Találatok a következő kifejezésre: Múlt hét a dokim (53 db)

Mit csinaljak a harmadik hete tarto szaraz kohoesemmel? Kicsinalt, faj tole a hasam, a legutjaim es nem alszom. Ket hete a doki adott gyogystertde nem mult el.

Legjobb válasz: Nekem is volt egyszer olyan köhögésem, hogy fél évig nem múlt el: tippek: Stodal szirup éhgyomorra(szájban tartani, mert szájnyálkahártyán szívódik fel) + Biomare: Cápamájolaj kapszula (ettõl minden betegség totál elmúlik, de a köhögés tutira!) és ha akarod még lehet: Lándzsás útifû szirup is (ezt azonnal is lenyelheted). (A cápamájolaj kapszula mehet 1-2 hónapig is, de a többi is min. 3 hétig.) Jobbulást!

Nekem is volt egyszer olyan köhögésem, hogy fél évig nem múlt el: tippek: Stodal szirup éhgyomorra(szájban tartani, mert szájnyálkahártyán szívódik fel) + Biomare: Cápamájolaj kapszula (ettõl minden betegség totál elmúlik, de a köhögés tutira!) és ha akarod még lehet: Lándzsás útifû szirup is (ezt azonnal is lenyelheted). (A cápamájolaj kapszula mehet 1-2 hónapig is, de a többi is min. 3 hétig.) Jobbulást!

Múlt hét hétfőn voltam uh-on akkor voltam 29-ik hétben. A doki mindent rendben talált azt mondta jó minden, de még a nemét nem tudta megmondtani, mert nem úgy volt fordulva. Van még esély arra, hogy még a születése előtt kiderül?

29-én kell visszamennem,a méhszájat ellen?rzi.Mikor várható a következ? uh?

Legjobb válasz: Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!

Nekem az utolsó kórházi ultrahang a 32.héten volt. Elõtte voltunk háromszor is 4D ultrahangon. A babám sehogy se akarta megmutatni magát. Reménykedtem, hogy még lesz egy kötelezõ kórházi ultrahang a 38.hét körül, de nem volt :( Így akkor tudtuk meg, hogy kislány, amikor megszületett. Drukkolok neked, hogy te megtudhasd, de amúgy a meglepetés se rossz!!
Persze, hogy van még esély!Nagylányommal az utolsó hónapban tudtuk meg, hogy lány, kicsivel pedig 7, 5 hónaposan...Pedig mi nem voltunk 4d-n. Szerintem a lényeg, hogy egészséges legyen! :)
4d ultrahangon voltatok? ott se mondtak meg? meg egyszer fognak UH-ni, a 36. hetben, meg ha magandokid van (akinek nincs fogadott dokija, ott nem tudom hogy megy), minden alkalommal csinal uh-t, szóval bármikor megmutathatja magát ott is. jó szégyellõs a picid :) ) az enyém is késõn mutatta meg magát, a 19. heti 4dn, de azóta minden uhn kerdezik tudjuk e a nemét, sõt a legutobbin (nekem is 29.het) a doki még a kis herezacsijait is megmutatta :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem azért én elõbb megtudom, mint hogy a szülõszobába kerülök, de a lényeg, hogy egészséges legyen.

3 hete szültem, vágtak, felszívódó varrattal lettem összevarrva, múlt szerdán a dokim levágta a varrat végét, azóta szörnyen fáj a gátseb. Van valami gyógymód rá?

Alig bírok ülni, állni, menni. Kenem körömvirággal, és amilyen gyakran tudok, lefürdök, de nem nagyon használ. A doktor szerint szépen gyógyul, én sem láttam gyulladást vagy ilyesmit. Olyan feszül?s érzés van benne, és nagyon fáj.:(

Legjobb válasz: nekem 5 hétig nagyon-nagyon fájt, még vérzett is a gátsebem, azt hittem már soha nem gyógyul meg de végül elmúlt - idõ kell ott a dolgoknak, hogy rendezõdjenek, gyógyuljanak, mert nem kis terhelést álltak ki én amúgy sudocremmel kenegettem a külsõ sebet, attól szépen gyógyult

nekem 5 hétig nagyon-nagyon fájt, még vérzett is a gátsebem, azt hittem már soha nem gyógyul meg de végül elmúlt - idõ kell ott a dolgoknak, hogy rendezõdjenek, gyógyuljanak, mert nem kis terhelést álltak ki én amúgy sudocremmel kenegettem a külsõ sebet, attól szépen gyógyult
Én is sudocremel kentem mert nekem is nagyon fájt. Próbáld ki hátha neked is segit, hamarabb gyógyul tõle. De ami tényleg segit a sok pihenés, máramennyi lehetséges egy baba melett és próbálj minnél kényelmesebb pózt felvenni a szopikhoz
5 hétig nekem is borzasztó volt mindhárom szülésemnél... Én azt a tanácsot kaptam, hogy bármennyire is fáj, próbáljak rendesen ülni! Ha kímélni akarom magam, rosszabb lesz, késõbb gyógyul. A 6. héten már teljesen jól voltam. Én naponta kb. 5-6 alkalommal lezuhanyoztam langyos vízzel a gátsebet, és nem tettem rá se hintõport, se krémet, csak befújtam Octenisept fertõtlenítõvel, nálunk a kórházban is ezzel kezelték a gátsebet.

Az esedékes mensi napja körül barnázás normális? Múlt héten vérezgettem, doki nem írt semmit, azt mondta, nincs gond, nem a méhbõl jön.

Holnap kellene megjönnie, ha nem lennék lassan 8 hetes terhes:) Nagyon kívánom a szexet(eddig nem igazán), szurkálnak a melleim, törléskor a papíron barnás nyákcsomó van, kicsi. Van, mikor rózsaszín törléskor. A betéten csak intenzívebb folyást észlelek.

Legjobb válasz: Hàt èn azèrt bemennék az ügyeletre

Hàt èn azèrt bemennék az ügyeletre
A kérdező hozzászólása: De hétfõn volktam dokinál, azóta kedd-szerdán véreztem kicsit, csüt.tõl fekszem, azóta vérzés elmúlt. Barna néha törléskor van. Mondjuk, ma fent vok egész nap, fõztem, stb. Lehet, emiatt van? Szerdán megyek uhra. Remélem, nincs semmi baj... Azért félek.
Terhesség alatt semmilyen vérzés (márpedig a barnázás is az) nem normális. Ha meg volt a múlt héten is vérzésed, végképp nem lehet köze a dolognak a menzihez. Inkább progeszteronhiányra utal. Nem értem az orvosodat, miért nem írt fel semmit. A szexet pedig mindenképpen hanyagolni kéne. Menj ügyeletre, inkább feleslegesen, minthogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Ezt én sem értem, pedig rákérdeztem a gyógyszerre. Azt mondta, nem tartja szükségesnek. Majd az idõ eldönti. Törléskor volt véres papír, aztán másnap 1-1 plecsni vér a betéten, de csak napi 1szer, amikor dolgoztam. De hétfõn élõ, fejlõdõd terhességet látott, 8mmes embrióval, szívhanggal. Most ezzel hogy álljak le vitatkozni? Tanácstalan vok. Van, aki végigvérzi az elsõ hónapokat, és semmii gond. De ez így nagyon idegesítõ, folyton ezen stresszelni... Ezt a hülye oldalt se érdemes ám olvasni, ettõl ijedek be, mert itt általában vetélés a vége. Nem? Pozitív sztorikat nagyritkán olvasni.
Válts orvost...mi az hogy majd az idõ eldönti és esélyt sem ad arra hogy netán egy progeszteron hiány miatti vetélést megelõzzön. Ha beteg és azért megy el, hiba kapsz progi pótlást úgy is elmegy ha meg netán az a baj mint sokaknál csak segítene. Én is barnáztam, sajnos külföldön éltem rám sem néztek, 7 héten elvetéltem, másodiknál 8héten ugyan így kezdõdött, a harmadiknál már nem voltam hülye hazajöttem, 6 hèten most is elkezdtem barnazni nagyon picit lényegèben csak 2 tejeskávé színû pöttyöm volt, az ügyeleten adtak ultrogestan hüvelykúpot, màr 19 hetesek vagyunk uh-k szerint minden rendben a pici fiúval. Semmikép nem maradnék ennél az orvosnál.
Èn is vèreztem terhessèg alatt.Mint az elõzõ hozzászóló szintèn külföldön èlek. Mi is mentünk dokihoz aki azt mondta hètfõn menjek ultrahangra. Èn persze nem vártam addig ès este bementünk az ügyeletre. Ott csináltak ultrahangot ès rendben voltunk. Ezután is volt, hogy vèreztem ès ugyanúgy mentünk ügyeletre...most. 6hònapos a kisfiam...szerintem ha ugy èrzed gond van menj dokihoz azonnal fõleg vèrzèsnèl!

Most vagyok 25 hetes terhes és megyünk csütörtökön 3, -4D Uh-ra. A múlt héten a dokinál a lába között volt a Picimnek a köldökzsinór. Azt mondta a doki, hogy kislány. Ez mennyire biztos? Illetve Õ ezt honnan látta?

Legjobb válasz: egy egyszeru 2d-s uh-val is hozzaerto szemek kitudjak venni a hereket es a peniszt,nem hasonlit a koldokzsinorra,valszeg igaza lesz az orvosodnak de a 3d talan szamodra is jol lathatova teszi ha kislany

egy egyszeru 2d-s uh-val is hozzaerto szemek kitudjak venni a hereket es a peniszt, nem hasonlit a koldokzsinorra, valszeg igaza lesz az orvosodnak de a 3d talan szamodra is jol lathatova teszi ha kislany
Illetve van valami olyan amit hozzáértõ szemek akár már a 13. héten is kiszürnak.Onnét tudom, hogy nevelõapám, orvos, megnézte az UH képet és azt mondta, hogy kislány.Minden jel arra mutat, hogy igaza volt, de még egy orvosnak sem volt hajlandó megmutatni magát, így lehet meglepi lesz:) Viszont õ mondta, hogy mit lár, amibõl azt gondolja hogy leányzó.De biztos csak akkor lesz, ha majd a kezedben tartod.Ismerek olyat akinek végig mondták, hogy ez bizony kisfiú, de az elejétõl kezdve...Aztán hogy meglepõdtek, mikor kislány lett:)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Fõleg a 2D ultrahagon fordul ez még ma us elõ. Ezért volt nekem mindkét babám meglei. Na azt az örömet, mikor végre a 4 kilós babóm kipottyant és az orvos megszólalt: kislány :D
Ha nem látta volna rendessen, akkor azt mondta volna. Van akinek már a 16-ik hétben meg tudják mondani, de van akinek csak a végén derül ki. Én a 18-ik hétben tudtam meg, hogy fiam lesz :) . De azt, hogy Õ ezt mibõl látta, azt nem kérdeztem. Ezt Õ tanulta. Gratulálok a babához!

Ha mult hét szombaton (24-én) lett először pozitív a tesztem, február 2-án lát már valamit a doki?

A munkám miatt lenne ez nagyon fontos,mert 3 m?szakba járok,és nehéz fizikai álló munkát végzek.

Legjobb válasz: Igen, ha a babát nem is, de a petezsákot látni fogja a doki.:) NE EMELGESS!!! MOST fõleg ne! Vagy, ha muszáj emelgetned, kérj "betegszabit", amíg a doki meg nem vizsgál... Hogy hány hetes lehetsz, azt a doki megmondja majd, de ha a pozitív elõtt negatívat is teszteltél, akkor kb 2-3 hete lehetsz terhes maximum, ami "orvosilag" úgy 4-5 hetes terhességnek számít. (Látom, nem csak én nem tudok aludnia babás kérdéseim miatt, akihez Nálatok gratulálok!!!)

Igen, ha a babát nem is, de a petezsákot látni fogja a doki.:) NE EMELGESS!!! MOST fõleg ne! Vagy, ha muszáj emelgetned, kérj "betegszabit", amíg a doki meg nem vizsgál... Hogy hány hetes lehetsz, azt a doki megmondja majd, de ha a pozitív elõtt negatívat is teszteltél, akkor kb 2-3 hete lehetsz terhes maximum, ami "orvosilag" úgy 4-5 hetes terhességnek számít. (Látom, nem csak én nem tudok aludnia babás kérdéseim miatt, akihez Nálatok gratulálok!!!)
Tényleg ne emelgess, nehogy baj legyen!!!!!Az elején e legnagyobb a vetélés kockázata, úgyhogy vigyázz nagyon MAGATOKRA, és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Felvetettem magam táppénzre, nehogy valami bajom (bajunk) legyen.Legalább pihenek.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek a válaszokat!!!:-))
petezsákot már láttok, de szívhang még nem lesz, az majd max két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Hellóka!Ma voltam dokinál és petezsákot láttunk.1 hét múlva kell visszamennem.Remélem akkor már többet látunk.:-)

Vannak itt olyan kismamák, akik a múlt hétre voltak kiírva és még egyben vannak? Hogy bírjátok? Mit mond a doki?

Legjobb válasz: Szia. Mondjuk én nem a múlt hétre voltam kiírva, hanem pont mára. Fél órája jöttem haza Nst-rõl mert még semmi elõjele annak, hogy ki akarna bújni. Nekem szerdán vissza kell mennem, meg ha péntek reggel se semmi akkor pénteken cuccostól kell mennem, mert be kell feküdnöm.

Szia. Mondjuk én nem a múlt hétre voltam kiírva, hanem pont mára. Fél órája jöttem haza Nst-rõl mert még semmi elõjele annak, hogy ki akarna bújni. Nekem szerdán vissza kell mennem, meg ha péntek reggel se semmi akkor pénteken cuccostól kell mennem, mert be kell feküdnöm.
Igen én is úgy hallottam hogy fájdalmasabb, habár nekem nincs mihez viszonyítani, mert elsõ szülésem volt.Nekem is zselét helyeztek fel és egybõl elég nagy fájások jöttek.(Én amúgy kerek 2 hét túlhordással szültem, pontosabban császároztak)
A kérdező hozzászólása: Nálam is ez a helyzet. Múlt hét péntekre voltam kiírva, de még semmi. Jövõhét hétfõn kell befeküdnöm, ha addig nem indul meg magától.
Mennyivel jobb ha magától beindul a szülés, mintha indítanának?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy jobb-e vagy számít-e valamit. Csak soha nem gondoltam azt, hogy majd indítani kell, valahogy arra számítottam, hogy még korábban is fog jönni, mint a kiírt dátum.
Szia! Én augusztus 8-ra voltam kiírva, Baba 16-án született meg. Szerencsére spontán indult a szülés, nem kellett indítani. (Aznap indították volna, de Hanga Baba úgy döntött, hogy Õ inkább jön magától.) Az indított (zselés indítás + oxitocin infúzió) állítólag fájdalmasabb. Mivel nem tudom milyen az indított szülés, ehhez nem tudok hozzászólni.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem akkor magától jön ki és nem kell indítani. Fájásaim egyre gyakrabban vannak, de még rendszertelenül. Nagyon kíváncsi vagyok már. :)

Mi okozhatja a gorcsolest a 30. hettol? Pihenek, szedem a magneziumot megsem mulik. Mondjuk enyhebb a gorcs mint 2 hete, de kemenyedek is. A dokim mar azt mondta a baba nem fejlodik rendesen, mivel nincs rendes verrellatas a gorcs miatt.

Mar nagyon kivagyok ettol a dologtol, es folyton sirok. Mikortol szulethet meg a baba ugy h eletkepes legyen? 32 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia!Azt nem értem hogy ha ez az állapot fennáll már 2 hete akkor miért nem fektet be a doki és miért nem kapsz infúziósan görcs oldót?!Minden frinc franc miatt befektetik a kismamákat de ilyen esetben meg nem.....én azért ezt számon kérném a dokitól vagy felkeresnék egy másikat.Egyébként 28-29 héttõl már jók az esélyeik a babáknak idekint.de én a helyedben tennék valamit mert ez igy valóban nem jó!

Szia!Azt nem értem hogy ha ez az állapot fennáll már 2 hete akkor miért nem fektet be a doki és miért nem kapsz infúziósan görcs oldót?!Minden frinc franc miatt befektetik a kismamákat de ilyen esetben meg nem.....én azért ezt számon kérném a dokitól vagy felkeresnék egy másikat.Egyébként 28-29 héttõl már jók az esélyeik a babáknak idekint.de én a helyedben tennék valamit mert ez igy valóban nem jó!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Hat az van h majus kozepen amugyis videkre koltozunk (Bp-rol Gyorbe), es az ottani doki 1x mar latott. Jovo heten UH-ra megyek hozza, sokkal alaposabb es szimpi, jo velemenyek vannak rola.Remelem o kezd velunk vmit, nem akarom h baja legyen a kicsinek. Es en tobbet mar nem tudok tenni...Fel kell azt hiszem hivnom a dokit Gyorben.

Mult héten voltam 12 hetes UH-n. A doki szerint a baba nem 12 hetes hanem 12+4 volt mult csütörtökön. Annak megfelenel ezek az adatok? CRL:61mm, BPD:20mm, NT:1, 3mm.

A Down kór sz?rés eredménye mikor lessz kb kész?

Legjobb válasz: Szia !Az NT eredményébõl lehet utalni down kórra . A te értéked jó . A 16. héten lesz vérvétel az AFP és ennek az eredménye ad majd még eredményt , hogy van e Down kór vagy nincs. Van esély vagy nincs . A baba méretei tökéletesek. Ne aggódj egyenlõre minden rendben van.Boldog babavárást

Szia !Az NT eredményébõl lehet utalni down kórra . A te értéked jó . A 16. héten lesz vérvétel az AFP és ennek az eredménye ad majd még eredményt , hogy van e Down kór vagy nincs. Van esély vagy nincs . A baba méretei tökéletesek. Ne aggódj egyenlõre minden rendben van.Boldog babavárást
Pár nap ide vagy oda ilyen kis terhességi korban nem számít!Az adatok teljesen jók, a nyaki redõ érték (ami a down korra utalahat)is a normál tartományban van!
Szerintem teljesen megfelelnek a méretek ekkora babónak. Az én picurkám crl 58 mm bdp 22 mm és nucha 2 mm volt és erre 12+2 -t írtak. de ez uh géptõl is függ meg várostól is. Barátnõmnek hajszálra ezek az értékei lettek mint nekem (teljesen más városban élnek) és neki erre 12+6 hetet írt a gép. A down szûrés lényegében ez hogy megnézik az nt-t amineked teljesen jó, és vesznek vért kombinált tesztre majd sms ben értesítenek hogy hol tudod megnézni. Nekem 2 hét múlva jött az eredménye smsben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenki válaszát
Szia! Nekem 12+6 hetesen volt CRL:64 mm, NT:0, 97. Az adataid tökéletesek! Boldog babavárást!
Nekem a 12 hetes már egy héttel "öregebbnek" hozta ki a babát, mint a 6 hetes. 18 hetesen már arról akartak meggyõzni, hogy 21 hetes vagyok :) A neten is azt olvastam valahol, hogy igazából 5-6 hetes UH megbízható, mert elég korán elkezdenek differenciálódni. Ha volt korábbi UH, akkor annak hihetsz inkább.

A doki szerint 7 hetes terhes vagyok, múlt héten voltam ultrahangon, szívmüködés még nem igazolható. Ekkorra már látszódnia kéne nem?

Plusz ez van a leleten: az adnexumok területén körülirt kóros terime nem igazolható. Fiatal IU grav.

Legjobb válasz: MIndenképpen menj el egy tõle független rendelõintézetben rendelõ dokihoz, vagy akár egy magánnõgyógyászhoz...tudok hasonló esetrõl, a doki (ráadásul fõorvos!) szerint terhes volt az illetõ, aztán egy másik orvos meg mondta hogy semmi...

MIndenképpen menj el egy tõle független rendelõintézetben rendelõ dokihoz, vagy akár egy magánnõgyógyászhoz...tudok hasonló esetrõl, a doki (ráadásul fõorvos!) szerint terhes volt az illetõ, aztán egy másik orvos meg mondta hogy semmi...
7 hetes terhességnél már kellene hogy legyen szívhang. javaslom hogy menj el egy hét múlva újra UH-ra mert akkorra már biztosan eldõl hogy fejlõdik-e a kicsi, vagy megszakadt a terhesség. Nekem is így volt a második babámmal hogy nem volt szívhang, egy hét múlva sem volt és megállt a baba fejlõdésben, mûvileg fejezték be. Azóta már kihordam egy egészséges babát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) akkor a jövõhéten újra meglátogatom :)
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, csak ezután mentem dokihoz. Márc 6án volt meg utoljára, és már hüvelyi ultrahangon is voltam.Ott irták a következõt: az uterus üregében 21*5mm nagys petezsák benne YS.Az ultrahangos szerint nagyon fiatal terhesség csak a kórosság felmerülése miatt aggódom.
Szerintem még valóban nagyon fiatal a terhesség, valószínûleg késõbb fogant mint várnánk, nem a 14. nap körül. Próbálj megnyugodni, ilyenkor a napok is számítanak, lehet hogy ma nincs, de holnap már van, 1 hét múlva mindenképp menj újra. Az hogy az adnexumok (petevezetõ és petefészek) területén nincs kóros terime megnyugtató, ill. le ís írja a petezsákot, tehát nem méhen kívüli.
Gratulálok! Ez egy fiatal terhesség. Az Yakármi (bocs!) a szikhólyagot jelenti a petezsákban! Jövõ héten már valószínû lesz szívhang!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!