Találatok a következő kifejezésre: Mért van hogy vannak (7789 db)

Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?

Mert a 9hónap az 36 hét. Lehet hogy butának t?nik a kérdés, mondjuk elég fiatal is vagyok, csak ezt nem értem és zavar.

Legjobb válasz: Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart,mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap,és így jön ki a 40 hét.

Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart, mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap, és így jön ki a 40 hét.
Nem minden hónap 28 napos!!! Számolj utánna.
Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét. De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz elsõ napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét. De nem minden baba jön idõre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.
Szia...eloszor is a 9 honap az nem 36 het...szamolj utanna:-)..minden honap 30, 31 napos..kivetel a februar.....38 het korul van a 9 honap...masreszt meg a terhesseget az utolso menszi elso napjatol szamoljak de tulajdonkeppen ra 2 hetre van peteeresed es ajkkor eshettel teherbe. senki nem tudja a pontos teherbeses datumat( kivetel a lombik es mas programok).Kiszamitva...a tehessegi ido 38+2 het....mindjart megvan a 40:-)
A 9 hónap nem 9X 4 hét, még ha 4 héttel is számoljuk az 1 nónapot, mindig 4, 5 vagy 5 hét majdnem egy hónap. A terhesség 40 hét, ott hetekben számolnak, nem hónapokban. Én szeptember 1-én estem teherbe, és júni 7-re vagyok kiírva, ha megnézed, az pont 9 hónap és 6 nap, de pont 40 hét:-)
1 hold hónap = 28 nap számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.
Legegyszerûbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded. 9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.

Mit tegyek? Egy lányról van szó akit 1 éve ismertem meg egy túrán, nagyon tetszett nekem de nem kezdeményeztem mert tudtam, hogy van barátja, később kiderült, hogy én is tetszettem neki.

Rá egy fél évre elkezdtünk beszélgetni,nagyon jókat beszélgettünk, de közben beleszerettem a csajba és nem tudom elfelejteni,egyszer?en nem megy, mert ? megmondta nekem, hogy ha nem tudok a "haverja" lenni felejtsem el ,én azt mondtam neki,hogy tudok a haverja lenni, de azóta még jobban szeretem,most az a probléma, hogy nem ír vissza facebook-on ,már sokat írtam neki, de nem ír vissza, pedig még mindig jókat beszélgettünk és terveztük, hogy találkozunk, hogyan próbálkozzak, van ötletetek?

Legjobb válasz: Magyarul egy éve kajtatsz egy lány után, aki még le is rázott azzal hogy ha nem vagy haver akkor húzz a picsbe. Úgy gondolom hogy felesleges törnöd magad, ne írogass neki a facebookon, látja õ már azt a rengeteg üzit amit otthagytál. Hagyd egy kicsit hadd kapjon levegõt tõled, aztán késõbb (nem egy-két órára rá) ráírsz hogy hogy van, mi történt vele mert mostanában nem beszéltetek. És akkor lehet megint próbálkozni..de szeirntem keress mást.

Magyarul egy éve kajtatsz egy lány után, aki még le is rázott azzal hogy ha nem vagy haver akkor húzz a picsbe. Úgy gondolom hogy felesleges törnöd magad, ne írogass neki a facebookon, látja õ már azt a rengeteg üzit amit otthagytál. Hagyd egy kicsit hadd kapjon levegõt tõled, aztán késõbb (nem egy-két órára rá) ráírsz hogy hogy van, mi történt vele mert mostanában nem beszéltetek. És akkor lehet megint próbálkozni..de szeirntem keress mást.
Keress mást nehéz lesz de megéri...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat..meggondolom.
nincs barátnõje. na holnap leszólítod?:) Egyebkent mit szamit ha van is neki...te leszel neki az uj:D
Melletted ül. Ez már jelent valamit, kivéve ha a tanár ültette melléd :) 15/f
Simán szólítsd meg és dumáljatok... Megkérdezheted, hogy áll a csajokkal, mer ebbõl a pasik soha nem tudják leszûrni, hogy a csaj mit akar(télleg lövésünk sincs, mer a csajokat annyira nehéz kiismerni!)!
A kérdező hozzászólása: Nem a tanár ültette mellém, hanem õ ült oda magától. Ma nem volt suliba, és nem is tudom, hogy mikor jön megint!:(
kérj töle egy tollat, kérdezd meg h mit kellett leirni, kérdezd meg h õ érti e.. vagy kommentáld az órát pl ha vmi vicces van.. de ne nagyon akard mert akkor elszurod. hidd el ha melleted ül egyszer elfogtok kezdeni beszélgetni. :) tapasztalat.
szemezz vele sokat. hidd el ez bejön (nekem) 14F
Mert ti 14/15 évesen olyan sokat tudtok...bocs de amikor megláttam akkor jót nevettem....na mind1 szal az én tanácsom hogy ne félj...mert nincs rá okod. Normális ha ideges vagy ilyen esetben de gondolj bele...ha nem beszélsz vele ill õ nem kezdeményez sose lesz semmi...ha meg megismered és esetleg rájössz hogy mégse olyan jó fej akkor mer ugyanugy semmi baj nincs. Persze nem mondom h nem jöhet össze ;)
mi lenne, ha beszélgetnétek és esetleg megkérdeznéd? néma gyereknek...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....télleg beváltak, mert ma beszélgettem vele....nagyon köszönök mindent!!!:)

Mit jelent az angol méretezésben ha a méret után az van, hogy R vagy L? Zokniban a 28-as és 37-es továbbá 44 méret melyik? Mert azzal aztán teljesen meg vagyok lõve . Melyik számot kell választani? Kérem aki képben van ezekkel segítsen!

Van 1-6 -ig, 4-8 -ig, 7.-11. ( zokninál )a nadrágnál mondjuk 32 L. A többivel képben vagyok :) Ha az L a magasságot jelenti, tehát magasabb emberre, az mit jelenthet ? Párom 175 cm, én 173 cm akkor annak számítunk?? :)

Legjobb válasz: 28-as lábra az 1-6-ig kell, 37-esre jó lehet, az elsõ, és a második kategória is. A 44-es mérethez pedig mindenképpen a 7-11-es kategóriából kell. Az L a hosszúságot jelenti. A farmerekben az L a belsõszárhosszát jelöli inchben.

28-as lábra az 1-6-ig kell, 37-esre jó lehet, az elsõ, és a második kategória is. A 44-es mérethez pedig mindenképpen a 7-11-es kategóriából kell. Az L a hosszúságot jelenti. A farmerekben az L a belsõszárhosszát jelöli inchben.
A kérdező hozzászólása: Koszi, ekkora magassagra kell az L vegzodesu szted??
nadrágnál a szám után a betûk: s - short -alacsony emberre r - regular - átlag l - long - magasra én 173 vagyok és a "r" a jó, a "s" a bokánál harangozik, a "l" már verdesi a földet.
A kérdező hozzászólása: Köszi !!!

Az, hogy a lépem mérete az átlagos méret felsõ határán van és van egy járulékos lépem is, okozhat véralvadás zavart? Hogy iszonyú lassan alvad a vérem?

Nagyon lassan múlik el a vérzés, ha véletlen megvágom magam.

Legjobb válasz: A járulékkos lép nem betegség, illetve a lép mérete, ha az átlag felsõ határán van, még önmagában nem okoz alvadási zavart (pl. fertõzésekkor is megduzzad a lép). Létezik olyan, hogy hypersplenia szindróma, amikor a lépben raktározódik - többek között - a vérlemezkék egy része, így azok a sérülés helyén nem tudják kifejteni a hatásukat. Ha a vérképedben nem kórosan alacsony a vérlemezkeszám, akkor nem ez a gond. Ha túl alacsony, annak is lehet millió oka, nem feltétlenül a lép a bûnös. Ha alvadási zavaraid vannak, a legtisztább az, hogy háziorvoson keresztül megkeresel egy hematológust.

A járulékkos lép nem betegség, illetve a lép mérete, ha az átlag felsõ határán van, még önmagában nem okoz alvadási zavart (pl. fertõzésekkor is megduzzad a lép). Létezik olyan, hogy hypersplenia szindróma, amikor a lépben raktározódik - többek között - a vérlemezkék egy része, így azok a sérülés helyén nem tudják kifejteni a hatásukat. Ha a vérképedben nem kórosan alacsony a vérlemezkeszám, akkor nem ez a gond. Ha túl alacsony, annak is lehet millió oka, nem feltétlenül a lép a bûnös. Ha alvadási zavaraid vannak, a legtisztább az, hogy háziorvoson keresztül megkeresel egy hematológust.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Folyasom van szúrós érzéssel jár és van hogy van kívül bereped a bõröm. Orvosnál kaptam kupot többször és krémet is de nem használt. Elzavart menjek a magánrendelésre mert a további vizsgálatokat nem támogatja a tb . mit csináljak?

Nincs pénzem drága vizsgálatokra nem tudom mit csináljak? Mi van ha súlyos bajom van. Ha nincs pénzem akkor így kell éljek? 28 évesen?

Legjobb válasz: ez nem iagz hogy ezeket nem támogatja a tb.... ha van rendesen fizetve a tb-d akkor erre tuti van keret, csak beprobálkozott hátha elmész a magán rendelsésére. kererss egy másik lelkiismeretes nögyógyászt. Sima tenéysztés kell és akkor kiderül mi okozza aszerint adnak rá kezelést.

ez nem iagz hogy ezeket nem támogatja a tb.... ha van rendesen fizetve a tb-d akkor erre tuti van keret, csak beprobálkozott hátha elmész a magán rendelsésére. kererss egy másik lelkiismeretes nögyógyászt. Sima tenéysztés kell és akkor kiderül mi okozza aszerint adnak rá kezelést.
Menj el egy normális orvoshoz, aki végez hüvelykenet tenyésztést, mert abból kiderül, hogy van-e kórokozó és ha igen, akkor milyen a hüvelyedben. De egyébként bõr és nemi beteg gondozóba is mehetsz ezzel a problémával, ha a nõgyógyászaton ilyen orvosok vannak. Én is ilyenhez jártam privátba, egybõl vett kenetet, megnézte mikroszkóp alatt, hogy mi a probléma és nem kúpokkal, meg kenõcsökkel kezelt, ugyanis az nem a legjobb kezelési módszer, hanem szájon át szedhetõ gyógyszerrel, ami a húgyutakba is kijutott, mivel nagyon sokszor a hüvelybõl feljutnak a kórokozók a húgyutakba is, amire a kúpok nem jók és a gyógyszer helyileg nem tette tönkre a hüvelynyálkahártyámat, mint a sok kúp, amit a nõgyógyászaton kaptam. És engem a bõrgyógyász tett rendbe. Ja, és az ilyen jellegû vizsgálatokat állja a TB, amennyiben természetesen van TB jogosultságod.

Az hogy van, hogy a UPC-nél rendelsz egy digital gold nevű tévécsomagot, és egy mediabox HD-t és mégsem lehet vele fogni pl: az m1 HD-t, mert le van kódolva? Akkor az mitől HD? Miért fizetek a boxért egyáltalán?

Amúgy egy csatorna sem kódolatlan, ami elvileg benne lenne a csomagban, mert a mediabox HD-nál 10 HD csatornát ígérnek, aztán ha megnézi az ember a csatornakiosztást, akkor ott van mikron nagyságú bet?kkel, hogy csak akkor fogható, ha mediabox dvr hd-t rendelsz... eléggé nagy becsapás

Legjobb válasz: HD-s a Tv-d?mert ha nem akkor akármire elõfizethetsz,ha a tv-d nem alkalmas rá...

HD-s a Tv-d?mert ha nem akkor akármire elõfizethetsz, ha a tv-d nem alkalmas rá...
A kérdező hozzászólása: HDs, de már megoldódott, köszönöm:)

A szomszdéban lakó nő folyton szemez velem, mosolyog rám ahányszor csak meglát, lehet hogy bejövök neki, de a fura hogy ő is nekem és szívesen lefeküdnék vele az tuti mert isteni teste van. Hogy kezdjek neki a közeledésnek?

18/F a n? 39

Legjobb válasz: szerintem kezdeményezz vele beszélgetést - csevegj mint egy szomszéddal! Legyél nagyon kedves, nyitott, barátkozós ha összefuttok. mindig kezdeményezz beszélgetést. bókolj neki aztán, dicsérd meg hogy milyen csinos aznap:) aztán majd meglátod hogy reagál ezekre. aztán tegyél finom célzásokat arra, hogy tetszik neked. ennyi elég részedrõl, mert õ dönti el a helyzetet, de ha benne van a dologban, azt a tudomásodra fogja adni.

szerintem kezdeményezz vele beszélgetést - csevegj mint egy szomszéddal! Legyél nagyon kedves, nyitott, barátkozós ha összefuttok. mindig kezdeményezz beszélgetést. bókolj neki aztán, dicsérd meg hogy milyen csinos aznap:) aztán majd meglátod hogy reagál ezekre. aztán tegyél finom célzásokat arra, hogy tetszik neked. ennyi elég részedrõl, mert õ dönti el a helyzetet, de ha benne van a dologban, azt a tudomásodra fogja adni.
Egy kávé meghívás, aztán letepered és kegyetlenül megdugod.Aztán majd meg mondod hogy bocs, félre értetted a szemezését.
Rángasd be szobára!
Elég meredek, de kérdezd meg tõle egyszer, hogy van-e programja estére..
vagy fuss ki a kertbe, meztelenül és nézd meg milessz :D
hívd fel magadhoz estére
Hé a feleségemrõl beszélsz?!?
én igy csinálom ha elmegyek h másik gumi és folytatjuk..
Gyakorlat kérdése és nagy önfegyelem, így akár 30-50 perc is lehet a csúcsig! De fiatalon kezdetekben ez nem így mûködik , ott a gerjedelem és egyébb okok miatt jóval elõbb bekövetkezik.
"Van aki már berakja és egybõl elélvez mert annyira izgató" Ez csak azért van, mert régen volt nõvel..
A kérdező hozzászólása: érdekes én sûrûn szexelek és mégis mindig hamar elmegy az elsõ... onnantól már nincs gond
Fogd vissza magad! Olyankor gondolj anyádra! Ill. másra! Most nehogy megsértõdj! Bocs.

A tökünkön alul van az az akármi amitől a bőrt nem lehet felhúzni. Az el fog szakadni vagy mi lesz vele? Mert addig nem tudod felhúzni, ameddig az ott van. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha a fitymafékre gondolsz: nem szakad el, de ha igen akkor az vérzik és k*rvára fájni fog, és hosszú ideig gyógyul. Ha rövid, és amiatt nem tudod hátrahúzni a fitymát teljesen, akkor egy mûtét során szakszerûen megoldják, hogy ne legyen vele bajod. De legalább a saját testedet ismerhetnéd annyira, hogy normális kifejezd mire gondolsz.

Ha a fitymafékre gondolsz: nem szakad el, de ha igen akkor az vérzik és k*rvára fájni fog, és hosszú ideig gyógyul. Ha rövid, és amiatt nem tudod hátrahúzni a fitymát teljesen, akkor egy mûtét során szakszerûen megoldják, hogy ne legyen vele bajod. De legalább a saját testedet ismerhetnéd annyira, hogy normális kifejezd mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ez felnõttkorba nem fog jól jönni nekem, mert családot szeretnék! Így nehéz lesz...
Nekem is ilyen van, bár nem olyan durván, mert fel tudom tõle húzni, csak ha merev, akkor szinte egybõl vissza húzza. Én 18 vagyok, szóval én szülõk nélkül fogom megoldani szerintem, de nem nagyon visz rá a lélek h foglalkozzak vele, mert lusta is vok meg nem annyira égetõ a probléma. Na m1 valamikor meg kell csináltatni...
A kérdező hozzászólása: Biztos azt mondanák, hogy "ne találgass már" (ezzel anyumat értem). Apumnak elõbb mondtam el üzenetben (õ külföldön lakik, de találkozunk...) Legyen mûtét, vagy bármi, csak oldódjon meg a probléma!!!
Azzal bizony orvoshoz kell menni, és egy beavatkozással oldható meg. Mi az hogy a szüleid kiröhögnének? ezt ugye most nem mondod komolyan?
A kérdező hozzászólása: Volt már orvosi vizsgálat - kérdezte a doki: fel tudod húzni? Mondtam: - Igen, de k*rva hülye voltam...
Beszélj csak az egyikükkel, amelyik szülõdet komolyabbnak gondolod. Szerintem apukáddal, mert mégis ez férfi dolog és rögtön fogja tudni, hogy mirõl van szó. Ne szégyelld, ha most nem mondod el, akkor késõbb tényleg ciki lesz.
A kérdező hozzászólása: És mégis milyen szavakkal mondjam el? :(
Valószínûleg kiröhögnek majd... Legfeljebb mondd azt hogy szégyenlõs vagy elõttük, de ne hülyeséget kombinálj bele a dologba és helyezd háttérbe az egészet. Ha nem csinálsz semmit, mert nem akarsz, akkor majd úgyis lesz iskolai vizsgálat, ahol kiszúrják ezt, vagy legalább jelzed hogy gond van. Magától ez nem fog megszûnni, viszont ahelyett hogy az emberek a lehetõ legrövidebb idõn belül túl lennének a kellemetlen dolgokon és megoldanák a problémát (vagy más késõbbieket is), és megnyugodnának, ahelyett általában elbagatellizálják vagy elodázzák, évekig húzzák a dolgot, amikor már tényleg muszáj beavatkozni, és esetleg rosszabb eredménye van a dolognak, mert korábban nem foglalkoztak vele. Ezt most magadra is veheted, mert pont ezt kezded csinálni. Azt pedig ne várd el, hogy majd meg fognak nyugtatni, hogy úgy sincs semmi gond, vagy ellenkezõ dolgot mondanak (ha ezt várod) mert ha már feltetted a kérdést, akkor te is tudod hogy ez így nem jó.
A kérdező hozzászólása: Próbálom mindig felhúzni (mikor áll), de nem merem megerõltetni mert félek, hogy elszakad és az k*rvára fájna. Szüleimnek pedig nem merem mondani mert kiröhögnének...
akkor valószínû a fitymaféked rövid Vizsgáltasd meg orvossal!!! Ha mûteni kell az 5 perces ambuláns beavatkozás, helyi érzéstelenítéssel. 1-2 hét sebgyógyulás, (szexre kb 1, 5-2 hónap kerülhet sor, enyi a teljes gyógyulás) gondolom nálad ez utóbbi még nem áll fenn, úgyhogy talán neked is könnyebb lenne, ha most derülne ki, ha mûteni kell. Mert nem biztos: "Tizennyolc éves korig szülõi beleegyezés kell, sõt a szülõnek el kell kisérnie vizsgálatra. Kis fokban rövid fékkel csak akkor van teendõ, ha panaszt okoz. Óvszer nincs hatással a rövid fékre. A rövid fék nincs hatással a pénisz növekedésére, ha nem fáj nincs vele teendõ."
A kérdező hozzászólása: Még csak 13 éves vagyok... De mikor nem áll fel, akkor fel bírom húzni - mikor áll, akkor nem...
Ha emiatt nem tudod, akkor vagy fitymaszûkületed van, vagy pedig rövid a fitymaféked, mindkét esetben urológus tud segíteni. Hány éves vagy? Mert általában fájdalmas szexuális élettel járhatnak ezek a problémák, ezért érdemes hamar orvoshoz fordulni. Ráadásul nem higiénikus, mert a fityma alatt minden szütyi ottmaradhat, és begyulladhat...
Ez nem idõhöz, idõszakhoz vagy korhoz kötve. Bármikor fel kell tudnod húzni és vissza le 1-2 éves kortól, mert az a normális állapot. Ha nem sikerül, két oka lehet: - rövid fitymafék: mûtéttel megoldják - fitymaszûkület: mûtéttel megoldják Magától egyik sem múlik el, mert a fitymafék nem fog nyúlni. A fitymaszûkületet valamilyen krémmel meg lehet próbálni oldani, de ha nem sikerül, akkor orvosnak kell közbeavatkozni. Ha halogatod a dolgot, és pont fejlõdésben vagy, akkor a növõ makkot leszorítja a fityma, ami nem csak fájdalmas, de káros is. Eltitkolni sem lehet, ezért vannak az iskolai szûrõvizsgálatok, hogy megelõzzék a késõbbi problémákat. Ha kicsúsztál ebbõl az idõszakból, és már senki nem veheti észre, akkor érdemes jelezni a szülõnek vagy orvosnak, ha kiskorú vagy, vagy egyedül felkeresni egy urológust, ha nagykorú vagy.
A kérdező hozzászólása: Akkor mikor fogom tudni rendesen felhúzni a bõrt?
Na sikerült megoldani kedves kérdezõ? Mert nekem is ez a problémám és kiváncsi vagyok mi történt veled.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!