Találatok a következő kifejezésre: Mért van hogy menszesz (5 db)

Mért van az, hogy menszesz elött egy-két héttel, ugyanazokat a tüneteket produkálom mint terhesen?

Hányinger, van hogy egész nap. Mellfeszülés, szédülés, kívánosság, érzékenység a szagokra.

Legjobb válasz: Bizonyára a peteérés okozta reakciók ezek. Másra nem-igen tudok asszociálni.

Bizonyára a peteérés okozta reakciók ezek. Másra nem-igen tudok asszociálni.
Sok nõnél így van, a hormonváltozás okozza.
Peteérés...Én is megérzem
A kérdező hozzászólása: Köszi, a válaszokat.

Hogyan lehet teherbe esni? Párommal szeretnénk gyerekeket - nagyon, körülbelül másfél éve nem védekezünk, mégsem estem teherbe. És menszesz után 14. napján érdemes csinálni, mert ez van leírva könyve, hogy ilyenkor fogékony a fogamzásra.

Legjobb válasz: elsõ vagyok! eszembe jutott valami: Milyen sürün vagy együtt a pároddal? csak mert halottam olyat is hogy egy év alatt nem jött a baba, elment dokihoz az illetõ, kiderült semmi baja! majd megkérdezte a doki a sok vizsgálat után hogy milyen sürün vannak együtt a babásodás céljából, és kiderült hogy csak heti egyszer kb.! szóval lehet ez is a baj... Kétnaponta, vagy naponta sürüéggel javasolják a szexet, de ebben eltérõek a nézetek...

elsõ vagyok! eszembe jutott valami: Milyen sürün vagy együtt a pároddal? csak mert halottam olyat is hogy egy év alatt nem jött a baba, elment dokihoz az illetõ, kiderült semmi baja! majd megkérdezte a doki a sok vizsgálat után hogy milyen sürün vannak együtt a babásodás céljából, és kiderült hogy csak heti egyszer kb.! szóval lehet ez is a baj... Kétnaponta, vagy naponta sürüéggel javasolják a szexet, de ebben eltérõek a nézetek...
Általában igen, egy 28 napos ciklusnál a 14 nap van peteérés, de ez mindenkinek más, van akinek késõbb van, és van akinek ennél elõbb! Ha veszel ovu tesztet, akkor abból kiderül mikor van peteérésed! a nyákot is érdemes figyelni: a tojásfehérjés nyák jelzi a peteérést! Dokihoz még nem akarsz elmenni? egy év próbálkozás után szokták mondani hogy felkeresik a dokijukat! Szerintem érdemes lenne... Én kb 8 sikertelen hónap után mentem és kiderült hogy nincs is peteérésem, kaptam bogyót és lett.. Tehát eddig feleslegesen próbálkoztunk!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál. Vas szinte alacsony, és pajzsmirigy határértéke is alacsony, emiatt házidokihoz küldött engem az orvosságért. Pajzsmirigy határértéke alacsony miatt nem tudok teherbe esni. Viszont Inzulinem elég magas lett, diabetes ambulanciára küldött, erre sajnos sokat kell várnom az idõpont miatt. Három hónap múlva megyek vissza kontrollra. Remélem rendbejövök gyógyszerekkel, és majd meglátjuk. Mind a három nagyon fontos, hogy jók legyenek, különben veszélyezteti a terhességet, fennáll a vetélésének veszélye is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Voltam orvosnál áprilisban, és két vérvételre küldött. Menszem harmadik napján és menszem elsõ napjától a 20.napon kellett bemennem a vérvételre. Megkaptam mindkét vérvétel eredményét. Jövõ péntekre be vagyok írva dokihoz, remélem, pozitív lesz. Leírom, hogy mi az, ami nem lett jó vérvétel eredményében: Vas alacsony - nálam mindig változó, Monocyta magas lett - 1, 21 g/l, határértéke 0, 80. PLT-THROMBOYTA SZÁM: 459, 00 g/l, határértéke 450, 00. Monocyta másik: 13, 80 %, határértéke 8%. Erre tudtok valamit mondani? Ezeknek van e közük a terhességhez?
Az ovuláció nem a mensi UTÁNI 14.napon van!vagyis csak akkor ha 28 naposak a ciklusaid Ha nem 28 napos ciklusaid vannak akkor a köv.mensi elsõ napjától visszaszámított 14.napon van N
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm két évig próbálkoztak, miután összejött a kicsike, a másik ismerõsöm meg fél évig. Mindkettõnek gyönyörû gyerekük van! Köszönöm a válaszokat! Akkor ovi tesztet megveszem, és 14.napon meg nagyot dolgozunk rajta :) És türelmesen várjuk az orvosi eredményeket. Reméljük, hogy nincs bajunk, csak rossz idõzítést kaptunk el, azt is remélem, hogy jó idõzítést kapjuk el, méghozzá hamarosan! :) Majd írok az újabb fejleményekrõl!
Én azt mondom, ha másfél év után nem jött össze, menjetek orvoshoz. Mi is hozzátok hasonlóak vagyunk: egészségesen étkezünk, nem iszunk sok alkoholt (csak alkalomszerûen, értsd havonta 1-2x), mozgunk, rendszeresen együtt vagyunk, mindketten nagyon testreszabott munkát végzünk, emiatt nem is érezzük azt stresszesnek (én kimondottan imádom a munkámat). Gyakorlatilag nem vagyunk betegek, én úgy kétévente influenzás vagyok, párom ennyire sem - ÉS MÉGIS. Nekem magas a prolaktinom. Honnan, miért, mitõl -gõzöm nincs. De majdnem 3x-osa. Most már kezelnek és reménykedek. Na, de mindezt azért írtam le, hogy lásd: egészséges emberben is lehet hiba. Kívánom, hogy ne így legyen Nálatok!
A kérdező hozzászólása: Egészséges életmódot élünk. Mindketten sportolunk. Nem dohányzunk. Csak a bulikban iszunk alkoholt. Stresszmentes munkahelyen dolgozunk. Van súlyfeleslegük, nem hinném, hogy emiatt befolyásolná azt, hogy emiatt nem esnék teherbe. Lehet, hogy más pozícióban kell próbálni az ágyban, hogy jobban megfoganjon bennem a kicsike? Anyukám hallotta egyik ismerõsétõl, hogy ülve csinálták és teherbe esett a nõ.
A 11:04-es válaszát megcáfolom!!!!!Egyáltalán nem biztos hogy gond van bármelyikõtökkel!!Mi 3 éve próbálkoztunk és most sikerült!!!Hidd el sokat számit a lelki, testi állapot.Ez tényleg igy van, most nem írom le hogy velünk mi volt de ez így van.Ne adjátok fel.
ovu teszte vehetsz rossmannban, Dm-ben, de nagyon drágák, és 5 db van benn.Tehát ha jókor kezdesz el tesztelni, akkor egy ciklusnyi. Neten ezért az árért 20 db-ot kaphatsz. Én teszveszrõl rendeltem. drinoczi-t ajánlom.20 db + 5 terh.tesz 2600 Ft+postaktsg.
A kérdező hozzászólása: És az ovu tesztet hol lehet szerezni?
A kérdező hozzászólása: Elég sûrûn vagyunk együtt az ágyban :) Nagyon jól megvagyunk gyütt. Voltam orvosnál, most rajtam a sor, folyamatban van a vizsgálat. Ha rendben talál engem doki, akkor páromat is kivizsgálják.
a 14. napba a menzeszt is számold bele!!!!
Hát így írja a nagy könyvbe! Egyébként ha minden rendben akkor ez így is van, de ha ti másfél éve próbálkoztok és semmi, akkor gyanítom hogy van valami gubanc! Orvosnál nem voltatok még? Mert az az elsõ lépés. És otthon pedig önszorgalomból mérhetnéd a hõdet és használhatnál ovu tasztet így mégjobban be lehetne lõni a peteérést. Ha va egyáltalán! És még sorolhatnám...
A kérdező hozzászólása: Nos, vérvételrõl vérvételre jártam ideáig. Tegnap voltam egyik dokinál, mondta, hogy szinte az összes eredményeim rendben vannak! Sõt a pajzsmirigyem is rendben van. Így nem kapok semmiféle orvosságot. Folytatom tovább a diétát(cukor-, és szénhidrátmentes!) és testedzéseket. Félévente kontrollra kell járnom majd (vércukor(diabetes ambulancia) és pajzsmirigy). Részemrõl rendben vagyok. Hála istennek, lekopogom! Páromat még mindig vizsgálják. Remélem, hogy végére járunk és meglesz hamarosan a kisbabánk! :-)

Viszket és ég! Már 2 napja hogy elkezdett viszketni és égni ott lent és fehér folyásom is van néha, a menszeszem is késik! Mi lehet a probléma? Nem szeretnék dokihoz menni mert olyan ciki!

De ha mégis elmegyek dokihoz mit mondjak neki,vagy hogy mondjam el hogy mi a bajom?

Legjobb válasz: masszív fertõzésed van, hüvelygyulladással...orvoshoz menni miért ciki? a kellemetlen majd az lesz számodra, hogy olyan szagos folyásod lesz, amit a melletted álló is érezni fog... vagy amikor majd pár év múlva, amikor nem jön össze a gyerek, a doki közli, hogyha kezeltetted volna a fertõzésed, akkor most nem lennél meddõ

masszív fertõzésed van, hüvelygyulladással...orvoshoz menni miért ciki? a kellemetlen majd az lesz számodra, hogy olyan szagos folyásod lesz, amit a melletted álló is érezni fog... vagy amikor majd pár év múlva, amikor nem jön össze a gyerek, a doki közli, hogyha kezeltetted volna a fertõzésed, akkor most nem lennél meddõ
Nem ciki!!! Szépen menj el nõgyógyászhoz, találkozott már ilyennel, ne félj! Mondd el neki, amit nekünk is leírtál: viszket és ég! Nem tudom, hogy hány éves vagy, de minden korban vigyázni kell a nõknek magukra. Ha nem mész el orvoshoz, akár a késõbbiek során történõ gyerekvállalás sikerességét is kockára teheted! Nyugodj meg, tényleg nem lesz probléma, doktorbácsi/néni megnéz, és kapsz rá gyógyszert és meggyógyulsz! :-)
A kérdező hozzászólása: Ra'szedem magam és elmegyek :) Köszönöm:)

Fogamzas gatlo szedesekor amikor menszeszed van akkor nem gorcsol annyira a hasad? Vagy egyaltalan nem? Azert kerdezem mert ezt csak hallottam es hogy igaz?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló szedése mellett nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés. Egyénenként változó dolog, hogy enyhíti e a görcsöket.

Fogamzásgátló szedése mellett nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés. Egyénenként változó dolog, hogy enyhíti e a görcsöket.
13 voltam mikor megjött, 3 évig semmi bajom se volt, nem éreztem semmit, majd rettentõen görcsöltem, kikellni nem tudtam az ágyból, mindenféle görcsoldót próbáltam már, semmit nem használtak. Elmúltam 18 és felírattattam a fogamzásgátlót, azóta vagy egyáltalán meg sem érzem ha megjön, vagy egy minimális, mintha húzodna a hasam, annyit érzek az egészbõl. Nekem segített :)
Általában tényleg enyhíti a görcsöket, mivel a szedés alatt nincs menstruáció, csak egy megvonásos vérzés. És a tabletta elvékonyítja a nyálkahártyát. De halottam már olyat is, hogy vkinek enyhítette a görcsöket, de miután abbahagyta, még durvább lett, mint elõtte.
A kérdező hozzászólása: de hogy ertve nincs mentsruacio?
Úgy, hogy nincs menstruáció. Vérzés van, de menstruáció nincs.
Úgy, hogy menstruációnak azt a vérzést nevezzük, amit peteérés elõz meg. Mivel a tabletta megakadályozza a peteérést, így a szünetben létrejövõ vérzés sem menzesz. Nem a te tested, a te hormonjaid irányítják a ciklust, hanem a tabletta. A benne lévõ hormon fenntartja a nyálkahártyát, és mikor abbahagyod 7 napra, lecsökken a hormonszint, és ez váltja ki a vérzést. Ha a levél közepén hagynád abba, akkor akkor kezdenél el vérezni. A te ciklusodnak nincsen köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat.
kicsi vagy és nyom.
akkor én is kicsi vagyok? 28éves vok. nekem is szokott fájni. Olyan érzés, mintha a méhemet birizgálná a fütykös. és baromira fáj. de én is szeretném tudni mitõl van? de csak hébe-hóba jön elõ.
Túl hosszú a pénisz, vagy olyan pózban csináljátok épp, amiben a hüvely rövidebb lesz, és nyomja a méhszájat. Vigyázni kell vele, nehogy sérülés legyen belõle. A fájdalom mindig valami rossz dologra hívja fel a figyelmet.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom.nem nagy a barátomnak.kb 15 16 cm.az szerintem átlagos.de egyébként ilyenkor mi a teendõ? majd elmulik?
15-16 cm simán elérheti a méhszájat, nem kell ahhoz rendkívüli méret. Én személy szerint még ennél is rövidebb vagyok, de van olyan helyzet, hogy fáj neki, vagy utána fájdalmat érez a hasában. Szólj neki, hogy ne dugja addig, amíg fáj, vagy keressetek valami olyan pózt, ahol eleve nem hatol olyan mélyre. A fájdalmat ne akard megszokni, mert mint írtam, az mindig valami gondra hívja fel a figyelmet. Vagy nem csak akkor szokott fájni, ha mélyre behatol?
A kérdező hozzászólása: hát olyan mintha szûzhártyám lenne komolyan...régebben sosem fáj..csak mostanában..de nem mindig...póztól is függ..meg õ azt mondja h néha olyan mintha egy "görgõ" lenne bennem..fura:D:D ha nagyon benyomja akkor fáj igen..
Akkor az a méhszájad. Ne engedd, hogy olyan mélyre menjen, és nem lesz baj.
igenigen! a méhszájat eléri a párod pénisze. ez a "szúrás forrása"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!