Találatok a következő kifejezésre: Ma a a munka (44 db)

Mi történt veled ma a suliban/munkában?

Kivel mi minden történt.. ha sulis vagy órerendet létszi ha van kedved leírni :) Ja és még , hogy nemeteket is odaírnátok??

Legjobb válasz: Hát... Ma nyelvtan doga, holnap matekdoga, én meg hülye vagyok matekból, töribõl is írunk, tétel---> 5 oldal. Ma semmi különös nem volt, alig vártam, hogy hazajöjjek, nem szeretem az osztályomat.

A kérdező hozzászólása: Jesszus!! Két helyen egyszerre :S Az én báttyám is egyetemista :) Te melyik gimibe jársz utsó válaszoló??
Hát... Ma nyelvtan doga, holnap matekdoga, én meg hülye vagyok matekból, töribõl is írunk, tétel---> 5 oldal. Ma semmi különös nem volt, alig vártam, hogy hazajöjjek, nem szeretem az osztályomat.
Írtunk bioszból, jövõ órán föcibõl ... nem sok minden. És veled kérdezõ?
Kaptam egy 1-est rajzból :S De azért szerencsére félévkor meg lesz a 4-es, mert van mellette egy 5-ösöm és egy 4-esem. 15/L
A kérdező hozzászólása: Am nem tudom miért ebbe a kategóriába tettem :S
A kérdező hozzászólása: Am igen lány vagyok:D Gondolom örülsz , hogy jó csajjal dolgozól :)
De jó ez a kérdés! Csak rossz kategória :D Semmi extra, egy környezetvédelmi projecten melózom, azon dolgoztam egész nap, hogy egy gyár hulladékaiból származó szennyezõanyagok várhatóan mennyire szivárognak be a talajba, és veszélyeztetik-e a talajvizet, illetve, hogy kell-e külön hulladékkezelés/elkülönítés. Izgi mi? XD Na jó, kicsit bonyolultabb, de nem akarok belemenni a részletekbe :D De egy olyan jó csajjal dolgozok együtt, hogy irigykedhetsz :D Még akkor is, ha lány vagy! 23/F
fodrásznak tanulok.csináltuk egymás haját, közben gondolkodtunk , h milyen hajunk legyen szalagavatón. 20/ L
A kérdező hozzászólása: Pfhúú... Elég sok minden !! Még csak 11 vagyok .. Szóval ... Angolon olvastunk , éneken énekeltünk , törin egész végig a tanár olvasott , tesin életemben elõször voltam én a csapatkapitány és floorballoztunk és utána matekon meg azt a hülye geometriát vettük a barátnõmmel jól beszólogattunk a tanárnak XD ! Hát szóval ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Rajzból 1-es?? Azt hogy csinálltad??

Kire mondhatjuk, hogy evangéliumhirdető? Ki végzi ma ezt a munkát?

"Végezd az evangéliumhirdető munkáját, teljesen lásd el szolgálatodat" 2Timót. 4:5

Legjobb válasz: Jehova tanúi. Mit nyertem?

Jehova tanúi. Mit nyertem?
Bírlak benneteket :) ))
Szia! Azokra használják akik azok felé prédikálnak (evangéliumot hirdetnek) akik még nem ismerik az Úr Jézus Krisztust, hogy megtérjenek és üdvösségre jussanka. Ezért jelenti a név is, hogy jó hírt mondók, jó hírt hirdetõk. Vannak akik erre kapnak elhívást pl. Billy Graham, Reinhard Bonnke míg mások alkalmilag evangélizálnak mint pl. Cseri Kálmán, Zimányi József, hogy a legismertebbeket említsem. Egyébként az evangélista, mint szolgálati ajándék szerepel az újszövetségben.(Eféz 4, 11) Én is szolgáltam már utcamisszióban evangélium hirdetéssel de nekem sem ez az elhívásom. Teológus
Örök életet:D
Az evangeliumhirdeto, aki megismerteti a kereszteny tanitast olyan emberekkel, akik meg valoszinuleg nem hallottak rola (mert peldaul olyan foldrajzi helyen vagy kulturaban elnek). Nem kotnem egy adott felekezethez; en ugy ertelmezem, hogy az evangeliumhirdetes lenyege, hogy a kereszteny vallas letezeset tudassak az olyan emberekkel, akik azt nem ismerik; nem pedig az, hogy egyik kereszteny felekezetbol a masikba szolitsak oket. Az mar sokkal erdekesebb kerdes, hogy manapsag kit nevezhetunk igehirdetonek. A regi idokben ugyebar egy maroknyi kereszteny feladata volt, hogy tobb szazmillio emberhez elvigye Jezus tanitasat. Ma, mikor gyakorlatilag mindenki hallott a keresztenysegrol, es szabadon eldontheti, hogy koveti-e vagy sem, az ilyen formaju igehirdetesre keves realis lehetoseg van (ha csak valaki nem akar elmenni pl Eszak-Koreaba, hogy beszeljen Kimnek Jezusrol). A hazrol hazra jarast, ahol olyan embereknek predikalnak, akik mar amugy is hallottak a keresztenysegrol, nem igazan neveznem evangelizacionak... Szerintem manapsag inkabb abbol kellene alljon a kereszteny igehirdeto munkaja, hogy ramutasson, MIERT a keresztenyseg a kovetendo vallas a manapsag letezo tobbszaz - tobbezer vallas kozul; miert nem valamelyik mas. Erre pedig rengeteg lehetoseg van! Peldaul a kultura, muveszet, szorakoztatas teren: gondoljunk Handel Messias-oratoriumara, ami gyakorlatilag a poraibol tamasztotta fol az angol keresztenyseget, Bach Mate-passiojara, vagy a akar a mai kereszteny konnyuzenei egyuttesekre, kereszteny temaju regenyekre, filmekre, muzeumokra stb, melyek ugy hatnak az emberekre, hogy egyaltalan nem tunnek tolakodonak vagy eroltetettnek. Es ami meg fontosabb es hatasosabb - a keresztenyek sajat eletvitelukkel, hozzaallasukkal, stilusukkal is nagymertekben hozzajarulnak ahhoz, hogy a tobbi embernek mi lesz a velemenye errol a vallasrol, vagy annak egy adott felekezeterol! Akar itt a gyakorin is! Nekem elegge atertekelodott par felekezetrol a velemenyem, miota nap mint nap azt latom itt, hogy egy sokak altal lenezett iranyzat tagja minden tamadas ellenere abszolut kedves, higgadt, es joindulatu marad; mig egy fo kereszteny iranyzat kepviseloje borzalmas vergodest es mocskolodast rendez ha valaki esetleg nem abban hisz, mint o. A peldamutatasnak sokkal erosebb hatasa van, mint a predikalasnak. Mt 5:16 - "Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek elõtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsõítsék a ti mennyei Atyátokat."
Jézus Krisztusra méltán mondhatjuk, hogy Õ hirdette az evangéliumot. Õ nem várta el hogy az emberek hozzá menjenek, Õ kerete fel õket, erõfeszítéseket tett.

Ma kellet volna megjönnie. Ma úgy éreztem munka közben mintha megjönne, de csak nagy mennyiségű folyásom volt. Várok egy pár napot még. Mitől lehet ez a sok folyás?

Legjobb válasz: Lehet valami fertõzésed van. Vagy az is elképzelhetõ hogy késõbb volt peteérésed(ma). És csak 14 nap múlva fog megjönni.

Lehet valami fertõzésed van. Vagy az is elképzelhetõ hogy késõbb volt peteérésed(ma). És csak 14 nap múlva fog megjönni.
elsõ válaszolonak! írja a kérdezõ hogy MA kellett volna megjönni de nem. Tehát lehet babás is!
milyen folyásod volt? Krémes, vagytojásfehérje szerû?
Nekem aznap, amikor meg kellett volna jonnie, jo nagy adag kremes folyasom volt...


A jövő héten lesz meddőségi kivizsgálásom és ma kaptam 2 álláslehetőséget mivel munkanélküli vagyok. Elfogadjam a munkát és ne menjek kivizsgálásra vagy inkább menjek?

20 éves lány

Legjobb válasz: Én ha a te helyedbe lennék a vizsgálatra mennék el. Bizti a munka is fontos, de a baba ügy annál is fontosabb! Munka még lehet ezer, de baba már nem annyira! :))

Én ha a te helyedbe lennék a vizsgálatra mennék el. Bizti a munka is fontos, de a baba ügy annál is fontosabb! Munka még lehet ezer, de baba már nem annyira! :) )
A kérdező hozzászólása: Ohh köszi a válaszod nagyon sokat segít mert olyan tanácstalan vagyok!Igen tudom hogy fontosabb csak ha sikerülne a baba aminek nagyon örülnék és már betölti majd a 3 évet akkor mi lesz a munkával hogyan fogok igy munkát taláni???:((
Én most 25 éves vok, mi is babát szeretnénk, csak 1, 5 hónapja próbálkozunk még. Eddig alig volt munkám, max félév colt a legtöbb. Jelenleg sincs semmi munkám sajna. Kb 2 hét múlva fog kiderülni, hogy sikerült-e terherbe esnem. Ha igen, és +lesz a teszt, nem is biztos hogy fogok majd munkát keresni. Úgysem bírnék sokáig ott lenni, vidékrõl bejárni, a tömeben lenni, stb. Ha találok is vmit, max 3-4 hónapig leszek, lennék csak ott. fiatalok vagyunk még, elsõ legyen a baba! szorítok ám! :-))))))
Nem lehetne mindkettõt? Vagyis elvállalni a munkát, és megmondani, hogy a jövõ héten van egy nap halaszthatatlan elfoglaltságod. (Illetve nem tudom, hogyan zajlik egy ilyen kivizsgálás, abból indulok ki, hogy lezajlik egy napon.) Szerintem meg lehetne próbálni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez a kivizsgálás eltarthat akár 2 hónapig is és nem semmi összeg pl egy sperma vizsgálat 15000 ft :(( áhh nem tudom mit csináljak :(((
VIZSGÁLAT, BABA A LEGFONOTSABB!!!!!! :) )))))
Szia!Nehéz helyzet, én is hasonló cipõben járok, csak mi 2 éve várunk a babára, 24 éves vagyok.Most vagyok állás keresõben, de ha a baba összejön, a párommal megbeszéltük, hogy akkor nincs munka, a baba az elsõ.Amíg a baba növekszik, addig elvégezhetsz egy-két sulit támogatással, és utána még könnyebb munkát keresni, bár az tény, hogy nem szeretik a munkaadók a kisgyermekes anyákat(tisztelet a kivételnek), de a várandós nõket sem, ha miután felvették dolgozni, bejelenti, hogy babát vár.Menj kivizsgálásra, és sok sikert.Egy öreg róka
A kérdező hozzászólása: Hát igen mi is lassan már 3 éve próbálkozunk és azt hiszem tényleg a vizsgálat mellett maradok bár nem tudom hogy fogom fizetni a dolgokat :S
Szerintem számíts erõteljes izomlázra.
Na de elfáradt és izomlázat érzel? Vagy pedig a csontjaidat érzed fájósnak, tehát az izületekkel lehet gond? Mert elsõ esetben inkább a kellemes fáradtság lesz holnap meg némi izomláz, másodike setben pedig kéne valami kenõcs, és pihentetni, nem pedig tovább erõltetni, vagy ha igen, akkor csak módjával...
A kérdező hozzászólása: Szerintem csak izomláz. A lényeg az lenne, hogy ugyanolyan magasra megtudjam emelni a dobozokat mint ma, és ne tûnjön fel senkinek, mert az elég kellemetlen lenne.
Az jó, ha csak izomláz. Akkor akaraterõ! Rádolgozol még és szép lassan hozzászoksz! Azért vigyázz, hogy túl nehéz emeléssel ne tedd tönkre magad egy életre, annyit nem ér meg! És menj hamar aludni, hogy pihenj!
Holnapra még nem. Kell egy-két hónap, mire meglesz a szükséges állóképességed. Kitartás!

Durván egy hete kijelentkeztem a munkanélküli központból, mert lett munkám. De aztán kiderült ma, hofy mégsincs munkám. Gáz egy hét után visszajelentkezni munkanélkülire?

Legjobb válasz: Nem gáz, csak a jogszabály szerint az újbóli nyilvántartásba vétel a törlést követõ 60 nap elteltével lehetséges.

Nem gáz, csak a jogszabály szerint az újbóli nyilvántartásba vétel a törlést követõ 60 nap elteltével lehetséges.
Ez nem így van, ahogy az elsõ mondja. Az csak akkor igaz, ha szankciósan töröltek, de itt errõl szó sincs. Nyugodtan menjél be, mert újból nyilvántartásba fognak fenni. Nem gáz, elõfordul az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Bementem és simán visszavettek. Nem volt gond.
Hogy lehet durván kijelentkezni? Megvertél valakit ott bent?

Kismamák! Ki milyen feladatot, munkát végez ma el a házban vagy környékén?

Írjátok meg hány hetes terhesek vagytok!

Legjobb válasz: ma? kicsit rendet rakok a lakásban, mosok, mosogatok, bár ezeket géppel, szóval inkább csak bepakolom õket :) és van még maradék adag babaruha, amit vasalni kellene kb. ennyi :) 30 hikm

ma? kicsit rendet rakok a lakásban, mosok, mosogatok, bár ezeket géppel, szóval inkább csak bepakolom õket :) és van még maradék adag babaruha, amit vasalni kellene kb. ennyi :) 30 hikm
Fel kelek fél 6-kor kv-t fõzök felébresztem a páromat csomagolok neki kaját Kicsit késõbb boltba megyek esetleg postára hazajövök elmosogatok ha van mosogatni való, takarítok (porszívózás, rendrakás portörlés) Ha van szennyes akkor mosok ha megáll a mosógép tergetek, délután vasalok fõzés után felmosok és még egyszer mosogatok, esténként az udvarban is szoktam tevékenykedni vagy kutyával játszani 33+5 hkm Boldog baba várást
Én ma fõztem sétáltunk a boltba 4 évesemmel, pakolásztam, konyhabútort töröltem le..Mást nem igazán 30 és fél hetes
A 19. héten járok, ami még igazából semmi. Úgyhogy én fözök mindennap, tegnap kitakarítottam az egész lakást, mosás, teregetés, csak sajnos a ruha nem vasalódik mi magától. Ez vár most rám, brrrr...Este aztán édes a pihenés. :)
Két pici fiam itthon van velem, mellettük ritkán tudok leülni, plusz itt a háztartás. A kertben max. leszedem a napi paradicsomot, ott már nem hajoldozok. Szóval én is úgy vagyok vele, hogy alig várom, hogy pihenjek egyet a kórházban. :P Számomra az egyetlen elõnye a várható császáromnak, hogy nem kell hozzá különösebb erõt kifejtenem, ilyen hulla fáradtan képtelen lennék szülni, de pihenni sincs lehetõségem itthon. 37 hkm
Reggel 7:30-tol 16 óráig munkában vagyok. Majd fozok (spagettit), osszerakom a házat, amit a férjem és a 2, 5 éves lányom szétszedett, kirakom a mosógépbol a ruhát száradni, kitakarítom fozés után a konyhát és azt hiszem este is van és leszakad a derekam. 30 hkm
Mosogatás, talán bedobok egy adag mosást a gépbe, hûtõt akarom kitakarítani, felseprés, kaja van tegnapról, de ha esete elfogy, fõzök valami egyszerût. 30 hkm
Rendet raktam, mosogattam, fõztem holnapra. Elsétáltam a kisfiammal kenyeret venni, aztán szomszédoltunk a kis barátjánál. Ebédeltünk, összedobtam a konyhát, most fekszem. Ma sokat kellemetlenkedett a pocakom, úgyhogy nem lesz nagy hajtás ma, de nem is kell, tegnap takarítottam. Délután játszunk, a kertben molyolunk egy kicsit a fiammal, ha esik mesét nézünk, kirakózunk, talán megírom a hiányzó dolgokat a kelengyelistához. Ha hazajön a férjem, viszi a törpét motorozni. Ma elég laza napom van szerencsére. :) 17 hetes vagyok.
Hát egy kis pakolászás a szobába, mosok egyet aztán délután jön egy körmös vendégem õt csinálom meg.Ha elment akkor meg finom fõzeléket fõzök.Ennyi mára a terv :) 28+4 hetes vagyok.
6-kor kelek, férjem elmegy dolgozni.Délig takarítok, mosok, fõzök.Délben elmegyek dolgozni este 8-ig.Estére a férjem csinál vacsorát, utána még vasalok, ha kell, így néz ki körülbelül minden napom. 28 hkm

Ma azzal dicsekedett nekem egy 8 elemit végzett kukásautón dolgozó ember, hogy 140. 000ft-ot keres azzal a munkával. A feleségem mint tanár 120. 000ft-ot hoz haza. Mi a véleményetek?

Arra gondolok, hogy ebben az országban ostobább a kukásautón dolgozónál is az, aki elvégez egy tanárképző főiskolát és aztán azt a hivatást választja.

Legjobb válasz: De a kukás munkát meg nem sokan csinálnák Ill. még dolgoznak hét végén is (Azért kapnak annyit)

De a kukás munkát meg nem sokan csinálnák Ill. még dolgoznak hét végén is (Azért kapnak annyit)
Szégyen......
Valamilyen pótlékot kap biztos
Mondjuk meglepõ (De lehet, nem is mondott igazat)
Most bruttóban kap annyit? (vagy nettó)
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy ennyit visz haza. A kukás hétvégén is dolgozik? Szerintem nem. Talán Budapesten így van, de a vidéki városokban nem. A pedagógusok viszont hétvégén is dolgoznak. Tudom, mert látom ahogy a hegyekben lévõ dolgozatokat órákon át javítja, osztályozza.
Az a 8 elemis kukáskocsis dolgozó ezek szerint 14(15) éves kora óta dolgozik. Lehet hogy nem a képességei, hanem a lehetõségei miatt. Nem sajnálom tõle. Félreértés ne essék, a tanár fizetését nem sokallom. Amennyit kapnak szégyen az országra. Õk nevelik fel a következõ generációt, mondjuk úgy meghatározók a felnõttkori gondolkodásra és viselkedésre. Én megfizetném õket ha politikus lennék :)
de a tanár meg nyáron nem dolgozik:)
A kérdező hozzászólása: Viszont a tanárnak nincs évközi szabadsága. Egyetlen nap sem jár neki.

Szellem lehet? Már hónapok óta mindig nagyon fáradt és kimerült vagyok, nem tudom magam elégé kipihenni. Először azt hittem, hogy csak a munka miatt van, de ma eszembe jutott egy más lehetőség is:

egy ideje temet? mellett dolgozom egy irodában. Lehet, hogy szellemek "költöztek" belém? Esetleg haza is vittem ?ket? Otthon szoktam elsuhanó árnyakat látni, eddig ezzel nem is foglalkoztam, de talán lehet összefüggés?

Legjobb válasz: nõ vagyok:) és sportolok, nem eszek nehéz ételeket, amitõl fáradt lehetek stb...

a gonoszt az elevenek között kell keresni! :-)
A kérdező hozzászólása: nõ vagyok:) és sportolok, nem eszek nehéz ételeket, amitõl fáradt lehetek stb...
én a temetõben mélységes békét éreztem mikor csak úgy kimentünk a halottaink sírját rendbetenni szerintem nincs ott semmi gonosz a hollywood-i agymosást felejtsd el, õk megpróbálnak mindentõl elidegeníteni bennünket
A kérdező hozzászólása: 8as ezt mire írtad?
Próbálj meg pozitívan hozzá állni a dolgokhoz: beszélgess vele, osszátok el a házimunkát, vásárlásnál is segíthet hogy mit kell még venni stb.
A fáradságot a változékony idöjárás is okoza. Mi anno temetö melett laktunk de semi fáradság érzetünk nem volt ettöl.Nem kell mindent a másikoldalra fogni, ami eltér a megszokot eseményektöl. Elöször reális dolgokban kell gondolkodni aztán ha nem találszrá magyarázatott akkor foglalkoz a másik lehetöségel.
Árnyak: perifériás látás. A szemed sarkából gyakran láthatsz elsuhanó árnyakat, akkor is ha a látásod nem oda fókuszál. Fáradtság: velem is ez van. Márpedig ez a munkától van...
A kérdező hozzászólása: nem félek, viszont mióta ezeket észlelem nagyon mélyen tudok aludni, nem fel sem ébredek éjjel, elõtte pedig már évek óta nem tudtam át aludni egy éjszakát sem, mindig ébren voltam, forgolódtam, de még sem voltam ilyen fáradt, mint most
a szellem nem ott van (már ha van) ahol az illetõ meghalt, és csak arra az idõre amíg a lelke el nem költözik a túlvilágra, vagy akárhová? fáradtságtól / élénk fantázia / nyomasztó környezet miatt is láthatsz árnyakat nincs energialeszívõ, fárasztó kollégád pl? sport is jó, meg sok vitamin, ha fáradt vagy mélyebben tudsz aludni, ha félsz akkor hagyd égve a kisvillanyt stb.
Egyél vitaminokat, vasat és más ásványi anyagokat pótold, mert a most árult táplálékok nem tartalmazzák. Kérdezd meg a háziorvosodat is. Másrészt mindenfajta "szellem" ellen hasznos a keresztvetés, jobbról balra, három ujjal, háromszor.
Járj el inkább sportolni, edzeni. Utána lesz vérkeringés a testedben és nem leszel fáradt. Szerezz egy nõt, aki kimerít. Jegyezd meg végre te és társaid a holtaknak nincs hatásuk az élõkre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!