Találatok a következő kifejezésre: MA az (8234 db)

SOS! Ma érettségizek, de nem kaptam értesítő papírt. Csak egy ember kapott, az övét láttam ma. Az van rajta, hogy jelen értesítőt feltétlen hozza magával. Akkor most nem érettségizhetek? Nagyon, nagyon sürgős, 4 óra múlva érettségi!

Legjobb válasz: Szóval a történet: Postán nem küldd ki az iskola semmit. 3-an vagyunk, akik földrajzból érettségiznek, 1 embernek adtak papírt. Pár nappal rá (ez volt kb. 2 hete) kértünk mi is az iskolatitkárságon. Azt mondták, hogy egy valakinek odaadták mind a 3at, ("nincs kedvünk mégegyszer kinyomtatni" -.-") de aki kapott, azt mondta nincs nála. Kicsit furcsáltuk, de jött az igazgató. Kérdeztük, hogy ez a papír tájékoztató jellegû, vagy vinni kell a vizsgára. Azt mondta, csak tájékoztató jellegû. Ma jutott eszembe, hogy nem is tudom, hogy 101es, 102es vagy 103as teremben lesz az érettségi, ezért kértem azt az egy embert, hogy scannelje be azt a papírt. És azon volt rajta, hogy jelen értesítõt feltétlen hozza magával. A szívem majdnem megállt, mikor elolvastam, és most nagyon félek, hogy nem mehetek érettségizni. LÉGYSZI ÍRJATOK! Pont 4 óra múlva érettségizek (elvileg)

A kérdező hozzászólása: Szóval a történet: Postán nem küldd ki az iskola semmit. 3-an vagyunk, akik földrajzból érettségiznek, 1 embernek adtak papírt. Pár nappal rá (ez volt kb. 2 hete) kértünk mi is az iskolatitkárságon. Azt mondták, hogy egy valakinek odaadták mind a 3at, ("nincs kedvünk mégegyszer kinyomtatni" -.-") de aki kapott, azt mondta nincs nála. Kicsit furcsáltuk, de jött az igazgató. Kérdeztük, hogy ez a papír tájékoztató jellegû, vagy vinni kell a vizsgára. Azt mondta, csak tájékoztató jellegû. Ma jutott eszembe, hogy nem is tudom, hogy 101es, 102es vagy 103as teremben lesz az érettségi, ezért kértem azt az egy embert, hogy scannelje be azt a papírt. És azon volt rajta, hogy jelen értesítõt feltétlen hozza magával. A szívem majdnem megállt, mikor elolvastam, és most nagyon félek, hogy nem mehetek érettségizni. LÉGYSZI ÍRJATOK! Pont 4 óra múlva érettségizek (elvileg)
No para. Ha középszinten érettségizel a saját sulidban, nem lesz gond. Ismernek a tanárok, tudják, h te érettségizel, és ha jelentkeztél az érettségire, akkor feladatlapod is lesz. Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Semmi papírt, de még személyit sem kértek. A felügyelõ tanár ismer, utál mint a szar xD
:OO? Ez csak most jut eszedbe, már bocsi.nekem kiküldték már legalább 1 hónapja és csütörtökön megyek angolra. Az emelt szintûsöknek tuti küldenek a középszintûsöknek is valószínûleg.Ha nem küldtek az is lehet hogy volt valami bibi a jelentkezéseddel.
A kérdező hozzászólása: Húú, köszönöm, nem is tudod elképzelni hol volt a vérnyomásom. Mégegyszer nagyon köszi, megyek tovább ismételni nyugodt szívvel :)
Na érettségizhettél? Egyébként én májusban voltam saját suliban középszintû angolon, senki nem kért semmi papírt... csütörtökön megyek emelt angolra, oda azért már viszem... és az iskolát meg ezért egy perrel is megfenyegettem vna, hogy miaz hogy nincs kedvük? ha emiatt bukod az érettségid, tönkremegy az életed micsinál? aszondja bocs... XD

Lusti a Babátok ma? Az enyém nagyon alig mocorog.25 hetes vagyok ugye ok minden csak ez a fránya idő.

Legjobb válasz: Most komolyan! Miért kell ilyen undoknak lenni? Nem vagyunk egyformák! Vannak aggódósabb emberek és vannak, akik könnyebben veszik a dolgokat, optimistábbak, tudomisén... Kérdezõ: ha csak egy napon lustább, akkor nincs gond. Baj akkor van, ha a lustaság már több napja tart és te még nem vagy terhességed legvégén. Én az elsõ babámnál hiába szóltam, hogy nagyon keveset mozog, tojtak a fejemre. 34 hetesen indult a szülés, császároztak és persze alig tudták kiszedni, mert haránt feküdt és felszorult az egyik keze, nem tudta levenni. Azért nem mozgott szegény, már a 20. héttõl. És persze egy éves koráig gyógytornázott a keze miatt és a sokáig tartó császár miatt, amitõl enyhe oxigén-hiánya lett. Mára már 6 éves és makk egészséges. Szóval, ha ma nem mozgott, semmi gond. Ha holnap is lusta, akkor sincs semmi. De utána én már megnézetném, már csak azért mert úgysem lennék nyugodt.

Most komolyan! Miért kell ilyen undoknak lenni? Nem vagyunk egyformák! Vannak aggódósabb emberek és vannak, akik könnyebben veszik a dolgokat, optimistábbak, tudomisén... Kérdezõ: ha csak egy napon lustább, akkor nincs gond. Baj akkor van, ha a lustaság már több napja tart és te még nem vagy terhességed legvégén. Én az elsõ babámnál hiába szóltam, hogy nagyon keveset mozog, tojtak a fejemre. 34 hetesen indult a szülés, császároztak és persze alig tudták kiszedni, mert haránt feküdt és felszorult az egyik keze, nem tudta levenni. Azért nem mozgott szegény, már a 20. héttõl. És persze egy éves koráig gyógytornázott a keze miatt és a sokáig tartó császár miatt, amitõl enyhe oxigén-hiánya lett. Mára már 6 éves és makk egészséges. Szóval, ha ma nem mozgott, semmi gond. Ha holnap is lusta, akkor sincs semmi. De utána én már megnézetném, már csak azért mert úgysem lennék nyugodt.
Szerintem is menj be az ugyeletre vagy a dokidhoz es kerj egy uh.-t azert 25 hetesen mar sokat mozog a babo. Ne is torodj az elso par hozzaszoloval, nekik valoszinuleg fogalmuk sincs hogy mennyire fontos kovetni a magzatmozgasokat.
Megint egy kismama, akinek az összes agykapacitását lefoglalja a gyerek...
Ez az a kérdés, amire nem kellett volna karaktert pazarolni...
A kérdező hozzászólása: Ha nem tetszik a kérdés minek pazaroltad a látásod rá??? Meg az ujjadat....meg sorolhatnám még...Mi a francnak válaszoltál de nem ez volt a kérdés hogy mit mire pazaroljunk...
Nem csak a baba, de én is lusta voltam, és a párom is. Igaz mi általában nappal alszunk (munka így volt, a megszokás meg megmaradt még), de szombaton anyuék jöttek látogatóba, így nappal nem tudtunk. Én hajnal 2-tõl délutánig aludtam. Párom is, de õ ébren volt néhány órát és most megint alszik...
Mi a tegnap az eddigi legaktivabb napot toltottuk, 22 hetes vagyok es egesz nap rugdolozott, meg az ejjel 1-kor fent volt a csopseg:)

A foxink tegnap délután kb15-20 szem patkánymérget evett, nem tudtam orvoshoz vinni meg hívni csak ma délelőtt, kapott a mérgezést követő 5 percen belül közel másfél liter tejet, hánytatni nem tudtam. Ma az állatorvos több injekciót is adott. Túléli?

Legjobb válasz: Ha tegnap délután ette meg és ma még él, akkor valszeg túléli, hiszen ezek a mérgek hamar végeznek velük :/ Amúgy meg vigyázz a tejjel. Konkrétan nem tudom a patkányméreg milyen, de ha pont zsírban oldódó méregre ráitatod a tejet, akkor meggyorsítod a halálát...

Ha tegnap délután ette meg és ma még él, akkor valszeg túléli, hiszen ezek a mérgek hamar végeznek velük :/ Amúgy meg vigyázz a tejjel. Konkrétan nem tudom a patkányméreg milyen, de ha pont zsírban oldódó méregre ráitatod a tejet, akkor meggyorsítod a halálát...
Ha szerencsétek van, igen.Attól függ, mennyi méreg szívódott fel.Figyelni kell a tüneteket. Ilyen esetben nem szabad megvárni, hogy másnap orvost tudjál hívni, hanem AZONNAL vinni kell a legközelebbi elérhetõ orvoshoz akár tömegközlekedéssel is. A tej nem sokat használ.
Mi újság a kutyussal? Remélem, jobban van már!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jókívánságokat, és tanácsokat
Szegény kutya, az én kutyámmal 7 hónaposan történt ez.Ma már fél az állatorvosi rendelõtõl.Szerintem, biztosan túléli.
A kérdező hozzászólása: Ma nem is kaphat enni, úgyhogy nem adunk neki tejet. Most voltam kint nála pihen a levegõt már a reggelihez képest sokkal jobban veszi pici remegés de az lehet már csak a gyengesége miatt, néztem vérzést nem láttam sehol, hála ásított is jól beláttam a szájába semmi elszinezõdés minden rendben..csak pihenget szegénykém :(
A kérdező hozzászólása: És abban az esetben mit lehet tenni? Még megtudják menteni?
A patkányméreggel az van, hogy akár napokig is tarthat, míg elpusztul tõle az állat. Figyelni kell a nyálkahártyákat, ha nagyon halványak, az már rossz jel. Belsõ vérzést okoznak ezek a szerek.
A kérdező hozzászólása: Azért tudom hogy kb 15-20szemet evett belõle mert tudtam hogy honnan eszegette fel és ott kb annyi volt, nem vérzett sehol én is olvastam rengeteget ebben a témában tegnap tehetetlenségemben.Már lassan 2-3 órája benne vannak az injekciók, ezután is vérezhet?
A patkány méreg vérzékenységet okoz, ha sokat evett belõle akkor mindenhol folyni fog belõle a vér. Remélem nem így van.
Honnan tudod, hogy csak 15-20 szemet evett meg? Remélem túléli. Ebbõl az a tanulság, hogy máskor ne olyan helyre tegyétek ahol a kutya hozzáférhet.
A kérdező hozzászólása: Tegnap délután a szüleim elmentek itthonról a hátsó udvarra zártuk nem tetszett neki, utána ugrott ki valahogy az elsõ udvarra ahol voltak kiszórva patkánymérget ilyen piros kapszulaszerû, a falunkban egy állatorvos van, de õ is nagyon bunkó itattam vele sok tejet egybõl 2 percen belül megláttam hogy baj történt próbáltam hánytatni, hasmenést elõidézni de nem sikerült ma délelõtt egy másik faluba egybõl elvittük ahol adtak neki 4 injekciót.délelõtt már nehezen vette a levegõt és remegett, esett össze..kb 1 órája pihen most mikor kimentem hozzá már csóválta a farkát eddig nem, az is jó jel hogy jobban van remélem
Miert nem mosatod ki a gyomrat? A tejtol nem lesz jobban! Ez a fajta mereg kutyaknal macskaknal nem hat annyira gyorsan mint a patkanyoknal!
A kérdező hozzászólása: Igen sokkal jobban van :) igaz még egész nap pihenget, de egyre erõsebb lesz

Ma voltam uh-n júli 29 én volt az utolsó menszeszem 1 napja már 26 án poz tesztem volt ma az orvos ezt írta 14 mm-es gesztációs gyűrű. Szerintetek hány hetes terhes lehetek uh szerint? 3 hét múlva kontroll remélem már szivhang lesz

Legjobb válasz: A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)

A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)
A kérdező hozzászólása: szia remélem is hogy lesz neked is és nekem is köszi a gyors választ merre felé laksz?
Én pozitív teszt után 2 hétel kaptam idõpontot akkro már votl szívhang és már nem csak petezsákot látott.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor ne legyek elkeseredve ugye minden oké lesz.

Mi van ma emberek? Mi ez a sok hülye, idétlen kérdés? Mi van ma az emberekkel?

De a válaszadók igazán humánusak ma!!!

Legjobb válasz: Semmi, front. De én is azt látom egyébként, hogy ma inkább jópofák a válaszok, mint "kíméletlenek" a bugyuta kérdéseknél is ! xD

Semmi, front. De én is azt látom egyébként, hogy ma inkább jópofák a válaszok, mint "kíméletlenek" a bugyuta kérdéseknél is ! xD
akkor emberek hajrá elõ az értelmetlen kérdésekkel, ma lecseszmés mentes nap van!!!! :D Éljen!!!
*lecseszés
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök, hogy más is így látja. Tényleg jókat röhögtem.
A mikrósat olvastad?:) az nagyon ott van!.)
A kérdező hozzászólása: Nem !!! Melyik az? Nekem a kételkedõ terhes a kedvencem. :)
mondjuk az az "ételek-italok" kategóriában van, de jókat derültem a válaszokon.Megnézem mindjárt a kétkedõset is! :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg vicces a mikrós!!!! :)

Találkoztál/beszéltél ma azzal vagy láttad ma azt, aki tetszik vagy akit szeretsz? : )

Legjobb válasz: Bocs de nem találkoztam veled, ha azt gondolod h beszéltél-e azzal akire gondolsz de sajnos õ nincs itt fenn gyakorin ;D

Bocs de nem találkoztam veled, ha azt gondolod h beszéltél-e azzal akire gondolsz de sajnos õ nincs itt fenn gyakorin ;D
Beszéltem vele, meg fogok is, holnap pedig találkozunk is.
A kérdező hozzászólása: 1#: nem mondhatnám, hogy értelek :D 2#: de jó neked! :)
Találkoztam (láttam a buszon), de nem beszéltem mert nem állt szóba velem. :(
igen ma reggel és kaptam egy ölelést :D
Ja, együtt ébredtünk ^^
Beszéltem, de nem találkoztunk, jövõ héten fogunk. Ez a fránya távkapcsolat... de kibírjuk valahogy. :)

Tud már valaki valamit az asztmás gyerekek emelt csp. -jéről? Elveszik akkor vagy nem veszik? Én ma azt olvastam, hogy nem veszik el. Vagy rosszul értelmeztem?

http://hirek.oldal.info/h%C3%ADrkatal%C3%B3gus/gazdas%C3%A1g..

Legjobb válasz: Pont ma láttam errõl riportott hogy 'csak' az enyhébb estekben szüntetik meg.

Pont ma láttam errõl riportott hogy 'csak' az enyhébb estekben szüntetik meg.
A kérdező hozzászólása: Mi ápr. 23.-án voltunk a fõorvosnál, nekünk akkor azt mondta, hogy vigyük a papírt és alá írja. Akkor van rá esélyünk, reménykedhetünk.
A kérdező hozzászólása: Ti milyen tanulságot vontatok le ma az életbõl?
Azt, hogy a fogfájásnál rosszabb ma nem történhetett volna velem.
Azt, hogy mielõtt meg fog jönni, nem is olyan mókás dolgozni, mert minden második embert a pokolba kívánok, a leghülyébbeket meg egyenesen felrúgnám :D BKV-n ugyanez csak az emberek nagyobb koncentrációban vannak jelen. 24/L
érdekes, akkor nekem fiú létemre már évek óta meg akar jönni, mert nagyon rühellem az embereket. kérdésre: ma már semmit. nem is igazán hiszem, hogy van még valaami, amit megtanulhatnék. a jövõben. inkább csak emlékezni kell az eddigi leckékre. egyébknt amit most tanultál az tényleg hasznos dolog, fõleg egy olyan korban, maikor midnenki nagyo önzõ. ha adhatok még 1 tanácsot, szerintem most még 1-2 évig nem is lesz érdemes barátokat keresni, mert az értelmiség már küldölre húzott, vagy felakasztotta magát. de tényleg. leginkább elõször magadban keresd a hibákat, biztos van benend is egy rakás, és javítsd ki õket. akkor talán akadni fog 1 ember akit el tudsz tûrni és talán érdekeni is fogod.
Azt hogy az emberek iszonyat buták, és nem tudják a dolgokat megfelelõen kezelni. Ma végignéztem a villamoson és 25 emberbõl 22 a telefonját nyomkodta.. az hogy megír egy sms-t még nem is lenne baj, de az hogy 25 perces utazás alatt végig na az már felvet 1-2 gondot. Az meg hogy mindenki zenét hallgat noszensz. Kizárják a külvilágt és élnek a saját kis világjukba, nehogy bárkivel is megismerkedhessenek az utcán.
"Az meg hogy mindenki zenét hallgat noszensz. Kizárják a külvilágt és élnek a saját kis világjukba, nehogy bárkivel is megismerkedhessenek az utcán." valljuk be, okkal zárkóznak el az emberek. tény, hgy lehetnének nyitottabbak, de ettõl még enm lesznek értelmesebbek. és õszintén, mivel ilyenek, nincs is aki érdeklõdne felõlük, max azok akiknek pénz kell vagy szex. na pont ebbõl a rutinból zárkóznak be.

Ma az ellenőr megbuntetett azért, mert nem volt kitöltve a berletem. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ma vettem, de nem figyelt ( 8000 ft- ra büntetett még). Lehet ez ellen még valamit tenni?

Nem mutathatok be semmi, mert beixelte, hogy nincs lehetőség dokumentum felmutatására.

Legjobb válasz: Évek óta nem írom rá, sose büntettek meg. Pedig ellenõrizték már elég sokszor. De legfeljebb az érdekelte õket hogy a dátum érvényes-e és eset van-e diákon matrica. Legtöbbször még ezek sem érdekesek, csak mutass fel nekik valamit ami bkv bérletre hasonlít. De amiatt sose szóltak egy szót se, hogy nincs ráírva. Értem én, hogy szabály szerint rá kéne írni, meg így próbálják megakadályozni a visszaéléseket, pl. hogy ne ketten használjanak egy bérletet. Na de mégis, ez mennyire életszerû? Kedden Julika megy vele iskolába, szerdán a testvére, Zolika mondjuk? Vagy teljesárú bérlet esetében egyik nap apuka, másik nap anyuka megy vele dolgozni? Nekem nem tûnik olyan életszerûnek, hogy emiatt most hirtelen basztatni kéne egy olyan réteget aki végül is fizet a BKV-nak nem is keveset, miközben sokezren bliccelnek. De nem ám õket kapják el, hanem próbálják az amúgy is fizetõ utasokat megrendszabályozni. Hajrá bkv, így szeretünk...

Évek óta nem írom rá, sose büntettek meg. Pedig ellenõrizték már elég sokszor. De legfeljebb az érdekelte õket hogy a dátum érvényes-e és eset van-e diákon matrica. Legtöbbször még ezek sem érdekesek, csak mutass fel nekik valamit ami bkv bérletre hasonlít. De amiatt sose szóltak egy szót se, hogy nincs ráírva. Értem én, hogy szabály szerint rá kéne írni, meg így próbálják megakadályozni a visszaéléseket, pl. hogy ne ketten használjanak egy bérletet. Na de mégis, ez mennyire életszerû? Kedden Julika megy vele iskolába, szerdán a testvére, Zolika mondjuk? Vagy teljesárú bérlet esetében egyik nap apuka, másik nap anyuka megy vele dolgozni? Nekem nem tûnik olyan életszerûnek, hogy emiatt most hirtelen basztatni kéne egy olyan réteget aki végül is fizet a BKV-nak nem is keveset, miközben sokezren bliccelnek. De nem ám õket kapják el, hanem próbálják az amúgy is fizetõ utasokat megrendszabályozni. Hajrá bkv, így szeretünk...
Ki kell fizetned! Semmit sem tudsz tenni.
Pár nap haladékot? :D :D) Tudod meddig tart ráírni? Kb. negyed perc.. vagy annyi se...
" Ez a gond." Erre vannak az ellenõrök.
A kérdező hozzászólása: Volán volt, nem bkv. Majd befizetem. Teljesen ki ment a fejembol, azért adhatnanak pár nap haladékot, hogy rairjuk, hisz csak most vettem a bérletet. Ennyi pénz kiadni ilyen buszokra, amik állandóan késnek és mocskosak.
Mielõtt megkezded az utazást, rá kell írni a kedvezményre jogosító irat számát. Szabály az szabály. Nem tudsz semmit tenni.
"És ha már itt tartunk, ezzel mi a gond?" Pont az, amit írtam.. a másik ilyenkor vagy lyukaszt, vagy bliccel.. és inkább az utóbbi van többségben. Ez a gond.
Tönkre is menne a BKV ha úgy használnák a jármûvet, hogy aki leszáll róla az odaadja a bérletét egy olyannak aki épp felszáll. Pont ezért találták ki, hogy a bérlet személyhez köthetõ és át nem ruházható.
"Akiket én ismerek, ott pld. anyuka otthon van munka nélkül, és ha megy állásinterjúra õ viszi a bérletet a férje addig vagy lyukaszt vagy bliccel" És ha már itt tartunk, ezzel mi a gond? Egyszerre két ember nem tud egy bérlettel menni, ez oké, de felváltva szerintem nyugodtan lehetne. Elvégre az utazásért fizet az ember, teljesen mindegy, hogy ki használja fel, az utazás ki van fizetve.
Pont azért vezették be a bérletigazolványt, mert nagyonis életszerû volt a példád... (igaz most már a személyid is pótolhatja a bérletigazolványt..)
"Na de mégis, ez mennyire életszerû? Kedden Julika megy vele iskolába, szerdán a testvére, Zolika mondjuk? Vagy teljesárú bérlet esetében egyik nap apuka, másik nap anyuka megy vele dolgozni?" Pedig rengeteg ilyen van hidd el! Akiket én ismerek, ott pld. anyuka otthon van munka nélkül, és ha megy állásinterjúra õ viszi a bérletet a férje addig vagy lyukaszt vagy bliccel :(
2. vagyok. Én is a bérletpénztárnál írom rá mindig, ha nincs tollam, kérek egyet, szóval ezt nem fogadják el kifogásnak az ellenõrök.
Nemtom... én mindig úgy csináltam, hogy vettem, elkértem a tollat a jegypénztárban és ott helyben ráírtam...
Ki kell fizetned, az a helyzet. Egyszer engem is elkaptak emiatt, mutattam a számlát hogy 10 perccel korábban vettem és mivel nincs tollam nem írtam még rá. Szerencsére az én esetemben megértõ volt a bácsi és adott egy tollalt, hogy ha elõtte ráírom akkor okés a dolog. De mondta, hogy január 1-tõl kezdve muszáj lenne büntetnie ha nincs kitöltve, elõtte csak figyelmeztettek.
Sajna mást nem tudsz tenni. Már ki is fizetted amúgy? Barátnõm se tölti ki soha, de õ hanyagság miatt.. Most dobtuk ki a tavalyi havi bérletszelvényeit, egyetlen egyet sem töltött ki, pedig hányszor mondtam neki! Egyébként úgy érvénytelennek számít, azért büntetett meg.
Ja hogy volán!! Én azt hittem BKV. Akkor talán a Bkvnal ez mégse gond. Mert sose szóltak érte pedig szoktak ellenõrizni.

Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Mi lesz ezzel az országgal 5-10 év múlva, ha mindenki éhen hal és menekül? Felosztják a közeli szláv államok közt?

Az MSZP=MSZMP már megmutatta mit tud. Akármennyi darabra hullik és akárhogy hívják. 1 kormányozni képes ember sincs köztük, és bűnözőkkel van teli. A FIDESZ-KDNP most megmutatta mit tud. Ha el is hisszük, milyen jó az ország gazdasági állapota, ez emberek ezreinek életébe kerül, mert egyre több a munkanélküli és hajléktalan. Ki marad még? Az LMP, aki szétszakadt, és aktivitási szintje lelkes egyetemisták gagyi flashmobja? Van egy 228 oldalas programja, amit kb 22 oldalba lehetne összesűríteni? Vagy a JOBBIK, aki pedzegeti a cigányok demográfiai kontrollját, meg világháborús propagandákat idéző cikkjeik vannak? (Igaz, valós problémákat is érintenek témáik, és nekik van a legjobb kommunikációjuk, legkidolgozottab programjuk, legaktívabb összetételük. Gyakorlatilag a fideszben ami jó, azt a Jobbiktól lopja.) Esetleg törpepártok, mint: Az SZDSZ, aki szerint fontosabb az szdsz jövője, mint az országé? JESZ=MDF, ami elméleti szinten ragadt le, mert nincs aktivitása? Kalózpárt, akiknek nem csak a demokráciája, de az elvrendszere is likvid és inaktív? Miép, Humanista párt, stb léteznek még? Munkáspárt 2006?! Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért.

Legjobb válasz: > Miért nincs ma az országban 1 értelmes, > kormányozni képes párt sem? Ha vannak is olyanok, akik képesek lennének normálisan kormányozni ezt az országot, a közelébe sem kerülnek a parlamentnek. > Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért. Sz*rok rá, hogy ki van a húsosfazéknál.

> Miért nincs ma az országban 1 értelmes, > kormányozni képes párt sem? Ha vannak is olyanok, akik képesek lennének normálisan kormányozni ezt az országot, a közelébe sem kerülnek a parlamentnek. > Esetleg leírhatjátok kire szavaztok és miért. Sz*rok rá, hogy ki van a húsosfazéknál.
Ezt a kérdést nagyon sokan feltették már legtöbbször magukban.Én is. Ha meggondoljuk milyen fajta emberekböl és hogyan termelödnek ki a politikusok máris tudjuk az okát miért néz ki így a parlament ahogy.Ahelyett hogy a haza mindenekelött szlogan állna a középpontban anyagi és hatalmi érdekek csatározása folyik, és a pénz hatalma a nyertes.Minden országnak olyan kormánya van amit megérdemel ha egy nép türi hogy rákényszerítsenek egy olyan uralmat amivel nincs kibékülve és nem tesz semmit az egy birkanyáj.Ha egy országban nincs összefogás a haza érdekében , csak a széthúzás a fejetlenség és a rossz szervezés uralkodik minden vonalon akkor nem lehet csodálkozni hogy az emberek a maradék hitüket is elvesztik, ahogy te is , meg sokan mások akik öngyilkosok , disszidensek, nem szavazók, hontalanok, sorstalanok stb. lettek.A messiást várni a legkönnyebb de az vagy jön vagy nem, de amint látod itt nagyon csekély esély van arra , hogy valakinek is sansza lesz országmentésre.A szerencsétlen Orbán kormány legalább próbálkozik a lehetöségei szerint, a sok birka pedig egyik pillanatról a másikra várja a csodát.
Miért gondolja mindenki, hogy a rossz kormányzás miatt fog éhenhalni mindenki? Az emberek jelentõs része az aktuális kormánypárttól függetlenül élheti életét. Teljesen mindegy hogy Fidesz vagy MSZP....Mindenki saját sorsának kovácsa (bizonyos szélsõséges eseteket kivéve), ne a pártokra kenjük, hogy miattuk élünk olyan rosszul...
elkúrtuk.nem kicsit, nagyon.ki merem jelenteni hogy tisztogatással kellett volna kezdeni a rendszerváltást követõen.Csurka István például felakasztatta volna a kommunista politikusokat.az összeset, kivétel nélkül. elmaradt volna az állami vagyon magánosítása ill. külföldi kézre játszása, nem lett volna szabadrablás.nem éreznék a politikusok sebezhetetlennek, érinthetetlennek magukat.jobb életünk lenne.az elmúlt évtized végére a menekülés maradt.mára meg, a félelem a jobboktól.
Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Tehát:mindenki hülye, csak te nem.
Kérdezõ! Szeretnélek megdicsérni, vagy valami jót ajándékozni neked, mert a válaszod elején olyan jót nevettem amilyet ritkán. Mivel a birkanyáj mellé ált. szamár is van, akartam kérdezni a birkákat, (akiket te nevezel annak) beveszitek a kérdezõt szamárnak? s a birkák kórusban: Beeeeee. Hanem aztán nagyon fekete lett gondolataidnak menete. Szánom sorsodat.nekem is van, vagy majdnem lett., de elõbb nézzük a közügyet: Hogy egyetértesz-e vagy sem, az már a te dolgod, én már hozzászoktam, hogy azonos dologról a vélemény más, más. Ha pl. a vörösiszap az elõzõ korm. idején történt volna , kötve hiszem hogy akkora segítséget nyújtott volna az a kormány, mint a mostani tette. azt azonban mindenki hallotta amit az egyik fõnök mondott: az nem ártalmas.Ekkor már emberek bõre égett le az iszaptól Maga a tény, hogy ez megtörténhetett talán nem a FIDESZ bûne. Vagy ezt is a nyakukba varrod? Saját bajom: Ha ez akorm nem jön segítségünkre, és még Isten is, akkor most én is hajléktalan lennék, mert a Bank a mi fejünk fölül is eladta a volna a házat. Bár rendesen fizettük a részletet mégis két év múltán 1 Mill.-el több volt a fizetnivaló Hogy ez nem történhetett meg azért volt lehetséges, mert ez a korm. nem bólogató jános és Isten segítségével el tudtuk adni azt aföldet ami már úgyse kell. Aztán még 1 mill.-t valahonnan összekapart a tesóm.Az egyik válaszoló írta : nem szorítottak a fejemhez pisztolyt a kölcsön felvételekor. Most se minõsíthetem, de azért magamban hadd tudjam milyen ember Azt se mondtam annaka....(...tangnak) én csak haszonélvezõ vagyok de épp úgy utcára kerültem volna mintha tulaj lennék. Az izgalmakat az mszmp=mszp-nek köszönhetem , a kimenekedést Isten után a FIDESZ-nek.
"Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?" Azt, hogy ez rohadtul nem érdekli azokat, akiknek nincs munkájuk meg lakásuk. Gondolod ezeket csak az aktuális kormányzópárt érdekli akkor??
Kérdezõ sok mindenben igazad van, amiket leírtál azok valós problémák, viszont ezek a dolgok nem a Fidesz alatt keletkeztek.ha az ember lecsúszik, nincs munkája, ne adj isten hitele is van, akkor majdhogynem lehetetlen visszakapaszkodni.Viszont én ezért nem a Fideszt hibáztatom.És most nagyon kemény dolgot fogok írni:Ha a jobbik kerülne hatalomra akkor szankciókkal sújtana az EU, csökkennének a támogatások, az is lehet hogy kitennék a szûrünket az EU-ból.Akkor pedig, hogyan tovább?Erre is tud megoldást a Jobbik?
A kérdező hozzászólása: "" Egyértelmüen Jobbikos a kérdezö, amint kiderült." Egyértelmûen funkcionális analfabéta vagy, mint kiderült. "Kérdezõ a többség még hisz a Fideszben. " A propagandafelmérésekben már nem hiszek. Ha nem propaganda, akkor sem. Meg kíváncsi vagyok hol volt ez a hit 2010 elõtt, és miért... "a Jobbik nem fog 2/3-ot kapni, te álomvilágban élsz :) " Isten, te vagy az? "Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?" Azt, hogy ez rohadtul nem érdekli azokat, akiknek nincs munkájuk meg lakásuk. És ahhoz mit szólsz, hogy Európában nálunk a legmagasabb az adó? És ahhoz, hogy naponta Magyarországon 7en követnek el öngyilkosságot? Ezek túlnyomó része délkeleten történik a szegényebb régiókban. Ráadásul többségében fiatalok, 20-25 közötti korosztály. Jövõt kellene adni a fiataloknak, nem családvállalásra buzdítani a fideszes nagycsaládokat. Ez arisztokráciai szociáldarwinizmus. "Vakon elkötelezett vagy " Melyik párt mellett is? A semmi mellett elkötelezett vagyok? "Alszol és valami meseszép álmod van." Ez szerintem pont rátok igaz, itt is látszik, mekkora birkák szavaznak a FIDESZre, szövegértés 0, logika 0... Otthon ültök a kényelmes meleg szobátokban, semmi gond az életetekben, de ha 1 hónapot kellene a híd alatt tölteni vagy minimálbér mellett 10-12 órás melóval, nyafognátok. Mind egyformák vagytok, addig nyafogtok, amíg nektek nem jó valami, fideszbácsi betömi a szátokat, a többséget megnyerte, a többi meg dögöjjön éhen. "Mond csak: Nem vetted még észre, hogy bármit csinál a mostani kormány az ellenzék mindent rosszal." Mondd csak, nem vetted még észre, hogy folyamatosan nõ a munkanélküliek száma? Hogy az ígért 1millió új munkahely helyett százezres elbocsátások vannak? Ti tényleg nagyon ostobák vagytok, elhisztek mindent amit a propagandacsatornákon nyomatnak. Nem, a közmunka nem megélhetés, és a regisztrálatlan munkanélkülivé válás sem a munkanélküliség valódi csökkentése. Ja csak ugye ezt nem szereti mondogatni Orbán, mert féligazságokkal jól lehet manipulálni a népet. Csökkentették a munkanélküli járadék idejét, a rokkantsági juttatásokat, elvették a rendfenntartóktól a beígért nyugdíjkorhatárt, az oktatást kiváltsággá akarták tenni, közben folyamatosan hülyének nézték a diákokat is, mondtak valamit, és mást csináltak. A hülye is látja, hogy ez a kormány populista, és olyan dolgokat ígérget, amit a hülye nép hallani akar. Aki eddig gazdag volt, méggazdagabb lesz, aki szegény, mégszegényebb. Ha 10milliót spórolnék 1 évben, én is könnyen mondanám, hogy havi 47ezerbõl meg lehet élni. Többek közt ezért sem volt elszámoltatás, mert tudják õk is, hogy nyakig benne vannak ugyanabban, amiben Gyurcsány. "Ha te is szereted hazádat legalább annyira, mint én (és kevesebbet iszol), a köv.szavazáson te is a FIDESZ-re szavazol" Egyrészt nem vagyok nacionalista, másrészt semmi közöm ahhoz, ha alkoholista vagy. --- Szóval írhatnék 1000 oldalt is, ti akkor se értenétek, csak láttok 1 beszédet meg hallotok valami hírt és meg vagytok gyõzve. Az, hogy utánanézni a dolgoknak, már fárasztó és bonyolult. Ti is tipikusan azok vagytok, akik elég gazdagok ahhoz, hogy pénzért taníttassák a gyereket, meg a nagypapit eltartsátok, mert semmit nem éreztek az intézkedésekbõl. Az, aki 20 éve van lebénulva és még azt a kicsi pénzt is elvonják tõle, vagy egyedül neveli a gyerekét, munkanélküli, hajléktalan, tehát pont a legrászorulóbbak, azokat sújtják büntetéssel. Nem ezt kellene csinálni, hanem normálisan ellenõrizni, ki jogosult rá, mert az egészséges cigánygyerek ugyanúgy megkapja a szellemi fogyatékos kedvezményt, meg a rokkantnyugdíjat, ha nem is jogosult rá. Nem megszorítás, csak bankadó, meg telefonadó, amit ráterhelnek az ügyfélre. Ááá mi nem tehetünk róla. A FIDESZ és a JOBBIK közt csupán annyi a különbség, hogy az utóbbinak van programja, és ki meri mondani a mit gondol. Ez az ország még 4-8 évig recesszióban lesz, az biztos.
Kérdezõ! Csak két félét tudok gondolni rólad 1. Vakon elkötelezett vagy 2. Alszol és valami meseszép álmod van. Én nem akarlak felébreszteni, mert félek bûnt követnék el azzal. "aludj édes, álmodjál, senki sincs már ébren..." Csak a FIDESZ Merem remélni: Legalább annyira ébren van, mint én.És résen is van. Mond csak: Nem vetted még észre, hogy bármit csinál a mostani kormány az ellenzék mindent rosszal. Nem gyanús ez neked? Nem szoktam jósolni, de most azt gondolom: Ha te is szereted hazádat legalább annyira, mint én (és kevesebbet iszol), a köv.szavazáson te is aFIDESZ-re szavazol
Kérdezõ a többség még hisz a Fideszben. http://www.hirado.hu/Hirek/2013/02/23/17/Szazadveg_kedvezo_v.. a Jobbik nem fog 2/3-ot kapni, te álomvilágban élsz :) Csökkenni fog az élelmiszerek ÁFÁ-ja, mit szólsz hozzá?
"Az LMP, aki szétszakadt, és aktivitási szintje lelkes egyetemisták gagyi flashmobja? Van egy 228 oldalas programja, amit kb 22 oldalba lehetne összesûríteni?" Nekik legalább van programjuk, amit tudnak mutogatni...
A kérdező hozzászólása: "viszont ezek a dolgok nem a Fidesz alatt keletkeztek." Viszont nem is oldotta meg õket. Szemtelenségnek tartom új munkahelyeket igérgetni, miközben ellenkezõleg történik, az embereknek mégkevesebbõl kell megélniük. Nagyszerû, ha az állam ügyei helyreállnak, csak épp ez emberéletekbe kerül. "ha az ember lecsúszik, nincs munkája, ne adj isten hitele is van, akkor majdhogynem lehetetlen visszakapaszkodni." Nem visszakapaszkodásról beszéltem, életbenmaradásról. Ezek az emberek ellehetetlenednek, ezért utcára kerülnek, vagy az éhezés miatti betegségekbe halnak bele. "Ha a jobbik kerülne hatalomra akkor szankciókkal sújtana az EU, csökkennének a támogatások, az is lehet hogy kitennék a szûrünket az EU-ból.Akkor pedig, hogyan tovább?Erre is tud megoldást a Jobbik?" Állításuk szerint keletre nyitnának inkább. Csak ha õk kerülnének hatalomra, akkor itt a multik élete rémálom lenne, és nem ömlene ki az országból a sok pénz. Helyette a termelésen akarnak javítani, ami Orbánnak most jutott eszébe 2 év után. Ebbõl is látszik, hogy nincs programjuk, szociális analfabéták, és az összes ötletüket a Jobbiktól nyúlják. Csak ha a õk kerülnének hatalomra, akkor a kisebbség élete is kérdésessé válna. Bíró Miklós: A vörösiszapnak semmi köze ahhoz, hogy a kormány évek óta semmit nem tesz a munkahelyteremtésért. Eleve úgy kezdték, hogy nyugdíjasok vissza a munkába, de a munkahelyük beintett (leépítések), így még kevesebb esélye lett nekik is, meg a pálykezdõknek. Aztán rájöttek, hogy ez hülyeség volt, ezért mindenkit kötelezõen nyugdíjba küldenek (pontosabban lehet választani, hogy kb ugyanazért a pénzért otthon ülsz, vagy dolgozol), és "támogatják" a pályakezdõket: start kártya. Aki meg dolgozott már valahol, az éhen is dögölhet, 1 év munkaviszony után is csak 90napra jár mukanéküli segély. Érveket amúgy sem vártam, a férebeszélés, személyeskedés nektek mindig megy, agondolkodás már kevésbé. Istent hagyjuk ki a dologból. De már eleve nem lehet értelmes ember, aki több ezer éves, bukott ideológiákat követ. Azt valóban elismerem, hogy tett is valamit a Fidesz az adókárosultakéárt. Kár, hogy ezt is a Jobbik programjából nyúlta. 12. old - devizahitelesek. Errõl beszélek, de fogadnék rá, hogy egyik párt programját se olvastad el a választások elõtt. "Nekik legalább van programjuk, amit tudnak mutogatni..." Ez a Fideszrõl is elmondható. Csak ugye sokan nem tudják, hogy a mennyiség nem egyenlõ a minõséggel. Csak 1 olyan program készült 2010ben, ami kidolgozott és részleteket tartalmaz, ez pedig a Jobbiké. Össze lehet hasonlítani pl az említett hiteldolgot, vagy a kisebbségi politikát, a gazdasági elképzeléseket, szociális segítséget, stb. Az más kérdés, hogy tartalmilag (legalább) vitatható, valamint mögöttes ideológiája aggasztó. Elég szomorú, hogy ma Magyarországon egyik párt sem üti meg még ezt a szintet sem rajtuk kívül. Mondom ezt úgy, hogy se nacionalista, se keresztény nem vagyok - ennyit az elfogultságról. Csak a birka tömeg általában nem azt nézi, mi a hiteles, vagy minõségi munka, hanem hogy ki hazudozik a szája íze szerint, vagy elég valami ideológiai képzet is, pl jobboldali, szocialista, zöldpárt... Látom ez a vita meddõ lesz itt. Megmaradtunk azon a szinten, hogy a Fidesz a legkisebb rossz, és kész. Még egy újabb 2/3ra is van esélyük, bár ebben nem hiszek, sokan most belõlük is kiábrándultak, de emgszokásból majd rájuk szavaznak. A Jobbikban szinte biztos vagyok, hogy erõsödni fog. Valószínûleg nem éri el a 2/3ot, de még messze van az a 2 év. Elég valószínûnek tartom, hogy ezalatt 1 épképzláb ötletû párt sem fog alakulni.
"Istent haggyuk ki a dologból." Hát látod ez öreg hiba nálad.Jól kimosták agyadat az "elvtársak", és még sok másét is akkor...Lehet, hogy ez az ország baja is, mert ahonnan elûzik, onnan elmenekül az Isten. Mi bizony imádkoztunk azért, hogy mentsen meg minket a hajléktalanságtól. Már úgy volt, hogy megveszik a földet, mikor jobb üzletre hivatkozva visszamondták a vételt..."Jó akarója" mindenkinek van, s az nem is lakik messze tõlünk. Az ördög nem alszik. Azok is az mszp-re szavaztak mindkétszer.Azért a reményt nem veszítettük el egészen. Valamennyi idõ után telefonáltak, hogy mégis megveszik 5 Mill.-ért Kár, hogy nem olvastad, vagy csak elfelejtetted már Arany János Toldiját: "Akinek a földön már senkije sincsen, ne féljen, felfogja ügyét a Jó Isten" Írnék még többet a hitbenjárásról, de nem teszem, mert tudom a Róla való beszéd a hitetlennek olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Ha valamit gondoltál felekezetemrõl, talán tévedtél: református vagyok. Még annyit írok neked - lásd jó indulatomat - amit magamnak is tanácsolok: Ne aggódj! Azzal semmit se segítesz, se magadon, se országon. Kapcsolódj ki Kedden este 19:55-kor egy jó film lesz a DUNA TV-n.Azt is megláthatod ekkor, hogy az emberi aljasság, határtalan. A film Jókai Mór Mire megvénülünk regényébõl készült.
A kérdező hozzászólása: "Hát látod ez öreg hiba nálad.Jól kimosták agyadat az "elvtársak"" Inkább a te agyad mosták ki a szektások. Most jön a szentfazék szöveg, innen fúj a szél. Idõvel kiderül mindig, ha valaki idióta, akkor nagy eséllyel istenhívõ vagy szabadoselvû. Jó lenne már végre 1 olyan réteg is ebbe az országba, aki agyra is szokott gyúrni és kapcsolatban áll a valósággal.
"Inkább a tr agyadat mosták ki a szektások." Te oda se figyelsz, hogy mit olvasol. Református vagyok az pedig nem szekta. Az nem érv ha valaki nem akar elhinni valamit csak azért, mert neki nem tetszik. Angol mondás:"Nem akarom elhinni tehát nem hiszem."
A kérdezõ a saját igazát szajkózza és kiossza azokat akik netán más véleményen vannak .Mi a francnak kérdezget?Nyisson egy blogot és ott okoskodjon .
A kérdező hozzászólása: Akkor keresd meg a szekta fogalmát. Jobb esetben nem a tetszés kérdése a hit, de mint a politika itt is így mûködik nálatok... Ha olyan okos a válaszoló, írhatna érveket is. Ja, hogy ahhoz kell háttérismeret?
"Látom ez a vita meddõ lesz itt." Ezt sajna én is így látom. csak sajnállak, mert a köv. szavazáskor cudarul fogod érezni magad.
Egyértelmüen Jobbikos a kérdezö, amint kiderült.Ezért megkérdezem hogyan képzeli épp ésszel hogy európa hagyna a Jobbik által kormányzott Magyarországot érvényesülni? Egy rossz beszólás miatt már hörög az egész liberális baloldal európaszerte és amint látjuk ök vannak fölényben , söt amerikai támogatást is élveznek.Érdekelne a vélemény.
A kérdező hozzászólása: " És te ezek közül vársz valami emberséges vezetést." Azt azért ne állítsuk már, hogy a magyarok 100%a kommunista. "Amit az elõzõ elnökök csináltak azok után még azokat várod vissza?" Ezt kitõl hallottad? Hazudott neked. "Állítom neked nagyon sokan, velem együtt azért szavaztak a FIDESZ-re, mert az elõzõk meggyûlöltették magukat " Sok ember most így járt a te pártoddal. Te ezektõl vártál emberséges vezetést, akik 1 egyenes mondatot nem tudtak mondani a választások elõtt? Tényleg jól végzik a dolgukat, százasával bocsátják el az embereket, a munkanélküliség és a hajléktalanság folyamatosan nõ, de nem errõl volt szó. Évértékelés ide vagy oda, még midnig nem mernek semmit mondani, csak ígérgetnek tízezer új céget, meg ilyenek. Tényleg sokkal jobb nincstelenné tenni valakit vagy öngyilkosságba kergetni, mint felakasztani. Igazán megérdemli a magyar nép, hogy az életével fizessen az állam stabilitásáért, aki bemutat nekik, mikor rokkantságról, katonai szolgálatról vagy egészségügyrõl van szó... Namármost ha kilõttük a 2 népgyilkos pártot, akkor ki marad? A JOBBIK? Mert más nem hiszem hogy képes most kormányozni. "Egyébként miért is bukott meg, a világon mindenütt?" Egyrészt nem bukott meg, 4 államban is kommunizmus van, kicsit nézz utána, másrészt meg a kereszténység régebb óta "megbukott" eszme, nem értem miért kell erõltetni egy olyan eszmét, amiért embermilliókat gyilkoltak le koncepciós perekben meg területfoglalásért. És akkor nem beszéltünk azokról a vallási törvényekrõl, amik értelmében különbözõ embereket kellett szintén meggyilkolni puszta nemi identitásuk vagy egyéb másokat nem sértõ dolgok miatt. Úgy látszik a legordasabb eszmék mindig is népszerûek voltak, mert minél nagyobb marhaság mellett tesszük le a véleményünket, annál egyedibbnek érezzük magunkat, és van álláspontunk, amit védeni kell. Nem baj, úgyis ez lesz, az emberek szépen kiábrándulnak majd a FIDESZBÕL is és így van esélye a JOBBIKnak 2/3ra.
Gyurcsány meg a kommunizmus is jobb volt. Még egymást sem tudják vezetni, nemhogy az országot. Váltogatják a vezetõiket, mint más a ruháit. Egyébként miért is bukott meg, a világon mindenütt?
*jobbiktól
A kérdező hozzászólása: "Miért nincs ma az országban 1 értelmes, kormányozni képes párt sem? Tehát:mindenki hülye, csak te nem." Tehát ha nem fekete a tehén, vagy fehér, akkor csak lila lehet és háromlábú... Látom te sem a logikáddal keresed a kenyered.
Ezen én is gondolkoztam már, de valahogy úgy gondolom, hogy ennyi légy nem tévedhet. Tehát nem hiszem, hogy politikusnak mindenhol a legalját kaparták össze, hanem a rendszer miatt lett szr az egész. Kívülállóként én is azt szeretném, ha megalakulna egy lelkes, értelmes csapat, akik megoldást nyújtanának rengeteg problémára, és tisztán, érthetõen kormányoznának. De ha lenne is ilyen, mi történne? Elõször is biztos, hogy a jelenlegi hatalom a sárba tiporná õket, hiszen náluk van minden pénz, média, úgy alakítanák róluk a képet, ahogy akarnák. Ha viszont mégis elég erõsek lennének, akkor átvennék a hatalmat. Ez eddig oké, de nem tudhatjuk, hogy ez a hatalom mennyire darálná be õket. Hasonlóan a régi börtönkísérlethez, amikor egyszerû egyetemisták zártak össze rabként és õrként, mindenféle szabály nélkül, tehát azt csináltak, amit akartak. Az elején még nyitva voltak az ajtók, együtt ettek, beszélgettek, emberségesek voltak. Nem sokkal késõbb pedig be kellett szüntetni a kísérletet, mert annyira kegyetlenek lettek az õrök az elítéltekkel, annyi konfliktus volt. Pedig a foglyok nem bûnözõk voltak, hanem egyetemi társaik. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem tudhatod, hogy te mit csinálnál azokban a körökben. Nem tudhatod, hogy milyen hatások érik õket, milyen háttérben mûködõ erõk (például külföldi nyomás) irányítják a dolgokat. Nem összeesküvésre célzok, hanem érdekekre, pénzre, vagy akár bûnözésre. Mégsem mondhatom, hogy a rendszerrel van a baj, mert ha úgy mûködne, ahogyan ki lett találva, akkor jól mûködne. Itt magával az emberiséggel van a baj. Lehet, hogy kicsit túlfilozofáltam, igazából könnyebb azt mondani, hogy hozzá nem értõ pénzéhes söpredék mind, meg szoktam is mondani, csak ez nem old meg semmilyen problémát. Meg az sem, amit leírtam. Azt pedig nem szabad elfogadni, hogy ez így van és kész, tehát jó lenne, ha valaki megcáfolna.
A kérdező hozzászólása: "Miért gondolja mindenki, hogy a rossz kormányzás miatt fog éhenhalni mindenki? Az emberek jelentõs része az aktuális kormánypárttól függetlenül élheti életét. " Egyre jobb. Kezdem már sejteni, hol van itt a baj. "Ahelyett hogy a haza mindenekelött szlogan állna a középpontban" Ez nem igaz, a fidesz pontosan ezt csinálja. A nemzet rovására. "A szerencsétlen Orbán kormány legalább próbálkozik a lehetöségei szerint, a sok birka pedig egyik pillanatról a másikra várja a csodát." Ezt csinálta az MSZP is, és ezt csinálná bármelyik párt. De szívesen várom az ötleteket, szerinted egy nincstelen, átlagtól különbözõ gondolkodású embernek mennyi esélye van és hogyan építhet saját pártot. "az elmúlt évtized végére a menekülés maradt.mára meg, a félelem a jobboktól." Abban többnyire biztos vagyok, hogy a JOBBIK sikeresebb lenne az ország helyrerakásában, mint a FIDESZ. Csak nagyobb árat is fizetnénk érte. 2/3os többségben elég valószínû, hogy a kisebbség számára az élet közel lehetetlenné válna. Habár a nagy demokratáknak örülniük kellene, hisz a demokrácia a többség uralma. Csak én nem akarnék olyan országban élni, ahol újból kötelezõvé válna nacionalistának és kereszténynek lenni. Õk pl képesek lennének kormányzásra, csak az emberi jogok erõsen csorbulnának.
A kérdező hozzászólása: "Kívülállóként én is azt szeretném, ha megalakulna egy lelkes, értelmes csapat, akik megoldást nyújtanának rengeteg problémára, és tisztán, érthetõen kormányoznának." Én pl a lelkességet láttam az LMPben, de sem a beállítottságuk, sem a kormányzási képességük miatt nem hiszem õket jó megoldásnak. A JESZben látom a lelkességet is, és a haladó gondlkodást, de õk meg annyira inaktívak, és kevesen vannak, (a kettõ lehet hogy egymásból következik), hogy kormányzásra alkalmatlanok. "Mégsem mondhatom, hogy a rendszerrel van a baj, mert ha úgy mûködne, ahogyan ki lett találva, akkor jól mûködne. Itt magával az emberiséggel van a baj. " Ezzel egyetértek, akármilyen rendszert alakítanánk ki, nem ismerek olyan rendszert, ami ne lenne korrumpálható. Mert ha így nézzük akkor gyakorlatilag szavazhatnék egy elviekben jó, de egyébként életképtelen törpepártra akár 200 évig is, soha nem jutnának hatalomra, mert a demokrácia lényege a populizmus. Eltelt xezer év az emberiség születése óta, és még midnig ott tartunk, hogy emberek tömege hiszi azt, hogy lakik valaki a felhõk közt, meg mindenki saját sorsának kovácsa, meg a haza mindenek elõtt, stb... Ezért az ilyen primitív vágyakat kielégítõ ideológiák lesznek a legközkedveltebbek.
Abban igazad van, hogy nem a tömegnek van igaza. Az ember buta, befolyásolható, ráadásul kevés rálátása van a dolgokra. De az sem megoldás, ha jön egy kis csoport, akik erõszakkal átveszik a hatalmat mindenki felett és azt mondják, hogy csak nekünk van igazunk és az lesz, amit mi mondunk, mert mi tudjuk mit kell csinálni. Mondanom sem kell, hogy ezt minek hívjuk és mennyire nem jó. És abban is igazad van, hogy bármennyire is jó valami, ha nem jut szóhoz, ha nem erõszakos, akkor nem rúg labdába. Ha pedig erõszakos, akkor meg már nem jó. 22-es csapdája. De valami megoldás biztosan van.
A kérdező hozzászólása: Murr - igen, errõl beszélek, a jóságos diktatúra egy paradox dolog, tehát csak akkor lehet egy demokrácia igazságos, ha az alkotói értelmesek. Ha meg értelmesek, nincs is szükség demokráciára, mert feltételezzük, hogy ezt egy uralkodó is meg tudná tenni ha õ is értelmes. Tehát úgy látszik a buta népen csak diktatúrával lehet uralkodni vagy butítással demokráciában. Ezért paradox jelenség az erkölcsös, igazságos jóságos politikus is, vagy az ilyen párt.
Vannak olyan államok ahol államvallás és nacionalizmus van nem kell messzire menni van Romániában, Izraelben, Iránban de még sorolhatnám.Nekem ezzel problémám nem lenne kérdés mennyire lenne elnyomva a vallási vagy szabad gondolkozásu egyén.A Jobbik szépeket mond , rávilágít mindenre ami rossz, de ha hatalomra kerülne már egész másképp nézne ki a dolog a megoldásokra.Az ne képzelje senki hogy nem lennének szankciók amerika és az eu. által az ország ellen, amikor már egy szerintem hülye kijelentés miatt villanyokat oltogatnak a Colosseumban pl. , hogy az ájvékoló idiótákról az európaparlamentben már ne is beszéljek.Az ország elszigetelése nem lehet cél , nem lehet megoldás a magyarok számára, márpedig a Jobbik kormányra kerülése esetén ez megtörténne.Az igazság viszont csak az erösek oldalán áll és az amit ök annak hirdetnek.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint Orbánnál senki se vezetné jobban az országot? Lehetne rosszabb is alapon törõdjünk bele és majd egyszer vége lesz az éhezésnek?
vége lesz az éhezésnek? Nézzél már bele egy telepi kukába, aztán dobálózz a szavakkal.
Egy biztos , akik itt válaszolgatnak nem éheznek ! És igen.Törödjünk bele hogy nincs jobb az Orbán kormánynál...egyenlöre.Ne feledjük, a politikusok nem tanulták a szakmát mint a villanyszerelö, aki ha mellényúl megvágja az áram.Ha hibáznak általában nem öket éri a kár.
A kérdező hozzászólása: Nézzél már bele egy telepi pénztárcájába. Csak azért mert neked vagy a többségnek van pénze, nem jelenti azt, hogy nem sanyarog egy nagy réteg. Egyre több embert bocsátanak el, egyre kevesebb munkahely van, bár a munkanélküliséget 20-40-60 ezres közmunkával manipulálják, de elõbb élj meg abból a pénzbõl, és utána dobálózz a szavakkal. Könnyû lelustázni a diákokat, meg hataloméhség menetnek csúfolni az éhezõket, de ha csak MSZP szervezés lenne az egész, miért vannak olyan emberek is köztük akik korábban jobboldaliak vagy pont fideszesek voltak? Bizonyára olyan sokat jártad te is az országot, hogy tudod, milyen az élet Borsodban, Nyírségben, vagy azt is, hogy Budapesten is vannak olyanok, akik éheznek... Ennyi idióta közt nem is csoda, hogy 1 értelmes ember se kerül ki a politikusok közül. Milliós meg százezres fizetések mellett könnyû kijelenteni, hogy meg lehet élni 47E ftból, meg nézzél bele a telepi kukába. Nézz bele a telepi lakásokba! Ne csak azt lássátok, amikor szépen ki van festve meg gyümölcstál az az asztalon. Lássátok azt is, amikor napi 10 órát gürcöl (fizetetlen túlórában) minimálbérért, és napi 3 órát utazik érte, aztán hazamegy, takarítani kell, fõzni, netán még van egy gyerek is, akit egyedül nevel, aztán aludni, és kezdõdik az egész elõrõl. Lásd meg azt is, amikor a pályakezdõknek nincs jövõjük, mert sehol nem kapnak munkát, mert nincs tapasztalatuk, mert sehol nem kapnak munkát. Nem azoknak, akiket anyuci eltart és sehol nem dolgozott még. Hanem akit senki sem tud támogatni, egyszer dolgozott, de többet nem kap munkát. Vagy azt, akit 15 év szakmai tapasztalattal lapátra tesznek egy kezdõvel szemben, mert nem rokona senkinek és nem kormánypárti. Vagy azt, akit szerzõdésszegéssel hívnak vissza tûzoltó vagy katonaként 50 évesen protézissel a vállában, térdében, hogy szaladgáljon, aztán megszûntetik a munkaviszonyát. A kifogások nagyon jól mennek, de csak 1x kéne belebújni annak a bõrébe, akirõl magyarázok, máris érthetõbb lenne. Fentrõl könnyû okoskodni, hogy nem fáj nektek semmi ott lent.
A kérdező hozzászólása: " Egy biztos , akik itt válaszolgatnak nem éheznek ! És igen.Törödjünk bele hogy nincs jobb az Orbán kormánynál...egyenlöre.Ne feledjük, a politikusok nem tanulták a szakmát mint a villanyszerelö, aki ha mellényúl megvágja az áram.Ha hibáznak általában nem öket éri a kár." Ebben én is biztos vagyok, csak 2 hónapig éljenek minimálbérbõl, aztán ugassanak, hogy élõsködõ meg lusta... Igen, furcsa világban élünk, egy mezei mérnöknek tudnia kell 2 nyelvet meg diplomát szerezni, az országot kormányozni elég általános iskola is. Elég durva, amikor volt jobboldaliak is elkezdenek azon gondolkodni, hogy ennél még Gyurcsány meg a kommunizmus is jobb volt.
Ahoz, hogy a válaszomat értsd, tudnod kell alapgondolatomat: Az mszp, az mszmp-bõl alakult. - Ugye ez eddig szerinted is igaz.-Ez volt az a párt, mely saját népét volt képes gyilkolni idegen érdekekér. - No itt már nem értesz velem egyet, ugye? - Ezek után van még mirõl beszélnünk. Azért mondom, hisz ez csak alapja a következõnek.Egyik oszt. társmam báttyát felakasztották, egy ismerõsöm fiát, és még sok aljasságot kov. el idegen nép érdekéér. Ezek után szavazók "drága" többsége szavazott az mszp-re egymás után kétszer!!!! Ez nem maga az õrület???!!!!! Van ezeknek szivük, eszük? Aligha van egyik is. És te ezek közül vársz valami emberséges vezetést. Jobbulást kivánok. Amit az elõzõ elnökök csináltak azok után még azokat várod vissza? Erkölcs??? Jó szándék Hallottál ilyenekrõl Már elfelejtettd Ó te szegény Állítom neked nagyon sokan, velem együtt azért szavaztak a FIDESZ-re, mert az elõzõk meggyûlöltették magukat Soha nem lesz párt, mely teszi amit igért. Ha másért nem, azért, mert a pillanatnyi körülmények szerint igér, de az évek multán alakuló körülményeket õ se látja.
Én azért díjazom a kérdezõt : ) Hidd el kérdezõ tudja a kormány hogy sz, , ban vagyunk , de nem érdekli.Kezükben a hatalom ..és a pénz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!