Találatok a következő kifejezésre: Ma az papirra (82 db)

SOS! Ma érettségizek, de nem kaptam értesítő papírt. Csak egy ember kapott, az övét láttam ma. Az van rajta, hogy jelen értesítőt feltétlen hozza magával. Akkor most nem érettségizhetek? Nagyon, nagyon sürgős, 4 óra múlva érettségi!

Legjobb válasz: Szóval a történet: Postán nem küldd ki az iskola semmit. 3-an vagyunk, akik földrajzból érettségiznek, 1 embernek adtak papírt. Pár nappal rá (ez volt kb. 2 hete) kértünk mi is az iskolatitkárságon. Azt mondták, hogy egy valakinek odaadták mind a 3at, ("nincs kedvünk mégegyszer kinyomtatni" -.-") de aki kapott, azt mondta nincs nála. Kicsit furcsáltuk, de jött az igazgató. Kérdeztük, hogy ez a papír tájékoztató jellegû, vagy vinni kell a vizsgára. Azt mondta, csak tájékoztató jellegû. Ma jutott eszembe, hogy nem is tudom, hogy 101es, 102es vagy 103as teremben lesz az érettségi, ezért kértem azt az egy embert, hogy scannelje be azt a papírt. És azon volt rajta, hogy jelen értesítõt feltétlen hozza magával. A szívem majdnem megállt, mikor elolvastam, és most nagyon félek, hogy nem mehetek érettségizni. LÉGYSZI ÍRJATOK! Pont 4 óra múlva érettségizek (elvileg)

A kérdező hozzászólása: Szóval a történet: Postán nem küldd ki az iskola semmit. 3-an vagyunk, akik földrajzból érettségiznek, 1 embernek adtak papírt. Pár nappal rá (ez volt kb. 2 hete) kértünk mi is az iskolatitkárságon. Azt mondták, hogy egy valakinek odaadták mind a 3at, ("nincs kedvünk mégegyszer kinyomtatni" -.-") de aki kapott, azt mondta nincs nála. Kicsit furcsáltuk, de jött az igazgató. Kérdeztük, hogy ez a papír tájékoztató jellegû, vagy vinni kell a vizsgára. Azt mondta, csak tájékoztató jellegû. Ma jutott eszembe, hogy nem is tudom, hogy 101es, 102es vagy 103as teremben lesz az érettségi, ezért kértem azt az egy embert, hogy scannelje be azt a papírt. És azon volt rajta, hogy jelen értesítõt feltétlen hozza magával. A szívem majdnem megállt, mikor elolvastam, és most nagyon félek, hogy nem mehetek érettségizni. LÉGYSZI ÍRJATOK! Pont 4 óra múlva érettségizek (elvileg)
No para. Ha középszinten érettségizel a saját sulidban, nem lesz gond. Ismernek a tanárok, tudják, h te érettségizel, és ha jelentkeztél az érettségire, akkor feladatlapod is lesz. Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Semmi papírt, de még személyit sem kértek. A felügyelõ tanár ismer, utál mint a szar xD
:OO? Ez csak most jut eszedbe, már bocsi.nekem kiküldték már legalább 1 hónapja és csütörtökön megyek angolra. Az emelt szintûsöknek tuti küldenek a középszintûsöknek is valószínûleg.Ha nem küldtek az is lehet hogy volt valami bibi a jelentkezéseddel.
A kérdező hozzászólása: Húú, köszönöm, nem is tudod elképzelni hol volt a vérnyomásom. Mégegyszer nagyon köszi, megyek tovább ismételni nyugodt szívvel :)
Na érettségizhettél? Egyébként én májusban voltam saját suliban középszintû angolon, senki nem kért semmi papírt... csütörtökön megyek emelt angolra, oda azért már viszem... és az iskolát meg ezért egy perrel is megfenyegettem vna, hogy miaz hogy nincs kedvük? ha emiatt bukod az érettségid, tönkremegy az életed micsinál? aszondja bocs... XD

Szeptember óta 3 beírásom van és mindegyik után azt mondtam h nem lesz több ma azonban papírt dobáltunk órán és megint beírt a tanár, de nem irta utána hogy valamilyen figyelmeztetésben részesít. Hanem csak annyith papírt dobál földrajz órán. (? )

Szerintetek hogyan mondjam el ugy hogy ne legyen mérges anya? Apa nem szokott annyira mérges lenni. Na szerintetek?

Legjobb válasz: Mit mondjál? Hogy: "Anyu, sajnos van egy újabb beírásom. Sajnálom. Mostmár inkább azt ígérem meg, hogy normálisan fogok viselkedni, mert tisztán látszik, hogy a korábbi ígéretemet, miszerint a tanár nem ír be többet, nem sikerült betartanom."

Mit mondjál? Hogy: "Anyu, sajnos van egy újabb beírásom. Sajnálom. Mostmár inkább azt ígérem meg, hogy normálisan fogok viselkedni, mert tisztán látszik, hogy a korábbi ígéretemet, miszerint a tanár nem ír be többet, nem sikerült betartanom."
nem, nem kell megúsznod... ugyse fogsz sose megtanulni viselkedni, mond meg anyudéknak vigyenek el kivizsgálni, mert ha kiderülne hogy hiperaktiv vagy akkor legalább mentséged lenne arra miért nem tudsz viselkedni...
A Waldorf-ban is tanulni kell.
Szerintem inkább tanulj meg viselkedni, ha a szüleid nem tanítottak meg rá. Ha meg nem bírsz végigülni nyugodtan a fenekeden 45 percet, akkor szólj a szüleidnek, hogy írassanak Waldorf iskolába.
A kérdező hozzászólása: Jó de ezt még meg kéne úsznom és utána majd megtanulok viselkedni..
A kérdező hozzászólása: Xd jo de legalább most segíts h mit mondjak neki
A kérdező hozzászólása: Okés köszi megpróbálom.

Megszüntették a munkaviszonyomat gyed alatt. Vagyis ma ilyen papírt kaptam a munkáltatómtól! Az van beleírva, hogy közös megegyezéssel. Lehet ez? Én úgy tudom/tudtam, hogy gyed alatt nem szüntethetik meg.

Nagyon meglep?dtem az egészen, mert én nem tudtam err?l semmit. Szerintetek mit csináljak? Nemigazán szeretném aláírni a papírokat. Kérlek adjatok tanácsot. Megcsinálhatják ezt?

Legjobb válasz: Ha szó sem volt közted és a munkáltatód között munkaviszony megszüntetésérõl és közös megegyezésrõl, akkor fogd a papírokat és irány a munkaügyi bíróság! Õk rögtön tudnak neked segíteni.

Ha szó sem volt közted és a munkáltatód között munkaviszony megszüntetésérõl és közös megegyezésrõl, akkor fogd a papírokat és irány a munkaügyi bíróság! Õk rögtön tudnak neked segíteni.
A közös megegyezés azért közös megegyezés, mert a két fél (munkavállaló és munkáltató) közös akaratából jön létre. Ha Te nem írod alá, akkor nem érvényes. A munkáltató rendes felmondással (ehhez nem kell a te hozzájárulásod) gyed alatt nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat. van még egy eset amikor jogutód nélkül szûnik meg valakinek a munkahelye. Ilyenkor a gyedesek munkaviszonya is megszûnik, de az sem közös megegyezéssel.
Ez egy "remek" próbálkozás a munkáltatód részérõl, mert ha aláirod, már nincs visszaút.. Úgyhogy NE ird alá, irány valami ombudsman, jogász, munkaügyi szervezet, szakszervezet.
Szerintem hívd fel õket és kérdezd meg, hogy HEEE??? Aztán majd mondanak rá valamit. Semmiképp ne írd alá! Õ nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, csak ha netán aláírod a papírokat, ezért próbálkozik ezzel a cég. Ne idegeskedj rajta, de kíváncsiságból hívd fel õket, mit mondanak. Aztán röhögj egy jót a próbálkozásukon...
Ne írd alá!!!! Hacsak nem akasz onna eljönni. A munkaügyi bíróságnak van ingyenes, telefonos szolgáltatása, hívd fel. Egy nem túl kedves néni, nem túl közlékenyen, de a lényeget elmondja, ha nem hagyod magad lerázni:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Azóta már felhívtam õket és közölték hogy azt a céget megszüntették és egy másik néven megy tovább. Tehát ezért minden dolgozónak felmondtak közös megegyezéssel és az "új" meg átvett mindenkit. Csak nekem elfelejtették elküldeni az új munkaszerzõdést. De szerencsére már megkaptam mert bementem érte. Úgyhogy minden rendben van.

21 hetes vagyok. Az ultrahangon ma azt mondták, meg a papíromra így van írva, hogy "az átlgosnál valamivel több magzatvíz". Baj lehet?

korábban mindíg átlaghos volt.Most viszont nagyon meg vagyok ijedve, hogy valami baj van a babával.

Legjobb válasz: Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.

Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.
Nekem is ezt mondták pont ennyi idõsen. Én is megrémültem mert én azt olvastam hogy ez a terhességi cukor egyik elõjele. Körbe telefonáltam a védõnõm, a diabetológiát és az orvosom is és mindenki megnyugtatott hogy ez változhat is. Hol több hol kevesebb. Szóval nem kell aggódni. Vércukrot meg úgy is néztek és néznek is majd, ha gond lenne ott kiderülne. De szerencsére nincs.
Szia! Nem biztos , hogy baj van.Nekem 18 hetesen mondták hogy átlagosnál több a magzatvíz/kontroll 2 hét múlva/ és már 27 hetesek vagyunk.Igaz , elmentem 4d-s uhra(pár nappal késõbb) , hogy mi a helyzet és ott minden rendben volt .Az aggódásom miatt elmentem másik kórházba (megelõzte a 2 hetes kontrolt) genetikai uh-ra és semmi baj nem volt.A 2 héttel késõbbin azt mondták , hogy alig -alig több nem kell aggódnom.24 hetesen már minden rendben volt.Ne aggódj , minden rendben lesz.Az AFP jelzett valami bajt?Ha normális értékeid lettek akkor felesleges a pánik.Minden jót és boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Minden eredményem, az afp minden uh eddig tökéletes volt.

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

Ma az uh-os papirra ezt irták. Lepény a hátsó falon. Széli része a belső méhszájat fedi. Ez mit jelent?

20 hetes vagyok. A doki csak annyit mndott,hogy nem feltétlenül jelent gondot. Sajnos az orvosommal csak holnap tudok beszélni.

Legjobb válasz: Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond,nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont,ha fedi a méhszájat,az baj lehet.Ha nem változik,akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni,de pihenj sokat,ne erõltesd meg magad,nehogy leváljon. Ha görcseid lennének,vagy vérzés lépne fel,azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.

Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond, nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont, ha fedi a méhszájat, az baj lehet.Ha nem változik, akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni, de pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, nehogy leváljon. Ha görcseid lennének, vagy vérzés lépne fel, azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.
Nekem mindkét terhességemnél a mellsõ falon volt a lepény, a nõvéremnek (most 28 hetes) a hátsó falon van. A gondot inkább az jelentheti, hogy a méhszájat fedi. Ez szülésnél okozhat gondot, de barátnõmnek pl ahogy nõtt a méhe, és feljebb "vándorolt", ez megszûnt. Neki okoztott vérzést is, de korábbi terhességnél, mint a tied. Szerintem nem lesz gond. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt sejtettem, hogy pihizni kellesz. Csak hát van itthon egy 3 és egy 1 éves kisfiam, akik mellett sajnos nem sokat tudok feküdni. De igyekszem majd. Köszi még egyszer!!

29 hetesen 2100-as eredmény az nagyon rossz? Ma volt a doki a védőnőnél és ezt írta a papírra. Annyit mondott hogy sokat pihenjek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.

Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.
Mármint CX 2100? Erre gondolsz? Mi állt még a papírodon? Ez azt jelenti egyébként, hogy 2 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt.
A kérdező hozzászólása: igen erre gondoltam ez nagyon rossz?
Igazából nekem elsõ babám, nem vagyok túlzottan tapasztalt ebben és nekem zárt a méhszáj szerintem nem nagy probléma hiszen akkor már a dokid is mondta volna! Ha tényleg csak annyit mondott, hogy pihenj sokat akkor valószínûleg mindössze erre van szükséged! A nemi élettõl eltiltott esetleg? Mást mondott ezen kívül?
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmi mást a nemi életet szóba se hozta
A kérdező hozzászólása: hála istennek az uh-s orvos más és tök nyugis doki

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)
Ha ma egyforma , akkor ma legyetek együtt, de lehet hogy holnap lesz ovu , (az mindíg a pozitív utáni elsõ negatív napon van)
A PG/53 egy ovulációs mikroszkóp, nem egy vizeletes papírcsík.Nem keverted össze?
A kérdező hozzászólása: Mindkettõt használom:) Tegnap együtt voltunk...úgy érzem sikerült!...remélem
A kérdező hozzászólása: ma a hõm leesett....ez jó?ezt soha nem tudom
Beteszed a görbéd?Ovu elõtt leesik, de aztán újra felmegy, és ott is kell maradni!
A kérdező hozzászólása: sajna én csak papíron vezetem, pár napja leesett és még ott is van...az lh teszt most is pozitív

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!