Találatok a következő kifejezésre: Mész vagy Melyik a (6 db)

Mi történik, ha oltatlan mészre vizet öntök, vagy ha azt rakom vízbe. Melyik a mész oltása? És a másik pedig micsoda?

Erről beszélt kedden a tanárom, de nem nagyon figyeltem...

Legjobb válasz: Mindkettõ ugyanaz, csak az arányokra kell figyelni. A gyakorlatban a mészre öntik a vizet.

Mindkettõ ugyanaz, csak az arányokra kell figyelni. A gyakorlatban a mészre öntik a vizet.
A kérdező hozzászólása: Valami olyat is mondott, hogy akár fel is robbanhat.
Mészoltás az égetett mész CaO vízzel való reakciója amikor Ca(OH)2 keletkezik erõs hõfejlõdés közben.

Mész vagy mégy? Melyik a helyes változat?

Vagy ha mindkett? az, akkor melyiket, hogyan használjuk? Vagy olyan ez mint az adsz/adol?

Legjobb válasz: Mindkettõ helyes, a "mész" a mai, köznyelvi alak, a "mégy" régiesebb, irodalmibb. Nem vonható teljes párhuzam az "adsz/adol" párral, mert míg az egyik (adsz) irodalmi, a másik regionális köznyelvi alak, tehát használata a magyar nyelv egyik nyelvjárására korlátozódik.

Mindkettõ helyes, a "mész" a mai, köznyelvi alak, a "mégy" régiesebb, irodalmibb. Nem vonható teljes párhuzam az "adsz/adol" párral, mert míg az egyik (adsz) irodalmi, a másik regionális köznyelvi alak, tehát használata a magyar nyelv egyik nyelvjárására korlátozódik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
de szerintem azért ma jobb a 'mész', 'adsz'. igaz, hogy az adol itt-ott köznyelvi alak, de szerintem furcsán néznének rám ha az egyetemen vizsga közben belöknék egy ilyet.
szerintem meg inkább "mész" de a "mégy" is helyes csak régies. viszont az "adol" az nekem annyira sérti a fülemet. kételkedem benne hogy ez helyes lenne. mifelénk is használják, általában mûveletlen emberektõl hallom. pl a markát tartó koldusgyerek: "adooooool?"
Az ige ragozásának 2 féle módja van pl.: én adok/én adom; te adsz/ te adod stb. Ha jól emlékszem így tanultam...
Már van egy ilyen kérdés.... Google a barátod!!!!

Van egy nagyon régi pc. -s játék (9éves lehet kb) lövöldözős, szintekre mehetsz, ami a lényeg hogy egyedül vagy folyosókon mész, és lifttel az emeltre. Melyik ez a játék?

Legjobb válasz: Kicsit szûkítsd, mert ez kb. 180 játék lehet :D Kiket kell lelõni? Mit kell csinálni? Milyen korba/hol játszódik? Milyen a fõhõs akivel vagy? stb.

Kicsit szûkítsd, mert ez kb. 180 játék lehet :D Kiket kell lelõni? Mit kell csinálni? Milyen korba/hol játszódik? Milyen a fõhõs akivel vagy? stb.
A kérdező hozzászólása: katona vagyok, és ugyanezek az ellenfeleim is. tehát emberekre lövök, semmi sz9rnyek vagy ilyesmik.egy épületben vagyok, folyósokon megyek.mintha egy gyár lenne.modern kor
Wolfenstein 3D ???én erre tippelek


Melyiknek örülnél jobban? Ha egy buliba a csajoddal vagy a barátaiddal mész el?

Elmentek bulizni a csajoddal kettesben, vagy pedig, úgy mész el bulizni, hogy ott van a csajod is meg a haverjaid is?

Legjobb válasz: Szerintem ne keverd a szezont a fazonnal!Vagy ez vagy az!Ha összehozod a kettõt valamelyikük úgyis úgy érzi h elhanyagolod és ha ez pont a csajod akkor utána magyarázkodhatsz!

Szerintem ne keverd a szezont a fazonnal!Vagy ez vagy az!Ha összehozod a kettõt valamelyikük úgyis úgy érzi h elhanyagolod és ha ez pont a csajod akkor utána magyarázkodhatsz!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de pont úgy jött ki, hogy egyszerre megyek haverokkal meg barátnõmmel is buliba :S És nemtudom, hogy mit csináljak...
Itt a tuti öcsém!: elviszed a csajodat a buliba és a haverjaiddal partyba vágjátok:)
nekem is lesz egy ilyen alkalom nemsokára:) össze lehet hozni a 2t, hidd el. ha jól kijönnek a barátaid és a bnõd, akkor semmi gond, ellesz velük is, annyi h akkor mki egy helyen legyen, egy helyen táncoljatok, stb.
Osszelehet hozni .. nyugi, ne parazz` :) Mi is igy voltunk a multkor .. modnjuk a parom amilyen feltekeny vegig mellette kelett legyek .. igy nem buliztam ki magam .. de emgis jol ereztem magam vele!! Haverjai .. hat megertettek hogy mi hamarabb leleptunk kettesben` .. aztan semmi gond nem volt :) Sok sikert nkd is ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi, bár haverjaimnak van nha szar szokásuk, hogy baszogatnak...

A Most Wanted-ben mikor mész a városban, és beakarsz menni a műhelybe, boltba, vagy egy versenyt akarsz kezdeni ott, melyik billentyűt kell nyomni hogy bemenjem a boltba? Vagy mit kell csinálni?

elnézést ha egy kicsit értelmetlenül fogalmaztam meg:D de nemtudtam máshogy.. remélem azért értitek:D

Legjobb válasz: enter.

enter.
A kérdező hozzászólása: próbáltam, denem jó.. már minden billentyût próbáltam:/

Melyik az a harcművészet vagy küzdősport, amelyikben ha mész az utcán és 3-4 embert simán le csaphatsz?

Persze tapasztalattal : )

Legjobb válasz: azért értelmetlen a kérdésed,mert minden ember különbözõ. az a 3 ember meg lehet 3 sovány szerencsétlen rocker,akiknek a leveréséhez nincs szükség harci tapasztalatra sem. elég ha azt látják,hogy ütöd az egyiket és elfutnak. és lehet az a 3 ember k1 világbajnok is,akik 3an együtt még akkor is levernek,ha 10-20 éve csinálsz valamit.

azért értelmetlen a kérdésed, mert minden ember különbözõ. az a 3 ember meg lehet 3 sovány szerencsétlen rocker, akiknek a leveréséhez nincs szükség harci tapasztalatra sem. elég ha azt látják, hogy ütöd az egyiket és elfutnak. és lehet az a 3 ember k1 világbajnok is, akik 3an együtt még akkor is levernek, ha 10-20 éve csinálsz valamit.
a Tony Jaa inkább filmsztár (vagy kaszkadõr) mint harcmûvész. szerintem. ettõl függetlenül lehet még valódi harcmûvész tudása is, de amíg ugrabugrát gyakorol, addig nem a valódi harctechnikáit élezi. ezt nem nagyon fogjuk megtudni, de szerintem egy gyakorlott savate-os vagy hetente meccsezõ thai-os legyõzné, és akkor az utcát és a késharcot hagytam mág.. egyébként az összes belinkelt videó már-már élethû. ez a kamu! http://www.youtube.com/watch?v=L-Qm27bhaYw a 7. részbõl nem találtam részletet, de tök mindegy.
Aczél, azért Tony Jaa nem csak úgy a semmibõl tûnt elõ. Többszörös muay thai világbajnok ha jól tudom. Tehát ha harcmûvész talán nem is, de jó küzdõsportoló mindenképp. Amúgy amikor berobbant az Ong Bak, akkor azt mondták, hogy Tony Jaa lehet a következõ "Bruce Lee". Ami tekintve, hogy napi 8 órát edz, akár még lehetséges is lehet egyszer...
hát jó. úgy írtam, hogy ne leszóljam. nálam többet edz.
A kérdező hozzászólása: 8 órát edz ?? Hát mit csinálhat az addig?Majd nem az egész napját rá szenteli.De én egy olyan bunyót néznék még meg hogy Boyka VS Tony Jaa : ))
errõl a napi 8 órás edzésrõl az jut eszembe, hogy pl. egy wudangi szerzetessel nem állnék ki élet-halál harcra, csak olyan gyakorlásra, ahol garantált hogy túlélem. mert tény ami tény, lehet 8 órát is hasznosan gyakorolni, és azért vannak félelmetes emberek, akiken ez meg is látszik..
Akinek ez a munkája annak van ideje 8 órát szórakozni .
Jaja Scott Adkins is kemény legalábbis jó technikái vannak film mozdulatainak kb 70 át megcsinálja élõbe is . Meg rohadtul keményeket rug , olyat rárugott rugópajzsra hogy aki fogta szerencsétlen azzal a lendülettel elrepült a pics ába 3-4 métert és ez nem az a kamu fajta volt érdemes nézni pár vidit róla plusz Tony Jaa se szarral gurigázik , de nem hiszem hogy bunyóznának ha igen az is valszeg fixált lenne .
A kérdező hozzászólása: Azt én is láttam azt a videót : ) de nem csak egy pali esik el mert van mikor ilyen vékony, meg van mikor ilyen teltebb és mind a 2 repül, de vajon Scott mindenkit így ki tudna lendíteni ? http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo&feature=player_em.. Ezen a vidin is sokat gondolkozik meg azt is gondolom hogy ez krav maga.De hogy valós életben is ilyen könnyen elbánna az emberekkel ha meg támadják.
A kérdező hozzászólása: Én se nézek HP-t én is vagy a 3 vagy 2. rész -ig láttam valahogy nem izgatott : D de majd egyszer megnézem . Ú az a vidi az komoly mikor a csávóra rá mennek vagy 4 -en és nem bírnak vele, az kemény. Mondjuk én megnéznék egy Tony Jaa-t ahogy rá mennek az igazi élet-be vagy 4-en, hogy boldogul, igaz õ is filmsztár, de harcmûvész.
Kérdezõ majd egyszer megvernek 4 en és akkor ha túléled véletlenûl utána nem lesz gáz elfutni . Sokkal gázabb az , hogy 4 en elvernek 1 embert ezzel az értelmesebbe így van plusz ha neki áll az 1 a 4 nek és elverik akkor még le is hülyézik . Vagy nevezd taktikai vissza vonulásnak csak mond , hogy még nincs terved a visszatámadásra Aczél én szerencsére nem nézek HP-t :D 3 után ott hagytam .
Hát, én 5 éve ûzöm a k1-et és mágis mindenkinek azt mondom, hogy ha 2 ember ellen akarsz harcolni, akkor gondold meg, ha 3-4 ellen akkor pedig fuss el. Hidd el, üthetsz te akármekkorát, a védelem lehet jól felépítve de semmit sem ér ha két helyre kell figyelned.
2. vagyok, eszembe jutott valami: Az olyan sportok, amikben fegyverrel küzdenek, például kenpo. Ha egy fakarddal vagy, ráadásul képzett, akkor lehet esélyed.
3-4 ember már elég macera lehet még egy tapasztalt harcosnak is, ugyanis amíg egyet kinyírunk addig azért oldalról/hátulról 1-2 szúrást vágást be lehet kapni, ami elég sz.ar. el lehet ezt is kerülni, de ez már szerencsejáték hogy sikerül-e. igazából egy késharc stílus, bizonyos keleti stílusok, de akár muay thai is felkészíthet ilyenre, HA gyakoroltok több ember ellen. de jó a japán jitsu is. általában ring bunyókban nem foglalkoznak több ellenséggel, vagy fegyveres harccal, de azért vannak olyan bunyósok, akik simán küzdenek több emberrel is, ha valamivel gyengébbek nála. írjatok még stílusokat, amit ismertek és tudjátok hogy megfelelõ oktatással jó. én a Wudang kungfut ajánlom.
szerintem a lehetetlenséggel van majdnem egyszinten ez , de elõfordulhat , hogy mázlija van az embernek , de azért inkább futás esetleg nálad kés van õk meg puszta kézzel és értesz is a késharchoz , de így haggyuk szinten van . Krav magaba van , hogy told az egyik embert a másik felé hogy levéd magad , de hagyuk már képzelgés az egész aki vevõ rá az beveszi . 3-4 ellenfélel nem fogsz megverekedni max ha kis pö csök te meg nagyon erõs fizikumu vagy . Néha az 1v1 et is nehéz lehozni akkor mit akarsz 3 ellenféltõl ...
Ja és nagyon tapasztalt 10 + éves és tehetséges
A kérdező hozzászólása: Az 1. kommetelõ full igaz, bár mindanyiótoknak iagaza van, de ebbõl azt is le lehet szûrni hogy jobb lenne gázpisztollyal járkálni.: D De szerintem az el futás gyávaság, igaz az életedbe kerülhet, de azért inkább verjenek meg mint el fussak. Meg hogy egy kûzdõ sportolóval, nehezebb bírni mert nagyon ütõ képesek.
egy valamire való verekedõ vagy késelõ letépi egy gyenge ember gázpisztolyt tartó kezét. csak magamból kiindulva, eltakart arccal is bárkinek szétkapnám a karját vagy a lábát, a gáz nagyját meg felfogja 1 pulóver. és miután látom hogy milyen játék van valakinél, még gonosz támadóként sem fogok ott állni, és hagyni hogy szétkönnygázosítsák az arcom. ilyen hülyék csak a Harry Potterben vannak, már ne haragudjatok, most láttam az utolsó részét, és mekkora rossz az egész! tiszta logikátlan, hihetetlenül idióták benne. ennyi erõvel Voldemort már öngyilkos lehetett volna gyakorlatilag bármikor, és akkor megspórol magának egy csomó gondot.. derosssz!
Igazság szerint attól függ, hogy milyen az a 3-4 ember. Ha nem számítanak ellenállásra, akkor vissza lehet verni/el lehet riasztani õket néhány pofonnal, de ha határozottak és nem félnek a harctól akkor ha teljesen képzetlenek még akkor is jó eséllyel elvernek egy profi harcmûvészt. Persze vannak kivételek, mint például ez a bokszoló: http://www.youtube.com/watch?v=6iDlzL7zrNU
Mégegyszer elmondom ez NEM KRAW MAGA!!! Ez az ún. Real Aikido, amit egy szerb srác alakított ki az aikidoból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!