Találatok a következő kifejezésre: Ma egy vettem észre (151 db)

Ha értenél hozzá nem kérdeznél. Így a szerelõt javaslom.
A kérdező hozzászólása: Szakival kezdem, mert sikerült elérnem egyet, 8ig ide is ér.Csak szakit nem mindig könnyû szerezni :) Remélem, nem lesz olyan nagy baja.
Szerintem a szakival kezd!! Egyrészt gyorsabb és tuti mûködni fog, másrészt ha véletlen nem jön össze az áramtalanítás megrázó élményben lesz részed:) ) Villszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tüzetesen át fogok mindent nézni és ha nem boldogulok, szakit hívok ! :)
A termosztát érintkezõ korrektségét nem nagyon tudod egyszerûen megvizsgálni, egy fedél leszereléssel. Ha van otthon a fiókban tartalék termosztát , akkor feszültségmentesítés után cseréld ki , ha a hiba megszünt, gyõztél, ha nem, tovább kell vizsgálódni.
Igen. Feltétlen áramtalaníts! Mindent átnéznék, hogy nincs-e valahol megégve valami. Az mindenképp csere. A termosztátot cseréld ki, mert valószínüleg annak az érintkezõi rosszak, de szemügyre venném a biztonsági hõkioldót is, és ha kell, cseréld ki.
A kérdező hozzászólása: "A szabályzó termosztát bizonytalanul kapcsol, magyarul az érintkezõje nem határozottam ér össze." Tehát akkor áramtalanított állapotában le kell venni a fedelet és a kábelezést átnézni ?:)
A kérdező hozzászólása: Igen.Valószínûleg, aki ért hozzá, az nem kérdezne.No de akkor minek is lenne ez az oldal? :) )
A szabályzó termosztát bizonytalanul kapcsol, magyarul az érintkezõje nem határozottam ér össze.
A szaki majd csinál elég hibajelentést, hogy 10 ezret kifizess.

Segítség! Ma reggel vettem észre egy pattanásszerű, szúrósan fájó kis valamit a szeméremajkam belső oldalán. Üléskor és megérintéskor eléggé fáj. Mi lehet és mit lehetne ellene tenni? 13/L

Természetesen kizárt hogy nemi úton terjed? betegségr?l lenne szó.

Legjobb válasz: Normális, elõfordul, nekem is szokott lenni. Nem kell megijedni, van rá gyógymód. Elmehetsz bõr- vagy nõdokihoz is, de teljesen fölösleges. Általában ez a jelenség jól jelzi a C-vitamin hiányt, különönsen akkor, ha egyúttal a szád széle is ki van repedezve. Nem pattanásszerû, hanem az: pattanás. Elõfordulhat még pl. betét miatt is, ha kidörzsöli vagy érzékeny vagy rá. Gyógymód: egy lavórba vagy a fürdõkádba önts egy liternyi kamillateát és ülj bele, akár több napon keresztül is megcsinálhatod, amíg meg nem érik vagy vissza nem húzódik a pattanás. Ha megérett, egy tiszta pzs-vel, tükör segítségével szépen, finoman távolítsd el.

Normális, elõfordul, nekem is szokott lenni. Nem kell megijedni, van rá gyógymód. Elmehetsz bõr- vagy nõdokihoz is, de teljesen fölösleges. Általában ez a jelenség jól jelzi a C-vitamin hiányt, különönsen akkor, ha egyúttal a szád széle is ki van repedezve. Nem pattanásszerû, hanem az: pattanás. Elõfordulhat még pl. betét miatt is, ha kidörzsöli vagy érzékeny vagy rá. Gyógymód: egy lavórba vagy a fürdõkádba önts egy liternyi kamillateát és ülj bele, akár több napon keresztül is megcsinálhatod, amíg meg nem érik vagy vissza nem húzódik a pattanás. Ha megérett, egy tiszta pzs-vel, tükör segítségével szépen, finoman távolítsd el.
Szerintem a biztonság kedvéért menj orvoshoz! Óriási felelõtlenség látatlanban bármit is mondani! :)
Borotválkozol? Nekem akkor szokott begyulladni így 1-1 szõrtüszõ, ha borotválkozás után vagyok pár nappal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Kezd valamivel lejjebb menni... Nem, nem borotválkozom, már kevésbé fáj, és igen, a szám is ki van száradva. Kipróbálom a kamillateás gyógymódot, de ha pár napon belül nem javul, lehet hogy elmegyek inkább orvoshoz. Mindenkinek köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek!

Ma este vettem észre hogy a péniszemen van egy kis lila folt. Ez mitől lehet? Ne menjek el orvoshoz? Meg fog gyógyulni?

Legjobb válasz: Szerintem is csak egy kis véraláfutás lehet. Ha egy-két napon belül nem kezd el halványodni (zöldülni, sárgulni, épp mint más testrészeiden), akkor menj el az urológiára. Addig viszont most ne nyomkodd :=)

Szerintem is csak egy kis véraláfutás lehet. Ha egy-két napon belül nem kezd el halványodni (zöldülni, sárgulni, épp mint más testrészeiden), akkor menj el az urológiára. Addig viszont most ne nyomkodd :=)
Nem ütötted be valahova? Amúgy szerintem várj vele vagy 2-3 napot..ha nem jobb akkor doki.:)
nem, vegyél napi lencsét, amíg megtanulod kezelni
Nem.

Mi van a macskámmal? Ma reggel vettem észre, hogy az egyik pupillája tág, a másik teljesen össze van szűkülve. Viszont teljesen jól van, de ez elég ilyesztő. Mi lehet?

Legjobb válasz: hát ha fényben is tág a pupillája, akkor nagy az esélye, hogy arra a szemére nem lát... Ettõl persze nincs baja, az én macskám vagy egy évig mindkét szemére van volt a végén. De vidd el orvoshoz, nézze meg.

hát ha fényben is tág a pupillája, akkor nagy az esélye, hogy arra a szemére nem lát... Ettõl persze nincs baja, az én macskám vagy egy évig mindkét szemére van volt a végén. De vidd el orvoshoz, nézze meg.
nem akarlak ijesztgetni, de tavaly Kormi cicám is így kezdte, ez az Aujeszky vírus egyik tünete is lehet, sajnos gyógyíthatatlan, eszik, iszik rendesen?nem kedvetlen?
A kérdező hozzászólása: Eszik, iszik, játszik, minden oké vele, mintha nem is lenne semmi baja. Remélem ki tudják deríteni mi baja van :S
Én macskámnak is volt ilyen mikor sokkot kapott, de elmúlt egy nap alatt, de elégé megijedtem mi van vele.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! elmúlt neki is és elvileg semmi baja nincsen. remélem nem jön elõ megint

2 napja műtötték ki a bölcsességfogam, aminek a helyét bevarrták. Ma azt vettem észre mintha jönne ki a varrat egyik öltése. Normális ez? Van, kinek kiesett? Vagy menjek vissza a fogdokihoz?

Legjobb válasz: Ha úgy gondolod, hogy nincs jól összevarrva, akkor menj vissza a szájsebészhez. Nekem is kimûtötték tavaly nyáron a bölcsességfogaimat (mind a négyet, két részletben), én is éreztem a varratot természetesen a nyelvemmel, de akkor ez zavart a legkevésbé, inkább az istentelen fájdalom, meg, hogy se enni, se inni nem tudtam. Egyébként nekem a varratszedés után kb 2-3 héttel egyszer csak megjelent az ínyembõl kilógva a varrat egy része, ami valahogy bent maradt. Megesik az ilyen, de valahogy kihúzta a számból:p

Ha úgy gondolod, hogy nincs jól összevarrva, akkor menj vissza a szájsebészhez. Nekem is kimûtötték tavaly nyáron a bölcsességfogaimat (mind a négyet, két részletben), én is éreztem a varratot természetesen a nyelvemmel, de akkor ez zavart a legkevésbé, inkább az istentelen fájdalom, meg, hogy se enni, se inni nem tudtam. Egyébként nekem a varratszedés után kb 2-3 héttel egyszer csak megjelent az ínyembõl kilógva a varrat egy része, ami valahogy bent maradt. Megesik az ilyen, de valahogy kihúzta a számból:p

5db kis guppit ma reggel vettem észre. (ebből 1 döglött volt) 1cm-esek. Kivettem őket gyorsan, egy dunsztos üvegbe, amibe tettem kavicsot és egy növényt. Nincs most hirtelen másik akvárium. Jól tettem? Vagy visszatehetem a többi hal közé?

Akváriumom lakói: 2 törpe harcsa, 1 algaev? harcsa, 1 black molly pár, egy xifo pár, kett? lány guppi és egy fiú guppi, 5 zebra és egy leopárd dánió.

Legjobb válasz: Nem törpe harcsáim vannak, elrontottam, hanem páncélos harcsáim. :)

A kérdező hozzászólása: Nem törpe harcsáim vannak, elrontottam, hanem páncélos harcsáim. :)
persze jól tetted...Nálam is dunsztos üvegbe voltak kb 2 hónapig, akkor már elég nagyok lesznek ahhoz, hogy visszarakd õket.Lámpaoltás után rakd majd vissza a kishalakat(2hónap után), és akkor nem kergetik õket a nagyobb halak.
jól tetted mert megzabálta volna a többi hal és nem fontos a kavics meg a növény és a kajájukat pedig nagyon apróra törd vagy daráld össze. és náha a vizüket egy pálcikával vagy valaivel kavard meg hogy legyen oxigénjük nehogy aztán attól haljanak meg. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Sehogy! Az egy régi ismerõsöd aki megváltoztatta a nevét! Gondolom valami fantázianevû került oda...
A kérdező hozzászólása: Nem nem ez egy idegen 22 éves ismeretlen fiatalember.Rendes vezeték és keresztnévvel, abszolút ismeretlen soha életemben nem láttam.
Cseréld le a jelszavadat!Lehet, hogy feltörték az iwiw-ed.
Kérdezd meg tõle! :) Ha feltörték azt észre lehet venni. a kezdõ oldalon mindig írja valahol, hogy mikor volt az utolsó belépés. Figyeld mikor lépegetsz be, és ha egyszer egy olyan idõpont lesz ott amikor nem, akkor tényleg valaki feljárogat. De azt kizártnak tartom, hogy ha valaki fel is törte, akkor felvenne egy új ismerõst... ezzel lebukna... hülyeség. Kérdezd meg a csávót tényleg!!!
A kérdező hozzászólása: Igen egybõl megnéztem a belépések idõpontját és csak az az idõpont volt mikor én voltam bent.Szerintem is az lesz a legjobb ha megkérdezem, de hogy a francba lehet az ismerõsöm ha nem is jelölt be és én sem õt.Na mindegy , köszönöm a válaszokat.

Tegnap amikor pisilni voltam egy csepp élénk piros vér távozott, ma kétszer vettem észre, hogy pici piros véres darab távozott belőlem. Mitől lehet aggódjak? A 20 hetes UH-n mondták a placentám kicsit ráhajlik a méhszájra, az óta nem vizsgáltak.

Félek most sem történne semmi, még nem értül el a véd?n?t. Itt mindenre azt mondják normális, nem foglalkoznak semmivel.:( Ez Anglia.:( Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy nyílt egy kicsit a méhszájad és ezért pattanhatott el valami?

Nem lehet hogy nyílt egy kicsit a méhszájad és ezért pattanhatott el valami?
Ott nem tudsz ügyeletre menni? Én azért megnézetném egy orvossal. Van saját orvosod? Nem tudom, hogy mûködik külföldön, de a vérzés ott sem játék, én úgy gondolom.
En is itt szultem. Verzessel nyugodtan bemehetsz az ugyeletre es megneznek, megnyugtatnak. Valoszinuleg az okozza, hogy a placenta erini a mehszajat, legalabbis azt olvastam, hogy akkor pecsetelo verzes elofordulhat es ovatosabbnak kell lenni, tobbet pihenni, stb. Ettol fuggetlenul nem art, ha megneznek. A verzessel itt is foglalkozni kell. Anno en is vereztem, nem pecsetelo volt, hanem nagyon eros, gorcsos, bementunk a surgossegire es szinte azonnal megvizsgaltak, uh is volt.
Keress egy dokit mindenképp nézzenek meg!
jól nyomjákzangol én is itt vagyok, hidd el hogy ha azt mondják ok, akkor ok
nyilvan te is olyan hulye vagy, mint a tobbiek akik kikoltoztek es mar evek ota laknak, de azt se tudjak mi hogy mukodik, en angliaban elek sajat orvosom van, es szerintem te valamit rosszul csinalsz. ha ekkora problema az orvos, akkor mindenkeppen csereld le a gp-det, es irj egy panaszlevelet.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Lehet az lesz, bemegyünk megint az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon keményedtem két hete akkor zárt volt a méhszájam mert bementünk az ügyeletre és addig nem jöttünk el amig meg nem néztek. Saját orvos itt? Sajnos orvos sincs nem hogy saját. Csak a "védõnõ" akivel max. találkozni lehet normál esetben a szülés is nála van. Ja és még nem taliztam kétszer ugyanazzal:( Jobb ha tényleg nem is ismered ezt a rendszert.
A kérdező hozzászólása: Nyilván...! Te meg azon hülyék közé tartozol akik a helyett, hogy elmondanák, hogyan lehet nem £3000 Fontért privát orvost találni csak okoskodni tudnak.
A kérdező hozzászólása: Hoppá, úgy látom törölték azt a választ amiben egy nem épp megfelelõ hangnemben történõ választ volt. Szóval az elõzõ kommentem, nem a kedvesen válaszolóknak szól.
Nem törölték teljesen a választ, csak fent ki kell pipálni, hogy a nem hasznos válaszokat is szeretnéd látni! Viszont alapból törölniük kellene az ilyen hangnemben válaszolókat! Minek ír ide, ha nem tud normálisan beszélni! Amúgy ne foglalkozz vele!
15.41-es válaszomat szeretnék javítani. Úgy értem, hogy a méhszájra hajlik, nem a méhre!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én még pozitív oldalát nem ismerem az ellátásnak! Sikerült az óta felhívni a "védõnõt" akitõl a sejthetõ választ kaptam: Ez normális elõfordulhat felesleges most bemenni a kórházba. Pff, persze ez nem nyugtat meg, még el tudok menni ügyeletre ahol ki lehet "erõszakolni" némi vizsgálatot.
Egy korábbi válaszoló vagyok, én írtam, hogy szintén az Egyesült Királyságban szültem. Azért én egy kicsit védeni szeretném az itteni terhesgondozást. Lehet, hogy itt is szerencse kérdése, hogy ki milyen midwife-ot, kórházat, gp-t fog ki, elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, mert azok mindenhol vannak függetlenül attól, hogy magyar, vagy angol, vagy mondjuk szomáliai rendszerrõl beszélünk (bár Szomáliában nincs is rendszer, de mindegy). Nekem nem volt problémamentes a terhességem, mint írtam is nekem is volt bevérzésem, majdnem elveszítettem a babát, késõbb is volt még kisebb probléma, de szerencsére foglalkoztak így is velem. Nem jöttek elém, én mentem utánuk, de a vége pozitív volt, mert ellenõrzés alatt tartottak, ha szükségét éreztem és egészséges babát szültem. Ráadásul a szülés épp a másabb rendszernek köszönhetõen álomszerû volt, hihetetlen pozitív élmény maradt, mindenféle felesleges túlkomplikálás nélkül segítettek megszülni a babámat, szóval én meg épp az itteni mentalitás miatt döntöttem úgy, hogy inkább itt maradunk még néhány évet és itt szülöm meg a második babámat. Egyébként tényleg annyira furcsa, pontosabban a magyartól eltérõ itt az ellátás és a dolgokhoz való hozzáállás, hogy elõször én sem tudtam túl pozitívan gondolkodni róla, de ahogy teltek a hónapok megbizonyosodtam arról, hogy mindennek megvan a miértje, mûködik a dolog és (nekem) tökéletes volt. Remélem, hogy a kérdezõnek is megoldódik a problémája, sikerül segítõ kezek közé kerülnie és ha most nem is, de késõbb õ is megtapasztalhatja az angliai gyermekvállalás pozitív oldalát is. (Egyébként nem magánúton szültem, hanem egyszerû NHS-en belül.)
A kérdező hozzászólása: Én eddig bármilyen problémával mentem elutasították a vizsgálatot sõt azt vágták a fejemhez hogy minek??? (pl erõs gyulladásnál) A legtöbb válasz, a mitõl van ez kérdésemre az volt, hogy azt nem tudjuk de szerintünk nincs baj. Ja? Nem tudjuk és szerintünk? Érdekes azért ezeket a válaszokat hallani. Én a Chelsea & Westminsterbe járok. Az egyik legjobb állítólag. :( Ettõl függetlenül örülök, hogy neked jól sikerült a terhesgondozásod! Én már döntöttem otthon szülök.

Kullancscsípés: Ma reggel vettem észre hogy van bennem egy már nem élõ kullancs ki is szedtem. Strandra lehet menni ezzel a csípéssel? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: A csípés környékét kell figyelni, nem e piros,gyulladt.ha igen menj majd orvoshoz,ettõl strandra mehetsz

A csípés környékét kell figyelni, nem e piros, gyulladt.ha igen menj majd orvoshoz, ettõl strandra mehetsz
Ne hogy standra menj. Meg akarod fertõzni a többi embert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!