Találatok a következő kifejezésre: Ma azt észre, hogy (168 db)

A bal mellemben van egy kis csomó. Tegnap fájt, de ma már kevésbé. Igazából ma vettem észre, hogy ott van az a kis csomó.14 éves vagyok és kicsit félek, mert nem tudom mitől van ez:/ Mi ez? Mit csináljak? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.

Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.
tini korban amikor nõ a mell nagyon gyakori. Annó nekem is volt mindkettõben.
Szia! Azonnal orvos, õ majd megállapítja, hogy zsírcsomó, vagy komolyabb. Elküld mammográfiai vizsgálatra, nem fáj és tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Még egy valami valamikor volt egy kis sárga valami a melltartómban De mostanában már nincs. Ez micsoda?
Nem fogja elküldeni mammográfiára 14 évesen. Eleve elötte uh van még ha kell is ilyen vizsgálat. Kérdezõ az a sárga dolog nem tudom mi lehet azt érdemes lenne megkérdezni, na meg akkor egy uttal megkérdzheted ezt a csomót is de az tuti hogy hormonális korodból adódóan.
14 éves korban SZINTE elképzelhetetlen a rák. Arról ne is beszéljünk, ha már fájna akkor annak már régóta lennének más tünetei is.

Tapasztalt már ilyet valaki? Pont ma egy hete késik. Ma vettem észre, hogy az alhasam nagyon feszül, pedig pisilni is sűrűn járok, nem tartom vissza.

Ja és még az a furi,ilyet még nem tapasztaltam,hogy amikor állok,érzem kidudorodni alul a méhemet. Szóval kitapintható. Még sose volt ilyen. ha odarakom a kezem szabályosan érzem. De fekszek akkor meg nem...

Legjobb válasz: Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)

Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)
én ugyanezekkel a tünetekkel voltam terhes. volt még egy kis szédelgés is.
Ha egy hete késik az mindnképpen terheségre utalhat.Egy tesztet valóban megér.Az furi hogy érzed a méhed , Mert tulajdonképpen azt nem lehetne.Biztos hogy a méhed?
Nekem is egy hetet késett és feszült a hasam, állandóan pisilnem kellett, és volt mellfeszülés, kicsi hasfájás-tehát akár mensi tüneteknek is mondhatnám.....de én 3 tesztet csináltam mert nem hittem el hogy 2 vonalnyira terhes vagyok :-)
A kérdező hozzászólása: Uh, ezt komolyan írtad? :S
Látom nem örülsz ennek :( de nem változott a véleményem, vegyél egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: De én régebben pcos voltam. Lehet visszajött? van ilyen?
Mi votál régebben?Nem értem.
A kérdező hozzászólása: Mindegy! Már megjött!

Ma vettem észre, hogy nehezen bírok lehajolni, vagyis mikor lehajolok nagyon fáj a derekam, nem is az igazából, hogy fáj, hanem hirtelen belenyílal a fájdalom, mitõl lehet?

Legjobb válasz: kevés mozgás, rossz testtartás, nehezet emeltél és meghúztad, idõs vagy és gyengülnek a porcok. 1. megoldás: mozogj, fõleg fuss, biciklizz. 2. megoldás: ügyelj mindíg a testtartásodra. 3. megoldás: ha nehezet emeltél, és azért lehet, menj el dokihoz, nehogy sérv legyen, vagy egyébb. 4. megoldás: igyál élet elixírt. Nos, nekem is volt ilyen, nem 1-2x, megoldásként azt csináltam, hogy fél-1 óránként lefeküdtem az ágyra hassal. elsõ két kezemmel megemeltem a felsõtestem, addig, hogy teljesen nyújtva legyenek a karjaim. láb-fenék izmok teljesen legyenek ellazítva, teljes mértékben csak karból emeld magad. nem fogom részletezni miért, de ez jót tesz a porcoknak helytelen testtartás esetén. többire nem túl hatásos megoldás. :)

kevés mozgás, rossz testtartás, nehezet emeltél és meghúztad, idõs vagy és gyengülnek a porcok. 1. megoldás: mozogj, fõleg fuss, biciklizz. 2. megoldás: ügyelj mindíg a testtartásodra. 3. megoldás: ha nehezet emeltél, és azért lehet, menj el dokihoz, nehogy sérv legyen, vagy egyébb. 4. megoldás: igyál élet elixírt. Nos, nekem is volt ilyen, nem 1-2x, megoldásként azt csináltam, hogy fél-1 óránként lefeküdtem az ágyra hassal. elsõ két kezemmel megemeltem a felsõtestem, addig, hogy teljesen nyújtva legyenek a karjaim. láb-fenék izmok teljesen legyenek ellazítva, teljes mértékben csak karból emeld magad. nem fogom részletezni miért, de ez jót tesz a porcoknak helytelen testtartás esetén. többire nem túl hatásos megoldás. :)


Olvastam crohn bélbetegségtől nagyon aggódom nem-e ez a probléma áll fenn vagy az az irritatív bélszindróma? 5 éves kisfiamnál ma vettem észre, hogy enyhén nyálkás a széklete?

Már régebben is bajok voltak a székletével sokszor volt hasmenése de a széklet mindig negatív volt.Kisfiam 16 kg már 2éve, nagyon étvágytalan és sokszor mondja hogy fáj a hasa a köldöke alatti részen és rá nem sokra megyünk is kakilni. Mi lehet ez? Vagy valamilyen bélféreg? Köszönöm

Legjobb válasz: Nem tudom mi ez a támadó hangnem?! Én nem hiszem, hogy megbántottalak, csak mert leírtam, hogy ezt, hogy ilyen jellegû betegsége van-e a fiadnak, azt csak egy ilyen szakember tudja megállapítani és megkérdeztem, hogy miért nem viszed el oda? És nem most gondoltam vasárnap délután, hanem úgy általában. Mert írtad, hogy 2 éve étvágytalan, sokszor mondja, hogy fáj a hasa és nem hízik. Ezért tettem fel a kérdést, hogy miért nem viszed el szakorvoshoz? Itt senki nem orvos a gyakorin, de ha még az is lenne, vizsgálatok nélkül senki sem tudna pontos diagnózist felállítani. Egyébként én magam IBS-es vagyok és engem is elõször szakorvos vizsgált ki és a vizsgálatok után mondta el, hogy ez a bajom. Meg aztán az is felmerült bennem, hogy gyerekorvos nem foglalkozott ezekkel a dolgokkal? Mert elsõsorban neki kell beutalót adni a szakorvoshoz is.

Nem tudom mi ez a támadó hangnem?! Én nem hiszem, hogy megbántottalak, csak mert leírtam, hogy ezt, hogy ilyen jellegû betegsége van-e a fiadnak, azt csak egy ilyen szakember tudja megállapítani és megkérdeztem, hogy miért nem viszed el oda? És nem most gondoltam vasárnap délután, hanem úgy általában. Mert írtad, hogy 2 éve étvágytalan, sokszor mondja, hogy fáj a hasa és nem hízik. Ezért tettem fel a kérdést, hogy miért nem viszed el szakorvoshoz? Itt senki nem orvos a gyakorin, de ha még az is lenne, vizsgálatok nélkül senki sem tudna pontos diagnózist felállítani. Egyébként én magam IBS-es vagyok és engem is elõször szakorvos vizsgált ki és a vizsgálatok után mondta el, hogy ez a bajom. Meg aztán az is felmerült bennem, hogy gyerekorvos nem foglalkozott ezekkel a dolgokkal? Mert elsõsorban neki kell beutalót adni a szakorvoshoz is.
És miért nem mentek vele gasztroenterológushoz? Ezeket a dolgokat õ tudja csak megállapítani.
A kérdező hozzászólása: Megyek, mennék de vasárnap van!! A sürgõsségin ilyennel elküldenek Holnap már viszem is maszek ultrahagoshoz!! Tapasztalatot kértem nem ész osztást aggódom nagyon és össze vissza olvastam mindent ezért kértem hátha valaki tud valamit mondani
A kérdező hozzászólása: Elmentem a gyógyszertárba kértem széklettartályt már kakilt is el is tettem h ezzel is elõrébb legyünk mert házi orvos is tuti elküld ÁNTSZ-be. Vettem normaflort. Mit tehetnék még Haaaaa?
A chron egy pszichoszomatikus betegseg (lelki eredetu kronikus fizikai betegseg). Inkabb fiatal felnotteknel, felnotteknel alakul ki valamilyen lelki okra visszavezethetoen.
A volt fárjem is az.sajnos már gyereknél is sokszor elõfordul, de amiket irtál.az sokminden lehet.Ténleg úgy jött le a kérdésedbõl, hogy már régóta küzd ezekkel a dolgokkal, és akkor már biztos voltál vele orvosnál.szerintem enm Crohn beteg, sokszor lenne hõemelkedése, láza és hasmnés napi szintû lenne, haspuffadás állandó és étvágytalan, sok esetben fogy is.Lehet csak bélgyulladása vagy bármi más, utána kell járni, de próbálj együttmõkodõ lenni meret ilyen lerohanással, nem sokra mész majd.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom elnézést ha megbántottalak! Nem akartam senkit lerohanni úgy látszik belõlem így tör ki ha a gyermekemmel probléma van. Még egyszer bocsánat! Most indulunk az orvoshoz remélem az ultrahangból valami kiderül illetve a háziorvos ad beutalót hogy le tudjam adni a székletet. Köszi a válaszokat. 23 éves Anyuci

Tengerimalac: ma vettem észre, hogy az 5 és fél éves tengerimalacomnak kiesett az alsó foga, és ezért nem tud enni. Mit tegyek?

Mostanában csak hétvégén vagyok itthon és a szüleim nem vették észre, hogy ez a baja.. Nagyon sajnálom, mert ugye ha nem tud enni, akkor el fog pusztulni.. Már most is le van fogyva, megemeltem, és alig van súlya.. Segítsetek, kérlek!

Legjobb válasz: Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.

Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.
Igen ez jó megoldás, csak mint írtad, mostanában hétvégente vagy otthon, hétközben gondolom a szüleid etetik. Lesz türelmük nekik is felkockázni, stb? Mert pl. nálunk ez nem menne :/ Azért én mégis elvinném megnézetni a dokihoz, baj nem lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam, hogy nagyon picire kockázok meghámozott körtét, azt megette.. meg is itattam.. (eddig nem kapott vizet, mert elég volt, ami a zöldségekben, gyümölcsökben van) de a felsõ foga hatalmasra fog nõni, mert ugye azt nem tudja koptatni.
Így van, majd a doki megmondja, mik a kilátások. A felsõ foga miatt meg ne aggódj, majd néha elviszitek dokihoz, és lecsípi, ha már túl hosszú, szóval ez megoldható.
Ha pesti vagy akkor vidd el ide: http://www.vetfog.hu/BEMUTATKOZAS.html Kimondott kisállat fogászat, és nagyon jók.

13 hónapos babám elkezdte csikorgatni a fogát, miért lehet? És ma vettem észre hogy a középső felső fogának az éle fekete. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A fogcsikorgatas lehet attol, hogy felfedezte, ilyet is tud csinalni. Viszont a fekete el aggasztana, igy valoszinuleg elvinnem fogorvoshoz, hogy o mit mond.

A fogcsikorgatas lehet attol, hogy felfedezte, ilyet is tud csinalni. Viszont a fekete el aggasztana, igy valoszinuleg elvinnem fogorvoshoz, hogy o mit mond.
A kérdező hozzászólása: Elvittem és azt mondták hogy ne aggódjak semmi gond állítólag valami penész féle ami elmúlik nem szabad leszedni mert védi a fogat!

Nem túl sok ez egy kicsit neki? 9hos lányom tanulgatja a mászást, vagyis 4kézlábazik, de vele egy időben ma vettem észre, hogy kapaszkodik az asztal sarkába és húzná fel magát. Tud egyszerre ennyi mindent csinálni? Mikor fog felállni?

Legjobb válasz: Hagyd, hadd csinálja. Hadd menjen minden az õ tempójában. Mindig csak az a jó, amire õ maga motiválája magát, amit õ maga akar megtenni, nem kell, hogy anya tanítgassa vagy segítsen neki. Eléág, ha anya is motiválja: buzdítja, biztatja, dícséri, hívogatja magához. A babád meg fel fog állni a maga idejében, ne félj. :-)

Hagyd, hadd csinálja. Hadd menjen minden az õ tempójában. Mindig csak az a jó, amire õ maga motiválája magát, amit õ maga akar megtenni, nem kell, hogy anya tanítgassa vagy segítsen neki. Eléág, ha anya is motiválja: buzdítja, biztatja, dícséri, hívogatja magához. A babád meg fel fog állni a maga idejében, ne félj. :-)
Ne aggódj. :) Az én fiam 7 és fél hónaposan felült, egy héten belül már mászott és állt is kapaszkodva. Ilyenkor már gyorsan fog menni, ez a normális. Én például elõbb tudtam állni, mint ülni, anyukám mesélte, hogy folyton üvöltöttem, mert nem tudtam mit csináljak, mikor elegem lett az állásból :)
Szia! A lányom 7, 5 hósan elkezdett mászni, kb 4 napig mászott, aztán rájött hogy fel is tud kapaszkodni a kiságyban.Azóta /ennek 2 hete/csak addig mászik, míg fel nem áll valami mellett.A mászás már nem érdekli.Nagyon gyorsan tanulnak.Reggel már a tejcsi sem kell, mert amióta tanulmányozza a világot, egész nap csak menne, nincs ideje semmire!:) )
Szerbiába nem jó az ideiglenes személyi! Gyorsított eljárásban kell útlevelet kérned.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi a segítséget!
Nekem is két hetem volt személyit csináltatni. Kb másfél hét alatt kész lett. Szóval mázlim volt. Persze ez nem garancia rá, hogy neked is meglesz. Sajnos a gyorsított útlevél elég drága. Két fajta van (legalább is nekem ezeket mondták) 15ezer és 30ezer forint. Utóbbit egy nap alatt megkapod. A 15ezres azt hiszem egy hét.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem, hogy nekem is mihamarabb elkészül és nem kell 20 000 Ft-ot kifizetnem. Hány éve történt veled ez az eset? Hogy te megkaptad másfél hét alatt? Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Budapesti vagy?
Pont egy éve augusztusban, és Budapesten a központi okmányirodában voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem. Komárom.
állatorvoshoz kell vinni
Szinte biztos, hogy fülgyulladás. Ha nem kezeli azonnal állatorvos, akkor belehal. Ha viszont idõben megkapja a gyógyszert akkor simán túléli :) Azonnal állatorvos!!!!
Csatlakozom: azonnal állatorvos, valószínûleg fülgyulladás. Ajánlom pl. az Állatorvostudományi Egyetemet (István utca 2.), az egzotikus osztályon három nagyon jó orvos rendel. Egzotikus osztálynak hívják, de itt kezelik szakszerûen a kisemlõsöket. http://www.univet.hu/units/belgyogyaszat/index.php?page=egzo.. Vagy a Felicavet rendelõt, Gazdagrét, Rétköz u. 16. Dr. Keskeny Ildikó. http://www.felicavet.hu Fontos, hogy nyúlhoz értõ állatorvoshoz vidd!
Vidd el állatorvoshoz biztos tudják mi a baj

A babám most 3 -hós ma vettem észre, hogy a kis tokája alatt ki van dörzsölödve neki, mert rálóg nagyon a nyakára . Nagyon piros neki valakinek volt már ilyen? Védőnőt hívtam azt mondta kenjem sudocremmel.

Legjobb válasz: Akkor Johnsont nem használunk már látom .Szerencsére már múlik neki szépen bekentem sudocremmel. Köszönöm szépen a válaszokat / tanácsokat.

Megkérdezhetem, hogy végül mit választottál? Mármint mivel kened?
1.vagyok megint. én a lányomnál is és most a pici fiammal is johnsons hintõport használok elsõ perctõl kezdve. és semmi bajuk.szóval minden szülõnek meg kell tapasztalnia a saját bábájának mi a jó, mit szeret a bõre! úgyhogy nyugodtan használhatsz johnsons hintõport és termékeket.ha nem bírja a bõre a picinek akkor nagyon hamar pár nap alatt kiderül. jó babázást neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor Johnsont nem használunk már látom .Szerencsére már múlik neki szépen bekentem sudocremmel. Köszönöm szépen a válaszokat / tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat . Már helyre jött a kislányom ki tokája :) Most már még husisabb és jobban oda figyelek.Minden fürdés után jól bekenem a kis hajlatait .
9-esnek van igaza. Hintõpor kell, nem krém. Az én kislányommal is jártunk így, én csak hintõport raktam rá és elmúlt. Összeér a bõr, megizzad és kipirosodik, de szinte eleven is tud lenni. Ezért nem jó rá a krém. Csak a hintõpor, de abból is inkább a gyógyszertári sztem, én azt használtam még ilyen idõsen. Az én babám 1 éves kora alatt a Johnson termékektõl kiütéses lett.
9-es vagyok, én használtam a babámra Johnson's-t is, az is jó volt, csak én nem annyira használtam szívesen, szerintem túl erõs az illata egy babának. Szerintem erõs túlzás, hogy egyáltalán nem szabad hintõport használni belégzés miatt. Természetesen oda kell figyelni, hogy ne menjen a baba orrába/szájába/szemébe. Én úgy szoktam, hogy a kezembe szórom a hintõport (távol a baba arcától), és a kezembõl kenem a nyakára.
5-ös vagyok. Nekem szigorúan megtiltotta a gyerekorvos és a védõnõ is a hintõpor használatát. Az a legújabb elmélet, hogy belélegzik a picik és az nem túl szerencsés. Szerintem ez egy kicsit túlzás, mindenesetre és nem merem használni. A folyékony hintõport nem ismerem, az lehet hogy jó. Én csak a józan paraszti észre hagyatkozva kentem vékonyan, mert nekem sem esne jól, ha bepállna a bõröm a sok krémtõl.
A kérdező hozzászólása: Nekem itthon csak Johnsons hintõporom van , de még ki se bontottuk akkor azt is használhatom ? Mondjuk tegnap bekentem neki sudoval és már halványodott sokat.Mikor megszületett akkor a kis nunija volt piros azt is kenegettem, de elmúlt az is már szerencsére. Olyan érzékeny a kis bõre.Picit hozzáér a pisi már pirúl.pedig gyakran pelusozom.
1.vagyok:igazán nincs mit szívesen segítettem! ami eszembe jutott mert itt írta valaki a hintõport.nekem az annyira egy értelmû mert én mind a két gyerekemmel azt használom testápoló helyett és olyan szép selymes a bõrük tõle.de ha te ragaszkodsz a testápolóhoz akkor is a hajlatokat nyugodtan hintsed neki porral pláne még ilyen pici nem tud szellõzni!sõt ha nagyobb lesz akkor is a hajlatokat minumim de lehet egész testet is pláne nyáron mikor õk is megizzadnak picit.
Szintén ugyan ez van a lányomnál, csak neki a hóna alatt is ilyen, meg a combjánál is, kiderült, hogy allergiás a tehéntejre, mivel a Milumil tápszer abból van, most novallac allernovát eszik és múlogat tõle, meg kenni kell krémmel, ami atópiás ekcémára való, érdemes a dokinál rákérdezni. 4 hónapos kislány anyukája
Erre inkább hintõpor kéne, nem krém. Az okozza a kipirosodást, hogy az összefekvõ bõrfelületekbõl az izzadság nem tud elpárologni, ezért jó rá a hintõpor, az felszívja a nedvességet. Én sima Nivea hintõport szoktam használni a babám tokájára, eddig mindig nagyon hamar elmúlt tõle a pirosodás.
Az én babóm is nagyon husi a mai napig.amikor picike volt fürdés után mindig behintõporoztam a hajlatokat.1x volt piros a kis combján a hurka akkor bekentem popsikenõccsel és másnapra elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló köszönöm szépen a tanácsokat .
A kérdező hozzászólása: Lázcsillapítóm , sudocremem van itthon , meg physiomer sóoldatos spraym is.kezdõ anyuka vagyok így a tapasztaltabbaktól tanulok :) Vékonyan kell? Nekem azt mondta a védõnõ vastagon kenjem .Hûha remélem nem lesz baja. Mert mostmár elaludt és nem akarom piszkálni .
Mi pontosan így jártunk pár napja. Kétszer bekentem sudocremmel és elmúlt. Arra vigyáztam, hogy nagyon vékonyan kenjem, szinte csak annyit, amit rögtön beszív és csak az érintett területen. Meg megpróbáltam egy picit tartani a tokáját, hogy szabadon legyen a terület. Vicces volt, mert amúgy szeret felfelé nézelõdni, de most leszorította a nyakát.
Frezyderm folyékony hintõpor! Nekünk bevált több féle bõrproblémára, nagyon tudom ajánlani!!
1 vagyok. a neogranormon hámosító úgyhogy ilyenekre jó. de hallottam már hogy a sudocrem is jo lehet ilyenekre. ha valamelyik van otthon akkor elõször próbáld azzal. egy jó tanács:mivel nekem már 2. gyerkõc 1-2 dolog mindig jó ha van itthon.lázcsillapítón kívül, pl.neogranormon, fenistil kenõcs, tengeri vizes orrspray, c vitamin (persze már nem szopizó és tápszerezõ babáknak).
A kérdező hozzászólása: Szegény babókák husi musik kicsit és máris van gond :(
szia! nekem is 3 hós a kisfiam.nekem is elég tokás, de szerencsére nekünk nincs vele gond.viszont nekem hátul a térd hajlata repedt szét olyan kemény a duci husija.hála az égnek vérezni nem vérzett neki csak a felsõ bõr réteg repedt me.én neogranormonnal kenem neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!