Találatok a következő kifejezésre: Míért mondja hogy a (652 db)

Miért mondjuk, hogy a (Katolikus) Egyház (szent és) szeplőtelen?

Legjobb válasz: A katolikus szó egyetemest. Jézus biztos nem mondott olyat(úh a Bibliában ne is keresd), hogy "Ezennel megalapítom az Egy szent Katolikus és Anyaszentegyházat"! Azért katolikus, mert abban az idõben(1517-ig) minden keresztény egy egyházba tartozott, nem voltak még protestáns alakulatok. Amúgy Krisztus nem alapított egyházat? Akkor szerinted minek az irányítását bízta késõbb a tanítványokra? Am a szent és szeplõtelen dolog úgy van, ahogy azz elõttem is írták, bár én sem nagyon értek vele egyet, ha azt nézem, mit mûvelnek az egyházi vezetõk:S:S

A katolikus szó egyetemest. Jézus biztos nem mondott olyat(úh a Bibliában ne is keresd), hogy "Ezennel megalapítom az Egy szent Katolikus és Anyaszentegyházat"! Azért katolikus, mert abban az idõben(1517-ig) minden keresztény egy egyházba tartozott, nem voltak még protestáns alakulatok. Amúgy Krisztus nem alapított egyházat? Akkor szerinted minek az irányítását bízta késõbb a tanítványokra? Am a szent és szeplõtelen dolog úgy van, ahogy azz elõttem is írták, bár én sem nagyon értek vele egyet, ha azt nézem, mit mûvelnek az egyházi vezetõk:S:S
Mert ez az az Egyház, amit maga Jézus Krisztus alapított, mely egyedül õrzi teljes egészében és sértetlenül a hitet. És a "pokol kapui nem vesznek diadalmat rajta", tehát szeplõtelen.
"És a "pokol kapui nem vesznek diadalmat rajta", tehát szeplõtelen." vagyis bûntelen
Jézus nem alapított egyházat-.- és senki nem tévedhetetlen-.-
Ja, és a purgatóriumot is Jézus találta ki? A katolikus egyház egyes dolgaiban marha messze áll Jézustól, már bocs.
lol:D Köszönöm a kimerítõ információt:D
Vki írja már meg legyen oly kedves, h a Biblia hol írja le azt a szót , h "katolikus"?
azért, mert nem olvassátok a bibliát. lapozzátok fel a malakiás könyve 2. részét, a harmadikig errõl beszél.
az angyaloknak nincs nemük:) ezen pont mint nincs mit vitázni:)
a jehovások nem is tartják pogány bálványimádás, pfujj...
-mint
P. vagy Zs. ? :)
F.K. 81-82.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Különösen a legutolsó, kimerítõ válasz mindenben igazolta és pontosan megmagyarázta a kérdésemet. A többieknek kellemes Biblia-lapozgatást kívánok! Apropó Biblia! A Biblia nem tartalmazza azt a szót sem, hogy "biblia". Eképpen nincs benne a "katolikus, szentháromság, Mária, Isten anyja", stb, kifejezések és szavak sem. De a katolikust keresd az "egyetemes" cikkelynél, a szentháromságot az "Atya, Fiú és Szentlélek nevében" való keresztelési parancsnál, ha pedig Máriáról szeretnél megtudni valami hasonlót, olvasd egyszerre Lukács és János apostolok evangéliumainak elekjét és vond le a következtetéseket. Köszönettel: A kérdezõ
ezek szerint te nem tudod, ki a biblia szerint a "világosság angyala"
16:37-es, bocs:)
16:17-es, azért ott se mindenki. Ne hidd azt, hogy a Kat. egyházban mindenki tökéletes. Sajnos elég nagy gondok vannak ott püspökségtõl felfelé( példának okáért a vatikáni bank pénzügyei, stb). /egy katolikus lány/
ki az igaz Isten? (örülök, hogy ismered a bibliát, és tudtad, kiröl írok. plussz 1 jó pont amellé, hogy hiszel Istenben. :-) )
azt az angyalt ti szolgáljátok a hamisságaitokkal a katolikus egyház mindig az igaz Istent szolgálta és szolgálja
miért, mi más alapján dönthetnél? a hit alapján? az halott cselekedetek nélkül. a katolikus egyház, ill annak tagjainak cselekedetei pedig napnál világosabban alátámasztják, hogy a "világosság angyalát " szolgálják. (2 korintusz 11:14)
kedves 15.11 a katolikus szót ugyanott találod, mint a szentháromság, tisztítótûz, pokoltûz, bérmálkozás szavakat, tudod, ahol világosan kiderûl, hogy mária Isten anyja, hogy elfogadható, ha halottakhoz és szentekhez imádkozunk, ahol leírja, hogy aki gyermeket szûl, már üdvözûl, ahol kiderûl, hogy mindenki a mennybe kerûl, stb. az egész farizeusok könyve errõl beszél az 1-5 ig. hát nem igaz, hogy a te bibliádban ez nincs benne! irgumburgum. ;-)
A kérdező hozzászólása: Válaszodat köszönöm, de érveid azt igazolják, hogy "tévedhetetlen" és hogy "örök", de azt nem, hogy szeplõtelen.
Mert az emberek buták és hiszékenyek. Sok marhaságot hordanak össze alaptalanul.

Miért van az, hogy amikor a barátom azt mondja hogy: a "nő" mint ember, akkor teljesen ideges leszek. Jobban szeretem ha azt mondja "lány". Miért van ez nálam?

Legjobb válasz: Mert te még kislány vagy. Ha korban nem is de felfogásilag igen. Egy érett felnõtt nõ meg azt nem szeretik ha azt mondják rá hogy lány

Mert te még kislány vagy. Ha korban nem is de felfogásilag igen. Egy érett felnõtt nõ meg azt nem szeretik ha azt mondják rá hogy lány
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ:)
Jól van ez így! Én jobban szeretem a kis huncut rossz kislányokat, mint a búskomor, agyonhasznált nõket! ;)
Te mekkora idóta vagy utolsó. Képzeld nem csak búskomor, agyonhasznált nõk vannak.
I saw that movie twice with my sister. Nem kell "me" a mondatba.
A kérdező hozzászólása: Az angol házim megoldása volt: Me and my sister saw that movie twice. Csak nem bírom felfogni miért
Mert úgy is lehet mondani. De az elsõ megoldása is tökéletesen helyes.

Miért nem esek teherbe? Mindenki azt mondja, hogy a megszakításos szex nem biztonságos, ettől függetlenül 1, 5 éve, és még nem lettem terhes. Velem van a gond?

Legjobb válasz: kérdezõ, most olvastam az "ennyiszer nem lehet szerencséd". A megszakítás nálam azt jelenti, hogy nem élvez el benned, hanem elõtte kiveszi. az, hogy ondó jöjjön csak az élvezésnél, magömlésnél biztos. az elõváladék tartalmazHAT ondót, mint ahogy egyáltalán az sem biztos, hogy jön elõváladék (mondjuk utóbbi szokott jönni, de nem feltétlenül).

kérdezõ, most olvastam az "ennyiszer nem lehet szerencséd". A megszakítás nálam azt jelenti, hogy nem élvez el benned, hanem elõtte kiveszi. az, hogy ondó jöjjön csak az élvezésnél, magömlésnél biztos. az elõváladék tartalmazHAT ondót, mint ahogy egyáltalán az sem biztos, hogy jön elõváladék (mondjuk utóbbi szokott jönni, de nem feltétlenül).
Te Isten barma... már bocs, de ha ilyen hülyeséget kérdezel. Nem biztonságos. Ez nem azt jelenti, hogy akkor már rögtön teherbe is esel. Csak annyit, hogy eddig minden alkalommal megúsztátok, hogy sperma kerüljön be akkor, amikor alkalmas vagy termékenyülésre. ennyit. nem többet, nem kevesebbet.
"igazából nem tervezzük, csak ha becsúszik nem gond." Ez aztán felelõsségteljes gondolkodás...
De most nem értelek. Neked van egy véleményed, nekem meg van egy ettõl eltérõ véleményem. Miért olyan óriási probléma, ha nem egyezik meg a tiéddel? Én értem, amirõl beszélsz, de attól még nem tudom elképzelni, hogy vkinek ennyire mindegy a dolog, de ezt már írtam. Nem azt bizonygattam, hogy a kérdezõ felelõtlen, hanem elmondtam a saját álláspontomat. Komolyan nem értem minek állsz le velem vitatkozni. Szerintem be is fejezhetjük.
Azért vitázok, mert azt bizonygatod, hogy felelõtlen a kérdezõ. Meg azt írtad, hogy nem tudod megérteni miért csinálja ezt valaki, valaki vagy akar gyereket vagy nem. Azt akarom elmagyarázni, hogy miért választja valaki ezt a módot, de úgy néz ki hiába próbálom.
Kicsi az esély, hogy megszakítás mellett gyerek lesz, így elég ez ha olyan kapcsolatban élnek, amiben nincs akadálya már egy gyermeknek, de késõbbre tervezik. A lényeg nem ott van, hogy védekezzen-e mindenki vagy sem. Én is szedek gyógyszert, kell védekezni, de ez az eset más, és ebben nincs igazad.
"Miért van az ellenedre, ha így védekeznek? " Én leírtam egyetlen kommentben a véleményemet. Talán szabad, ha már ez egy ilyen oldal. Utána te kezdtél el nekem magyarázni, meg az álláspontodat bizonygatni. Én meg neked válaszoltam. Ha nem írtál volna, a zon az egy kommenten kívül nem is írtam volna semmit. Mert a véleményemet leírtam azon túl meg baromira nem érekel, hogy a kérdezõ mit csinál. De ha már elindítottál egy vitát (vagy az én vitaindításomra válaszoltál, ha neked így jobban tetszik), akkor elmagyaráztam a saját álláspontomat. Nem mondtam sehol, hogy ez engem mennyire k.vára zavar.
Én ezt nem bírom komolyan. Miért van az ellenedre, ha így védekeznek? Még nem akarnak gyereket, de ha lesz szívesen fogadják. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogják akarni, akkor ha teherbe esik, hanem azt, hogy egy késõbbi idõpontra tervezik, amikor még ideálisabb lesz a helyzet, de mivel már ez majdnem az, ha elõbb is jön sem baj.
"Az összes többi meg necces" Igen, az összes többi necces. Az élükön a MEGSZAKÍTÁSSAL. Soha nem fogom megérteni ezt a logikát. Már nem egy nõtõl hallottam azt, hogy azért védekezik megszakítással, mert: - tabit nem akar szedni - az óvszer kényelmetlen - a többi nem megbízható De kérdem én: Ha az összes módszer közül a megszakítás a legmegbízhatatlanabb, akkor miért pont az? Miért nem kombinálja a megbízhatatlan módszereket? Mindegy, ez a téma már baromira nem tartozik ide. Ha vki akar védekezni, méghozzá normálisan, akkor tud is. De persze kifogás az mindig van.
Van egy rakás hormonális módszer, de mondjuk azt megértem, ha vki nem akar, vagy nem tud olyat használni. Aztán ott az óvszer. Aztán ott vannak azok, amik önmagukban nem megbízhatóak, de KOMBINÁLVA megfelelõek lehetnek. Ilyen a pesszárium, a spermicid, a naptármódszer, a megszakítás. Ezeket lehetne kombinálva alkalmazni, és akkor jó eséllyel nem esne teherbe.
Óvszer nem bírja a párja ezekszerint, gyószer rengeteg mellékhatás. Az összes többi meg necces. Vagy végleges, illetve hosszútávú megoldá(pl. spirál, meddõvé tétel)
Milyen más módszerre gondolsz???
A kérdezõ meg nem sopánkodik, csak aggódik, hogy esetleg vele lehet-e baj. Azért mert nem mindenki olyan tájékozott, hogy tudja, hogy bár veszélyes a dolog, de annál jóval kevesebb az esély a teherbeesésre, minthogy ez a másfél év arra utaljon, hogy õ meddõ. Ezért nem kell leharapni a fejét..azért van az oldal, hogy kérdezhessenek..
Egyébként csak hogy teljesen egyértelmû legyen a dolog: Oké, hogy vki azt mondja, hogy nem akar kifejezetten még babát, de igazából mindene megvan, úgyhogy ha mégis baba lesz, nem gond. És mivel a többi módszer nem felel meg neki, a megszakítást meg kényelmesnek találja, akkor így védekezik. Pl. ha egy olyan kérdsénél, hogy "Ti mivel védekeztek?" beírja ezt, akkor egy szóval sem kötöttem volna bele. (Bár mint mondtam, nekem akkor is kicsit furcsa meglátás, mert magamból kiindulva nekem furcsa ez a "mindegy" állapot.) Viszont a kérdezõnek az a problémája, hogy ezzel a módszerrel még nem esett teherbe. Ebbõl nekem elsõ soron az jött le, hogy inkább akar gyereket, mint nem. De ha inkább akar, mint nem, akkor miért védekezik? Ha meg tényleg teljesen mindegy neki, akkor miért baj az, hogy nem esett teherbe? Érted most már? Nah részemrõl most már tényleg lezárva.
Én nem vitatkozok, vitázok, nagy különbség. De igazad van ebben úgysem jutunk elõbbre. Még egy valami, és tényleg befejezem. Tegyük fel mondjuk együtt laknál a pároddal, lenne pénzetek, befejeznéd a sulit, azt mondanád, hogy hát szeretnél gyereket de elõtte azért jó lenne egy új autó, de igazából az nem olyan fontos, mert a régi még mûködik, és a párod megkér rá, ha már úgyis minden feltétel adott, csak azért nem sieted el a gyerek dolgot mert az autóra akarsz gyûjteni, ami nem annyira lényeges, ne védekezzetek óvszerrel, mert kényelmetlen neki(potenciazavar, vagy kiütések). Megengednéd, hogy megszakítással legyetek együtt, ami bár nem száz százalékos, de azért nagyon kevés az esély a teherbeesésre? De igazából a feltételek adottak már a baba érkezéséhez is.
5 és fél évig védekeztem így, nem lettem terhes. Utána nem volt megszakítás (szándékosan), 3 hónap alatt lettem terhes. Azóta újabb 2, 5 év megszakításos védekezés, 0 terhesség. Tehát nálunk hatásos. Lehet a kérdezõnél is. Másnál lehet, hogy nem, de errõl is hallottam érdekes sztorikat:-D
A kérdező hozzászólása: nem ment volna. ahogy ezt már le is irta. ahogy én se mennék. ezelõtt tablettát szedtem, de kiderült, hogy nem szedhetem...
És ha nem lett volna hatásos, akkor mentél volna/ment volna a párod kapartatni? Szerintem elég durva, hogy vkinél egy így máködik. Ha nem akarok gyereket, akkor nem adok rá esélyt sem (leszámítva azt a fél %-ot, ami bármi mellett megeshet).
tegnap 18:31 Nem volt mind1. De ha nem próbáljuk meg, sose derül ki, mennyire hatásos...
A kérdező hozzászólása: egyébként van még naptármódszer, és a termékeny napokon pharmatexezünk, de van h elmarad. dehát igy is elég necces a dolog, tizenévesen nem csináltam volna. nem az a mindegy hogy lesz-e gyerek, vagy nem, hanem hogy MIKOR :)
Igen, mert minden feltétel megvolt. Csak még fiatal voltam, ez volt az egyetlen oka amiért nem direktbe terveztük..
75 és 86%-os: És akkor nektek 5 évig teljesen mindegy volt, hogy lesz-e baba vagy sem?
41-es! Mi is 5 évig így védekeztünk, és nem lett baba :) Ellenben egy nyamvadt szem gyógyszert nem szedtem be, levert a víz rendesen, hogy gyógyszer mellett.. :)
leht egy olvasott cikk miatt csak felötlött a fejében..nem gondolom, hogy szándékosan gyermeket akart volna...
A kérdés gondolom aggodalomban fogalmazódott emiatt nem pontos, de ha belegondolsz akkor rálehet jönni, hogy mégis mi az aggodalom tárgya. Gondolom azt gondolta , hogy annál jóval nagyobb esélye van a teherbeesésre másfél év alatt, ha csak így védekeznek, és megjjedt, hogy azért nem esett teherbe, mert esetleg meddõ.
Én értem, hogy mirõl beszélsz. De az utolsó kommentemben szerintem elég világosan leírtam a dolgot. Oké, elképzelhetõ olyan helyzet, hogy a megszakítást választanám. De ebben az esetben nem tennék fel kérdést 1, 5 év után, hogy miért nem vagyok még terhes? Mert nekem errõl a kérdésrõl az jut eszembe, hogy a kérdezõ a szíve mélyén csalódott, hogy nem jött össze. (Persze az is lehet, hogy nem így van, csak nekem ez jut róla eszembe). Ha ilyen helyzet lenne, mint amit leírtál, akkor lehetséges, hogy a megszakítást választanám, majd miután meglenne az autó, áttérnék a "nem védekezésre". De nem kérdezgetnék arról, hogy ugyan miért nem estem teherbe.
"Ez már rosszindulat, hogy azt mondod a párja biztos nem akar!!" Ilyet nem állítottam. Azt mondtam, nem vagyok biztos benne. Most úgy beszélsz, mintha sajnálnál, mert engem biztosan nem szeret a párom. Pont azt írtam bakker, hogy megtartanám a gyereket. Nem mennék abortuszra. És ez tudod nem csak az én meglátásom, hanem megbeszéltük a párommal, hogy ha véletlen teherbe esek (mivel ugye az óvszer sem 100%-os), akkor megtartjuk a babát. De még mielõtt konkrétan tervezzük, azelõtt szeretném elvégezni a sulit, õ meg szeretne pénzt gyûjteni. Ezért is nem értem, hogy hogy lehet az, hogy vkinek ennyire baromira mindegy, hogy lesz-e gyerek vagy sem. El sem tudom képzelni, hogy vki ebben a "tök mindegy" állapotban van. Vagy egy kicsit azt akarom jobban, hogy ne legyen gyerek, és akkor védekezek (mint jelenleg most én), vagy egy kicsit jobban azt akarom, hogy legyen, és akkor nem védekezek.... Az óvszeren kívül meg van elég lehetõség. Szerintem igen érdekes, ha vkinek egyik sem felel meg.
munkája*
Utolsó: 1. Talán fél évet ki lehet bírni kotonnal is. De még akár pharmatexszel is ki lehet egészíteni a megszakítást, és akkor már nem olan szar hatásfokú. 2. Mondjuk a terhességre nem ártana felkészülni. Mondjuk nem tudom hallottál-e már tóla, hogy terhesség elõtt el kellene kezeni folsavat szedni. Nem poénból mondják ám...
A perl index meg egy semmitérõ dolog. 35-bõl hány százalék, aki az elõnedvtõl, és hány aki azért esik teherbe, mert a párja "bénázik"? Ezt senki sem írja le, úgyhogy a perl indexet zsebre is teheted, ha arról beszélünk, hogy tapasztalt felnõtt emberek megszakításos közösüléssel védekeznek, és a tinik gyakorlatlanságát kihagyjuk, akkor ez a szám jóval alacsonyabb, hisz ebbe nem csak a ténylegesen sikeres megszakításos közösülésrõl van szó. Így hogy a kérdésedre is válaszoljak ne aggódj a termékenységed miatt kedves kérdezõ.
11 válaszoló mit nem lehet ezen érteni? Van egy olyan stabil párkapcsolat, ahova jöhetne már a gyermek, de tegyük fel várnának még egy fél évet, hogy alkalmasabb legyen a helyzet, több pénzt gyûjsenek, vagy elõször összeházasodjanak, vagy egyebek, ezért úgy döntenek, hogy nem védekeznek más módon, mert pl. a gumióvszer rettentõ kényelmetlen, a gyógyszernek meg rengeteg mellékhatása van, így ha úgyis tervben van a baba nemsokára, ez a védekezés is megfelelõ. Ami nem 100%os, de valljuk be igen csekély az esély a teherbeesésre, és ha mégis megtörténne szívesen fogadják a gyermeket. Minek tömje magát gyógyszerrel az egyik fél, ha ez a helyzet áll fent? Leharapjátok a kérdezõ fejét, holott õ nem ajánlotta semmilyen tininek sem, hogy ezt válasszák, és azzal együtt védekezik õ így, hogy tudja mellette akár baba is lehet. Mi is 5 évig csináltuk így a párommal, nem lett baba, de ha mégis lett volna mindent megadtunk volna neki, anyagilag, mint szeretetbõl, mert már akkor is készen álltunk rá. Nem tiniként, vagy 3 gyerek után kell így védekezni, de ilyen helyzetben igenis megfelelõ. Legalább ezalatt az idõ alatt nem kell küszködni a gyógyszer mellékhatásaival.(amit muszájból én is szedek, de ha szóbajön, hogy határos idõn belül babát szeretnénk egyszerre leteszem a mellékhatásaival együtt!!!)
Sosem értettem ezt a "nem akarok gyereket, de az se baj, ha lesz" gondolkodást. Ha nem akarsz gyereket, akkor VÉDEKEZZÉL NORMÁLISAN. Ha meg akarsz gyereket, akkor ÉLVEZZEN BELÉD. Nem tudom ezen mégis mi nem világos. Másfél év meg lóf.sz A megszakítás peral indexe 35, azaz egy év alatt 100 nõbõl 35 esik teherbe. Azaz egy év alatt 35% az esély a terhességre. Szóval nem olan k.va nagy csoda, hogy még nem estél teherbe. De persze az is lehet, hogy meddõ vagy/a párod meddõ.
Nyilván kevesebb az esély így, ha kiveszi a barátod elélvezés elõtt, mintha benned menne el, de így sem teljesen biztonságos, mert, az elõváladékban lehetnek spermiumok, amitõl megtermékenyülsz. Egyébként meg ne írjál ki ilyen dolgokat, mert a sok 10éves, meg ezért is lesz terhes, mert azt a téveszmét kelted bennük, hogy ha te 1, 5 évig nem estél teherbe akkor õk se fognak... Bármikor teherbe eshetsz, ha továbbra is védekezés nélkül, megszakítással szexelsz. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: nem játszok semmilyen játékot, õ is szeretne. együtt beszéltük ezt meg. attól h vannak akik ezzel akarnak magukhoz kötni pasikat, én nem vagyok ilyen...
A kérdező hozzászólása: persze, minden ok. csak még nem régóta dolgozok, és ezért van h nem tervezzük direkt. de majd nemsokára. ennyi.. nem kell lehülyézni vagy hasonlók:)
ha akartok, akkor élvezzen benned. ha nem akartok még, akkor meg ne "csússzon" be. együtt éltek már? mûködik az együttélés? a gyerek miatt nem játék. mert ha becsúszik, és akkor mégsem megy - akkor szegény gyerek sínyli meg. a "kedves" megszólítás pedig annak szólt, hogy igazán tudhatnád magadtól, hogy attól még, hogy pár csepp elõváladéktól nem esel teherbe nem jelenti azt, hogy gond van veled. Ha pedig arra játszol, hogy igazából csak Te akarnál már, a párod meg nem, és hátha így becsúszik - sürgõsen hagyd abba ezt a játékot, ha csak nem akarod egyedül vagy boldogtalan párkapcsolatban felnevelni. uff...:)
Nem azt mondom, hogy ilyenkor a nõvel van a gond, de van rá esély. Egyébként 1. hozzászóló igazat mond!
A kérdező hozzászólása: de ennyiszer nem lehet szerencsém:((((
Pharmatex, na az megint egy gyönyörû dolog. Kilehet bírni, amint írtam a fogamzásgátlót is kilehet bírni! De minek? Egészségügyi végzettséggel rendelkezem így tudok róla, és persze nem árt. De egy egészséges nõ, kórfolyamatoktól mentes genetikai háttér mellett nyugodtan elhagyhatja, ígyis egészséges baba születik. Régen sem szedték, és mégis megszülettünk normálisnak, illetve manapság sem hiszem, hogy 20-25%nál magasabb lenne azok száma akik szedik, vagy csak azoké, akik terhesség elõtt fordulnak még orvoshoz, amelett, hogy nincs a fogamzóképességükkel baj.(persze a normál nõgyógyászati vizsgálatokon kívûl)
Egyébként meg nem biztos, hogy annyit segít, mint amennyit árt. Ugyanis étvágynövelõ, és egy terhességi cukorbetegség nagyobb kockázatot jelent, a felszedett túlsúly miatt, mint az ami ellen szedik. De ezen kár is vitázni...
nem ugyanaz a helyzet...azt magyarázom egy órája, hogy a megfelelõ helyzetben lehet így is!! Te azért ellenkezel, mert nálatok pont nem az, holott azt senki nem mondta, hogy ilyen helyzetben ajánlott nem védekezni!! Ebben mi nem érthetõ?
Ez már rosszindulat, hogy azt mondod a párja biztos nem akar!! Nem szép dolog ilyet állítani, anélkül, hogy ismernéd. Nah látod ez a nem mindegy, hogy valakinek alkalmas-e vagy sem. Nálunk szó sem volt abortuszról, tudtam ha még tanulok is akkor is megtartom bármi is lesz, a páromnak volt akkor is munkálya, háza, és legfõképp szeretet köztünk. Én azt mondom Hál Isten, hogy ilyen párom van, aki mellett nem kellett védekeznem, mert tudtam ha jön a baba kitart mellettem, és nem küld el abortuszra ami után akár meddõ is lehetek. persze nem jött, de a tudat sokat jelent! Egyébként a gumióvszer sem száz százalékig biztonságos!! És sokan nem azért nem húzzák fel, mert nem akarják, hanem mert nem tudják.
A kérdező hozzászólása: ne aggódj, biztos lehetsz benne hogy a párom is akar gyereket.:)
A kérdező hozzászólása: a páromnak nagyon is jó igy. gumiban eleve lelankad neki. lehet hogy ezt mások nem értik meg, de neki tényleg jó igy.
Csak tudod én abban nem vagyok egészen biztos, hogy a kérdezõ párja is úgy gondolja, ahogy a kérdezõ. Egyébként meg a védekezés úgymond "kötelezõ" kellemetlenség. Nekem nincs más válsztásom, csak az óvszer, ha tisztességesen akarok védekezni, és nem a szerencsémre bízni, hogy lesz-e gyerek vagy nem. Hál' Istennek olyan párom van, aki ezt felfogja. Még mindig egy fél fokkal rosszabb szex, mint a nulla szex vagy épp egy félig-meddig nem kívánt terhesség. Mert pl. most én is úgy vagyok vele, hogy ha mondjuk összejönne a baba, akkor nem mennék abortuszra. De elõtte szeretném befejezni a sulit, össze szeretnék költözni a párommal stb. Így nem bíznám magam a megszakításra, hogy vagy lesz gyerek, vagy nem
Óvszerrel az egész szex kényelmetlenebb (nekem is pedig nõ vagyok), a másiknál meg csak a végén van bökkenõ, de azért az élvezetet nem veszi el.
Egyébként megjegyzem, hogy azt sem nagyon értem, hogy a férfiaknak mégis mivel jobb a vége elõtt kirántani, mint felhúzni az óvszert. Meg azt sem értem, hogy ha úgy is vki fél év múlva babát akar, akkor miért nem lehet kibírni azt a fél évet óvszerrel.
Nõ vagyok. Jó, megértem azt, amit mondasz. De ha vki úgy vélekedik, mint amit leírtál, akkor tisztában van azzal, hogy ez ilyen kétélû állapot. vagy lesz gyerek, vagy nem. De épeszû ember nem kezd el sopánkodni, hogy "jaj istenem, még nem lettem terhes", hiszen tisztában van azzal, hogy ezzel a módszerrel nem is biztos, hogy terhes lesz. A kérdést nem értem a kérdezõ részérõl. Egyébként régebben volt egy hasonló kérdés. Ott is arról kérdezett az illetõ, hogy miért nem esett még teherbe x év megszakításos védekezés mellett. Majd hozzátette, hogy egyébként nem akar gyereket, és ha vecsúszna, akkor persze elvetetné, de majd késõbb akar, úgyhogy nem szeretne meddõ lenni.
Megkérdezhetem, hogy nõ vagy, vagy férfi? Én nõként megértem a kérdezõt, azért állok ki mellette. A férfiak nem szeretik az óvszert, a többi megoldás, végleges, hosszútávú, vagy jóval drágább, így marad a gyógyszer. Mellékhatás egy halom, libidó csökkenés, fejfájás, szédülés, sokaknál elhízás, vérrögképzõdés!! Mondhatod, hogy pharmatex, de az sem ér többet, a kúp például egyenesen égetõ érzést ad... Tegyük fel van egy 22 éves nõ, minden megvan, stabil párkapcsolat, anyagiak, szeretet stb., szeretnének babát, de mondjuk õ úgy gondolja csak 24 évesen majd, de ha mégis hamarabb jönne is szívesen látnák, akkor minek mérgezze magát? Értem én ott a védekezést, ahol nincsenek meg a feltételek, vagy baj lenne ha idõ elõtt jönne, de ebben az esetben feleslegesnek tartom. Nem azért sopánkodik a kérdezõ, hogy miért nem esett teherbe, csak meijjedt, hogy esetleg amiatt van, mert meddõ, mivel õ maga is tudja, hogy nem 100%-os ez a védekezés.
Azért akkor is nehéz elhinnem, hogy már 1, 5 éve ebben a "hát az se baj, ha gyerek lesz, az se baj, ha nem" állapotban van. Nekem ez akkor is furcsa és kész. Ha pénzt akar gyûjteni, házasodni akar elõtte stb, akkor várjon a gyerekkel, addig meg védekezzen normálisan és kész. Igen nagy hülyeség ezen sopánkodni, hogy félig-meddig védekezik, és azon nyavajog, hogy nem esik teherbe.
A kérdező hozzászólása: igazából nem tervezzük, csak ha becsúszik nem gond. nem kell mindjárt "istenbarmázni". csak megkérdeztem, mert itt sokan mondják h akkor a nõvel van a gond!!!!!

Miért mondja azt a babám, hogy "mammammamma"?

Éhes? Többször el?fordult, hogy akkor mondta, de volt olyan is, hogy megkínáltam, mégsem kellett neki. Lehet, hogy rossz anya vagyok, de nekem még mindig nem egyértelm?ek a jelzései. (7 hó)

Legjobb válasz: szia!Az én babám is azt mondja de õ sem csak akkor ha éhes...õk még csak úgy mondják a magukét ettõl mégn em vagy rossz anya:)

szia!Az én babám is azt mondja de õ sem csak akkor ha éhes...õk még csak úgy mondják a magukét ettõl mégn em vagy rossz anya:)
Szia, az enyém is sokszor mondja régóta, hol mikor enni készülünk, hol csak úgy amikor játszik, hol pedig ha mérgelõdik! Olyan édes amikor mammmammmaázik! Imádom! Szép estét! Ja, és nem vagy rossz anya, ezt a 2 szót így együtt töröld a szótáradból!!!!! A rossz anyaság nem itt kezdõdik, van véleményem róla, de az most nem ide tartozik! Sok boldogságot, egészséget Nektek és minde kedves ide látogató kismamának!
Az enyém akkor mondja ezt, ha valami baja van. Vagy éhes, vagy bújni akar, vagy játszani akar, de én mosogatok... 18 hós
Az enyém 8 hós és most pár hete kezdte ugyanezt, õ is kb. 7 hósan! Én is figyelgettem: eleinte legtöbbször akkor mondta, ha evésidõ volt. Aztán elaradt evés elõtt ez a mamamama és fáradság jeleként jött elõ, mert mindig alvásidõben mamammama-zott. Mostanában meg csak úgy, sem alvás sem evésidõ nincs, mikor ezt mondogatja. :) Nem vagy rossz anya! Én sem tudok ezen eligazodni, ne aggódj! Inkább csak élvezem hallgatni, mert annyira aranyos! :)
így tanulja az emberi nyelvet
Nem vagy rossz anya!!! idõbe kerül mire ráhangolódsz az õ sajátos nyelvére. Nekem a fiam mindíg amikor meglátott elkezdte kiabálni, hogy ede és nem értettük mit akar. El kellett telnie kis idõnek mire rájöttem mit jelent. Hát nekem kiabált ugyan is a nevemet próbálta mondani (Edit)mert hamarabb kezdte mondani a nevemet mint, hogy mama.De aztán mkésõbb már az is ment.
Nálunk a mamma az a lámpa, a mammamma a nagymama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Igaza van annak aki azt mondta, hogy így tanulja a nyelvet. A mammamama, papapa és társai ritmikusan ismétlõdnek és ilyen korban általában még nem jelentenek semmit, ezt tudja kimondani és gyakorolja a hangadást illetve a hangképzést. Ebbõl fog kialakulni késõbb az "értelmes" beszéd.
Az enyém is 7és fél honapos, és nekem ugy tunik akkor van mammmama amikor éhes, bübübü meg ha álmos
Az enyém 5 hónapos kora körül mondta mindig, ha valami baja volt (éhség vagy álmosság). De mostanra meg leszokott róla (6, 5 hó) pedig olyan kis édes volt, amikor elkezdte. Ehelyett most üvölt....
Mi 6 hónaposan kezdtük :D Volt mamamamaa de reggel mikor felébredt, és a kockásfülüjével beszélget. Néha volt pappaa, annál gyakrabban a bábá. Így :D Egyszer volt, hogy ebédhez ültünk, persze õ közöttünk a székében és rám nézett azt mondta mama :D Imádtam érte. Mostanában 7 hósan ha valamit nagyon akar játékot, fõként a kedvenceit akkor az tete :)

Miért mondja állandóan a párom, hogy pasizzak?

Van egy barátom egy hónapja, és folyton azzal idegesít, hogy én pasizok. pl. mikor kilép msn-r?l, mondja hogy maradjak nyugodtan pasizni, legalább lesz rá id?m, hogy nincs most itt. Tudom hogy csak viccel?dik de mégis miért kell ilyennel viccelni?

Legjobb válasz: Szerintem ez afféle kérdés mondatba foglalva.Tehát mikor ezt mondja várja a választ hogy te nem,nem pasizol.

Szerintem ez afféle kérdés mondatba foglalva.Tehát mikor ezt mondja várja a választ hogy te nem, nem pasizol.
egyetertek az elso valasozloval..ez azert is lehet mert bizonytalan, azt hiszi h nem vagy annyira oda erte s fel h nehogy mast keressel, s evvel h mondja probal megbizonyosodni afelol h most h mit is gondolsz/erzel/akarsz vele/rola.
Mert nagyon bizonytalan és nem bízik benned, vagy inkább magában. Fél a csalódástól és így próbálja leplezni.
Gondolom ezt azért mondja, mert õ is csajozik a hátad mögött. és mikor rájössz a dologra, legyen valami kifogása, hogy " de te is pasizhattál".. tapasztalat!
tõle kérdezd te barom
az enyém is mondja azért márt arra vár hogy azt válaszoljam nem pasizok nem szoktam mert mikor mondom neki mindig azt mondja :na azért

Barátom a kapcsolatunk elején az exével csalt meg és tette neki az eszét, majd miután az exe elárulta nekem, h mi történt köztük azóta gyűlüli az exét, szóba se áll vele! Miért? Miért mondja hogy már látja milyen nő is az valójába?

Legjobb válasz: Valószínû azért is, mert ugye õ kapcsolatban votl már veled, és a csajnak meg csak egy dugás kellett, és nem is akart többet és rájött hogy neki bõven elég ha idõnként kielégítik.....

Valószínû azért is, mert ugye õ kapcsolatban votl már veled, és a csajnak meg csak egy dugás kellett, és nem is akart többet és rájött hogy neki bõven elég ha idõnként kielégítik.....
Szerintem azért haragszik rá, mert nem tetszik neki, hogy lebuktatta õt nálad és gondolom így a legkönnyebb, hogy mérgében az exét próbálja besározni.
jaja te meg bedölsz neki!
Mert lebuktatta és rájött, hogy az ex valószinûleg már nem szereti Õt ha ilyet tett vele.De egyébként mért izgat ez téged?hogy utálja?Addig jó:) Lehet még érez vaalamit iránta és így akarja leplezni pl a sértett büszkeségét.
Általában nem az exe szokott elárulni dolgokat, hanem a txt. Bocs, ez kellett...
A kérdező hozzászólása: igen elég érdekes h aznap délelõtt még beszélgetett vele, amikor meg este közöltem, h tudok mindent, akkor meg már rögtön nem!onnantól nem is keresi
nem csak a nõ rossz, az ex, hanem a pasid is, szal mer lebuktatta azért gyûlöli, mert ha lefeküdt vele a csaj, akkor elvárta volna tõle h legalább nem buktatja le, hisz ugyanolyan ludas volt a csaj is de amúgy szégyellje magát a pasid, vagy volt pasid, hogy a saját hibáiért nem tudja vállalni a felelõsséget, és még õ utál másokat, ha az igazság kiderül a csaj legalább õszinte volt lehet az ex nem is tudott róla, h neki van másik barátnõje
es te meg egyutt vagy vele? Neked bele fer a parkapcsolatba a megcsalas??? Sajnallak, mert igy csak kihasznalnak... 23F
nagyon alulértékelheted magad, ha együtt vagy egy olyan bunkóval, aki nem csak h megcsal, de még ócsárolja is azt a lányt akivel együtt volt. dobd ki mire vársz még????

Miért mondja azt a család, hogy rosszul döntöttünk és majd "rossz vége lesz"? Miért nem értik meg, hogy ez nekünk így jó?

4 gyerekünk van. Nem így terveztük, de így jött össze. A férjem jól keres, én is jó pénzt kapok mivel korábban dolgoztam meg a gyerekek között is. Most úgy döntöttünk, hogy építkezni fogunk, ezért én nem megyek vissza dolgozni az építkezés végéig, vagyis úgy 1-1,5 évet anyaságin lennék. Ráadásul a férjemet váratlanul előléptették, ez sok túlórával és tanfolyammal jár, semmit nem tud segíteni a gyerekek körül és a háztartásban. A barátok, rokonok szerint ez nagyon rossz döntés, biztos elválunk én meg egyedül maradok a 4 gyerekkel és segélyért kell kuncsorogni meg hasonlók. Nem vagyunk hülyék, ismerjük a kockázatokat, igyekszünk is bebiztosítani magunkat. Ti mit gondoltok? Tényleg olyan érthetetlen, hogy nekünk ez így most sokkal könnyebb lenne és ezt tartjuk a legjobb megoldásnak?

Legjobb válasz: Az elsõhöz vegyük hozzá, hogy az építkezés is egy tipikus kapcsolat buktató. Nézd, csináljátok ahogy nektek jó. Ha minden tanácsot megfogadtok mindenkitõl, akkor a végén nem is lesz életetek, csak a rokonság fog zsinóron rángatni. Valóban megvannak a helyzet veszélyei, de ha elõrébb akartok jutni, akkor néha be kell vállalni nehéz szitukat is.

Az elsõhöz vegyük hozzá, hogy az építkezés is egy tipikus kapcsolat buktató. Nézd, csináljátok ahogy nektek jó. Ha minden tanácsot megfogadtok mindenkitõl, akkor a végén nem is lesz életetek, csak a rokonság fog zsinóron rángatni. Valóban megvannak a helyzet veszélyei, de ha elõrébb akartok jutni, akkor néha be kell vállalni nehéz szitukat is.
Az igaz, hogy sok kapcsolat megy rá, ha az egyik fél alig van otthon és nem segít (vagy nem tud) a gyerekekkel!
Nézd én sem láttam eddig túl sok házasságot ami túlélt egy építkezést......õszintén a sok pénz és energia amit belefektettek túl nagy a várható haszonhoz viszonyítva. Minden ami most van, jó kapcsolat, jó állás, megfelelõanyagi helyzet PILLANATNYI állapot SAJNOS.Persze én drukkolok nektek. Nem vagyok a helyedben, de inkább keresnék egy megfelelõ méretû házat és egyszerûbb lenne a folytatás. Mint anyagilag, mint energetikailag.De persze ez a Ti életetek és biztosan jól felmértetek minde téyezõt.
Szerintem kevés kapcsolat éli túl azt normálisan, ahol az egyik fél függõ helyzetbe kerül sokáig. Erõs kapcsolatnak kell lennie, akkor sikerülhet. De ha valamelyikõtök bizonytalan akár egy kicsit is, akkor fennál az esélye, hogy ilyen nagy mepróbáltatásokra rámehet a kapcsolat.
Én örülnék ha építkezhetnénk, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Sok irigy kutya! Ne hallgass senkire! Ha boldogok vagytok, márpedig négy gyerek után azt gondolom igen, akkor mindent bele! Legyetek boldogok sokáig!

Miért mondja nekem a főnököm hogy imádlak? Mit jelenthet ez nála?

Lány vagyok

Legjobb válasz: Lehet, hogy azt jelenti, hogy imádlak.

Lehet, hogy azt jelenti, hogy imádlak.
meg akar dugni
én ezt akkor is mondom, ha valamit nagyon jól csinál a kollegina, hogy feldobjam a napját ... eddig még nem jelentettek fel szexuális zaklatásért
vagy az hogy elég jól dolgozol és megdicsér.. vagy tetszel neki..
Vannak ilyen emberek akik így fejezik ki a szimpátiájukat, de ez nem feltétlen egyenlõ azzal, hogy bármit is érez irántad.
Esetleg önbizalomhiányt lát rajtad (a testbeszédeden), és így akar motiválni jobb teljesítményre. De ez csak az én feltételezésem...
Az enyém azt szokta mondani "Mi lenne velem nélküled"

Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?

Kiveri nálam a biztosítékot, hogy mostanság sok n? azt mondja, hogy "császárral szeretne szülni", vagy "császárral szült". Itt óriási fogalom zavar van némely anyukákban, vagy írjátok le, mi a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...

Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...
Szerintem fogalmazd át szépen, amit írtál, mert azok, akik pl a baba életveszélybe-kerülése miatt SZÜLTEK CSÁSZÁRRAL, nem biztos, hogy örülni fognak.
ugy látom te még nem szültél vagy nagyon büszke vagy magadra mert spontán sikerült én császárral SZÜLTEM mert igy sikerült de igy is nagyon szép volt és legalább a hüvelyem nem maradt tág!!!!!!
Találós: - Két gyerekem van a vérembõl, de nem szültem, mi az? :D
"Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?" Te idióta! Azért mondja, mert gyermeke született, és boldog...És itt a pont! Te is tudod, õ is tudja, mindenki tudja, hogy itt mirõl van szó. Kétféle módon szülnek a nõk: "simán" és "császárral". Csak az orvosi nyelv tesz különbséget a kettõ közt. A köznyelvben szülés a gyermek világrahozatala. És te is tudod, a nõk is tudják, mirõl van szó. Arról van itt szó, hogy egyesek lekicsinyeljék a "császárosok" teljesítményét, - ó, te csak császárral tudtál szülni. Tudjuk, hogy itt szándékos, durva, primitív beszólásról van szó! Hogy bántsad! Különben nem szólnál érte, mikor boldogan mesél a szülésérõl. Nekem ilyen eszembe se jutna és eddig a kérdésig soha nem is gondoltam rá, hogy egyesek mikbe kötnek bele! Körülbelül, mintha utólag különbséget tennél a mesterséges megtermékenyítés és a természetes fogamzás között. Arra mit mondasz? Szóval nálad nem nyelvõrködésrõl van szó, hanem egészen másról. És ha nekem mondanád, hogy nem is "szültem", akkor én magasról tennék rá úgy, hogy nálad felmenjen a pumpa jó magasra és ott kicsapja a biztosítékot! Mert megérdemlem.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9:24 -es válaszoló! Köszönöm a hozzászólásod, és ha az elejétõl végig olvastad volna, akkor azt is láthattad volna, hogy leírtam egyik kommentemben, hogy nem a veszélyeztette császármetszésrõl szól, hanem arról, akik divatból kérik ezt. Ezúton kérek minden válaszolót, hogy olvassa végig ezt a 3 oldalt, értse meg a kérdést, és csak akkor válaszoljon. ISMÉTLEM! ITT MOST EBBEN A KÉRDÉSBEN NEM A SZÜLÉSRÕL VAN SZÓ!!!
akkor te hogy mondanád?
Hát, igen... Ez nem a humor kategória. Mert aki ilyen és hasonló kérdéseken rágódik, az feltehetné az Önismereti kérdések kategóriába, hogy miért izgat engem annyira, ki mit mond? Nagyon nõgyûlölõnek kell lennie az illetõnek. A szülés, születés az egyik legkomolyabb dolog a világon, sorsok fordulnak meg ilyenkor. Nagyon érzéketlennek kell lennie, akit nem hatnak meg az elmúlt idõk nehéz szülései, a világirodalomban lehet találkozni megrendítõ, drámai, iszonytató történésekkel e témában. Az együtt érzõ emberek mindig is segíteni igyekeztek a fájdalmak enyhítésében egymásnak. Aki nem szül éppen és nem érintett a dologban, semmilyen körülmények között nem szólhat ezekbe bele. Nincs hozzá joga. Irigykedhet csupán. A kérdezõnek üzenem, ha valaha is az élet próbára tenné, méltósággal küzdjön meg a fájdalommal! :(
Cinikusak vagytok! A kérdezõ csak azt akarja mondani, hogy nem pontos kifejezés a "szültem" ilyen esetben, hiszen nem õ szült, hanem az orvosok operálták ki belõle a gyereket. Igen, az tény, hogy ugyanolyan gyerekek õk is, de arról senki nem ejtett egy hangot sem, hogy nem így van. Nálam viszont ez az emberi primitív gondolkodásmód az, ami kib*ssza a biztosítékot! Hogy lehettek ilyen nehéz felfogásúak?! Senki nem mondta, hogy rosszabb ember az, akibõl császármetszés segítségével vették ki a gyereket, úgyhogy nem kéne félreverni a harangot! Na jó, befejeztem, mert az ilyen emberek véleményén mindig felhúzom magam! Nyugodtan nyomkodjátok a piros kezecskét ezerrel, hidegen hagy! (21:10 vagyok.)
Ha ennyire zavar a dolog, ennyire felháborítónak tartod, akkor vidd a nyilvánosság elé a problémádat. Alapíts mozgalmat "Császárral szült nõk ne használhassák a Gyereket szültem kifejezést!" Plakátozd ki, hívd fel a médiát, terjeszd a Parlament elé. Biztos sokan fognak csatlakozni, amilyen hülyék az emberek. Elképzelem, amikor táblákkal felvonultok, összetalálkoztok egy másik hülye párttal, amelyiknek a szlogenje "Börtönnel büntessük a zoknit szandállal viselõket!" Szép kis kavarodás lenne ott... Országunknak már csak ezek hiányoznak! :D:D
A kérdésed azt sugallja, hogy a császármetszéssel való szülés érvénytelen, vagyis csalás... :D Szenvedjen csak az a nõ, megérdemli... :D Ám az eredmény a lényeg, ezek a gyerekek is ugyanúgy lesznek anyakönyvezve, mint bárki más. Értékesek a társadalomnak... :D
- Rendben van, anyuka, megcsináljuk a császárt, de alá kell írnia egy papírt, hogy soha ki nem ejti a száján, hogy Ön szült... :D
Bocsánatot kellene kérned ezért a kérdésért, mert nem választottad külön a fogalmakat! Másrészt, nem értem, miért fáj az neked, hogy más anyukák megválasztják, mi módon szeretnének szülni? Te sem tudhatod, majdan hogyan fog megszületni esetlegesen az unokád. Lehet, hogy a lányod vagy a menyed császárt fog kérni. És ennek ezer oka lehet, ebbe már nem lesz beleszólásod / bocs, beszólásod /. Az Univerzumnak van ám humora, például a legelvakultabb rasszistáknak is születhetik félvér unokájuk... Láss már messzebbre az orrodnál! Sok boldogságot amúgy! / Ez nem vicc akar lenni! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket
A kérdező hozzászólása: amúgy nem fogok bocsánatot kérni a kérdésemért, demokrácia van, azt írok kérdésnek, amit akarok
Mi meg azt válaszolunk, amit akarunk! :D
Segítek neked megfogalmazni a kérdést: - Mégis micsoda disznóság az, hogy egészséges fiatal nõk, akik simán szülhetnének, a császármetszést választják? És még azt merik mondani ezek után, hogy õk szültek! Felháborító, nemde? Így jó?
Kedves Kérdezõ! Te itt megsértettél számos nõt az anyai mivoltában az ostoba, rosszul megfogalmazott, nagyképû kérdéseddel és még ezért bocsánatot sem kérsz? Pedig illene!
Igazad van! Én is felháborítónak tartom, amikor egészséges fiatal nõ szülésrõl beszél. Márpedig nem az, mert az orvos császármetszéssel hozta világra a gyerekét. Felháborító, hogy az ilyen nõk még anyának merik nevezni magukat. Nagyon sokan indokolatlanul kérik a császármetszést. Szigorítani kellene ezt a dolgot. Én bizony bevezetném minden nõnek a kötelezõ hüvelyi szülést. Csak indokolt esetben lehetne igénybe venni a császármetszést. E célra felállítanék egy 7 tagú bizottságot, amelyik szigorúan mérlegel. Figyelembe vennék az egészségi állapotot, az életkort, a szociális helyzetet, a jó magaviseletet, a teherbeesés körülményeit, valamint, mennyi összeget szán az érintett a mûtétre. Ezek után sokkal kevesebb okunk lenne az idegeskedésre, egykettõre rend lenne az összes szülészeten. Na, jól megmondtam a magamét! Üdv, Egyetértõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat!
A kérdező hozzászólása: hát igen
Na igen, én sem értem, hogy egyesek miért felháborodottan, magukból kikelve reagálnak... Valakinek más a véleménye, és ezt nem tudják elfogadni - szerintem.
A kérdező hozzászólása: úgy, hogy császármetszéssel jött a világra
Ennél hülyébb kérdést még nem nagyon olvastam. Mit kéne mondania, hogy császármetszéssel szeretnék gyereket világra hozni?
A kérdező hozzászólása: miért, nem? az meg amúgy is elég szégyenletes, hogy a mai anyák többsége lusta szülni és kérésre kioperáltatja magából a babát.....micsoda meghitt pillanat
A kérdező hozzászólása: nem érted a kérdésem. Semmi bajom a szüléssel és a császármetszéssel! Itt a "szó" - használattal kapcsolatban volt kérdésem. Ennyi! Aki nem érti a kérdést, az ne válaszoljon!
A kérdező hozzászólása: amúgy meg érdekes, amit írtál, hogy a "hüvelyed nem maradt tág". ezek szerint te meg erre vagy büszke, meg arra, hogy fele annyit se kellett szenvedned, mint egy szülõ nõnek.
A kérdező hozzászólása: A "császárral szeretne szülni" -re pedig nem az anyuka vagy a baba életveszélyes állapotára utaltam, hanem azokra a helyzetekre, amikor nem indokolt a császármetszés.
*fordítva *akkor=abban
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat, Te értetted a kérdésemet. én is azért írtam ki ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások véleményére, gondolatára, hogy ezeket a szavak miért használják így, ahogy......
"szeretném, ha széjjelvagdalnának, mikor megszületik a gyerekem." így jó?
Nincs mit.:) Hát... Sajnos csak magamat tudom ismételni... Én sem igazán értem, hogy miért "szültem"-et mondanak, mert gyakorlatilag az nem szülés volt, hanem a gyereket kivették az anyuka hasából. A "megszületett" már érthetõbb, mondjuk ott is furcsa, hogy "született", mert hát nem szüléssel jött a világra. Le lehet pontozni, ez a véleményem!
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztalak le, pozitív válasznak értékeltem. és még egyszer köszi a gondolatodat. ahogy olvasom, itt egyedül Te érted a kérdést.
Te is megszülted ezt a hülye kérdést. A gyerek világrajövetele az születés / aznap van a születésnapja! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a Te válaszodat is
Nem rád céloztam, hanem az ellenoldalra, mert ahogy elnézem, itt a legtöbben máshogy vélekednek.:)
A kérdező hozzászólása: igen, sajnos páran nem értették a kérdést, és indulatos, felháborodott véleményeket írtak valamirõl, amirõl szó sincs de lehet, jobban jártam volna azzal a kérdéssel, hogy: Miért mondják, hogy "nincsen rózsa tövis nélkül", mikor a rózsának nincs is tövise, hanem tüskéje van.... azt talán megértették volna :D
A kérdező hozzászólása: amúgy meg a vak is látja, hogy nem a "gyerekvállalás és nevelés" menüben tettem fel a kérdést, hanem az "egyéb kérdések" menübe azt hittem, ez segít elvonatkoztatni a válasz adókat a kérdéstõl, de hát nem......
A kérdező hozzászólása: Ezt a cikket egy Szülész-nõgyógyász szakorvos írta. http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20100902-ten.. Akkor ezek szerint õ Neki is bocsánatot kellene kérnie? Mert szerintem teljesen igaza van....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!