Találatok a következő kifejezésre: Mért van hogy már nem (705 db)

15 hetes vagyok, és néha úgy érzem, hogy nem is vagyok terhes, mert nem érzek "semmit". Időnként pedig olyan rossz érzésem van, hogy már nem él a baba. Ha elhalna, akkor annak lenne valami jele, vagy normális az ha ilyeneket érzek?

Legjobb válasz: Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami

Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami
Ne terheld magad ilyen negatív gondolatokkal.Hamarosan érezni fogod a pocaklakódat és akkor megnyugszol, mert onnantól kezdve nap, mint nap biztosít téged afelõl, hogy õ bizony ott van és jól van!Ha elhalt volna, akkor vérezgetnél, görcsölnél, de legalábbis nem éreznéd jól magad!Próbáld megkérni a védõnõdet, hogy hallgassa meg a picur szívhangját, hátha lehet már hallani, bár ezt úgy tudom a 16. héttõl nézik csak.
Hát az én elhalt terhességemnek semmi jele nem volt. Az elejétõl kezdve nagyon rossz érzésem volt, nem is tudtam felhõtlenül örülni. Egyik nap elmentem dokihoz, aki csinált UH-t és közölte, hogy valószínû már nem él a baba. 4napra rá kezdtem el vérezni. Igaz én 8hetes voltam. 15hetesen már kisebb a kockázat, de nyílván az egész terhesség alatt van rá esély. De nem megijeszteni akarlak! Nyugodj meg és ne stresszeld magad. Próbáld pozitív energiával telebombázni magad:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
én 12 hets vagyok. Pénteken derült ki, hogy már nincs szívverés. Van egy 2 éves kislányunk, mikor vele voltam terhes az más volt. Ennél a terhességnél valahogy nem voltak ilyan erõs belsõ érzésim, mondhatom úgy, hogy nem éreztem, hogy terhes vagyok..Éreztem, hogy vmi nem stimmel. Aztán megörültünk a szívhangnak, de a köv. UH-on már nem volt szívhang. :(
Félre a negatív gondolatokkal! Mindazonáltal kérdésedre válaszolva elõfordulhat, hogy nincs jele. Nekem a 9. héten halt el és a 12. héten az UH mutatta ki. Semmi jele nem volt, néha nekem is olyan érzésem volt, hogy nem is vagyok terhes. azért a 15. héten már ennek lényegesen kevesebb a kozkázata, úgy tudom
Irány az orvos, õ majd megmondja! Ez csöppet se normális.
A kérdező hozzászólása: de mért lehet ez
Hány éves vagy? Fiatalon mondhatni normális még, ha csak pár éve menstruálsz, ha pedig klimax elõtt áll, akkor is van ilyen.
Esetleg tenni kéne azért, hogy legyen valakid, és akkor nem kéne itt siránkoznod...
Hol olvastad, hogy ezt el kell fogadnod? Az a baj, hogy látok egy jó nagy adag önzést, önbizalomhiánnyal. Ilyenkor szokott az lenni, hogy direkt árt magának az illetõ és megpróbálja élvezni is. Tudom, mert átmentem ezen.
Majd idõvel hozzászoksz.
Most lúzer vagy, de miért akarsz az maradni? Amúgy ha zavar akkor vonulj be zárdába vagy kolostorba, nemedtõl függõen, ott sokan vannak, nem leszel egyedül. Ha férfi vagy akkor esetleg heréltesd ki magad, akkor csökken a nemi vágy is. Vagy esetleg kezdj el élni és szerezz magadnak párt! Ja, hogy azért tenni kell? Ingyen semmit nem adnak!
A kérdező hozzászólása: Önzés? :D
Nekem sokáig senki nem volt aztán meg olyan dolog lett ami rendesen kikészítatt , meg megint egy olyan ahol szenvedtem . Szóval én sem hittem , tudtam, hogy lesz-e valaki/valami , de lett , csak nem alakult sehogy sem . Most meg ki tidja lesz-e valaha valaki , sosem lehet tudni . Gondolom , hogy lesz csak ki kell várna , addig is egy pár hobbi .
Nekem sem lesz soha senkim, hiába próbálok tenni ellene, annyira ocsmány és undorító külsõm van, hogy nincs olyan lány, aki ezt el tudná fogadni. Kezdem megszokni a magányt, mivel nincs más választásom.

5 és fél hós tápszeres babám éjszaka van hogy még 2-szer eszik, ez baj? Annyi támadást kapok, hogy ne adjak neki mert ekkora gyereknek már nem kell enni, de nekem nincs szíveem nem adni neki.

Legjobb válasz: Ha adsz neki,akkor számolj arra,hogy még 1-2 évesen is enni fog éjszakánként. Igaz,ez ma szokása az anyukáknak. A párhetes babának valóban kell éjjel is enni,mert nem bírná ki egész éjjel. De 3 hónapos kor után már meg kellene tanulnia különbséget tenni nappal és éjszaka között. Ha leszoktatod,akkor lesz néhány sírós éjszakátok,de utána át áll a szervezete az éjszakai alvásra. Ha viszont továbbra is eteted,akkor még 1-2 éves korában is kelhetsz hozzá minden éjszaka. Nincs hét,amikor ezen a fórumon ne panaszkodnának kimerültségre emiatt az anyukák. Anyáink,nagyanyáink nem tehették meg,hogy éjjel is etessék a babákat,mert másnap nem tudtak volna dolgozni a munkahelyükön. Egyetlen gyerek sem lett emiatt sérült vagy érzelemszegény. Dönteni természetesen neked kell.

Ha adsz neki, akkor számolj arra, hogy még 1-2 évesen is enni fog éjszakánként. Igaz, ez ma szokása az anyukáknak. A párhetes babának valóban kell éjjel is enni, mert nem bírná ki egész éjjel. De 3 hónapos kor után már meg kellene tanulnia különbséget tenni nappal és éjszaka között. Ha leszoktatod, akkor lesz néhány sírós éjszakátok, de utána át áll a szervezete az éjszakai alvásra. Ha viszont továbbra is eteted, akkor még 1-2 éves korában is kelhetsz hozzá minden éjszaka. Nincs hét, amikor ezen a fórumon ne panaszkodnának kimerültségre emiatt az anyukák. Anyáink, nagyanyáink nem tehették meg, hogy éjjel is etessék a babákat, mert másnap nem tudtak volna dolgozni a munkahelyükön. Egyetlen gyerek sem lett emiatt sérült vagy érzelemszegény. Dönteni természetesen neked kell.
Az én kisfiam is 5 és fél hónapos s szintén tápszeres. :) Õ este hétkor alszik majd éjszaka egy körül kel enni, majd 6 után. Eszembe sem jutna, hogy nem adjak neki enni. Nem kelne fel, ha nem volna éhes. Azzal meg nem értek egyet, hogy 1-2 éves korában is kelni fog, ha eteted. Nekem a másik kisfiam is úgyanígy kelt éjszaka ennyi idõs korában, majd olyan 7-8 hónaposan már szépen átaludta az éjszakát. Azóta is végigalussza s soha nem kel fel enni-inni. Már 3 éves múlt.Az elõzõ válaszolótól kérdezném, miért jó sírni hagyni szegényt??? Azért hogy neked ne kelljen felkelned? Én a gyerekkel együtt vállaltam az éjszakázást is.....
Szintén 5, 5 hós babám van. Nálunk úgy mûködik, hogy este cicin elalszik, beteszem a kiságyba. Éjjel 1 és 3 között felébred, onnantól mellettem alszik (mobil légzésfigyelõvel a pocakján), és bármikor rácsatlakozik a mellemre. Konkrétan mocorog, nyafizik, a szájába adom, és mindketten visszaalszunk. Nincs ezzel semmi baj, de azzal sem, ha te éjjel kiveszed az ágyból megetetni, majd visszarakod. Mindenkinek a saját habitusa szerint kell ezt csinálni, ha jól akarja magát érezni. Ne foglalkozz azzal, ki mit mond, ha nektek így jó, csináld így.
Én adnék neki, nem hagynám sírni. Egy éves kora után is le lehet szoktatni az éjjeli evésrõl, akkor már el tudod neki magyarázni, hogy most nincs hami, majd reggel. Ha pedig elkezded a hozzátáplálást, lehet, hogy magától is végigalussza az éjszakát. Van azért egy nagy különbség az anyatejes és a tápszeres babák etetése között: az anyatejes babákat elég cicire tenni, míg a tápszer elkészítésével többet kell bajlódni, és közben az embernek teljesen kimegy az álom a szemébõl... Én azt javasolnám, ha még nem próbáltad, próbáld ki az álometetést (10-11 óra között, mielõtt aludni mész). Nálunk ez megoldotta a problémát, utána a kisfiam nem kelt fel már éjszaka. 3-tól 7 hónapos koráig mûködött a dolog, de utána is jól aludt éjjel, gondolom, akkor már a hozzátáplálás miatt. Aztán 1 éves kora körül még visszatért az éjjeli ébredés, 14 hónapos korában szoktattam le róla. Szintén tápszeres baba volt.
én is adtam és 11 hónapos volt amikor nem fogadta el a tápit éjjel két korty viz és alszik tovább szóval ne másokra hallgas ahogy érzed. ha felkell és kér inni /tápit akkor adjál neki/ Le fog szokni magátol.
Nekem kb ilyenkor kezdte átaludni az éjszakát, néha kelt csak fel. Mindenki maga tudja hogy a gyermeke éhes e vagy csak megszokásból ébred fel. Én úgy csináltam hogy ha csak nyöszörög akkor nem adtam neki és szépen visszaaludt, de amikor sírt akkor adtam tápot. Volt olyan hogy hallgattam a védõnõre és az eredménye 1, 5 óra szüntelen ordítás! Amit még tapasztaltam: Ha megeszi a teljes adag tápot vagy ha csak egy picit hagy az alján, akkor tényleg éhes volt. Viszont amikor csak 20-30 ml-t evett majd bealudt, akkor igazából csak megszokásból ébredt fel és nem is volt éhes. Mivel nálunk mindketten nehezen keltünk fel éjjelente mikor már idõsebb volt a pici, ezért sokszor a "nyöszörgés után elaludt" fordult elõ, míg végül átaludta az éjszakákat.

Nem lehet hogy sokan csak azért nem szeretik a Jobbikot mert nem értik a programja lényegét? Miért van hogy soha nem másolnak be belőle, csak kritizálják? Nem tényszerűbb lenne? Vagy ahoz már logika is kellene, és a demagógia nem érvényesülne?

Legjobb válasz: "Mi közünk nekünk az EU-hoz? Persze azon kívül, hogy tranzitországa vagyunk a románoknak meg a Balkánnak. Mindenkit le lehet itthon fizetni egy játszótérrel meg egy kilátóval, hogy márpedig mi teljes jogú tagok vagyunk és mindent az EU-nak köszönhetünk." Az EU-nak kell Magyarország,de nem csak a tranzit-forgalom miatt:P Ha nem vennéd észre az egész EU-ban szívesen fogadják a magyar szakembereket,mert itt a legjobb a képzés,a gyakorlat minden területen nagyon jó.Az oktatásunk rossz helyzetben van,mégis mi vagyunk szinte mindenben a legjobbak.A magyar orvos rezidensek a legjobbaktól tanulnak.Elavult mûszerek mellett is tudnak olyan mûtétet csinálni,amit egy másik nemzet orvosa megfelelõ berendezéssel sem.Ha egyszer megfelelõ lesz a fizetés akkor Magyarország híres lesz az emberekrõl,és akkor már te sem fogod gondolni,hogy csak egy kis semmiség vagyunk az EU-ban...nem csak kihasználnak minket,csak mi nem tudjuk normálisan ellátni az embereket...

"Mi közünk nekünk az EU-hoz? Persze azon kívül, hogy tranzitországa vagyunk a románoknak meg a Balkánnak. Mindenkit le lehet itthon fizetni egy játszótérrel meg egy kilátóval, hogy márpedig mi teljes jogú tagok vagyunk és mindent az EU-nak köszönhetünk." Az EU-nak kell Magyarország, de nem csak a tranzit-forgalom miatt:P Ha nem vennéd észre az egész EU-ban szívesen fogadják a magyar szakembereket, mert itt a legjobb a képzés, a gyakorlat minden területen nagyon jó.Az oktatásunk rossz helyzetben van, mégis mi vagyunk szinte mindenben a legjobbak.A magyar orvos rezidensek a legjobbaktól tanulnak.Elavult mûszerek mellett is tudnak olyan mûtétet csinálni, amit egy másik nemzet orvosa megfelelõ berendezéssel sem.Ha egyszer megfelelõ lesz a fizetés akkor Magyarország híres lesz az emberekrõl, és akkor már te sem fogod gondolni, hogy csak egy kis semmiség vagyunk az EU-ban...nem csak kihasználnak minket, csak mi nem tudjuk normálisan ellátni az embereket...
"láttál mondjuk önellátó börtönt az EU-ban, nem?" Mi közünk nekünk az EU-hoz? Persze azon kívül, hogy tranzitországa vagyunk a románoknak meg a Balkánnak. Mindenkit le lehet itthon fizetni egy játszótérrel meg egy kilátóval, hogy márpedig mi teljes jogú tagok vagyunk és mindent az EU-nak köszönhetünk.
Azért nem szeretik mert a Jobbik nácistá rásszásitá kirekesztõ és berekesztõ valamint trappista, szombatista ja és kommunista :) )
Nehogymár még az EU val példálózzatok. Az nyomorék országok tömkelege. Nem kéne nekünk is a szintjükre süllyednünk.
"Miben korlátoz minket az EU?" Miben nem??? Bármerre mész bármibe fogsz rögtön EU falba ütközöl. "Ez EU szabványos? EU kompatibilis?"
mindenki érzi a programmal kapcsolatban, hogy nem minden rózsaszín:) láttál mondjuk önellátó börtönt az EU-ban, nem?Csak a harmadik világban van ilyen.Megvédik a magyar földet, úgy hogy az állam vásárolja fel méltányos áron, és majd a magyaroknak adja el...mibõl veszik meg?Mennyit írjak még?
Igazad van!Ne süllyedjünk a nyugat szintjére!Hát kinek kell az az életszínvonal?Javaslom az EU feloszlatását, és Magyarország szögesdróttal való körbezárását!
11:10 te úgyis akkora jobbikos vagy, akkor miért kéne másolnom a programjukból, fújod kívülrõl az egészet, nem?és végül is az EU csak mindennek a felújításában segített eddig.és most én kérem hogy másolj:Miben korlátoz minket az EU?
Vagy éppen azért nem szeretik a Jobbikot, mert átlátnak a programon, és világos számukra, hogy a Jobbik egy letûnt korszak mentén, és nem a 21. század színvonalán gondolkodik. A programon kívül pedig sokkal riasztóbbak a Jobbik prominenseinek sötét megnyilvánulásai, buta kijelentései, és az az anakronisztikus imázs, amelyet az ország lakosságának a többsége a háta közepére sem kíván.
12:04 akkor küldj egy levelet, arról hogy mi korlátoz téged az EU-ban?Ennyik vagytok ti, semmit nem indokoltok, de biztos úgy van:) 12:06 akkor, ugyebár te nem tartozol az értelmiséghez
Aki nem szereti a Jobbikot az rühes!
Az "az nem ért egyet X-el, aki nem érti X-et" egy nagyon arrogáns szöveg, régen az eszdészeseknek volt a kedvenc "érvelése".
A válasz megírásának idõpontja: ma 13:11 te merre jártál már a nagyvilágban?
Mivel egyedül a Jobbiknak van jól kidolgozott programja másnak a programját nem is tudják kritizálni! xD A kiemelkedõen jót mindig kritizálják...
"Aki nem szereti a Jobbikot az rühes!" <<-- tipikus jobbikos "észérv". Grat.
Javaslom azoknak, akik nem értik, mi a baj a Jobbikkal az ellenforradalmáros ( ba*****, amég leírtam, elfogott a hányinger ) kérdés megtekintését. Na, ezért utálja õket számos ember.
ma 13:11 Az önfenntartó börtönhöz olyan éghajlat kell, ami nem teszi szükségessé a fûtést és hõszigetelést, vagyis a szilárd építményeket, hanem megoldható sátorral vagy konténerekkel. Arizonában a tél rövid, és nem megy 5 fok alá a hõmérséklet, az év nagy részén meleg van, tavasszal és õsszel pedig minimum 15 fok van. Magyarországon nincs ilyen éghajlat, ennélfogva a tent city magyarországi adaptálása a szokásos dilettáns, agyatlan üres duma, mint a jobbik összes "nagy ötlete". A jobbikos nem más, mint a Blikk-olvasó agyatlan proli. Elolvassa a bulvársajtóban, hogy van egy tent city, és rögtön hõbörögni kezd, hogy "itt mé' niccs ijen". A jobbikos átlagalkesz 5 percet nem képes gondolkodni.
"sok értelmiségi is ellenzi a jobbik programját.. és nem azért mert nem értik, hanem mert nem értenek egyet vele.. nagy különbség" Felénk nem értelmiségnek mondják a tehenészeket.
"a nagy "támaszd alá" szólásaitok rátok nem vonatkoznak?link?" Milyen link te köcsög?? Nem a neten kellene élned! Kimennél az utcára, bemennél egykét céghez nem itt rinyálnál linkért. Egy link mit támaszt alá? Egy honlapra bármit ki lehet írni. Te ostoba paraszt!
A válasz megírásának idõpontja: ma 10:57 jaja...semmi közünk az eu-hoz. ki kell lépni, határokat lezárni, senki se ki, se be. mi itt vagyunk az áldottak szigetén. majd gyártunk saját autót, saját számítógépet, lesz saját ananászunk stb. csak szóljatok idõben, mert akkor én elõtte lelépek.
Az a helyzet, hogy a Jobbik programja egy álmoskönyv. Nagy része megvalósíthatatlan, õk is tudják ezt, de az esélytelenek nyugalmával várják a választásokat. Csak aztán ha véletlen kormányra kerülnek (ennek nagyon kicsi az esélyes, szinte 0), akkor lesznek a bajban, hogy a radikális változásaik megvalósíthatatlanok. Kb ez a véleményem.
"Igazad van!Ne süllyedjünk a nyugat szintjére!Hát kinek kell az az életszínvonal?Javaslom az EU feloszlatását, és Magyarország szögesdróttal való körbezárását!" Épp ezt javasoltam én is. Mért kell nekünk még más nyomorék országokat is eltartanunk? Éljenek meg ahogy tudnak, ne a mi nyakunkon lógjanak.
A Jobbikot azért nem szeretik sokan, mert 10-15 százalék birtokában úgy tesznek a tagjai, mintha õk lennének egyedül magyarok, mindenki más hülye, és ha bármilyen kritikát kapnak, akkor vita helyett lezsidózzák/neoliberálisozzák/kommunistázzák az embert, úgy, hogy az õ pártjukban is van jópár zsidó, exkommer, vagy éppen korábbi szdsz tag. Nem bízok egy olyan antikommunista pártban, amelyik egy volt mszmp tagot akar pénzügyminiszternek.
Szerintem Magyarországon nagyon sok embernek vágyálma, hogy lesüllyedjen az aljanép nyugatiak életszínvonalára...
Akkor költözzetek oda és kezdhetitek a süllyedést. Itt semmi szükség rátok élõsködõ vérszívókra.
A válasz megírásának idõpontja: ma 11:39 szerinted pl. én azért költöztem 3 éve MO-ra, mert nem szeretem ezt az országot és így szeretném kiélni mazochista hajlamomat? megsúgom: NEM azért költöztem ide, mert szeretem ezt az országot. és igen, látom a hibákat. ugyanakkor nem az a megoldás a hibák javítására, ha lefikázzunk mindenkit, aki más véleményen van, ha csak jóban-rosszban, fekete-fehérben gondolkodunk. rengeteg szürke árnyalat van a két szín között. soha nem a háború vitte elõre az emberiséget, hanem az együttmûködés.
Miben korlátoz minket az EU?" Miben nem??? Bármerre mész bármibe fogsz rögtön EU falba ütközöl. "Ez EU szabványos? EU kompatibilis?" a nagy "támaszd alá" szólásaitok rátok nem vonatkoznak?link?
sok értelmiségi is ellenzi a jobbik programját.. és nem azért mert nem értik, hanem mert nem értenek egyet vele.. nagy különbség
ma 13:11 Amúgy meg már az is a primitívség jele, ha azt hiszed, hogy az USA mindenki számára követendõ modell, amit másolni kell. Egy fenét. Az USA közbiztonság, igazságügy, rendészet és jogrendszer kérdésében egy barbár ország, évszázadokkal lemaradva Európától. Másolni a nagy Ámerikát konkrétan visszalépés lenne.

Mért van az hogy már nem vagyok szűz mégis félak attól hogy más pasival testi kapcsolatom legyen?

uj párom van(nem az akivel régen voltam együtt és akivel elvesztetttem)de félek neki odadni magam,mert nem tudom hogy fog reagálni meg hogy tecceni fog e neki minden ...ugye értitek?mért van ez az érzés bennem?

Legjobb válasz: Hát ha petting volt már... Akkor mért félsz? Ott általába elég jól meg lehet "egymást", egymás testét ismerni... Onnantól egyenes út. Úgy is lépésekben halad a dolog, én nem tudom mért félsz :) Azt nem írtad, hogy rossz tapasztalat lett volna az elsõ... max amiatt lehetne még. Vagy esetleg a "második érzés" miatt.. Ha érted. Mindenesetre ne izgulj, a petting feloldja általába a dolgokat! És amiatt se, hogy ne tetszenél-e neki... ez végképp bizos, hogy hülyeség. :)

Hát ha petting volt már... Akkor mért félsz? Ott általába elég jól meg lehet "egymást", egymás testét ismerni... Onnantól egyenes út. Úgy is lépésekben halad a dolog, én nem tudom mért félsz :) Azt nem írtad, hogy rossz tapasztalat lett volna az elsõ... max amiatt lehetne még. Vagy esetleg a "második érzés" miatt.. Ha érted. Mindenesetre ne izgulj, a petting feloldja általába a dolgokat! És amiatt se, hogy ne tetszenél-e neki... ez végképp bizos, hogy hülyeség. :)
Azért nem szeret mert megharagudott rád? Attól, hogy mérges még szeretnie kéne. Mi történt?
nem elhanyagolható hogy miért haragudott meg?
Én ezt nem igazán értem... mármint amit leírtál. Fuss neki még egyszer, mert követhetetlen.
Az hogy megharagudott rád és ezért nem szeret és ezért hagy el csak egy ürügy, így kényelmesebb neki hogy a te hibás a válás-szerinte!
Miután az okot nem tudjuk és ez az írás eléggé zavaros, így nem tudunk válaszolni.
Bakker, én ezt egyre kevésbé értem. Írásjelekkel tagolt, érhetõ stílusban le tudod írni, hogy mirõl van szó?
Írni kell, értelmes mondatokban
Értelmesebben!!Hogy mi prolik is megértsük!
Szóval az ismerõs házaspár -akik lekésték a repülõt- nálatok (azaz a szüleidnél) aludtak volna? De ez meghiúsult, mert közben a szüleid telefonáltak, hogy hazajönnek? A férjednek meg nem tetszett, hogy az ismerõsök nem maradhatnak ott? Na? Jól fordítottam:) ?
csak a kérdést elolvasva: egy másik nõ az oka. nem tudsz semmit csinálni.
A kérdező hozzászólása: bocsi csak nagyon kivagyok bukva, a gyerekek rajtam sírnak , hogy most mi lesz, én pedig most vagyok elõször ilyen oldalon , nem tudom hogy kell csinálni.
Semmit nem értek ebbõl a zagyvaságból...
Diszlexiás vagy? Én nem szoktam problémázni a helyesíráson, én is hibázok néha, de ez komolyan érthetetlen ahogy írsz, 0 írásjellel .:D
A kérdező hozzászólása: 31 és 33 évesek vagyunk szerintem ez az ismerõs a férjem szeretõje azért haragudott meg ennyire, Mert szerintem ez semmiség volt!
kamu
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Mert a szüleimnél voltunk a szüleim elvitték a gyerekeket nyaralni közbe az egyik ismerõsünk készült a repülõtérre a lányával de lekésték a gépet úgy volt ott alszanak de telefonáltak a szüleim hogy jönnek haza én meg mondtam az ismerõsnek hogy most mi legyen ennyi?
Egyetértek ha egy másik nõ van a dologban, nem tudsz mit tenni, szerelmes.

Miert eröltetjuk kapkodunk annyira a demokracia irant? Mikor vesszuk mar eszre, hogy mar nem muködik ugy ahogy kellene, mert le van igazva . Egy ujjabb jobb rendszerre nem tudom a megoldast, de hatha itt valaki?

A törtenelemnek is elöre fele kell mennie meg a gondolkodasunknak is .

Legjobb válasz: Volt egy rendszer a torténelem folyamán, amely nem magától omlott ossze, hanem a kulso ellenségei bombázták szét a szó szoros értelmében. Ez a rendszer (a tobbihez hasonlóan) ott vette át a hatalmat, ahol éhezés és válság volt, és ahol átvette, ott hamarosan prosperálni kezdett a gazdaság, emelkedett az életszínvonal, jóval alacsonyabb mértéku volt a korrupció bármely más rendszerhez képest. Szétverése óta az egyetlen olyan rendszer, amelyet tilos propagálni és szimpatizálni vele. Ennek nyilvánvalóan tobb oka is van, nem akarom ezt most fejtegetni (valaki úgyis belekot majd, aztán vita lesz). "A törtenelemnek is elöre fele kell mennie meg a gondolkodasunknak is" Lehet mondani, hogy most visszafelé néztem, de a demokrácia sem XX. századi találmány, és kétszer is csodbe ment már a torténelem során. A ma is elismert akkori gondolkodók pedig megmondták már akkor is, hogy a demokrácia nem jó. Mégis van, és most sem jó..

Volt egy rendszer a torténelem folyamán, amely nem magától omlott ossze, hanem a kulso ellenségei bombázták szét a szó szoros értelmében. Ez a rendszer (a tobbihez hasonlóan) ott vette át a hatalmat, ahol éhezés és válság volt, és ahol átvette, ott hamarosan prosperálni kezdett a gazdaság, emelkedett az életszínvonal, jóval alacsonyabb mértéku volt a korrupció bármely más rendszerhez képest. Szétverése óta az egyetlen olyan rendszer, amelyet tilos propagálni és szimpatizálni vele. Ennek nyilvánvalóan tobb oka is van, nem akarom ezt most fejtegetni (valaki úgyis belekot majd, aztán vita lesz). "A törtenelemnek is elöre fele kell mennie meg a gondolkodasunknak is" Lehet mondani, hogy most visszafelé néztem, de a demokrácia sem XX. századi találmány, és kétszer is csodbe ment már a torténelem során. A ma is elismert akkori gondolkodók pedig megmondták már akkor is, hogy a demokrácia nem jó. Mégis van, és most sem jó..
azért, mert egyenlõre nincs jobb.
A demokrácia nem azért rossz, mert lopnak a politikusok. Had lopjanak, úgy se bírják ki. Egyszerûen a rendszer játék szabályai nem mûködõképesek. A rendszer növelni akarja a gazdaságot, de ugyanakkor az embereknek is jólétet akar teremteni. Ám a kettõ érdek gyakran nem fedi egymást, és az emberek rosszul járnak. Plusz ezt az egészet megtetézi az, hogy a pénzünk külön életet él, kapzsi bankok játszanak vele kedvük szerint. Hitel hitel hátán, és a rendszert nem lehet megszerelni, mert a politikusok is muszályból, illetve önös érdekekbõl üzlet szerûen kormányoznak. Nem tudom, bele szoktatok e gondolni, itt élünk a harmadik évezredben, szuper technológiák között, szuper szgépek között, pestis és egyéb halálos vírusoktól mentesen (az üzleti érdekbõl kitenyésztett évente megjelenõ sertés szénanáthák meg galamb influenzák nem számítanak), és mégis nyomorgunk sokszor az pénzrendszerünk miatt? Micsoda nonszensz ez már? A középkorban 10ed ennyi segítsége volt az embereknek, mégis elvoltak. Mi meg már világított, fûtött házakban élünk, és mégis itt szrakodunk, hogy IMF hitel ííígy, meg GDP úúúgy, jaaj, zuhan a forint. Ezek a dolgok gyakorlatilag nem is léteznek. Ezek a problémák. Csak számsorok egy számítógépben. Hát én eddig egy kivitelezhetõ megoldást, utópiát ismerek el, ami képes leváltani a demokráciát. Nézd meg, keress rá: Zeitgeist! Egy világ, ahol nem korrupt üzletemberek uralnak, hanem szakértõk és tudósok építenek.
A kérdező hozzászólása: Én már probáltam , anyámon keresztül mert vele beszél velem nem de még köszönni sem nagyon. Szinte már rögeszmés nálla.:(((((
Egy ok lehet a testvérek közötti rivalizálás, ami kicsit talán elhúzódott. Általában az idõsebb testvér azért haragszik a fiatalabbra, mert úgy érzi, hogy a család már csak a kissebre figyel. A kicsit meg mindig hátszéllel indul, mert az õ nevelésében a szülõk rutinosabbak. Namost, azzal, hogy te babát vársz, a nõvéred úgy érzi, hogy újra nem foglalkozik vele senki, hogy megint te vagy a középpontban, megint rólad beszél mindenki, és veled dicskednek a szüleid. Jó megoldást nem igazán tudok. Esetleg tanácsolhatom GORDON - EMBERI KAPCSOLATOK c. könyvét, abban van szó az ilyen konfliktus helyzet megoldásáról. DE! Ezt az ellentétet nem te tudod feloldani, hanem a családtagok, azzal, hogy többet figyelnek rá, stb., vagyis õt helyezik a középpontba, pl. úgy, hogy "Milyen nagyszerû nagynéni leszel:) "
tuti féltékeny.hiäba a növéred..nem szép töle hogy igy viselkedik.a babväräsod ne rontsd el ilyen miatt, ne idegeskedj!én 21 multam és a kisfiam 7 honapos, és sokan voltak akik a csalädban is irigykedtek aztän ebszeltek ahätam mögött..mellesleg oldog pärkapcsolatom van, külföldön élek a babäm apucijäval és a babommal.hagyd räjukne foglalkozz velük-vele.remelem nem vele élsz egy fedél alatt.märmint a tesoddal, mert igy eleg nehez terhesen elviselni az iylen "gonosz"embereket.kitartäs!
Sajnálom...én 23 éves vagyok, nõvérem 25 éves. Viszonylag jó testvérek voltunk mindig is, sok-sok veszekedésel:-). 12 hetes kismama vagyok, de amikor megtudta, hogy babaát várok, teljesen megváltozott. Ha találkozunk lesi minden kívánságomat, átölel, puszilgat, büzske rá, hogy a húga terhes. Mondhatom, hogy úgy érzem magam, amikor még kicsi voltam, és õ megölelt, olyan jó érzés. Sajnálom..
Szerintem irígykedik. Kérdezz rá konkrétan, hogy mi az, ami nem tetszik neki benned, mivel van problémája. Ne idegesen, meg ilyesmi, csak szép tárgyilagosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Igen ez lehetne az hogy a család rám figyel de ezt sem lehet mondani mert a páromnál lakom! Anyámék nem nagyon fogadták el a helyzetet. Én már meg sem szólalok mert anyám elmondja növéremnek. növérem 23. Igen lehet hogy féltékeny mert nekem jobb a kapcsolatom.Na már csak abban bízom hogy mellettük kaptunk egy házat, és változik. Köszönöm a válaszokat!!!
Milyen "lelki" gondok? :D Szörnyû lelki gondjaid lehetnek 15 évesen... Tudom, mert én is annyi vagyok.
Keress valami hobbit vagy tevékenységet ami eltereli a figyelmedet a problémákról. Valamint az is sokat segíthet ha valakivel meg tudod beszélni a gondokat.
Elõször is szerintem az lenne a legjobb, ha keresnél egy olyan személyt, akiben megbízol és elmondod neki a gondodat.( gondolok itt elsõsorban anyukádra, legjobb barátnõre, nagyszülõkre). Ha nagyon bizalmas a téma, akkor inkább olyat válassz, aki a családban van, mert a barátnõkben sem lehet mindig megbízni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!