hogy ha szétválasztod, akkor valamivel levegösebb lesz, de én már régóta nem bonyolítom, egyszerübb mindjárt az egész tojást kikeverni és úgy is szépen feljön. A te receptednél elöször verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, ekkor jön bele a cukor, azzal is fel kell mégegyszer verni, amig a hab fényes lesz.

Többféle kuglófrecept van, van, ahol szét kell választani atojást, van, ahol nem - de mindegyiket lehet mindkét módot csinálni. A különbség csak annyi, hogy ha szétválasztod, akkor valamivel levegösebb lesz, de én már régóta nem bonyolítom, egyszerübb mindjárt az egész tojást kikeverni és úgy is szépen feljön. A te receptednél elöször verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, ekkor jön bele a cukor, azzal is fel kell mégegyszer verni, amig a hab fényes lesz.
A fehérjét elõször fel kell verni, és utána adni hozzá a curot, és azzal tovább verni, amíg elég kemény nem lesz.(Minden receptnél )
A kérdező hozzászólása: Úúúú, köszönöm szépen a válaszokat :) )

A fehérjék térbeli szerkezete az aminosav sorrend alapján általánosságban még mindig nyitott kérdés, vagy ez ma már megoldott az erős számítógépek által?

Azt gondolnám, hogyha globálisan keressük az energiaminimumot az persze nehéz probléma, de a természetben például lineáris módon gyártódik egy fehérje, és úgy tekeredik fel fokozatosan nem? Ez alapján ezt egy triviális problémának tartanám.

Legjobb válasz: Nem egészen világos, amit írsz, és hogy ez mire volt válasz. Akkor hogy tisztázzuk: A természetben a fehérjék felveszik a globális minimumot? Ha igen, akkor azt a keletkezésükkor már felveszik, vagy csak késõbb hõmozgás hatására mondjuk? Ha ez utóbbi, akkor mennyi a relaxációs idõ? Ha a keletkezésükkor felveszik, vagy pedig felvesznek egy lokális minimumot, akkor azt legalábbis könnyen lehet modellezni, vagy ez sem igaz? Az erõtereket még ha sok is a változó, de elvileg jól ismerjük. Vagy a hõmozgás itt is véletlenné teszi az egészet? Vagy mi okozza a nehézséget?

A kérdező hozzászólása: Nem egészen világos, amit írsz, és hogy ez mire volt válasz. Akkor hogy tisztázzuk: A természetben a fehérjék felveszik a globális minimumot? Ha igen, akkor azt a keletkezésükkor már felveszik, vagy csak késõbb hõmozgás hatására mondjuk? Ha ez utóbbi, akkor mennyi a relaxációs idõ? Ha a keletkezésükkor felveszik, vagy pedig felvesznek egy lokális minimumot, akkor azt legalábbis könnyen lehet modellezni, vagy ez sem igaz? Az erõtereket még ha sok is a változó, de elvileg jól ismerjük. Vagy a hõmozgás itt is véletlenné teszi az egészet? Vagy mi okozza a nehézséget?
Ertem en a kerdest: miert nem ugy csinaljak a molekula modellezeset, mint ahogy a termeszet: minden beepitett aminosav utan egyensulyba hozni a rendszert. Soha az eletben nem lesz ekkora felesleges szamitasi kapacitas. Ennel sokkal okosabb modokon sem sikerul eljutni a szerkezeti bioinforamtika szent graljahoz a de novo szerkezetpredikciohoz.
"A kérdés lényegében még nyitott (a híres T-H-I-S-I-S-S-I-M-P-L-E még mindig a találgatás homályába vész, ahogy én tudom)." Ilyen rovid peptidnel szinte kizart, hogy legyen stabil terszerkezet, tul keves a stabilizalo kolcsonhatasok szama. A legrovidebb "feherjek" ~20 ainosav hosszuak (Trp cage motivum). Ami ennel rovidebb, csak diszulfid hidakkal stabilizalhato, de az egy masik tortenet. "Illetve ahogy valaki elõttem is említette, a chaperonok szerepe kiemelkedõ. Egyes fehérjéknél bizonyított, hogy más chaperonok más térszerkezetbe képesek kényszeríteni, de hogy ennek a jelentõsége mekkora, hány ilyen fehérje lehet (hallottam olyan adatot, hogy 60%, vagyis minden fehérje, ami intim közelségbe kerül a szintézis során a chaperonokkal képes ilyen plaszticitásra), nem tudom. Ez bizonyosan nehezítené a modellezést." Elvileg nem kellene... a chaperonok affele folding katalizatorok nem szolhatnak bele a termodinamikaba, tehat, ha segitenek egy minimum felveteleben, akkor azt a minimumot nekunk is meg lehet talalni. Inkabb az a baj, ha egy chaperon at tud egy minimumbol a masikba lokni, akkor a minimumok kozot valoszinuleg nincs nagy energia kulonbseg, ami az igazi problemat jelenti.
Bar tavolrol sem vagyok szakertoje a temanak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszokat. Azt sajnos nem tudom, hogy mi az a rendezetlen fehérje. Azt is elhiszem, hogy a keletkezéssel párhuzamos lineáris fehérjemodellezés sem elég gyors a mai számítógépekkel, de létezik ilyen program a sok között? Ha igen meg tudnátok mondani a nevét? Illetve elhiszem nektek, hogy nehéz, de igazából nem értem, hogy miért? Ha van egy stabil fehérjénk, amit fogunk és a végére rakunk még egyet, akkor egy az adott kényszerfeltételek mellett én megoldhatónak mondanám a problémát, és elvileg nem számít a már stabil fehérje hossza, tehát az aminosavakkal lineáris a dolog. Mégha nem is ismerjük mondjuk olyan jól a környezetet és a chaperonokat, de ha van egy kissé robusztus algoritmusunk egy hozzáragasztására, akkor azt gondolom nagyjából lineáris lesz a szükséges idõ.
ha nem nyersen eszed akkor igen
A kérdező hozzászólása: Zsírban sütném mint a tükörtojást. Köszi a választ.
arra tökéletes
Ha normálisan hût a hûtõd, akár több napot is eláll benne. Persze mielõtt felhasználnád, szimatold meg. Ha nincs semmi fura szaga, eheted.

2 eves kislanyomnak ma vettem eszre a szeme feherjen egy pirosas-barnas foltot. Mi lehet ez? Meg varjak vele hatha elmulik vagy forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: Valamilyen bevérzés lehet. Nem ütötte meg valamivel? Szerintem biztos ami biztos, vidd orvoshoz.

Valamilyen bevérzés lehet. Nem ütötte meg valamivel? Szerintem biztos ami biztos, vidd orvoshoz.
Az én lányom egyszer annyira ordított, hogy bevérzett a szeme (szintén egy pici piros folt volt a fehérjén). Kb. egy hét alatt felszívódott. Lehet nálatok is ilyesmi, de én konkrétan tudtam az okot, hogy hogy került az oda. A biztonság kedvéért szólj a dokinak.

Ma kaptam meg az első vizeletvizsgálat eredményét, túl sok fehérjét találtak benne, és baktériumot is. Árthat a picinek? Félek, hogy valami baja lesz.

Még csak telefonon beszéltem a háziorvosommal, kérdezte, hogy tisztálkodtam-e a mintaadás el?tt (igen), sokszor megyek-e pisilni (nem), és beutalt újra a laborba.

Legjobb válasz: Ha kikezelnek, semmi baj nem lesz, ne izgulj:-)

Ha kikezelnek, semmi baj nem lesz, ne izgulj:-)
Nekem krónikus hólyaghurutom van, és jól vagyunk, csak arra kell vigyázni, tényleg kikezeljenek, ha kell, ne fertõzõdjön a hüvely, akkor sincs baj, csak nem szerencsés . Szval ne félj, nem lesz baj, igyál sok folyadékot, még ha nem is érzed hogy gond lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!