Találatok a következő kifejezésre: Mért van hogy egy fajtiszta (3 db)

Mért van az, hogy egy fajtiszta cicáért akár 150. 000Ftot is kérnek?

én elhiszem h fajtiszta és jok a felmenöi...de nem abszurd ez egy kicsit?3honapig amig a gazdánál van az oltásokat is beleértve etetés stb sztem nincs több cicánként 20-30 ezernél(de lehet h sokat mondtam)

Legjobb válasz: valamibõl nekik is meg kell élni :) a "márkát" fizeted meg itt is mint mindenhol. Pl egy Nike cipõ is sokszor többe kerül mint egy kínai, még akkor is ha teljesen ugyan olyan.

valamibõl nekik is meg kell élni :) a "márkát" fizeted meg itt is mint mindenhol. Pl egy Nike cipõ is sokszor többe kerül mint egy kínai, még akkor is ha teljesen ugyan olyan.
Megfizetni egy jó vonalból származó, gondos tenyésztõtõl származó fajtatiszta állatban azt kell, hogy a tenyésztõ megvette a tenyészállatait, valószínûleg legalább ennyiért, felnevelte (nem whiskason), kiállításra hordta, megcsináltatta a fajtára jellemzõ öröklõdõ betegségekre a szûrést, törzskönyveztette a megszületett almot, féreghajtotta, oltotta. Egyik sem olcsó dolog, elhiheted. Van egy jó oldal ami nem macskával, hanem kutyával foglalkozik, de a hasonló kérdések megválaszolása miatt jött létre: http://olcsokutya.uw.hu/
azért, mert a macskáknak mindössze 1%-át teszik ki a fajtiszta példányok.

1 éve van egy fajtiszta fókabarna sziámi lány cicám, Zafira és most meg kell válnom Tőle, mert a családban allergiásak lettek rá és nem maradhat. Hogyan dolgozzam fel, hogy az ÉN szeretett cicámat el kell adnom? :' (

Legjobb válasz: Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(

Nekem a kutyusomat tûntette el az apám...:( tudtom nélkül.nem könnyû, de gondolj az együttöltött szép pillanatokra, és arra, hogy szeretõ, jó helyre került:(
kérd meg az új gazditól, hogy hagy látogasd meg idõnként :) én is szomorú lennék ha meg kéne válni akármelyik cicámtól :(
én nagyon mérges lennék rájuk!!!!!!a helyedben is az vagyok.
Ha elég tisztán tartjátok a lakást (napi!!! alapos porszívózás és felmosás) és a cica mozgásterét némileg korlátozzátok (pl. az allergiás személyek szobájába nem mehet, kanapékra, fotelokra nem mehet fel, stb.), akkor nyugodtan maradhatna. A mi 7 éves gyerkõcünk nemcsak allergiás a macskaszõrre, de asztmás is, mégis megoldottuk, hogy ne kelljen kedvencek nélkül élnie. Igaz, az én részemrõl sokkal több munka a napi teljes takarítás, de megéri. Mivel te már nagyobb vagy, magad vállalhatod a takarítást, hidd el, alig 40-45 perc alatt kész lehetsz mindennel. Ez méltányos alkuajánlat lehet a szüleid felé, de csak akkor, ha be is tartod!
Fura, hogy pont most lett valaki allergiás a macskára, egy év múlva. Amikor megvetted akkor meg nem volt senki allergiás, és hopp 1 év múlva meg már az. Szerintem, ez rossz kifogás, hogy megszabaduljanak a cicádtól. Mert elegük van belõle. Harcolj érte!! Amúgy elég sok hirdetésben látom, hogy 2-3 év körüli macskákat adnának el ún. családi ok miatt. Szerintem az ilyen emberek megunták és szabadulni akarnak tõle. Erre jó alibi az allergia. Én mindenesetre kérnék egy allergia vizsgálatot, a szülõnek, mint bizonyíték, hogy tényteg allergiás-e és, hogy nem kamuzik. De ha allergiás is akkor is van rá gyógyszer és a folyamatos takarítás mellett szerintem meg lehet lenni. Drukkolok neked, hogy sikerüljön megtartanod a cicádat!!

2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a kutyusom?

Akitõl vettem állítja, hogy fajtiszta és a kisállat könyvében is (amit vásárláskor kaptam mellé) yorkshire terrierként van feltüntetve.

Legjobb válasz: Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.

Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.
Sajna valószínû átvertek. Az oltási könyvébe meg azt írnak amit akarnak.Amúgy ha a dokinak fizetsz az oltásért beleírhat yorkit simán.
Fajtiszta, hiszen kutya. Törzskönyv viszont nem fajtatiszta. A fehér foltok pedig fajtatiszta kutyánál is elõfordulhatnak, ezeket ha jól tudom, kizárják a tenyésztésbõl.
Az oltási könyvben ("kisállat könyv"), tulajdonképpen azt nem írnak bele amit nem akarnak, tehát fordítva is igaz... Mint ahogy jó páran már elmondták, van törzskönyv, vagy nincs? Persze fajtatiszta lehet törzskönyv nélkül is, de mivel nincs neki törzskönyve ezért HIVATALOSAN nem számít annak. Aztán, hogy mi kerekedik a kutyusból úgy is kiderül:)
A kisállat könyv csak oltási. Fel kéne fogni. A doki aki kiállította meg megcsókolhatja a valagam, mert TK nélkül NEM írhatta volna bele, h yorkie. Tk nélkül ha tetszik, ha nem, fajtajellegû keveréked van csak.
Törzskönyv nélkül* Elõzõ voltam, elnézést.
Mennyiért vetted, és honnan?
És szerinted mit tudsz tenni ha kiderül h nem yorki - arról sincs papírod h tõle vetted... :oP
A kérdező hozzászólása: Erre már én is gondoltam, hatóság elõtt lehet nem tudom bizonyítani, de szemtõl szembe nem tudja letagadni, meg a közös ismerõseink is tudják... Mind1 rem nem kell elmennem eddig. Az árat nem írom ki mert elég kellemetlen belegondolnom is, hogy ilyen felelõtlenül szórom a pénzemet nem, hogy megosztani valakivel, am nem 10-20 ezer forintba került, hanem többe. Ne haragudj, de mint írtam eggyenlõre a tenyésztõrõl nem nyilatkozom, majd talán csak ha biztos leszek a dolgomban.
Vna mini meg extramini? Valaki lõjön le, könyörgöm!!!!!!
Majd a Drága Fõvadász Úr lelõ! :) Már bocsi Kedves Kérdezõ, de szvsz nem az állatorvos tud keveset a fajtáról. Neki elsõre feltûnt, hogy fehér van benne, meg hogy túl nagy. Normális helyrõl vett kutyánál nem kell semmilyen testrészüket ragasztgatni vagy kötözgetni, az úgy áll, ahogy a standardben meg van írva. Mini meg extramini csak a szaporítók agyszüleménye, azok a genetikai selejtek.
Nem létezik mini és extra mini yorki. Fajtatiszta yorki egy méretben van, ami 2, -3 kg között mozog, de 3 kg fölé nem mehet.Minden ettõl eltérõ méretû kutya, fajtajellegû keverék. Amúgy ez a mini és extra mini dolog, a szaporítóktól jön, mert azoknál született rengeteg degenerált kölyök, akár 1-1, 5 kilós kutyák is (felnõttként) és valamit ki kellett találniuk, hogy eladják. Azok agyon nyomorított, 99%-ban beteges, rövid életû szerencsétlen kutyák.Sajnos 4-5 évet, ha élnek...kész csoda, ha annál tovább húzzák.És egy vagyon hagy az ember, az állatorvosnál.
A yorki felnõttkori súlya nem lehet több, mint 3 kg. Ha õ 2 hónaposan 1 kiló, akkor a nyakamat teszem rá, hogy több lesz, mint 3. És törzskönyv nélkül semmiképp nem lehet fajtatiszta. Amúgy ha jól értettem, 6 hetesen hozhattad el? Mert akkor a kedves ismerõsöd olyan messze áll a tenyésztõ címtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl.8 hetes kor elõtt normális tenyésztõ nem ad el kutyát, és bármilyen hibás legyen is a kutya, törzskönyvezteti, mivel neki az a dolga. A lényeg, hogy szeresd és szerintem nyugodtan jelentsd fel azt a barmot.Gondolom számlát nem kaptál a vásárlásról :
Mesélek valamit, hogy az állatorvosok mennyire értenek a fajtákhoz. Nekik a gyógyítás a dolguk, a betegségek és nem a standard ismerete. Néhány hónapja mentünk oltásra, és hallom, hogy az orvosunk mérgelõdik, hogy lehet valaki ilyen trehány, hogy az oltási könyvbe az elõzõ állatorvos beírta, hogy "yorki". Ilyen kutya nincs is, azt kellett volna írnia, hogy yorkshire terrier. Jön ki a gazdi a kutyával, rájuk nézek... Megnyugtattam az orvost, hogy bizony abba az oltási könyvbe igen jól van beírva a "yorki" meghatározás, mert ennek a kutyának van némi köze a yorkshirhez, de csak úgy anyai ágon valami távoli õsben. A színe nagyjából stimmelt, de egy kb. 10 kilós, rövid göndör szõrû kutya volt 2 évesen. A képeket megnéztem, keresgéltem kölyökképeket. Az ember keze, ujjai támpont a méret saccolásánál. A husky babáim 3 hetesen kisebbek voltak, és õk akkor kb. 3 kilók.
Miért gondolják az emberek h az állatorvosok egyenesen küllembírók, kutyakiképzõk és kinológiai zsenik? Õk a gyógyításhoz értenek, semmi máshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ez adott még egy kis reményt.:) Egyébként felhívtam az állatorvost akinél elsõnek volt a kicsi és úgy, hogy megmondtam a tenyésztõ nevét emlékezett rá és a tesóira is azt mondta, hogy szerinte yorki, ja és ugyan ezeket mondta amit te leírtál, hogy majd csak ha nõ nagy korában fog látszani rajta hogy valódi vagy korcs e.
elõzõ vagyok, az Állatorvosnak az a dolga, hogy gyógyítson és nem a fajtameghatározás, sokaknak fogalmuk nincs milyen fajtát látnak!
Elõször is a képeken nagynak látszik de ez nem jelent semmit elég csalókák szoktak lenni a képek! A sok okosnak: yorkiknál nagyon sokszor elõfordul, hogy van pici fehér mellényük születésnél illetve a lábaknál is elõfordulhat. Ezt ki kell nõnie különben hiba és általában ki is növik kb. 5-6 hónaposan már simán eltûnik a fehér! Másodszor még ha Tenyésztõtõl is vette a kiskutyát 2-3 hónapja nincs Törzskönyvezés Magyarországon azért ezzel tisztában kell lenni, tehát simán lehet fajtatiszta a kiskutya csak a jelenlegi viszonyok nem engedik meg a Törzskönyvezést és mivel a szuka elõbb lett fedeztetve minthogy megszûnt a Törzskönyvezés így simán lehet fajtatiszta !!!
Most néztem a képeket, olyan mint egy mini németjuhász keverék :/ Nem akarom tudni, hogy mennyiért vetted.
Kérdezõ! A 17. kommentedben a második képen a kutyus egy felnõtt férfi kézben van? Mert kép alapján (de a többin is )ez a kutyus egy 2 hónapos yorkinak nagyon nagy. Szerintem. A bátyámék yorkija, ami 5 évesen 3 kiló, az ekkora kb egy átlag férfi kézben. Amúgy ettõl függetlenül tündéri pofija van! Vigyázzatok rá, és leljétek benne örömötöket még nagyon sokáig! :)
Semmi csodálkoznivaló nincs azon hogy a mini és extramini kifejezésen csak nézett nagyokat az állatorvos, ugyanis ilyen fajta nem létezik. És bár ne várd azt el tõle hogy ránézésre õ megmondja hogy fajtatiszta-e vagy sem, de ezekbõl a jelekbõl 100% hogy nem fajtatiszta. Ahogy Akiteki is írta, meg ahogy én megnéztem a képeket hát a pofija mindenre emlékeztetett csak yorkshire terrierre nem. De figyelj csak, tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy István hívják akitõl vetted és Tatabányai?
A képeid jobban megnézve, nekem spániel-német juhász fejû-yorki mix.
Szerintem attol , hogy a kölyök szörén találhato fehér folt még lehet yorki, változni fog a szöre mire felnött kutya lesz.Mekkora sulya lesz az meg a tartásátol is fugg azt gondolom.Nem értem mit jelent az , hogy nem lehet több 3 kg-nál? Miért ne lehetne?Nyilván nem 40 kg lesz de simán lehet 4 akár 5 is.Eredetileg is 5-6 kg volt ez a fajta.Kedves kérdezö ne aggodj emiatt, ha te egy édes , kedves, bolondos yorkit akartál mindegy hogy törzskönyvezett vagy sem yorki nemzette és yorki hozta világra tehát yorki.A törzskönyvezett kutyák között is van szinhibás.Nem egy yorki gazdát ismerek akiknél 4-5 kg a kutyus törzskönyvel de ettöl még nem torzszulött és van olyan is akinek a kis mellén van világos kis folt ez a legkevesebb ezerszer jobb mintha cukorbeteg vagy duplafogsoru vagy csontritkulásos lenne.Ha nem kiállitásra szánod és nem tenyészteni szeretnéd legyél nyugodt a kis yorkid miatt .
A kérdező hozzászólása: Rendben van utána olvasok, és köszönöm még egyszer a jó tanácsokat! :) Majd ha nagyobb lesz a kutyus teszek fel még képet!
Olvass sokat a falkavezérségrõl, és ne hagyd elkanászodni! Nincs rosszabb, mint egy idegbeteg szobacirkáló.
tök jó hogy meghallgatod az észérveket! majd még tegyél fel esetleg képeket a kutyusról, ha nagyobb lesz! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet mert már most kezd ilyen lenni! Ígérem megfogadom ezt a tanácsot! :)
Ezt az úgy bánunk vele mint egy kisbaba mentalitást most és azonnal fejezzétek be, mert magatokkal csesztek ki. Lesz egy mindenre támadó, viselkedni nem tudó, neveletlen görcsötök. Komolyan mondom. Kezdd el felállítani a szabályokat még most!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet, megfontolom! Nem arról van szó, hogy reagálnom luxus, hanem, hogy tegnap szinte egész nap ezen az oldalon lógtam, kaptam hideget, meleget, és már estére igazán ne haragudj de azt sem tudtam hol áll az eszem. Egyébként nem tõle vettem a kutyust!
még 1x leirom mert látom reagálni luxus kérdezö "tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy Istvánnak hívják akitõl vetted és Tatabányai?"
Hm ez a hozzáállás egyenes út az elkényeztetett, fejrenövõs, világuralomratörõs yorkika felé - hajrá!! Vagy nézzetek utána a kutyanevelésnek, ha már a kutyavásárlásnak nem sikerült!! Nem ártana egy kutyaiskola is...
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem fogok megválni tõle semmi pénzért. Igen is szeretem, és törõdöm vele! A párommal szinte úgy bánunk vele mintha egy kisbaba lenne. Õ a család kis kedvence és ez ezek után is így marad.
sajnálom, ha korcsnak hívod a kutyádat :( a képekrõl nekem az jön le, hogy keverék a kutyus, de ettõl ugyanúgy szerethetõ nekem is keverékem van, bõr õt direktbe választottuk :) imádom, rengeteg szeretet tud adni, nagyon okos, és remek családtag
Kérdezõ:Itt senki sem mondta, hogy a kutyád korcs(rajtad kívül).Igen, valószínûleg nem fajtatiszta.De szerintem elbûvölõ pofija van, és remélem, hogy belenyugszol, és így is nagyon fogod szeretni, mert õ nem tehet róla.Csak szeretetre vágyik.De ha nem vagy rá képes, akkor ajándékozd vagy add el olyannak, aki szeretetben felneveli.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elõre is, de ne haragudjatok a negatív kritikákra már nincs hangulatom válaszolni. Amúgy is az eredeti kérdéstõl már kilóméterekre járunk. Én tettem fel képet mert arra kértek. Abból is értek ha valaki leírja, hogy szerinte korcs, nem kell a lehetséges variációkat is elém tárni! Várok még vele egy picit és majd látszik az, hogy yorki e vagy sem, ha meg nem abba is beletörõdöm.
Nagyon helyes, és kérlek segíts te is ha máshol nem, legalább itt jobb belátásra bírni az elkövetkezõ gazdikat. Manapság a többség még mindig úgy gondolja, hogy a tk csak akkor érdekes, ha a kutyával kiállításra akar menni az ember. Pedig ez olyan, mint megvenni egy autót, vagy tv-t mindenféle papír nélkül. Valóban olcsóbb, de semmi garancia arra, hogy egy hónapnál tovább mûködõ képes. A kutyáknál ugyanez a helyzet. Jó esetben kapsz egy fajtájára hasonlító, egészséges kutyát, de nagyobb a valószínûsége, hogy pár hónap után már a boxernek hosszú bundája nõ, vagy a yorkiból lesz egy németjuhász. És az egészségügyi részérõl még nem is beszéltünk, hogy mennyi beteges, gyenge idegrendszerû kiskutya van szaporítóktól.
A yorkshire terriereknél a fehér színhiba, ennyi. De nyilván nem törzskönyves, tehát innentõl tökmindegy, hogy szerintünk fajtatiszta e vagy sem. Mert a válasz az, hogy hivatalosan NEM.
Pfff, a harmadik képet meg se néztem, annyira nem lehetett látni semmit az elsõ kettõn. Az elsõ benyomásom az volt, hogy egy álló fülû airdale terriert látok. Mondjuk a telefonos kamerák nagyon csúnyán tudják nagyítani a közelebbi dolgokat, de ez valahogy túl van azon a határon. Nézzük a jó oldalát: valószínûleg nem kell légcsõszûkület miatt mûteni, mint sok más yorki jellegû ebet.
Szép nagy darab. Végre nem egy miniyorki. Úgy nézem, hogy roti lehetett a mama. :)
Nincs egy olyan képed, amin áll? Pl odalról fényképeve, meg szembõl? Mert ezek alapján a képek alapján nem sok yorkit látok bele. De mint tudjuk, egy rossz kép simán csal a valósággal.
Mennyi idõs a kutyus? Mert nekem méretben túl nagynak tûnik... És elárulnád a híres neves kennel nevét ahonnan vetted? Mert hidd el sok szaporító hirdeti magát kennelként....
Mennyi idõs ez a kutya? Milyen súlyú?
A kérdező hozzászólása: http://kep.ivpicture.hu/771853.jpg http://kep.ivpicture.hu/771851.jpg Nem haragszom így nem jobb?
ne haragudj, de ezek annyira rossz minõségû képek, hogy ez alapján még nj kölyöknek is elmenne. Csak annyi látszik, hogy fekete-cser színû.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a segítséget! :) Elvileg akkor itt lesznek a képek az elsõ kettõn 6 hetes korában látható, a másikat pedig ma reggel készítettem róla. A foltok azok sajnos nemigazán látszanak de majd töltök fel olyat is amin látszik. http://kep.psharing.com/771851.t.jpg http://kep.psharing.com/771852.t.jpg http://kep.psharing.com/771853.t.jpg A fülecskéjét még nem igazán tudja állítani magától csak egy ideig, még ragasztgatni kell.
yorkisoknál elõfordul, hogy a "hibás" kölyköt nem törzskönyveztetik le, sõt én amikor anno vettem a yorkimat, olyan is volt, beszéltem a tenyésztõvel, és õ mondta, hogy a külföldi kantulajdonos nem engedi, hogy Magyaroszágra törzskönyvvel értékesitse a kiskutyákat, csak külföldre. (nayg kennel, és nem szaporitók), igy én elálltam a vásárlástól, mert szerettem volna kiállitani, igy fontos lett volna a papir. Egyébként a http://www.képfeltöltés.hu -ra feltöltöd a képet, és alul van egy olyan, hogy közvetlen link a képhez, azt ha ide bemásolod, akkor látjuk.
Azért ne ezzel nyugtatgasd magad, hogy jaj így fajtatisztának számít, mert nem. A fajtatisztaságot a törzskönyv igazolja, az oltási kiskönyvbe akár elefántot is beírhat a doki ha fizetnek neki érte. Törzskönyv híjján pedig nincs kizárva, hogy a yorkin kívül más fajta kutya is "besegített" a kutyád megszületésében, ez 100% biztos. Igen, így vettél egy "korcs" kutyát, egy olyat amilyet a menhelyeken ingyen próbálnak örökbefogadtatni. De ettõl függetlenül még lehet ugyan úgy szeretni egy keveréket is mint egy fajtatisztát, nem? Ugyan olyan teljes értékû kutya, max kicsit betegesebb lesz, de gondolom ezért nem hagynád elpusztulni. Igen, pénzügyileg lehúztak, de ezzel már nem tudsz mit tenni, ez volt a tanulópénz hogy legközelebb vásárlás elõtt kell utánaolvasni a dolgoknak, nem akkor amikor már gyanussá válnak.
elõfordulhat fajtatiszta kiskutyánál is fehér volt, de ez yorkinál azt hiszem szinhibának számit, igy nem vonható tenyésztésbe. De amugy idõvel el is nõheti. Teszel fel róla képet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ezt már én is olvastam! :) Keresgéltem már én is neten, de találtam arra utaló cikkeket is, hogy szõrszín szerint is több fajta yorki létezik pl.Biewer yorki.
SZÕRZET: A testen mérsékelten hosszú, tökéletesen egyenes (nem hullámos), fényes, selymes szerkezetû, nem gyapjas. A fejen hosszú, arany tan-színû, mélyebb árnyalatú a fej két oldalán, a gyökerénél és az orron, ahol nagyon hosszú. A fej szõrzetének tan színe semmiképpen nem terjedhet ki a nyakra, a sötét vagy kormos színû szõrzet nem keveredhet a tan-színûvel. SZÍNEZET: A nyakszirttõl a farok végéig sötét acélkék (nem ezüstös kék) szõrzet borítja a testet, melybe nem keveredhet fakó, bronzszínû vagy sötét árnyalat. A mellkason sûrû, fényes tan-színû szõrzet. A tan-színû szõrzet a gyökerénél sötétebb, mint a szõrszál közepén, a vége felé egyre világosabb.
Az megvan h ez a kutya 8 hetesen akkora mint általában 6-7 hónaposan szoktak lenni - ez kb 7-8 kilós valami cuki keverék lesz :D ami nem gond, csak az h megetettek, te meg bekajáltad...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos és 2 napos. Normál méretû yorki, a mérete az állatorvos szerint megfelelõ, tegnap kajálás után volt közel 1 kiló. Képet késõbb teszek fel olyat amin áll.
Megkérdezhetem mennyit fizettél érte? Ha már a"tenyésztõtõl" nem óvsz meg minket :)
A kérdező hozzászólása: Nem nem kaptam hozzá törzskönyvet. Még annyit majd megpróbálok, hogy 2 hét múlva oltásra ahoz a dokihoz viszem el akitõl az elsõt is kapta és megnézem mit mond rá, aztán ha bebizonyosodik a dolog elmegyek ahoz akitõl vettem, hogy beolvassak neki személyesen is , mert nem is kevés pénzt adtam érte, simán kicsi pótlással törzskönyveset vehettem volna, mert arra sem sajnáltam volna, de lebeszélt, hogy minek adok ki több pénzt ha megbízható helyrõl és szerinte baráti áron kapok nála egy yorkit. A normál yorkik ebben az árban mozognak ahogy nézegettem szóval ez sem nagyon baráti ár volt érte, de így hogy keverék így meg a legnagyobb szemétség volt amit csak tehetett. Mindegy tanultam belõle.Ezek után körültekintõbb leszek ilyen téren.
hihetetlenül édes kutyus, de ez szerintem egyáltalán nem yorki :S mindenesetre sok boldogságot kívánok a kutyuval :)
tk ide vagy oda, ez a kutya úgy yorki, ahogyan én. Egyébként szép dolog, hogy nem akarsz rosszat a kedves ismerõsödnek, csak van egy olyan mondás, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma" ne az ismerõdödre legyél tekintettel, hanem azokra a szerencsétlen kutyákra, akiket agyon ellet a könnyû pénz reményében. A kutyusod meg mindegy milyen fajta, aranyos csak éppen ezer ugyanilyen kis utcai keverék várja a menhelyeken a megváltást...
Nagyon édes kis jószág, de sajnos én se sok yorkit látok benne, még a rossz minõségû képek ellenére is ezt mondom. Viszont tündéri, szóval ha már nálad van szeresd nagyon, de a válaszaidból ítélve ezzel nem is lesz gond! :) Annyi csak a kérdésem, hogy törzskönyvet nem kaptál hozzá, igaz? Mert akkor egész biztos nem yorki, és hivatalosan is maximum fajtajellegû keverék lehet.
majd mutass róla képet ha nagyobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Igen ez mind igaz rá! :) Nagyon okos és egészséges is. Egész nap úgy be van pörögve, de sajna még este is. :) Alvás helyett most már a kutyával játszom lassacskán egész este. :) http://kep.ivpicture.hu/771863.jpg http://kep.ivpicture.hu/771864.jpg
nem jött át az utolsó két kép. az a lényeg hogy egészséges legyen és vidám! meg okos és játékos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságokat és a biztató szavakat! Itt van még két kép a kutyusomról de ezek sem igazán értékelhetõek mert nem igazán szereti ha fotózzák. :) Még annyit hogy köszönöm mindenkinek a válaszát, de most már hagyom a rágódást és úgy szeretem ahogy van.:) A szememben most is és késõbb is õ lesz a legdrágább kiskutya a világon. :) Persze ettõl még a válaszokat elolvasom és a tanácsokat elfogadom! :)
Csak azt kívánom Neked, hogy ne agyalj sokat azon hogy milyen "hiányosságai" vannak, mert ha valóban yorki, és ezt ugye feltételezem, hogy tudod, hiszen alaposan utánajártál a témának, akkor "elrakod" a tanulópénzt és szeretsz, nevelesz egy csuda jópofa kuyát, aki a környék legokosabb és legügyesebb kutyája lesz!!:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen teljesen igazad van, nekem is az esne az egészben a legrosszabbul. De mégis ezek ellenére én nem tudok olyan lenni mint amilyen õ volt hozzám így ha úgy is lesz hogy átcseszett nem rontom a nevét a köreiben (pedig megérdemelné) tehát nem írom ki. A méretérõl még annyit, hogy nem lehet annyira vészesen nagy mert mikor kiviszem wc-ni mindig azt nézem, hogy egy nagyobb szél fel ne kapja!:) Sokszor a lakásban is észrevehetetlen.
Ha csak pusztán a súlyát tekintem megfelelõ, de tényleg mit [email protected] ezen? Mindazok mellett amit már leírtam a szaporítás, "balkéz" kutyák elpasszolása ellen, azért Neked kedves kutyatulajdonos megjegyezném: lehet, hogy egy csodaszép, "feketehátú" yorkid lesz, akit majd emiatt sûrûn megbámulnak az utcán:)
Én ugyan nem tudom megnézni a képeket, de tapasztalatom szerint a házi képek minõségüket tekintve akár elefántot is nézegethed az embe ha zsiráfok kellene rajta látnia, de hát nem ez a lényeg. Ha valami apró küllemprobléma akad az nem a világ, mint ahogy te is irtad. De az már valóban gáz LENNE - ha egyáltalán így lesz - ha a jó ismerõsöd madárnak nézett...
A kérdező hozzászólása: Tudom mi az a törzs és azt is, hogy mi az oltási könyv! Én ezzel arra akartam kitérni, hogy az a doki, hogy nem vette észre azt, hogy keverék, de néhány hasznos válasznak köszönhetõen rájöttem ha korcs is beleírhatja a doki hogy FAJTA tiszta. :) Köszönöm a válaszokat, de igazából azt hiszem csak egy tartalmazta eddig azt az információt amire kíváncsi vagyok, hogy foltokkal lehet e fajtiszta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!