Találatok a következő kifejezésre: MRI vizsgálatra terhesen (2 db)

Holnap megyek mri vizsgálatra, de félek hogy terhes vagyok, holnap reggel akartam csinálni a tesztet, de pont holnapra kaptunk Budapestre az MRI vizsgálatra időpontot. Ez káros lehet a magzatomra?

Legjobb válasz: Miért nem tudod megcsinálni holnap a tesztet mielõtt elindultok, úgyis reggeli elsõ vizeletbõl kell! Ha nincs otthon teszted, pisilj pohárba, tedd tiszta száraz üdítõs üvegbe, a kórházak mellett tuti van patika, ott veszel egy tesztet, és megcsinálod ott! Így tuti megtudod terhes vagy-e, és ha nem megcsináltatod a vizsgálatot, ha pedig pozitív, akkor átmész a nõgyógyászatra:)

Miért nem tudod megcsinálni holnap a tesztet mielõtt elindultok, úgyis reggeli elsõ vizeletbõl kell! Ha nincs otthon teszted, pisilj pohárba, tedd tiszta száraz üdítõs üvegbe, a kórházak mellett tuti van patika, ott veszel egy tesztet, és megcsinálod ott! Így tuti megtudod terhes vagy-e, és ha nem megcsináltatod a vizsgálatot, ha pedig pozitív, akkor átmész a nõgyógyászatra:)
Szia! Pont egy éve én is MRI vizsgálatra menetem, ahol ki kell tölteni 1 kérdõívet. Ott szerepel, hogy terhesség, esetleges terhesség esetén nem végzik el, csak saját felelõsségre. A 12. hétig ártalmas...azt mondják. Én akkor nem vállaltam be a vizsgálatot, mert pont elõtte kezdtünk próbálkozni. ...és milyen jó, hogy nem csinálták meg! :) Azóta itt szuszog mellettem a 3 hónapos kisfiam! Szerintem halaszd a vizsgálatot, ha nem túl sürgõs!
Én kb 2 hete voltam CT-n, az ha jól tudom ugyanolyan mágneses sugárzás mit az MR, csak kisebb felbontású a kép. Sõt, van, hogy kontrasztanyagot is fecskendeznek az emberbe, az meg pláne nem jó. Nekem alá kellett írnom egy apírt, hogy tuti nem vagyok terhes!!! Tudom, hogy nehéz döntés, mert sokat kell várni egy ilyen vizsgálatra, de inkább kérdezz rá, bár valószínû azt fogják mondani, hogy akkor nem csinálják meg. Szerintem nem vállalják a felelõsséget. Muszáj az a vizsgálat?
A CT röntgensugárzással dolgozik, az MR mágneses rezonanciával. Ha terhes vagy, inkább hívd fel õket új idõpontért.
A kérdező hozzászólása: Már vettem tesztet, csak az a baj hogy egy kicsit menstruálok, de úgy tudom hogy az elsõ menzesz még megjöhet úgy hogy csak kicsit vérzik, és most ma jött meg és allig vérzik, pedig máskor nagyon erõsen szokott.
MR-t csinálunk terhességben. A kontrasztanyag nem mindegy, de arról a radiológus tud dönteni. Lehet, hogy nem is kell. :) Nyugalom, fõleg ha megjött. Ha megemlíted az orvosodnak, hogy vannak terhességi gyanújeleid, akkor vsz õ is meg fog nyugtatni. Én elmennék mindenképp, és elõtte felhívnám az orvosom. Jó egészséget Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megjött rendesen, úgyhogy elmentem a vizsgálatra.

MRI vizsgálatra mehetek-e terhesen?

Az a helyzet, hogy ma "nem" kellene megjönnie a menzeszemnek, el?jeleim vannak, hogy esetleg babát várunk, viszont holnap vár rám egy MRI agyi vizsgálat. Mit tegyek, teszteljek-e, vagy tetessem át a vizsg.id?pontját máskorra, mivel úgy hallottam, hogy a terhesség els? trimeszterében káros lehet ez a vizsg. köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Mindenképp derítsd ki elõtte,hogy babás vagy-e,mert az UH-on kívûl minden képalkotó diagnosztikai vizsgálat ártalmas a magzatnak! 20 hetes kismami

Mindenképp derítsd ki elõtte, hogy babás vagy-e, mert az UH-on kívûl minden képalkotó diagnosztikai vizsgálat ártalmas a magzatnak! 20 hetes kismami
Az MRI(mágneses rezonancia) nem ártalmas a babára, mert nincs sugárterhelés.Fõleg, ha koponya MRI-t csinálnak!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat-sajna nem tudom, akkor most káros-e, vagy sem, de ma elvégezték a vizsgálatot-a terhességi teszt negatív volt reggeli vizeletbõl-még nem jött meg a menzeszem-elõjelek vannak..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat-sajna nem tudom, akkor most káros-e, vagy sem, de ma elvégezték a vizsgálatot-a terhességi teszt negatív volt reggeli vizeletbõl-még nem jött meg a menzeszem-elõjelek utalnaknak terhességre..
Szia! Szabad megkérdezni, hogy volt-e baba a hasadban?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!