Találatok a következő kifejezésre: Ma a 21 (184 db)

Ma, a 21. században mondunk még olyat, hogy társadalmi osztály? A szegényebbekre és a kultúrálatlanabbakra keresek egy jó összefoglaló szót, van ötleted?

házi feladatot írok holnapra,szóval elég sürg?s. tudsz segíteni?

Legjobb válasz: sikerült megfogalmazni a dolgot de köszi :)

A kérdező hozzászólása: sikerült megfogalmazni a dolgot de köszi :)
Aki szegény az nem feltétlen kultúrálatlan... fõleg ha azt vesszük, hogy manapság majdnem mindenki a szegény kategóriába tartizik Magyarországon.
Prolik.
A szegény, az szegény. A kultúrálatlan meg iskolázatlan. De a kettõ nem függ össze egymással.
A második és a negyedik válaszolónak igazat adok. Külön kell választani a szegényeket és a tanulatlanokat. A harmadik pedig biztos tükörbe nézett.

Ma vagyok a 21. napon, lehet beágyazódás?

Babát tervezünk, nem védekezünk. A 14. napon volt egy csepp barnázásom, együtt is voltunk. Ma, a 22. napon jött egy kis barna folyásom. Lehet baba?

Legjobb válasz: Én is ma vagyok a 21. napon, de nem volt barnázásom, viszont megjön érzésem van már 2 napja, a hasam olyan lent, mint egy lufi. Sokan írják, hogy lehet beágyazódáskor barnázás, tehát a kérdésedre a válasz: IGEN. Remélem mindketten pozit tesztelünk pár nap múlva. :)

Én is ma vagyok a 21. napon, de nem volt barnázásom, viszont megjön érzésem van már 2 napja, a hasam olyan lent, mint egy lufi. Sokan írják, hogy lehet beágyazódáskor barnázás, tehát a kérdésedre a válasz: IGEN. Remélem mindketten pozit tesztelünk pár nap múlva. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )) Nekem is volt megjön érzésem, de korai lenne, 28-29 naposak a ciklusaim. Nekem is fel van puffadva kicsit a hasam, meg a mellem is. Remélem pozit tesztelünk, szorítok nagyon!!!!

Ciklusaim 32 naposak mióra abbahgagytam a gyógyszer szedését. A 21. napon együtt voltunk és a 24-25-26. napon barnázásom volt. Kicsit van is még. Ma van a 27. nap. A hasam elkezdett kicsit fájdolgálni, de nem vészes. Lehetek terhes?

Nem vettem észre semmi rendkívülit csupán ez a barnázás, ami eddig soha nem fordult még el?. Nem tudom, hogy mi lehet! Ha reggel csinálok tesztet kimutatja már? Vagy legyek türelmes?

Legjobb válasz: Csak a 21. nap voltatok együtt? Mert ha igen, akkor utána pár nappal még tuti, hogy nem a terhesség miatt barnáztál. Amúgy a 21. nap feltehetõen már túl voltál a peteéréseden. Szerintem inkább felborult a hormonháztartásod. Nekem is volt ilyen most nyáron, hogy ciklus közben 1 hétig barnáztam.

Csak a 21. nap voltatok együtt? Mert ha igen, akkor utána pár nappal még tuti, hogy nem a terhesség miatt barnáztál. Amúgy a 21. nap feltehetõen már túl voltál a peteéréseden. Szerintem inkább felborult a hormonháztartásod. Nekem is volt ilyen most nyáron, hogy ciklus közben 1 hétig barnáztam.
Hát 32 napos ciklusnál nekem a 15. nap volt pé-m! Persze nem kizárt a 21. nap sem, csak kisebb eséllyel. De ha össze is jött, ilyen korán ettõl nem barnázhattál! Tesztet csak akkor csinálj, ha már késik!
Hát figyelj csinálhatsz egy tesztet a mostani helyzetben is. Vannak már olyan tesztek ami kimutatják a korai terhességet. Ha ez neked megnyugvást okoz akkor vegyél egyet és csinálj
A kérdező hozzászólása: Azóta sem történt semmi, teszt negatív és meg sem jött... Mitõl lehet?? Nincs semmi tünet, fájdalom, semmi. Csak nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem jött meg és azóta petevészek gyulladást is megállapítottak viszont nem volt semmi UH vagy semmi ilyesmi csak a háziorvos állapította meg. Megnyomkodta a hasam és ennyi. Lehet, hogy terhes vagyok de a teszt nem mutatja ki vagy esetleg ciszta?? Nem tom mi lehet... :(
A tesztnek már mutatnia kellett volna!
sztem inkább össze szedtél valami csúnya bacit :/


Ma vagyok a 21. napon. Ma kezdett szurkálni a jobb petefészkemnél. Most van még csak peteérésem?

Ezek szerint ma van peteérésem? Vagy beágyazódás? Ha ma van peteérésem, és utoljára szombat reggel voltunk együtt, akkor ma este már kés? lesz az együttlét? Mert úgy tudom, hogy csak pár órát van érett pete.

Legjobb válasz: A peteérés 24-36 órán át tart..az ilyen eldönthetetlen esetekre jobb lenne, ha tartanál otthon vizeletes ovutesztet, hogy ellenõrizhetsd. A szurkálás pedig inkább beágyazódásra utal, az viszont nem a petefészekben történik, hanem lejjeb kéne érezni a méhedben. Sajnos nem tudok így válaszolni erre a kérdésre, de lehet peteérés is, de ha az ma van, akkor a szombati dolognak semmi köze hozzá mikor voltatok együtt, ma kell együtt lenni, ha ez valóban egy peteérés..lehet hogy orgazmus idézte elõ a tüszõrepedést és ezmiatt van még egy peteérésed..de itt túl sok a lehetõség, ezért mondom tarts otthon tesztet, hogy ellenõrizhetsd .

A peteérés 24-36 órán át tart..az ilyen eldönthetetlen esetekre jobb lenne, ha tartanál otthon vizeletes ovutesztet, hogy ellenõrizhetsd. A szurkálás pedig inkább beágyazódásra utal, az viszont nem a petefészekben történik, hanem lejjeb kéne érezni a méhedben. Sajnos nem tudok így válaszolni erre a kérdésre, de lehet peteérés is, de ha az ma van, akkor a szombati dolognak semmi köze hozzá mikor voltatok együtt, ma kell együtt lenni, ha ez valóban egy peteérés..lehet hogy orgazmus idézte elõ a tüszõrepedést és ezmiatt van még egy peteérésed..de itt túl sok a lehetõség, ezért mondom tarts otthon tesztet, hogy ellenõrizhetsd .
A kérdező hozzászólása: Hát, nekem a jobb oldalam szurkál lent. Nem tudom én sem, hogy mi lehet.

Ma augusztus 21. -én nyitva vannak a strandok?

Legjobb válasz: Igen, mivel a strandok ún. folyamatos üzemben vannak, tehát szombaton, és vasárnap is nyitva tartanak. Ma is!

Igen, mivel a strandok ún. folyamatos üzemben vannak, tehát szombaton, és vasárnap is nyitva tartanak. Ma is!
20-án is nyitva voltak :)
Úristen, miért ne lennének??????
A kérdező hozzászólása: mindegy, mert elaludtam a napot!azért köszönöm

Tegnap óta tartó mindjárt megjön érzésem és enyhe méhfájásom van, ma vagyok a 21. napon, 28 napos a ciklusom. Lehet ez a beágyazódás jele?

Csatolom a h?görbémet is, szerintetek reménykedhetek babókában.

Legjobb válasz: nekem is van menzis szerü érzés . nekem is ez a 21 napom . csak nekem nemmagas a hõm:(

nekem is van menzis szerü érzés . nekem is ez a 21 napom . csak nekem nemmagas a hõm:(

Ma vagyok a 21. napnál ma már 3x hánytam, folyamatosan hányingerem (főleg a szagokat nem bírom) van, a petefészkeim és a derekam fájdogál és a melleim is mintha egy kicsit nagyobbak lennének. Bizakodhatok? Mit jelenthet?

Legjobb válasz: szerintem kicsit korai lennnének még a hányások, de hát vannak ritka emberek. Mennyi idõsek a ciklusaid? drukkolok, hogy baba legyen. én ma vagyok a 26. napomon, és remélem nem jön meg:)))

szerintem kicsit korai lennnének még a hányások, de hát vannak ritka emberek. Mennyi idõsek a ciklusaid? drukkolok, hogy baba legyen. én ma vagyok a 26. napomon, és remélem nem jön meg:) ))
A hányás/hányiger, a szagokra való érzékenység már a terhesség korai szakaszában megvannak. Reménykedhetsz szerintem :-) Én szorkulok!
TESZTet nem csinálsz? :) sok sikert

Ma kezdtem a 21. hetet és ma hánytam először! :- ( Más is volt így?

Remélem, hogy ez az egy napom lesz ilyen!

Legjobb válasz: Én a 8 héttõl folyamatos hányingerrel küzdök. Már jobb, mert ritkán hányok, de öklendezni naponta, sajnos. Nem tudom mikor javul ez, 20 hetes leszek a héten.

Én a 8 héttõl folyamatos hányingerrel küzdök. Már jobb, mert ritkán hányok, de öklendezni naponta, sajnos. Nem tudom mikor javul ez, 20 hetes leszek a héten.
nekem 24. héten volt az utolsó. szerintem már nem valószínû, hogy lesz több nálad, hacsak nem valami más váltja ki. konkrétan nekem a vajúdás alatt is volt hányingerem, aztán szerencsére nem hánytam. utóbbi a rendszeres összehúzódások miatt van, ami ingerli a gyomrot. de a hcg szintje ilyenkor már jelentõsen lecsökken, szóval, ha eddig bírtad, akkor remélhetõleg már nem lesz rendszeres. :)
Én szerencsére egyszer sem hánytam, e az elején (6-16 hét) folyamatosan émelyegtem, öklendeztem, utána elmúlt, de most újra visszatért ez a csodálatos tünet. Én is csak reménykedek, hogy nem tart ki végig :( 29 hkm
Én kb a 20.héttõl hánytam a 39-ig..de az gyomorsav miatt volt.
Én is a 20. héten hánytam elõször, kiderült hogy terhesvitamintól volt, pedig a terhesség elõtt már 8 hónapig szedtem és egész a 20. hétig semmi bajom nem volt.Abba hagytam a vitamint és elmúlt.
én a 24. hétig nem hánytam, majd kétszer is, pedig éhgyomorra voltam, nem ettem semmit, se vitamin se egyebek... kiérti ezt :)
Én is akkortájt hánytam elõször, és utoljára is. :-)

Ma vettem be a 21. szemet - igaz 1 óra késéssel, - de barnázásom van. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Egész biztosan nem attól, hogy 1 órával késõbb vetted ma be. Szar neked a gyógyszer. Mióta szeded? Az elsõ 1-2 hónapban ez még normális, de ilyenkor nem megfelelõ a védelem.

Egész biztosan nem attól, hogy 1 órával késõbb vetted ma be. Szar neked a gyógyszer. Mióta szeded? Az elsõ 1-2 hónapban ez még normális, de ilyenkor nem megfelelõ a védelem.
túl sok információt tudtam meg hirtelen
A kérdező hozzászólása: Ez az 5. levél és szerdáig 5 napon át antibiotikumot szedtem. Lehet, hogy emiatt van?
Lehetséges. De ugye használtál kiegészítõ védekezést, mialatt az antibiotikumot szedted? Ellenkezõ esetben imádkozz, hogy ne legyél terhes.
HA már antibiotikum... Szedjél mellé probiotikumot is, mert elcseszi a gyomrod. Szerintem a "barnázás" az antibiotikumnak köszönhetõ.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy kell alatt kiegészítõ védekezés, de nem is voltunk együtt a barátommal míg szedtem és utána sem. És szedek probiotikumot, de nem a gyomrom, hanem a bélflórám helyreállításának érdekében.

Ha ma reggel adtam a 21 hónapos kislányomnak 5 ml Laevolac szirupot, (mert már 4 napja nincs széklete), és még mindig nem hatott semmit, még ma adthatok neki egy glicerines kúpot is?

2 hete szenvedünk a székrekedéssel:( sokan ajánlották ezt a szirupot,de eddig semmi hatása nincs,viszont a kúp legutoljára hatott. adhatok neki még ma,vagy inkább holnap?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan adhatsz neki kúpot, a kettõ nem zárja ki egymást. Lányom 9 hónapos, nagyon szorulásos. Dokink azt javasolta hogy minél több folyadékot igyon, és kétnaponta adjak neki natúr joghurtot. Azóta nincs gondunk, csak ha banánt vagy répát eszik. Mivel ti idõsebbek vagytok, több lehetõségetek is van. Szõlõlé,mandarin vagy narancs leve higítva vízzel, esetleg homeós szerek(silicea 9ch,bryonia alba 5ch,causticum 9ch,nitricum acidum 9ch)a tünetek alapján kellene választani. Rendes házi szilvalekvár tejjel..., paradicsomos kaják. Ennyi jutott eszembe, remélem valamelyiknek hasznát veszitek!

Szerintem nyugodtan adhatsz neki kúpot, a kettõ nem zárja ki egymást. Lányom 9 hónapos, nagyon szorulásos. Dokink azt javasolta hogy minél több folyadékot igyon, és kétnaponta adjak neki natúr joghurtot. Azóta nincs gondunk, csak ha banánt vagy répát eszik. Mivel ti idõsebbek vagytok, több lehetõségetek is van. Szõlõlé, mandarin vagy narancs leve higítva vízzel, esetleg homeós szerek(silicea 9ch, bryonia alba 5ch, causticum 9ch, nitricum acidum 9ch)a tünetek alapján kellene választani. Rendes házi szilvalekvár tejjel..., paradicsomos kaják. Ennyi jutott eszembe, remélem valamelyiknek hasznát veszitek!
A kúp azonnal hat.A lánomnak 2x kellett adni a szirupból mire hatott.azóta sincsen semmi problémája sem.Adj neki még egy kiskanál szirupot.Lehet 1/2 óra e´s lesz is hatása.Ha nem, akkor adj neki kúpot, (bár ezt ngyon nem szeretik)és estére e´s holnap 1-1 kiskanál szirupot.Hidd el helyre fogja állítani a székletet.
A kérdező hozzászólása: Mindent megveszek neki, gyümölcsök, gyümölcslé, gyümölcspüréket csinálok, mindennap különbözõ krémleveseket fõzök..tehát tényleg mindent megteszek, de nem eszi meg ezeket. semmi nem kell neki.egyáltalán nem akar gyümölcsöket enni, erõszakkal meg egy ekkora gyereket már nem lehet megetetni. Még a yoghurtot sem akarja megenni, csak nyalogatja, nem tudom mit tegyek. Egyébként fogalmam sincs, hogy milyen idõközönként lehet adni ezt a szirupot. Akár most is adhatok neki mégegyszer? És pontosan ki kell mérni az adagot, vagy ahogy írtad csak adjak neki egy kanállal és kész?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!