Találatok a következő kifejezésre: Múlik az és a (571 db)

Szia, kend canestennel a makkot minden fürés után napi 2szer-el fog múlni
bocsi fürés=fürdés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam:)
A kérdező hozzászólása: és ez a canesten kenõcs csak erre való?
szió nem kell szex ahhoz, hogy osszeszedj valami klassz kis gombat, eleg hozza pl. az uszoda :( a ferjemnem is volt hasonló (piros pottyok, a bugyusz reszre nem emlekszem), elment orvoshoz, kapott rá kenocsot, és par nap alatt elmult. batran menj el orvoshoz, egyaltalan nem ciki, meg semmi.
szia elsõ vagyok, mindenféle gombára de oda is jó :)


Valós az a párhuzam, amit felfedezni vélek a múlt évszázad és a jelen között?

1) 1895-ben milleniumi ünnepség, csakúgy, mint 2000-ben.

Legjobb válasz: Azóta picit változott a világ, de ha érdekel, nyugodtan tanulmányozd, ártani biztos nem árt.

Azóta picit változott a világ, de ha érdekel, nyugodtan tanulmányozd, ártani biztos nem árt.

24 hetes multam és már kezdek lábalni az influenzábol! Náthám már mulik nem fáj a torkom! Köhögés is már kezd csillapodni de a sok eröltetéstöl fájnak a bordáim! Kicsit aggodok ugye a babának ettöl semmi baja nem lett, ugye?

Ugy féltem szegényt az utobbi napokban még azt sem nagyon tudtam figyelni hogy mennyit mocorog!

Legjobb válasz: Én is átestem egy hullámon decemberben (hányásos, hasmenéses, majd köhögés, torokfájás, és soha el nem múló taknyosság, eszméletlen levertség) de nem lett semmi gond. Az én orvosom azt mondta, hogy csak a láz jelenthet gondot, amit le kell húzni. Nekem az nem volt, viszont nagyon köhögtem és hapciztam. Barátnõm is nagyon beteg volt a múlt héten,magas lázzal, szintén babás, de semmi gondja és az orvosa is megnyugtatta, hogy a babának nem árt. Természetesen pihenni kell és szedni vitamint, mézet, teázni tehát kúrálni magunkat! Szóval szerintem ne idegeskedj ez miatt, nem lesz semmi probléma. Boldog babavárást és jobbulást!

Én is átestem egy hullámon decemberben (hányásos, hasmenéses, majd köhögés, torokfájás, és soha el nem múló taknyosság, eszméletlen levertség) de nem lett semmi gond. Az én orvosom azt mondta, hogy csak a láz jelenthet gondot, amit le kell húzni. Nekem az nem volt, viszont nagyon köhögtem és hapciztam. Barátnõm is nagyon beteg volt a múlt héten, magas lázzal, szintén babás, de semmi gondja és az orvosa is megnyugtatta, hogy a babának nem árt. Természetesen pihenni kell és szedni vitamint, mézet, teázni tehát kúrálni magunkat! Szóval szerintem ne idegeskedj ez miatt, nem lesz semmi probléma. Boldog babavárást és jobbulást!
Bocsi azt elfelejtettem, hogy 30 hetes vagyok.

Mi a különbség a Múlt és a Befejezett jelen között az angolban?

ha tudtok mondjatok példát is plz!

Legjobb válasz: Az elsõ válasz elég felületes. Az I lot my key egyáltalán nem ad arról információt, hogy megtalálta-e vagy sem. Sõt, sima múlt idejû mondatok idõhatározó nélkül nem is nagyon léteznek, I bough a car önmagában nem használatos, kötni kell egy idõponthoz, hogy mikor. Az angol nyelvû magyarázattal meg nem biztos, hogy tud mit kezdeni a kérdezõ. Ha az eredmény a fontos illetve kihat a jelenre, present perfect: I have opened the window: az ablak most nyitva van. Errõl az igeidõrõl regényeket lehetne írni, keress rá az interneten. Egyszerû múlt idõ, ha a múltban egy adott idõpontban történt és semmi köze a jelenhez. When I was 5, we moved to Manchester. At 5 o'clock, last year, in June, in 1992 ilyen idõhatározók a jellemzõk.

Az elsõ válasz elég felületes. Az I lot my key egyáltalán nem ad arról információt, hogy megtalálta-e vagy sem. Sõt, sima múlt idejû mondatok idõhatározó nélkül nem is nagyon léteznek, I bough a car önmagában nem használatos, kötni kell egy idõponthoz, hogy mikor. Az angol nyelvû magyarázattal meg nem biztos, hogy tud mit kezdeni a kérdezõ. Ha az eredmény a fontos illetve kihat a jelenre, present perfect: I have opened the window: az ablak most nyitva van. Errõl az igeidõrõl regényeket lehetne írni, keress rá az interneten. Egyszerû múlt idõ, ha a múltban egy adott idõpontban történt és semmi köze a jelenhez. When I was 5, we moved to Manchester. At 5 o'clock, last year, in June, in 1992 ilyen idõhatározók a jellemzõk.
I've lost my keys = elvesztettem a kulcsomat, és most nincs meg I lost my keys = elvesztettem, de utána megtaláltam I've bought a car/I bought a car = itt nincs különbség (kivéve, ha már azóta eladtam)
The present perfect is a present tense. It always tells us about the situation now. 'He has lost his key' = he doesn't have his key now. The past simple tells us only about the past. If somebody says 'He lost his key', this doesn't tell us whether he has the key or not. It tells us only that he lost his key at some time in the past. Don not use the present perfect if the situation now is different. Compare: -They've gone away. They'll be back on Friday. (they are away now) -They went away, but I think they're back at home now. -It has stopped raining now, so we don't need the umbrella. (it isn't raining now) -It stopped raining for a while, but now it's raining again. Use the present perfect for new or recent happenings: -I've repaired the TV. It's working now. -Have you heard the news? Sally has won the lottery! Use the past simple for things that are not recent or new: -Mozart was a composer. He wrote more than 600 pieces of music. -My mother grew up in Scotland. Compare: -Did you know that somebody has invented a new type of washing machine? -Who invented the telephone? Use the present perfect to give new informantion. But if you continue to talk about it, use the present simple: -a: Look! Somebody has split something on the sofa. b: Well, it wasn't me. I didn't do it. Do not use the present perfect when you talk about a finished time (e.x. yesterday/ten minutes ago/in 1999/ when I was a child). Use past tense: -It was very cold yesterday. -Paul and Lucy arrived ten minutes ago. Use the present perfect for a period of time that continues until now (e.x. today/this week/since 1985).
kép?
A kérdező hozzászólása: Nincs kép sajnos nem tudok csinálni , csak annyi hogy oda szorult a vér és olyan mintha kör szakállam lenne , van amikor vissza jön van amikor elmulik a hidegtõl pl. vissza jön mit tegyek ellene ?
orvos mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam orvosnál .
A kérdező hozzászólása: Valami tanács esetleh mitkezdjek vele ?
ha három éve nem szívódik fel, szerinted lesz változás az elkövetkezö 30évben? nem hinném...
menj orvoshoz és õ megmondja. Ostobaság volt nem elmenni már 1hónap után is, így 3 év után még inkább rosszul tetted.
A kérdező hozzászólása: De van amikor elmulik teljesen és aztán vissza jõn de bemegyek az Oroshoz akkor

Mikor múlik el az, hogy a kisbaba nagyon sűrűn csuklik? Az enyém egy hetes múlt és éjszaka is többször felébred, mert csuklik, és olyankor bukik is elég sokat. Mit tudok vele csinálni?

Legjobb válasz: érik az idegrendszere, kb. 4 hós korára ritkulni fog. A bukással vigyázni, mert éjszaka veszélyes lehet. Altasd hason.

érik az idegrendszere, kb. 4 hós korára ritkulni fog. A bukással vigyázni, mert éjszaka veszélyes lehet. Altasd hason.
Nappal is bukogat? Tedd az ágyát a fejrészénél egy kicsit magasabbra (pl.könyvekkel emeld meg) Nem nagyon tudsz mit csinálni. Mindenesetre a gondos büfiztetés segíthet. A reflux egyik jele is a sok csuklás, bukás, de ha az étvágyával nincs gond, akkor nem kell aggódni. Idõvel javul szegénykének, bár a csuklás minket anyukákat talán jobban zavar mint a bébiket...
Próbáld meg alaposabban büfiztetni, attól is lehet a csuklás, hogy tele van levegõvel.Nálunk csak akkor múlt el, ha ivott egy kis tejet.Az, hogy bukik, sok babánál van, nálunk is rendszeres volt, mert még nem zár jól a gyomorszájuk.Ha nem hányás, akkor semmi probléma.Két hónapos volt, mire megszûnt a rengeteg bukás, csuklás még elõfordul néha, ha marad bent levõ. 3 hónapos kisfiú anyukája
16.13.-as vagyok.Most látom, hogy valaki azt javasolja, hogy altasd hason.Szerintem ne, mert megnöveli a bölcsõhalál kockázatát.Én eleinte az oldalára fektettem, és kitámasztottam.
azért javasoltam, mert pont itt tanácsoltál ezen részben, hogy az éjjeli bukásokra a hason altatás a legjobb, mert ha fel is büfögi, akkor egybõl kifolyik. Én is háton altatom egyébként, csak tippnek írtam...én kérek elnézést:)

Mi a külömbség az egyszerű múlt és a folyamatos múlt között?

Honnan tudom mikor milyen a mondat?

Legjobb válasz: Milyen nyelv?

Milyen nyelv?
Magyjából ua. mint jelenben. It rained yesterday. It was raining yesterday.
Néhány példa: - I read that book during my holiday. - itt azért sima múlt mert azt hangsúlyozzuk hogy a vakáció alatt (különben Past Perfect is lehetne) - I was reading that book during my holiday. - akkor olvastam but not now - It rained yesterday. - hasonlóan az elsõ pl. mondathoz a tegnap a fontos - It was raining yesterday - de ez is lehet Egy érdekes példa hogyan lehet kombinálni (és mindhárom jó) : - It was raining yesterday when Jane walked the streets. - It was raining yesterday when Jane was walking the streets. - It rained yesterday when Jane walked the streets.
#4: Hát jó... Akkor most már én sem értem az elsõnél... Miért egyszerû múlt, ha "during my holiday"? Az hosszabb idõpont nem, mármint a(z) (egész) szünidõ(m) alatt? De várjál csak... Há' hülyeségeket beszélek: a "during my holiday" az csak egy idõpont és nem idõtartam (nem ugyanaz). A szünidõ(m) alatt, magyarul: nem biztos hogy az egész szünetet az olvasással töltöttem el, de amíg tartott közben olvastam. Vagy rosszul értelmezem? [...] Nem t'om, végülis igazad van, akkor mind2 lehet jó. Viszont az utolsónál lehet, hogy jó mind a három, de nem pontosan ugyanazt jelenti, úgy értem: van köztük némi "árnyalatnyi" különbség, nem???
A folyamatos jelentése sokszor ez hogy "it's going on, it's happening"
"Akkor most már én sem értem az elsõnél.." Én csak megkérdeztem, hogy milyen nyelv?
Na jó, de nem csak angolban van egyszerû és folyamatos múlt??? Vagy van más nyelvekben is?
A kérdező hozzászólása: Az angolra gondoltam, el nèzèst hogy nem ìrtam ki. Köszönöm a válaszokat.
esetleg pontosíthatnád h milyen nyelv
A kérdező hozzászólása: Spanyol!
A folyamatos múltban általában egy hosszabb ideig fentálló cselekvést írunk le a múltban, az elbeszélõ múlt az rövidebb, és általában hatással van a jelenre is. Ha tudsz angolul akkor: studyspanish. com


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!