Találatok a következő kifejezésre: Ma azt észre, (277 db)

A bal mellemben van egy kis csomó. Tegnap fájt, de ma már kevésbé. Igazából ma vettem észre, hogy ott van az a kis csomó.14 éves vagyok és kicsit félek, mert nem tudom mitől van ez:/ Mi ez? Mit csináljak? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.

Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.
tini korban amikor nõ a mell nagyon gyakori. Annó nekem is volt mindkettõben.
Szia! Azonnal orvos, õ majd megállapítja, hogy zsírcsomó, vagy komolyabb. Elküld mammográfiai vizsgálatra, nem fáj és tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Még egy valami valamikor volt egy kis sárga valami a melltartómban De mostanában már nincs. Ez micsoda?
Nem fogja elküldeni mammográfiára 14 évesen. Eleve elötte uh van még ha kell is ilyen vizsgálat. Kérdezõ az a sárga dolog nem tudom mi lehet azt érdemes lenne megkérdezni, na meg akkor egy uttal megkérdzheted ezt a csomót is de az tuti hogy hormonális korodból adódóan.
14 éves korban SZINTE elképzelhetetlen a rák. Arról ne is beszéljünk, ha már fájna akkor annak már régóta lennének más tünetei is.

A finnugor az észt meg a finn ba vagy ma szak?

Legjobb válasz: Mind a magyar BA szak szakirányai, külön finn/észt/finnugor szak sajnos nincs.

Mind a magyar BA szak szakirányai, külön finn/észt/finnugor szak sajnos nincs.

Valaki tud segíteni? Kullancs ment ma az 5 hónapos kutyámba. Most este vettem észre. Mindig figyelem séta közbe, szoktam is találni rajta, de azok még csaj a szőrén vannak. Sajnos ezt nem vettem észre, csak későn mert már benne volt.

Ki venni nem mertem, mert nem tudom, hogy szabad e ki venni vagy sem.Állítólag ha fertőzött a kullancs akkor már akkor megferőzi a kutyát ha a bőre alá megy. Nem vettem még észre semmi tünetet vagy rosszullétet a kutyán. Megvárjam h magátok essen ki a kullancs? Mindenképp vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: A bõrnél szorosan megfogod a kullancsot/ én papírzsepit használok/ és kihúzod. ha bent is marad a feje, ki fog lökõdni. Kis piros folt lehet, hogy lesz a helyén. Betadinnal kezeld le. Van a kutyádon kullancs ellen valami?

A bõrnél szorosan megfogod a kullancsot/ én papírzsepit használok/ és kihúzod. ha bent is marad a feje, ki fog lökõdni. Kis piros folt lehet, hogy lesz a helyén. Betadinnal kezeld le. Van a kutyádon kullancs ellen valami?
Azonnal szedd ki!!! Fogd meg és húzd meg erõsen egy fél tekeréssel. (Nem tudom jobban leírni.) Nem kell aggódni, nem biztos, hogy fertõzött a kullancs. De ha bármi változás történik: levert, nem eszik, akkor azonnal orvos.
Hasonló problémával küszködök, 2 kullancs volt eddig a kutyámban. Ráadásul irtózom az ilyen pókszerû "bogaraktól", a látványtól, ahogy befúródik a bõrbe. Szégyen, de simogatni sincs kedvem a kutyus bundáját, mert magam elõtt látom azt a gusztustalanságot. tudom, ez elég ciki, de nem tehetek róla. Ennek ellenére kényszerbõl én távolítottam el a kullancsot, a helyét lekezeltem. Komolyabban kell vennem a védekezést, és nem viszem tópartra. Amúgy spot on-nal volt kezelve, de mégis belement.
Óramutató járásával megegyezõ irányba tekerd a kullancs alatt fogd össze a bõrét a kullancsot amennyire csak tudod a feje közelében fogd meg és húzd ki elég jól kapaszkodik!!!A kis köcsög!!! soha ne a potrohát fogd meg ne szakítsd bele!!! általában 48ó múlva fertõznek !! ha fertõznek!!
cseppet már bõven használhatna, nyakörvet is hamarosan. vegyél neki minél elõbb, átlagos terepen nagyon jól véd.
A kérdező hozzászólása: A napokban akartam/akarok venni neki cseppet vagy nyakörvet. Még 5 hónapos nem tudom, hogy milyet lehet rá venni.
Jó a fertõtlenítõ is. Ha kutyád van, de embernek is remek dolog a Betadin. 10-14 nap kb a lappangási idõ. Ha nem úgy eszik, ahogy megszokta. Ha kissé bágyadtabb, levertebb a szokottnál. Netán sötétedik a vizelete is. Ezek az általános jelenségek. De hányás, hasmenés is lehet majd. Nem biztos, de , ha bármi rendellenest látsz rajta, orvos . És említeni neki a pontos idõpontot, amikor a kullancs belement. Lehet, nem volt fertõzött . Volt rajta valami szer kullancs ellen? Most van a szezonja sajnos.
A kérdező hozzászólása: Sikerült kiszednem, egyedül próbálkoztam mert magam vagyok. A feje sajnos bent maradt, betadine nincs itthon, de fertõtlenítõ spay az igen. Az jó? Ha beteg lett a kutya akkor holnap reggelre jelentkezniük kell a tüneteknek? Azt olvastam, hogy levertség étvágytalanság stb. szóval a megszokotnál eltérõ. Nagyon féltem, magam miatt nem is aggódom, csak a kutyámért.
szedd ki, ne várd meg, míg magától kiesik. én nagyon béna vagyok, pet shopban lehet kapni kullancskihúzó csipeszt a magam fajták számára. manuálisan meg úgy, ahogy az elõzõk leírták
Mindig rögtön szedd ki ahogy észreveszed. Ami fertõzött, csak pár óra után juttatja be a kórokozókat a kutyába, mikor már teleszívta magát. Tehát egy fertõzött kullancs se biztos, hogy gondot okoz, ha idõben kiszedi az ember.
Nincs szer, ami totál távol tartja a kullancsot. Elvileg, ha van rajta akár nyakörv, akár spot, amikor kezd befúródni a bõrbe, elpusztul. Így lehet, hogy talál az ember rajta döglött kullancsot, ami még be van fúródva.

Más babája is szenved ma? Az enyém (11 hónapos) nem eszik, nem iszik, csak aludna egész nap.

Már 3 órát aludt, és már megint csak dülöngél, közben meg nyafog szinte folyamatosan. Front van vagy beteg lenne?

Legjobb válasz: Szintén 11 hónapos, nagyjából ez volt eddig a mai napunk nekünk is... Eleddig ráfogtam arra, hogy épp készül kibújni két fogacska. Amúgy ma én se vagyok a topon valahogy, lehet vmi a levegõben.

Szintén 11 hónapos, nagyjából ez volt eddig a mai napunk nekünk is... Eleddig ráfogtam arra, hogy épp készül kibújni két fogacska. Amúgy ma én se vagyok a topon valahogy, lehet vmi a levegõben.
Az én majdnem 2 évesem 3/4 9 -ig aludt ma, pedig általában 6-7 között szokott kelni. Ezután a nagy alvás után nyilván nem aludt délben, de onnantól csak szédelgett. Hiába feküdtünk, meséltünk. Majd negyed4-kor aludt el váratlanul, és nem rég ébredt tök nyûgösen. Szóval érdekes estének nézünk elébe, majd gondolunk egymásra, mikor ti se alszotok, mert kialudta ma magát a gyerek! :-)
Gondolok még esetleg torokfájásra, ha nem akar se enni se enni meg nagyon nyûgi!
Én se tudom mi van, de az én 2, 5 évesema 7 óra helyett majdnem 8kor kelt, és most sem lehet altatni, pedig kettõ körül szokott. Akkor lehet , tényleg van "vmi a levegõben"??
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy nem csak az enyém. Ezek szerint nem beteg, csak a front... És a tieitek esznek legalább? Az enyém még a kekszet se, pedig abból bármikor, bármennyit képes lenne benyomni.
Ma napközben kínkeservesen tudtam csak elaltatni, viszont éjjel jól aludt. Az étvágya jó.
A délutáni altatás egy kerek óráig tartott nagy sírás árán.Délelõtt 40 percet aludt, ebédre ébredt, aztán hányt egyet (inkább eltúlzott büfi volt, de ilyet még nem csinált).Uzsonna elõtt bealudt egy fél õrára, aztán nyûg és hiszti egész nap. Én is a bújó fognak tudtam be, még az ínyét is bekentem, de csak nyûglõdött tovább.6-kor bealudt és még mindig alszik, mostmár nem ébresztem, majd reggel fürdik :) Bár lehet, hogy vacsizni még felébreszt :) 9 hónapos a lányka
Az én hósom is reggel fél kilencig aludt majd délben ebéd után saját maga mászott be az ágyikójába aludni, aludt három(!!)órát egyhuzamban nyikk nélkül! Na gondoltam magamban ki tudja mikor fárad el estére!??Este hétkor el kellett vinnem fürdeni mert esett kelt a fáradságtól úgyhogy fél nyolckor már aludt! Melegfront van, az én fiam ilyenkor egy mormota bár neki amúgy sincs baj az alvókájával!
bocs lemaradt:tizenhét hós!!

14 hónapos kisfiamnak tegnap hatszor volt széklete, ez normális? Normál kaksi volt, ma meg legalább négyszer volt nagy dolgunk. Múlthét óta habarom a főzelékeit, emellett már azt eszi amit mi.

Legjobb válasz: Szerintem igen, az én 15 hónaposomnak van hogy napi 2, de van hogy napi 5 jókora adag is terem a pelusban. Nagyon függ attól, mit és mennyit eszik, iszik, mozog. Amíg a színe és az állaga normális, én nem aggódom.

Szerintem igen, az én 15 hónaposomnak van hogy napi 2, de van hogy napi 5 jókora adag is terem a pelusban. Nagyon függ attól, mit és mennyit eszik, iszik, mozog. Amíg a színe és az állaga normális, én nem aggódom.

Ha ma ezt eszem akkor az kevésnek számít? L/14

11 óra körül 2 banán,2 körte

Legjobb válasz: Ma össz vissz ennyi???Nem úgy kell fogyókurázni hogy nem eszel hanem hogy figyeled hogy mit eszel!!Ha nem eszel nem lesz energiád erõd semmire,ne koplalja,a gyomrodnak se jó!!!

Ma össz vissz ennyi???Nem úgy kell fogyókurázni hogy nem eszel hanem hogy figyeled hogy mit eszel!!Ha nem eszel nem lesz energiád erõd semmire, ne koplalja, a gyomrodnak se jó!!!
Pontosan..... Ne koplalj, hanem egyél rendesen, csak nem mind1, hogy mit.
szerintem nagyon kevés. én nálad idõsebb vagyok, nagyon vékony, mégis ennyit meg tudnék enni még délelõtt, késõbb, valamikor délután pedig éhenhalnék...
Fogyókúrában nincs "ma": ha nem egy nap volt míg felszedted, akkor leadni sem egy nap lesz. Ha úgy nézed, a felsoroltak mind szénhidrát (ez, mint a zsír, csak üzemanyag), így az elhasználódott 'alkatrészeid' pótlásához szükséges fehérje (pontosabban ennek alkotóelemei, az aminosavak) mind az izmaid leépítésébõl lesz pótolva= hosszútávon izom csökken, felesleg marad.
Egy 14 éves fejlõdõ szervezetnél a fogyókúra maga az öngyilkosság. Persze a tini inkább fog a buta divatlapokra és a társadalmi megítélésre hallgatni, mint az egészségére figyelni. Aztán jönnek a kérdések hogy miért nincs energiám sosem, miért van ez meg az a betegségem meg hiányom.. talán azért mert amikor a legjobban kellett volna figyelni az egészséges táplálkozásra, akkor vonta meg magától a tápanyagot.
Reggeli: kakaó, fõtt tojás, korpás zsemle, paradicsom, banán Tízórai: banán, körte Ebéd: borsóleves, halszelet, fõtt krumpli, körte uzsonna: joghurt, keksz(korpás) vacsi-esetleg azt hagyd, vagy fõtt tojás, tea, alma Ez kevés. Amit írtam. Amit te írtál, arra más azt mondja, hogy "ma nem ettem semmit"

Tapasztalt már ilyet valaki? Pont ma egy hete késik. Ma vettem észre, hogy az alhasam nagyon feszül, pedig pisilni is sűrűn járok, nem tartom vissza.

Ja és még az a furi,ilyet még nem tapasztaltam,hogy amikor állok,érzem kidudorodni alul a méhemet. Szóval kitapintható. Még sose volt ilyen. ha odarakom a kezem szabályosan érzem. De fekszek akkor meg nem...

Legjobb válasz: Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)

Szerintem a sok pisilési inger nagyon is terhességre utaló jel, akárcsak az alhasi feszülés... egy tesztet megérne a dolog, de persze az is lehet, hogy csak felfáztál. Mindenesetre én tesztelnék, pláne ha egy hete késik. Írd meg mi lett légyszi:)
én ugyanezekkel a tünetekkel voltam terhes. volt még egy kis szédelgés is.
Ha egy hete késik az mindnképpen terheségre utalhat.Egy tesztet valóban megér.Az furi hogy érzed a méhed , Mert tulajdonképpen azt nem lehetne.Biztos hogy a méhed?
Nekem is egy hetet késett és feszült a hasam, állandóan pisilnem kellett, és volt mellfeszülés, kicsi hasfájás-tehát akár mensi tüneteknek is mondhatnám.....de én 3 tesztet csináltam mert nem hittem el hogy 2 vonalnyira terhes vagyok :-)
A kérdező hozzászólása: Uh, ezt komolyan írtad? :S
Látom nem örülsz ennek :( de nem változott a véleményem, vegyél egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: De én régebben pcos voltam. Lehet visszajött? van ilyen?
Mi votál régebben?Nem értem.
A kérdező hozzászólása: Mindegy! Már megjött!

19 hetes vagyok, és ma azt vettem észre hogy nem nagyon mocorog a babám. Ez gyakran előfordul?

Legjobb válasz: Aggodalomra semmi ok! Van így! Az én babám általában borzasztóan sokat mocorog. Ma viszont még csak egyszer éreztem. Most kezdi a mûsort! Nagyon meglepõ nekem, ha nem mocorog állandóan. :) Vannak punnyadósabb napjaik! És persze az idõ is sokat számít! Ne aggógj! 24 hetes kismami

Aggodalomra semmi ok! Van így! Az én babám általában borzasztóan sokat mocorog. Ma viszont még csak egyszer éreztem. Most kezdi a mûsort! Nagyon meglepõ nekem, ha nem mocorog állandóan. :) Vannak punnyadósabb napjaik! És persze az idõ is sokat számít! Ne aggógj! 24 hetes kismami
Szia! Nekem mindig úgy volt, hogy 3 nap hancúr utána 3 nap lapítás. Még mindig így van bár tegnap meg ma már arra gyanakszom, hogy talán valami készülõdik. :-/ Üdv 38heteske
Szia, Sajnos 14hetesen éreztem elõször, azóta maratonikat úszunk, játszunk anyu hólyagjával, szóval eleven. De még így is a frászt hozza rám, amikor 3-5napra is "elbújik" és mikor megfenyegetem, hogy megnézi doki helybõl randalírozni kezd... Amúgy tudom, olyankor is, hogy jól van:) Mostanra lehet kint is érezni, ha rúg, azóta beépített ébresztõórám van:) de így is képes pillangógyengédségût rúgni, a nézzük anyunak feltûnik e:) (most egy olyan órája leszakad az oldalam, csemete nem mozog: elment aludni, úgy, mint egy kismacsek a legkisebb résbe befészkelõdve, kitekeredve... szóval csatlakozok hozzá:) Élvezd ki, amíg picit nyugisabb) Kis lustik:) Boldog babavárást 20heteske
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, további szép napot !!!
Szerintem reggel elsõ vizeletbõl tesztelj, lehet babóca a dologban.
A vérzésnek talán, a csípésnek semmiképp. Sajnos a felfázás kiújulhat, én is jártam így. Figyeld és inkább menj vissza a dokihoz kontrollra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!