Találatok a következő kifejezésre: MA vagyok 15 (117 db)

Délután óta kicsit feszitő érzés van a bal oldalamon, a petefészek környékén, előfordulhat ilyen? Még nem tapasztaltam, ma vagyok 15 hetes.

Mikor lefekszem nem érzem,csak ha járkálok,nem er?s fájdalom,csak furcsa,mintha húzná valami.A 12 hetes uhn a bal oldalamon volt a baba,azt mondták ott is fogant.Nyugtassatok meg,hogy nincs baj?Köszönöm.

Legjobb válasz: Én 14+4 hetes vagyok és feszülök mint a fene. :) Ki tudja mi feszül és mi nem, de biztos normális jelenség, mindig rákérdezek az orvosomtól, aggódós vagyok. Ma hallgattuk meg a védõnõvel a baba szívét és nekem is kicsit balra van. De nem jellemzõ, hogy ott fájnék, sõt, inkább jobbra, vagy épp ahol a belek fezsülnek.

Én 14+4 hetes vagyok és feszülök mint a fene. :) Ki tudja mi feszül és mi nem, de biztos normális jelenség, mindig rákérdezek az orvosomtól, aggódós vagyok. Ma hallgattuk meg a védõnõvel a baba szívét és nekem is kicsit balra van. De nem jellemzõ, hogy ott fájnék, sõt, inkább jobbra, vagy épp ahol a belek fezsülnek.

Ma vagyok 15. napon, tegnapelőtt 37, tegnap, 37, 1 ma 37, 2 volt a hőm. Túl vagyok a peteérésen? Vagy csak most van?

Legjobb válasz: Hány napos a ciklusod? Még nem biztos,h túl vagy a pé.-en. A 19.nap után már valószínûbb.Ciklustól függõen. Egyelõre még emelkedik a hõd.Lehet holnap 37.3 lesz.

Hány napos a ciklusod? Még nem biztos, h túl vagy a pé.-en. A 19.nap után már valószínûbb.Ciklustól függõen. Egyelõre még emelkedik a hõd.Lehet holnap 37.3 lesz.

Most mi van? Valaki magyarázza ezt el nekem. A ciklusom 13. napján volt tojásfehére folyásom.Ma vagyoka 15. napomon és semmi folyásom viszont szúrkál apetefészkem és fel vagyok puffadva.

Legjobb válasz: nekem is igy szokott lenni! tojásfehérjés nyák, másnap semmi, és utána meg peteérés! Szerintem most ovulálsz! Ha babát szeretnétek akkor tessék ma este összebújni....

nekem is igy szokott lenni! tojásfehérjés nyák, másnap semmi, és utána meg peteérés! Szerintem most ovulálsz! Ha babát szeretnétek akkor tessék ma este összebújni....
Szerintem mindenképpen menjél el orvoshoz, mert a folyásnak, és a szúrásnak külön-külön is nagyon sok oka lehet!!!ne várj sokáig, nehogy nagyobb bajod legyen!!!Én túl vagyok egy komoly mûtéten, mert voltam olyan "okos", hogy évekig nem mentem ellenõrzésre sem (ami minden évben egyszer ajánlott)és amikor elmentem mégis, közölték, hogy max.egy hét múlva mûtét!!De nem megilyeszteni akarlak, nekem nem volt semmien tünetem!!
A tojásfehérje váladék mindig a peteérés környékén van, elõtte esetleg már pár nappal, amikor ez megszûnik hirtelen, akkor következik be az ovuláció, ami ugye szúró érzéssel járhat. Minden rendben!
én pontosan tudom hogy ma hajnalban ovuláltam (uh) és tegnap már nem volt tojcsi csak elötte 3 napig.
Kedves második! Ne is ijesztgesd a kérdezõt, mert a peteérésnél természetes, hogy van tojásfehérje folyás. Ez nem rendellenes. Ez jelzi, hogy pé van.
A kérdező hozzászólása: Akkor van esélyem? a 13. napomon voltunk együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b1ec8f6c9ece5290fb7651..


Tele a púpom az egésszel. Ma vagyok 15+3-4 napos. Levették az AFP-t. Az asszisztensnő rápillantott a táblázatra, csak 15 hetes.2 hete meg majdnem inkább 14 volt. Utálom ezt a huzavonát. Mással is csinálnak ilyeneket?

Legjobb válasz: Szia, nálam ugyan ez volt, ráadásul amikor közölték az eredményt azt hittem rosszul leszek, rögtön elmentünk az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ba, genetikai uh+vérvétel, minden rendben volt hál'istennek! A kórházban elszámolták, már küldtek volna amniocentézisre... Ha van rá lehetõséged menj el ebbe a kp-ba...

Szia, nálam ugyan ez volt, ráadásul amikor közölték az eredményt azt hittem rosszul leszek, rögtön elmentünk az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ba, genetikai uh+vérvétel, minden rendben volt hál'istennek! A kórházban elszámolták, már küldtek volna amniocentézisre... Ha van rá lehetõséged menj el ebbe a kp-ba...
Ez így van ahogy az elõttem szóló írta. Én az elsõ terhességemmel jól megszívtam, mert spóroltam azon a 30000ft-on amibe a vérvétel kerül a géndiagnosztikai kp-ban. Rossz (alacsony) lett az afp-m küldtek is CVS-re (méhlepány biopszia) ami perse tökéletes lett. Most a második terhességemnél már nem spóroltam és elmentem. Az afp-m most még alacsonyabb lett, de eszükbe sem jutott hogy szívózzanak, mert ott volt a tökéletes lelet a kp-ból. Szóval a kórházban tuti direkt számolják el az AFp-ket.

Székrekedéses kismamik! Ma vagyok 15+3h kismama és székrekedéssel küzdök! Féltem, mert a wc-n ülve erőlködtem és majdnem sírtam, hogy nehogy legyen baja a babának! Aki ezzel küzd annak vannak hatásos módszerei a székrekedés ellen?

Legjobb válasz: Nekem alapban is székrekedésem van, így a terhesség alatt csak rosszabb lett a helyzet. Egyél nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt, ha az sem segít próbáld ki az aszalt gyümölcsöket, ha az sem válik be akkor Laevolac szirupot igyál, azt még szoptatás alatt is lehet.

Nekem alapban is székrekedésem van, így a terhesség alatt csak rosszabb lett a helyzet. Egyél nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt, ha az sem segít próbáld ki az aszalt gyümölcsöket, ha az sem válik be akkor Laevolac szirupot igyál, azt még szoptatás alatt is lehet.
Szia! Nekem sem megy mindig egyszerûen, de egy dúla ismerõsöm (aki a baba masszázsban is jártas) adott édeskömény-kömény olajat. Ezt körkörös mozdulatokkal kell a hasadba masszírozni. Nekem jól bevált. Arról nem is beszélve, hogy én az apukát szoktam megkérni, hogy õ simogassa a hasamat ezzel az olajjal. Így legalább õ is hasznosnak érzi magát, és nem szenved a tehetetlenségtõl. A fenti tanácsokat is jónak tartom, de feltétlenül próbáld ki ezt is! Hidd el megéri. 13+3 km
Én 21 hetes vagyok és kb a 8.héttõl van székrekedésem.nekem az aszaltszilva lé jön be, de csak az, amit bioboltban kapsz, dm -es nem jó.ezt iszom minden reggel éhgyomorra egy pohárral.nekem bevált.ha valamiért nem jó én próbáltam még: Narancsra tej, vagy olivabogyó vagy Laevolac néha vagy Guttalax(ez max 2 hetente 1*) Muszáj váltogatnom a dolgokat, mert a szilvaléhez hozzászokik a gyomrom és 5-6 naponta kell 2-3 nap szünet, hogy megint hasson.Tudom, hogy nem lenne baj, ha csak 3 naponta mennék, de engem nagyon zavar, ha nem megyek minden nap.
A kérdező hozzászólása: Örülök és köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!Sok hasznos információt kaptam!Azért jó, hogy vannak még segítõkész emberek!
Ha vega vagy, biztosan ismered a csírákat, én azokra esküszöm. Rostban gazdag az összes! Szóval ha gondolod, megér egy próbát, esetleg a joghurtba kevert kukorica csíra olaj+lenmag kombináció. 15+1 km
Szia.Nekem a narancs vált be, azt eszem vacsira lefekvés elõtt 2db-ot, másnap már van hatása.Nem minden nap, kb.2naponta.Próbáld ki.Én az elevit helyett, most eurovit kismamavitamint eszek, ettõl nincs szorulásom.Az elsõ babánál, én is sokat szenvedtem(elevitet)szedtem.Próbálj ki másik vitamint, hátha neked is bejön.Aszalt gyümi, sok folyadék és ha minden kötél szakad:glicerines kúp vagy levolac szirup.-) Kitartás. Üdv 23hetes km.és 2.5éves manó anyuja
A kérdező hozzászólása: Most megnyugodtam kicsit azon amit írtál!Nekem szednem kell az Elevitet, mert vegetáriánus vagyok kicsi korom óta és nem akarom, hogy hiányt szenvedjen valamibõl a baba!Rosszul vagyok a hústól és próbáltam már enni, de nem megy!Persze a gyerekemnek mindent fogok adni attól, mert én nem eszem meg!
Mindkét terhességem alatt székrekedésem volt, a másodiknál már nagyon durván, semmi de semmi nem segített csak a beöntés.Hónapokig alkalmaztam minden héten, pedig ez sem tett jót, a bélflórám odalett, azóta is szedek probiotikumokat. Néha én is aggódtam, hogy a nagy erõlködés nem árt-e a babámnak, de nyugi, semmi baja sem lesz, legfeljebb a sok gyakorlástól könnyebben kinyomod szülésnél:-)
Nekem is az Elevitnek a mellékhatásaként lett székrekedésem. Aztán elkezdtem szedni a magnéziumot és megoldódott a probléma. Jó még a napi 3-4 szem aszalt szilva is.
Nekem az elsõ babámnál is székrekedésem volt, és most, a második terhességem alatt is, sajnos. Az elevitben lévõ vas miatt fekete a székleted, részben az lehet felelõs a székrekedésért. De én pl elsõ babánál csak 16. hétig szedtem, mégis végig a terhesség alatt ezzel küzdöttem. Utána elmúlt. A megváltozott, lassúbb anyagcsere és késõbb a kicsi súlya is lehet az ok. Ne aggódj, a babádnak biztosan nem lesz baja. "Csak" te szenvedsz. Hidd el, megértelek, nekem rendszeresen bereped a fenekem, vérzik is sajnos. Próbálj sokat inni, bõven egyél gyümölcsöt, ennél jobbat nem tudok. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek és nyugtassatok meg, hogy nem lett semmi baja a picinek!Amúgy is mindentõl tartok, mert nehezen jött össze a baba és elsõ babánk lesz!Szedem az Elevitet attól meg majdnem fekete a székletem!Úgy tudom ez mellékhatása az Elevitnek!
Nekem a megnézium segít! nálam mellékhatása, hogy lazább a széklet!
Az elején én is féltem ettõl, ez majd idõvel elmúlik nyugi! Mármint a félelem!

Ma vagyok 15 hetes. Már érezhettem a babámat?

Pár másodpercig éreztem, kétszer- háromszor, nagyon enyhén,hogy a köldököm alatt úgy 4-5 centivel, mintha egy ér lüktetne. Ez már a baba lehetett?

Legjobb válasz: Igen,én is ezt éreztem.16 hetesen:)

Igen, én is ezt éreztem.16 hetesen:)
A kérdező hozzászólása: Szóval egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a babát éreztem, csak azt a kis lüktetést. Csak már nagyon várom, hogy érezzem, és lehet már csak bebeszélem magamnak.
Szia. Nekem mindenki azt mondta, hogy elsõ babánál még nem érezhetem ebben a korban, de én megvagyok róla gyözõdve, hogy éreztem Õt. Nekem olyna furcsa bizsergetõ, lüktetõ, szinte megfogalmazhatatlan érzés volt. (szerintem már Õ az)Sok sikert és jó egészséget kívánok nektek
Elsõ babám, mégis a 15. héten éreztem. S mivel más volt, mint bármilyen érzés azelõtt, ezért biztosra veszem, hogy Õt éreztem. Olyan kis buborékoló, kaparászó érzés volt. :)
Szia! Nekem is mindenki azt mondta, hogy elsõ babát nem lehet ilyen korán érezni. Pedig, én õt éreztem, szintén 15 hetesen. Azóta már 14 hónapos, tuti, hogy õ volt. Boldog babavárást!
Én is 14 hetesen éreztem.

Ma vagyok 15 hetes, pár napja minden hajnalban 3 óra felé, felébredek, és egyszerüen nem tudok visszaaludni, ez is lehet egy terhességi tünet? Más is van igy ezzel? Esetleg van valakinek valami ötlete, praktikája amivel vissza tudnék aludni?

Legjobb válasz: Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van,hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is,eljárja a csárdást,aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt,mint most a fiammal.... 22 hós,24 hetes.

Erre nincsen praktika.Lesz rosszabb is. Van, hogy 1-2 órát nem alszom.Elkezd mozogni a pocaklakó is, eljárja a csárdást, aztán aludj..... :) A lányommal talán rosszabb volt, mint most a fiammal.... 22 hós, 24 hetes.
Nekem kicsit késõbb volt ilyen 'gondom', én úgy gondoltam, hogy a picim kezd el mocorogni és ez tudat alatt felébresztett mivel még konkrétan nem éreztem Õt. Aztán pár hét múlva elmúlt, bár mostanában is felébredek de könnyebben vissza is alszom, nem csinál nagy ramazurit. 28 hetes kismama
Szia, én szinte a kezdetektõl nem alszom jól, azt mondják a hormonok.
nekem kicsit késõbb kezdõdött, de detto. Hajnal 3-kor felekelek mint aki kialudta magát. Eleinte kiültem a gép elé, de akkor 2 órát fent voltam. Most már nem kelek ki az ágyból és 1 óra múlva vissza tudok aludni. Igyál egy forró kakaót, nekem bejött. 39km
Nekem is volt és van is hasonló, hogy nem tudtam aludni, csak 3-4-ig. Ilyenkor felkelek, mert nem szeretek az ágyban szenvedni forgolódással, csinálok egy pohár meleg kakaót, netezek, olvasok egy kicsit, aztán amikor elálmosodom, akkor visszafekszem. Ha nem tudok visszaaludni, az sem bej, mert akkor alszom egyet délután (bár én már táppénzen vagyok, megtehetem(-:) . Amikor dolgoztam még, akkor meg egész nap kómáztam emiatt, de majd hozzászokik a szervezeted. Ez is valamilyen szinten felkészíti a szervezetedet az anyaságra, arra, hogy nemsokára még ennyit sem fogsz tudni aludni. Legalább is nagy általánosságban. 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat, eléggé rossz, nem tudom magam kipihenni.Mondjuk táppénzen vagyok, igy délután tudok pihenni, de mégis rossz.Szegény párom alszik, igy hogy ne zavarjam, nem netezem, nem tvzek, csak forgolódom.
Nálam u.ez és én is ma vagyok 15 hetes! Már megszoktam, csak aznap olyan vagyok mint a mosott ...... Bár ma épp fél6-kor keltem ami istenes :)

Ma vagyok 15 hetes és néha görcsöl (szúrja valami) az oldalamat. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia.szerintem a baba nyom valami ideget. a sogornömnek is ez volt .szedjél magnéziumot,az segit.azért ha mész az orvosodhoz emlitsd meg neki.

szia.szerintem a baba nyom valami ideget. a sogornömnek is ez volt .szedjél magnéziumot, az segit.azért ha mész az orvosodhoz emlitsd meg neki.
Szia.Én 12hetes múltam és én is ugyan ezt éreztem tegnap este, de néha úgy bele nyílalt vagy szúrt, hogy rendesen jujjgattam:( nem tudom mi lehet, én arra gondoltam a gyerek nyom valamit.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, és nagyon remélem hogy minden rendben van.
Általában a méh tartószalagjainak nyúlása okoz szúrás szerû fájdalmat. De az is lehet, mint ahogy elõttem írták, hogy babócád pihenget valamelyik kényelmes szerveden! :)

Elhihetem, hogy a babámat éreztük ma megmozdulni? 15 hetes kismama vagyok.

Jobb oldalon a köldököm alatt picivel, ott éreztem, hogy mintha megmozdult volna a picikém. El sem hiszem, de a párom és az anyósom is odatette a kezét és érezték.Olyan érzésem volt, mintha bugyogott volna belülr?l a hasam.Ilyen érzés mikor megmozdul?

Legjobb válasz: De jó Neked. :) Én ma vagyok 15 hetes pont, de nem tudom, hogy vajon õt érzem-e. Egyik nap egy kismami írta, hogy ugyan úgy érezte mint Te... Én viszont ma voltam szívhanghallgatáson és még a köldököm alattól nagyon lent van a babám. Én így ott figyelem egészen lent. Fene se tudja ilyenkor merre járnak és azért mert lent halljuk a szívét ott is van, vagy csak a hangja van ott....

De jó Neked. :) Én ma vagyok 15 hetes pont, de nem tudom, hogy vajon õt érzem-e. Egyik nap egy kismami írta, hogy ugyan úgy érezte mint Te... Én viszont ma voltam szívhanghallgatáson és még a köldököm alattól nagyon lent van a babám. Én így ott figyelem egészen lent. Fene se tudja ilyenkor merre járnak és azért mert lent halljuk a szívét ott is van, vagy csak a hangja van ott....
A kérdező hozzászólása: Énis pont ma vagyok 15 hetes!:-)
Szerintem mozgást éreztél, azt olvastam az ilyen bugyborékoló érzés eleinte! De jó neked, én 14+1 vagyok. Jó lenne ha 15 hetesen már én is érezném!
Te simán érezhetted már 15 hetesen a babádat, de a párod és anyósod még tuti nem azt érezték, csak bemagyarázták maguknak. Én 13 hetesen éreztem elõször, a többiek 23 hetesen. Ha már más is érzi, akkor te már annyira fogod érezni, hogy nem kételkedsz õ volt-e. Néha szabájosan fájdalmasan is meg tud rugni. Engem néha majd lerugott a székrõl. Na meg a 30. hét körül meg már alien féle lesz, mikor kidugja egyik oldalra a kis lábát vagy könyökét.
Én 16 hetes vagyok, nem érzem még...szerintem kizárt hogy kívülállók érezzék majd csak a 20.hét után!Te viszont érezhetted!!!

Hétfőn 36.5, kedden 36.6, szerdán 36.7, csüt 36.8, pénteken (ma) 36.9 a hőm. Ma vagyok a 15. napon. Most van peteérésem?

Nem érzek semmit, ja és szedtem a Clostyt 2-6. napig. 16. naptól pedig Norcolutot kell szednem.Mit gondoltok? Ma van vagy már volt peteérés? Vagy több napig tart?

Legjobb válasz: kb 2 napig tart. Lehet hogy most van, de nekem pont a 12. napra lett és ugyanúgyszedtem a clostyt. Viszont ha ma terhes leszel, akkor felhívom a figyelmed, hogy terhesen sem a clostyt , sem a norcolutot nem szabad szedni, úgyhogy nem értem a dokidat, mert ha ma terhes leszel, hogy szedhetnéd a norcolutot??? Nem lehet, mert az a gyógyszer mensit idéz elõ, amivel az esetleg megtermékenyült petesejt nem beágyazódik, hanem kiürül. Nekem nem lehetett beszedni onnantól hogy clostyztam .Kérdezd meg a dokid hogy mi a véleménye a norcolutról.

kb 2 napig tart. Lehet hogy most van, de nekem pont a 12. napra lett és ugyanúgyszedtem a clostyt. Viszont ha ma terhes leszel, akkor felhívom a figyelmed, hogy terhesen sem a clostyt , sem a norcolutot nem szabad szedni, úgyhogy nem értem a dokidat, mert ha ma terhes leszel, hogy szedhetnéd a norcolutot??? Nem lehet, mert az a gyógyszer mensit idéz elõ, amivel az esetleg megtermékenyült petesejt nem beágyazódik, hanem kiürül. Nekem nem lehetett beszedni onnantól hogy clostyztam .Kérdezd meg a dokid hogy mi a véleménye a norcolutról.
Peteérés akkor van, amikor leesik a hõ, majd elkezd felkúszni. Szóval az utolsó alacsony hõmérsékletû napon és kb. 2 napig tart és a pete is él kb. 24 órát. Sztem neked már volt hétfõn v. kedden. De attól még próbálkozhattok.
Én is norcolutot szedek és azt mondta a dokim, hogy attól még teherbe lehet esni. Szerintem nem adnák a dokik, ha bajt csinálna.
A kérdező hozzászólása: A Norcolut mellett is teherbe lehet esni a dokim szerint, ugyanis akkor nem írta volna fel.Én megbízom benne, mert tapasztalt, nekem a rendszertelen ciklus miatt adta még fél éve, most meg ha nem jön meg segíti a beágyazódást v vmi ilyesmi.Ha pedig meg akar jönni, akkor pont 28 napra jön meg.Nem magamtól szedem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!