Találatok a következő kifejezésre: Mértem a és mikor (138 db)

Melyik országban volt a világon a legnagyobb mértékû infláció és mikor?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=Ymjknw-OwxU&hd=1

A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mértem a hőm és mikor 5 percig mértem akkor 36.6 volt, Mikor meg 10 percig akkor 36.8 Akkor most melyiknek higyjek?

Legjobb válasz: Szia! 5 percig kell mérni, reggel ébredéskor mielõtt kikelnél az ágyból.

Szia! 5 percig kell mérni, reggel ébredéskor mielõtt kikelnél az ágyból.

Nektek is van olyan érzésetek, hogy nem mertek jelentkezni egy állásra, mert úgy érzitek, hogy nem mertek belevágni, mert nincs semmi tapasztalatotok munkában és nem vagytok képesek elvégezni a munkát? Mit tegyek hogy legyőzzem ezt a félelmemet?

Legjobb válasz: én is kb ebben vagyok. végeztem zenesuliban és gimiben és nincs hova menni mert amit szeretnék értelme sincs és kifizetni se tudom. a legegyszerübb az,hogy ne törödj a félelemmel, mert ha nem cisnálsz semmit,nem lesz se munkád se pénzed.ha pedig elmész valahova, fel is vehetnek és dolgozhatsz is , roszabb esetben pedig nem. de jóval több esély van igy a munkára mint félni itt szoboszlón pl shemmi nincs az égvilágon

én is kb ebben vagyok. végeztem zenesuliban és gimiben és nincs hova menni mert amit szeretnék értelme sincs és kifizetni se tudom. a legegyszerübb az, hogy ne törödj a félelemmel, mert ha nem cisnálsz semmit, nem lesz se munkád se pénzed.ha pedig elmész valahova, fel is vehetnek és dolgozhatsz is , roszabb esetben pedig nem. de jóval több esély van igy a munkára mint félni itt szoboszlón pl shemmi nincs az égvilágon
Én is így vagyok vele, ezt nehéz leküzdeni :/


Ne délután mérd a hõdet hanem reggel felkelés elõtt. Délután mindig mást fogsz mérni attól függõen hogy mennyit mozogsz elõtte.
Osztom az elõzõ válaszoló véleményét! Reggel felkellés elõtt mérd a hõdet! Mindig ugyanabban az idõben és lehetõleg ugyanazzal a hõmérõvel- lehetõleg higanyossal! Minden nap jegyezd fel, legjobb egy koordináta rendszer szerûségben! Nagyon jól ki tudsz majd rajta igazodni, ha már lesz egy teljes ciklusod levezetve! Ja és mindig egy helyen mérd! Ez is nagyon fontos! Én hüvelyben mérem! Sok sikert és jó méregetést! Remélem segítettem!
Szia!Gondolj arra, hogy amig ezzzel kinlódsz csinálhatnál valami mást is apával....az elõttem szóknak teljesen igazuk van.Ezzel nem mész semmire.

A babázás mellett mennyi időtök marad, hogy valami mlm rendszerű tevékenységet végezzetek? Ha csináltok valamit, akkor mit és mikor? Mennyire éri így meg, hogy nem tudtok teljes mértékben rákoncentrálni?

Arra gondolok, hogy pl. valaki avonnal foglalkozik de csak hétvégente tud utána járni, mert hétközben nincs, aki a babára vigyázzon stb...

Legjobb válasz: Nekem éppen van idõm, de eszembe sem jutna MLM-mel tölteni...

Nekem éppen van idõm, de eszembe sem jutna MLM-mel tölteni...
A barátnõm avonozik, de megvan pl. a régi vevõköre is a munkahelyérõl és így szinte ugyanannyit keres vele, mint a baba születése elõtt. Én is avonozok meg oriflame-mel is foglalkozom, annyi hasznunk mindig van rajta, hogy a saját dolgainkra nem kell költeni. Már régóta foglalkozom mindegyikkel, megvannak a rendszeres vásárlóim is, így túl sok idõt nem vesz el tõlem, heti 2-3 órát foglalkozom vele kb.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Igazából olyan válaszok érdekelnének még, mint amit a második is írt!
Én készségfejlesztõ gyerekjátékokkal foglalkozom, kb. napi 1 órát szánok rá, kb. havi 20e a hasznom belõle. Nem ebbõl fogok meggazdagodni, de kiegészítésnek kiváló. Nemrég kezdtem, de eddig csupa jó tapasztalatom van róla, ha érdekel bõvebben, írj privit!

A lányokat mi motiválja, hogy durva módon utasítsanak el valakit, még akkor is, ha az illetõ teljes mértékben udvarias volt és emberi hangnemben beszélt?

Legjobb válasz: Rossz napjuk van, mégse volt annyira udvarias, sokadik idiót az nap, stb, millió egy oka lehet

Rossz napjuk van, mégse volt annyira udvarias, sokadik idiót az nap, stb, millió egy oka lehet
Soha egy nõvel se találkoztam, aki ne udvariasan utasítana el bárkit is. Kivéve, ha az illetõ már nem elõször próbálkozik, és nem ért az egyszeri, kétszeri nem válaszból. Ebben az esetben minek udvariaskodjanak egy olyannal, aki annyira se tiszteli õket, hogy leakad róluk, ha a figyelmük nem kívánatos?
Én már nem finomkodom az elutasítással, mert ha kíméletes vagyok, azt a pasik biztatásnak veszik.
Nemrég voltam a barátnõimmel kicsit kimozdulni a szoba unalmából, elmentünk egy szórakozóhelyre. Van barátom, ezért bárki, aki közelített, esélytelen volt, én mégis azért néha táncoltam velük egy kicsit, de már az elején mondtam, hogy van barátom, ne haragudjanak, ebbõl nem lesz több. Sokan meg is értették, nyugodt hangszínnel váltunk el. Még a tánc után is. Voltak viszont olyanok, akiket már semmivel sem lehetett lerázni. Hiába mondtam nekik én is, barátnõim is, hogy mi egymással szeretnénk lenni, hogy nem szeretnénk pasizni, hogy nem, bocsi, satöbbi, nem értettek a szóból. Az egyik odapofátlankodott közénk, és még én voltam a bunkó r.banc, miután finom mozdulatokkal kitessékeltem mellõlünk (enyhén részeg volt). Egy másiknak meg az segített csak, hogy erõsen durva módon mondtam, hogy szálljon le rólam, és faképnél hagytam, mikor még beszélt volna. Pedig teljesen normális és emberi hangnemben beszélt, udvarias vcsak abban az értelemben nem volt, hogy nem értett az 500. kedves nem-bõl sem. Engem ez motivál durva módon elküldeni valakit, mint a válaszom elején írtam, amíg értelmesen és normálisan elfogadják, hogy ne haragudj, nem, addig én is teljesen kedves és aranyos vagyok velük. Sõt, még az után is sokáig. Amíg már tényleg nem bírom tovább...
ne vedd a szívedre... vannak bunkók a világon :)
Mi számít durva elutasításnak?
Ha az illetõ nem érti meg hogy nincs esélye, akkor én durván szólok vissza. Egyébként lehet, hogy csak rossz napja van stb.
Egy nõben négyszer csalódsz: 1, amikor megfordul 2, amikor megszólal 3, amikor levetkõzik 4, amikor elveszed feleségül. Ez kb olyan kérdés amúgy, mint az, h miért sírnak a lányok? :D
Aki velem normális azért azzal én is olyan vagyok. Így udvarias, emberi hangnembe utasítom vissza.
Sok beképzelt, paraszt lány van, aki azt hiszi, azzal kívánatosabbnak, menõbbnek mutatja magát, ha úgy küld el egy szte ronda srácot, hogy "Hogy jössz te ahhoz, bmeg, hogy rám mássz?"... mármint hogy õ megteheti ezt, mert van olyan jó csaj, hogy jó pasikat várjon. De ez nem a többség. A többség még akkor is udvarias sztem, ha a pasas bunkó, pedig akkor érthetõ lenne a durva visszautasítás. Az más kérdés, hogy az adott srác, akit sokszor hajtanak el ilyen módon, milyen típusú nõkre hajt. Azért a diszkókban folyton piáló plasztikcica mûnõk (mûköröm, mûszempilla, póthaj, felfújt száj, kismillió forintba kerülõ szettek) az esetek elenyészõ részében nem beképzelt libák, akik azt hiszik, õk csak a legjobbat érdemlik minden tekintetben...

Az előbb tépte le az ablakom alatt egy roma "úriember" egy hölgy nyakláncát. Elfutott és gondoltam, hogy utánaeresztem a kutyám, mivel nem tudtam volna utolérni. De nem mertem, mivel félek, hogy engem vettek vna elő, mert megharapta a kutyám?

Gondolom nem cselekedtem helyesen, de nem éri meg az esetleges pénzbüntetés vagy börtön.. Ilyenkor hogy jártak volna el velem szemben a rend?rök?

Legjobb válasz: Sehogy. Te mit tehetsz arról, hogy véletlenül az utcán egy kóbor kutya rátámadott?

Sehogy. Te mit tehetsz arról, hogy véletlenül az utcán egy kóbor kutya rátámadott?
A kérdező hozzászólása: Na igen, csak èn hívtam fel a rendõröket és én hívtam be a házba a hölgyet, hogy ne kinn ácsorogjon, hanem igyon egy jó forró teát amíg meg nem érkeznek a rend bátor õrei, csak 30 perc volt mire ideértek.. És mire kimentem, addigra öt utcasaroknyira volt, ha nem hatra..
"Azt is tehettem volna, hogy fülem botját se mozgatva, tévézek tovább a bõrkanapén.." Körülbelül azt csináltad, annyi különbséggel, hogy kimentél kíváncsiskodni, majd átgondoltad a helyzetet, és nem tettél semmit.
A kérdező hozzászólása: Annyira vártam már egy okostojás válaszolót..:) 1. Fél nyolckor már csak elvétve látsz egy embert, ezt használta ki õ is, hogy senki nem volt akkor ott. Mire kimentem, addigra már alig láttam és nem értem volna utol.. 2. Akkor még sehol sem voltak a rendõrök, szóval azt se mondhattam, hogy autóval menjünk utána, mire pedig kiálltam volna a garázsból, addigra árkon-bokron túl lett volna. 3. Valami "fajfennttartó" szervezet úgyis megtalált volna, nekem pedig nem éri meg, mivel úgyis én jövök ki rosszul, fõleg egy harcikutyával.. Azt is tehettem volna, hogy fülem botját se mozgatva, tévézek tovább a bõrkanapén..
Remélem megköszönte a néni is, és a rendõrök is, hogy ilyen bátor voltál. Minden állampolgár visszatarthatja az elkövetõt a helyszínen a rendõr kiérkezéséig. Utána kellett volna szaladni, és közben kiabálni, hogy fogják meg azt a tolvajt. De nagyon helyesen cselekedtél, inkább elfordítottad a fejed, minthogy segítettél volna. Majd a köcsög rendõrök szórakoznak vele, amúgy se jók semmire ugye?
Cickányokat sörétessel le kell elkapni, aztán vmi árokba lökni. Jogi úton mindig nyernek, te csak veszítesz. És még arról nem is beszéltünk, hogy jön utána a kis család revansa, aminél szintén te vesztesz.
Ha nem ismered be, hogy szándékosan eresztetted rá a kutyát, akkor kizárt, hogy börtönbe zárjanak. Azt elképzelhetõnek tartom, hogy kapnál egy pénzbüntetést, mert nem megfelelõen tartottad a kutyád. De mivel a magyar jogrendszer a tolvajokat védi, azt is eltudnám képzelni, hogy a rabló feljelent téged és a bíróság megítél neki egy jelentõs kártérítést neki a kutyád által okozott szenvedésekért.
"Sajnos ilyen szempontból a törvény a kisebbségit védi, ..." Ez így nem igaz. Bárkit kapat el a kutyával õt veszik elõ. És ez még telekhatáron vagy lakáson belül is így van! Még az sem számít ha kint van a harapós kutya tábla. :(
A kérdező hozzászólása: Mivel már nem értem volna utol. Úgy gondoltam, hogy a kutya megfogja én pedig elbeszélgetek az úrral..
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, már megbántam, de leginkább harci kutya és attól félek, hogy elég komolyan beleharapott volna. Igen, utánament volna és visszaráncigálja. Ezért félek, hogy úgyis a kissebbség jött volna ki belõle jobban..
Am. meg miért nem futottál utána te? Most komolyan legyûrted volna és akkor tuti nem vesznek elõ.
Amennyiben értelmes kutyád van és nem csak a legközelebbi kutyákig futott volna és tényleg a cigányt kapta volna el akkor jól cselekedtél volna ha kiengedted volna aztán megfogni a kutyát és vissza. A nõ úgyis azt mondta volna, hogy õ nem látott kutyát. El lehetett volna simítani és tuti utána engedtem volna. Legyen benned kis magyarság érzet. Am. meg elsõnek LIKE sok ám a kóbor kutya is. :D
Sajnos ilyen szempontból a törvény a kisebbségit védi, ha a kutyát ráeresztetted volna akkor téged vettek volna elõ.
Azt kellett volna mondanod, hogy a cigányt megölte a rotid, hidd el, a zsaruk azon nyomban ott lettek volna. Más kérdés, hogy valószínûleg miután megtudják, hogy milyen csínyt követtél el, megbírságolnak, és tuti nem veszik üldözõbe a tolvajt.

Van egy lány akit szeretek. és nem merem neki belvallani. Eddig ezért nem jött ösze sose mert nem mertem bevallani senkinek. Mit tegyek/hogy győzhetem le ezt a félelmet?

a visszautasítástól félek és attól h suliban piszkálni fognak mert egyszer próbálkoztam már ilyesmivel csak egész évben id?sebb lányok piszkáltak :(((

Legjobb válasz: próba szerencse:)

próba szerencse:)
Én is így voltam. Féltem a visszautasítástól. Aztán rájöttem a visszautasítás nem szar! Kiszûri az olyan csajokat, akikkel nem jön össze :D Mi lesz ha elutasítanak? Semmi! Pár semmi után összejön úgyis és akkor majd mindenki ámul, mert a többiek még mindig csak néznek, de nem csinálnak semmit.
A kérdező hozzászólása: második válaszolónak nagyon köszönöm meg az elsõnek is mert abban is van valami ;)

Pénteken töltjük be a 16. hetet. Reggel mértem magam, és eddig nem híztam semmit. Sőt 1 kilóval könnyebb vagyok, mint mikor megtudtam, h. Terhes vagyok. Baj ez?

Ez az els? terhességem, és amúgy nem vagyok egy nádszál alkat(163cm és 70kg), de a 16 hét alatt még semmit nem híztam. Kicsit aggódom...Terhesség el?tt az volt, ha ettem egy jóíz?et, szinte máris híztam. Hnap megyek dokihoz, de addig is kíváncsi lennék a véleményekre/tapasztalatokra.

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel semmi baj!!!Örülj neki, hogy nem hízol!!!

Szerintem nincs ezzel semmi baj!!!Örülj neki, hogy nem hízol!!!
Szia. Én holnap töltöm a 16.hetet és a terhességem eleje óta max 1-1.5 kg-ot híztam, pedig nem hánytam egyszer sem. Szerintem nem baj hogy nem híztál semmit! Ezért nem fognak megszólni :) Ja, és én is azt vettem észre hogy ha néha megeszek 1 hamburgert vagy pizzát, azelõtt rögtön lerakódott volna, most meg a mérleg nem mutat semmit. Csak a pocim nõ. Pedig néha csoki is lemegy. Terhesség elõtt ha ezt ettem volna pikk-pakk felugrott volna pár kiló. Karácsonykor feljött rám kb 2 kiló, amit végül nem tudtam leadni még a terhesség elõtt, hisz januárban már össze is jött a baba, de azóta csak ennyit híztam. Szerintem élvezd a terhességet, örülj hogy nem híztál még, egyél jóízûeket! :) Sok boldogságot!
Semmi baj!Egy barátnõm alig hízott 4 kg-t a terhessége alatt!Mégis 3 és fél kg-os egészséges fiút szült!Én 2.babámmal 5.hónapig 2 kg-ot fogytam.Utána feljött 10 kg.Egyél-igyál rendesen, ne izgulj!
A 20. hétig 1 kg-ot híztam, most tartok 4 kg-nál a 24. hétben. Én is aggódtam, mint te, de megnyugtattak, hogy nincs semmi gond. Szerintem örüljünk. ha nem hízunk sokat. Boldog babavárást!
Én ugyanigy voltam, pedig én is olyan vagyok hogy képes voltam akármitõl meghizni, 36-ik hétben vagyok, és amikor 2 hete mértek akkor volt rajtam plusz 4, 5kg.Nem kell ezen aggódni.
Szia! A 24. hétben vagyok és én is alig híztam 3 kilót. Kb. ugyanilyen paraméterekkel indultam, mint te. Most csak a pocim nõ, a fenekem fogy. Ha jól érzed magad, akkor nincs gond! Örüljünk neki, hogy csak ennyit híztunk eddig. Boldog babavárást kívánok én is.
Szia! Addig örülj míg így van :) ! Hasonló az alkatunk!!! És én is 14, hétig nem híztam sõt 1 kg lement.De azóta 9 hét alatt 7 kg jött fel. 23 hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok. Kicsit megnyugodtam.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer! Amúgy nem az van, h. szeretnék bálnára hízni:) , csak szeretném ha a baba jól fejlõdne, mint gondolom mindenki más. Boldog babavárást mindenkinek, aki érintett! És köszönöm a véleményeket/tapasztalatokat, meg a jókívánságokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!