Találatok a következő kifejezésre: Művészeti sulis és érettségi (1 db)

Művészeti sulis vagyok, és érettségi után szeretnék kimenni Olaszországba tanulni. Hogy lenne erre lehetőségem? Hol, merre kéne érdeklődjek az ügy érdekében?

Most másodikos vagyok és ez egy irányút számomra. Csak az a kérdés hogy valósítsam meg...Ösztöndíjjal? Vagy hogy lehetne??


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Büntető jogászként ki tudok menni Németországba?

mennyi a valószínűsége,hogy alkalmaznak?

2

Finnországban hogyan osztályoznak, hogy megy a suliban az oktatás, vizsgák, dolgozatírások, van kirándulás, szünet, stb?

Minden érdekel, ha valakinek van tapasztalata erről.

2

Svájcban egyetem mellett lehet annyit dolgozni, hogy a fizetésből fedezni tudjam a lakhatást, megélhetést és az egyetemi tandíjat?

2

A pszichológiai főiskolákon vannak alap tantárgyak is?

A pszichológia mellett a tanulók tanulnak olyanokat is mint pl. matematika, nyelvtan, történelem stb.?

2

Fontos választás előtt állok, kellene választanom a lehetőségeim közül, de kockázatos és bizonytalan, szükségem lenne tanácsokra, mert ez meghatározza a további életem?

Hosszú lesz tudom, de nem akarok kihagyni részleteket a mondandómból, azt akarom, hogy teljes legyen.
Először is én Amerikában tanulok fősulin,délutánonként, csak délutánonként, mert ugye dolgoznom kell, babysitter vagyok. Ez a rendszer teljesen más, mint az otthoni, itt a part-time tanulók, azaz levelezősök sokkal tovább tanulnak, mint a full-time tanulók a nappalisok a kreditprobram miatt. 64 kredit kell ahhoz, hogy egy associated degreet kapjak és 120 kell egy diplomához, nálam biológus diploma (bachelor). A 64 kreditet hogy elérjem kellene vagy 4-5 év és egy csak associated diploma, megkaptam a tantervem, mivel csak egy-két tantárgyat tudok felvenni mondjuk egy tavaszi kurzuson és egy tantárgy kb 4-kredites.

Minden vágyam, hogy biológus legyek,vágyakozom naponta a szakma iránt, tudom, hogy mit akarok. Naponta hallgatok, olvasok előadásokat erről a témáról, rengeteg Richard Dawkins előadást láttam már, aki biológia professzor, nincs más opcióm, ezt akarom, de azt nem, hogy hogyan érjem el, mert jelenleg egy örök folyamatnak tűnik part-time tanulóként elérni a célt, pont a kreditrendszer miatt.

- Mint part-time tanuló nekem kb. 8-9 évig tartana a bachelor degree. Ez hosszabb, mint egy orvosi egyetem Magyarországon, az ember ebben elveszíti a lelkesedését, mert csak dolgozik, mint egy bevándorló, aki alulértékelt munkát végez, ahol fel kell vedd nap mint nap a fals mosolyod és az agyzugorító munka után még rohanni az iskolába, fizetni a kreditek utáni tetemes összeget és nem látni hosszú-hosszú évekig semmit a befektetésedből, miközben idősödsz, se gyerek, semmi. 37-38 éves leszek addigra, mire kapnék bachelor diplomát, ez Magyarországon 3 év levelezőin is. Viszont, ha otthon végezném el nem lennék megfizetve, itt még a kezdő biológusok is nagyon jó keresnek. Nem akarok mást, tapasztalatból tudom, hogy nem akarok olyat tanulni, amit nem szeretnék tiszta szívből, amit nem csinálnék akár halálom napjáig. Van ugyan egy büfé-ruhatár szakos diplomám, azóta is verem a fejem, hogy miért választottam azt, dehát fiatalság, bolondság, tudatlanság, még 7 év után sem csillapodott az elégedetlenségem, a csalódottságom, ha mást alternatívát választanék 7 év után mégtöbb búb éktelenkedne a fejemen.

- Vagy itt a hitelfelvétel, azért, hogy full-time hallgató lehessek. Mivel több kurzust vehetek fel, a kreditek száma mindjárt magasabbara emelkedik, ami magával vonja a tanulási idő csökkenését. Ha felveszek hitelt, magas hitelt a tanulmányaimra, hamarabb befejezem az iskolát,elméletileg jóval hamarabb lesz esélyem elhelyezkedni a végzettségemmel, tehát biztosabb helyet, jobb fizetést kapni, amiből azt hiszem tudnék törleszteni,tehát megtérül igaz évek alatt, de ez nagyobb kockázat, sokkal nagyobb, mint a hosszabb út, de úgy érzem, ha még sokáig ilyen fajta munkákat végzek, mint most ki fog hullani az összes hajszálam egytől-egyig.

- A babysitter munka nem igazán biztos megélhetés, a szülők gyerekei nőnek, kevesebb segítség kell a gyerekeknek, mint mikor még kicsik voltak, elég gyakran kell új családot találni, de a fizetés nem igazán több, 1600 dollárnál, lehet 2000 vagy nagyon szerencsések 2400, de hát azt nem tudom hogy sikerült egyeseknek.Amíg nem kapok bachelor degreet, addig értelem szerűen nem is tudok munkát találni ezen a területen. Egy kezdő biológus óra bére 25-35,de lehet több, a babysittereké 10-13, nics fizetett szabadság, stb.

Mit javasolnátok nekem? Esetleg tapasztalat, valami ami kivilágítaná nekem a helyes utat.

3

Mikor kezdödik a tanév Angliában, illetve mikor van vége az első félévnek, mikor kezdödik a második, és mikor van vége az évnek?

Egy türténethez kellene, amire egy versenyre szeretnék jelenkezni, és már egy csomót kerestem, de sehol sem találtam meg a megfelelő információt. Azt tudjátok, hogy hogyan osztályoznak? 1-5ig mind itt, esetleg betükkel mint Amerikában.

1

Az angolok milyen más nyelvet tanulnak? (német, semmi)?

5

Lehetséges Amerikában ingyen a felsőoktatás?

Szomszédomba egy elég nagyképű gyerek lakik, magol ezerrel, sport terén ha jól tudom diákolimpián részt vett már első 20-ba benne van. Valamilyen szervezet által Amerikába menne továbbtanulni főiskolára vagy egyetemre. Azt mondja ingyenes lesz a képzés, mert direkt olyan intézményeket keres. Ezt nem értem, ha magyar állampolgár akkor kint hogy lenne ingyen? Nagyképűen valamelyik nap mondta nekünk ahogy erről kérdeztük majd mondtuk, hogy szerintünk nem így van... erre azt mondta, itt fogtok majd Mo-n könyörögni egy munkáért és semmik nem lesztek.
Visszatérve a kérdéshez, lehetséges, hogy ingyen menne a képzése?

6

Tanul valaki Íroszágban vagy Skóciában?

Engem első sorban a dublini és az edinburgi egyetemek érdekelnének. Szeretném kint folytatni a tanulmányaimat és arra lennék kíváncsi, hogy milyen a kinti oktatás, megélhetés, illetve, hogy hogyan lehetséges az itthon elvégzett évemet beszámíttatni a kinti intézményben.

0

Van valakinek tapasztalata a MEXT ösztöndíjjal? Vagy egy ismerősének? Bármi érdekelne

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!