Találatok a következő kifejezésre: Mért van hogy sok (476 db)

Az mér van hogy sokat fingok? Tesi órán is majdnem a futás közben. Csak normális válaszokat

Legjobb válasz: Huhh valami bio-vega-reform-jin-jang lepontozott.Azta.mekkora érvágás. Nem baj,biztos nem értek az élelmiszerekhez bsc+msc-s élelmiszermérnök diplomával és dietetikus barátnõvel... Szóval zöldségek,mint pl répa,káposztafélék,és hüvelyesek:borsó,bab,szója,amitõl "szelelsz"

Huhh valami bio-vega-reform-jin-jang lepontozott.Azta.mekkora érvágás. Nem baj, biztos nem értek az élelmiszerekhez bsc+msc-s élelmiszermérnök diplomával és dietetikus barátnõvel... Szóval zöldségek, mint pl répa, káposztafélék, és hüvelyesek:borsó, bab, szója, amitõl "szelelsz"
Fõleg a zöldséges és a hüvelyes ételek okoznak gáztermelést.A sav-lúg baromságot felejtsd el, az egy kamu.
Eltolódott a sav-lúg egyensúlyod. Túl sok savas ételt eszel, sok húst és rengeteg édességet. Ez egyre rosszabb lesz, szólok. Ha változtatni akarsz akkor több hoónapon keresztül meg kell változtatnod az étrendedet. Ne egyél édességet egyáltalán, húst keveset.Észre fogod venni, hogy apránként javul a helyzet.
Hát figyelj mozgás közben mocorognak a beleid is szóval nem csoda h pukiznod kell. Ne tudd meg hogy nálunk lányok tesijén szertorna közben hányszor pukiztak be xD egy spárga+puki Tehát nem feltétlenül kóros az eseted. 2. 3. én most felpontoztalak :D Én orvostanhallgató vagyok és múltkor tartottam elõadást a Crohn betegségrõl ahol ki volt emelve hogy hanyagolni kell a gáztermelõ zöldségeket, hüvelyeseket! Amúgy vhol már olvastam h népbutítás ez az egész sav-bázis eltolódásos valami amivel jól legombolják az embert - mint pl. a lábfürdõ méregtelenítõ xD ami láb nélkül is elszínezõdik. Sav-bázis már csak ezért is lenne érdekes mert az enzimaktivitás elég pH-függõ és jól is néznénk ki ha a belsõ környezetünk annyira megváltozna h az enzimeink nem tudnának mûködni... De am ha valakinek van valami jó cikke- nem wikipedia meg ilyenek- szívesen elolvasom mondjuk egy forrás a MedSol-ból vagy PubMed-bõl elég megbízható lenne... És relax nem, nem utasítok el minden természetgyógyászatos dolgot élbõl...

Mért van, hogy sok szűlő kivételezik az egyik gyerekével, érzelmileg, anyagilag és persze később ez a unokákra is vonatkozik?

A kevésbbé támogatott gyerek mért csak akkor jó,ha valamit csinálni kell a kedvenc helyett?És a kedvenceknek mért van elnézve minden,és mért vannak azok gyakran lesajnálva,akik meg vannak kimélve mindent?l?A nyilvánvaló különbségeket mért tagadják?

Legjobb válasz: Szerintem a szülõk általában afelé a gyerek felé húznak, aki rájuk hasonlít. Ha az egyik gyerek olyan valakire hasonlít - akár külõsre, akár jellemben- akit az adott szülõ nem szeret/gyûlöl, akkor általában a gyerek meg is issza a levét ennek, pedig nem is tehet róla. Pl. válásnál, vagy rosszul végzõdött boldogtalan házasságnál elõfordulhat ilyen. Szereti õ azt a gyereket is, de mégis egyben taszítja, nem fogadja el teljes mértékben - ambivalens érzelmek alakulnak ki. Nagyon nehéz kapcsolat lesz az ilyenbõl, fõleg, ha a szülõ nem képes szembenézni az érzelmeivel, csak tagad és tagad, hogy õ márpedig egyformán szeret. Vagy pedig tudni kell tudatosan kontrollálni ezt, és szigorú önkontrollal szabályozni azt, hogy egyformán bánjon a gyerekekkel.

Rájöttem hogy van valami az uccsó válaszban. Végig gondolva, nagyanyáméknél, férjeméknél anyu azt szereti aki rá hasonlít. Durva de tényleg. Velem csak azért nem tudtak kivételezni mert egyke vagyok.
Szerintem a szülõk általában afelé a gyerek felé húznak, aki rájuk hasonlít. Ha az egyik gyerek olyan valakire hasonlít - akár külõsre, akár jellemben- akit az adott szülõ nem szeret/gyûlöl, akkor általában a gyerek meg is issza a levét ennek, pedig nem is tehet róla. Pl. válásnál, vagy rosszul végzõdött boldogtalan házasságnál elõfordulhat ilyen. Szereti õ azt a gyereket is, de mégis egyben taszítja, nem fogadja el teljes mértékben - ambivalens érzelmek alakulnak ki. Nagyon nehéz kapcsolat lesz az ilyenbõl, fõleg, ha a szülõ nem képes szembenézni az érzelmeivel, csak tagad és tagad, hogy õ márpedig egyformán szeret. Vagy pedig tudni kell tudatosan kontrollálni ezt, és szigorú önkontrollal szabályozni azt, hogy egyformán bánjon a gyerekekkel.
Érdekes, én anyukámra hasonlítok, s mégis utál. A hugomat aki apura azt szereti.
Ja jogosan, mi?? Érdekes itthon öcsém a kiskedvenc mióta az eszemet tudom, pedig megbukott, egész nap csavarog a városban és naponta van az igazgatói irodába. Ezzel szemben én jeles tanuló vagyok és amikor nem tanulok akkor segítek amiben tudok. Mégis ha veszekedés van(és anyám hallja, hogy öcsém kezdte) akkor is én vagyok a hibás és minden esetben nekem kell engednem.
Egyet kell értsek, az utolsó hozzá szólóval.
Ez azért van, mert minden szülõ azt a gyerekét használja ki, aki hagyja magát. Ezt sok anyukától hallottam. És azt a gyerekét ajnározza, aki letojja. Mert a segítõ gyerek szeretete már megvan, a másikét kell megszereznie.
sajnos én is találkoztam már ilyen és hasonló esetekkel. és pont hogy nem az van a pixisben, aki pl ellátja, segíti, támogatja az illetõt, mint anyagilag, mint egyéb téren, hanem az a gyerek/unoka, aki pl egy hónapban jó ha félszer odatolja a képét. a nyugdíj jelentõs része természetesen azt illeti meg, akit a nagyi alig lát, nem pedig azt, akinél lakik.... nem tudom ezt megérteni. ez mindig is így volt, valszeg mindig is így lesz. ésszerû magyarázat erre nincsen.
Ez szerintem nem mindig tudatos. Például a férjemnek van egy öccse, akinek tényleg minden támogatást megadnak anyagiakban a szülõk, míg a párom a töredékét sem kapja annak, amit a "kistesó" (azért az idézõjel, mivel már mindketten felnõtt emberek). Viszont ez nem esik rosszul a férjemnek, mivel szeretetben ugyanúgy részesül õ is mint az öccse. Ugyanúgy felhívja szinte minden nap az anyukája, ugyanúgy öleli ha találkoznak. Egyszerûen azért van a megkülönböztetés mert a férjem önellátó (már saját családja van), addig az öcsi még mindig nem tudja, hogy mit kezdjen az áletével, egyszerûen a szülõk nélkül éhenhalna, teljességgel életképtelen. Nyilván neki nagyobb szüksége van a segítségre mint a férjemnek, sõt ha adnának se fogadnánk el a pénzüket, inkább meglepnénk õket valamivel belõle. Magyarul: nem mindig az az ok, hogy a szülõ az egyik gyermekét jobban szereti.
Èn felnött vagyok, és kedvenc.Hárman vagyunk testvérek. Testvéreim hébe-hóba ha kell valami csak akkor keresik idös szüleinket.Èn naponta kétszer vagyok kiváncsi arra, hogy mi van velük.(lehet ezért engem utálni)
Gyerek korban, ez nem fair.Felnött korban amelyik gyerek többet törödik, segíti szüleit jogosan kerül a topplista elejére.
Szomorú, amit írsz, de itt most a te problémád az, hogy veled pont ugyanúgy bánnak otthon, mint ahogy õvelük bántak/bánnak a szüleik, rokonaik. Az az õ harcuk, abba neked kevés a beleszólásod, nekik kell megoldaniuk (mármint anyukádnak az övéivel meg apukádnak az övéivel). Neked pedig a saját szüleiddel - nem kell követned ugyanazt a magatartást, hogy tûröd és hallgatsz. Igenis, szép szóval, de mondd meg anyukádnak, hogy vegye észre magát, pont úgy viselkedik, mint ahogyan vele az anyja viselkedett, úgy érzed kihasznál, visszaél a szereteteddel és a helyzeteddel. A legszörnyûbb, ha valaki a szüleitõl szenved és a szemébe vágják, hogy pont olyan, mint õk... de hát, hogyan legyen másmilyen, hiszen õk nevelték, és nagyon nehéz a rossz beidegzõdéseket jókra cserélni, de nem lehetetlen. Kérd meg, egyszer, tízszer, százszor is, ha kell, hogy ne viselkedjen így.
A kérdező hozzászólása: Az ovasottakból az jött le nekem, hogy a legidegesítõbb, hogy legalább valanák be, igen ez így van.Ezek az emberek szerintem még maguknak is hazudnak, azért egyszer finoman megmondtam a magamát és jó érzés volt és az igaszsgág a legfájóbb, látszót a reakcióján Kívánom, hogy rendezõdjön mindenkinek a kapcsolata a szülõkkel és egyszer mind az ilyen szülõk, mind a meg nem érdemelt kedvezményezettjeik lássanak tisztán, és ne csak azt a szót ismerjék nekem jár, ha meg ok nélkül bántottak meg, vagy kihasználtak valakit kapják vissza.
Sajnos az én szüleim is ilyenek. Aki leszarja õket, annak "udvarolnak", harcolnak a szeretetéért. Aki pedig igazán törõdik velük és kötõdik hozzájuk abba jó nagyokat rúgnak. A két fiútestvérem szinte soha nem néz feléjük, ha valamelyik mégis felbukkan azonnal rohannak tortát venni, ajándékokat gyûjteni nekik. Ha én jönnék az csak természetes, van hogy el is felejtik hogy megbeszéltünk valamit. Szerencsére néhány éve már visszafogom magam velük, így legalább nekem könnyebb. De megérteni sosem fogom.
az ilyen nagyi jobb, ha nem is jön...
Adott 2 fiú. Sajnos az egyik agyon van ajnározva, a másik le sincs [email protected] (példa karácsonyi ajándék: idõsebbik fiú borotvahab és szájvíz, a fiatalabbik fiú 20 ezer forintos szótárgép és mittoménmennyibekerült lapos monitor) :( Az idõsebbik tuti, hogy az exférjtõl van, az öcsi ki tudja. Anyuka mindenáron unokát akart, hát az idõsebbik fiú (ettõl függetlenül) szépen családot alapított, jött is az annyira hangoztatott várva várt unoka. Nos ez az unoka bár elsõ és egyetlen hiába aranyos okos és szép mégsincs megbecsülve. Nagyi 1 hónapban 2 alkalommal 5 percre beugrik hozzá, soha semmit nem hozott neki. :( Mert nem a kedvenc fiacskától van. Évekig néztem a megkülönböztetést, ami tettben, és szóban is minden egyes nap megnyilvánult, és teljesen megrökönyödtem. Van egy nõvérem. Velünk soha nem kivételeztek...egyformán kaptunk mindent, egyformán lettünk nevelve. az idõsebbik fiú felesége
most még nem érti miért félted, ezt nem is tudod neki elmagyarázni, úgyis csak akkor tudja meg amikor anya lesz. õt is meg lehet érteni, nem mehet koncertre...hát az idõ segít, más nem
Megkérdeztem már, de nem tud rá válaszolni."Csak úgy érzem"ezt szokta mondani.Na meg azt, hogy a bátyját mindenhova elengedem, õt meg nem.Ez így is van, ebben igaza van.A bátyjával elengedem, de mivel féltem, ezért mindenkivel akárhova nem.Amúgy elég engedékeny vagyok, és ahova nem szoktam elengedni az a hajnalig tartó koncertek.Szerintem ez nem lehet akkora bûn, hiszen õ lány, jobban féltem mint a fiamat.Nem büntetésbõl nem mehet, csak azt gondolom, hogy a mai világban annyi rosszat hall az ember, õ még fiatal, szeleburdi, nem szeretném ha valami történne vele.
16:35-ös vagyok, középsõ gyerek, ezért írtam, hogy kérdezze meg :)
Azt mondják, középsõnek gyereknek lenni a legnehezebb...
Kérdezd meg a lányodtól, miért látja így? Amúgy sztem abban a korban van, amikor ezt "vélik" látni.
Gyerekkorom óta a húgom a kedvence anyukámnak.Pedig mindenben és mindig én voltam és vagyok mellette.A tesóm csak akkor keresi, ha kell neki valami.Most 41 éves vagyok, van 3 gyerekem.Mivel én ezt átéltem, próbálok odafigyelni arra, hogy a gyerekeim közt ne tegyek különbséget.Hidd el, mind a hármat imádom, az erõmön felül teljesítem kötelességemet, és még azt is ami nem lenne az.A lányom mégis sokszor a fejemhez vágja, hogy a bátyját jobban szeretem.Én ezt egyáltalán nem érzem, 21 éves a nagy fiam, 16 a lányom és 6 a kicsi fiú.Nyilván a kicsivel többet foglalkozom, mert a nagyok már elfoglalják magukat a barátokkal.Tudod mi az érdekes?Ennek ellenére a bátyját hozza fel nekem, és nem a kisebbikre mondja.Azt belátja, hogy több törõdést igényel.Ezek érdekes dolgok, és nagyon sokat gondolkodom azon, hogyan lehetne kiegyensúlyozni , hogy mind a három gyerekem érezze, tûzbe mennék értük.
Pároméknál a bátyó a kedvenc, öcsi mintha nem is létezne. Pedig öcsi csinált meg mindig mindent, most is segíti a szüleit egy szó nélkül, bátyó meg jó, ha havonta 1x-2x felhívja a szüleit, hogy mi van velük... Minek ez a hülye szokás, hogy mindig csak az elsõszülött az ember, a többi(eke)t figyelembe se veszik???
Én is kivételezett vagyok, de ezt nem a jó értelemben írom. Igaz, hogy nekem többet megengedtek a szüleim, és többet is néztek el, viszont ezzel együtt jobban le is vették rólam a kezüket. Harmadik gyerekként már nem irányítottak annyira az életben, mint idõsebb testvéreimet. Sajnos ez meg is látszik, mert õk sokkal önállóbbak és ambiciózusabbak lettek, mint én. Nem mindig jó a kivételezettnek lenni, sokszor az lesz életrevalóbb, akivel keményebbek.
Hát nem tudom. Én anyámra is meg apámra is nagyon hasonlítok. anyámra leginkább a belsõ tulajdonságom- Õ mégis utál. Tagadja, hogy a lánya vagyok. Apumra leginkább külsõre hasonlítok, de azért belsõleg is- Õ sem nagyon törödik velem. Sokszor elmond ennek-annak.. Kiabál. És a bnõje fontosabb neki mint én. És általában akkor van közös program vele, ha valameilyek haverja épp nem ér rá..:\ L/16.
Unokánál ugyanaz. Kedvenc gyerekének a gyereke vagy másé. Elég görény dolog, de így van.
Pont ezt akartam én is írni. Attól függ, kire hasonlít, vagy inkább emlékezteti a gyerek. Ezen felnõttkorban sem változtat semmi, még a gondozás sem. Akkor sem, ha a kedvenc nem törõdik vele, velük.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nekem a nagszülõkkel is meg kell vivnom a harcot, mert utálom ha engem vagy a szüleimet hurrogják le és aki meg nem tesz semmit, csak költ, meg kihasznál másokat és abból szerez magának vagyont, pl. a lakásukat az a jó.

Szerintetek jogosak az érzéseim? (lennt a lényeg) Mért igazságtalan az élet, mért van hogy valakinek igen sokat ad, valakinek semmit és aki sokat kap mért panaszkodik?

A lényeg sokan egész életen át dolgozunk és soha semmit nem érünk el.Az én gyerekkorom sem volt felhőtlen,hisz anyukám ivott(2 éves korom óta,így sok minden az én feladatom lett,de soha egy köszönöm,vagy megbecsülő,dícsérő szó,még a nagyszülőktől sem),ez családi titok,ahol van iszákos a családban az biztos tudja ez azt jelenti,hogy az anya max megfőzz otthon ha haza jött a munkából,jó nagy kupit hagy,földön tele a prézli,meg a munka lap is tiszta kosz stb és te meg takaríthatod utána.Mivel 2 éves korom óta iszik,a munkáját mindig elvégezte rendesen a munkahelyén,de soha még elsőben sem ült le hozzám tanulni,leckét kikérdezni,max. óvis koromba mesét olvasott,de 5 évesen már egyedül mentem óviba is.Apu amíg alsós voltam a többi szobát,mert a gyerek szobát mindig a tesómmal meg csináltuk mindig kitakarította,meg oda szólt vasaljon ki,de pont felsőbe mentem 11 éves voltam és a szép lakásunkat eladták és egy leromlott állapotú családi házba költüztünk ki,innentől lett rémálom és a boldogtalanság az életem nagy része. új környezet,anyu jól elhagyta magát,nekem kellett az egész házat folyton takarítani,felmosni,vasalni magamra,apura,a munkáját is később elvesztette mert felszámolták a munkahelyét és csak megfőzőtt,jó nagy rumlit hagyott otthon,össze morzsázot otthon mindent és koszos lábbal feküdt az ágybe,beivott.Hiába kellett napra kiszámolni a pénzt,a cigi,pia mindig meg volt véve,nem volt baj ha hetekig tea és zsíros kenyér,vagy májkrémes volt otthon.Apu is belefáradt így munka után csak tv-t nézett csak.Ez ment évekig,ebbe más nem látott bele. Az új suliba meg elég sokat bántottak a külsőm miatt és hogy milyen házban lakunk,meg hogy én karácsonyra,húsvétra nem kaptam semmi új ruhát amit a nagyszülők küldtek oda kellett adni a szüleimnek mert kevés volt a pénzünk. De a nagyszüleim sem törödtek velünk ha szüli,névnap,vagy karácsony húsvét volt egy farmer árát ide küldték nekünk hogy vegyünk és ezzel le is tettek rólunk,évente,nyáron lejöttek kétszer,ilyenkor mindent felboxoltam,a padlót,mindent kitakarítottam és amikor elmondtam hogy én csináltam akkor csak annyi volt úgyis már nagy vagyok(aha 12-13 évese én már nagy vagyok). A nagyszüleink mindig úgy gondolták mi csak dolgozzunk nekünk csak ez jár,mindek nekünk bármi is,míg még 2 unkokájuk van ott az hogy semmit nem segíttenek otthon,csak a pénzt költik és nyüszögtek az elfogadott volt.Amikor néha lementünk látták és tudták hogy nekem oda kell adnom a karácsony pénzt és nem lesz semmi karácsora ott meg terülj-terülj asztalka lesz mégis azzal lezárte te már nagy vagy ekkor 15 éves voltam és az unoka tesóm ott nyüszögöt még mit szeretett volna agyon sajnálta. Most már jobb a helyzet,de amink otthon van az saját pénzből és még most is úgy veszi hogy nekik más pénzéből minden jár,és jaj szegénykék,nekünk meg semmi nem jár. Szerintetek érthető a döhöm? És akkor csak kritizál,mit hogyan csinálok.Amikor nem találtam munkát beszólt mert nem is akarok,de amikor az unokatesom került ebbe a helyzetbe,jaj szegény már sehova nem megy bulizni,még depressziós lesz.Igen szörnyű érzésé és amikor egyszer a szemébe mondtam akkor meg annyi volt sajnálom hogy ilyen keserű vagy,minden unokám úgyan úgy szerettem és ugyan annyit adtam erre megkérdeztem nekem hányszor simogattad meg a fejem,hányszor dicsértél sajnáltam engem.ERre válasz nem volt és ma is így van,ha felhív csak arról panaszkodik hogy a szegény kis kedvenc unokákkal mi van,most sem csinálnak otthon semmit,pedig már rég felnőttek. anyunál is jobb a helyzet,meg mivel dolgozunk mindannyian így tudtunk újítani,szépíteni,de sajnos iszik még ma is és ma is én takarítok mindent,vasalok,futkosok folyton.Nincs nyugi sosem és természetesnek is veszi ezt. Szerintetek nincs igazam amikor én is arra vágyom ami másoknak megadatott,semmi dolguk nem volt iskolás korukba sem,ma is aki még otthon lakik nem annak kell az egész házat takarítani,azok elmehetnek piheni,sőt pihennek is hétvégén.

Legjobb válasz: Szia! Elolvastam amit írtál, maximálisan megértelek, hogy így érzel, és minden tiszteletem a tiéd, hogy talpon maradtál. Nekem sem volt felhõtlen az élet, bár a tieddel nem hasonlítható össze, nem is részletezném. Azt szokták mondani "mindenkinek megvan a maga keresztje", de én sem értem, miért van az, hogy van akié jócskán nehezebb a másénál. Amúgy sokszor amit látsz csalóka, lehet, hogy a példában felhozott emberek is boldogtalanok, csak más miatt. Szerintem is tele van az élet igazságtalanságokkal, de ez mindig is így volt, és nem lesz változás. Muszáj elfogadni. Ne szégyelld, hogy irigy vagy, mindenki az valamilyen szinten, aki nem, az hazudik (szerintem). Érzek benned erõt, és szerintem el fog jönni a te idõd, nem lehet mindig lent lenni. Ne haragudj, de nem tudok okosakat írni, csak azért írtam ezeket a gondolatokat, hogy érezd, hogy van, aki megért. Én is voltam lenézve önhibámon kívül, nagyon rossz... Egyszer olyan emberrel hozott össze a sors (fõsulin), aki hasonlóan szerény körülmények között élt, rossz volt a gyerekkora alkoholista szülõk miatt, sokszor egy fillér nélkül, éhesen jött órára, mert napok óta nem evett, de csinálta, mert volt benne akarat. Mások, gazdagék lenézték (olyanok akiknek az volt a legnagyobb bajuk, hogy mit vegyenek fel az esti buliba), én mellé álltam, aztán engem is lenéztek, nem érdekelt. Nekem sem volt sok, de támogattam, és a legjobb barátok lettünk, megérte. Összefoglalva annyit, hogy nem tudunk semmit tenni az ellen, milyen családba születünk, pedig sajnos ez az, ami az életünk további részét legnagyobb mértékben meghatározza, de emiatt nem szabad feladni. Minden jót kívánok! 29/L

Szia! Elolvastam amit írtál, maximálisan megértelek, hogy így érzel, és minden tiszteletem a tiéd, hogy talpon maradtál. Nekem sem volt felhõtlen az élet, bár a tieddel nem hasonlítható össze, nem is részletezném. Azt szokták mondani "mindenkinek megvan a maga keresztje", de én sem értem, miért van az, hogy van akié jócskán nehezebb a másénál. Amúgy sokszor amit látsz csalóka, lehet, hogy a példában felhozott emberek is boldogtalanok, csak más miatt. Szerintem is tele van az élet igazságtalanságokkal, de ez mindig is így volt, és nem lesz változás. Muszáj elfogadni. Ne szégyelld, hogy irigy vagy, mindenki az valamilyen szinten, aki nem, az hazudik (szerintem). Érzek benned erõt, és szerintem el fog jönni a te idõd, nem lehet mindig lent lenni. Ne haragudj, de nem tudok okosakat írni, csak azért írtam ezeket a gondolatokat, hogy érezd, hogy van, aki megért. Én is voltam lenézve önhibámon kívül, nagyon rossz... Egyszer olyan emberrel hozott össze a sors (fõsulin), aki hasonlóan szerény körülmények között élt, rossz volt a gyerekkora alkoholista szülõk miatt, sokszor egy fillér nélkül, éhesen jött órára, mert napok óta nem evett, de csinálta, mert volt benne akarat. Mások, gazdagék lenézték (olyanok akiknek az volt a legnagyobb bajuk, hogy mit vegyenek fel az esti buliba), én mellé álltam, aztán engem is lenéztek, nem érdekelt. Nekem sem volt sok, de támogattam, és a legjobb barátok lettünk, megérte. Összefoglalva annyit, hogy nem tudunk semmit tenni az ellen, milyen családba születünk, pedig sajnos ez az, ami az életünk további részét legnagyobb mértékben meghatározza, de emiatt nem szabad feladni. Minden jót kívánok! 29/L
Szia! Igen, jogosak az érzéseid. Én is hasonló körülmények között éltem, mint te.. de mielõtt leírnám a gondolataim, hadd kérdezzem: te Istenhívõ vagy?
Egy-egy intézmény és papok viselkedése, soha nem hozható összefüggésbe Istennel, ha mást nem is , ezt elhiheted!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a megértéstét, mert néha ha kiírjuk magunkból már nem is olyan borzasztó az életünk és mindent másképp kicsit jobbnak látunk. Akinek szintén nehéz élete volt, vagy sok rosszat tapasztalt közülötök csupa jót kívánok.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nem nem olvasom a bibliát, még elsõáldozó sem voltam, de ez egy másik történet, jártam hittanra, de már elég nagy voltam, náluk anyu sem volt felnõttkoráig megkeresztelve, velünk együtt keresztelték meg, már elég nagy gyerek voltam, meg tesóm is. Szerettem hittanra járni, mert igen jó fej volt az atya, tehát inkább a környezet miatt és a jó kedvû és vicces atya miatt jártam el, de elköltöztünk új helyre, környezetbe kerültem ahol sok támadás, kiközösítés ért, mert városból jöttem és mert nem éppen jó állapotú házat vettek meg a szüleim, így nem jártam oda már hittanra.Igazából nem bántam meg.Tudod írtam ahhoz hogy elmond Istennek ha valami bánt nem feltétlenül kell közvetítõ személy.Én is ritkán ülök gép elé ebben is hasonlítunk. Anyu is azért iszik mert egyrészt örökölte az apujától, aki még gyerekkorában elvesztett és erõs ez a hajlam benne és az össze tesójába, más felõl mindig is depis alkat volt, gyerekkorába eléggé õ volt kihasználva, elnyomva, csak most õ ugyanezt csináta velünk szembe, a történelem ismétli önmagát.Végül is a tesóit ha nézem akkor szinte mindenhol próblémás házasságok, életek lettek és ezt a példát látva a gyerekeknél is sok gond volt, nem könnyû életek, akinek meg az lett volna az meg eltékozolja, sokkal nagyobb gondokat okozz. De ez van, néha ha nagyon rossz kedvem van kiírom, és már is jobb egy kicsi, néha nagyon pesszimista vagyok, aztán meg már jobban is érzem magam, de azt mondják a magyarok 2/3-a depis ha úgy vesszük, nagyon nem mindegy milyen emlékeket hozunk magunkkal.Azt hiszem az én haragom abból adódik, hogy mi miután elköltöztünk minden negatív értelembe változott meg, nagyon rossz vásárt csináltunk, addig szép otthonunk volt és egy nagyon rossz állapotúba mentük, nem volt semmi szép, jött a munkanélküliség, anyu elhagyta magát, apu belefáradt, az iskolába ment a külsõm miatt a piszkálódás. Nem volt könnyû a legutóbbi zavar nagyon, az tesz boldogtalanná igazán.Az arcon nem szépaz orrom igen furcsa formájú így sokat cikiztek, mindig megvédtem magam, de ha folyton olyanért bántanak amirõl nem tehetsz megtanulsz utálni, ráadásul elég sok anyajegyem is van, na ez kiakaszt, ha kimész strandra bárhova mindenkinek elég szép bõre van, csupa rosszat örököltem, eltértem negatív értelembe az átlagtól és a külsõ igen is számít, engem a bõr hibáim nagyon gátoltak, soha nem akartam még amikor jobban is éltünk táborba menni, ne hogy le kelljen vetkõzni, vagy nem szerettem még az új lakhelyem strandre menni, ne hogy valakivel összefussak.Sok mindenben gátol, gátolt.Most is ritkán tudom rávenni magam hogy strandra menjek, nem akarom, hogy valami ismerõsel összefussak.Jó látom a strandon hogy vannak ducik is, de az nem érdekel, mert a suliba, munkahelyen is mindig azt láttam a többségnek elég szép tiszta bõre van.Tudom butaság sokaknak, de én is csak átlagos szerettem volna lenni, nem kilógni a sorból.Rossz hogy olyasmire vágyom ami mások számára természetes, mindennapos és rossz tudni sose kaphatom meg.Nem lesznek jó emlékeim a fiatalságomról, nem leszek átlagos kinézetû sem.A bõröm már kb 7 éves korom óta zavar, akkor kezdtek elõjönni az anyajegyek és eleve szégyenlõsebb típus voltam, azelõtt sem szerettem más elõtt átöltözni, de suliba, nagycsoportba már kezdtem látni hogy más kisgyerekeknek milyen szép bõre van és mik ezek a fekete anyajegyek rajtam.Most írtam elõszõr ki ezt.Már is jobban érzem magam egy kicsit, soha senkinek nem beszéltem errõl.Most nagyon jó érzés, meg meg is nyugtat. Jó hogy te Istenben hiszel és rátaláltál.Én is azért mindig megnyugtatom magam, ha bánt valalmi írok egyet, hallgatok egy számot a rádióba és megfeletkezek a bajokról és muszály élni, jön a következõ és következõ nap, talán majd szépnek fogom látni, néha annak látom.Ez van szerintem akiknek szebb életük, vagy könnyebb volt azoknak is vannak gondjaik csak mások mint a miénk és mivel nem edzette meg az élet õket, lehet könnyebben kikészülnek.Ez van.

Mitől alakul ki az anyajegy? Mért van hogy valakinek olyan sok és nagy van? Nem lehet valahogyan kiküszöbölni a kialakulásukat?

Hogy lehet hogy ha ugyanazon szül?kt?l van 2 gyerek és az anyukájuk révén lettek anyajegyesek és mindkett? elvett,hozzáment egy másik emberhez akinek szinte nincs is,az egyik gyerekein nincsenek,a másikon vannak?Hogyan lehet eltávolítatni.Illetve lehet,hogy akinek a gyerekinél szinte nincs az összefügg azzal hogy születésekor szinte teljes vércserét kellett csinálni nála,mert neki is kevesebb van,mint a testvérének?

Legjobb válasz: Az anyajegyeket általában a genetika, ritkább esetben valami külsõ behatás okozza (napallergia, szolárium pl. elõhozhatja). Ajánlatos magas faktorszámú naptejet alkalmazni, és kerülni a túlzott napfényt és szoláriumot. Eltávolítani csak mûtéti úton lehet. Akik nagyon anyajegyesek, azoknak ajánlatos évenként átnézetni õket bõrgyógyásszal, mert elhanyagolásuk sajnos sok kárt tud okozni.

Az anyajegyeket általában a genetika, ritkább esetben valami külsõ behatás okozza (napallergia, szolárium pl. elõhozhatja). Ajánlatos magas faktorszámú naptejet alkalmazni, és kerülni a túlzott napfényt és szoláriumot. Eltávolítani csak mûtéti úton lehet. Akik nagyon anyajegyesek, azoknak ajánlatos évenként átnézetni õket bõrgyógyásszal, mert elhanyagolásuk sajnos sok kárt tud okozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sajnos ettõl úgyanolyan rosszul érzem magam, a legtöbb embernek alig van, nekem meg elég sok és ettõl iszonyatosan érzem magam, nagyon sok mindenben gátol, kiskorom óta lelkibeteg vagyok tõle. Én aputól örököltem, neki sok kicsi van, nekem kevesebb de nagy.És a húgának például nincs olyan sok és a gyerekeinek szinte semmi.Szóval én ezt nem értem.Mert állítólag, ha a szülõdnek nincs, neked se lesz és ez fordítva is igaz.Náluk még se. Hát nagyon úgy néz ki én csak rosszat örököltem genetikailag. Szóval csak mûtéti uton tudnék megszabadulni tõlük és ha véletlenül gyereket szeretnék õ is megörökölné tõlem, hát ezt nagyon sajnálnám.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, jó tudni, hogy nem vagyok ezzel a dologgal kapcs.-ban teljesen egyedül és van aki megért.Mert tényleg sajnos az önutálatról mások meg nem értése, piszkálása tehet a legtöbb emberrel kapcs.ban.Vannak pufi barátnõim, akik elfogadnák magukat ha hagynák ezt mások.És ez rám is igaz. Remélem idõvel értelmesebbek lesznek az emberek és toleránsabbak, attól hogy valaki más, még nem rosszabb.Ha figyelnének az emberek egymásra a kapcsolataik is jobbak lennének. Köszi a választ.

Az mért van, hogy xperia x8 telefonomon a net sokkal gyorsabb az opera mini nevű böngészővel?

eddig az alap google shearc böngêszöt hasznàltam de ez a opera sokkal gyorsabb.

Legjobb válasz: Mert az Opera sokkal áramvonalasabb.

Mert az Opera sokkal áramvonalasabb.
Direkt telefonra van optimalizálva a keresõ.
nincs flash így gyorsabban tölti az oldalakat

Mért van ráírva sok étel csomagolására, hogy nyomokban diót és földimogyorót tartalmazhat, mikor az adott ételben elvileg nem kellene lenni benne?

Legjobb válasz: Pont ezzel a problémával küzdök,mert nem ehetek olyan dolgokat amik diót és földimogyorót tartalmazhat.Valószínûleg azért mert annak a márkának van diós,mogyorós étele is,és a másik fajtába amibe elvileg nem kellene lennie belekeveredhet.

Pont ezzel a problémával küzdök, mert nem ehetek olyan dolgokat amik diót és földimogyorót tartalmazhat.Valószínûleg azért mert annak a márkának van diós, mogyorós étele is, és a másik fajtába amibe elvileg nem kellene lennie belekeveredhet.
A problémát ketté kell választani: 1. Miért írják rá? Azért mert a mogyoró az egyik legsúlyosabb tüneteket produkáló allergén. Akár bele is lehet halni. 2. Hogyan kerülhetne bele? Úgy, hogy ahol a termék vagy akár bármely alapanyaga is készûl olyan üzemben lett feldolgozva ahol mogyorót is feldolgoznak. Gondolj bele, hogy otthon a darálódban elöször mogyorót darálsz azután pedig mákot. A darálódat Te sem fogod szétszedni és sterilizálni a két folyamat között, ezért az elsõ adag mákod nyomokban mogyorót fog tartalmazni. Ennyi.
Aki allergiás, annak a legkissebb nyomok is veszélyesek lehetnek, üzemekben meg akár a levegöben lévö szétporlott mogyoró is belekerülhet más készitménybe is. A gyártósorokat ugyan termékátállitáskor tisztitják, de ennek ellenére elöfordulhat, hogy valami visszamarad - különösen, ha a dolgozó nem egészen lelkiismeretesen végzi a munkáját. Ha egy üzem termékétöl valaki azután allergiás reakciót kap, a céget kártéritésre lehet kötelezni, ha nincs feltüntetve a csomagoláson, hogy elöfordulhat az allergén akor csak nyomokban is.
"Gazdaságos" termelés megköveteli hogy a maradékot is feldolgozzák, na ezekben van a nyomokban ez-az. :D Dolgoztam csokigyárban....:(
A mogyoróallargia nagyon veszélyes, és halálos lehet. Nem csak egy kis hapcizással jár. Egy lány meghalt, mert a barátja, akivel csókolózott, elõbb mogyorós csokit evett. Itt olvashetsz további rémségeket:http://mogyoroallergia.freeblog.hu/
pigmenthiány?
Tûzfoltnak hívják azt hiszem. Sajnos a romlottság és a fene nagy civilizáció ide juttatta a világon az embereket, ami régen jelen volt az most több ezerszeresére nõtt ezért bizony amíg világ a világ és az emberek "uralják" addig mindig meg/ki lesz nézve az aki kicsit más.
régen is ki volt nézve, sõt
Errõl beszéltem én is , ami régen jelen volt az most többszörösen is jelen van.
A kérdező hozzászólása: kossz szepen. 16 eves vagyok de meg csak most erdekelt a dolog

Rendesen érzem hogy folyik ilyen átlátszó folyás. Mér van ilyen sok?

Beteg is vagyok . De nemhiszem hogy azért most kéne szombatom megjönnie a második mensinek..

Legjobb válasz: Ha tartósan nagyon sok a folyás, akkor inkább menj orvoshoz.

Ha tartósan nagyon sok a folyás, akkor inkább menj orvoshoz.
A folyás természetes dolog nekünk nõknek. Ha most beteg is vagy, esetleg mensi elütt is, akkor pláne nem gond, hogy kicsit több, mint máskor.
Elsõ vagyok. Nem biztos, hogy szombaton meg fog jönni a 2. menstruációd, hiszen eleinte akár 2-3 évig is elõfordulhat, hogy több hónap kimarad.
Szia 14 éves vagyok és nekem is van ilyen átlátszó folyásom, és elég bõ, van amikor az egész bugyim olyan..Elõször féltem anyumtól megkérdezni, de megkérdezem, és azt mondta, ez természetes dolog, azt jelzi, h termékenyek vagyunk, és h nem lesz ez minden nap, csak egy hónapban, olyan 3-4napig.. Remélem segítettem :)

Az mért van hogy a lányok sokkal gyorsabban meg könnyebben találnak maguknak valakit mint a fiúk?

de ez komolyan így van én olyan nehezen találok magamnak valakit. 18 évesen eddig csak 2 barátn?m volt a másodikkal jelenleg friss a kapcsolatom pár hetes ? 15 éves és én már a 6. leszek neki.Mért van ez így??

Legjobb válasz: Gondolj már bele, ha azt vesszük, hogy a homoszexuálisok aránya olyan 5-10 százalék körül van, akkor elmondhatjuk, hogy ez a kérdés így logikátlan. Amúgy meg tökmindegy, kinek hány kapcsolata volt eddig, az a lényeg, hogy ami van, jó legyen! Ne ezen fõjön a fejed, érezd jól magad az új barátnõddel!

Gondolj már bele, ha azt vesszük, hogy a homoszexuálisok aránya olyan 5-10 százalék körül van, akkor elmondhatjuk, hogy ez a kérdés így logikátlan. Amúgy meg tökmindegy, kinek hány kapcsolata volt eddig, az a lényeg, hogy ami van, jó legyen! Ne ezen fõjön a fejed, érezd jól magad az új barátnõddel!
talán mert hamar megunja a fiújait és így pattintja is... egyébként meg a fiúknak kell odamenni a lányokhoz és ha egy fiú nem elég bátor akkor bizony így jár... 23/f
Ez igaz, még ma is általános, hogy inkább a fiúnak kell kezdeményezni - egy lány mondjuk többet kockáztat vele, könnyebben beég, illetve elõfordulhat, hogy a kiszemelt fiú kihasználja az alkalmat, de nem úgy gondolja a dolgot, mint a lány. Most összejött, az a lényeg. Na meg a szóban forgó kapcsolatok minõsége és hossza sem mindegy. Hogy teszel különbséget a között, hogy volt 6 darab 2 hetes, felületes kapcsolata valakinek, vagy egy másfél évig tartó, mély kapcsolat? (elsõ - 28/n)
Sztem ez pont fordítva van!!!! A nõk nehezebben találnak párt, mert válogatósabbak! a pasik csak úgy járogatnak mindenkivel:-))) De amúgy a beszar*i pasik nem kapnak nõt, ha nem is kezdeményeznek!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de nem azért de én így vettem észre pl az elõzõ barátnõmmel mikor szakítottunk neki 1 hét se kelett már volt valaki más neki nekem meg 1és fél évbe telt még találtam valakit pedig próbálkoztam de nem jött össze eddig...
A kérdező hozzászólása: utolsónak köszi a választ igen az a lényeg hogy most összejött de beszélgettünk róla hogy melyik volt a leghosszabb kapcsolatunk nekem ugye 1 volt ami fél évig tartott neki meg volt 1 ami 1 évig de na engem ez egyáltalán nem zavar....
Ez nem egészen igaz...Én már másfél éve egyedül vagyok. :/
nem gondoljátok h ez lehetetlen? mivel kb ugyanannyi pasi van mint nõ. kis gondolkodás.... ha a csaj talált magának vkit az jobb esetben pasi és akkor ugyanott vagyunk az arányokban. és am nem értem mért olyan rossz az h csak 2 barátnõd volt
A kérdező hozzászólása: Mi lenne a helyes étkezés? megfelelõ, ami hatékony lenne? Én elég érdekesen étkezem.
pontosan, A telíett zsírok azért nem jók, mert a szénhidrátokat gátolják, hogy bejussanak az izomsejtbe, ezért mivel oda nem tud bejútni kvázi elzárja azokat, glikogén hiány ide vagy oda, ezért a tested zsírt csinál a ch-ból, pl a mekis kaja ezért nem jó, nem elég hogy nagyon zsíros so ka szénhidrát benne, kóla, krumpli majonéz, + puffancs stb, és így a kettõ együtt nem oké, ellenben a telítetlen zsír nem csinája ezt, sõt igazából anyagcsere és vitaminfelszívódás miatt is kell, izületeknek sem árt, tehát telítetlen zsírból mehet napi 1 g / tskg.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Vékony vagyok többször nézték a koleszterinem, de mindig alacsony volt. Írtad hogy zsírból mehet több is, a tojás sárgája erre a célra nem felel meg? Én is heti 10órát edzek kb, az 7000kcal. Jah és még valami. Miért annyira baj ha valami zsíros? jelenleg nem hízok, nincs rajtam felesleg, de még sem ajánlják. Nehezíti a többi anyag felhasználódását? Gondolok itt a fehérjére, ch-ra ásványi anyagokra vitaminokra stb. Vagy egyéb okból?
hát edz, bakker.
ok, írd le a szerinted megfelelõ étkezésed (akár privátban is) és meglátjuk, hogy valóban helyes-e.
Hmm igazából a jó dolog, hogy a kenyeret leszámítva akkor nem eszel feldolgozott élelmiszert, ezt a nem akarok fogyni dolgot nem értem, ha fogysz akkor gyorsabb is leszel hegyen fölfelé és síkon is, láttál már komoly bringást kövéren, hát nem. Igazából nekem is nagyon nehéz volt 3 év gyúrás után elfogadni a tényt, hogy amit hízlaló dolognak tartottam - szénhidrát - az a kerékpársportban a motorolaj és nem hízol tõle ha jó a minõsége, hogy miért?! mert amíg egy másfél órás gyúrás alatt még ha intenzív is volt 80 kg fekvenyomás stb, addig 500 kcal-t égettem el / mért adat / heti 3x, tehát 1500 kcal, és tömtem a fehérjét jött rám zsí is, most heti 5 edzéssel több mint 7000 kcal-t égetek el. A fehérje egyébként testsúlykilónként olyan 1, 5-2g között kéne lennie / nap összesen. Zsírt is be kéne vinned azért. A lényeg hogy edzés elõtt közben isotónia és utána szénhidrát és kevés fehérje mehet, a tojásból minden 4. ben legyen a sárga, a többi kuka..... így kéne kinéznie kb egy mintaétrendnek, persze ezt testsúlyra és energiaigényre kell szabni, ez kb a minimum és ezen is van még mit csiszolni: Date, Time, Food Items, Amount, Calories, Total Carbs (g), Protein (g), Total Fat (g), Sat. Fat (g), Notes 2012.08.26., 6:00 (Breakfast) , , "Gabona, Spar Zöld Zabpehely", 80 g, 273, 45, 6, 10, 5, 6, 1 , , "Táplélékkiegészítõk, 100% Whey Isolate Scitec", 1 serving, 99, 2, 20, 1, 0 , , Total, , 372, 47, 6, 30, 6, 6, 1 , 9:30 (Mid-morning) , , "Tejtermékek, Pilos Light Turó", 125 g, 119, 4, 4, 17, 5, 3, 5, 0 , , Total, , 119, 4, 4, 17, 5, 3, 5, 0 , 12:30 (Lunch) , , "Gabona, Basmati rizs", 40 g, 140, 30, 8, 3, 2, 0, 4, 0 , , "Húsok, Csirkemell filé", 100 g, 109, 0, 5, 24, 7, 1, 0 , , "Tejtermékek, Danone Könnyû és finom 140 g os natúr joghurt", 140 g, 83, 5, 5, 4, 3, 4, 3, 0 , , "Zöldségek, Paradicsom nyers", 125 g, 26, 6, 1, 1, 0, 4, 0, 1 , , "Olajok és zsírok, Lenmagolaj", 10 g, 88, 0, 0, 10, 0, 9 , , Total, , 446, 42, 9, 33, 3, 16, 2, 1 , 15:30 (Mid-afternoon) , , "Gabona, Basmati rizs", 40 g, 140, 30, 8, 3, 2, 0, 4, 0 , , "Húsok, Csirkemell filé", 100 g, 109, 0, 5, 24, 7, 1, 0 , , "Tejtermékek, Danone Könnyû és finom 140 g os natúr joghurt", 140 g, 83, 5, 5, 4, 3, 4, 3, 0 , , "Zöldségek, Paradicsom nyers", 125 g, 26, 6, 1, 1, 0, 4, 0, 1 , , "Olajok és zsírok, Lenmagolaj", 10 g, 88, 0, 0, 10, 0, 9 , , Total, , 446, 42, 9, 33, 3, 16, 2, 1 , 17:30 (Supplement), "2 külön adag 500 ml vízben 25 g ch / óra" , , "Táplélékkiegészítõk, DM Iso Drink Vérnarancs", 2 servings, 298, 72, 8, 0, 0, 0 , , Total, , 298, 72, 8, 0, 0, 0 , 22:00 (Dinner) , , "Táplélékkiegészítõk, 100% Whey Isolate Scitec", 1 serving, 99, 2, 20, 1, 0 , , Total, , 99, 2, 20, 1, 0 , Daily Total, , , 1780, 212, 5, 134, 43, 4, 3
A zsíroknál minél eszenciálisabb annál jobb, haolaj, lenmag, tökmag, oliva az elsõszámú olajok, egy sziálrd zsír van ami jó a kókuszzsír pl fõzésnél mert nem változik meg hõ hatására a kémiai szerkezete és telítetlen marad, nem úgy mint az olvia amit csak salátába kéne, mert ha sütsz vele sz..rt sem ér, telített lesz, mint a disznózsír....vicces ugye?! A másik hogy a tojássárgája jó mert van benne egy csomó vitemin, enzim és koleszterin is, ami ha sovány vagy és egészéges akkor nem gond, szüksége van a szervezetnek koleszterinre, csak sok benne a zsír is, minden 5. tojás sárgáját edd meg, pl rántottába 4 et kukába csak a fehérjét és az 5. sárgája mehet bele!
Jag még annyi, hogy a szénhidrátnál igaázól a rizs azért jó mert 72 g van benne 100 g ban, tehát az egyik legjobb összetett szénhdirátforrás, nem kell belõle olyan sokat enni hogy bevidd a megfelelõ mennyiséget, de itt jön még a szénhidrátoknál a glikémiás index, ami jó ha alacsony kivéve edzés után, ezért ha teheted, akkor basmati, barna rizs-t fogyassz , vagy ha eszel normáls A vagy B rizst, akkor egylé hozzá fehérjét pl húst, az csökkenti a GI-t, !!!
A kérdező hozzászólása: Nah ezt sem értettem soha h miért telített vagy sem :D Meg mit jelent, köszönöm. De szokták mondani hogy ettõl attól telítõdik a zsír, ezt mi tudja befolyásolni hogy egy telítetlen zsír telítõdjön? És mi az az omega 3 zsírsav? Sajnálom hogy leterhellek a kérdésekkel...
Hmm érdekes, én két és fél hónapja kezdtem el újra edzeni másfél év kihagyás után, heti 350 km-t megyek 16 órában 8 óra munka mellett 9 kilót fogytam és 25 ezer kalóriát égettem el edzésen eddig, szerinted?!!! Megjegyzem elõtte sem voltam egy csúcsforma versenyzõ. Most már fejlõdök. A lényeg szerintem három dologban van ami minden sport alapja: - étkezz megfelelõ minõségben és mennyiségben - edz megfelelõen -pihenj megfelelõen Ennyi a nagy titok. A profik azért edzenek napi 3-4 órában is ráadásul nem kis intenzitáson, mert õk már csak így tudják a testüknek megadni azt az ingert ami fenntartja brutális állóképességüket, ha visszaváltatnának a nap 1 órás edésre még ha intenzíven is az állóképességük amit évek munkájával felépítettek, visszafejlõdne. Azért nem célszerû egybõl nagy terhelést adni a szervezetnek kezdõként, mert egyrészt nem regenerálódik megfelelõen - pláne ha a kaja sincs rendben - és túledzheti magát az ember nagyon könnnyen aminek kiégés lehet a vége, nincs kedved bringára ülni stb stb, nem egy kellemes érzés nekem elhiheted. Tehát célszerû hogy legalább két három naponta legyen egy könnyû terheléses nap is beiktatva az edzésben pl így. H-Vasárnapig: Pihenõ - edzés - edzés - könnyû edzés - pihenõ - edzés - edzés.
Én sima aszfalton kb 30-35 ös tempóval (MTB, nem országuti) heti 4-5 alkalommal 1-1, 5 órát simán bírok. De viszont nemrég lenyomtam 38 kilómétert a zemplénben fasza kis erdei murvás terepen, 3 nap után is éreztem a lábaimban, hogy nem regenrálódtak rendesen.
Súlyzós edzésbõl elég heti 4 is, de kardió mehet többször is, ha bírod.
a profik koxolnak, úgy egészen más. neked érezned kell, hogy mikor edzed túl magad, ekkor romlik a teljesítmény, lelki tünetei vannak stb.
A profik sem edzenek annyit, de õk megtehetnék hiszen a kox nem picit gyorsítja meg a regenerálódást. De naturálban könnyû túledzeni magad és nem fogsz fejlõdni. Heti 3-4 edzés, alkalmanként 60-80 perccel bõven elég. Ha annyi idõ alatt nem edzed szét magad, akkor az nem edzés, csak p*nalegyezés.
A kérdező hozzászólása: Elféradok, épp ez zavar :D 3 nap edzés 1 nap pihenõ, de a 3. nap edzésen már egészen máshogy indulok mint az elsõn, pedig csak 1 1 1 óra, esetleg 1 1 és egy lájtosabb 2 óra.
Javaslom, hogy 2 nap edzés után legyen egy nap pihenõ. Jobban fogsz így fejlõdni.
A kérdező hozzászólása: Már olyat is mondtak hogy 6 nap után tartsak egyet, azért írod a 2-t mert elfáradok a 3.ra? És ha így van és elfaradok a 3. napra, akkor nemlehetne másítani az edzés kinézetén hogy ne fáradjak el olyan hamar? Hogy lehet növelni legjobban az utazótempót? milyen edzéssel? (Nem utazótempóval szoktam tekerni, a kardió edzés nekem csak az edzés.)
Kardió edzés az mehet 5-6-szor is a héten. Azt hittem, hogy súlyzós edzésrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Jaah :D nah így már világosabb. Azt tudom hogy a konditermes edzés nagyon lefárisztja az izmokat. Van hogy bemegyek kis izmot növeszteni combra sprinthez, és igen 4-5 nap múlva is érzem hogy ottjártam. Tehát a kardió edzés mehet jobban hogy edze a tüdõt, szívet, meg minden mást?
A kérdező hozzászólása: Persze utána szoktam olvasni ezeknek, csak jobb tisztázni, sok szakértõ van itt, nehogy téves következtetést szürjek le olvasás után.
Na nem modok inkáb semmit sem, ltáogass el a sportika.eu oldalra, regisztrálj tök ingyen és a videók részben megtaláldod az online tréning videó alatt egy pdf ben letölthetõ anyagot, ami a zsírokról szól azt hiszem a 6. epizódban, na ott megtalálsz minden választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!