Találatok a következő kifejezésre: Ma derült biztosra, hogy (2 db)

Ma derült ki, hogy biztosan bukok töriből. Félek elmondani anyunak. Mit tegyek? Hogy mondjam el?

11.-es vagyok. múlthéten írtunk még egy esszét ami ,ha ötös, átmegyek lazán. Hármas lett. Bíztam abban,hogy megengedi,hogy feleljek még egyet, hisz lesz még 4 óránk. Kinevetett ,mikor megkérdeztem,hogy nem felelhetek-e.(tavaly más osztálytársaimnak megengedte) Mondtam,hogy akkor írok neki ,a féléves anyagból. azt mondta,hogy nem lenne értelme és otthagyott a folyosón. tudja anyu,hogy nem állok fényesen, és hogy még a matek necces, de annyit tanultam az esszére,hogy nem hiszem,hogy számítana arra,hogy pont töriből... 17L

Legjobb válasz: Úgy hogy megmondod, hogy egész nyáron a pótvizsgára fogsz készülni. Akárhogyan mondod el nem lesz boldog.

Úgy hogy megmondod, hogy egész nyáron a pótvizsgára fogsz készülni. Akárhogyan mondod el nem lesz boldog.
Sehogy sem fog megdicsérni. Ha tudja, hogy pocsékul állsz, akkor nem nagyon meglepõdni. A következményeket meg vállald, ha már egész évben nem voltál képes megtanulni egy kettesre az anyagot, akkor az a minimum, hogy egy szó nélkül tanulsz egész nyáron, meg segítesz, stb. Ess túl rajta, nagy levegõ és kész. Ezzel most nem tudsz trükközni, sajnálom.
És ez így egész félévben nem jutott eszedbe, hogyha egy kettesre összehozod az anyagot, akkor nem kell év végén megalázkodni? Én lehet, hogy szemét tanár lennék, de én sem adnék esélyt, nem az utolsó percben kell eszébe jutnia a majdnem felnõtt diáknak, hogy "basszus, ebbõl bukás lesz". Anyukádnak meg valahogy úgy mondhatod meg, hogy: "megbuktam töribõl, de egész nyáron tanulni fogok".
Minél elõbb beszélj vele. Mondd el egyenesen, mi történt. Beszélj még egyszer a tanárral, hátha ad még egy esélyt. Emellett hátha anyukád is beszélne a tanárral, és úgy adna esélyt. Akárhogy is mondod el anyukádnak, az fájni fog neki. De a legjobb út az õszinteség.
Nekem egyáltalán nem jött le egyértelmûen, hogy tutira megbuktat. Vagy ezt így kimondta? Talán azért nem látja értelmét az újabb vizsgának, mert ismeri a képességeidet (már bocs), és amúgy is megadja a 2-est. Tökre a Tüskevár c. könyv jutott eszembe, ahol megadta a tanár a jobb jegyet, pedig 2 jeggyel rosszabbra számított a diák. Na persze az csak fantázia, de hátha...
"van olyan érzésem, hogy ebben az osztályfõnököm keze is benne van" Kiscsillag, itt csak te vagy a hibás. Nem tudod megjegyezni az évszámokat? Na és, nekem sem ment soha, a számok terén analfabéta vagyok. De ha csak egy kicsit odafigyeltél volna, óra elõtt elolvasod az anyagot már annyit megtudsz jegyezni, hogy a kettesed meglegyen. Mondd el neki minél hamarabb és készülj fel a következõ órákra, hátha kihív felelni, ha meg nem akkor ez a tudás jól jön majd az osztályozónál.
Nézd, ha 1 jegyen múlik az, hogy megbuksz vagy nem, akkor nyilván egész félévben nem tetted oda magad a törire. Ha megbuksz, hát megbuksz, majd készülsz a pótvizsgára nyáron. Naponta fél órát tanulsz, annyi idõd biztos lesz, akkor simán átmész ötössel. Nem szakad le az ég, ha pótvizsgát teszel egy tárgyból.
Nem az osztalyfonok keze van benne. Ez egyedul a te felelosseged, mert nem keszultel az orara. Mellesleg ha odafigyelsz es logikusan gondolkozol, mar abbol ossze lehet hozni a harmast. Ne masokat hibaztass, csak te vagy a hibas. Es ilyen attituddel en sem engednelek felelni. Megtehetted volna a felev alatt.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam tanulni, de egyszerûen annyira nem érdekelt az egész töri, hogy "tanulás" közben már tudtam, hogy milyen színûre festem a körmöm, mit veszek fel holnap stbstb. utolsó két dogánál 5-6 órákat szenvedtem a könyv felett , hogy ne legyen bukó. ugyan ez volt. nem jegyzem meg az évszámokat, meg , hogy ki mikor milyen csata hol halt meg stb. ha megengedte volna, hogy feleljek akkor konkrétan tudom, hogy mi a tét, talán akkor ment volna. van olyan érzésem, hogy ebben az osztályfõnököm keze is benne van.(mármint abban, hogy még csak esélyem sincs a javításra) persze, ez most elfogultnak tûnhet, de ha tanár lennék, és egy rossz tanuló megkeresne ilyennel engem én egy javítási lehetõséget adnék neki. ha azt elbukja és nem lesz meg neki az a jegy, ami kell ahhoz, hogy átmenjen így jár. ahhoz is kell lelki erõ, hogy megalázkodjon egy diák és elkezdjen könyörögni javítási lehetõségért, és nem kinevetném.

Ma derült ki biztosra, hogy császáros leszek. Nagyon félek. Mivel nyugtassam magam?

Most kezdek utána olvasni, hogy milyen is a császáros szülés.36hetes vagyok, gerincm?tött.Állítólag veszélyesebb, mint a sima szülés.Nagyon félek t?le!!!

Legjobb válasz: hát én akkor nyugodnék meg, ha biztosra tudnám, hogy császáros leszek. a tervezett császár szerintem egyáltalán nem kockázatosabb, mint a sima szülész. szerintem az rosszabb, ha már 10-20órája vajúdsz, és 5perc alatt hirtelen / mert lassúl a magzati szívhang / kell császározni. szóval én a tervezett császártól nem tartanék! sok boldogságot a babához

hát én akkor nyugodnék meg, ha biztosra tudnám, hogy császáros leszek. a tervezett császár szerintem egyáltalán nem kockázatosabb, mint a sima szülész. szerintem az rosszabb, ha már 10-20órája vajúdsz, és 5perc alatt hirtelen / mert lassúl a magzati szívhang / kell császározni. szóval én a tervezett császártól nem tartanék! sok boldogságot a babához
Szia! Szerintem nem veszélyesebb! Söt igy tuti hogy a picinek nem törik el semmiét, meg igy szebb lessz a babó! Nekem még nem volt császáros szülésem , viszont méhenkivülim igen. Ugyanugy fölvágnak, és állitólag a méhenkivüli mütét rosszabb. De szerintem nem vészes. Lehet hogy szivesebben beválallnám a császárt, mert legalább biztos hogy nem vajudnék. Igy kitudja milyen lessz. Ne félljéll!!! 39 hetes kismama
Szia.Nekem az elsõ is császár volt, és most is császár lesz, de én teljesen nyugodt vagyok ezt illetõen.Én meg akkor félnék ha természetes szülésem lenne.Nyugi, szerintem semmi rosz nincs a császárban, nem kell félni tõle....31hetes kismama
Én úgy tudom, hogy már a legalábbis a Péterfybe ahol én fogok szülni természetesen ott még a császár is kíméletesebb.Mintha azt hallottam volna, hogy nem vágnak hasizmot, csak arréb tólják, és ugyanúgy 4 nap múlva már mehet haza az anyuka a babócával.Érdeklõj a császár típusáról mert oktatják ezt a bizonyos "kíméletes " császárt.Több kórházról hallottam, hogy alkalmazzák.Ne izgulj, gondolom milyen érzés lehet, de ha erre van szükség ahhoz, hogy minen rendben menjen hát legyen.Én így állok hozzá.Kellemes szülést:D
Jaaa és elfelejtettm írni, hogy már nagyon pici vágást ejtenek.Tényleg beszéld ezt meg a dokiddal.. :D
én is programozott csäszäros voltam, én ugy féltem töle mnt a tüztöl nem vicc, de hidd el.tudom nem nyugtat, de semmi gäz nincs vele, nem fäj, nem érzel semmit, és csodàs dolog végigizgulni ha epidurälist kapsz.:) .komolyan.ne félj töle!gondolj csak bele, az összes sztär igy szül:DD.é ezzel nyugtattam magam..söt nekem még ràdio is ment a mütét közben és fergie szolt , arra emlékszem a big girls dont cry-ra:D!ugyhogy nyugi, ne félj, nem érzel semmit, és nem veszelyes!orvosok..csak tudjäk mit kell tenni, nem most csinälnak ilyet elöször.:) .puszi neked, éS hahoooooo fel a fejjel:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!