Találatok a következő kifejezésre: Múlt héten kaptam (37 db)

3 hete gyenge elhúzódó a vérzésem. Múlt héten kaptam a nőgyógyásztól Exacyl tablettát, amiből 10 db-ot már bevette, mégsem múlik, mit tegyek?

53 éves vagyok, 3 éve miómám van, rendszeresen járok ellenőrzésre, nem változik. A vérzésem hol két, hol három hol három havonta van.

Legjobb válasz: Menj vissza az orvoshoz mert ez nem normális. Lehet, hogy eü. kaparásra lesz szükség.

Menj vissza az orvoshoz mert ez nem normális. Lehet, hogy eü. kaparásra lesz szükség.
Talán a februári és a márciusi Gyes.
Ki utalta ? Oep ? Mák ?
A kérdező hozzászólása: MÀK utalta
Ez a családi meg a gyes, csak a gyest arányosan kaptad meg mert hónap végén szültél. Nekem 39 jön kb teljes hónapra.
Valószínûleg a februári családi és a tört gyes. Pontosabbat akkor tudunk mondani, ha tudjuk melyik nap született, igényeltél-e gyest vagy gyedet kapsz és hogy hányadik gyerek ill. egyedülálló vagy-e vagy sem.
Ha kapsz sms-t, vagy internetbankban meg tudod nézni, hogy milyen jogcímen kaptad, pl. gyermeknevelési segély x összeg, családtámogatási ellátások x összeg, valami ilyesmi néven szerepel. Elképzelhetõ, hogy mégis sikerült hamarabb elszámolniuk. Ha februárban szültél és igényeltél gyest is a családi mellé, akkor szerintem ez a februári családi és gyes összege. A családi arra a hónapra is megjár, amelyikben szülsz, akkor is, ha a hónap utolsó napján szültél, a gyes pedig részarányosan. A márciusi és áprilisi családit és gyest pedig szerintem májusban kapod meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, Gyest igényltem, elsõ gyerek és 22-én szültem. Családtámogatásként szerepel az sms-ben. Valószínûleg tényleg az van ahogy írtátok, csak meglepõdtem, hogy ilyen hamar jött. :)

Elég neki a száraz táp? A múlt héten kaptam egy 1 éves yorki kutyát.

Az elõzõ gazdájánál házi kosztot kapott, tápot nem is evett. Én is adtam neki naponta 1x, a táp egész nap elõtte van. Ma nyálkás, híg széklete volt, szerintem nem bírja a házi kosztot. Royal Canin tápra át tudunk térni? Nem fog éhezni a kutya? Elég neki a száraz táp?

Legjobb válasz: Elég neki, eleinte nem akarja majd megenni de idõvel megfogja mert éhes lesz. Jobbat tesz neki mint az a semmit tevõ házi koszt.

Elég neki, eleinte nem akarja majd megenni de idõvel megfogja mert éhes lesz. Jobbat tesz neki mint az a semmit tevõ házi koszt.
Ne legyen elõtte egész nap. Eleinte kináld meg legalább 3x pici adagokban.Ha éhezni fog, elkezd enni. Ha van benne egy cseppnyi életösztön.
Ne legyen elõtte egész nap, ez nagyon fontos!! Nem csak, hogy nem fog rendesen enni hanem a fejedre is fog nõni (a falkavezér az, aki eldönti, mikor eszik. Ne akard, hogy a yorki a fejedre nõjön). A híg széklet a tápváltástól van, nem szokta meg a gyomra a tápot. Úgy kéne adni, hogy eleinte pici táp a háziba, majd lassacskán etetésenként egyre több táp-kevesebb házi. Vagy állj át barf-ra mert ott gyorsan rendbe jön a gyomra.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem is hallottam még errõl a BARF diétáról. Utánaolvasok. Ott a húsnak is nyersek kell lennie? Eddig azt hangoztatták, hogy a kutya nem ehet csirkecsontot, itt meg farhátat meg nyakat kell adni neki? 50 gramm kaját egyen egy nap a 2, 5 kilós kutya? Abban már minden benne legyen?

A 90%-os kedvezményt múlt héten kaptam mep. Már lehet használni vagy csak április 1-től érvényes?

Legjobb válasz: Kezedben van a kártya, igen? Akkor már használhatod.

Kezedben van a kártya, igen? Akkor már használhatod.

Múlt héten kaptam egy 3, 5 éves szuka kutyát, de sajna észrevettem, hogy lágyéksérve van. Problémát fog-e okozni neki, ha késöbb esetleg szülni fog?

Legjobb válasz: Igen, fog, az ilyen kutyát nem szabad kölyköltetni, bele is halhat! Ivartalaníttasd, mert itt a tavasz, tüzelni fog, ha még eddig nem kezdte el, és még baja esik! Amúgy a doki meg tudja mûteni a sérvet is.

Igen, fog, az ilyen kutyát nem szabad kölyköltetni, bele is halhat! Ivartalaníttasd, mert itt a tavasz, tüzelni fog, ha még eddig nem kezdte el, és még baja esik! Amúgy a doki meg tudja mûteni a sérvet is.
Ajjaj! Gyorsan ivartalanítsd a kutya és a saját érdekedben is! A kutya nem bármikor lesz vemhes, csak a tüzelési idõszak néhány napján.
Kis méretû lágyéksérv nem okoz gondot, a szülésnél meg egyik sem, a vemhességnél meg annál inkább. Nagyobb gondot okoz, hogy már megint egy szerencsétlen kutya, akinek szülnie kell, mikor nem is egészséges és a gazdája annyi fáradtságot sem vesz, hogy szakembertõl érdeklõdjön a baja felõl. Ivartalanítás!
Nem kell neki szülni, semmi szüksége rá, és az egész kutyaállománynak sem. Gondolom nem tenyésztõ vagy. Irány az orvos és õ majd kezeli a sérvét.
Nem fog! Fõleg ha az ivartalanítással egyidõben azt is rendbe teszi a doki!
Igen problémát fog nála okozni ez a dolog ! És szinte minden esetben mûteni kell ! Gratulálok annak az idiótának aki neked adta , de nem mûtette meg!
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam, hogy szülnie KELL, csak kérdeztem, mert napközben kint szokott lenni(ahol talélkozhat kannal). És addig is megtörténhet amíg nem érünk el a dokiig, mert az orvos csak jövö hétre adott idöpontot. bocs hogy megmertem kérdezni.....

Miért nem hízik? 2 hónapos múlt a babám, idáig minden héten hízott 200-300 g-ot, de a múlt héten szinte semmit. Az oltást is egy hete kapta, lehet ez miatt?

Vagy a tejem nem elég neki? Az utóbbi napokban hallhatóan kevesebbet szopik, mivel alig hallom, hogy nyelne, sokszor váltogatjuk is a két mellemet szopi közben. Szopi után nem szokott ny?gös lenni, inkább mosolygós, de ha kínálnék még neki, tuti kellene még neki.

Legjobb válasz: Ne pánikolj. Nem a heti hízást kell nézni, hanem a havit.

Ne pánikolj. Nem a heti hízást kell nézni, hanem a havit.
Soha ne gondolj olyasmire, hogy kevés a tejed! Ha a babád mosolygós, akkor minden oké! Tényleg a havi hízást kell nézni! A kisbabák sem gépek, hogy minden héten ugyanazt produkálják, mint elõtte. Hízni fog, most egyszerûen ilyen hete van, ne aggódj:)
Születése óta mennyi hízott?? Amnúgy az én lánym havi szinten hízott max fél kiklót, no para.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor nem aggódom. 3600 g-mal született, most 5200 g volt az este.
Hízott 2 hónap alatt 1, 6 kilót, teljesen jó:-))))

Ha múlt héten szólt a párom a családi adókedvezmény igénybevételérõl, létezhet, hogy már meg is kapta az összeget?

Múlt héten szólt a fõnökének, hogy igénybe akarja venni a 3. éves fiunk után. Pénteken volt minimálbér, 10e-rel többet kapott. Már amiatt lehetett?

Legjobb válasz: Ahhoz nem elég szólni, hanem egy formanyomtatványt kell kitöltetni 2 példányban és a te munkahelyednek is le kell pecsételnie. Ha múlt héten "szólt", akkor is csak a márciusi fizetésével kapná meg

Ahhoz nem elég szólni, hanem egy formanyomtatványt kell kitöltetni 2 példányban és a te munkahelyednek is le kell pecsételnie. Ha múlt héten "szólt", akkor is csak a márciusi fizetésével kapná meg
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is így gondolom, de valami nem tiszta itt, ezért tettem fel a kérdést.
Akkor kérdezzétek meg a cég könyvelõjét
Az én férjem is egy héttel hónap vége elõtt jelentette be a babát, de mi formanyomtatványt is adtunk le. És õ is megkapta az adókedvezményt.
hármas, igen hónap vége elõtt egy héttel. de ha február 10-én szól, akkor is csak a márciusban kapja meg
Ja tényleg 5. válaszoló, igazad van! (3-as)

Múlt hét pénteken kaptam pregnyl 5000 injekciót. Ma teszteltem egy szép pozitívat? ! Véleményetek? Baba vagy az injekció hatása?

Legjobb válasz: Szia! Nem magyarázta el, csak ennyit mondott. Lehet hogy az is közrejátszott, hogy nekem 4 tüszõm ért, 23, 20, 20 és 16mm-esek. Azt mondta, a nagy már túl nagy, a kicsi pedig túl kicsi. A kettõ 20-as pedig még nincs teljesen készen, és ilyenkor a lényeg a pontos idõzítés, azon múlik minden. Én csak hallgattam, és próbáltam mindent megjegyezni amit mond. Szóval nem tudom, mindenesetre a barátnõm annó mindíg kapott repesztõt ugyanettõl a dokitól, és neki van is egy kislánykája:) Tudom hogy nagyon -nagyon nehéz megállni, de ne tesztelj naponta, mert én is olvastam olyat, hogy össze -vissza jeleznek a tesztek. 2 naponta érdemes! Tüneted nincs? Drukk!!!!!!

Szia! Nem magyarázta el, csak ennyit mondott. Lehet hogy az is közrejátszott, hogy nekem 4 tüszõm ért, 23, 20, 20 és 16mm-esek. Azt mondta, a nagy már túl nagy, a kicsi pedig túl kicsi. A kettõ 20-as pedig még nincs teljesen készen, és ilyenkor a lényeg a pontos idõzítés, azon múlik minden. Én csak hallgattam, és próbáltam mindent megjegyezni amit mond. Szóval nem tudom, mindenesetre a barátnõm annó mindíg kapott repesztõt ugyanettõl a dokitól, és neki van is egy kislánykája:) Tudom hogy nagyon -nagyon nehéz megállni, de ne tesztelj naponta, mert én is olvastam olyat, hogy össze -vissza jeleznek a tesztek. 2 naponta érdemes! Tüneted nincs? Drukk!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ma digitálissal negatívat teszteltem :(((
Hat nem tudom. Az a helyzet, hogy ha penteken kaptal Pregnyl-t, akkor legjobb esetben is aznap foganhatott meg a baba, es a 7. napon a fogantatas utan a tesztek altalaban negativak, nemhogy eros pozitivak. Szoval nem kizart, hogy meg a gyogyszerben levo HCG-t mutatja a teszt. De en szurkolok hogy ne igy legyen.
Töltsd fel a teszt képét! Ha egyértelmû, de halvány, akkor szerintem lehet baba! Ha 2 nap múlva megismételed és erõsödik, akkor tuti!:) Nekem ma mondta az orvosom hogy a Pregnyllel nagyon el lehet szúrni a dolgokat, és mivel én reggel produkáltam egy halvány LH tesztet, így nem is kapok, pedig a recept 2 napja nálam van. Nagyon szorítok neked!!!! Én Merionalt kaptam tüszõérlelésre, elvileg az is bezavarhat az LH tesztbe, mégis pozinak értékelte a doki. OFF!: most raktam fel róla a képeket és a kérdést hogy ki ért az LH tesztekhez: ha esetleg kellett csinálnod, segítenél?
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.! Pénteken teszteltem, arról írtam, hogy egyértelmûen pozitív, kíváncsiságból ma is megcsináltam reggeli vizeletbõl a 2. tesztcsíkot azt is pozi volt, de halványabb, mint az elõtte való nap! Ilyen LH tesztet én nem csináltam, így abban nem tudok neked segíteni! :( Mit értesz az alatt, hogy az pregnyl-el le lehet rontani?!
A kérdező hozzászólása: Köszi a drukkott :) De nincs már benne hitem, annyit csalódtam már. Nekem nem a tüszõrepitõl volt peteérésem, azt akkor adta be, amikor UH-n azt látta, van érett pete. Próbáltam lefotózni a a teszteket, de nem jól látszik. Még tünet nincs, repi után a 9. nap van ma, a ciklusom 21.napja... Amúgy, meg amikor volt tünet, akkor sem lett semmi.

Múlt héten szerdán kaptam tüszőrepesztő szurit, de tegnap teszteltem, mert hányingerem van, fájnak a melleim is. Pozitiv lett, mennyire hihetek a tesztnek?

Legjobb válasz: nem irod melyik tesztet használtad mire? az ovu tesztet ovulációt nézni vagy terhes tesztet terheséget nézni. igazábol furi mert ha múlthéten megrepedt szerdán a tüszö és szerdán akár teherbe is estél igazábol még csak mostanában tapadt meg és kb egy hét múlva lehetne pozitív körül. nem lehet hogy már volt pete érésed elötte? vagy esetleg terhes vagy az elözö hónapból? elvileg túr korai lenne. de persze ha pozitív akkor hcg szinted nö vagy is valami növekszik benned.

nem irod melyik tesztet használtad mire? az ovu tesztet ovulációt nézni vagy terhes tesztet terheséget nézni. igazábol furi mert ha múlthéten megrepedt szerdán a tüszö és szerdán akár teherbe is estél igazábol még csak mostanában tapadt meg és kb egy hét múlva lehetne pozitív körül. nem lehet hogy már volt pete érésed elötte? vagy esetleg terhes vagy az elözö hónapból? elvileg túr korai lenne. de persze ha pozitív akkor hcg szinted nö vagy is valami növekszik benned.
Nekem halvanyan remlik az inszemes lanyoktol, h a tuszorepi injekcioban van hcg? Nem azt mutatja a teszt? Kerdezd meg a dokidat!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remény hal meg utoljára:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!