Találatok a következő kifejezésre: Működik a módszer (50 db)

Próbált valaki úgy tanulni, hogy felolvasta és felvette a könyvet majd mélyen ellazult állapotban visszahallgatta? Működik ez a módszer? Esetleg van valakinek felvett hanganyaga, amit már felvett?

Legjobb válasz: Én már próbálkoztam vele, de nem túl nagy sikerrel, de mûködõ módszer. Reál tantárgyakkal viszont nem igen mûködik.

Én már próbálkoztam vele, de nem túl nagy sikerrel, de mûködõ módszer. Reál tantárgyakkal viszont nem igen mûködik.
A kérdező hozzászólása: Én nyelveket akarok tanulni, azt mennyire lehet?
mi az, hogy "felolvasod a könyvet"? Felolvasol hangosan 100 oldalt anélkül, hogy értenéd? És akkor ha ezt visszahallgatod az mire jó? Mellesleg tudod milyen lesz ennek a minõsége? Állandóan félreolvasod majd meg ilyenek. mire elkészül a felvétel lemegy a nap. És mi az hogy mélyen ellazulva? A tanulás az agy dolgoztatása. Az aktivitást nem lehet kiváltani hipnotikus hülyeségekkel
próbáltam csak annyi volt vele a baj hogy egy idõ után hallgattam és már nem is emlékeztem mit is hallgattam meg :) )
Én irodalomra volt amikor így tanultam verset, hát a véleményem róla... isis Igazából hamarabb megtanultam a verset, de nekem valamiért ez olyan furcsa volt.

Szeretnék megtanul valamennyire spanyolul, és erre tudok is egy módszert (lásd a kérdés konkrétumainál). Ez a módszer működik?

Sok filmben lehetett látni azt, hogy a csaj/pasi egy cd lejátszóba berak egy cd-t(pl nyelv cd-t) és másnap reggelre megtanulta azt ami a cd-n van.Létezik a módszer, és ha igen akkor tudna-e valaki valamilyen cd-t ajánlani amit letölthetnék?

Legjobb válasz: Igen. De megvan a módja. Én olaszul tanultam a középiskolai évek alatt, de külön úton, mivel az iskolában nem volt hivatalosan olasz nyelv oktatás. Utánamentem, be kellett jelentkeznem egy olyan suliba, ahol volt, ott beszéltem az olasz tanárral, osztályozó vizsgát tettem 4 év anyagából, megadták az negedélyt érettségire. Emeltre mentem, 5-ös lett, megérte! Járj utána!

Igen. De megvan a módja. Én olaszul tanultam a középiskolai évek alatt, de külön úton, mivel az iskolában nem volt hivatalosan olasz nyelv oktatás. Utánamentem, be kellett jelentkeznem egy olyan suliba, ahol volt, ott beszéltem az olasz tanárral, osztályozó vizsgát tettem 4 év anyagából, megadták az negedélyt érettségire. Emeltre mentem, 5-ös lett, megérte! Járj utána!
Ajjj, ezt a másik, érettségizõs topicba akartam írni, véletlenül ide ment. SOrrí
Van a relaxa-módszer, hogy mûködik-e, azt nem tudom, de kipróbálni érdemes. http://relaxa.hu/html/villamalap.htm
Szerintem ha lenne ilyen modszer nyelvtanulasra, nem sokan szenvednenek a nyelviskolakban. Ezek a hanganyagok altalaban meditacios, es nem tanito jelleguek. Meg a Relaxas vagy Villam modszerek mellett is kell tanulni, nem eleg csak hallgatni a szovegeket, foleg nem alvas kozben. Pedig milyen jo lenne...!!!

Hogy működik a Jónás módszer?

Kerestem a neten , de nem találtam róla semmit.

Legjobb válasz: Üsd csak be a google keresõjébe a "jónás módszer" szavakat, rengeteg találat jön! Hát bogarászni kell, de meg lehet találni!

Üsd csak be a google keresõjébe a "jónás módszer" szavakat, rengeteg találat jön! Hát bogarászni kell, de meg lehet találni!
Ezen az oldalon ki lehet számolni: Kezdünk a http://www.astro.com oldalon Kattints a Free horoscopes-ra, ekkor ide jutsz: http://www.astro.com/horoscopes/ahor.asp A lap alján kattints az Extended chart selection-re, amelynek hatására ide jutsz: http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi A http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi oldalon kattints a felül látható Astrodienst special feliratra Eztán a legördülõ listából (A Please select the type of chart you want felirat alatt) válaszd ki az Astromap world helyett a Lunar phases fertility calendar* sort (a lista legaljáról) Majd állítsd be, mely dátummal szeretnéd kezdeni a naptáradat: start date for charts marked with* (angol dátumsorrendben: nap, hónap, év). A naptár pontosan egy évnyi idõtartamot fog mutatni az itt megadott dátummal kezdõdõen. Végül kattints a Click here to show the chart (azaz „kattints ide a grafikon megmutatásához”) feliratú gombra. Ekkor megjelenik egy rövid szöveg a képernyõn, többek között a következõ is: „Have you entered your birth data yet? No? Please, click here in order to get to the input page. Once you have completed this step, the Chart drawing, Ascendant will be displayed for you.” Azaz: megadtad a születési adataidat? Nem? Akkor kattints ide stb. stb. Tehát az utasításnak megfelelõen kattints a Please, click here feliratra. Születési adatok kitöltése, majd continue. Eztán megjelenik egy újabb, az elõzõhöz hasonló képernyõ, melyen a rendszer beírta a születés városát a földrajzi koordinátáival együtt, és rákérdez, hogy valóban ez-e a helyes város. Ha oké, akkor újra a continue gombra kell kattintani. Ha nem oké, akkor az other town feliratra, ahol újra be lehet állítani a helyes várost. Eztán megjelenik egy gif fájl, a Jónás-naptár. A naptár egy évet ölel át. A hónapok fekete függ. vonallal vannak elválasztva A napok számozása nincs mind kiírva, csak a vasárnapoké. A függ. piros kis vonal mutatja, mely napra esik a J-nap. Az elõtte levõ 3 napot átfogó vízsz. piros vonal azt jelenti, hogy azon napokon kell együtt lenni. A Jónás-napok fölött látható kis jel azt mutatja, hogy az azon a napon fogant gyerek milyen nemû lesz. Amelyik Jónás-napnál nincs jel, akkor aznap bármilyen nemû gyerek megfoganhat.

Működik a gyermeknevelésben a Gordon-módszer (P. E. T. , értő figyelem, stb)?

Legjobb válasz: Talán annál,akinek kicsi a gyereke.10 év körüli voltam,mikor anyu akarta ezt alkalmazni nálam,de én kiröhögtem.Voltunk egy 1 hetes táborban is,ahol ezt a módszert tanították a szülõknek.

Talán annál, akinek kicsi a gyereke.10 év körüli voltam, mikor anyu akarta ezt alkalmazni nálam, de én kiröhögtem.Voltunk egy 1 hetes táborban is, ahol ezt a módszert tanították a szülõknek.
A könyvekben igen, a valós élet egész más!!!!

Hogyan működik a kiszámolós / naptári módszer?

Nem akarunk ezzel védekezni, csak szeretném tudni, hogyan is működik ez. Én fiú vagyok. Tehát vegyünk egy példát. A lánynak ma vagy holnap kell, hogy megjöjjön. És tegnap szexeltünk. Akkor mennyi az esélye, hogy terhes lehet?

Legjobb válasz: A naptármódszernek az a lényege, hogy kiszámolja az ember, hogy mikor van a lánynak ovulációja, és akkor, plusz elõtte-utána néhány napig nem szexel. Az ovu a következõ vérzés elõtt 14 nappal van. A spermiumok kb. 3 napig életképesek (de szélsõséges esetben akár 5 napig), a petesejt pedig 24 óráig él. Amúgy azoknál sem megbízható, akiknek rendszeres a ciklusuk, mert a peteérést bármi el tudja tolni, elõrébb tudja hozni, spontán peteérés is lehet. K.vára nem megbízható módszer. Fõleg nem olyanoknak, akiknek halvány lila fingja sincs a nõi mûködésrõl.

A naptármódszernek az a lényege, hogy kiszámolja az ember, hogy mikor van a lánynak ovulációja, és akkor, plusz elõtte-utána néhány napig nem szexel. Az ovu a következõ vérzés elõtt 14 nappal van. A spermiumok kb. 3 napig életképesek (de szélsõséges esetben akár 5 napig), a petesejt pedig 24 óráig él. Amúgy azoknál sem megbízható, akiknek rendszeres a ciklusuk, mert a peteérést bármi el tudja tolni, elõrébb tudja hozni, spontán peteérés is lehet. K.vára nem megbízható módszer. Fõleg nem olyanoknak, akiknek halvány lila fingja sincs a nõi mûködésrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Tudom, hogy nem biztonságos, a kis testvérem is így csúszott be. Pusztán kíváncsi vagyok és nem akarok hülye lenni.
Ne használjátok ezt a tök bizonytalan módszert védekezzetek rendesen... Aztán csodálkoztok ha becsúszik egy gyerek. Amúgy meg google a barátod szerintem értelmesebb választ adna mint sok válaszoló, csak lusta vagy utánanézni.
Azoknál, akiknél rendszeres a ciklus, nagyon hatékony lehet a kiszámolós módszer is. Ha egyszer szabályos, akkor mindig a ciklus közepén van az ovuláció, vagyis biztosan könnyen megállapítható a terméketlen idõszak. A probléma csak az, hogy a legtöbb esetben nem szabályos a ciklus. Ilyenkor a vérzésen és a naptáron kívül más tünetek megfigyelése segíti a nõt a termékeny idõszak behatárolásában. A nyákvizsgálat (és ébredési hõmérséklet mérése) tökéletesen biztonságossá teszi a terméketlen szakaszok felismerését.

Szoval, hogyan mukodik a hirhedt citromos modszer menzesz esetében?

Itt olvastam eloszor a citrom(lé) és menzesz esetleges eltolasanak kapcsolatarol, és erdeklodni szeretnék. Igazabol, oszintén bevallom, boduletes baromsagnak tartom, de ... jelen pillanatban lehet, hogy jol jonne a februari menzeszemkor , ha valoban mukodne ez a modszer, mivel nem szedek tablettat. Szoval.. veszteni nem veszthetek vele semmit, bàr nem hinném hogy barmilyen hatasa is lenne . Azok, akiknél bejott- hogyan alkalmaztatok, mennyit és hogyan ettetek / ittatok? Mennyire sikerult eltolni a menzeszt?

Legjobb válasz: Jól gondolod.Õrületes baromság az egész citromos módszer,Aki kitalálta annak idején az nem sok ésszel áldotta meg a sors. A citromlétõl csak több C vitamin kerül a szervezetedbe.A a szervezetedbe sokkal több C vitamin van mint kellene,az is távozni fog belõled,mert csak annyit raktároz el amennyire szükségünk van.. Így a citromlé nem fogja sem elõhozni,sem késleltetni a menstruációt. El kéne olvasni végre,hogy mi megy végbe bennünk amikor menstruálunk..Ez egy folyamat aminek rendesen mûködnie kell.Ha mûködik akkor nincs semmi(kivéve a terhesség)ami késleltetné vagy elõrehozná.. "A nõi nemi ciklus összefoglalása [szerkesztés] A menstruációt követõen a tüszõérést serkentõ hormon (FSH – follikuluszstimuláló hormon) szintje lassan emelkedni kezd, új tüszõ érését segítve A ciklus közepe táján az ösztrogének szintje is emelkedik, amit hamarosan követ a luteinizáló hormon (LH) mennyiségének ugrásszerû növekedése (a grafikonon ezt spike-nak hívják – angolul tüskét jelent), ami az érett petesejt kilökõdését idézi elõ A petesejt bekerül a petevezetõbe, közben a felrepedt tüszõbõl kialakul a sárgatest (corpus luteum), ami a ciklus hátralévõ részében, egészen a menstruációig termeli a progeszteront. Ebben az idõszakban a legnagyobb a megtermékenyítés esélye Közben a méh nyálkahártyája megvastagszik, dúsan erezetté és mirigyessé válik, felkészül a megtermékenyített petesejt (zigóta) beágyazódására Amennyiben ez nem történik meg, a sárgatest elsorvad, progeszterontermelése leáll és a nyálkahártya leválása megkezdõdik, vérzés kíséretében Az ovuláció során a nemileg érett nõi testben egy petesejt érik meg (esetenként kettõ, ami kétpetéjû ikrek születéséhez vezethet). A méh nyálkahártyája, az endometrium folyamatosan megvastagszik. Ovuláció után a méhfal megváltozik (izomzata ellazul), képessé válik a megtermékenyített petesejt befogadására és terhesség kialakulására."

Jól gondolod.Õrületes baromság az egész citromos módszer, Aki kitalálta annak idején az nem sok ésszel áldotta meg a sors. A citromlétõl csak több C vitamin kerül a szervezetedbe.A a szervezetedbe sokkal több C vitamin van mint kellene, az is távozni fog belõled, mert csak annyit raktároz el amennyire szükségünk van.. Így a citromlé nem fogja sem elõhozni, sem késleltetni a menstruációt. El kéne olvasni végre, hogy mi megy végbe bennünk amikor menstruálunk..Ez egy folyamat aminek rendesen mûködnie kell.Ha mûködik akkor nincs semmi(kivéve a terhesség)ami késleltetné vagy elõrehozná.. "A nõi nemi ciklus összefoglalása [szerkesztés] A menstruációt követõen a tüszõérést serkentõ hormon (FSH – follikuluszstimuláló hormon) szintje lassan emelkedni kezd, új tüszõ érését segítve A ciklus közepe táján az ösztrogének szintje is emelkedik, amit hamarosan követ a luteinizáló hormon (LH) mennyiségének ugrásszerû növekedése (a grafikonon ezt spike-nak hívják – angolul tüskét jelent), ami az érett petesejt kilökõdését idézi elõ A petesejt bekerül a petevezetõbe, közben a felrepedt tüszõbõl kialakul a sárgatest (corpus luteum), ami a ciklus hátralévõ részében, egészen a menstruációig termeli a progeszteront. Ebben az idõszakban a legnagyobb a megtermékenyítés esélye Közben a méh nyálkahártyája megvastagszik, dúsan erezetté és mirigyessé válik, felkészül a megtermékenyített petesejt (zigóta) beágyazódására Amennyiben ez nem történik meg, a sárgatest elsorvad, progeszterontermelése leáll és a nyálkahártya leválása megkezdõdik, vérzés kíséretében Az ovuláció során a nemileg érett nõi testben egy petesejt érik meg (esetenként kettõ, ami kétpetéjû ikrek születéséhez vezethet). A méh nyálkahártyája, az endometrium folyamatosan megvastagszik. Ovuláció után a méhfal megváltozik (izomzata ellazul), képessé válik a megtermékenyített petesejt befogadására és terhesség kialakulására."
Kedves Kérdezõ! Nem kell minden marhaságot elhinni.
Sehogy.
Sehogy. De te legalább nem vagy idióta a többivel ellentétben, mert él benned a kétely.
A kérdező hozzászólása: Noszoval... Vallaltam az onkéntes kisérleti nyul szerepét :) A februari esedékes menzeszem idopontja februar 8 ( tegnap volt)- hozzateszem, tokéletes 28 napos ciklusaim vannak. Olyan 9-10 nappal ezelott mint az orult, reggel, délben este citromos limonadét ittam, illetve - ha lud, legyen kovér- napi 2000 mg C-vitamint is bevettem ( ez, elnézve a [email protected] idot odakinn, jo dontés volt, az immunrendszerem legalabb megerosodott). Tegnap, azaz februar 8-àn szinte ORARA PONTOSAN megjott a menzeszem, citrom ide vagy oda.. Azt hiszem, ezennel lerombolhatjuk a " citrom késlelteti a menzeszt" nevu mitoszt. Van egy tippem, miért irjak egyesek hogy nekik marpedig bevalt, par napot csuszott a menzeszuk.. Ha valaki , valamilyen modszerrel késleltetni szeretné a menzeszt, annak valamilyen komoly oka van- randi, utazas, vizsga, stb. Ezek miatt az ember altalaban stresszel.. Szoval azon csajok esetében akiknél késett a vérzés, NEM a citrom volt a " bunos", hanem a stressz, izgalom, mely valoban képes a ciklust meghosszabitani.. Kosz a figyelmet :)

Hogyan működik a megszakításos módszer?

Hogy lehet úgy szeretkezni, hogy minden fogamzásgátló módszer helyett, megszakításossal csináljuk?

Legjobb válasz: Eléggé bizonytalanul! Én aggódnék utánna!

Eléggé bizonytalanul! Én aggódnék utánna!
Ha ennyi eszed sincs, hogy rájöjj, hogy csinálják, inkább ne szexelj. Meg amúgy sem, ha nincs eszed a védekezéshez.
[..]A kérdező hozzászólása: Mekora egy farok vagy te...minek jársz erre az oldalra?[..] bunkósággal próbál észhez téríteni hogy ne tegyél hülyeséget. inkább a jó szándékot vennéd észre kedveském.
Hogy lehet?Hát mielõtt elmenne kiveszi!De ez nem biztonságos módszer!!Mi is így csináltuk sokáig de jobb az óvatosság, fogamzásgátló a legbiztosabb ha tartós a kapcsolatod, ha nem ott az óvszer!De azzal is okosan.Hamar teherbe lehet ám esni.
Úgy lehet, ahogy leírták. :D
Azt mondják a megszakításos védekezés nem védekezés!!! Mi több mint fél évig csináltuk így, de inkább felírattam a tabit!Nem lettem egyszer sem terhes, de jobb nyugodtnak lenni.
A kérdező hozzászólása: Mekora egy farok vagy te...minek jársz erre az oldalra?
Sehogy... Ez a legrosszabb megoldás. Vegyetek óvszert. Akár 3-4száz forintért tudtok venni, és így biztonságosabb.
hát a fiúk érzik mikor mennek el, és elélvezés elõtt pár másodperccel kikapják és rád verik vagy akár mi. lényeg hogy nem benned "megy el". nos 2 hátulütõje van: 1.) k&rvára nem biztonságos. (elõváladék, nemi betegségek, stb) 2.) k&rva nagy önkontroll kell ahhoz hogy kikapd idõben. gyakorlatilag semmilyen rév nem szól a megszakításos módszer mellett.. ha ezt használjátok felelõtlenek vagytok. és ennek a lány fogja meginni a levét amikor majd jön ide rinyálni hogy mért késik neki már 3 hete...
Ha mindenképpen így akarod csinálni, (mert az óvszert még megértem, nem mindenki szeresse azt) bár nemtom mire való akkor a fogamzásgátló?? Akkor kikapod még mielött elsülnél, de ne számold ki, de túlzásba se vidd az önmegtartóztatást, mert akkor meg elmarad, ennek barátnõd örülhet, te viszont lehet kevésbé. Bár amilyen bocivagy, elötte vegyél egy Michelin keresztnevû hölgyeményt, és azon gyakorolj......

Tényleg működik az a módszer, hogy arra gondolunk alvás előtt amit szeretnénk álmodni akkor tényleg arról álmodunk?

Kicsit hülyekérdés de értitek nem?:)

Legjobb válasz: nálam így van:) tök jó

nálam így van:) tök jó
Van benne igazság. Pl: a mi nap hajnal fele álmodtam egy rossz dolgot, felis ébredtem, miután vissza aludtam, /persze elõtte azon járt az agyam/, a történet folytatodott, mit ne mondjak, nem volt nagy élmény. Nálam bevált, de nem mindenki egyforma, biztos érkeznek nemleges válaszok is.
náalm még soha nem volt ilyen
Szerintem emberfüggõ, és mentális állapot. hogy épp mijen testi-lelki állapotban vagyunk. De szerintem igen, beválik. PL: amikor rengeteget gondoltam arra, hogy mennyire szeretnék már kisbabát, és miért nemjösn össze, akkor azt álmodtam, hogy megszülöm és a kezembeeadják, és gyönyörû volt:D Amugy én olyat is ismerek, hogy ha valaki alszik és belesúgunk valamit a fülébe akkor arról fog álmodni.
Van rá esélyed, de nem sok. Inkább csak elõfordulhat néha ilyen. Arról álmodsz, amit az agyad még nem tudott feldolgozni.
nálam mûködik.
Csak olyasmit.Nálam így szokott lenni.

Tényleg működik a Norbi Update módszer?

Nekem eddig semmilyen fogyókúra nem sikerült, ezt a módszert pedig sokat lehet látni. Voltak emberek, akik nagyon sok kilót fogytak, többen ezzel a módszerrel. De megnyugtatna, ha nem csak 1-2 (akiket a tv-ben látni) hanem olyan embereknek is sikerült, akik nem a tv-ben dicsekedtek vele, csak sikerült lefogyniuk a módszerrel.

Legjobb válasz: Minden lowcarb táplálkozás segít, mûködik. Update címszóval, márkával viszont nem táplálkozást hirdetnek, hanem konkrétan szemetet adnak el az embereknek. Ettõl még mûködik, mert a cukormentes hulladék tény és való nem hizlal, csak éppen hasznos tápanyag sincs benne. De problémás anyagok már igen, és itt kezdõdik az egész szépsége..

Minden lowcarb táplálkozás segít, mûködik. Update címszóval, márkával viszont nem táplálkozást hirdetnek, hanem konkrétan szemetet adnak el az embereknek. Ettõl még mûködik, mert a cukormentes hulladék tény és való nem hizlal, csak éppen hasznos tápanyag sincs benne. De problémás anyagok már igen, és itt kezdõdik az egész szépsége..
Figyelj ez nem ilyen egyszerû. Utána kéne olvasnod az alapvetõ információk megszerzéséhez. Ajánlom a BodyBuilder.hu honlapot ott töltsd le a sárga kapszula nevû pár 10 oldalas szöveget onnan kiderül minden. Ha kérdésed van írj privátba
Itt a linkje is kikerestem a kedvedért http://body.builder.hu/sargakapszula.htm4
Én egy hónap alatt 4 kg-t fogytam vele.
Olvasd el valamelyik könyvét, aztán döntsd el, hogy hiszel-e benne. Én könyvtárból hoztam ki, nem kell megvenni. Ezüst színû és vastag, azt hiszem 2004/2005-ös könyve.
Én hat éve élek update szerint, és nekem bevált. Akkor 66 kg voltam, aztán az update-vel lefogytam 55-re, és így most nagyon vékony vagyok és tartom a súlyomat azóta is. Az a lényeg, hogy légy kitartó, mert nekem kb. 3 hónap után indult meg a fogyás és lassan mentek le a kilók, de viszont nem ereszkedett meg a bõröm. Ez nem diéta, hanem egy életmód.
hogy jegyeztétek meg hogy mi hova tartozik? tudom hogy a könyvbe leírja, de macerás minden étkezésnél elõkeresni ... valami jó tipp erre esetleg? :)
mozgás, mozgás, mozgás..ennyi az egész nem kell ide sem Norbi sem Kis Pista..

Működik ezzel a módszerrel a telepítés?

http://dirtywindows.hu/2009/09/01/2-1-0-22/ Még így soha nem telepítettem és sokkal egyszerűbb is lenne számomra. Tapasztalatok vannak erről? Illetve lehet ugyanazon partícióra telepíteni és kitörölni a windows old mappát mint xp-n?

Legjobb válasz: Múltkor már kérdezték raktam fel videót kérésre. http://www.youtube.com/watch?v=6xkbBiilELc

Múltkor már kérdezték raktam fel videót kérésre. http://www.youtube.com/watch?v=6xkbBiilELc
A kérdező hozzászólása: akkor bocsánat a duplázásért és köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!