Találatok a következő kifejezésre: Művészeti sulis és érettségi (1 db)

Művészeti sulis vagyok, és érettségi után szeretnék kimenni Olaszországba tanulni. Hogy lenne erre lehetőségem? Hol, merre kéne érdeklődjek az ügy érdekében?

Most másodikos vagyok és ez egy irányút számomra. Csak az a kérdés hogy valósítsam meg...Ösztöndíjjal? Vagy hogy lehetne??


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Németországban fizetős a felsőoktatás?

Leginkább a hamburgi egyetemek érdekelnének. Német nyelvtudás nélkül is lehetne? Vannak Hamburgba angol nyelven folyó karok?

5

Az amerikai felsőoktatási felvételi rendszerben a feketéknek plusz pontok járnak a származásuk miatt?

4

Franciaországba járó hallgató van itt?

Lenne néhány kérdésem a francia felsőoktatással kapcsolatban, ezért szeretnék beszélni valakivel, aki kint tanul.

0

Ausztriában a levelezős egyetem is ingyenes?

0

Felsőoktatás az Egyesült Államokban. Mi a különbség a liberal arts college-ok és a NEM ilyen elvű oktatás között?

Érettségi után szeretnék majd az USA-ban továbbtanulni (még van két évem a gimnáziumból), de ezen a téren egyelőre képtelen vagyok normálisan átlátni a dolgokat. Magyar nyelvű adat nem is nagyon van róluk összehasonlítás szintjén, angol nyelven pedig csupa olyan fórumot találtam, ahol maguk a válaszadók is vitába szálltak egymással. (Persze nem kétséges, hogy nem használtam profin a Google-t, különben nem írnék most pont ide.)

Amit eddig megtudtam, az az, hogy sok olyan egyetem és főiskola van az USA-ban, ahol BA/Bsc szinten liberal arts oktatás folyik, aminek az a lényege, hogy jelentkezéskor nem konkrét szakra felvételizel, hanem a négy éves képzésnek a felénél választasz irányokat az érdeklődésednek megfelelően, előtte viszont, hogy megfontoltan dönthess, egymástól teljesen eltérő tárgyakat is felvehetsz. De ennyi, amit tudok, azzal már nem jutottam dűlőre, hogy mi van ott, ahol nem liberal arts jellegű az oktatás. Annyit tudok csak biztosra, hogy ott is négy éves az alapképzés, viszont a következők érdekelnének még.

NEM liberal arts iskoláknál sincsenek így konkrét szakok?
Vagy ott már eleve jelentkezéskor is a felsorolt kínálatból kell választani és itthoni elvhez hasonlóan ott is kvázi adott szakot tanulsz csak?
Hallottam, hogy ha nem liberal arts, akkor kutatóegyetem. Ez igaz? És ha igen, ez mit takar?
Egyáltalán, hogyan néz ki egy NEM liberal arts helyen a négy év tananyagának összetétele?

Elnézést, hogy ilyen sok a kérdésem, de egyelőre hatalmas a káosz a fejemben, és tényleg csak a liberal arts-ról találok részleteket, de azt továbbra sem tudom, ahol nem ilyen jelleggel oktatnak, ott akkor hogyan megy ez. És fontos lenne tudnom pontosan a különbséget, hogy megfontoltan választhassak iskolákat.
Nincs még konkrét kiválasztott, pont a problémám miatt, de több dolog is érdekel, eltérő dolgok is, amit a jövőben szívesen tanulnék, de nem biztos, hogy hivatásként is űzném. Erre jó a liberal arts, de jó lenne tudni, ha nem ilyen a képzés, akkor is hallgathatok-e egyszerre pl. filozófiát és biológiát?

Remélem, sikerült érthetően körülírnom a problémát. Kérem, az olyan emberek kíméljenek, akik csak annyit böffentenének a dolgokhoz, hogy nem érdemes kimenni, tanuljak csak itthon, csak akkor tudok menni, ha apa-anya fizeti stb., mert az én döntésem, és az én döntésem egyelőre EZ, tisztában vagyok a kiutazás körülményeivel és lehetőségeivel, tehát a hülyeség nem érdekel.

Természetesen az érdemi válaszadóknak már előre is köszönöm, alaposan feladtam a leckét.

5

Tudnátok mondani olyan külföldi (német) ösztöndíjat, amire Master-diplomával pályázhatok?

Pár hét múlva végzek az SZTE-BTK komparatisztika master képzésemben. Szerettem volna felvételt nyerni PhD-ra, de ma kiderült, hogy idén biztosan mást vesznek fel helyettem...
Olyan külföldi, főleg német (lehetőleg Stuttgarti) tanulmányi, vagy nyelvtanulási lehetőséget/pályázatot esetleg munkát keresek, ahol hasznosan tudnék eltölteni fél-egy évet.

0

Lehet úgy Erasmusra menni, hogy ne csússz a tanulmányaiddal?

Az osztatlan képzésen, pl. jogon tanulóknak persze.

De akik alap- és mesterképzés rendszerben tanulnak, nekik hogy?

Első tanévben nem lehet még menni, mivel min. 2 lezárt félév kell.
Másodikban lehetne, de olyan korán még nem szokás, akkor még mindig a tanulmányok elején van az ember, meg az első ősszel amúgy sem gondol senki arra, hogy már be is ad pályázatot.
Harmadikban már tényleg mehetne, de akkor tuti csúszik. Ha tavasszal (is) kint van, akkor magától értetődik. De ha ősszel, akkor is. Utolsó félévre sok tárgy maradhat, plusz szakdolgozat, államvizsga. Van ahol a szakdolgozatot már az utolsó félév elején le kell adni.

Mesterképzésen ugyanígy.
Első évben még nem mehet, hisz nincs két lezárt féléve.
A hallgatói jogviszonya sem volt folytonos.
Második és egyben utolsó tanévben pedig az előbbiekhez hasonlóan.

Nem akartam ilyen hosszú szöveget írni, de aki tud erre megoldást, csinált ilyet, vagy tud olyanról aki csinált, leírná?

Köszi!

12

Szerintetek van esélyem be jutni a LosAngelesi Egytetemre?

Most éppen angol szakra járok de pár év és meglesz a felsőfokum.Szerintetek van esélyem?Köszi a válaszokat előre is:)

5

Nem tudtam jobb témát keresni a kérdésemre. Bulgáriában mikor érettségiznek a fiatalok? Itt Magyarországon most lesz az érettségi szünet, de Bulgáriában ez hogy megy és mikor?

0

Vannak ilyen bentlakásos iskolák? (többi lent)

Van egy barátom akinek a gyereke most lett 13.Közös döntés alapján külföldi iskolába menne a gyerkőc.Nem találtak olyan iskolát ami tetszett volna mindenkinek.A hölgy (mivel lány) angolt tanul,de csak 8 éves kora óta.Tanár szerint jól beszél így mehet külföldre.Olyan iskola kéne amely bentlakásos és az angol nyelvet is tanítja. A válaszokat előre is köszi!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!