Találatok a következő kifejezésre: Ma este bevennem (47 db)

Este 11kor szoktam bevenni a bogyót, de elutaztunk, otthon hagytam, és csak ma délután fél 1 körül tudtam bevenni a tegnapit. A hónapban már ne próbálkozzunk gumi nélkül, vagy csak ma este ne?

Nem átlagos dologról van szó, több mint egy év alatt eddig sose fordult velem el?, hogy nem vettem volna be, bár ez az új bogyómnak a harmadik levele, ami egyébként Milligest.

Legjobb válasz: Kiegészítõ védekezés javasolt szerintem.

Kiegészítõ védekezés javasolt szerintem.
Betegtájékoztató szerint akkor kell kiegészítõ védekezés, ha az elsõ levélnél hagyod ki, de ez is csak akkor érvényes, ha meghaladtad a 12 órát. Azon belül nem érdekes, beveszed, amikor eszedbe jut.

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek. Ma vettem volna be reggel az első darabot a 7 napos szünet után, de elfelejtette, és csak most este vettem be. Reggel kb.8kor szokom bevenni, és ma este 8kor vettem be. Lehet ebből vlmi probléma?

Köszi!

Legjobb válasz: szerintem nem. én is ezt szedem már 4 éve majdnem. volt már olyan, hogy elfelejtettem néha bevenni egy szemet, és nem is pótoltam, és semmi gond nem volt. de ha nagyon izgulós vagy, akkor ebben a hónapban használjatok gumit is, vagy megszakítás+krém/kúp.

szerintem nem. én is ezt szedem már 4 éve majdnem. volt már olyan, hogy elfelejtettem néha bevenni egy szemet, és nem is pótoltam, és semmi gond nem volt. de ha nagyon izgulós vagy, akkor ebben a hónapban használjatok gumit is, vagy megszakítás+krém/kúp.
El kell olvasni a tájékoztatót, minden gyógyszer mellé adnak... "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges." Egy hét kiegészítõ védekezés. Szerintem elég világos.
Nem lesz gond, de étkezés után kell bevenni.
reggel és este szedd. úgykell bevenni ahogyan orvos mondta, vagy ahogyan rávan írva. variálni nemérdemes, mert nem fejti ki a hatását elégségesen
A kérdező hozzászólása: Csak 4 szem van, ezért gondoltam, hogy esetleg így is lehetne, hogy ne az iskolában törjön rám valami mellékhatás. :)
Mi az a gyógyszer?
A kérdező hozzászólása: Orungal.
A kérdező hozzászólása: De már bevettem kettõt. Remélem nem lesz semmi probléma, meg nem gyengül a hatása, meg semmi ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom. Sajnos ez már csak azután jutott eszembe, hogy bevettem az elsõt, de miután bevettem a másodikat is, ettem pár falatot. Remélem ettõl sem lesz baj! Köszönöm a válaszokat!

Ma este kellene bevennem a szünet utáni első tablettát, d otthon felejtettem a gyógyszert, így csak holnap este tudom bevenni. Milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: 1 hétig nem leszel teljesen védett, így kiegészítõ védekezést használj, ha együtt lennél a barátoddal.

1 hétig nem leszel teljesen védett, így kiegészítõ védekezést használj, ha együtt lennél a barátoddal.
Hát ha én tehetném nagyon gyorsan hazamennék, mert különben úszott az egész hónaop én úgy tudom!

Ha ma este 9-kor jött meg, de csak holnap este 6-kor szeretném bevenni életem első tabiját, az még egy/első napnak számít?

Az este 6 óra lenne számomra az ideális id?pont a fogamzásgátló szedéséhez. Yadine. Mert ugye ha 1. napon veszem be, akkor 1. naptól védelmet nyújt. de a napot 12 órának vagy 24-nek érti a betegtájékoztató? Az még els? napnak számít?

Legjobb válasz: Vedd be ma, holnao meg hatkor. Nem kell ezt agyonparázni. Amúgy én inkább azt ajánlom, hogy lefekvés elõtt szedd. Így minimális esélye van a hasmenésnek és a hányásnak. Nem kell percre pontosan ugyanabban az idõben beszedni.

Vedd be ma, holnao meg hatkor. Nem kell ezt agyonparázni. Amúgy én inkább azt ajánlom, hogy lefekvés elõtt szedd. Így minimális esélye van a hasmenésnek és a hányásnak. Nem kell percre pontosan ugyanabban az idõben beszedni.
A kérdező hozzászólása: én ezt az ingadozást már sokkalom és a nõgyógyászom is mondta, hogy inkább ne legyen nagy ingadozás. Ez az egyik legalacsonyabb hormonszinttel rendelkezõ gyógyszer azért kell figyelni erre
A kérdező hozzászólása: Könyörgöm válaszoljatok gyorsan , mert egy kicsit sürgõs. elõre is köszi
Szerintem is vedd be most és holnaptól szedd 6-tól. Ennyibõl még nem lesz semmi baj. ;)
A kérdező hozzászólása: Valaki válaszolna a kérdéseimre? Amiket leírtam, kérlek, azokra.
a nap 24 órás, ha betegtájékoztató ha nem, és vedd be még ma az elsõt
Elsõ vagyok. Mindenképpen most kell bevenned a gyógyszert, mert ez az elsõ nap. És én a helyedben nem vennék mérget rá, hogy az elsõ naptól védve vagyok. Az orvosok még így is javasolnak legalább 10-15 napot. Ha csak holnap veszed be, akkor meg fõleg. Ennyi idõt meg csak kibírtok. A legalacsonyabb hormontartalomról meg annyit, hogy mindig ezt mondják. És amit az elõbb írtam, ahhoz csak annyit, hogy a betegtájékoztatón is az van, hogy 12 órán belül kell maradnod, ez jelenti a közel azonos idõt. Két éve szedek egyfázisú gyógyszert, tudom mire képesek, hidd el.
A mensid elsõ napján kell bevenni! Vagyis amikor megjött! Ha holnap veszed be, az már a 2. napnak számít! És így van, ha az elsõ napon veszed be akkor rögtön véd, ha késõbb, akkor 7 napig gumival is védekezzetek! Elõttem válaszolónak: vannak olyan tabletták, amik tényleg már az elsõ naptól védenek!
A kérdező hozzászólása: Ha az van beleírva a betegtájékoztatóba, hogy 1. nap, akkor nem hiszem, hogy át akarnak verni és kics*szni velem. Amúgy nem vettem be tegnap, de mindegy, akkor még plusz 7 nap védekezés. Ki lehet ezt bírni, egyáltalán nem nagy tragédia. Csak kivi voltam, hogy most akkor ez az elsõ napozás ilyen esetekben hogy van...

Teherbe eshetek? Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, és csak ma este jutott eszembe, akkor amikor a mait kellett bevennem.24 óra eltelt! Most bevettem mindkettőt.

De aznap nem voltunk együtt a párommal. Akkor most van miért izgulnom?

Legjobb válasz: szerintem ilyenkor kellene ebben a hónapban gumival védekezned vagy amival akarsz mert ilyenkor van esély teherbe esni

szerintem ilyenkor kellene ebben a hónapban gumival védekezned vagy amival akarsz mert ilyenkor van esély teherbe esni
elõzõ vagyok ez kb olyan mintha 1 alkalommal gumi nélkül csináltad volna
Kedvenc kérdésem.
Olvasd el a betegtájékoztatót, ott biztosan le van írva. Ha aznap nem voltál együtt a pároddal, amikor kimaradt egy szem és ma sem, akkor nem eshettél teherbe, de utána (valószínûleg az lesz írva a betegtájékoztatóban) egy hétig kiegészítõ fogamzásgátló módszert kell alkalmazni.
Nem sokkal mielõtt elfelejtetted bevenni, voltatok együtt pároddal? Ugyanis a fogamzásgátló a spermákat nem öli le, és azok benned életképesek maradhatnak 2-3 napig. Mindenesetre most már használj kiegészítõ védekezést addig amíg a tájékoztató írja. Aztán az aktus után 2 héttel csinálj egy tesztet, ha egy-két nappal az elfelejtés elõtt volt szex. Csak a biztonság kedvéért, és tényleg nem olyan drága az.
A kérdező hozzászólása: Elõtte nap együtt voltunk. Megfogadom a tanácsokat és védekezünk máshogy is egy hétig. Aztán reménykedek, hogy nem lesz semmi gond. Köszi a válaszokat!

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ha ma este bevszem akkor nem lesz gond, hogy egyet kihagytam?

Legjobb válasz: Mióta szedsz tabit,ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj,de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!

Mióta szedsz tabit, ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj, de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!
Vedd elõ és olvasd el a gyógyszer beteg tájékoztatóját. A legtöbb gyógyszer esetében ha 12 órán belül pótolod a kihagyott szemet nincs különösebb teendõ. Az ezen túli pótlásról illetve egyéb teendõknek benne kell lenni a beteg tájékoztatóban. Azt szokták mondani, hogy kihagyott gyógyszer= lyukas gumi. Akkor sem biztos, hogy terhes lesz valaki, de benne lehet a pakliban.
Ha nem szexeltél, akkor nem :)
A kérdező hozzászólása: másfél éve szedem. azt irja, hogy 12 órán belül pótoljam, ma délbe vettem be a hiányzót, és azt irja, hogy ha tulléptem az idõt ne pótoljam a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: lindynette 20 drazsé
mind a kettõt pótolni kell. amelyiket kihagytad, meg az aznapit. és a levél végéig ovszer.

PCO-m van. Kaptam rá clostilbegyt tbl.2x1-et 5 . naptól. Ha ma kellet bevennem az első szemet akkor hanyadikán lesz pé-m? Reggel és este kell bevenni vagy egyszere? Melyik célszerübb? (Elfelejtette a doki mondani. )

Legjobb válasz: Szia! Én is PCOS vagyok. 1 éve közölte a dokim. Nagyon elkeseredtem,de a párommal ennek ellenére összeházasodtunk. Márciusban jelentkeztünk be a házasság kötö terembe. Nagyon zavart hogy nõ létemre ez a helyzet. Úgymond lemondtam egy idõre a babáról erre júniusban kideült hogy kismama vagyok. Szerintem nem szabad ennyire rágörcsölni mert nem fog sikerülni. Sajnos tapasztalat. Sok sikert. Próbáljatok érzésbõl és nem muszályból szeretkezni és õ is biztosan hamarabb akar majd jönni. 29 hetes kismama

Szia! Én is PCOS vagyok. 1 éve közölte a dokim. Nagyon elkeseredtem, de a párommal ennek ellenére összeházasodtunk. Márciusban jelentkeztünk be a házasság kötö terembe. Nagyon zavart hogy nõ létemre ez a helyzet. Úgymond lemondtam egy idõre a babáról erre júniusban kideült hogy kismama vagyok. Szerintem nem szabad ennyire rágörcsölni mert nem fog sikerülni. Sajnos tapasztalat. Sok sikert. Próbáljatok érzésbõl és nem muszályból szeretkezni és õ is biztosan hamarabb akar majd jönni. 29 hetes kismama
Reggel és este evgyél be egy-egy szemet! Az, hogy mkor lesz a PÉ változó. Elvileg a 14. napon, de nekem pl. a 16. napon volt. De ha mész megnézetni a dokiddal a 12. napon a petécskéidet akkor õ meg fogja nagyjából modani, hogy mikor is lehet. csak várd meg a dokit mindenképp azzal, hogyhány petéd ért meg, mert ha ebben a hónapban sok, akkor nem szabad próbálkozni mert többes ikerterhesésg lehet a vége! egyébként meg minden második nap szex és össze fog jönni :) . sok sikert!!!
Szia! Nekem is Pcos-em van. :( Én a Clostyt reggel és este megegyezõ idõben vettem be, nem egyszerre a kettõt. Nekem a dokim így javasolta. Hogy mikor lesz pé-d? Azt elvileg nem lehet így megmondani. A Closty ugyanis nem a ciklust állítja be, hanem a peteérést segít elõidézni. (nekem a ciklusaim 30-39 napok között mozogtak, Closty mellett is) Én megéreztem minden Clotys peteérésemet. Szúrt a hasam több napon keresztül és ez nálam korábban nem fordult elõ. (Ugyebár azért, mert nem is volt mindig pé.) Emellett folymatosan mentem ellenõrzésekre, így a doki is látta, hogy sikeres volt-e az ahavi Closty. Figyelj! Ha biztosra akarsz menni, egy ovu teszt mindent megmutat. Én elkeseredetten vettem egyet, a 11-13 napokon teszteletem vele és kimutatta a pé-t. Ekkor voltunk együtt és most babát várok. :) Addig beszedtem nem tudom én hány adag Clostyt, kísérletezgettünk össze-vissza, nem tudtam pontosan mikor is lesz jó és hónapokig nem is sikerült. Én az ovu tesztre esküszöm! Próbáld ki! Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez nálunk nem ilyen egyszerû, az elmúlt 2 évben 1x volt csak pé-m:(
A 2. válaszoló vagyok. A múlt évben eza peteérésed Closty segítségével, vagy anélkül volt? Ha anélkül, akkor ne aggódj, a Clostyra sokan nagyon jól reagálnak. Nekem aztán úgy sikerült teherbeesnem, hogy abbahagytam a Clostyt, már fél éve szedtem eredménytelenül. Megelégeltem és úgy döntöttem abbahagyom. Viszont azt tudtam róla, hogy a szedése után egy-két hónapig még lehet hatása. Úgy sejtem, a szerencsés hónapban a gyógyszer utóhatására lett pé-m. A környzetemben van más pcos-es is, akinek szintén babája van már azóta. Semmiképpen se add fel, bár tudom, hogy "könnyû azt mondani"... Nekem is mondták egy csomóan itt is. Igazuk lett! Bízz benne és higgy benne! Sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: Clistival volt az is. Akor azért hagytam abba mert a doki csak ugy hasra pacsi modon adta és nem követte nyomon hgy mégis mi történik.Azóta 5 orvos és még 2 év kellet az orvosoknak még kideritették mi bajom.Ez augusztusban történt és azóta szedek meforalt napi 2x1/2-t.Remélem tényleg sikerül:) )))
Szia! Én is PCOS vagyok és 23 hetes kismama. Mi is nagyon elkeseredtünk az elején, de a szakszerû orvosi segítségnek köszönhetõen sikerült a csodánk. Nálam már a legelején eltanácsoltak a closty-tól, mert nem a tünteket akarták kezelni, hanem az okot. Így metformint szedtem, diétáztam, mozogtam és nagyon hamar pocaklakónk lett. Szerintem nézz utána más lehetõségeknek is. (www.pcos.hu) De a legfontosabb, hogy ez egy gyógyítható "betegség" Szurkolok nektek. Üdv
Mely városban találtatok olyan orvost, akire azt írjátok "szakszerû segítségnek köszönhetõen" jutottatok elõrébb? Hova és kihez érdemes fordulni? 1. hozzászólótól (nov-ben volt 23. hetes kismama, metformin + diéta, stb.) szeretném kérdezni: mit tettél MÉG azért, hogy állapotos legyél? Milyen gyakran mentél orvoshoz? Mennyi UH-t csinált? Diéta alatt mit értesz (kevesebb szénhidrát bevitelt?)? Más gyógyszert nem kellett szedned?

Ma este vagy holnap este kell bevenni?

15en este 22:00kor vettem be az utolso tabimat...ma van a hetnapos szunet vege... elmeletileg holnap kene bevenni, a 8. napon...de kerdesem az lenne, hogy ha este 22:00kor szeretnem bevenni mindig, akkor nem lesz az egy picit sok elhuzodas a 8. napon? Szoval ma vegyem be vagy holnap 22:00kor?

Legjobb válasz: Csak én nem értem?

Csak én nem értem?
holnap
Holnap 22-kor vedd be. ;)
holnap 22:00:)
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek :)
Tök mindegy.
Én mindig mostam fogat találkozók elõtt. Meg van nálam mindig rágó.
Menyjetek el egyutt is gyrosozni es akkor mar nem gaz ha mindketten budosek vagytok..
Úristen, miért ettél???
Ha tetszel a nõnek és nem fogtok smárolni (elsõ randin ne tedd), sõt vacsi is lesz, akkor el fogja nézni.
A kérdező hozzászólása: pontosan olyat ettem amiben hagyma van, gyrost
A kérdező hozzászólása: :DD
Mit ettél? Ha hagymát, el ne menjél. De bármi mást ettél, mindig azonnal utána rohanj fogat mosni, gyerünk kapkodd magad, utána rágot is vegyél be, a biztonság kedvéért.
egyél egy kis hagymát még!
igénytelen vagy fogmosás, büdös étel kerülése minimum

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!