Találatok a következő kifejezésre: Mért van ha egy baba (40 db)

Én egy 6 hetes terhes második gyermekét váró anyuka vagyok. Milyen jelei vannak, ha a baba méhen belül elhal? Ultrahangon nem tudták megmondani, h csak kicsi v már elhalt, mert még nem látszott szívhang! De ha hányok az jó?

Legjobb válasz: Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba,mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni,hogy mi van!

Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba, mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni, hogy mi van!
11.14-es vagyok! Nagyon gratulálok, még a hideg is futkározott rajtam a soraidat olvasva. Vigyázz magatokra, jó babavárást!
Utolsó vagyok, nagyon örülök!Boldog baba várást!És ne aggódj most minden rendben lesz! 17hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek, aki szurkolt nekünk, a babánk él :) ))))!Nagyon jól esett, h biztattatok! Nagyon köszönöm!!!
Én nagyon szoritok neked!Már én is sajnos elveszitettem 5 babát és tudom milyen nagyon rossz!Most 17 hetes terhes vagyok és remélem mostmár nem lesz baj.Nagyon-nagyon szoritok!!!
Ne izgulj!Reméljük nem lesz semmi gond!Te addig is próbálj meg nem ezen agyalni!Majd írj ám, hogy mi volt a köv. uh-on!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat, az igazsághoz az is hozzátartozik, h a lányom elõtt volt 5 elhalásom és 1 méhen kívüli terhességem, ez a pici véletlenül jött ajándék, szurkoljatok, köszi!
a terhességi tünetek elhalás esetén is megmaradnak még egy ideig, sõt egy ideig még a teszt is pozitív (bár halványodik). Gondolom, kaptál idõpontot egy pár nappal késõbbi ultrahangra. Most nem tudsz mást tenni, mint várni. Kívánom, hogy minden rendben legyen.
Szerintem ezt nem veszed észre. De 6 hetesen még nem mindig van szívhang. Nekem se 7 hetesen, se 8 hetesen nem volt még, pedig én is émelyegtem egyfolytában. A végén 9 hetesen missed ab lett sajnos belõle. De azóta már van egy csodálatos 14 hónapos kislányom. Fel a fejjel, a jövõ héten már hátha ott dobog az a pici szívecske...
Én csak most írok, nagyon örülök!!!!

Mért van az ha egy baba arcú, cuki lányt látnak pasik akk az orális sexet helyezik inkább előtérbe?

nekem szinte mindig ezt mondják a pasik h naon szép cuki, bájos arcom és h erre naon gerjednek és a legels? dolog ami ilyenko eszükbe jut az a szopás...

Legjobb válasz: Hát mert egy babaarcú cuki lány arcáa élvezni sokkal izgatóbbnak találják a pasik.

Hát mert egy babaarcú cuki lány arcáa élvezni sokkal izgatóbbnak találják a pasik.
És szerinted ez szopás, hogy szép arcod van? Ha nem szeretsz szopni ne szopj. Keress olyat aki nem szeret szopatni. De nyílván azért szeretik veled különösen, mivel a szád az arcodon van ami nagyon bejön nekik.
ez így van, szeretjük szép dolgokba dugni a farkunkat... tajparasztság, de ez van... gondolom nõk sem akarnak valami gennyes izét magukba fogadni
Szerintem nagyon erõsen általánosítasz egy (max. két) pasival való tapasztalataid alapján.
Mert kíváncsiak mennyire szenvedélyes nõ áll a baba arc mögött, izgató nekik... Sok pasi jobban szereti a kis ártatlan kinézetû baba arcû nõket, mint a kihivalkodó kiégett ribanc fejet!
Márpedig igaza van, hamár feltesz egy kérdést, tegye fel normálisan! Nem mindig az a lényeg, mit csinálunk, mit mondunk... szerintem ez hozzátartozik az intelligenciához. Többek között az is, hogy jó helyesírással írjuk le, amit szeretnénk, épp úgy, ahogy evés közbe nem dumálunk, hogy a másik a gyomrunkig lelásson..
h=hogy naon=nagyon akk=akkor sex=szex ilyenko=ilyenkor Ha úgy is beszélsz ahogy írsz, akkor ne csodálkozz!
Ez az oldal nem arról szól hogy egtanuljunk helíyesen írni hanem hogy kérdezzen az ember amit nem ért.Ugyhogy ne basztasd az embert ilyen hülyeségekkel hnem értelmesen válaszolj! Amugy tényleg így van.Évezik ha egy széparcú lány elégíti ki õket orálisan.
Mert ha hátulról csináljuk akkor nemigen látjuk azt a szép kis arcocskát, és az annyira szexi amikor onnan lentrõl visszanéz rád egy gyönyörû arc
A kérdező hozzászólása: én igenis tok helyesírni tom h a naon =nagyon meg ilyenek ez msn szleng és má megszoktam h így beszélek barátaimmal de csak msnen természetesen élõbe nem így kommunikálok... de nem ez volt a kérdésem ám szal jó lenne inkább ha arra válaszolnátok... aki normálisan válaszolt annak meg naon köcce(köszi gyengébbek kedvéért) és má csak azé is így írok!!!
Márpedig igaza van, hamár feltesz egy kérdést, tegye fel normálisan! Nem mindig az a lényeg, mit csinálunk, mit mondunk... szerintem ez hozzátartozik az intelligenciához. Többek között az is, hogy jó helyesírással írjuk le, amit szeretnénk, épp úgy, ahogy evés közbe nem dumálunk, hogy a másik a gyomrunkig lelásson.. Már bocsánatot kérek, de a te válaszodban is van helytelenség... evés közben, nem pedig evés közbe... Gondolkodjál mielött beszélsz! A kérdezõnek: azért szopatnak, mert a babaarc inkább szopásra emlékeztet, na meg biztosan telt ajakid is vannak, ami még inkább arra ingerli a férfit, hogy a szádba tegye...
Hát igen, amikor én 15 éves voltam még internet sem volt, nem hogy MSN! Itt idegeneknek teszel fel kérdést, nem a barátaidnak, és az írásmód miatt hisznek szellemileg alultápláltnak, aki másra se jó mint szopatni! Viszont nekem mindegy, hogy babaarc, vagy sem! Ígyis-úgyis élvezem! Azért azt is jó szemtõl-szembe látni, amikor egy babaarc eltorzul az élvezettõl!

Ha egy bank bár listára vág mert nem fizetek, és ráadásul kiderül, hogy a hitelfelvételnél nem vallottam be, hogy más banknál is van hitelem, milyen büntire számithatok? Hogy tudják a tartozást behajtani?

Ugytudom a lakásomat nem vihetik el,azon már van jelzálog amit egy másik banknál vettem fel,amit rendesen fizetek.

Legjobb válasz: A nem bevalással nagyjából semmmi bajod nem lehet. Ha a lakást nem is vihetik, ami benne van, azt igen, azaz végrehajtót küldhetnek rád. A bár lista meg úgy mûködik, hogy mindaddig biztos rajta leszel, ameddig nem fizeted ki a tartozásodat, valamit a tartozás mértékétõl függõen még további 1-5 évig.

A nem bevalással nagyjából semmmi bajod nem lehet. Ha a lakást nem is vihetik, ami benne van, azt igen, azaz végrehajtót küldhetnek rád. A bár lista meg úgy mûködik, hogy mindaddig biztos rajta leszel, ameddig nem fizeted ki a tartozásodat, valamit a tartozás mértékétõl függõen még további 1-5 évig.
Nem, a szupinalo cipo az egeszseges labnak is jo.
Nem, sõt! Segít kialakítani a lábboltozatot! Akár 8-9 éves korig is érdemes ilyen cipõt venni! gyógytornász anyuka

Ha egy baba tejcukorérzékeny, akkor nem szedhet homeos bogyókat? Mert abban tejcukor van.

Mik lennének a tünetei, ha nem bírná?

Legjobb válasz: Nem! Állandó hasmnenés, hasgörcs, akár hányás, a súlygyarapodás elmaradása.

Nem! Állandó hasmnenés, hasgörcs, akár hányás, a súlygyarapodás elmaradása.
logikusan nem. Mert csak akkor nõheti el, ha egyáltalán, semmilyen mennyiségben nem találkozik a szervezete tejcukorral.

Van egy samsung NP300E5Z laptop betört a kijelzõje meg az a baja hogy bekapcsol de nem tölt. Mi baja lehet? Mert vennék egy ilyet de ha nagy baja lehet akkor lehet nem éri meg. Mennyibe kerülhet a csináltatása?

Legjobb válasz: Kérded: "mi baja lehet?" mondod: "betört a kijelzõje meg az a baja hogy bekapcsol de nem tölt" szeeintem ezt megválaszoltad.

Kérded: "mi baja lehet?" mondod: "betört a kijelzõje meg az a baja hogy bekapcsol de nem tölt" szeeintem ezt megválaszoltad.
A kérdező hozzászólása: mármint engem az érdekelne hogy miért nem tölt. nagy baja lehet?
Nem, szigszalagot csapass rá és olyan lesz mint az új.
De zöld-sárgt!

Azt hogy lehet megcsinálni hogy a counter strike 1.6 ba amikor speckator-ba vagyok akkor lássam az üzeneteket. Mert van egy szerverem és ott szokom nézni a játékosokat és nem látom ha valaki ír nekem ezt hogyan lehet megoldani?

Legjobb válasz: Spectator-ban is lehet látni az üzeneteket. Ha nem látod, az azért van, mert a szerveren le van tiltva, hogy nem bírj nekik segíteni, beleszólni a játékba. De akkor viszont írni nem lehetne, úgyhogy nem tudom... szerintem a legegyszerûbb, ha belépsz és játszol, jobb, mint nézni :))

Spectator-ban is lehet látni az üzeneteket. Ha nem látod, az azért van, mert a szerveren le van tiltva, hogy nem bírj nekik segíteni, beleszólni a játékba. De akkor viszont írni nem lehetne, úgyhogy nem tudom... szerintem a legegyszerûbb, ha belépsz és játszol, jobb, mint nézni :) )
A kérdező hozzászólása: ok XD

Az normalis ha egy 15 eves gyermek szinte minden nap alszik par orat? Mert en mar azon is gondolkodtam h elviszem valamilyen orvoshoz nehogy kideruljon hogy van valami baja.

Legjobb válasz: Én is aludnék.Ha engednék.:( volt 2 hét a multok amikor majdnem összestem amikor hazaértem,de anyuék nem engedtek aludni:S.Utána meg kitalálták,hogy vmi bajom van[szerintem azt hitték,hogy drogozom,mert azzal kapcsolták össze,hogy pár perccel késõbb mentem haza ami max.10 perc volt]utána meg semmi.és ez egyre többször van.mármint az alvás igény. Szerintem azért alszik ennyit,mert fejlõdésben van.:) 13/L

Én is aludnék.Ha engednék.:( volt 2 hét a multok amikor majdnem összestem amikor hazaértem, de anyuék nem engedtek aludni:S.Utána meg kitalálták, hogy vmi bajom van[szerintem azt hitték, hogy drogozom, mert azzal kapcsolták össze, hogy pár perccel késõbb mentem haza ami max.10 perc volt]utána meg semmi.és ez egyre többször van.mármint az alvás igény. Szerintem azért alszik ennyit, mert fejlõdésben van.:) 13/L
15 évesen én is aludtam majdnem minden délután :) Sõt, olyan is volt, hogy hazaértem 3kor, fél négy fele elaludhattam, este kilenckor felkeltem, elintéztem "folyóügyeimet", és utána aludtam másnap reggelig :) És az iskola igenis fárasztó, nem lehet azt modani rá, hogy "nincs mitõl elfáradnia". 23/L
Miért ne lenne normális?? Én meg nagyon keveset alszok, reggel 6.kor már kinyilika szemem, teljesen mindegy mikor fekszem le. Van, hogy 4 órát alszok összesen.
A 8 órát legegészségesebb egyhuzamban lealudni, ha délutánonként is alszik az sem baj, mert a növekedési hormon alvás közben termelõdik, csak legyen benne rendszeresség, mert felborul a bioritmusa.
Nyugi.Én máig, ha fáradtan érkezek haza a suliból ledõlök és pihenek(fekszek vagy alszok).Sztem normális.Csak el ne késsen sehonnan.:)
Én is leszoktam dõlni pihenni, viszont nem hülyeség hogy megfordul egy anya fejében, hogy ebben más is lehet. Ami most így hirtelen eszembe jut, az pl lehet vas hiány, de a lime-kórnak is az egyik legfontosabb tünete a túlzott fáradtság. Én 20 éves vagyok, általában szoktam pihenni délután pár órát, de nem is mindig alszom el, inkább csak tv-zek is fetrengek. Amikor beköszöntött a jobb idõ most a tél után, reggel fáradtan keltem, nyúzott voltam suliban, egész délutánt átaludtam, tanulni csak egy keveset, majd aludtam tovább. Aztán eljött az az idõ, hogy délután aludtam, aztán csak hajnali 1-2 körül tudtam elaludni, így jött az ördögi körforgás, hogy egyfolytában fáradt voltam. Több tünetem is jelentkezett még, ami miatt vény nélkül kapható vastablettát, illetve vitaminokat kezdtem szedni, végig csináltam egy kúrát, és most simán kialszom magamat éjszaka. Persze amíg orvoshoz nem mentek, addig ne adj csak max vitamint a gyerekednek, én évek óta küzdök a vashiánnyal, így tudom mik a tünetei nálam, tudom mikor van rá szüksége a szervezetemnek. Lehet hogy csak egyszerû fáradtság, de egy vérvétel sosem árt! :)
én is alszok minden délután ha hazaérek :D sõt még ha hétvégén nincs dolgom akkor is ledõlök pihenni :D 16L
En 17 vagyok de ugyanezt csinalom:D Nem minden delutan mondjuk, de neha kidolok, es olyankor alszom jopar orat. Az iskola igenis faraszto, foleg ha van pl nyolc oraja egy nap. Hidd el, hogy iszonyatosan leszivja az ember agyat.
meddig van fent este? nem lehet, hogy késõ éjjelig netezik mondjuk? az öcsém csinálta ezt, és másnap persze tök kóma volt :) mondjuk nem 15 évesen
Neki, ennyi az alvás igénye!!! Ettõl, még nem hiszem, hogy bármi baja lenne!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de a lányom nem 1-1, 5 órát alszik hanem olyan 3 órákat és nincs is mitõl elfáradnia.
Szia! Én is szerettem aludni (amig sulis voltam) ebéd után 1-1.5 órákat! Semmi bajom nincs! Sõt, kellene is pihenni napközben is mindenkinek (ha, megtehetnénk)!
csupán annyi, hogy fáradékonyabb, amire hazaérek a suliból én is nagyon fáradt vagyok, igaz nincs idõm alduni, mert kell tanulni...
"akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?" Szerinted aki csak vízzel mossa az büdös vagy mi??Én is csak vízzel mosom, és van nemi életem.Ebbe beletartozik az orál is, de ott sincs semmi gond...Ha valaki tiszta, ápolt annak nincsen szaga ott lent..Mivel a flórák egészségesek, nincs nõgyógyászati probléma így nem okoz gondot a szag sem, mert nincs.. El kéne gondolkodnod, hogy régen (és nem megyek olyan vissza az idõbe) 20-30 évvel ezelõtt nem volt csak szappan és tiszta víz..Mégsem volt ennyi nõi problémákkal küszködõ nõ..
Azért, mert vízzel a legjobb! Olvass csak utána! http://www.korutiorvosicentrum.hu/nogyogyaszat/noi-intim-hig..
Nem feltétlenül okoz problémát, de ha valaki érzékenyebb, vagy a tusfürdõ-szappan olyan, akkor bizony gondot okozhat odalenn, mert "kimossa" a hüvely és a nemi szerv természetes flóráját a vegyszereivel. A hüvely flórája valóban "öntisztuló", értsd: saját egyensúlyát fenntartja. Ezt külsõ behatásra elveszítheti. Szóval nem minden esetben baj, ha tusfürdõvel-szappannal mosod, de erre van feltalálva a káros vegyi anyagokat nélkülözõ intimmosó, ami nem ugyanaz, mint a tusfürdõ. És valóban elég a tiszta víz is. 25/N
Tusfürdõ meg intimmosó azért van mert van aki megveszi és elhiszi, hogy ezek mennyivel jobbak a víznél. Nem tudom ki hogy van vele, de én is csak tiszta vízzel mosom, nem nagyon merem mással kenegetni magam. Az intim részeken elég érzékeny a bõr, nincs szükségem egy gyulladásra vagy allergiás reakcióra. Értelmét se látom, hogy ilyenért pénzt adjak.
A tusfürdõ és egyéb hasonló dolgok az egészséges flórákat elpusztítják, és ezért van egyre több nõgyógyászati probléma vagy egyre többen vannak akiknek erõs folyásuk van. Én tusfürdõvel zuhanyzom, a puncim felületét természetesen megmosom, de belül nem..alaposabban csakis tiszta vízzel mosom.39 éves nõ vagy. 3 gyermek anyja, és soha még gombás fertõzésem sem volt..Fehérfolyásom sincs..Nõgyógyászhoz rendszeresen járok, akárcsak rákszûrésre..Eddig még semmi panaszom nem volt..
Azért tanítja a lányának ezt, mert így a legegészségesebb. Én sem használok évek óta intim mosakodót és a tusfürdõt is csak ténylegesen kívülre használom ( a szemérem domboknál), a többit pedig tiszta vízzel mosom. Eredmény: semmi bajom nincs. Régebben meg volt. Az intim lemosók gyártói nagyon rosszul járnának, ha nem lennének olyanok, akik elhiszik, hogy az az egészséges.
Azért tanítja, mert ez az igazság. Csak annak a nõi nemiszervnek van szüksége szappanos sikálásra orál elõtt, aminél az egyensúly már nincs meg. Amúgy elég a víz.
Ez egy nagyon értelmes kérdés.... Amúgy tényleg csak és kizárólag a tiszta víz a jó. Öreganyáink sem használtak Lactacyd Feminát.
... MI?XDDDDDD
Nálad tényleg valami nem stimmel?? Fel tettél egy kérdést.Hogy miért tanítja az anya a lányát arra, hogy INTIM helyen csak vizet használjon.Többen megpróbálták neked elmagyarázni, hogy miért nem jó ha szappant, tusfürdõt vagy egyéb vegyszeres dolgot használ az ember INTIM helyen..Ezt megértetted? Felfogtad? Nem arról van szó hogy elfogadott, hanem hogy így egészséges. A többi testrész nem intim hely.Semmi köze a hónaljadnak vagy a nyakadnak a puncidhoz.Azoknak nincs flórájuk, nincs öntisztuló hatásuk, így nem árt a szappan és tusfürdõ használata.. De tovább megyek. Nem árt tudnod, hogy milyen típusú a bõröd.Mert ha túl zsíros akkor nagyon jó egy sima mezei 100 forintos szappan is.HA túl száraz akkor a szappant nem árt ha lecseréled egy megfelelõ tusfürdõre.. Egy normális ember már rég rájött, hogy teljesen felesleges ezreket kidobni egy tusfürdõre, mert semmivel sem jobb egy babaszappannál például..
jesszus, kérdezõ.... hány éves vagy?
..és hogy spórolsz 700at ha nem tusolsz, csak vízzel? :D Lehet velem van a baj, hogy nem nyomom rá az egész flakont a testemre egy-egy tusolásnál, de nálam egy flakon tusfürdõ (400Ft) kb két hónapig is kibírja.. és pedig naponta mindenképp, de megesik, hogy naponta kétszer is tusolok, ha edzek.. :) Arra én is kíváncsi lennék mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 32
pedig olyanokat kérdezel, mint egy 13 éves....
Nem hiszem el, hogy 32 éves vagy..A kérdéseid egy gyerek szintnek felel meg.. Ha meg 32 éves vagy, akkor hol éltél eddig??Barlangban??
700at nem fogsz spórolni, de az tény, hogy vagy kéthavonta 2-300 forintot megtakaríthatsz, ha nem a guaranás, ilyen-olyan színezett és illatosított gányokat kened magadra, hanem igazi, esetleg természetes alapú szappant használsz. Én intim mosakodásra csak vizet használok, és borotválom magam, de nem csupaszra. Nem vagyok se koszos, se büdös. Vegyszerek és kenõcsök nélkül is tökéletesen tisztán és egészségesen tartható odalenn minden. Testre azért ajánlatos valami jobb szappant használni, mert a víz nem oldja a szennyezõdések egy részét... De valóban semmi szükség ezer-ezerötszáz forintokat költeni ilyesmire. Ha pisiszagú vagy, akkor az pedig vese- vagy húgyhólyagprobléma, azzal orvoshoz kell menni. Egészséges ember, ha pisiliés után kitörli, megtisztítja magát, nem pisiszagú. Ha menstruálsz, akkor pedig odalenn még sûrûbben kell tisztítanod magad, hogya vér ne legyen ott megszáradva, de erre is elég a melegvíz. Csodálkozom, hogy van, aki ezzel nem volt eddig tisztában. Sajnos azok a vckok, amiket súlyos pénzekért árulnak testápolási termék címén, zömmel elég káros vegyi anyagok, amikre semmi szükség nincs, csak kultúránk részévé váltak.
És most beavatok mindenkit, aki eddig nem volt tisztéban, hogy a SAMPONok 90%-a is átverés. Amiben ilyen-olyan gyümölcskivonatot, tejet, mézet, vitamint, ásványi anyagot ígérnek, szintén felesleges megvenni, mert a haj HALOTT anyag, szaru, nem szív fel semmit, nem vesz fel tápanyagot! Esetleg a fejbõr, de ezekben a samponokban több a káros anyag, mint a jó - már ha kerül bele egyáltalán méz és tej, amin õszintén csodálkoznék. Gyógynövényboltokban gyógysampont megéri venni, nem mutatós a doboza, nem reklámozzák modellek, de igazi dolgok vannak benne. A hajat max a fejbõrön keresztül, vagy étkezéssel lehet táplálni, így a samponnál jobb a hajszeszkúra. A divatos samponok tehát szintén felejtõsek. Ez csak érdekesség, mindenki beosztja magának.
A kérdező hozzászólása: és a hajbalzsamok? mert én miota használok egyet nem törik nem száraz a hajam akkor ez hogy lehet? elseve
Az olyan termékek javarészt szíros, olajos cuccok, amiktõl sikamlósabb lesz a hajad. Nem mondom, hogy mindegyik sz*r, de majdnem. Elárulom, hogy ha megfelelõen étkezel, egészségesen, kiegyensúlyozottan, akkor az ilyenek, hogy nem elég fényes/lágy/stb a hajad, maguktól megoldódnak. És szintén spóroltál... :)
Mondjuk a haj szerkezete öröklött tényezõ is. Tehát, hogy ha genetikailag vékonyabb szálú kenheted amivel akarod nem lesz vastagabb. Ami a legdurvább, hogy a haj is öntisztító, semmilyen samponra nem lenne szükség a tisztán tartásához, sõt a zsírosodását is a túl gyakori samponhasználat okozza. Tudom, mert miután láttam a tv-ben kipróbáltuk és tényleg mûködik. Csak az a legnagyobb baj, hogy az elsõ fél év, amíg a fejbõröd visszaszokik a természetes mennyiségû zsírtermelésre nagyon gáz, tehát élethelyzettõl függ mennyire megvalósítható.
A kisajkakon belül én sem szoktam szappanozni, de a nagyajkaknál igen. Az a lényeg, hogy a hüvelyt nem szabad mosni, mert öntisztuló.
Teljesen megértem a 21:03-as válaszolóval.. Sajnos hozzá hasonlóan vagyok én is nagyon érzékeny, és nekem sem mindegy, hogy milyen tusfürdõvel tusolok, fõleg, hogy ebbõl mennyi jut az intim területekre... de ugyanúgy egy illatosabb öblítõ miatt jártam a nõdokinál, aki megerõsítette, hogy attól lehet bajom, mert a bugyim vonalában voltam irritált, plusz a gombásodás belül.. pedig csak a bugyin keresztül érintkezett a bõröm az öblítõvel. :P Persze máshol nem kezdte ki a bõröm az öblítõ amúgy. Se melltartónál, se felsõk vagy nadrágon keresztül.. Szóval azért nem olyan mindegy, hogy mit és mennyit kensz az érzékenyebb területekre!! Azaz lehet sokaknál mindegy, de vannak, akiknél nem.
Kedves 21/L neked még nem volt bajod, de hidd el, hogy vannak olyan érzékeny emberek. Pl én. Egy évben kb 5-6 hüvelygombám van, mind mosószertõl (a bugyin, ugye), vagy gyógyszertõl, mielõtt leálltam vele, azelõtt a fürdõcuccoktól is volt. Elég sokszor megyek nõgyógyászhoz is, és rengeteg hasonló nõvel találkoztam már. Gyakorlatilag minden alkalommal összeismerkedem valakivel a váróban, aki mélyen egyetért :) Sajnos elég nagy csapás ez. Jó, én extrém eset vagyok, nyilván ez ritka, de sajnos a tusfürõk, egyes szappanok, stb elég agresszív anyagokat tartalmaznak és sokaknak okoznak gondot.
Uramisten! Kívül teljesen mindegy, hogy mivel mosod, moshatod akár sósavval is, ha neked az jó. Na jó, azzal nem. De szappannal, tusfürdõvel, akármivel kívül! Teljesen mindegy, olyan mint a tested többi bõrfelülete. A különbség az, hogy közel van a hüvely, ami valóban öntisztuló, és nem kell neki plusz mosószer ahhoz, hogy tisztán tudja magát tartani. Sõt, ha netalántán belekerül valami szappan, tusfürdõ, az érzékenyebb fajtáknak felborulhat ez a természetes öntisztuló rendszere, aminek következtében nagyobb lenne a veszélye annak, hogy elkap valami gombát, fertõzést. És ezt az öntisztuló-rendszert nehéz lehet visszaállítani a normál kerékvágásba. Ház ezért tanácsolja nagyon sok anyuka, hogy ott lent ha lehet, ne használjunk semmit, mert fennáll ennek a veszélye. De szerény véleményem szerint annyi tusfürdõtõl, amennyi oda kell esetleg borotválkozás közben, vagy amúgy is, annyitól senkinek nem lesz semmi baja. 21/L
az az érdekes, hogy nekem anno (vagy 10 évvel ezelõtt) pont a nõgyógyász ajánlotta az intim mosakodót....
33 éves vagyok, mindig csak babaszappant használtam.Semmi szir-szar, ilyen-olyan pancsokat.
Az intim lemosó nem tudja visszaállítani a flórát. Segít megtartani, de ha felborult az egyensúly, nem tudja visszaállítani. Sajnos tapasztalat.
Ha már baj van akkor jo az intim lemoso estleg besegít visszaállitani a florát, de a nogyogyászok nagy része is a tiszta vizet javasolja.
Nem, az nem elfogadott, mert nem oldja fel a sima víz a bõrön lévõ szennyezõdéseket, zsírt.
A kérdező hozzászólása: és van olyan aki csak simán vizzel tusol minden testrészén?akkor az is elfogadott? spórolnék havi 700at
Akinek genetikailag kilóg a kisajka azzal sincs gond.Egyszerûen vizzel megmossa és kész..Miért kell ezt túl bonyolítani? Amit használsz a testedre tusfürdõt az úgyis a lábad között folyik le, és bizony nem árt a tiszta vízzel való zuhanyzás..
errõl még én sem hallottam, de ha ez ennyivel jobb, ahogy mondjátok, utána fogok nézni, mert érdemes lehet akkor leállni az intim mosakodóval
Én kivül mindig alaposan intimmosót használok, de a hüvelybemenetnél csak tiszta vizet, és nem büdös:) túl vagyok a harmincon és soha nem volt folyásom, vagy bármilyen nõi bajom! Normál a hüvely ph-ja ellentétben több ismerõssel akik vakaróznak, állandóan hüvelyfolyásuk van stb.Barátnõm is átállt arra, hogy a hüvelynél csak tiszta vizet használ, két hónapon belül elmúlt a viszketése, folyása.Szóval a tiszta vízre szavazok, de a kell az intimlemosó és tusfürdõ a külsõ részekre a konfort érzetem jobb akkor.
Ha már viszketsz, akkor már az egészséges egyensúly felbomlott, és több, mint valószínû, hogy a gombák kerültek többségbe. Keress fel egy nõdokit, aki kikezel, és ezek után tusfürdõt pláne ne kenj oda, és tényleg lehetõség szerint csak vízzel mosd, miután helyrejöttél. Anno krónikusan mindig volt valami bajom, és az utóbbi hónapokban kezdtem ráérezni, hogy milyen jó is, ha nincs semmi gond. Azóta én is csak óvatosan mosom, sõt leginkább csak vízzel az érzékenyebb részeknél.
Belül valóban öntisztuló. De kívül csak megmossa, nem?
Nézesd meg orvossal, ha õ nem talál gondot én a helyedben vennék egy Genia92 kúpot, ez helyre állítja a hüvely flórádat és utána már felejteném a tusfürdõket, lemosókat.
Tudomásom szerint nektek nem kell tusfürdõt meg szappant odanyomni. Elég az ha végigfolyik a habfürdõ és ott is érni fogja az elég neki. Nekünk srácoknak kell mondjuk.
Most offolok, de ez komolyan így van? Nekem ezt miért nem tanították meg? Basszus, akkor ezért viszkethet már egy jó ideje ott lent? Mindig sokat teszek rá tusfürdõbõl, mert azt hiszem, attól majd elmúlik a viszketõ érzés. Sosem mostam csak sima vízzel.. És helyre lehet még hozni valahogy?
Kedves 13:33, ha már viszketsz, akkor ott fertõzés, vagy gomba van. Ovisan elmagyarázva ez úgy néz ki, hogy vannak jó bacik és rossz bacik, ezek békében, egyensúlyban élnek és ezek alkotják a hüvely flóráját (de ugyanez van pl a belekben, gyomorban, szájban...). Ha kimosod a bacikat, az egyensúly megbomolhat (egyéni érzékenységtõl függ, hogy mennyi után történik ez), és akkor kezelés kell. Menj el a dokihoz, ír neked valami kenõcsöt, tablettát. És legközelebb ne sikáld magad tusfürdõvel, mert az a legrosszabb, még színezék és illatanyag is van benne. A természetes szappanok még elmennek, de feleslegesek azok is. Az intim lemosó oké, de felesleges, azoknak van, akik nem bíznak atestükben, és kenni aranak magukra vmit... Valóban elég a víz.
NEM SZABAD INTIMLEMOSÓT HASZNÁLNI! A hüvelybe pedig SEMMIT sem szabad önteni!
Amúgy meg inkább veled lehet a baj, ha pisiszaga van..
Képzeld. Én csak vízzel mosom, és láss csodát! Nincs pisiszaga, nincs büdös véres szaga (bár már tampont használok), szõrtelenítek - és a barátom imád kényeztetni, és egyáltalán nincs rossz szagom. És jó lenne ha nem néznél mindenkit ápolatlannak csak azért, mert te a sok eszeddel szappannal és különbözõ vegyszerekkel mosod..
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi Amikor ilyen kérdést tesz fel valaki nekem az jön le, hogy "istenem, vannak még ilyen buta emberek??" Nem tudom te hogy csinálod, de ha én pisilni megyek akkor szépen kitörlöm a puncimat és láss csodát..nincs pisiszag. Attól hogy te szappannal vagy egyéb vegyszerrel mosod magad alul még ugyanúgy lehetsz pisiszagú is.. A szõrtelenítésrõl is adok egy kis felvilágosítást.Sokan azt hiszik, és gondolom te is, hogy csak azok ápoltak, és higiénikusak akik csupaszra borotválják a szõrzetet.Pedig a szõrzetnek van védelmi alapja is..De nem attól leszel ápolt, higiénikus, hogy szõrõs vagy vagy csupasz, hanem a megfelelõ tisztán tartástól.Attól hogy valakinek alul dzsungel van még tökéletesen tisztán tudja tartani magát. Vannak lányok akik csupaszok, és mégis büdösek, ápolatlanok..A pisiszag (bár nekem ilyen sosem volt, pedig csakis vízzel mosom) szintén hiányos ápolás következménye és nem a szõrzet eredménye..
A kérdező hozzászólása: és akinek eléggé konkrétan kilógnak a kis ajkai a nagy ajkai alol mert olyan genetikailag az mit csináljon?
A kérdező hozzászólása: értem de pisiszaga lehet szerintem csak vizzel. és akkor nem is szörtelenitetek ti ott lenn?mert arra gondoltam hogy beleragad pl a vér a szörbe stb meg a pisiszsgot beveszi
Mindenféle vegyszer csak tönkre teszi a hüvely Ph.-ját, ezért jobb a sima meleg víz.
A külsõt lehet szappannal, de belül, a kisajkaknál már nem szabad szappanozni. Én kiskoromban mindig szappanoztam belül is, folyamatosan húgycsõgyulladásom volt..
Basszus! Ez most komoly? Gyerekkorom óta mindig szappan mosakszom ott lent. És tényleg elég csak a sima víz? Nagyon köszönöm ezt a topikot. És bocs, hogy ultra hülyének tûnök, de akkor tisztázzuk már. A külsõ szeméremajkakat lehet szappanozni, de a kisajkakon belül, a hüvely bejáratához már ne jusson szappan? Jól értem? Belenyúlni természetesen én sem szoktam. De akkor ezek szerint a kisajkak között sem szabad szappanozni?
A kérdező hozzászólása: akkor ti is csak vizzel mossátok? boccs, de akkor ha orálra kerül a sor nem tudom.. vagy azt nem szoktátok?
Ez mi? Amolyan népmesés találós kérdés? Ha nem, akkor hívd ki az állatorvost, õ megadja a választ.
Azert eleg komoly logikai hibak vannak mar a kerdesben is... :D 5 baranybol 5 egeszseges, de egynek megis baja van... Most akkor mennyi egeszseges? Alatorvos amugy nem bant! Bizony fizetni kell neki, de olcsobb, mint az uj joszag. :P

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!