Találatok a következő kifejezésre: Ma délelőtt 2 (15 db)

5 hetes a babám. Késő délutántól 2 órát se bír ki az szopik között. Délelőtt 3-4 órát kibír, éjszaka 4-5-6 órát. Ma evett 2-kor 70 ml-t, 6-kor 100 ml-t, 7-kor 70 ml-t. Bealudt, de 10-15 perc múlva sírdogál, csak ölbe van el. Mit tegyek? Ja, szoptatom.

Legjobb válasz: Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)

Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)
nálunk ugyanez a szitu 4 hetes gyerekkel, védõnõ szerint túl sokat eszik az enyém. Fél 2kor, evett 90-et, fél 5kor 90et, 7kor 70et... szerintem ez nem sok... Szóval védõnõ szerint fáj a hasa is, mert a félig emésztett tejcire szopizik friss tejet ha nem telik el 3 óra 2 szopi közben, mert különbözõ enzimek kellenek a különbözõ tejcik megemésztéséhez. A gond csak az, hogy nálunk is üvöltés van 2 óra eltelte után és nincs szívem sírni hagyni:S
2. vagyok: még annyit hogy szerintem az hülyeség amit a védõnõ mondott, mert kevesebb tejcit tuti gyorsabban emészt meg a mini, nemde?
Du-tól nem gond a "lánc szopizás". Begyüjti magának éjjelre a zsírossabb kora esti, esti tejet. Ugyanis a tej "összetétele" más reggel, más délelõtt, megint más du. ill. este. Egyébként ha szoptatod amikor kér azt nevezik igény szerinti szoptatásnak. Hallgass a szívedre! Ne az órát és a mérleget kuksold, hanem a kisbabádat figyeld :) Különben 6 hetes kor körül hajlamosak többet enni! Ne aggódj minden rendben lesz!!! 3 gyermekes "Mamaka" :D
Szia! Nekem is így volt, mint ahogyan a Te babádnál! Az én kisfiam már 11 hetes és a késõ délutáni, esti órákban 1, 5-2 óránként szopizik. Annyit változott csak, hogy az éjszakát átaludja 22h-6h-ig.
teljesen normális. még pici a pocija. majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma is ugyanez volt a helyzet, most két cicibõl evett, 80+50-et, de most a hasa miatt sírdogál.
a 39.2 azért elég súlyos, szerintem el kéne vinni gyorsan szakemberhez mert a tartósan magas láz veszélyes
ez már túl magas szerintem. borogatás, hûtõfürdõ! aztán ha nem javul -> doki!
Nekem azt mondta a dokink, hogy ettõl az oltástól nem lehet belázasodni. Gondolom, ez is orvos függõ, hogy ki mitt mond, mit a h1n1 körül, minden hír.
Szerintem is vidd el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: elvittem orvoshoz virusos torokgyulladása van és nem irt neki antibiotikumot csak köhögésre szirupot meg a nurofent lázra semmi mást ez fura
Szia! Igen szerintem 100%! 2 teszt nem hazudik! Garatula a babához!
Akkor gratulálok mert nem hiszem hogy mind a kettõ csalna! :) 16 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: Boldog babavárást!
Igen! Biztos, hogy BABÁD lesz! Gratulálok Neked! Boldog Babavárást Neked!
Nem hinném, hogy két teszt is tévedne! Gratulálok! Boldog Babavárást! :)
azt nem írtad hol tartazs a ciklusban. ha már jóval a mensesi idö után vagy akkor már eléggé beágyazódott. ha még ma kellett volna megjönni is valószínü beágyazódott már, de nyugottan várj 2-3 hetet a dokival mert akármikor leválhat és szinte mensiként jön meg. a doki az elsö 2-3 hétben még szinte semmit nem lát, csak max a vérböl mutatja ki azt amit a teszt is. de az tuti növekszik benned valami.
Szia! Az elõzõ válaszólónak üzenem, hogy ez szerintem hülyeség! Én 5 hét 5 naposan voltam elõször orvosnál és tökéletesen látszódott a 1, 5 cm-es petezsák és a 3, 4 mm-es szikhólyag! :) Vagy hogy érted a 2-3 hetet? Akkor még ki sem mutatja a teszt? Azzal meg szerintem ne riogasd a kismamát, hogy elveszítheti a babáját és egy menstruációval távozhat, mert az emberben épp elég aggodalom van, nem még ilyeneket írsz neki! Úgy kell hozzá állni, hogy igen is minden rendben lesz és szép egészséges babája fog születni, nem mindig a legrosszabból kell kiindulni!!! Boldog babavárást! :) 7 hetes kismama :)

Kutyámnak ma délelőtt volt a 2. epilepsziás rohama. Az orvost csak holnap hívjuk fel - fene ezekbe az ünnepekbe -, mivel az első rohamnál még nem sejtettük, hogy epilepszia. Ha már holnap elkezdjük beadni neki a gyógyszert, meggyógyulhat?

Legjobb válasz: hívd fel az orvost! nem is értem hogy az elsõ rohamnál is miért nem tetted ezt meg -ugyanis akkor sejtetted volna hogy epilepszia- már régen lenne gyógyszere!

hívd fel az orvost! nem is értem hogy az elsõ rohamnál is miért nem tetted ezt meg -ugyanis akkor sejtetted volna hogy epilepszia- már régen lenne gyógyszere!
Azonnal hívd fel a dokit.Az én kutyám epilepsziás, és szívbeteg négy fajta gyógyszert szed.Az ünnep lényegtelen, van rá mód és lehetõség kettõ kórházban is ahol tudnak a kutyusoddal foglalkozni.Én már a kérdésed elõtt az orvosnál lettem volna a kutyámmal.
fáradtság - bocsánat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! :) még annyit kérdeznék - talán észre is veszik páran -, hogy a rohamokban meg tud halni? + eddig ugye 2 volt, azok közben vízzel locsoltuk, így 3-4 perc alatt abba is hagyta, majd minden visszatért a megszokottba. jó ez a módszer, vagy a következõnél hagyjam, hadd múljon el magától?
Rendeld elõ az állatorvost holnapra, egy elmúlt epilepsziás rohammal már nem tud mit kezdeni. Ilyen esetben van humán gyógyszer (diphedan asszem), s azt kapja a kutya az állatorvos által meghatározott adagban. Meggyógyulni nem fog, de gyógyszerrel tünetmentessé tehetõ a dolog. Nekem az elõzõ kutyám epilepsziás volt, kb 4 éves korában jött ki a dolog, gyógyszereztük és 7 éves korától már nem volt egy rohama sem. Ha rájön a roham, vigyázz rá, nehogy összetörje magát, ahogy rángatózik.
Keresd meg, ki az ügyeletes állatorvos a településen. Kell, hogy legyen ilyen. Hívd fel! Aztán persze mehetsz a dokidhoz, de elõzd meg, hogy addig is újabb rohama legyen.
Igen, az epilepszia sajnos nem gyógyítható.A mi kutyinknak egy hónapban 2-nél több rohama nem nagyon szokott lenni, ha már egy nap kettõ van tényleg orvos! :/
Én nagyvárosban lakom, s mindig megjelenik az újságban, hogy ünnepekkor a sok állatorvos közül ki az ügyeletes, õ köteles kimenni ilyenkor is házhoz. Ügyelet mindenütt van, de lehet, hogy több település fog ilyenkor össze. Ha lezajlott a roham, azon már olyan nagyon nem tud segíteni, a kutyus meg pihenésre vágyik, mert ez az agyi folyamat kiveszi az erõt belõle. Nálunk viszont nem a roham idején kellett szednie a gyógyszert, hanem állandóan, sõt, nem szabad volt kihagyni egy napot sem, mert fokozottan jelentkezett volna a görcs. Ez embernél is így van ez. Anyukám is epilepsziával élt utolsó éveiben.Egyszer a belgyógyász letiltotta valami vérvizsgálat miatt azt a gyógyszert, amit az ideggyógyász szigorúan elõírt. Majdnem belehalt a rohamba anyukám, ami az elsõ kihagyott nap éjjelén elkapta.
A kérdező hozzászólása: értékelem a segítõkész kommenteket, de nem fér be a kocsiba. a doki pedig 100%, hogy ma nem fog kijönni. telefonon pedig semmit nem tud segíteni, max "elõrendelem" holnapra.
Sajnos nem gyógyul meg. Az orvost viszont azonnal hívjátok fel, azért van. A mamám kutyája elõször 7 évesen kapott epilepsziás rohamot, gyógyszert kapott, mikor rájött (szerencsére ritkán). Nemrég halt meg, 17 évesen :( (Tehát epilepsziával is sokáig el lehet éldegélni.)
Nem fog meggyógyulni, de tünetmentes lehet sokáig. A miénkhez is hívtunk orvost, mert a hóban egy órán állt meredten, mikor kijött az orvos, körbeugrálta. Az orvos mondta is, hogy nincs ennek semmi baja. Aztán mikor elment a kocsival, megint megmeredt a kutyi. Aztán sûrûsödtek a rohamai, végül elaltatta az orvos, mert látszott, hogy minden roham megviseli.
A kérdező hozzászólása: ünnep van, "nem illik" zavarni. esetleg a kérdésre tudnál válaszolni, az valahogy jobban segítene...
roham közben vigyázni kell rá!Ilyenkor Te vagy az "õrangyala"!Vigyázz rá, nehogy baja legyen! :)

Ma délelőtt leütöttem egy legyet a lakásomban. De amikor ki akartam dobni láttam, hogy jól odacsaptam mert szétjött, és egy 1-2 cmes féreg volt benne. Na jó mondom ez máris repül-->?

...a kukába,utána megnézem az ágyat mert arra esett rá és látom, hogy vannak még rajta ilyen apró kis fehér férgek (olyanok voltak mint a kukacok a cseresznyében) . Elkezdetem ?ket egyesével keresegélni és összenyomni papírzsepivel...utána felporszívóztam mindent. Megmostam a kezem ultra dermmel ( talán így kell leírni), bár az nem ilyen fert?tlenítésre való, de jobb híján ez is megtette. Majd megmostam még egyszer szappan forróvíz és lezuhanyosztam az összes ruhát bedomtam a mosógépbe.

Legjobb válasz: marhára túlreagáltad

marhára túlreagáltad
Mr Monk:) de ez aranyos volt:)
A kérdező hozzászólása: jól van. köszi mindenkinek most már megnyugodtam.:) ))
Azta ez durva :Ð Kicsit nagyon túlreagálód :) )
én teljesen megértelek... én is jártam már igy
ez de aranyos (= am sztem is túlreagáltad xD
"...de lehet vmi bajom ettõl ?" Max. a túlzott tisztálkodástól :) Tényleg nem túl gusztusos, amit leírtál, megértem, hogy undorodtál és megijedtél tõle, de én biztosan csak az ágyat pucoltam volna le (ágytakaró vagy huzat, amire a kukacok estek a mosásba) és alaposan kezet mostam volna szappannal. Nyugi, semmi bajod nem lesz!
Neked megártott a meleg.
Semmi bajod nem lesz. Tudod hány ilyen légy járt már a házadban eddigi életed során?:D
Sokat voltál a napon.

2, 5 éves kislányomat saját felelősségre hoztam ma délelőtt haza a kórház gyermekosztályáról. Az orvos nem adott receptet a további kezelésre, mondván, oldjam meg, ha hazaviszem. Ilyet megtehet egy orvos?

Legjobb válasz: Nem nem tehet meg.Neki feladata hogy gyógyítsa a gyerekeket.Lehet nem tetszett neki hogy hazahoztad(ami szerintem sem volt egy felelõsségteljes döntés)de a zárót kikellet adnia és azon rajt van hogy mivel kezelték eddig.Vidd holnap dokihoz.

Nem nem tehet meg.Neki feladata hogy gyógyítsa a gyerekeket.Lehet nem tetszett neki hogy hazahoztad(ami szerintem sem volt egy felelõsségteljes döntés)de a zárót kikellet adnia és azon rajt van hogy mivel kezelték eddig.Vidd holnap dokihoz.
Az orvosok ezt nagyon utálják ugyh ne csodálkozz:s én nem itélkezek feletted h miért hoztad haza, de ha vmi baj lesz, és visszkell vinni éjjel akk olyanok lesznek veled mint egy darab sz*ral:S
Szia! Nem értek egyet azokkal akik támadják az anyukát, mert hazahozta a lányát. Én is hazahoztam saját felelõsségemre, mert székrekedése volt amikor 1, 5 éves volt. Adtak neki hashajtót, utána megszûnt a gond. Beraktak minket egy olyan kórterembe, ahol hányás-hasmenéses vírusos gyerekek voltak, én 12 hetes kismama voltam, a lányom meg nem volt fertõzõ beteg. Erre következõ nap bejött egy nõvér, hogy következõ éjjel jó lenne ha az anyukák matracon aludnának hogy felszabaduljanak a helyek. De volt 4 üres kórterem az osztályon. Én besokalltam, mert aznap amikor felvettek minket délután már bírt kakilni a lányom és elmúltak a görcsei. Úgyhogy a 2. éjszakát nem vártuk meg a fertõzõ kórterembe, hanem haza menteünk saját felelõsségre. Nem biztos, hogy azért ment haza az anyuka, mert felelõtlen. Nem értem miért kell lealázni, õ látta, hogy mi a jó a lányának, gondolom ha nagy lett volna a baj, akkor ott marad a kislánya a kórházba. Egyébként meg kötelessége lett volna az orvosnak gyógyszert írni.
Miért, egy felelõsségteljes anya hazaviszi saját felelõsségére a gyereket?? Holnap menj el a körzeti gyerekorvoshoz és intézd el..
miért vited haza?gondolom volt rá okod, ugye?nem csak mert untad magad?
Így van, komolyan még te pattogsz? Ha van egy kiseszed holnap bemész a körorvoshoz, a kezelés további részét megbeszélni. Gondolom meg fog dícsérni....
Az orvos akkor tud felelõsségteljes munkát végezni, felelni a gyerekedért, ha ott hagyod a kórházban. Nyilván nem viccbõl akarta bennt tartani. Ha nagyon g...ci akarok lenni, igen, megérdemled, oldd meg magad a saját hülyeségedet . Hogy lehet ennyi esze egy anyának ?
Ha a 2, 5 éves gyerekedet saját felelõsségedre hazahoztad, akkor csak gratulálni tudok, az meg, hogy még te vagy felháborodva...
semmi közöd hozzá
majd õ felírja a gyógyszert.
megtehet, mivel azzal, hogy elhoztad õ már nem a kezelõorvos, plusz innentõl már nem a kórház fennhatósága alá tartozik a gyermek, gyógyszert felírni pedig olyannak lehet, akit ott kezelnek és le van írva, hogy miért kapta az adott gyógyszert. ráadásul ha olyan szerrõl van szó, amit háziorvos is felírhat, akkor szintén nem köteles felírni.

Oltás után hogy viselkedett a babátok? Nekem 2 hónapos babám ma délelőtt (10 óra) kapta meg az oltást. Du. Kb.15óra óta visítozva űvölt. Enni nem akar, sem ciciből sem üvegből, csak a cumit szívja veszettül. Mit tegyek? Egy kétségbeesett anya

Legjobb válasz: Az enyémnek nem volt utána semmi baja. Mérted a pici lázát? nincs hõemelkedése? Nem fáj esetleg a pocija? Nincs megdagadva combja? próbáld borogatni, hátha az fáj neki...

Az enyémnek nem volt utána semmi baja. Mérted a pici lázát? nincs hõemelkedése? Nem fáj esetleg a pocija? Nincs megdagadva combja? próbáld borogatni, hátha az fáj neki...
Az én kislányom csak estére lett nagyon nyûgös nem nagyon tudtam mit csinálni vele(nem volt se láza, se duzzanat az oltás helyén) csak a kezembe volt jó neki és persze a cumival szájába mert õ is iszonyatosan szívta.:-)De másnapra semmi baja nem volt.
mi kedden kaptuk meg az oltást, akkor nem volt semmi baja.viszont tegnap, meg fõleg ma iszonyatosan nyûgös.mondjuk õ eszik rendesen, láza, duzzanat nincs.
Próbáld meg a Chamomilla homeós bogyót, hátha segít. Nekünk bevált.
Nekem 37.7 volt a láza és germicid C kúp használt csak.Ugyanígy üvöltött mint a tiéd.Én is sírtam már a végén vele.Egy fél kúpot próbálj meg ha van láza.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat. Láza nincs és végre evett is egy kicsit (100 ml) cumisüvegbõl.:-)
Az sem baj, ha most többször eszik keveset.Ha felmenne a láza, próbáld többször cicire tenni, az anyatej lázcsillapító.

Sajnos megjött időbe jan 11-én. De kb1.2 héttel elötte voltunk együtt. Mult csütörtökön múlt el, de ma délelőtt volt valami barnás-rózsaszínes nyálkás folyásom. Mi lehet ez? tudtok tanácsot adni?

Legjobb válasz: lehet hogy mégis sikerült és ez már a beágyazódás volt?vagy ne is reménykedjek :( délutánonként hányingerem van.ilyen folyásom még nem volt!!

A kérdező hozzászólása: lehet hogy mégis sikerült és ez már a beágyazódás volt?vagy ne is reménykedjek :( délutánonként hányingerem van.ilyen folyásom még nem volt!!

Ma délelőtt (11.45-kor) kapta meg a kislányom a 2 hós oltást. Eddig még nem lázasodott be, belázasodhat még?

Legjobb válasz: az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.

az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.
Nem valószínû hogy lesz láza. Ezektõl az új kombinált oltóanyagoktól már nem lázasodnak be a kicsik úgy mint rég.
Az én kisfiam du. 3-kor kapta a szurit, és hajnal 1-re lázasodott be. Egy fél kúpot adtunk neki, és utána minden rendben volt.

A mensi előtt 2 nappal csináltam tesztet nagyon halvány csík látszott, tegnap csináltam egy másikat a halvány második csík egy kicsit erősebben látszott (de még mindíg halványan) Ma délelőtt megjött a mensim, most akkor van baba vagy nincs?

Legjobb válasz: ezek szerint akkor van HCG a szervezetedben szoval sztem baba van a dologban! vannak olyan emberek akiknek megjön vagyis kis barnázás van a dologban.mindenesetre menj el dokihoz MINÉL HAMARABB!!!!!nehogy egy rosszabb este álljon fenn!!! szoritok!

ezek szerint akkor van HCG a szervezetedben szoval sztem baba van a dologban! vannak olyan emberek akiknek megjön vagyis kis barnázás van a dologban.mindenesetre menj el dokihoz MINÉL HAMARABB!!!!!nehogy egy rosszabb este álljon fenn!!! szoritok!
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy ez nem barnázáz hanem vérzés (nem barabos)
A kérdező hozzászólása: Bocsi szóval nem darabos
Szia! Semmi baj, ne aggódj! Lehet még attól vér, csak ne legyen sok! AZONNAL IRÁNY A DOKI!!! Az én nõvérem is vérzett a terhessége alatt, nem is keveset, most van egy 6 éves csodaszép kislánya. Fõ a nyugalom, és minél hamarabb doki! Vigyázz magadra! Szorítok!
Jegyezd meg eletre, hogy barmikor pozitivat tesztelsz (legyen az akar csak nagyon halvany masodik csik, igy is pozitivnak szamit a teszt ugye!), ha elkezdesz verezni AZONNAL orvoshoz KELL menni! Ne akarjal ugy jarni, mint egy rokonom, aki tudta nagyon jol, hogy terhes, elkezdett verezni es NEM ment dokihoz mondvan "oh a fiukert kell menni delutan iskolaba" -ezt mondta reggel, es mire a butaja korhazba jutott, majdnem meghalt , mert a veteles miatt annyi vert veszitett. Az orvos azt mondta, ha egy oraval kesobb er be, mar nem is elte volna tul. Ja, veratomlesztese is volt a nagy verveszteseg miatt. Ezt nem azert mondom, hogy veled is egybol ez lehet, de a pozitiv teszt es menstruacio (foleg ha rendes verzes) egy kezdodo/elkezdodott veteles jele lehet. Nem szabad arra hivatkozva nem orvoshoz menni, hogy "de hat a Klarika is terhesen menstrualt, meg sem volt baja a babanak es megszuletett egeszsegesen"...... Tehat, irany a doki!!! (Ha akarod, megirhatod mi lett a vege. Egyebkent drukkolok, hogy meg meglegyen a baba a pocakban. Sok sikert! ++++++)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!