Találatok a következő kifejezésre: Ma az papirra ezt irták (13 db)

Ma az uh-os papirra ezt irták. Lepény a hátsó falon. Széli része a belső méhszájat fedi. Ez mit jelent?

20 hetes vagyok. A doki csak annyit mndott,hogy nem feltétlenül jelent gondot. Sajnos az orvosommal csak holnap tudok beszélni.

Legjobb válasz: Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond,nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont,ha fedi a méhszájat,az baj lehet.Ha nem változik,akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni,de pihenj sokat,ne erõltesd meg magad,nehogy leváljon. Ha görcseid lennének,vagy vérzés lépne fel,azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.

Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond, nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont, ha fedi a méhszájat, az baj lehet.Ha nem változik, akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni, de pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, nehogy leváljon. Ha görcseid lennének, vagy vérzés lépne fel, azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.
Nekem mindkét terhességemnél a mellsõ falon volt a lepény, a nõvéremnek (most 28 hetes) a hátsó falon van. A gondot inkább az jelentheti, hogy a méhszájat fedi. Ez szülésnél okozhat gondot, de barátnõmnek pl ahogy nõtt a méhe, és feljebb "vándorolt", ez megszûnt. Neki okoztott vérzést is, de korábbi terhességnél, mint a tied. Szerintem nem lesz gond. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt sejtettem, hogy pihizni kellesz. Csak hát van itthon egy 3 és egy 1 éves kisfiam, akik mellett sajnos nem sokat tudok feküdni. De igyekszem majd. Köszi még egyszer!!

29 hetesen 2100-as eredmény az nagyon rossz? Ma volt a doki a védőnőnél és ezt írta a papírra. Annyit mondott hogy sokat pihenjek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.

Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.
Mármint CX 2100? Erre gondolsz? Mi állt még a papírodon? Ez azt jelenti egyébként, hogy 2 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt.
A kérdező hozzászólása: igen erre gondoltam ez nagyon rossz?
Igazából nekem elsõ babám, nem vagyok túlzottan tapasztalt ebben és nekem zárt a méhszáj szerintem nem nagy probléma hiszen akkor már a dokid is mondta volna! Ha tényleg csak annyit mondott, hogy pihenj sokat akkor valószínûleg mindössze erre van szükséged! A nemi élettõl eltiltott esetleg? Mást mondott ezen kívül?
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmi mást a nemi életet szóba se hozta
A kérdező hozzászólása: hála istennek az uh-s orvos más és tök nyugis doki

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Ma voltam 11 hetes uh-n. A doki azt írta a papíromra hogy "orrcsont nem vizualizálható" ez mit jelent?

Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?

Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?
A kérdező hozzászólása: de az h jó a tarkóredõ eredménye az nem ad bizakodásra okot?
Nagyon jó lenne, ha megnézetnéd máshol, mert igen fontos az orrcsont megléte.Gondolom azt tudod, hogy Down kór gyanújára adhat okot, mivel náluk késõbb alakul ki az orrcsont.Mindenképpen oldd meg, hogy megnézeted.Nem a 4D kell, sima UH-al nézik/mérik ezeket a dolgokat.
Nem kell 4D, csak egy sima uh! A kórházban akár más dokinál, akár nála! Pesti vagy? Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházban a genetikai tanácsadót, az ingyenes, a legszuperebb gárdával, csak sokat kell várni. Már telefonon is sok okosat tudnak mondani. Telefon: 432-7764
Pedig jó lenne, ha még 12-13 hetesen látna valaki téged még egyszer!!! Ilyenkor a legpontosabb a tarkóredõ mérés is! Nem várnék a 15.hétig, törnék-zúznék egy újabb uh-ért, még ha fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: A doki 15 hetesen rendelt vissza. 4D-re meg most nem tudnánk elmenni.
Egyik ismerõsöm babájánál sem látták az orrcsontot, még amniocentézisre is volt emiatt. Semmi baja a babának, már 3éves nagyfiú.
Szia! Elsõ vagyok megint. Szerintem is kérj új uh idõpontot, akár fizetõsen is. Nagy valószínûséggel nincsen itt semmi baj, de jobb az óvatosság, a körültekintés. Máris aggódsz, hiszen azért nyitottál topikot, akkor meg jobb ha minél hamarabb megerõsítést kapsz, hogy nincs baj!
Tarkóredõ eredmény oké, de kéne hogy látható legyen orrcsont. Menj el inkább másik uh-ra is, én nem is várnék, máris kérnék idõpontot, inkább mint itt aggódni a gép elõtt, hogy ez mit jelent. Menj el valami fizetõs uh-ra
A kérdező hozzászólása: próbáltam elérni, de éppen mûtéten van, utána meg megy haza
az nagyon jó tarkóredõ érték. Az orrcsont jobb, ha ábrázolódik, bár a tarkóredõ érték fontosabb..Én azért rákérdeznék erre, akár telefonon is nála vagy kérnék mégegy ultrahangot. Nem paráztatni akarlak, arra semmi okod, de jobb tisztázni a nyitott kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: 1, 4 mm a tarkóredõ és mikor megkérdeztem, hogy minden rendben van e, akkor azt mondta, hogy igen
Meg kellett volna kérdezni mert nem 100% hogy baj van de jobb lenne ha nem ezt írta volna
Természetesen bizakodásra ad okot! Sõt nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baj legyen. De mivel jobb lett volna ha orrcsontot IS lát, ezért érdemes meggyõzõdni minél hamarabb arról, hogy minden tökéletesen rendben.Én legalábbis így tennék!

Ma voltam ctg-n és a baba pulzusa 160-180 között volt! A doki azt írta a papírra tachycardia! Eddig 2szer volt ilyen eredmény és 2szer normális! Ez bajt jelent? Baja lehet a picinek?

Nagyon félek,mert eddig uh-n is mindíg normális volt a pulzusszám most meg 2szer is magas volt a ctg-n a pici pulzusszáma!Én is egy kicsit idegesebb voltam mert a múltkori eset után pont ett?l tartottam,hogy nehogy megint ugy jájak mint 1 hete!UGYE NINCS BAJ A BABÁVAL????

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hány hetes terhes vagy, de szerintem ezzel a pulzusszámmal semmi baj nincs ! A babáknak mindig ilyen magas a pulzusuk, ha mozognak közben, akkor fõleg.

Szia! Nem tudom, hány hetes terhes vagy, de szerintem ezzel a pulzusszámmal semmi baj nincs ! A babáknak mindig ilyen magas a pulzusuk, ha mozognak közben, akkor fõleg.
A kérdező hozzászólása: 37 hetes vagyok!A ctg alatt a kislányom nagyon be volt pörögve egyfolytában mozgott!Még a szülésznõ is mondta hogy nagyon virgonc a baba!Akkor azért lehetett ilyen a pulzusszám?De akkor miért mondták azt hogy tachycardia?Most akkor ez a szó mit jelent?
Az én fiamnak majdnem mind a három Nst-n magas pulzusszámai voltak, az elsõn ( itt izgultam a legjobban ) 150-190, a másodikon és a harmadikon is 130-190 között mozogtak az értékek. Nekem azt mondták, hogy ez nem baj, mert nagyon sokat mozgott a babó a vizsgálat alatt és mozgás közben az a jó ha ilyenek az értékek. Ne izgulj!
Ez sokmindennel járhat!A nõvéremet épp ezért császározták meg, mert a baba pulzusa magas volt, és így a vérnyomása is felment.A császár nem akkor volt mikor tachycardiát állapítottak meg, hanem mikor eljött a szülés ideje!Akkor nem engedték simán szülni!Sem neki, sem a kislányának semmi baja!Nekem ez a tapasztalatom, ennyit tudtam segíteni!
Szülés közben is ráteszik a pocira a ctg-t és majd ott kiderül, ha rendben lesz minden akkor nem császároznak. Félõ, ha nagyon felmegy a baba vérnyomása, valami baja lesz, ezért szoktak rögtön császározni. Nálunk a szívhang teljesen elment egy kis idõre. De szerencsére visszajött. Azt hittem ott halok meg, ha valami baja lesz a kicsimnek, akkor ott úgy éreztem, mindegy mi csak legyen valami. Ott nem fogsz azon gondolkodni, hogy így a császár úgy a császár! Jó babavárást és könnyû szülést kívánok!
Tachycardia az gyorsult szivverést jelent.180ig normálisnak számit.Ha a doktor kórosan magasnak találta volna, veszélyesnek, akkor téged mostanra már megcsászároznak.Bizz a dokidban.
Elöttem nagyon jókat írtak!Kimondottan a jelentését itt találod! http://drinfo.hu/betegsegek/egeszsegugyi-kifejezes-lexikon?t..

ALDI BR.85375? Ma voltam az Aldinál interjún! A papíromra azt írták hogy a bérem br 85375 lesz? Ez lehetséges? Azt mondták nettó 75-80-at fogok keresni!

Legjobb válasz: Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?

Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?
Az teljesen mindegy mit mondanak, az a lényeg ami papíron van. Ha 160 órát dolgozol egy hónapban akkor bruttó 101500-nál nem adhatnak kevesebbet, ha nem ennyit dolgozol idõarányosan csökken a fizud.
Gondolom annyi az alapbér, aztán pluszba kapsz még mûszakpótlékot, meg túlórapótlékot, így összesen kijön annyi, hogy 75-80 legyen a nettó.

Ma voltam kiíratni gyógyszer a doki megvizsgált ott és azt mondta hogy kiír egy gyógyszert: Symicia- t írta ki. Adott egy papírt hogy menjek el laborba. Ez normális hogy elõször kiírja a gyógyszert utána küld el laborba?

Szinte semmit nem is kérdezett! Remélem hatni fog a gyógyszer.. Ez minden elsõ gyógyszerírásnál így van?

Legjobb válasz: Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.

Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.
bezony. kell még menni méh nyakrák szûrésre is, és a labor papírral ajánlatos ki írni csak. ha rafinált vagy megnézted mennyire vagy hajlamos trombózisra.
Én elmennék egy magánrendelõbe fizetõs UH-ra hogy megnyugtassanak.
én is mindig megkérdezem ha valami nem oké addig ki sem megyek a rendelõbõl. menj el másik rendelõbe vagy próbáld felhivni a dokit
meg kellett volna kérdezni
Ennyi idõsen az én papíromon az szerepelt, hogy az átlaghoz képest kicsi a feje. De: nagyon hosszú combcsont, átlagosnál nagyobb méret. Én is betojtam. Ehhez képest szültem egy 4000 g-os 54 cm-es babát (ami szerintem azért nem túl nagy) egy teljesen átlagos, normál buksival.
az elsõ vagyok bocsi de milyen választ vártál?? Így látatlanban hogy azt mondjuk neked hogy biztos minden oké és TUTI semmi baja?? Ezt így hogy tudná bárki is megmondani neked interneten keresztül? Feltételeztem hogy sztk-s rendelés lehetett mert ha engem tájékoztatás nélkül egy darab papírral amire ilyen dolog van írva elküldenek a magánrendelésrõl amiért kemény pénzeket fizetek- akkor abban a pillanatban hagynám ott az orvost. Nem is értem hogy lehet hogy SEMMIT se mondanak, csak leírnak egy ilyet. Egyébként meg tudom hogy ez milyen mert nekem az elsõ babámnál találtak mindenfelé eltéréseket az sztk-n is és a magánban is (1 nap múlva volt már idõpontom egyébként) de ott helyben mondták is, nem csak a papíron láttam leírva.
Én két dolgot tennék. Ha sztk-s az orvosom, bezony leülnék és várnék (elmondom a nõvérnek v. az asszisztensnek h ez az ok, h nagyon fontos dolgot akarok kérdezni); ha magándoki, meg felcsörgetném a mobilján, vagy a telefonján, h adjon vmilyen választ... Ennyi. Ilyenkor felesleges sírni, kiakadni, utána kell járni!
Az én gyermekeim is szokatlan fejformával születtek, kicsit laposabb volt a buksikuk két oldalról, de ezt 2-3 hónap alatt teljesen elnõtték. Ez nem volt sem káros, sem szépséghiba, de egy orvos számára mégis észrevehetõ. Talán nálatok is csak ilyesmirõl van szó. Nem vagyok szakértõ, de ha valami deformitás lenne, az már sokkal elõbb elkezdõdött volna, és az elõzõ ultrahangokon is észrevették volna. De az izgalmad, könnyeid valóban megérnek annyit, hogy rákérdezz a dokidnál, és markánsan kérd meg, hogy mondjon valami megnyugtatót, mert ez a kifejezés, hogy szokatlan fejforma, valóban ijesztõ egy laikus számára, fõleg egy anyának. Kitartást!
Nem tudom, mit vársz itt tõlünk, egyikünk sem orvos, az uh-t csak a doki látta. Egyébként meg ha nem mondott semmmit, gondolom nem lehet olyan komoly baj, DE én nem érném be ennyivel, én mindenképpen utánajárnék. Nem kell a 4D uh-nál napokat várni. Hívj fel többet is, biztosan lesz valahol üres hely. Vagy menj vissza oda, ahol ezt felírták.
Tudom, hogy könnyû ilyet írni, de ne parázd túl a dolgot. Komoly gondot már jóval hamarabb felfedeztek volna, vagy ha eddig elkerülte volna a figyelmüket, és most vették észre, nem hagyták volna annyiban, hogy csak ráírják a papírodra és kész. Tudnod kell, hogy az ultrahangos dokinak mindent, de mindent rögzítenie kell, amit lát, akkor is, ha nincs különösebb jelentõsége. Ez két dologra jó, védik vele önmagukat, és jól ráijesztenek az anyukákra.
A kérdező hozzászólása: Ezzel nem lettem kisegitve.arra sem kapok egybõl idõ pontot
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok
Méhen belüli növekedés visszamaradás. Ezt találtam evvel kapcsolatban: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Mehe..
A kérdező hozzászólása: Valaki hasonló helyzetben?
Amikor nst-re jártam volt ott egy anyuka, akinek ugyanez volt, sajnos végül nem tudom mi lett velük, de arra emlékszem, hogy azt mesélte elõzõ terhességénél is ugyanez volt, picike baba is született, de utána behozta a lemaradást. Ott volt vele, értelmes mosolygós kedves szöszke kislány volt :) Mennyi lett az AC értéked?
Mit mondott az orvosod???
Szia! Mennyi lett a babucid Ac mérete? A többi rendben volt? Egy méret szerintem még nem jelenthet visszamaradást! Nyugodj meg!! Minden okés lesz a picikével!
A kérdező hozzászólása: Hát csak ennyit írt a papírra. Azt mondta nem kell megillyedni.Csak kisebb babám fog születni majd, olyan 3 kiló körüli.Meg még azt írta, hogy C3100. Végül is nem mondott semmi olyat, hogy baj lenne, csak picit le van maradva. 27 hetet írt a papírra is, de az azért van, mert figyelve volt a peteérésem, beágyazódásom és el is csúszott a ciklusom 4-5-6 napot.De a fej térfogat viszont a 28. hétnek felelt meg, meg minden más adata.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta az AC méretet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!