Találatok a következő kifejezésre: Ma a azt mondta figyeljek (5 db)

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.

Ma a védőnőm azt mondta figyeljek jobban az étkezésemre, kerüljem a szénhidrátokban gazdag ételeket. Melyek ezek, mit nem ehetek, ill. csak kevesebbet?

A cukrom rendben, 30 hetes trhes vagyok, eddig 9 kg-t szedtem fel (57-r?l 66-ra).Kérem, aki tud segítsen. Mire ügyeljek, hogy ne hízzak sokat?

Legjobb válasz: Szia! Sok szénhidrát van a kenyérfélékben, gabona pelyhekben, tésztákban, rizsben, sütikben, tehát nagyjából a liszt alapú dolgokban. Kenyerek közül válaszd a teljes kiõrlésût és inkább csak reggelire egyél, az ebédhez már ne. A húsok mellé inkább friss salátákat válassz, ne rizst, krumplit, tésztát. Én vacsorára mér csak gyümölcsöt vagy tejterméket, húst, halat (fehérjéket) eszem. Ha éhes vsagy délután, egyél 3 körül egy mûzliszeletet az elején, amíg át nem állsz. Kb. egy hét után már kibírod, hogy délután semennyi szénhidrát nem kell, nem fog hiányozni. Jó egészséget kívánok! 18 hetes kismama

Szia! Sok szénhidrát van a kenyérfélékben, gabona pelyhekben, tésztákban, rizsben, sütikben, tehát nagyjából a liszt alapú dolgokban. Kenyerek közül válaszd a teljes kiõrlésût és inkább csak reggelire egyél, az ebédhez már ne. A húsok mellé inkább friss salátákat válassz, ne rizst, krumplit, tésztát. Én vacsorára mér csak gyümölcsöt vagy tejterméket, húst, halat (fehérjéket) eszem. Ha éhes vsagy délután, egyél 3 körül egy mûzliszeletet az elején, amíg át nem állsz. Kb. egy hét után már kibírod, hogy délután semennyi szénhidrát nem kell, nem fog hiányozni. Jó egészséget kívánok! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ! Neked is gondtalan heteket!
Megint én, elfelejtettem, hogy a csoki is tiltólistás:-((( Nagyon magas a szénhidrát tartalma. Remélem több rossz hírem nem lesz... :-))
Alapból a finomlisztes dolgok és a cukor az, ami kerülendõ :) Illetve azok, amikben ezek vannak.
Én is 30 hetes vagyok, de én a 24.héttõl diétázok sajna, a magas cukorterhelésem végett, de ehez nem tudok mit hozzáfûzni, teljesen jól elmondták elõttem mire figyelj, mit hogy egyél..Ezt mind csak megerõsíteni tudom.De azért arra figyelj, hogy azért ne legyen túl kevés sem a napi ch-od..
Amúgy nem értem, hogy miért ilyeszteget a védõnõ, hiszen 30 hetesen a 9 kg marhára nem sok.Te kb 12 kg-nál meg is fogsz állni.Pont úgy hízol ahogy a nagykönyvben meg van írva.Jó neked, én már 7 kg-nál tartok, pedig odafigyelek:o( 23 hetes kismami
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval, amennyiel nem valamiféle egészségügyi probléma miatt kell figyelned az étkezésedre! Én 33 hetes vagyok, eddig 10kg-nál tartok, igaz ágynyugalom mellett! Nem mondom, hogy edd degeszre magad, de azért nem 30 kg-ot híztál! :-) Kerüld azokat a dolgokat, amiket felsoroltak, de azért néha egy kis bûnözés belefér! További szép heteket a célegyenesben! :-)))

Ma voltunk a védőnőnél, és megijesztett egy kicsit! Kislányomon van egy véranyajegy, vagy micsoda. Azt mondta, hogy figyeljem, mert neki úgy tűnik, hogy nőtt?

Azt mondta, hogyha nagyobb lesz, akkor azonnal doki, elküldik a babót mindenféle vizsgálatra. Hétf?n lesz 6 hetes. Járt így valaki?

Legjobb válasz: Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták,hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák,mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora,mint egy nagyobb borsó.

Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták, hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák, mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora, mint egy nagyobb borsó.
szia nekünk is van a nagylányom száján és az arcán nekünksajnois mûteni kellett mert rossz helyen van, ha nem kényes helyen van akkor a dr tasnádi géza heim pál kórház õhozzá kell fordulni és ha rám hallgatsz jobb elõbb mint késõn mert ezek nagyon csúnyák szoktak lenni, elvileg felszívódnak gyakorlatilag pedig nem mindegyik, nekünk pont olyan van ami nem szívódik fel, szerintem a tasnádihoz kérj idõpontot és mutasd meg neki MINDENKÉPPEN ha még infóra van szükséged írj nyugodtan amúgy érdaganatnak és éranyajegynek hívják neketek hol van?
akkor nem olyna nagyon gond de azért a tasnádinak mutasd meg õ csinál egy fagyasztásos eljárást és azt mondják hogy nagoyn jó ésakkor nem nõ tovább elvileg veszéllytelen jelenség ha ilyen helyen van mint nálatok, de azért kérdezd meg a kezelés dijmentes meg csak pár másodpercig tart nálunk sajnos nem tudták így kezelni mert a szájban nem lehet mi szteroidos injekciós kezelést kaptunk már 3 szor de a növekedése szerencsére megállt de mi sajnso többre nem számíthatunk
szia tényleg éranyajegy-a fiamnak is van a nyakán-azt mondták elmúlik-de aztán fagyasztották többször-már egész szép..a bõrgyógyászaton hülyének néztek....h miért oda megyünk-a sebészeten voltunk-a Madarászban.javaslom, h vegyél te is zsirpapirt, v pausz papirt-és rajzold körbe többször-és figyeld, h növekszik-e.orvos mindenképp lássa! de ne aggódj!
Nem a tûzfoltra gondolsz?Mert az én babám szemhéján és orrán van, olyan mint egy anyajegy csak piros.Hol jobban, hol kevésbé.., nekem is van a csuklómon..hol jobban látszik hol eltûnik, de ez úgy tudom, nem veszélyes..10hetes baba mamája
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! A bal lapockája felett van a babucinak. Mondhatom, elég ideges lettem, mert nem mondta meg a védõnõ, hogy mi van akkor, ha nagyobb lesz, hiába kérdeztem. :-(


6 hós babám legurult a parkettára. A doki azt mondta nincs gond, figyeljem a viselkedését. Mit kell pontosan figyelnem? Talán ma kicsit sokat alszik.2 napja történt, nagyon aggódom.

Legjobb válasz: az én babám 3 hós volt, mikor leesett az ágyról( majd belepusztultam.) ha hány, v sokat sír az agyrázkódástól lehet. de szerencsére nem könnyen sérülnek meg. ha igen, iszonyat gyorsan felépülnek.2 nap alatt, ha nem történt semmi, akkor már nem fog. nyugi, lesznek még cifrább dolgok is.

az én babám 3 hós volt, mikor leesett az ágyról( majd belepusztultam.) ha hány, v sokat sír az agyrázkódástól lehet. de szerencsére nem könnyen sérülnek meg. ha igen, iszonyat gyorsan felépülnek.2 nap alatt, ha nem történt semmi, akkor már nem fog. nyugi, lesznek még cifrább dolgok is.
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtató választ.nagyon haragszom magamra.mindig ez jár a fejemben, tisztára lelkiismeret-furdalásom van.Nem hányt eddig.De félek, mert rtg-t nem csináltak neki. És kb 0, 5 m-bõl pottyant a hátára, a kemény parkettára.én tuti ottmaradtam volna.
Nyugodj meg nem lesz semmi baj de figyelj arra hogy akkor van gond ha a Baba nem sír. A hányást is figyeld persze de nekem azt mondta az orvos ha megüti magát és nem sír gond van. Ne félj hogy két nap eltelt és nincs semmi tünet akkor nincs semmi gond. Nehéz korszak lesz amíg megtanul majd járni sokszor felállnak és megütik magukat. Én is nagyon megijedtem mikor a Kislányom 6 cm-magas matracról gurult le a parkettára de másnap elkezdett mászni:) )

Mire utal ha szürkül a baba szája körül? Ma hallgatta meg a doktornő a szive felett van egy kis zörej. Azt mondta, hogy figyeljem, nem szürkül-e? Mennünk kell kardiológiára. Ez mitől lehet?

Nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: Sztem ez egy olyan kérdés amit mindenképpen a doktornõvel kell megbeszélned,mert õ tudja úgy elmondani,hogy egyben m,eg is nyugtasson. Próbálj megnyugodni( tudom hogy nehéz) de gondolj arra hogy a babád megérzi és átveszi az idegességedet,és kérdezd ki a doktornõt,hogy mindenre adjon választ részletesen.Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen veletek.

Sztem ez egy olyan kérdés amit mindenképpen a doktornõvel kell megbeszélned, mert õ tudja úgy elmondani, hogy egyben m, eg is nyugtasson. Próbálj megnyugodni( tudom hogy nehéz) de gondolj arra hogy a babád megérzi és átveszi az idegességedet, és kérdezd ki a doktornõt, hogy mindenre adjon választ részletesen.Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!